askerlik sorgulama tc / YÖBİS - Askerlik Durum Sorgulama

Askerlik Sorgulama Tc

askerlik sorgulama tc

Askerlik yeri sorgulama için tıkla! T.C. kimlik no ile askerlik sorgulama!

için hemen tıkla. T.C. kimlik no ile askerlik sorgulaması yapabilirsiniz. Vatani görevini yerine getirmek için askerlik yapmak için hazırlanan binlerce vatandaş nerede askerlik yapacağını öğrenmek istiyor. Online olarak askerlik sorgulaması yapılabilmektedir. Yedek Subay ve Erbaş olarak askerlik görevini yapacak olanlar askerlik sorgulama sayfasına haberimizden ulaşabilirler. E-devlet sistemi üzerinden askerlik sorgulamanızı kolayca yapabilirsiniz. İşte detaylı açıklamalar.

Askerlik sorgulama ve askerlik yeri öğrenme işlemleri artık internet üzerinden yapılabiliyor. Milli Savunma Bakanlığı ve TSK'nın çeşitli birimlerince yapılan çalışmalar neticesinde celp dönemlerinin belirlenmesi ve askerlik sınıflarının hangi dönemlerde askere gidecekleri ve askerliklerinin nereye çıktığı bilgilerine ulaşılabiliyor.

Ülkemizde zorunlu askerlik sınıfları bulunmaktadır. Bunlar kısa dönem, uzun dönem doktor asker, öğretmen asker olarak sayılabilir. Kısa dönem askerlik yapabilmek için 4 yıllık üniversite okumak veya iki yıllık üniversiteyi 2 yıllık başka bir bölümle uzatarak 4 yılı tamamlama şekilde kazanılmış bir hak olarak görülmektedir.

Bu durumda askerlik görevini ifşa edecek adaylar kısa dönem askerlik uygulamasına tabi tutularak 5 buçuk ay askerlik yapmaktadırlar. Yıl içerisinde 2 dönem halinde alınan kısa dönem askerler çeşitli birimlerde görevlendirilerek askerlik görevlerini yerine getirmektedir. Uzun dönem askerlik ise yılında yapılan düzenleme ile birlikte 12 aya indirilmiştir.

Bu düzenlemeden sonra ilkokul, ortaokul, lise ve ön lisans mezunu olup da askere gitmek isteyen kişiler 12 ay üzerinden askerlik görevlerini yerine getirmektedirler. Bu askerler de yineaskerlik sorgulama ve e devlet asker yeri öğrenme işlemlerini internet üzerinden yapabilmektedirler.

Askerlik yeri sorgulama için vatandaşların E-Devlet sistemine giriş yapması yeterli olmaktadır. E-Devlet sisteminde yer alan Milli Savunma Bakanlığı'nın menüsündeki işlemler üzerinden tüm askerlik işlemlerinizi yapabilirsiniz. Bu bakımdan gerek askerlik yeri sorgulama gerekse de adres ve telefon bilgileri gibi detaylara ulaşabilirsiniz. Askerlik alımları dönem dönem olarak yapılır ve halk arasında buna celp adı verilmektedir. Bu bakımdan kişiler askerlik yerini öğrenmesi için bu celp dönemlerinin açıklanması ve yer bilgilerinin açıklandığının ilan edilmesi ile birlikte portala giriş yaparak öğrenmesi mümkündür.

E-devlet üzerinden çıktısı alınan “Askerlik Durum Belgesi" ile tüm resmi işlemler için kamu kurumlarında kullanılabilecek. E-devlet üzerinden alınan bu belgeyi ilgili kurumlar “Askerlik Durum Belgesi Doğrulama Hizmetini" kullanarak vatandaşlık numarası ile barkod numarasını eşleştirerek belge kontrolü yapabilirler. Bu hizmetten askerliğini yapmış ve askerlikle ilişiği kalmayan vatandaşlar faydalanabilirler. Tescil veya benzer askerlikle ilgili işlemler için ise askerlik şubelerinden yapılmaktadır.

ASKERLİK DURUM BELGESİ SORGULAMA

Vatandaşların askerlik durumlarını gösteren belge için e devlet girişi sonrasında askerlik durum belgesi sorgulama yapması gerekir. E devlet girişi sonrasında ilgili bakanlık menüsünde yer alan durum belgesi ile birlikte sizler de askerlik durumunuzu görüntüleyebilir ve sonrasında belgeyi indirerek bu belgeyi kullanabilirsiniz.

Özellikle kişilerin askerlik durumu ile ilgili bilgi istendiğinde yapılacak olan e devlet girişi ile belirtilen belgeye sahip olmanız yeterli olacaktır. Böylecesizler de askerlik durumunuzu gösterecek ve kanıtlayacak belgeyi temin edebilirsiniz.

E devlet girişi konusunda sorun yaşayan vatandaşlar, e devlet girişi sayfasındaki yardım bağlantıları üzerinden gerekli işlemleri yaparak yeniden şifre belirleyebilir ya da mevcut sorunları gidererek tekrar e devlet kapısı için giriş işlemlerini yapabilir. Bu bakımdan sizler de sorunsuz bir şekilde giriş yapabilir ve askerlik konusundaki tüm işlemlerini yerine getirebilirsiniz.

e-devlet şifresi kullanarak, e-devlet sistemi üzerinden işlem yapabilmeniz için, bir e-devlet şifresi almanız gereklidir. Bu durumda, e-devlet şifrenizi herhangi bir PTT şubesine başvuru yaparak temin edebilirsiniz. Başvurduğunuz PTT şubesinde, e-Devlet şifresi alım işlemleri için, sizden 2 TL ücret ve bir takım kişisel bilgileriniz talep edilecektir ve bunların ardından şifrenizi almış olursunuz. e-Devlet şifrenizi temin ettikten sonra, kamu kuruluşları ile ilgili işlerinizi, e-devlet sistemine giriş yaparak ve burada T.C kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi kullanarak yapabilirsiniz.

Eğer, mobil imza yöntemi ile e-devlet sistemi üzerinden işlem yapmayı tercih ettiyseniz, yapmanız gerekenler şöyledir;

mobil imza, e-devlet tarafından herhangi bir ücret talep edilmeden, vatandaşlara sunulmaktadır. Fakat mobil imzanın alınması aşamasında, GSM operatörleri tarafından, kullanıcılardan belirli bir miktar ücret talep edilmektedir. Mobil imza, güvenlidir ve elektronik imza görevi üstlenir. Mobil imza aynı zamanda, ıslak imza niteliğinde bir imzadır. Mobil imza ile e-devlet sistemini kullanmak için yapmanız gerekenler; T.C kimlik numaranızı, GSM numaranızı ve GSM türünüzün bilgisini sistemde bulunan ilgili bölümlere doldurmak olacaktır. Böylece e-devlet uygulamasını kullanabilirsiniz.

Bir diğer yöntem olan elektronik imzanın özellikleri ise şöyledir;

Islak imzaya eşdeğer olan elektronik imza, sanal ortamda bulunan belgeye aktarılması yolu ile kimlik tespitinde kullanılan bir imza çeşididir. Elektronik imza ile e-devlet uygulamasını kullanmak için sadece, T.C kimlik numaranızı kullanmanız yeterli olacaktır.

Önemli Bilgiler

Bahar Dönemi Burs ve Okul Harcı Başvuru talepleri 15 Şubat - 15 Mart (her iki tarih dahil) tarihleri arasında alınacaktır .

Bahar Dönemi Burs ve Okul Harcı Başvuru talepleri 15 Şubat - 15 Mart (her iki tarih dahil) tarihleri arasında alınacaktır .

ŞİMDİ BAŞVUR ÜYE OL

TRNC State Scholarship Application for Foreign Students

Güz Dönemi KKTC Devlet Bursu Başvuruları 26 Eylül - 2 Ekim tarihleri arasında online olarak alınacaktır. 

TRNC State Scholarship Applications will be received online between 26 September – 2 Octeber

ŞİMDİ BAŞVUR / SIGN IN

Yüksek Öğrenim Kayıt Sistemi (YÖKAS) Sorgulama

Yüksek Öğrenim Kayıt Sistemi (YÖKAS) Sorgulama

Adaya ilk kez giriş yapacağınızda ya da öğrenci ikamet izni çıkaracağınızda YÖKAS kaydınız olması gerekmektedir. Bu platformdan kaydınızı ve bilgilerinizin doğruluğunu sorgulayabilirsiniz.

Hepi Student aktivasyonu yapmadan önce KKTC üniversitelerinde okuyan öğrencilerin YÖKAS kaydını kontrol etmesi gerekmektedir.

KESİN KAYIT ÖN KAYITLI

YOBİS LİSE

Değerli Kullanıcımız

Liselerimizin sınıflarında öğrenim gören öğrencilerimizin T.C Üniversitelerinde öğrenim görmek istedikleri bölüm tercihleri ile ilgili çalışma ve kontenjan başvuru işlemleri Yobis Lise platforumundan yürütülecektir.

SİSTEME GİRİŞ KULLANIM KLAVUZU

YKS Kontenjanlarından Yararlanacak Olan Öğrenci Sorgulaması.

TC Yükseköğretim Kurulu'ndan (YÖK) talep edilen KKTC Kontenjanlarından yararlanacak olan öğrencileri buradan sorgulayabilirsiniz.

SORGULA

Askerlik Durum Sorgulama

KKTC Kimlik Kartı numaranızı girerek Askerlik Durumunuzu sorgulayabilirsiniz. Gereği halinde Okulunuz ya da ASAL Şb ile irtibata geçiniz.

SORGULA

Diploma Durum Sorgulama

Diploma Onay durumunu görmek için sorgulama yapabilirsiniz.

SORGULA

Öğrenci Dostu Ada Kart (Hepi Student) Başvurusu

Tüm öğrencilerin yaşam şartlarının kolaylaştırılmasını sağlayan HEPİ Student uygulaması hizmete açılmıştır.

(Bu platforumdan sadece Atatürk Öğretmen Akademisi ve 3. ülkelerde öğrenenim gören öğrenciler başvuru yapacaktır.)

ŞİMDİ BAŞVUR ÜYE OL

KKTC Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi Yüksek Öğrenim Burs İstatistik Sistemi Portalına Hoş Geldiniz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Vatandaşı olup Yüksek öğrenime yeni kayıt yapacak öğrenciler, kayıtlı tüm öğrencilerimizin KKTC Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğrenim ve Dış İlişkiler Dairesinde işlem yapabilmesi için Portal üzerinde kayıt yapması gerekmektedir.

ÖĞRENCİLER İÇİN AF GELİYOR

ÖĞRETİM YILI GCE A-LEVEL BAŞARI SIRALAMASI HK.

Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (TR-YÖS) Hakkında

BAHAR EK BURS BAŞVURUSU HK

YTB-YODİD KONTENJANLARINA BAŞVURU ve DETAYLARI HK.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Hakkında

Bilgilere Ulaşmak İçin Aşağıdaki Linklere Tıklayabilirsiniz

BURS TÜRLERİ

Burs Türleri Hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayın.

Yüksek Lisans / Doktora İhtiyaç Alan Listesi

Yüksek Lisans / Doktora İhtiyaç Alan Listesi

Yüksek Lisans ve Doktora İhtiyaç Alan Listesini İndirmek İçin Tıklayınız

Burs Kapsamında Yer Almayan Bölümler

Burs kapsamında yer almayan bölümlerde öğrenim gören öğrenciler (KKTC,TC,3.Ülke) burs imkanlarından yararlanamazlar.

Okul Harcı Başvuruları

Okul Harcı Başvuruları Hakkında Bilmeniz Gerekenler Detaylar.

Banka Hesapları Bilgisi

Banka hesapları ile ilgili açıklamalar için bağlantıyı tıklayınız.

Kredi Yurtlar Kurumu Başvuruları

ÖSYM Sonuç Belgesi veya Öğrenci belgesi ile Türkiye Cumhuriyeti Yurtlarına başvuru yapmak için kullanılır

Üniversiteye Gidecek Olan Öğrencilerin Yapması Gerekenler

Üniversiteye Gidecek Olan Öğrencilerin Yapması Gerekenler

Yüksek Öğrenim Hakkında Bilmemiz Gerekenler

Yüksek Öğrenim Bilgi ve Yönlendirme Sunumunu indirmek için bağlantıyı tıklayınız

Burs Tüzüğü

Güncel burs tüzüğünü indirmek için aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız.

Staj Bilgisi ve Formu

Staj bilgilendirme ve staj formunu indirmek için bağlantıyı tıklayınız

YODİD YTB GCE A-LEVEL

YODİD YTB GCE A-LEVEL Kontenjan Başvuruları için gerekli klavuz ve dökümanları indirmek için bağlantıyı tıklayınız

MUHTELİF FORMLAR

KKTC Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi Kapsamındaki formlar

YÖDİD Dahili Numaralar

ÖSYM KKTC KONTENJAN DETEYLARI

Kontenjanlar ile ilgili açıklamalar için bağlantıyı tıklayınız

YTB-YODİD KONTENJANLARINA BAŞVURU ve DETAYLARI HK.

avatar

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Hakkında

avatar

© KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı - Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası