su kaplumbağası bakımı için gerekenler / Kaplumbağa Ne Yer, İçer? Nasıl Beslenir? - Nefis Yemek Tarifleri

Su Kaplumbağası Bakımı Için Gerekenler

su kaplumbağası bakımı için gerekenler

Su Kaplumbağa Bakımı

Akvaryum hayvanları arasında en sık beslenen hayvan türlerinden biri de su kaplumbağasıdır. Su kaplumbağası, her ne kadar basit bir bakım isteyen hayvan gibi dursa da çok itina gösterilmesi gereken canlılardır.

Kaplumbağalar, bakımlarında dikkat isteyen hayvanlardır. Yaşam alanlarında kesinlikle bilindik bazı yöntemleri kullanmamak gerekiyor. Plastik bir kap veya küçük bir akvaryum tankı içinde besleyeceğiniz su kaplumbağası iyi gelişemez daha da önemlisi ölümüne neden olabilir. Bu nedenle en az akvaryum balıkları kadar hassasiyet göstermeniz ve bakımına bu şekilde dikkat etmeniz gerekiyor.

su kaplumbğaası bakımı

Evcil hayvan kategorisinde yer alan su kaplumbağası, hem karada hem de suda yaşayabilen bir hayvan olduğu için ona ayıracağınız yaşam alanının iki şekle de uygun olması gerekiyor. Kemiklerinin gelişimi için güneş ışığına ihtiyaç duyan hayvanlar, tamamen güneş altında kalmamalıdırlar. Gölgelenebilecekleri alanlarda yaşamaları daha uygundur. Kış aylarında ise UV A/B lambaları ile su kaplumbağasının ışık ihtiyacının karşılanması gerekiyor.

Su Kaplumbağası Nerede Bakılmalıdır?

su kaplumbğaası bakımı

Başında da dediğim gibi kaplumbağalar her ne kadar bakımı kolay sanılan hayvanlar olsa da dikkat isteyen canlılardır. Genellikle fanuslarda veya plastik kaplarda yetiştirilmek istenen kaplumbağalar bu tip ortamlara aslında hiç de alışık değiller ve yaşayamazlar. Bunun yerine büyük teraryumda bakmanız ve teraryumun nem oranına dikkat ederek hazırlamanız en doğrusu olacaktır. Suyunun kirlenmemesi için ya sık su değişimi yapılmalıdır veya filtre kullanılarak suyunun temizlenmesi sağlanmalıdır.

Su Kaplumbağaları Kış Uykusuna Yatmalı Mıdır?

su kaplumbğaası bakımı

Kaplumbağalar, kış uykusuna yatan hayvanlardır fakat evde besleyeceğiniz kaplumbağa için bunu söylemek doğru olmaz. Havaların soğuması ve su ısısının düşmesinden dolayı kış uykusuna yatan kaplumbağaların kalpleri, dakikada defa atar, evcil su kaplumbağası, muhtemelen tam dengelenmiş bir suda olmayacağı için dengesiz bir kış uykusuna yatacaktır, bu nedenle kış aylarında kaplumbağanın suyunun 24 derecenin altında olmamasına dikkat etmelisiniz.

Su Kaplumbağası Ne Yer?

su kaplumbğaası bakımı

Obur olan su kaplumbağası, doymak bilmeyen hayvanlardandır, bu yüzden sahiplerinin en dikkat etmeleri gereken önemli konulardan biri besinlerinin az ve sık verilmesidir. Su karidesi, bond stick balık yemi, kırmızı balçık kurtçuklar, yağsız dana eti ve kıyması, tavuk beyaz eti ve bonfile ve marul gibi yiyeceklerle su kaplumbağası kolaylıkla beslenebilir.

Su Kaplumbağası Beslerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

su kaplumbğaası bakımı

Su kaplumbağası beslemek isteyenlerin dikkat etmesi gereken bir takım unsurlar bulunmaktadır.

  • Suyun oda sıcaklığında olması gerekir. Bunun için akvaryumun içerisine termometre koyabilirsiniz. Suyun sıcaklığı, kaplumbağaların ömrünü doğrudan etkilemektedir.
  • Akvaryumun içerisinde muhakkak kaplumbağanın kara üzerine çıkabileceği bir şeyler olması gerekir.
  • Kaplumbağanız için yem kalitesinden ödün vermeyin ve bu konu hakkında veterinerinize danışın.
  • Kaplumbağanın kabuğunu temizlemek için musluktan akan ılık su altında fırçalayabilirsiniz. Fırçalama işlemi için diş fırçası kullanabilirsiniz ancak nazik hareketler sergilemeniz gerekmektedir.

Su kaplumbağaları arasında en bilinen cins Kırmızı Yanaklı Su Kaplumbağası&#;dır.

Su Kaplumbağası Özellikleri, Bakımı Ve Çeşitleri: Su Kaplumbağası Nasıl Beslenir, Kaç Yıl Yaşar, Ne Yer?

Kendi yaşam alanımız içerisinde beslediğimiz su kaplumbağaları yapıları gereği oldukça hassastır. Beslenmeleri ve bakımı kolay olsa da birçok dikkat edilmesi gereken özelliği de bulunmaktadır. Bununla birlikte doğal yaşam alanlarından alıp yapay bir alan yarattığımız için birçok özelliğini yerine getirmesine bizler yardımcı olmamız gerekmektedir. Kış uykusu durumundan beslenme alışkanlıklarına kadar onları dikkatli gözlemleyerek beslemeliyiz.

Su Kaplumbağası Özellikleri

Beslenmeleri ve bakımları oldukça hassas olan su kaplumbağaları evlerimizde bizlerle birlikte yaşayabilecek evcil hayvanlardan birisidir. Ancak bakımı konusunda oldukça fazla soru işaretleri kafalarda yer bulmaktadır. Özellikleri konusunda merak edilenler kafalardan giderildiği zaman beslenmesi ve bakımı da gün yüzüne çıkmaktadır. Başlıklar halinde su kaplumbağasının özelliklerini inceleyecek olursak;

Su Kaplumbağaları Nerede Yaşar?

Ortam sıcaklığı konusunda oldukça hassas olan su kaplumbağaları için en dikkat edilecek durum ortamın sıcaklığı ile nemidir. Bu sebeple ona uygun ortamı hazırlamak için bu durumlar dikkate alınmalıdır. Su kaplumbağaları için en doğru ve en yerinde yaşam ortamı teraryumlardır. Yani içerisi dekore edilmiş, su ve su dışı alanlar olarak dizayn edilmiş cam ve plastik maddelerden oluşan akvaryuma benzeyen küçük tanklar su kaplumbağalar için ideal bir yaşam alanıdır.

Bununla birlikte bu ortamı nemli tutacak şekilde dizayn etmeliyiz. Son olarak tankımızın içerisine termostatlı ısıtıcı koymamız gerekmektedir ki nemi ve sıcaklığı su kaplumbağasına uygun şekilde ayarlayabilelim.

Kış Uykusu Uyurlar Mı?

Birçok hayvan kış uykusunu yerine getirir. Soğuk havalar geldiğinden veya soğuk mevsimlerde kış uykusuna giren birçok hayvan gibi su kaplumbağası da uyur. Yalnızca derilerinden nefes alarak hareketsiz olarak yaşayan su kaplumbağalarının kalpleri ise bu durumlarda çok nadir atmaktadır.

Araştırmacılar tarafından kış uykusu durumunda su kaplumbağalarının kalbinin dakikada yalnızca birkaç defa attığı söylenmektedir. Bununla birlikte evimizde beslediğimiz su kaplumbağaları kış uykusuna yatmazlar. Bunun sebebi ise ortam sıcaklığının yapay olarak oluşturulmasıdır.

Her ne kadar doğal yaşamları gereği kış uykusuna dalmaları gerekse de evlerimizde beslediğimiz su kaplumbağaları yapay ortam sıcaklığı nedeniyle eğer kış uykusuna dalarlarsa uyanamayabilir ve bunun sonucunda ölebilirler. Bu sebeple evlerimizde beslediğimiz su kaplumbağalarının kış uykusuna dalmalarını engellememiz gerekmektedir. Bunu ortam sıcaklığını 24 derecenin üstünde tutarak sağlayabilmekteyiz. Bununla birlikte araştırmacılar tarafından evlerimizde beslediğimiz su kaplumbağalarının su sıcaklıklarının 28 derece olması gerektiğini aktarmaktadır.

Su Kaplumbağaları Ne Yer?

Su kaplumbağaları doğaları ve yapıları gereği oburlardır. Önlerine koyulan ya da ulaşabilecekleri hemen hemen her şeyi yiyen bu canlıların beslenmelerine dikkat etmeliyiz. Bununla birlikte yavru olan su kaplumbağalarına günde 3 defa yemek verilmesi gerektiği araştırmacılar tarafından söylenmektedir.

Yetişkin olan su kaplumbağalarına ise mevsimlerine göre öğün verebilirsiniz. Yaz aylarında 2 kış aylarında ise 1 kez yemek vermemiz yerinde olacaktır. Burada dikkat edilmesi gerek husus ise kalan yemeklerdir. Nitekim su kaplumbağasının öğünü verildikten sonra yemediği besinler teraryumdan alınmalı ve çöpe atılmalıdır. Çünkü uzun süre teraryum içerisinde kalan besinler suyu kirletebilmektedir.

Su Kaplumbağası Kaç Yıl Yaşar?

Kaplumbağalar genel olarak uzunca süre yaşayan canlılardır. Kendi aralarında bazı farklılıkları olsa da birçok canlıdan uzun yaşadıkları bilinmektedir. Örneğin karada yaşayan kaplumbağalar en az 40 yıl en fazla yıl kadar yaşayabilmektedir. Su kaplumbağaları ise ortalama 30 yıl yaşamaktadır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası