göktaşı alan firmalar / Meteor Göktaşı Analiz Test ve Tanılama Laboratuvarı

Göktaşı Alan Firmalar

göktaşı alan firmalar

Havacılık ve Uzay Testleri

Uzaydan dünya dışı gelen tüm yabancı cisimlerin elemental analizlerini, kimyasal ve karakteristik tanılamalarını geniş metod altyapımızla test etmekteyiz, yüzlerce element ve bileşikleri, maddenin karbonil yapısını uzman teknik mühendislerimizce incelenmekteyiz.

Meteor Göktaşı Analiz Test ve Tanılama Laboratuvarı

Göktaşı, asteroit ya da kuyruklu yıldız gibi çeşitli gök cisimlerinden kopmuş küçük kaya parçalarını tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Göktaşları bazen Dünya'nın atmosferine girerler ve bu göktaşlarına meteor adı verilir. Genellikle kum tanesiyle çakıl taşı arasındaki büyüklüklerde olan meteorlar atmosferde yanar. Kimi gök taşları ise atmosfere girdikten sonra tamamen yanarak yok olmaz ve yeryüzüne ulaşıp yere düşerler. İşte bu bu göktaşlarına meteorit adı verilir.

Gök cisimlerinin tespit edilip araştırılması çok önemlidir, çünkü birçok gök cismi yada meteroit, Güneş Sistemimiz ile aynı zamanlarda, yani milyonlarca yıl önce oluşmuştur. Bu meteoritleri incelemek, Güneş Sisteminin tarihi ve niteliklerine dair bize çok önemli bilgiler verebilir. Meteroitlerin ve göktaşlarının bilimsel değerleri, ticari değerlerinden çok daha fazladır. 

Kayanın bir göktaşı olup olmadığını belirlemek için en azından Si, Al, Fe, Mn, Mg, Ca, Na, K, Cr ve tercihen Ni ve Co elementleri için verilere ihtiyaç duyulur.

İki genel meteorit türü vardır; demir ve nikelden oluşan ve demir meteoritler olarak bilinenler ve çeşitli elementlerden oluşan ve taşlı meteoritler olarak bilinenler. Her iki tür de genellikle en az az miktarda nikel içerir ve bir nikel testi, genellikle meteorlarla karıştırılan çok sayıda nesneyi ortadan kaldırabilir. Bu test, nikel içeren kayaların bulunduğu bir alanda kesin sonuç vermez.

Kimyasal tanılama için Nikel testi yapılır ve Nikel testi dört kimyasal madde gerektirir: Seyreltik nitrik asit, Amonyum hidroksit (amonyak), Alkol, Dimetil-glioksin. Test edilecek malzemenin küçük bir numunesi ince bir toz haline getirilir ve nitrik asit içinde çözülür. Daha sonra farklı birçok işlemden geçirilerek sonuçlar analiz edilir.

Nikel testi, gönderilen bazı numuneler için önemlidir, ancak hepsi için değildir. Bir demir örneğinde yüzde 4 ila 30 Ni aralığında nikel bulmak, olası bir demir göktaşı için oldukça iyi bir başlangıç ​​argümanıdır. Ancak kesin değil, aynı zamanda bir dökümhane döküm yan ürünü de olabilir.

EUROLAB, göktaşı olabileceğine inanan veya umut eden insanlardan, müzelerden, üniversitelerden, çeşitli ülkelerden ve dünyanın dört bir yanından çok çeşitli örnekler kabul eder. Bunlardan bazıları - granit, lav, kireçtaşları, manyetit, hematit, dökümhane nesneleri, "cüruf" yan ürünleri, vb., gibi mikroskopla birkaç dakika içinde kolayca tanımlanabilmektedir. Bilinen jeolojik element örnekleri için nikel testi gerekli değildir.

Bu nedenlerden ötürü öncelikle meteroitler için görsel tanılama yapılması oldukça önemlidir. Meteoritler, etraflarındaki sıradan karasal kayalardan farklı görünme eğilimindedir. Ortak toprak mineral kuvars içermezler ve genel olarak veziküller içermezler. Gaz, erimiş malzemenin soğutulmasından kaçtığında, bir kayanın yüzeyinde küçük iğne deliği delikleri veya oyuklar oluşturur. Genellikle cilt bakımında nasırların giderilmesinde kullanılan volkanik kaya pomzası, ağırlığının çok hafif olmasının sebeplerinden biri olan veziküller içerir. Şüpheli bir göktaşı çok sayıda küçük deliği olan bir süngere benziyorsa, muhtemelen volkanik kaya veya dünyevi kökenli cüruftur. Bir meteoroid (potansiyel bir göktaşı) atmosferimizden geçtiğinde, atmosferik basınç tarafından muazzam ısı üretilir. Kayanın yüzeyi erir ve etrafındaki hava yanar. Bu kısa ama yoğun ısınmanın bir sonucu olarak, yüzey yanar ve füzyon kabuğu adı verilen ince, koyu bir kabuk oluşturur.

Meteoritler yada göktaşları atmosferimizde kelimenin tam anlamıyla yanmaya başlarlar, bu yüzden etraflarındaki karasal kayalardan daha koyu görünmeye eğilimlilerdir. Çöl verniği, özellikle kurak bölgelerde, bazı toprak kayalarının yüzeyinde oluşur ve eğitimsiz bir gözle kolayca füzyon kabuğu ile karıştırılabilir. Yer kayalarında gerçek füzyon kabuğu oluşmaz. Hassastır ve zamanla yıpranacaktır, ancak yeni düşmüş bir göktaşı, kömür briketine çok benzeyen zengin bir siyah kabuk sergileyecektir.

Nikel dünyada nadirdir, ancak neredeyse herzaman meteorlarda bulunur. Şüpheli bir göktaşı mıknatıs testini geçerse ve görsel bir incelemenin ardından umut verici görünüyorsa, nikel için bir test yapmayı seçebiliriz.

Çoğu test laboratuvarı nikel içeriğinin analizini yapabilir, ancak böyle bir testi gerçekleştirmek için mütevazı bir numuneyi kesmek gerekir. Ancak teknolojik altyapısıyla EUROLAB, bir numuneye zarar vermeden daha karmaşık testler yapabilir. EUROLAB bugün mevcut olan en yüksek teknolojili göktaşı tanımlama ekipmanlarından bazılarını kullanmaktadır.

EUROLAB meteroit ve göktaşı testlerinde, örneklerin bileşimini büyük bir doğrulukla belirlemek için hızlandırılmış iyonları kullanır. Basit bir ifadeyle, bu, bir numuneyi elmas testere üzerinde kesmeden kimyasal yapısını keşfedebileceğimiz anlamına gelir. Sonuçlar birkaç saniye içinde bir bilgisayar ekranında belirir ve yüzde üç ila on nikel arasında bir yerde gösteren bir bileşim analizi neredeyse kesin olarak gerçek bir göktaşına işaret eder.

EUROLAB uzman ekibi ve son teknoloji laboratuvarlarıyla, meteor ve göktaşı analiz ve tanılama hizmetlerinde, en hızlı ve en güvenilir sonuca ulaşmanıza yardımcı olur.

Dünya’ya Dev Bir Göktaşı Düşerse Ne Olur?

Blog

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), potansiyel olarak tehlikeli görülen bir göktaşının Dünya'ya yaklaştığını sıklıkla duyurmaktadır. Peki dev bir göktaşı Dünya'ya düşerse ne olur?

Amerikan Ulusal Araştırma Konseyi, ABD Kongresi için hazırladığı raporda, dünyaya bir göktaşı çarpması durumunda neler yaşanacağını ve bu felaketi önleme yöntemlerini araştırdı. Hazırlanan raporda, dünyaya çarpacak göktaşlarının, çaplarına göre ne kadar zarar vereceği ve neler ile karşılanacağı ile ilgiler bilgiler bildirildi.

Göktaşının çapı 1 ila 10 metre arasında olursa: Çarpışma, önlemler alındığında, birkaç saat veya gün önce belirlenebilir. Bu durumda, insanlara meteorun düşmesi beklenen yerde, dışarı çıkmamaları, pencerelerden uzak durmaları veya gökyüzüne direk bakmamaları tavsiye edilmektedir. Maddi zararlar, cep telefonu veya internette de aksaklıklar olabilir.

Göktaşının çapı 10 ile 25 metre arasında olursa: Göktaşı düştüğü yerde 10’larca kilometre çapında zarar verebilir. Diğer doğal afetlerde olduğu gibi bu bölgelerde yaşayanlar, önceden haber verilerek tahliye edilir. Aksi takdirde, ölümler olabilir.

Göktaşının çapı 25 ile metre arasında olursa: Karşı karşıya kalacağımız şey kitlesel panik, bina yangınları, sosyal kargalaşa, çok sayıda ölüm ve yaralanmalar yaratabilir.

Göktaşının çapı metreden fazla olduğunda: Bu durumda da insanlık İkinci Dünya Savaşı, Güney Asya'daki Tsunami felaketi, büyük depremler gibi büyük felaketler yaşayabilir. Onbinlerce ölüm olabilir.

Daha büyük göktaşları çarparsa: Gerekli önlemler alınırsa, dünya bu kadar büyük göktaşlarını 10'larca yıl önceden belirleyebilir. Önlemek mümkün olmazsa, felaketten sağ kalan olursa, onların nasıl yaşayacağı hakkında yeni sosyal yasalar, yeni teknolojiler, geliştirilebilir.

 

İlginizi Çekti Mi? Paylaş

Satmak i&#;in sıraya girdiler ama Ger&#;ek g&#;k taşı b&#;yle anlaşılır!

Son Dakika Haberler

G&#;ndemSatmak i&#;in sıraya girdiler ama Ger&#;ek g&#;k taşı b&#;yle anlaşılır!

-

Göktaşı (Meteorit) nedir?

Güneş’in çevresinde, Mars ve Jüpiter arasında, belirli bir yörüngede dolanan, çeşitli büyüklük ve şekildeki kaya ve metal parçalarına asteroit denir. Asteroit Kuşağı olarak adlandırılan bu bölgede milyonlarca asteroit vardır. Asteroitler gezegenlerden küçük olmalarına karşın yüzlerce km genişlikte olabilirler. Örneğin Asteroit Kuşağı’ndaki en büyük cisim olan cüce gezegen Ceres’in genişliği km’dir. Asteroit ya da kuyrukluyıldız gibi çeşitli gökcisimlerinden kopmuş küçük kaya parçaları ise göktaşı olarak adlandırılır. Göktaşları bazen Dünya’nın atmosferine girer. Atmosfere giren göktaşlarına meteor denir. Genellikle kum tanesiyle çakıl taşı arasındaki büyüklüklerde olan meteorlar atmosferde yanar. Yanma sırasında arkalarında parlak bir iz oluştuğu için yıldızlarla bir ilgisi olmadığı halde bu olaya yıldız kayması da denir. Kimi göktaşları ise Dünya’nın atmosferine girdikten sonra tamamen yanarak yok olmaz. Yeryüzüne ulaşıp yere düşen bu göktaşlarına meteorit adı verilir.

Göktaşı Türleri

Üç temel göktaşı türü vardır: Demirli Göktaşları, Taşsı Göktaşları ve Taşsı-Demirli Göktaşları. Bu temel ailelerin her birinin alt grupları vardır.

  • 1-Demirli Göktaşları
    Demir grubu katı nikel-demir metalidir. Metalin dayanıklı yapısı nedeniyle, bulunmuş iyi durumdaki göktaşlarından bazıları demirdir. Ayrıca asteroitler yeryüzüne çarpana kadar parçalanmadan kaldıkları için Dünya üzerinde ki kraterlerin çoğu demir Demirli Göktaşları tarafından oluşturulmuştur. Ayrıca Mıknatıslar, Demir göktaşlarının yüzeylerinden bir noktayı gerçek metal gibi güçlü bir şekilde çeker.
  • 2-Taşsı Göktaşları
    Taş tipi göktaşı neredeyse tamamen kaya temelli bir malzemedir ve aynı zamanda en yaygın olanıdır. Bu ailede düzinelerce alt grup var. Taşlı grubun en basit dağılımı, Kondrit (Chondrite), Akondrit (Achondrite), ve benzersiz kökenleri olan Gezegensel Akondritler (Planetary Achondrites)&#;dir.
    • Kondrit
      Kondrit göktaşı, Kondrül adı verilen küçük küresel yapılar içeren uzaydan gelen bir kayadır. Bunlar, mikro yerçekiminde soğuyarak küçük kürelere dönüşen erimiş kaya damlacıklarıdır. Kondrüller kümeleşti ve daha büyük kütleler halinde asteroit büyüklüğünde cisimler haline geldiler ve kırılan parçalar Dünya&#;ya ulaştı. Tüm göktaşları burada Dünya&#;dakilerle aynı elementleri içerir, ancak yeni mineraller oluşur çünkü uzayda kaya oluşum süreci Dünya&#;dakilerden oldukça farklıdır. Elementler, Dünya&#;da var olan kayalarda bulunmayan bazı mineralleri oluşturmak için birleşebilir. Ama genelde, meteorlardaki minerallerin çoğu, aynı zamanda Dünya&#;da var olan kayalarda oluşturan minerallerdir. Çoğu kondiritin içinde nikel-demir metal vardır. Metal, %25 veya daha fazla olabilir.
    • Akondrit
      Akondritler, kondrülleri olmayan göktaşlarıdır. Yeryüzü bazaltı veya plütonik kayaya benzeyen bir materyal içerir. Erime ve kristalleşmeden dolayı farklılaşmış ve değişik oranlarda tekrar işlenmiştir. Bunun sonucu olarak akondritlerin kendine has bir yapısı ve volkanik süreç geçirdiğine dair mineraller bulunduran bir içeriği vardır. Akondritler bütün meteorların %8&#;inde bulunur.
    • Gezegensel Akondritler
      Gezegensel akondritler, Ay ve Mars&#;tan gelen meteorlardır. Ay göktaşlarını NASA Apollo astronotları tarafından Dünya&#;ya getirilen Ay kayalarına benzerliklerinden dolayı tanıyoruz. Marslı göktaşları, Mars atmosferindeki gazlarla eşleşen küçük miktarlarda sıkışmış gaza sahiptir. Bir gün iç güneş sisteminin diğer kayalık gezegenlerin uzay taşlarını bulabiliriz. Uzun zaman önce meydana gelen etkiler nedeniyle Dünya&#;nın parçaları olan bazılarını bile belirleyebiliriz. Bunların tespit edilmesi muhtemelen en zor olanıdır, çünkü yalnızca füzyon kabuğunu inceleyerek veya onların düştüğünü gören biri onları bir laboratuvarın dışındaki normal Dünya kayalarından ayıracaktır.
  • 3-Taşsı-Demirli Göktaşları
    Taşlı demirler, yaklaşık %50 kaya ve %50 nikel-demir metal karışımıdır. Taşlı-demir meteorların iki alt grubu, kaya bileşeni olarak olivin kristalleri içeren pallazitler ve kaya kısmı olarak çeşitli silikat mineralleri içeren mezosideritlerdir. Bu türlerin her ikisinde de metal kısım kaya kısmını tamamen çevreler. Başka bir deyişle, metal damarlarda veya izole yığınlarda değil, kütlenin mineral yarısını çevreleyen matris olarak bulunur. Taşlı demir ailesi, üç ana grubun en nadir olanıdır ve tüm göktaşlarının en güzellerinden bazılarıdır.

Göktaşı Tanımlama Testleri

Göktaşları, Dünya üzerindeki en nadir kaya türleridir. İnsanlar her yıl göktaşı bulduklarını düşünerek laboratuvarlara binlerce kaya gönderiyorlar. En iyi ihtimalle bu binlerden sadece biri veya ikisi aslında uzaydan bir kaya. Bu makale insanlara bir göktaşının nasıl tanımlanacağının temel özelliklerini öğretir. Bu kılavuz, okuyucunun kayalarının gerçekten bir uzay kayası mı yoksa meteor yanlışları olarak bilinen birçok karasal kayadan biri mi olduğunu daha iyi belirlemesine yardımcı olabilecek basit ev testleri sağlar. Aşağıdaki bölümdeki resimler, meteorların neye benzediği sorusuna cevap vermeye yardımcı olacaktır.

Füzyon Kabuğu

Tüm göktaşları atmosfere o kadar yüksek hızda düşer ki, dış kısımlarından yanar. Bu erime, füzyon kabuğu adı verilen camsı bir dış kaplama bırakır. Füzyon kabuğu genellikle koyu griden odun kömürüne benzeyen siyah renktedir. Siyah füzyon kabuğu parlak veya mat bir kadifemsi doku olabilir. Füzyon kabuğu, erimiş kayanın yüzey boyunca hareketinden kaynaklanan çizgiler ve akış izlerine sahip olabilir. Zamanla hava etkisiyle füzyon kabuğunun çok azı kalabilir.

Hangi taşın füzyon kabuğuna sahip olduğunu anlayabilir misiniz?

Göktaşı Şekilleri

Göktaşları yuvarlak toplar değildir ve çoğu düzensiz şekillere sahiptir. Genellikle köşeleri yuvarlatılmış köşeleri vardır. Bazılarının yüzeyinde parmak izi dediğimiz çukurlar var. Bilim adamları bu işaretlere regmaglypts diyorlar ve sıcak hava akımları, kayayı atmosfere girerken aşındırırken oluşurlar. İnsanlar genellikle eski paslı demir kütlelerini bulur ve göktaşları ile karıştırır. Top güllesi ve metal bilyalar genellikle bu göktaşı sanılan yanlış taşların kaynağıdır. Bu paslı nesneler demir bir göktaşı görünümündedir ve kimyasal testler, insan yapımı olup olmadıklarını belirlemeye yardımcı olabilir. Göktaşlarındaki demir bir nikel alaşımıdır ve kayada nikel yoksa demir göktaşı değildir.

Hangi taşın göktaşı şeklinde olduğunu anlayabilir misiniz?

 

 

Göktaşları Katıdır, Gözenekli Değildir

Demir ve çelik üretiminin endüstriyel işlemlerinden kaynaklanan cüruf, içinde metal parçacıklara sahip olabilir. Cüruf, meteorlarla sıklıkla karıştırılan malzemelerden biridir. Bununla birlikte, bir cüruf genellikle gözenekli ve hatta kabarcıklı olacaktır, bu da gerçek bir uzay kayası olmadığına dair bir ipucu verir. Göktaşları, bazı durumlarda kesecikli görünebilir, ancak görünüşte gözenekli veya kabarcıklı değildirler. Göktaşları katı kayalardır ve yüzeylerinde çukurlar olabilir, ancak içleri yoğundur. Volkanik kayalar, bazaltlar ve lavlar gözeneklidir ve genellikle uzay kayaları ile karıştırılır.

Hangisi göktaşı?

Göktaşı Rengi

Göktaşları yeryüzüne yeni düşmüş ise, genellikle siyahtırlar ve füzyon kabukları, tanımlamaya yardımcı olabilecek akış çizgileri ve ayrıntıları görülebilir. Ancak göktaşları yerde uzun bir süre kaldıktan sonra renk değiştirebilirler ve füzyon kabukları aşınır, hatta detaylar kaybolur. Meteorlardaki demir, tıpkı aletlerdeki demir gibi, havada paslanır. Zaman geçtikçe siyah füzyon kabuğu üzerinde kırmızı veya turuncu lekeler olarak başlayarak tüm taş paslı kahverengi renk alır. Füzyon kabuğu çoğu zaman hala görünür olacak, ancak artık siyah olmayacaktır.

Hangi taşların göktaşı olduğunu renklerine göre anlayabilir misiniz?

 

Göktaşları Ağırdır ve Metalik Demire Sahiptir

Göktaşları genellikle aynı büyüklükteki toprak kayalarından daha ağırdır. Bunun nedeni, çoğunun içerdiği metalik demirdir. Sadece birkaç nadir istisna dışında toprak kayalarda metalik demir metal bulunmaz. Çağlar boyu süren erozyon ve ayrışma sırasında, toprak kayalarındaki demir artık metalik değil mineral formundadır. Göktaşlarında bulunan metal parlak olacak ve krom gibi görünecektir. Metalin görünümü, bazı Dünya kayalarında sıklıkla görülen parlak gri bir parlaklık olmayacaktır. Kayalardaki demir metal taneleri de bir uzay kayası gibi görünebilir ve iyi göstergelerdir. Bununla birlikte, dikkate alınması gereken daha fazla test ve daha birçok faktör var.

Mıknatıs Testi

Göktaşlarının büyük çoğunluğu bir miktar metalik demir içerirken, diğerleri çoğunlukla katı demirdir. Bu demir, çoğu uzay kayasını bir mıknatısa duyarlı hale getirir. Birçok göktaşı, düşük demir türünde olsalar bile üzerlerine yerleştirilmiş güçlü bir mıknatısı çekecektirler. Bu mıknatıs testi evde veya sahada yapılabilecek ilk basit testlerden biridir. Toprak mıknatısları ucuzdur ve birçok kaynaktan temin edilebilir ve bu test için en iyisidir. En sık yanlış tanımlanan iki kayaç, hematit ve manyetit minerallerini içerenlerdir. Bu kayalar mıknatıs tarafından çekilebilir ve bazen biraz da göktaşlarına benzeyebilir. Tam emin olmak için laboratuvar testi gereklidir.

Mıknatıs tutulan iki taş, hangisi göktaşı?

Çizgi Testi

Jeolojide bir minerali veya kayayı bir test plakasına sürtmek ve yapılan mineral tozu hattının rengini gözlemlemek yaygın bir uygulamadır. Bu, şüpheli uzay kayalarını incelemek için de çok yararlıdır. Meteorlar, bir test plakasına sürüldüğünde kahverengi bir çizgi verecektir. Daha önce belirtildiği gibi en yaygın olarak yanlış tanımlanmış iki kayaç, manyetit ve hematittir. Hematitin çizgi rengi koyu kırmızıdır. Manyetitin çizgi rengi siyahtır. Dolayısıyla, taş bir mıknatısa duyarlı olsa da, mineralin çizgisi ve gerçek metalin eksikliği onun nereye ait olduğunu ortaya çıkaracaktır. Çizgiyi oluşturmak için gerçek bir test plakası edinmenize gerek yoktur. Elmas eğe törpü kullanılabilir.

Hangi elmas törpü doğru renk çizgisini gösteriyor?

Metal Tanecikler

En büyük uzay kayaları grubu, kondrit tipi taş göktaşıdır ve kayanın yapısı boyunca dağılmış küçük taneler şeklinde nikel-demir metal içerirler. Metal parçaları olabilen cüruf gibi insan yapımı kaya benzeri malzemeler vardır, ancak bunlar sağlam kaya benzeri bir görünüme sahip olmayacaklardır. Taş yeryüzüne yeni düşmüş ise ve güzel bir füzyon kabuğuna sahipse, füzyon kabuğunun görünümü kozmik kökeninin yeterli kanıtı olabileceğinden, metal taneleri aramak için bir noktayı kesmek veya kazımak istenmeyebilir veya hatta gerekli olmayabilir. Ancak, örneğin taş görünüşte olduğu gibi kahverengi ve göktaşı olan eski bir çöl kayasıysa, önce bir noktayı elmas bir törpü ile kazıyabilirsiniz. Ardından, bir el merceği kullanarak, bunun bir uzay taşı olup olmadığını belirlemeye yardımcı olması için metal taneleri arayın. Taneler demirden yapıldığından ve paslanabildiğinden, eski yıpranmış taş göktaşlarında değişmeleri veya bir şekilde bulunmaması yaygındır. Çok eski kondrit taşları, dikkatli bir incelemeden sonra yine de bazı metal taneleri açığa çıkaracaktır. Ancak bazı göktaşları, onları kazıdığınızda gri bir toz çıkarır ve bu başka belirleyici özelliklere sahip olup olmadıklarını anlamak için laboratuvar testleri yapılmasını gerektirebilir.

Hangi taş metal taneler içeriyor?

Göktaşı Testi Sonuçları

Göktaşlarını tanımlamayı öğrenmede temel bilgileri sizinle paylaştık ancak her zaman kesin sonuç için detaylı bir laboratuvar testi yapılması gereklidir. Gerçek göktaşları her yıl yürüyüşçüler, avcılar, çiftçiler ve şehir dışında vakit geçiren insanlar tarafından bulunuyor. Ancak, göktaşı olduğu düşünülen kayaların büyük çoğunluğu aslında toprak kayalarıdır. Göktaşlarını tanımlamak ve türlerini öğrenmek zor bir iştir. Bu konuda profesyonel destek almanız gerebilir.

Bir Göktaşı Mı Buldunuz?

Elinizde bulunan taşın göktaşı olup olmadığını kesin olarak öğrenmek istiyorsanız, bilimsel analiz gerektiren laboratuvar testi yaptırmanız gerekmektedir. İlk ve en kolay adım olarak &#;Ön Fotoğraf Değerlendirmesi&#; yaptırabilirsiniz. Bir numunenin ön görsel (fotoğraf) incelemesi yapıldıktan sonra eğer gerçek bir göktaşı olma ihtimali kuvvetli ise numune fiziksel analiz için X-ray Fluorescence (XRF) ve Electron Microprobe (EMP) testine gönderilebilir.

[email&#;protected] e-posta adresi üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.