çam ağacı çelikleme / Köklendirme Hangi Ayda Yapılır?

Çam Ağacı Çelikleme

çam ağacı çelikleme

&#;am Fidanı Nasıl Ve Ne Zaman Dikilir? &#;am Fidanı Yetiştirme, Bakımı Ve Fiyatları

Çam ağacı, dayanıklı olmasının yanı sıra güzel bir görsel sunduğu için evlerde ve bahçelerde aksesuar olarak kullanılabilen bir bitkidir.

Çam Ağacı Fidanı Nedir?

Çam ağacı fidanı, çamgiller familyasına ait olan bir bitki türüdür. İğne yapraklı bir bitki türü olan çam ağacının yetiştirilme ve dikilme tarzına göre farklı çeşitleri vardır. Çam ağacı, yaz, kış ve sonbahar aylarında yaprak dökmez. Aynı zamanda bu ağaç, havayı saflaştırır. Dünyanın her yerinde yetiştirilen bu ağaç türü, hem ılık ve hem de soğuk iklimlerde yetiştirilmeye uygun bir bitki türüdür. Çam ağacı fidanı olan, sarıçam Akdeniz ve Karadeniz kıyılarında çok sık yetiştirilir.

Çam fidanı çok dayanıklıdır ve tüm toprak türlerinde yetiştirilmeye uygundur. Çam ağacı fidanları, kuraklığa uygun ve çok uzun ömürlü bir ağaç türüdür. Çam ağacı fidanlarının en önemli özelliği ise kozalaklarıdır. Kozalaklar, süs olarak kullanılabileceği gibi yakacak olarak da kullanılabilir. Çam ağaçları, kozalaklar sayesinde çoğalır. Çam ağacı fidanının, kozalakları erkek ve dişi olarak iki çeşittir. Çam ağaçlarının çoğalmasını sağlayan kozalaklar ise, dişi olanlarıdır.

Çam Fidanı Nasıl Dikilir?

Çam fidanı dikilmeden önce toprak, yabancı otlardan temizlenir. Çam ağacını dikmeden önce derin bir çukur açılması gerekir. Çukur açılırken kazılan toprağın alttan ve üstten çıkarılanları ayrı yönlerde biriktirilmesi gerekir. Çam ağacının sağlıklı yetiştirilmesi için toprağın iyi bir şekilde ayrıştırılması çok önemlidir. Kazılan çukurun derin olması gerekir. Fidan dikilmeden önce kazılan çukurun içine hayvan gübresi konulması gerekir. Fidan dikilirken, fidan çukura dik olarak konulur ve fidanın etrafına iki kürek üst topraktan atılır. Derinden çıkan toprak ise, fidanın çevresine doldurulur ve ayakla iyice sıkıştırılır. Tekrar hayvan gübresi atılır ve bol miktarda can suyu verilmesi gerekir.

Çam Fidanı Ne Zaman ve Hangi Ayda Dikilir?

Çam ağacının ilkbaharda dikilmesi daha verimli olmasını sağlar. Çam ağacının sonbaharda dikilmemesi gerekir.

Çam Fidanı Bakımı Nasıl Yapılır?

Çam fidanının bakımı oldukça kolaydır. Diğer bitkiler gibi çok fazla su istemez. Çam ağacını güneş gören bir yere ekmeniz ve yeteri kadar sulamanız gerekir. Yerini seven bir çam ağacının yerini değiştirmemeye özen göstermelisiniz. Dikildiği bölgede taş olmamasına dikkat etmeniz gerekir. Çünkü taş, köklerin suyu almasını önler ve kurumasına neden olabilir.

Çam Fidanı Yetiştirme Püf Noktaları

Çam fidanı satın alırken kaliteli bir fidan satın almaya özen göstermelisiniz. Fidan uzunsa ve rüzgarlı bir bölgeye ekilmiş ise, destek koyulmalıdır.

Çam Fidanı Ortalama Fiyatları Ne Kadar?

Çam fidanı çeşidine göre farklı fiyatlarla satışa sunuluyor. Çam fidanlarının fiyatları 50 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Çam Fidanı Çeşitleri Var mıdır?

Türkiye'de yetiştirilen çam ağaçlarının Halep çamı, fıstık çamı, kızılçam, karaçam olmak üzere beş çeşidi vardır. Dünya üzerinde ise, 'ün üzerinde çeşidi vardır.

Çam Fidanı Nasıl Çoğaltılır?

Çam fidanı, tohum yöntemi ve aşılama yöntemi kullanılarak çoğaltılabilir. Kozalakların içinde bulunan tohumlar kullanılarak çoğaltılma yapılabilir.

Çam Fidanı Ne Zaman Budanır?

Çam ağacına gerekli görüldüğü her dönem budama işlemi yapılabilir ve kuru dallar kökünden ayrılabilir.

Çam Fidanı Dikim Mesafesi Ne Kadar Olmalıdır?

Çam fidanı dikilirken fidanlar arasında minimum metre boşluk bırakılması gerekir.

False

Bonsai Sanatı

Japonca’da anlamı Sashiki’dir. Bonsai yetiştiricileri arasında çok popüler olan bu yöntem ile ucuz bir şekilde yeni ağaçlar elde edilebilir. Tohumdan Bonsai yetiştirme yöntemine göre, oldukça zaman kazandıran daha hızlı bir yöntemdir.

Uygun çelikler toplayarak başlayabilirsiniz. Çoğu ağaç türü çelik ile çoğaltılabilir. Bir ağacın istediğiniz dalını seçin ve kesin. (Aşağıda, Fotoğraf 1). Ağaçtan aldığınız çeliklerin boyu cm uzunlukta ve mm kalınlıkta olmalı. (Aşağıda, Fotoğraf 2). Daha geniş çelikler alabilirsiniz ama kök oluşturma şansları daha zayıftır.

Çelikten Bonsai Ağacı Nasıl Yetiştirilir ?

Ne zaman ?

Genellikle, ilkbahar ve yaz, çelik almak ve dikim yapmak için en iyi zamanlardır. Tam doğru zamanlama için , çelik almak istediğiniz ağaç türünü önceden araştırın.

Nasıl ?   

Adım adım çelik alma ve dikimi:

  1. Drenaj deliği olan, yaklaşık 15cm derinliğe sahip bir saksı seçin.
  2. %50 Akadama (kil), %50 ince çakıl olan bir karışım hazırlayın ve bu karışımla saksının tabanını (saksının 1/4 kadarını) doldurun. (Farklı ağaç türleri için farklı toprak karışımı hazırlanabilir. Bu nedenle ağaç türüne göre, önceden bilgi edinin.)
  3. Saksının geri kalanını, ½ Akadama(kil), ½ ince çakıl ve ¼ organik gübre karışımıyla doldurun.
  4. Sonra çeliğin alt kısmındaki sap ve yaprakları kesin, temizleyin.  Daha fazla besin alabilmesini sağlamak için, kalın çelikler eğimli kesilmelidir (Aşağıda, Fotoğraf 2).
  5. Eğer varsa, çelikleri toprağa yerleştirmeden önce, köklendirme hormonuna daldırın. Aralarında yeterli boşluk bırakarak, çelikleri yarısına kadar toprağa batırın. (Aşağıda, Fotoğraf 3). Kök hormonu zorunlu değildir, sadece başarı oranını yükseltir.
  6. Son olarak, çelikleri sulayarak toprağın iyice yerleşmesini sağlayın. Toprak yüzeyini bozmamak için ibrik ağızı kullanın.

bonsai-cutting-prunebonsai-cutting-anglebonsai-cutting-planting

            Fotoğraf 1                         Fotoğraf 2                           Fotoğraf 3

Ya sonra ? Sonraki Bakım..

Saksıyı dış mekana koyun, direk güneş ışığından koruyun ve toprağı nemli tutun. Çeliklerin büyümeye başlaması bir kaç hafta alır. Ölen çelikleri ayırın ve geri kalanına, gelecek ilkbahara kadar, müdahale etmeyin. Başarı oranınız, ağaç türü, çelik boyutu gibi faktörlere göre değişiklik gösterir. Siz tecrübe kazandıkça çelikler hayatta kalacak ve başarılı olacaksnız. Yaz boyunca küçük miktarlarda gübre kullanabilirsiniz. 1 yıldan sonra çelikleri ayırabilir ve daha büyük saksılara koyabilirsiniz. Çelikler ilk Bonsai eğitimine hazır olana kadar yıl geçmesi gerekir. (Aşağıda, Fotoğraf 4).

bonsai-cutting-3years

                                                                       Fotoğraf 4

Bunu beğen:

BeğenYükleniyor

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası