izmir in sahil ilçeleri / İzmir Plajları – Denize Girilecek 50 Koy

Izmir In Sahil Ilçeleri

izmir in sahil ilçeleri


İzmir İlçeleri Mesafe, İzmir İlçeleri Muhtarlık Sonuçları, İzmir İlçeleri Nüfusları, İzmir İlçeleri Özellikleri, İzmir İlçesinin Özellikleri, İzmir İlçeleri Posta Kodu, İzmir İlçeleri Pazarları, İzmir İlçeleri Plaka Kodları, İzmir İlçeleri Partileri, İzmir İlçeleri Rayiç Bedelleri, İzmir İlçeleri Resimli, İzmir İlçeleri Rakım, İzmir İlçeleri Rakımı, İzmir İlçeleri Son Anket Sonuçları, İzmir İlçeleri Şirince, İzmir İlçeleri Şirinyer, İzmir İlçeleri Telefon Kodu, İzmir İlçeleri Telefon Alan Kodları, İzmir İlçeleri Ulaşım, İzmir İlçeleri Uzaklıkları, İzmir İlçeleri Uydu Haritası, İzmir İlçeleri Urla, İzmir İlçeleri Ücretli Öğretmenlik, İzmir İlçeleri ve Nüfusları, İzmir İlçeleri Vikipedi, İzmir İlçeleri ve Köyleri, İzmir İlçeleri ve Özellikleri, İzmir Zengin İlçeleri, İzmir İlçeleri Hava Durumu, İzmir İlçeleri Belediye Başkanları, İzmir' in İlçe Sayısı 30 ' dur. İzmir'in tüm İlçelerini görmeniz açısından  sizlere tavsiye edebileceğimiz Gezilip Görülmesi Gereken Yerlerdendir. Kent Rehberimizde sizlere tarih ile teknolojinin harmalandığı bu güzel Şehirde İzmir İlçeleri listesini ve İzmir İlçeler Haritasını  sunuyoruz. İzmir Kent Rehberi
İZMİR İLÇELER HARİTASI
İZMİR İLÇELERİ

(DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN İLÇE YAZILARININ ÜSTÜNE TIKLAYINIZ)

Türkiye'nin Mega kentlerinden biri olan İzmir, Türkiye'nin en güzel, en cana yakın, en sıcak illerinden biri olma özelliğini taşımaktadır. Ege'nin incisi Güzel İzmir'imizin 30 ilçesi bulunmaktadır. Siz değerli ziyaretçilerimize İzmir Hakkında İlginç Bilgiler, İzmir Hakkında Bilinmesi Gerekenler, İzmir Hakkında Yorumlar, İzmir Hakkında Bilgi İngilizce, İzmir Hakkında Kısa Bilgi, İzmir Hakkında Yazılar, İzmir Hakkında Gezi Yazısı, İzmir Ulaşım Hakkında Bilgilerini, İzmir Hakkında kısaca ve Detaylı olarak bilmek istediğiniz tüm bilgilere ulaşmanızı sağlayacak bir İzmir İl Rehberi hazırladık. Bu Rehberimizde kaynak olarak Resmi Kurum ve Kuruluşların ve İzmir üzerine yapılan araştırmalardan özgün bir araştırma yapmaya çalıştık. Bazı zamanlar bir ilçenin Rehberini hazırlamak için haftalarca araştırma yapmak durumunda kaldığımız zamanlar dahi olmuştur. Bizde Uzun soluklu bir İzmir Rehberinde tüm öğrenmek istediklerinize kolayca ulaşmanızı hedeflemeye çalıştık. Bunu da azami ölçüde yaptığımızı düşünmekteyiz. İzmir İli her zaman gelişen binlerce yıllık geçmişiyle tarih ile Teknolojinin harmanlandığı tarifsiz bir Kent özelliğini taşımaktadır. Biz İzmir Kent Rehberimizde olduğu gibi bu bölümü de güncel bilgiler ile aktif bir halde tutacağız. Çünkü Bizim için çok değerlisiniz. Çünkü Biz İzmirde Biz "Büyük bir Aileyiz" İzmir'in 18 adet denize kıyısı bulunan ilçesi vardır; Denize kıyısı olan ilçeleri; Aliağa, Balçova, Bayraklı, Bergama, Çeşme, Çiğli, Dikili, Foça, Güzelbahçe, Karaburun, Karşıyaka, Konak, Menderes, Menemen, Narlıdere, Seferhisar, Selçuk, Urla ilçeeridir. Şimdi sizlere 30 ilçemiz hakkında kısa bilgilerini sunuyoruz. İzmir İlçeleri hakkında Detaylı bilgilerede Yukarıdaki linklerden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

 ALİAĞA İLÇESİ


Aliağa İlçesi Hakkında Kısa Bilgi;


İzmir'in 60 km. kuzeyindeki Aliağa, İzmir ve Bergama uygarlıklarından izler taşimaktadır.

Ege kıyılarında sayıları 30'u aşan Aiol kentleri arasinda en büyük ve önemlilerini oluşturan 12 kentten

4'ü Aigaia, Kyme, Myrna ve Gryneion ilçe sınırları içerisinde bulunmaktadır.  Sultan funduszeue.info’ın Bağdat Seferi sırasında kendisine yardımda bulunan ve faydası  görülenleri beraberinde getirmiş ve bunlardan bir kısmına Batı Anadolu’da topraklar vermiştir. Bunlardan Abdülkerim Ağa’ya, Aliağa yöresini bağışlamıştır. Abdülkerim Ağa’nın ölümünden sonra toprakları oğulları arasında paylaşılmış ve Çelebi Bey ile Ali Ağa’ya bugünkü Aliağa yöresi düşmüştür. Ali Ağa, burada büyük bir çiftlik kurmuş ve yöre bu isimle tanınmıştır.


Başka bir hikâye de şöyledir: Çiftliğin sahibi Ali Ağa, bir suç işler İstanbul’da ve ölüme mahkum edilir. Avusturalyalı Baltacı Edwars (sonradan Müslüman olmuş ve Kenan adını almıştır) tarafından bu cezadan kurtarılmıştır. Bunun üzerine Ali Ağa, adını değiştirmemek şartıyla, çiftliğini Edwars'a bırakır. Edwars, buraya üç katlı bir malikâne yaptırır. Aliağa'nın ilk yapısı budur.


Bu bina; yılında kıyıyı top ateşine tutan İngilizler tarafından bu binanın üçüncü katı yıkılır yılında İzmir Valisi kazım Dirik tarafından bu malikâne ilkokul haline getirilmiştir.   'de yapı yıkılarak yerine Atatürk İlkokulu yapılmıştır. Ali Ağa’nın soyundan gelen, Çelebi Ağa, Kerim Ağa, Kuzu Bey, Hüseyin Ağa (Hasan Ağa soydan kalan tek kişidir.) sülaleleri Bergama, Bölcek Köyü, Turanlı, Alibey ve Çandarlı gibi yerlere dağılmıştır.

İzmir İli Aliağa İlçesi Hakkında Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız.


  BALÇOVA İLÇESİ


Balçova İlçesi Hakkında Kısa Bilgi;


Eskiden Ayesefit olarak kullanılan köyün adı, köy arazisinin büyük bir kısmının balçık olması nedeniyle, Balçık Havi olarak değişmiş ve daha sonra söylene söylene Balçık Ova birleşerek bugünkü ismi olan Balçova adını almıştır.


Balçova Coğrafyası


Balçova İlçesinin Konumu:


Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde yer alan İlçemiz Konak, Karabağlar ve Narlıdere İlçeleri ile komşudur. Yüz ölçümü dekardır.(Yaklaşık 29 Km2)İlçe nüfusu, yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi kapsamında nüfusu kişidir.  Sanayi Kuruluşu bulunmayan İlçede ticari hayatı küçük ve orta ölçekli ticarethaneler ile büyük alışveriş merkezleri oluşturmaktadır.

İzmir İli Balçova İlçesi Hakkında Detaylı Bilgiler İçin Tıklayınız.


  BAYRAKLI İLÇESİ


Bayraklı İlçesi Hakkında Kısa Bilgi
;


Bayraklı adı hakkında var olan söylencelerden ilki; Batı Anadolu kıyılarını kendilerine insan kaynağı olarak seçen Türk korsanlar ile ilgilidir. O dönemde Akdeniz’e hakim olan denizciler her yıl İzmir’e gelip, bayraklar açarak levent toplarlar. “Solumadan can vermek, terlemeden mal kazanmak isteyen bayrağımız altına gelsin” sözleriyle gönüllü çekmeye çalışılır. Bayraklar, günümüzdeki Bayraklı’nın bulunduğu yerde açılmakta ve gönüllüler orada yazılmakta olduğu için yörenin adı yıllar içinde Bayraklı olarak kalır.


İkinci söylenceye göre göre; XIX. Yüzyıl’da yöreden geçen tüccar kervanlarını soyan ama kimsenin canını yakmadan yalnızca işlerine yarayacak malı alan soyguncular, her soygundan sonra Tantalos’un mezarının bulunduğu tepeciğe bayrak asmaktadır. Bu nedenle bu soygunları yapanlara da “Bayraklı Eşkıya” adı verilir. Yörenin adı bu deyimden bozma “Bayraklı” olarak kalır.


Üçüncü söylencede ise; Türklerin İzmir çevresine yerleştikleri dönemde elleri bayraklı 7 Türk savaşçı günümüzdeki Laf Deresi yakınında düşman askerleriyle çarpışır ve biri orada şehit olur. Bu nedenle o bölgenin adı “Bayraklı” olarak anılmaya başlar.        Bazı kaynaklar buranın adının “Bayraklı” adlı aşiretten geldiğini de öne sürmektedir. Bornova - Bayraklı - Karşıyaka yoluna yılında kavuşan Bayraklı, tarih içinde şifalı havasıyla ün salmıştır.

İzmir İli Bayraklı İlçesi Hakkında Detaylı Bilgiler İçin Tıklayınız.


 BERGAMA İLÇESİ


Bergama İlçesi Hakkında Kısa Bilgi;


Helenlerden çok önce Batı Anadolu'da Pelasglar ve Luvi halkı yaşardı. O zaman Bergama'nın adı Parg-a-uma idi. Perg=Berg Arapçadaki Burç anlamına geliyor, kale demektir. Uma ise, “halk” demektir.


Pergamon adı ise, Helenleşmenin başlamasıyla dönüşen bir kelimedir. Bugün Bergama adı aslında ilk kullanılışı olan Pargauma'ya daha çok benzer. Bir de bazen Bergama adının Parşömen kelimesinden geldiği söylenir ama tam tersine parşömen aslında Bergama'dan gelir. Deriye yazı yazmayı geliştiren Bergama Krallığı papirüsten sonra daha kullanışlı bir kâğıt bulmuştu, buna "Bergama Kağıdı" anlamına gelen parşömen adını verdiler. Son bir kaç yıldır Bergama'da parşömen yeniden üretilip üzerine resimler yapılıyor ve hediyelik eşya olarak satılıyor.

İzmir İli Bergama İlçesi Hakkında Detaylı Bilgiler İçin Tıklayınız.



  BORNOVA İLÇESİ


Bornova İlçesi Hakkında Kısa Bilgi;


İzmir’in kuzeydoğusunda, Yamanlar Dağı eteğinde, kuzey enlem ve derece boylam üzerinde bulunan Bornova, İzmir’e 8 km. uzaklıktadır.


yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi kapsamında nüfusu kişidir.


Deniz seviyesinden yüksekliği yerleşim alanlarında 20 ile metre arasında değişmektedir. Bu yükseklik dağlık bölgelerde m’ye kadar çıkmakta hatta aşmaktadır. İlçe Merkezinin güneyinde yer alan geniş düzlük, Bornova Ovası; Bozalan, Hacılarkırı, Karasuluk, Mersinli ve Bayraklı Ovalarının birleşmesinden oluşmaktadır. Bu ovalar genelde yamaçlardan inen suların getirdiği alüvyonların birikmesiyle oluşmuştur. İlçenin yüzölçümü km2’dir. İlçede Akdeniz iklimi hâkimdir. Yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlıdır. Yaz mevsiminde imbat ve poyraz rüzgârları etkilidir. Kışın ise karayel, yıldız ve poyraz rüzgârları kuru soğuk getirmektedir.  metreye kadar olan yüksekliklerde Kızılçam ormanları, daha yüksekler de ise Karaçam ormanları bulunmaktadır. İlçede yer alan ormanlık alanlar su yönünden oldukça zengindir. Yamaçlardan akan sular yer altı suları ve yağışlarla beslenen akarsular bulunmaktadır. Manda Çayı, Kavaklıdere Çayı, Şeytanderesi Çayı, Bornova Çayı, Nif Çayı önemli akarsulardandır. Yamanlar Dağı üzerinde İkizgöl yer almaktadır. Bu Çam ormanları arasında İlçe’nin önemli dinlenme alanlarından birini oluşturmaktadır.

İzmir İli Bornova İlçesi Hakkında Detaylı Bilgiler İçin Tıklayınız.


  DİKİLİ İLÇESİ


Dikili İlçesi Hakkında Kısa Bilgi;


İzmir'in kuzeyinde km. uzaklıktadır. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken şirin bir ilçedir.


Hem tarihi hem de olağanüstü güzellikleri olan turistik Çandarlı beldesi Dikili'ye bağlıdır. Doğal güzellikleri arasında Merdivenli Köyünde bir krater gölü, Demirtaş ve Deliktaş Köylerinde de çamlık ve tarihi mağaralar bulunmaktadır. Dikili ilçesi ılıcaları ile de oldukça ünlüdür. Nebiler, Bademli ve Kocaoba köylerinde sıcak su ılıcaları vardır. İlçede karayolunun dışında deniz ulaşımında da Dikili Limani, üç yolcu gemisinin yanaşabileceği kapasiteyle hizmet vermektedir.


Antik çağlardan bu yana yöre hep yerleşim yeri olmuş, halklar, uluslar, devletler ya göçler ya da savaşlarla gelip gitmişler. İlçenin tarihi araştırıldığında Dikili tarihi hakkında belirleyici bir kaynağa rastlanamamaktadır. Ancak Prof. Dr. Bilge Umar'ın "Aiolis" kitabında sözünü ettiği Bademli köyü yakınlarında "Kanai" antik kentçiğinden ve zamanımızda kalıntıları bulunan ve önemi azımsanamayacak bir yer olan Dikili kalesindeki "Atarna Sitesi" varsa da aynı bölgede olmanın dışında Dikili'nin yeri ile bir bağlantısı yoktur.

İzmir İli Dikili İlçesi Hakkında Detaylı Bilgiler İçin Tıklayınız.


  SEFERİHİSAR İLÇESİ


Seferihisar İlçesi Hakkında Kısa Bilgi;


Yerleşim tarihi M.Ö. yıllarına uzanan ilçenin Sığacık mevkiinde Teos antik kenti, Doğanbey-Gerenalanı mevkiinde Karaköse Harabeleri, Sığacık'ta Osmanlılar tarafından inşa edilen kale ile kale içerisindeki eski yerleşim alanı, ilçe merkezinde Selçuklu ve Osmanli Dönemi'ne ait anitsal yapılar, yörenin arkeolojik ve tarihi kaynak potansiyelini oluşturmaktadır. Seferihisar 27 funduszeue.info sahil şeridi ile güzel plajlara ve koylara sahiptir.


Osmanlı döneminde ise Güdük Minare Camii, Hidirlik Camii()ve Ulu Cami() inşa edilmişfunduszeue.info camilerin hepsi çesitli tarihlerde onarim gördüklerinden günümüzde de ibadete açfunduszeue.info Osmanli Dönemin’den kalma ve bugün yikinti halde 2 hamam bulunmaktadir.


Seferihisar ve çevresinde tesbit edilen tarihi degerlerden biri de Tümülüslerdir. Bunlardan;Tepecik funduszeue.info Güneslikent Tümülüsü,yaklasik 20 m.yüksekliginde,80 m.çapindadir ve yogun kaçak kazilara maruz funduszeue.info Hidirlik funduszeue.info birbirine yakin konumlarda 2 si tescilli,8 i tescilsiz,toplam 10 tümülüs yer almaktadir.


Seferihisar’da Cumhuriyet döneminde kayda deger bir olayda Kore Savaslari’na katilan Türk Kuvvetlerinin,ikinci kafileden itibaren, yillari arasinda on yil,hazirlik egitimini burada yapmis olmalaridir.


Seferihisar ilçe merkezinde Kurtulus Savasi’nda ve Cumhuriyet döneminde sehit düsenlere ait bir Sehitlik ile ilçe merkezi girisinde,Izmir Caddesi üzerinde Sehitler Çesmesi bulunmaktadir.

İzmir İli Seferihisar İlçesi Hakkında Detaylı Bilgiler İçin Tıklayınız.



  MENDERES İLÇESİ



Menderes İlçesi Hakkında Kısa Bilgi;



Satsumasıyla, güzel koylarıyla, tarihi degerleriyle dikkat çeken Menderes ilçesinin İzmir'e uzaklığı 20 km'dir. İlçenin batısında Ürkmez mevkiinde Lebedos Antik Kenti bulunmaktadır. Menderes-Selçuk yolu üzerinde birbirine yakın konumda yer alan Kolophon, Klaros, Notion ve Lebedos Antik Kentlerine ait kalıntılar, ilçenin önemli arkeolojik kaynaklarını oluşturmaktadır. Gümüldür beldesi dünyaca ünlü mandalina türü olan satsumanın yetiştirici bölgesidir. Özdere, Ege'deki dokuz büyük turistik bölgeden biri olup temiz denizi ve sahilinin yanı sıra amatör balıkçıların avlanabildiği turistik bir beldedir. Menderes'in Görece Köyü'nde de halkın evlerde imal ettigi değişik renk ve biçimdeki boncuklar yerli ve yabancı turistin oldukça dikkatini çekmektedir.

İzmir İli Menderes İlçesi Hakkında Detaylı Bilgiler İçin Tıklayınız.


  KARABURUN İLÇESİ


Karaburun Hakkında Kısa Bilgi;


Karaburun, Urla Yarımadasi'nin kuzeyinde kurulmuştur. İzmir Körfezi boyunca kuzey ve batı kıyıları güzel koylarıyla bir şerit halinde uzanır.


İlçenin yerleşimi taş devrine kadar uzanır. Çakmaktepe mevkiinde yapılan kazılarda elde edilen buluntulardan Hititler Dönemi'nde buranın ileri bir kültür merkezi olduğu, daha sonra yöreye egemen olan Aiol, Lidya. Helen ve Roma uygarlıkları döneminde kültür ve ticaret merkezi olarak geliştiği bilinmektedir.


Karaburun adı nereden geliyor?


Karaburun adının nereden geldiği konusunda çok değişik görüşler ve varsayımlar mevcuttur. Çok eski dönemlerde, yarımadanın adının "Capo Calaberno" olması, fonetik olarak adın buradan değişerek geldiğini düşündürmektedir. Bir varsayıma göre ise; deniz yoluyla yarımadaya ilk varışta "Kömür Burnu" denilen mevkiin görülmesi nedeniyle, kayaların rengi esas alınarak "Karaburun" denildiği şeklindedir. Bir başka varsayım da eski Türk adlandırma usullerinde; kuzey yönünün "kara", güney yönünün ise "ak" olarak adlandırılması mantığına dayandırılmadır. Şimdiki ilçe merkezi eski haritalarda "Karaburun", Eşendere burnu ise "Akburun" olarak geçmektedir.

İzmir İli Karaburun İlçesi Hakkında Detaylı Bilgiler İçin Tıklayınız.


  URLA İLÇESİ


Urla Hakkında Kısa Bilgi;


Ege Bölgesi'nin tüm özelliklerini taşıyan Urla, İzmir'in batısında 38 km. uzaklıkta kendi adını taşıyan yarımadanın orta kısmında yer alır. Urla tarih boyunca bir kültür merkezi olmuştur. Yapılan kazılarda ele geçen eserler arasında Hititlere ait Gaga ağızlı sürahi çıkarılmıştır. Limantepe Höyügü kazılarında ele geçen buluntulara göre Klazomenai Limaninin dünyanin en eski ve düzenli limanı oldugu ortaya çıkmıstır. Klazomenai'de bulunan eserler Louvre Müzesi ve Atina Milli Müzesi ile İzmir Arkeoloji Müzesi'nde sergilenmektedir.


İzmir İlinin batısında, Urla yarımadasının başlangıç noktasında kurulan İlçe Merkezi İzmir’e 38 km uzaklıktadır. Deniz seviyesinden 65 metre yükseklikteki İlçede hâkim bitki örtüsü; delice, zeytin, koca yemiş, defne, mersin ve makilerdir. Arazi yapısı dağlık ve tepeliktir. Dağlar bozuk baltalık ormanlarla kaplıdır. Denize dik inen ve yaz kış yeşilliğini koruyan tepelerin eteklerinde meydana gelen düzlükler ve koylar değerlendirilmesi gereken önemli turizm potansiyeline sahiptirler. Akdeniz ikliminin bütün özelliklerine sahip Urla’nın İzmir körfezinden Karaburun ve Foça açıklığının karşısında yer alması sonucu; sürekli esinti olduğundan yaz ayları sıcak, kış ayları ılık ve yağışlıdır. İlçenin önemli akarsuyu bulunmamaktadır.

İzmir İli Urla İlçesi Hakkında Detaylı Bilgiler İçin Tıklayınız


  TORBALI  İLÇESİ


Torbalı Hakkında Kısa Bilgi;


İzmir'in 45 km. doğusunda yer alan Torbalı'nin ilk yerleşim alanı, Torbalı Ovası'nın batısında Yeniköy ile Özbey köyleri arasında bir tepe üzerinde kurulan Metropolis Antik kentidir. Bir Ion kenti olan Metropolis Roma ve Bizans dönemlerinde önemini korumuş, daha sonra terk edilmiştir. Şaraplari ile ünlü kent aynı zamanda bir piskoposluk merkeziydi. Ovaya hakim bir konumda olan Geç Helenistik Dönem'e ait tiyatroda Roma İmparotoru Augustus ve evlatlığı Germanikus'a adanan üç mermer sunak bulunmaktadır. Kazılarda bulunan eserler İzmir ve Efes Müzelerinde sergilenmektedir.


Bulunduğu coğrafi konum itibariyle, son yıllarda yapılan sanayi yatırımları ile ilçemiz aynı zamanda sanayi yönünden de gelişen kent görünümünü almıştır. Yöremiz, son yıllarda aşırı şekilde göç almaktadır. Bu da beraberinde ekonomideki genel şartlarla birlikte değerlendirildiğinde istihdam açığını, dolayısıyla işsizliği aşırı boyuta çıkarmaktadır.


Mevcut sanayi sitelerindeki, gerek orta ölçekteki işletmeler, gerekse büyük ölçekli işletmelerin finansman problemlerinin giderilmesi ve üretimin rantabl olarak yapılarak arttırılması, Yeniköy civarında funduszeue.info ve Pancar Beldesinde İZMİR-Pancar OSB’lerinin bir an önce faaliyete geçirilerek, fabrikaların kurulması ve üretime başlanılması, sanayileşme açısından atılacak önemli bir adım olmakla birlikte, yöreye ve çevreye istihdam sağlayıcı en önemli faktörler olacaktır. 

İzmir İli Torbalı İlçesi Hakkında Detaylı Bilgiler İçin Tıklayınız


  ÖDEMİŞ İLÇESİ


Ödemiş Hakkında Kısa Bilgi;

COĞRAFİ KONUMU: İzmir'in güney doğusunda yer alan ilçenin koordinatı 38 derece 16 dakika kuzey ve 27 derece 59 dakika doğu’ dur.


YÜZÖLÇÜMÜ:
km²


RAKIM:
m.


NÜFUS:
İlçe toplamı kişi


İzmir'in km. doğusunda yer alan Ödemiş'in kuzeyinde bulunan Hypaiapa Antik Kent kalıntıları yörenin yerleşim tarihinin ilk çağlara uzandığını göstermektedir.


Ödemiş yöresinin tarihsel önemi Birgi'nin Aydınogulları döneminde başkent olmasiyla başlamıştır. Birgi'de büyük ölçüde özgünlüğünü koruyan kent dokusunda Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin seçkin örnekleri, ve yüzyıl sivil mimarlik yapılarının oluşturduğu kültürel birikim ve mimari çevre zenginliği ile doğal çevre güzellikleri yörede çok önemli düzeyde turizm potansiyeli yaratmaktadır.


"Dünya Kültür Mirası" listesine giren Birgi, yılında inanç turizmi kapsamına alınmıştır. Çakırağa Konağı, İmam-ı Birgivi Medresesi, Sultan Şah Türbesi görülmeye deger eserlerdendir.

İzmir İli Ödemiş İlçesi Hakkında Detaylı Bilgiler İçin Tıklayınız.


  TİRE İLÇESİ


Tire Hakkında Kısa Bilgi;


İzmir'in büyük ilçelerinden biri olan Tire, şehir merkezine 82 km uzaklıktadır. Aydın Dağlarının kuzey eteklerinde kurulmuştur. Hitit, Frig, Lidya, Pers, Helen, Roma ve Bizans dönemlerini yaşayan Tire zengin bir kültür mirasına sahiptir. Beylikler ve Osmanlı döneminde ekonomik açıdan büyük gelişme sağlanmış ve mimarlık tarihi açısından da zengin örnekler ortaya çıkmıştır.


Tire; Hitit, Frigya, Lidya, Pers, Roma ve Bizans'a ev sahipliği yapmış, tarihin zengin kültür mirasına sahip bir kenttir.


Ne var ki, Tire tarihiyle ilgili belgesel bilgiler, Roma döneminden öteye, pek sağlıklı inmemektedir. Ya da diğer bir deyişle, milât öncesi 'le başlayan süreç, henüz sağlıklı bir zemine oturtulamamıştır.


Efes'teki Artemis Tapınağı’ndan Tire'nin batı köylerini de içine alan ve Bozdağa dek ulaşan Artemis Tapınağı Kutsal Toprakları, yüzlerce yıl, Tire'ye adeta bir kutsallık kazandırmıştır.


Roma dönemine ait belgesel zenginlik, Tire' nin bu döneme ait Tarihi coğrafyasında, bazı köylerin, ciddi yerleşim alanları oluşturdukları, buralarda ortaya çıkan arkeolojik belgelerden anlaşılmaktadır. Bu yerleşim bölgeleri içinde; Başköy (Uzgur), Akyurt (Zeamet Kilisesi), Hisarlık, Gökçen (Fota), Eskioba, yani Dormara (Almura), Büyükkale ve Kürdüllü Köylerini, özellikle belirtmek gerekir.


Ayrıca hemen belirtmeliyiz ki, Eğridere, Peşrefli gibi ilk çağ köylerinin yoğunluk merkezleri doğuda (Katoika), batıda (Bonita) olarak adlandırılmıştır. Batıda Büyükkale ve doğuda, Boynuyoğun-Yeğenli hattı, bu sıralamada yer almaktadır.

İzmir İli Tire İlçesi Hakkında Detaylı Bilgiler İçin Tıklayınız.


  KEMALPAŞA İLÇESİ


Kemalpaşa İlçesi Hakkında Kısa Bilgi;


İzmir'in 29 km doğusunda yer alan Kemalpaşa'nın tarihi geçmişi I.Ö. 'lere dayanmaktadır. Akadlar ve Hititlerden başlayarak Selçuklu ve Osmanlı dönemine kadar birçok medeniyete sahne olan Kemalpaşa, Helen, Roma ve Bizans dönemlerinde Sart ve Ion kentleri arasında kervan yollarının uğrak yeri olmuştur. Antik adı Nymphaion olarak bilinen günümüz Kemalpaşa ilçesi, Nif dağı eteklerinde m yükseklikte kurulmuştur. Ege Bölgesi'nde Hititlerden kalan tek örneği olan Karabel Kabartması ilçe sınırları içerisindedir. Kemalpaşa, dünyaca ünlü kirazi ve çam ormanlarıyla tanınır.


Kemalpaşa adı nereden geliyor?


Kemalpaşa ilçesinin tarihteki adı, Yunanca’da gelin anlamına gelen  “Nif” olmuştur. İlçenin bu adı almasında yaz kış yeşillikler içinde olması, özellikle  bahar  aylarında  kiraz  ve meyve ağaçlarının çiçek açması ile bir gelin  görünümünü alması etkili olmuştur.

İzmir İli Kemalpaşa İlçesi Hakkında Detaylı Bilgiler İçin Tıklayınız.


  SELÇUK
 İLÇESİ


Selçuk İlçesi Hakkında Kısa Bilgi;


Selçuk, Ege Bölgesinin batısında, İzmir-Aydın karayolunun km yer almaktadır. Denize ve pırıl pırıl kumsala sahip Pamucak plajına uzaklığı 9 km’dir.


Selçuk İlçesinin Tarihçesi


Antik Çağ yazarlarına göre Efes, Smyrna gibi M.Ö. yıllarında kurulmuştur. Ancak, Smyrna kurulduğunda, Efes o dönemin önemli liman kentleri arasındadır. Dor istilası üzerine Ege kıyılarına yerleşen İonlar Efes'e yerleşmişler, daha sonra Lidya egemenliği döneminde şehirlerini geliştirmişlerdir. İon, Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı uygarlıklarının izleri bugün halen görülebilmektedir. Efesliler Roma dönemindeki depremle yerle bir olan şehirlerini Tiberius zamanında yeniden imar etmişlerdir. Ancak bu defa Helenistik bir yapı stili yerine tüm Efes, Roma karakteri yapılarla dolmuştur.


Siyasi ve ticari önemi giderek artan Efes'e Meryem Ana'nın da gelmesi ve St. Jean'ın burada yaşaması Efes'i aynı zamanda önemli dini bir merkez durumuna getirmiştir. Daha sonraları Sart ile Susayı bağlayan deniz yolu üzerindeki işlek limanların zamanla dolması üzerine, artık yaşanmaz hale dönüşen şehri Bizans İmparatorluğu Justinyen' in () Ayasuluk Tepesinde yaptırdığı St. Jean bazilikası etrafına yerleşmek suretiyle terk etmişlerdir. yılında şehir Türklerin eline geçmiştir. Böylece şehir tarih boyunca farklı istilalar yada depremler nedeniyle tam beş kez yeniden kurulmuştur.


Karayolu: Otobüs Terminali ilçe merkezindedir. Türkiye'nin hemen her yerine düzenli otobüs seferleri vardır. İzmir'e her yarım saatte bir otobüs ve minibüs seferleri vardır Burası merkez olmak üzere Pamukkale (Hierapolis), Milet, Priene ve Didim'e günübirlik gidip gelmek de mümkündür. Efes Harabelerine, Selçuk-Kuşadası ve Selçuk-Pamucak minibüsleriyle veya taksi ile, Meryemana Kilisesine sadece taksi ile gidilebilir.


Demiryolu: Tren İstasyonu, Cengiz Topel Caddesindedir.


Selçuk Tren İstasyonu Tel: + 60 06


Havayolu: Küçük uçaklar için Efes Antik Kentinin yanına havaalanı bulunmaktadır.


Efes Havaalanı Tel: + 64 47


İzmir'in kuzeyinde km uzaklıkta, Bakırçay Havzasında yer alan ve ülkemiz uygarlık tarihinin en eski yerleşmelerinden biri olan Bergama, tarih öncesi dönemlerden başlayarak İon, Roma ve Bizans uygarlıkları ile devam eden dönemde, Dünya çapında önemi   olan arkeolojik eserlere sahip olmuştur. Bergama'nın güneybatısında Antik Dönemin önemli sağlık merkezlerinden Asklepion, ilk yerleşim alanı olan m. yüksekliğinde dik bir tepe üzerinde kurulan Akropol ve M.S. 2. yüzyıla tarihlenen Serapis Tapınağı (Kızıl Avlu) yörenin turistik cazibesini oluşturmaktadır. Zeus Sunağı yılında Almanya'ya kaçırılmıştır.

İzmir İli Selçuk İlçesi Hakkında Detaylı Bilgiler İçin Tıklayınız.


 ÇEŞME İLÇESİ


Çeşme İlçesi Hakkında Kısa Bilgi;


Çeşme, şifalı sıcak suları, olağanüstü sayılabilecek kalitede kumun, güneşin ve berraklığın kucaklaştığı şirin bir tatil beldesidir. Çeşme İzmir'in 94 km. batısında, kendi adını taşıyan yarımadanın en ucunda kurulmuştur. Gemiciler tarafından küçük liman diye adlandırılmıştır. Zamanla çoğalan ve buz gibi suların aktığı çeşmelerinden dolayı da yöreye Çeşme denilmiştir. 15 km. kuzeyindeki İon kenti Erythrai'nin limanı olan Çeşme'nin doğusunda, Kalemburnunda İ.Ö yıllarında küçük bir yerleşim alanı olduğu bilinmektedir. Çeşme-Ildırı köyünde ortaya çıkarılan Erythrai Antik Kenti ile Çeşme kentinde Osmanlı Döneminden kalan Kale, Kervansaray, çok sayıda çeşme ve tarihi kent dokusundaki sivil mimarlık örnekleri yörenin arkeolojik ve tarihi kaynaklarını oluşturan yapıtlardır.


Şehrin ortasındaki tepe bugün kalıntıları görülen Akropolde yapılan kazılarda Athena Pallas tapınağına adak olarak sunulmuş heykelcikler bulunmuştur. Buluntular içinde en önemlisi, Arkaik devirden kalma bir kadın heykeli İzmir Arkeoloji müzesinde sergilenmektedir. Her yıl Temmuz ayında uluslar arası şarkı festivali düzenlenir.


Çeşme İlçesinin Tarihçesi


İlk çağda Cyssus adıyla bilinen Çeşme, Anadolu'nun Batı kıyısında MÖ yıllarında tahmin edilen 12 İon kentinden biri olan Erythrai (Eritre)'nin Ildırı İskelesiydi. Erythrai, M.Ö. 6. yüzyılda oldukça geniş ve önemli bir yerleşim merkezi durumundaydı. Son derece koruyucu bir limana sahip olan Erythrai Mısır, Kıbrıs ve batı ülkeleri ile ilişki kurmuş ve ticaretini geliştirmiştir.


Lidya ve Pers egemenliğinden sonra Roma ve Bizans hakimiyetinde kalmıştır. Çeşme, Selçuklu, Osmanlı, Aydınoğulları ve tekrar Osmanlı Dönemlerini sırasıyla yaşamıştır.


Çeşme'ye Ulaşım


Karayolu: İzmir'e 77 Km'lik dar bir asfalt, 80 Km'lik otoyol olmak üzere iki yolla bağlanan Çeşme'nin ulaşım merkezi İzmir`dir. Kara, hava ve deniz yoluyla gelen turistler önce İzmir`e Çeşme ve Ildırı`ya çalışan otobüslerle turizm mevsiminin en kalabalık günlerinde dahi ihtiyacı rahatlıkla karşılar. Çeşme ilçe merkezi, otobüs ve minibüslerin son durağıdır. Çiftlik, Dalyan, Alaçatı, Reisdere, Ovacık ve diğer plajlara minibüs ile belediye otobüsleri çalışmaktadır.


Çeşme Otogar Tel: +90 64 99

Çeşme Liman Tel: +90 60 05

Denizyolu: Çeşme-Sakız Adası arasında feribot seferleri düzenlenmektedir. Yunanistan`dan Çeşme'ye deniz yoluyla giriş yapan turistler Sakız Adası (Chios) Çeşme arasında çalışan Türk ve Yunan feribotlarıyla taşınır. Ada ile Çeşme arası bir saattir. Ayrıca Türkiye'den çıkış yapacak turistler Çeşme'den İtalya'nın Bari, Brindisi Limanlarına yolcu taşımacılığı mevcuttur. İzmir-Çeşme-Kuşadası-Yunanistan ve İtalya seferi yapan feribotlar da limana uğramaktadırlar.

İzmir İli Çeşme İlçesi Hakkında Detaylı Bilgiler İçin Tıklayınız.



 FOÇA İLÇESİ


Foça İlçesi Hakkında Kısa Bilgi;


İzmir'in 70 km. kuzeybatısında kalan Foça, İon'ların Ege sahillerinde kurdukları 12 İon kenti arasında en önemli merkezlerden biridir. Foça, tarihi ve arkeolojik öneminin yanı sıra, Homeros destanında adı geçen mitolojik bir yerleşmedir.


Horoz ve Fok Balığı olmak üzere iki sembolü olan Foça mitolojik, arkeolojik, tarihi, doğa ve kentsel sitin bir arada olduğu özgün bir ilçedir. Siren Kayalıkları, Şeytan Hamamı, Taş Ev (Anıt Mezar), Beş Kapılar (Ceneviz) Kalesi, Osmanlı dönemine ait Dış Kale, Fatih Camii, Kayalar Camii, Hafız Süleyman Camii ve Osmanlı Mezarlığı ile Ege mimarisinin özelliklerini taşıyan sivil mimari yapıları, Foça'nın çevre değerlerini zenginleştiren unsurlardır.


Foça'nın Tarihçesi


Yunanistan'daki Dor istilasından kaçarak Ege sahillerine çıkan ve burada Smyrna dahil bir çok yerleşim yeri kuran İonların kurdukları önemli merkezlerden biri de Foça'dır. Antik Foça kenti 12 İon birliğine dahil olup, Aiolis bölgesinde yer alır. Antik kent Phokaia adını 'fok' lardan alan Foça, döneminde önemli bir liman ve deniz gücüne sahipti . Foça elindeki deniz filosu ile, Korsika'da Alain, Pastum yanındaki Velia, Marsilya ve İspanya'nın doğu kıyılarında yer alan kentlerde koloniler kurmuştur. Foça, Pers, Büyük İskender, Cenevizliler, Osmanlı dönemlerini yaşamıştır.


İ.Öyüzyıldan başlayarak hızlı bir yükselme dönemine giren Phokaia kenti, 'Tarihin Babası' Heredot'a göre denizcilikte büyük gelişme göstermiştir. 50 kürekli ve yolcu taşıma gücünde, hızlı tekneler kullanan Phokaialılar, uzun deniz yolculuğuna çıkan ilk Helenlerdir. Adriyatik Etruria, İberia ve Tartessos'u Helen dünyasına tanıtmışlardır.

İzmir İli Foça İlçesi Hakkında Detaylı Bilgiler İçin Tıklayınız.


İzmir İline bağlı diğer İlçelerimiz Hakkında Detaylı Bilgilere Ulaşmak İçin Tıklayınız





Etiketler:İzmir İlçeleri, İzmir İlçeler Haritası, Deniz Suyu Sıcaklıkları, İzmirin En Güzel İlçeleri, İzmir İlçelerinin Eski İsimleri, İzmir İlçeleri Fotoğrafları, İzmir İlçeleri Gezilecek Yerler, İzmir İlçeleri Hava Durum, İzmir Plakası 35, İzmir Plaka Kodu 35, "İzmir plakası kaç?: 35, 35 hangi ilin plakası? İzmir, 35 nerenin plakası? İzmir, 35 plaka? İzmir, İzmir plaka? Plakası 35 olan ilimiz İzmirdir, İzmir İlçeleri, İzmir İlçeleri Haritası, İzmirin İlçeleri İsimleri, İzmir'in Semtleri, İzmirin En Güzel İlçeleri, İzmirin İlçeleri ve Köyleri, İzmirin İlçeleri Nelerdir, İzmir Merkez İlçeleri Haritası, İzmir İlçeleri Nüfusu, İzmir İlçeleri, İzmir İlçe Haritaları, İlçe İsimleri ,İzmir İlçeleri Km, İzmir Haritası Nerede Ve İzmir İlçeleri

Tarihi yıl öncesine dayanan İzmir, yıllardır popülerliğini kaybetmeyen bir tatil noktası. Liman şehri olarak kurulmuş ve şehir kimliğini kazanırken denizi önemli bir rol oynamış. Aşırı sıcak havasıyla da oldukça popüler sayabileceğimiz İzmir&#;in sakinlerini şanslı kılan şey ise, Ege Denizi. km uzunluğunda kıyı şeridinin her bir noktası ayrı çekiciliğe sahip şehir, havalar ısındığı gibi yerli &#; yabancı turistlerin akınına uğruyor. Ege&#;nin modern ve eğlenceli şehri İzmir&#;in en güzel plajlarını en ince detaylarına kadar sizin için hazırladık.

İçindekiler

Çeşme Plajları

Aya Yorgi Koyu

Aya Yorgi Koyu

Tatilcilerin bölgede en çok rağbet gösterdiği plajlardan biri olan Ay Yorgi Koyu rüzgâr almaması yönüyle bilinmekte. Çeşme merkezden Dalyanköy&#;e giden yoldan ulaşabilirsiniz. İlçe merkezinden minibüsler vasıtasıyla da gidebilirsiniz. Plajda birçok ücretli plaj işletmesi bulunuyor. Genellikle fiyatları 60 TL civarında olan plajlardaki şezlong ve şemsiyelerden faydalanabilirsiniz. Hareketli ve eğlenceli bir tatil deneyimi için iyi bir fikir olan Aya Yorgi Koyu, sizi enfes bir manzarayla karşılıyor. Çevresinde bu mavi ve yeşilin bir arada olduğu manzarayı izleyebileceğiniz pansiyonlar da yer almakta. Temiz bir kuma sahip olan koy, çevresi ağaçlarla süslü ve gölgelik alanlar bir hayli fazla.

Giriş Ücreti: Aya Yorgi Koyu’nda hizmet veren Before Sunset Beach Club, Marrakech beach Club, Sole&Mare Beach Club, Tren Beach Club, KafePi Beach Club ve Babylon Aya Yorgi Beach Club’ın giriş ücretleri ortalama TL olup fiyata şezlong ve şemsiye dâhildir.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye, şezlong, büfe, restoran, bar, gözetleme kulesi ve cankurtaran, şerit uyarısı ve otopark alanı.

Haritada Görüntüle >

Alaçatı Çark Plajı

Çeşme&#;nin güney bölgesinde bulunan plaj, çevredeki en ünlü plajlardan biridir. Tropikal bir görüntüye sahip olan plaj birçok yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. 4 mevsim süresince rüzgâr aldığı için sörf severler için popüler bir yer. Plajda buz gibi içeceğinizi yudumlarken sörf tutkunlarının gösterilerini izleyebilirsiniz. Plajda çok sayıda sörf okulu var ve eğitimini isterseniz buradan alabilirsiniz. Sörfçüler yüzünden genellikle halk plajı kısmı ya da özel beach’lerde denize girebilirsiniz. Denizi oldukça temiz ve berrak. Mavinin en güzel tonlarına şahit olacağınız plaj, ince kum taneleriyle çevrili. Denizi sığ ve bu sebeple çocuklu aileler için önerebileceğimiz yerlerden biri. Şehir merkezine 81 km olan plaja, Çeşme İlçe merkezinden minibüslerle ulaşabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretli ve ücretsiz plaj bulunmaktadır. Ücretli plajda şezlong ve şemsiye 30 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye, şezlong, büfe, restoran, bar, gözetleme kulesi ve cankurtaran, şerit uyarısı, rüzgâr sörfü ve otopark alanı.

Haritada Görüntüle >

Ilıca Plajı

Ilıca Plajı

İzmir şehir merkezine 80 km mesafede bulunan Ilıca Plajı’na, şehir merkezinden araçlarla önce Çeşme’ye gelip daha sonrasında minibüsleri kullanarak gidebilirsiniz. Çeşme&#;nin doğu kısmında yer alan plaj, ince beyaz bir kuma sahip. Dünyanın sayılı plajlarından biri ve çevresinde donanımlı turizm tesisleri mevcuttur. Denizin içinde kaynayan sıcak termal suları Ilıca Plajı&#;nı özel kılan şeylerden biridir. Kıyıdan denize doğru ilerlerken metrelik insan boyunu geçmeyen bir şeride ve şifalı sulara sahip. Halk plajı girişi ücretsiz ve yer yer şemsiyelerle kaplı. Fakat çok kalabalık olduğu için erken saatlerde gitmenizde yarar var.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, büfe, şerit uyarısı ve iskele. Otopark ücreti 20 TL/günlük

Haritada Görüntüle >

Delikli Koy

Son yılların en gözde tatil beldelerinden biri olan Alaçatı, bahar ayları itibariyle ziyaretçi akınına uğruyor. Delikli Koy Alaçatı&#;nın mutlaka gidilmesi gereken yerlerinden biri. Çevresi taş oteller, eğlence mekânlarıyla süslü olan koy, deniz, güneş ve kum üçlüsünü en güzel sunan yerlerden biri. Çevresinin yoğunluğuna rağmen küçük bir alandan ibaret olan koy kayalık alana sahip, plajı çakıl taşıyla dolu ve bu nedenle daha sakin bir yer arayan tatilcilerin uğrak noktası. Ücretsiz olarak gidebileceğiniz koyda hem doğa manzarası izleyecek hem de dinleneceksiniz. Şehir merkezine 87 km mesafede bulunan Delikli Koy&#;a gidebilmek için Çeşme&#;den Ovacık mevkiine doğru ilerleyen minibüslere binmeniz ve biraz yürümeniz yeterli olacak. Kayalıklardan atlamaya çalışmak tehlikeli olabilir, çünkü suyun bir kısmı sığ.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın kafelerden temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Şifne Plajları

Şifne Plajı

Çeşme üzerinden özel aracınız ya da minibüslerle ziyaret etme şansınızın olduğu Şifne Plajı, bölgenin sakin yerlerinden biri. Genellikle İzmir yerlilerinin yazlıklarının olduğu plaj, Çeşme yarımadasının en sakin yeridir. Plajın halka açık bölümü ücretsiz, kişi başı 70 &#; TL arasında giriş yapabileceğiniz ücretli bir plaj da yer alıyor. Denizi yaz kış ılık ve termal özelliğe sahip. Kumu ince ve parlak olan plajda yer yer ağaç gölgeliklerinden faydalanabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın kafelerden temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Boyalık Plajı

Plaj uzunluğu yaklaşık 4 km olan Boyalık, Çeşme Yarımadası&#;nın kuzey kısmında yer alıyor. Ilıca ve Çeşme arasında konumlanmış. Çevresinde pek otel ve pansiyon olmadığı için çevre halkı hariç pek kimse tarafından bilinmiyordu. Fakat son zamanlarda pansiyon sayısı artış gösterdiği için kalabalıklaştı. Plajı ve denizin tabakası ince kumdan oluşmaktadır. Ilıca Plajı&#;nın sahip olduğu özellikleri taşımakta ve turkuaz bir denize sahip. Birçok deniz canlısının yaşam sürdürdüğü suyu tertemizdir. Öylesine berrak bir suyu var ki yüzerken altınızdan kayan balıklara şahit olabilirsiniz. Plaj Boyalık Sitesi’nin işletmesinde olduğu için 50 ve TL arasında ücretleri değişiyor. Ücret karşılığı şezlong ve şemsiyeden faydalanabilirsiniz. Şehir merkezine 82 km uzaklıkta kalan plaja, Çeşme merkezden yürüyerek ya da minibüslerle gidebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretli ve ücretsiz plaj bulunmaktadır. Ücretli plajda şezlong ve şemsiye 40 TL.

Plaj Özellikleri: Ücretsiz plajda WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın kafelerden temin edebilirsiniz. Ücretli plajda WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye (ücretli) gibi imkânlardan faydalanabilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Çiftlikköy Plajları

Çiftlikköy Plajları

Kent merkezine 6 km uzaklıkta olan Çiftlikköy&#;ün 3 tarafı denizlerle çevrili. Mart ve Ekim ayları süresini hareketli geçiren sahil, bolca güneş alıyor. 4 mevsimin tamamını rüzgârlı geçirdiği için sörf tutkunları tarafından çok rağbet görüyor. Çevresinde Altınkum Plajı, Pırlanta Plajı ve eski Rum Mezarlığı, mozaikler ve taş evler var. Sakız Adası manzarasını izleyebileceğiniz gibi, sığ ve dalgasız denizinde yüzebilir, kumsal plajında güneşin keyfini çıkarabilirsiniz. Huzurlu ve sessiz bir plaj olan Çiftlikköy, çocuklu aileler için de idealdir. Ücretsiz soyunma kabinleri ve duş alanları bulunan plajda bir de yeme &#; içme işletmesi bulunuyor. Dilerseniz şezlong ve şemsiyeleri bu işletmeden kiralayabilirsiniz. Çeşme&#;den yürüyerek ya da minibüslerle ulaşım sağlamanız mümkün.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânları ücretli plajda bulabilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi plajdaki restorandan karşılayabilmeniz mümkün.

Haritada Görüntüle >

Ovacık Plajı

Ovacık Plajı

İster beach isterseniz de özgürce denizin tadını çıkarabileceğiniz alanları olan Ovacık Plajı, İzmir şehir merkezine 85 km uzaklıkta. Urla&#;dan numaralı otobüsle gidebildiğiniz gibi Çeşme&#;den minibüslerle de ulaşım sağlayabilirsiniz. Ovacık Köyü&#;ne bağlı bir halk plajı olan bölge, Çeşme&#;nin yoğunluğundan kaçıp sakin bir yer arayanlar için oldukça uygun. Denizi cam gibi, altınızdan balık sürüsünün geçtiğine şahit olabilirsiniz. Henüz işletmesi olmadığı için plaj boş. Yeme ve içme ihtiyaçlarınızı yakınlardaki beach’lerden karşılayabilir ya da hazırlıklı gelebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın kafelerden temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Ildırı Plajı

Ilıdırı Plajı

Çeşme&#;nin sessiz köylerinden biri olan Ildırı&#;nın temiz havası plajına da yansımış. Ildırı, hareket ve gürültü tercih etmeyenlerin sevebileceği türden bir yer. Hiçbir tesis yok. Plajında gölgelik alanlar mevcut ve kısa bir kum plaja sahip. Plaj birkaç küçük ada manzarasına bakıyor. Teknelerle adalara ulaşabilirsiniz. İzmir&#;den 74 km uzaklıkta kalan plaja minibüslerle ilçe merkezinden gidebilirsiniz. Plajdan yararlanmak ücretsizdir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın kafelerden temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Altın Kum Halk Plajı

Altınkum Halk Plajı

Çeşme&#;nin en batısında yer alan Altınkum, ücretsiz halk plajıyla birlikte birçok beach club’a sahip. Sakız Adası manzarasını izleyebileceğiniz koylara araçla ulaşım pek mümkün değil. Belirli bir noktaya aracınız ya da minibüslerle gidip yürümeniz gerekiyor. Ilık bir denizi olan plaj, yumuşacık kumlara sahiptir. Denizin dalga hareketlerinin düzenini izledikçe sizi dinlendiriyor. Altınkum, aile, çocuk, engelli, yaşlı ve genç herkesin gidebileceği bir yer. İzmir şehir merkezine 94 km uzaklıkta. Halk plajını kullanmak ücretsiz, şemsiyeler ve duş mevcut.

Giriş Ücreti: Ücretli ve ücretsiz plaj bulunmaktadır. Ücretli plajda şezlong ve şemsiye 40 TL (WC, duş ve soyunma kabini dâhil).

Plaj Özellikleri: Ücretsiz plajda WC, duş ve şemsiye mevcut. Şezlong ve soyunma ayrıca kiralayabilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın kafelerden temin edebilirsiniz. Ücretli plajda WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye (ücretli) gibi imkânlardan faydalanabilmeniz mümkün.

Haritada Görüntüle >

Dalyan Kocakarı Plajı

Dalyan Kocakarı Plajı

Çeşme&#;nin en renkli plajlarından biri olan Dalyan Kocakarı Plajı, kuzeydoğu bölümünde bulunuyor. Dalyan&#;a 1,5 km uzaklıkta sakin ve keyifli bir plaj. Küçük bir işletmenin bulunduğu plajda şezlong ve şemsiye 20 TL, tuvalet 2 TL ve duş 3 TL tutarında. Genellikle yerli halk tarafından bilinmekte ve yaz ayları piknik ve deniz turizmi için tercih edilmekte. Çeşme merkezinden yürüyerek ya da dolmuşlarla gidebileceğiniz gibi özel aracınızla plaja kadar gelebilirsiniz. Bir yanında yeşil ağaçlık alanların bir yanında ise kayalıkların bulunduğu plaj taş ve kum karışık bir halde. Denizi sığ ve ılık. Keyifli ve huzurlu dakikalar geçirmek isterseniz mutlaka gitmeniz gereken yerlerden biri.

Giriş Ücreti: Hafta içi 40 TL, hafta sonu 60 TL (2 şezlong ve 1 şemsiye dâhil). WC 2 TL, duş 3 TL ve soyunma kabini 1 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye (ücretli), soyunma kabinleri, duş, kafe, şerit uyarısı, otopark alanı ve cankurtaran.

Haritada Görüntüle >

Paşalimanı Koyu

Paşalimanı Koyu

Giriş ücreti bulunmayan Paşalimanı Plajı, Çeşme&#;de bulunuyor. Makul bir ücret karşılığında şezlong, şemsiye, soyunma kabini, duş ve tuvalet imkânlarından faydalanabilirsiniz. Ilıca merkezine 5, Çeşme&#;ye ise 20 km uzaklıkta olan plaj, hem kamp hem de deniz olanağını sunmakta. Özel araçlarınız ya da Ilıca dolmuşlarıyla buraya ulaşabilirsiniz. Sakin ve sessiz bir plaj olduğu için, hareketlilik isteyenlere pek önermiyoruz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın kafelerden temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Pırlanta Plajı

Pırlanta Plajı

Dibinin bir kısmı taşlık olan denizin suyu berrak ve temiz. Kumu incecik. Girişler ücretsiz, dilerseniz havlunuzu yere serebilir güneşin tadına varabilirsiniz. Çeşme ilçe merkezinden bu tarafa giden dolmuşlara binmeniz yeterli. Sürekli rüzgâr aldığı için sörf tutkunları tarafından rağbet görmekte olan plaj, şehir merkezine 94 km uzaklıkta. Deniz seviyesi metre boyunca sığ. Şemsiye ve şezlong isterseniz ücretli plajlardan faydalanabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretli ve ücretsiz plaj bulunmaktadır. Ücretli plajda şezlong ve şemsiye 40 TL (WC, duş ve soyunma kabini dâhil).

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın kafelerden temin edebilirsiniz. Ücretli plajda WC, şezlong, şemsiye, duş yeri, soyunma kabinleri, büfe ve otopark alanı mevcuttur. Ayrıca kamp atılabilecek çadır yerleri bulunmaktadır.

Haritada Görüntüle >

Tekke Plajı

Tekke Plajı

Ücretsiz bir halk plajı olan Tekke Plajı&#;nda beach imkânlarından faydalanmak isteyenler için ücretli yerler de bulunuyor. Çeşme merkeze en yakın konumda bulunan plaj, Marina&#;nın sonundaki sahilde yer alıyor. Yürüyerek ilçe merkezinden gidebilirsiniz. Sığ bir koyda bulunan plaj uzun yıllardır halka açık. Ilık rüzgârı, dalgasız denizi ve dinlendirici bir ortamı var. İlk girişte ayağınıza taşlar batabildiği gibi sonrasında yumuşacık kumları hissedebilirsiniz. Sakız Adası manzarasını izleyerek güneş banyosu yapabilir, sakinliğin ve İzmir&#;in tadını çıkarabilirsiniz.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü – saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Ücretli ve ücretsiz plaj bulunmaktadır. Ücretli plaja giriş ücreti 25 TL.

Plaj Özellikleri: Şezlong ve şemsiye ücrete tabidir. Plajda büfe bulunmaktadır.

Telefon: 00 84

Instagram:funduszeue.info

Haritada Görüntüle >

Güvercinlik Kleopatra Plajı

Güvercinlik Kleopatra Plajı

Çeşme Ovacık’ta bulunan bir plajdır. Özpınar Sitesi’nin önünde kalıyor. Çocuklu aileler için de uygun olması nedeniyle hafta sonu kalabalığını ikiye katlıyor. Denizi nispeten güzel, manzarası ise şahanedir. Ücretsiz olarak giriş yapabiliyorsunuz. Ancak WC, şezlong ve şemsiye gibi imkânlar bulunmuyor. Birkaç sezondur kampçılar çadır kuruyorlarmış ancak şimdi buna izin verilmiyor. Plajın arka tarafı mangal yakmaya müsait. Kleopatra Plajı, Delikli Koy&#;a yakın bir konumda bulunuyor. Çeşme&#;den çıktıktan sonra Ovacık mevkiine doğru gelen minibüslere binebilir ve plaja yürüme mesafesinde indikten sonra buraya ulaşabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın kafelerden temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Sole Mare Ayayorgi

Aya Yorgi&#;de güneşin altında eğlenmek ve Ege’nin enfes denizinin tadını çıkarmak isteyen misafirler için güzel bir alternatif olan beach’e giriş kişi başı TL&#;dir. Ücrete şezlong, şemsiye ve 1 içecek de dâhildir. Zaman zaman konserler ve DJ performanslarının yapıldığı Sole&Mare çocuklu aileler tarafından da tercih edilmektedir. Kaliteli müziklere sahip happy hour etkinlikleri yapılıyor. Özel aracınız ya da Çeşme üzerinden minibüslerle gidebilirsiniz. İzmir şehir merkezinin 96 km uzağında kalmaktadır.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü – saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Kişi başı TL (şemsiye, şezlong ve 1 soft içecek dâhil).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye, şezlong, büfe, Wi-Fi, gözetleme kulesi ve cankurtaran, bar ve kafeterya, su oyunları parkı, iskele, snack bar, restoran, beach club ve otopark.

Telefon: 20 57

Web Sitesi: funduszeue.info

Instagram: funduszeue.info

Haritada Görüntüle >

Kafepi Alaçatı

KafePi Beach, Alaçatı

Haziran&#;da açılıp Eylül ayında kapanan, &#; saatleri arasında hizmet veren Kafe Pi Alaçatı&#;ya girişler TL tutarındadır. Eğlenceli bir konsepti olan işletmede, duş, kabin, şezlong ve aklınıza gelebilecek her tür yiyecek içecek çeşidi vardır. Ege&#;nin serin sularına kendinizi Çeşme Yarımadası&#;nın bu yanından bırakabilirsiniz. Ulaşım için özel araçlarınız ya da Çeşme ilçe merkezinden kalkan minibüsleri kullanabilirsiniz.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü – saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Kişi başı TL, otopark ücreti 30 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye, şezlong, büfe, Wi-Fi, gözetleme kulesi ve cankurtaran, bar ve kafeterya, su oyunları parkı, iskele, snack bar, restoran, beach club ve otopark.

Telefon: 23 23

Web Sitesi: funduszeue.info

Instagram: funduszeue.info

Haritada Görüntüle >

Cove Ayayorgi Beach

Cove Ayayorgi Beach

Aya Yorgi&#;nin güzel beach’lerinden biri olan Cave Ayayorgi Beach&#;e giriş kişi başı TL&#;dir. Bu ücret karşılığı işletmedeki şezlong, şemsiye ve duş gibi ayrıcalıklardan faydalanabilirsiniz. Dilerseniz kumsal dilerseniz ahşap iskeleden denize girebilirsiniz. Karşınıza yeşil ve mavinin buluştuğu manzarayı alıp güneşlenebilirsiniz. Ziyaret etmek için toplu taşıma araçlarını kullanabilirsiniz.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü – saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Kişi başı TL (otopark ücretsizdir). TL harcama limiti bulunmaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye, şezlong, büfe, Wi-Fi, gözetleme kulesi ve cankurtaran, bar ve kafeterya, yoga, çocuk oyun atölyeleri, iskele, restoran ve otopark.

Telefon: 44 68

Instagram: funduszeue.info

Haritada Görüntüle >

Fly-inn Beach Club

Fly-Inn Beach Club

Çeşme’nin doğa harikası olan Altınkum’da devasa bir beach: Fly-inn Beach Club. Sadece masmavi denizde serinlemeyecek, dünya mutfağından leziz yemeklerle yazın keyfini yaşayacaksınız. Üstelik vejetaryenler için vejetaryen mutfağı da mevcut. mt beach’te su sporları olarak; banana, ski, wakeboard, kano, su kayağı ve ringo yapıp eğlenceyi doyasıya yaşayabilirsiniz. Altınkum’un mavi bayraklı olduğunu da söylemeden geçmeyelim. Fly-inn Beach Club standart giriş ücretleri Pazartesi ve Perşembe günleri arası TL, diğer günler TL.  İskelede VIP hizmet almak isterseniz de günlük TL ödeyerek bu ayrıcalığı yaşayabilirsiniz. Ayrıca biletinizi kendi sitesinden online olarak da alabilirsiniz. Fly-inn Beach, Çeşme’den 10 km uzak bir konumda. Kendi aracınızla kolayca ulaşabilmenizin yanı sıra, Çeşme’den kalkan Altınkum Plajı minibüslerine de binebilirsiniz.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü – saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Pazartesi – Perşembe TL, Cuma – Pazar TL, VIP rezervasyon TL (1 bira veya meşrubat dâhil) ve %10 servis ücreti.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye, şezlong, büfe, cankurtaran, bar ve kafeterya, restoran, iskele ve otopark.

Telefon: 22 98

Web Sitesi: funduszeue.info

Instagram: funduszeue.info

Haritada Görüntüle >

Rise’n Shine Alaçatı

Rise Shine Alaçatı Beach

Alaçatı severlerin gözdelerinden biri de Rise Beach Alaçatı Çark Plajında ve mt alanında kişiye hizmet sunan donanımlı bir yer. kişilik beach alanının yanında kişilik VIP alan mevcut. Alakart restoranında İtalyan mutfağının lezzetlerini tadabilir, barında soğuk içeceklerle serinleyebilirsiniz. Öğleden sonra etnik partilerle eğlencenin dozunu yükselten Rise Alaçatı, dekorasyon ve konseptini antik Maya şehri Tulum’dan esinlenmiş. Kullanılan heykellerle sanata ve denizin maviliğiyle manzaraya doyacaksınız. Mavi bayraklı plajında güvenle yüzebilirsiniz. Giriş ücreti TL ve aracınızla kolayca ulaşabileceğiniz bir konumda. Çeşme’den kalkan Alaçatı Port otobüs ve minibüsleriyle de ulaşım sağlayabilirsiniz.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü – saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Kişi başı TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye, şezlong, büfe, cankurtaran, iki bar ve kafeterya, restoran, iskele ve otopark.

Telefon: 58 67

Haritada Görüntüle >

Madeo Beach

Madeo Beach

Hafta sonu DJ performanslarıyla adından sıkça söz ettiren eğlencenin adresi: Madeo Beach. Alaçatı’da bulunan beach’te size alternatif olarak şezlong, çardak ve VIP loca seçenekleri sunuluyor. İddialı olduğu bir diğer konu ise Akdeniz mutfağının yöresel lezzetleridir. Denizin maviliklerinde müzik eşliğinde yüzebilir, barında ferahlayabilir, restoranında lezzete doyabilirsiniz. Madeo Beach’in bulunduğu Çark Plajı mavi bayraklı plajlar arasında yerini almış. Giriş ücreti hafta içi TL, hafta sonu TL ve 16 yaş sınırı mevcut. Konumu ise Alaçatı’da. İsterseniz şahsi aracınızla, isterseniz de Çeşme’den toplu taşıma kullanarak ulaşabilirsiniz. Aracıyla ulaşım sağlayacaklar için ücretli otopark ve vale hizmeti mevcut.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü – saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Kişi başı TL (şezlong ve havlu dâhil), otopark ücreti 50 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, masa ve sandalye, şemsiye, şezlong, restoran, bar, Wi-Fi, cankurtaran, Dj performans, iskele ve otopark.

Telefon: 56 51

Instagram: funduszeue.info

Haritada Görüntüle >

Spiaggia Grande Alaçatı

Spiaggia Grande Alaçatı

Konser ve beach denildiğinde akla Spiaggia Grande Alaçatı geliyor! Yaz boyunca ünlü isimleri sahnesine konuk eden Spiaggia Grande Beach’in kaliteyi hizmetle buluşturduğuna şahit olacaksınız. Namını her yerde duyabileceğiniz özel kokteylleri ile dilediğiniz gibi eğlenebilirsiniz. Şezlong ve loca tercihlerinden birini seçip denizin huzuruyla buluşabilirsiniz. Tercih edenler için iskelesi de mevcut. Ailenizle ve çocuğunuzla gidebileceğiniz en nezih beachlerden biri diyebiliriz. Üstelik menüsü de oldukça zengin. Giriş ücreti 1 içecek, şezlong, şemsiye ve havlu dâhil olmak üzere TL olarak belirlenmiş. Bu mavi bayraklı plaja aracınızla ve Çeşme’den kalkan toplu taşımalarla ulaşabilirsiniz.

Çalışma Saatleri: Pazartesi – Çarşamba – , Perşembe – Pazar – saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 90 TL (şezlong, şemsiye, havlu ve 1 adet içecek dâhil). Plaj ve restoran bölümünde TL harcama limiti bulunmaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, masa ve sandalye, şemsiye, şezlong, restoran, bar, Wi-Fi, cankurtaran, Dj performans, iskele, otopark, tekne ile ulaşım, sigara içilebilir alan, evcil hayvan, bahçe alanı, teras ve happy hour.

Telefon: 35 35

Web Sitesi: funduszeue.info

Instagram: funduszeue.info

Haritada Görüntüle >

Plage Isolee Beach

Plage Isolee Beach, Alaçatı

Sessizlik ve sükûnetin adresi: Plage Isolee Beach. Klasik müzik dinletileriyle yoga yapabilir, ressam atölyesine katılabilir, deniz kenarında dalgalar eşliğinde masaj yaptırabilir ve tertemiz ince kumlu denizinde süzülebilirsiniz. Alaçatı’nın en huzurlu beach’i olan Plage Isolee Beach, sizleri yeşillikler içinde şezlong ve denizin içinde loca hizmetiyle tanıştıracak. Üstelik gece sineması, çeşitli atölyeler ve plaj kütüphanesi gibi etkinlikleriyle de sizleri büyüleyecek. Sanat ve doğa aşığıysanız bu beach tam size göre. Giriş ücreti hafta içi TL, hafta sonu TL. Çeşme’den ister toplu taşımayla isterseniz de aracınızla kolayca ulaşabilirsiniz.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü – saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Kişi başı TL (şezlong ve şemsiye dâhil), otopark ücreti 20 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, masa ve sandalye, şemsiye, şezlong, restoran, bar, Wi-Fi, cankurtaran, Dj performans, otopark, sigara içilebilir alan, bahçe alanı ve happy hour.

Telefon: 17 77

Web Sitesi: funduszeue.info

Instagram: funduszeue.info

Haritada Görüntüle >

Before Sunset Beach

Before Sunset Beach, Alaçatı

Çeşme’nin göz bebeği Ovacık Köyü’nün Azmak Koyu’nda sınırsız eğlencenin adresi: Before Sunset Beach! Bembeyaz kumuyla görenleri kendine hayran eden bir plajı var. Cuma ve Cumartesi günleri güneşin etkisinin en yoğun hissedildiği saatlerde happy hour başlar ve partiye hız kesmeden devam edebilirsiniz. Büyük masalarında arkadaşlarınızla yemek yiyebilir, serin denizinde yüzebilir ve akşam nabzınızı tekrar yükseltebilirsiniz Çünkü Before Sunset Beach’te eğlence bitmez! Güneş battıktan sonra kumsalda kamp ateşi yanacak ve dans etmeye kaldığınız yerden devam edebileceksiniz. Dilerseniz palmiye ağaçlarının arasına saklanmış olan, etnik tasarımla hazırlanmış bungalovlarda konaklayabilirsiniz. Perşembe ve Pazar günleri ise Giriş ücreti TL. Çeşme’den 8,5 km uzaklıkta bulunan Before Sunset Beach’e aracınızla ulaşabilirsiniz.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü – saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Kişi başı TL (şezlong ve minder dâhil),

Plaj Özellikleri: : WC, duş, soyunma kabinleri, masa ve sandalye, şemsiye, şezlong, restoran, bar, Wi-Fi, cankurtaran, Dj performans, otopark, sigara içilebilir alan, bahçe alanı ve happy hour.

Telefon: 55 18

Web Sitesi: funduszeue.info

Instagram: funduszeue.info

Haritada Görüntüle >

Urla Plajları

Kum Denizi Plajı

Kum Denizi Plajı

Geceleri Karantina Adası&#;nın ışıklarını izleyebileceğiniz manzaraya sahip Kum Denizi Plajı, Urla İlçesi&#;nde yer almaktadır. İzmir Büyükşehir Belediyesi&#;nin titiz çalışmalarıyla güzel bir halk plajına dönüşmüş. Su oyunları, çocuk oyun alanları, yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, duş ve soyunma odaları, tuvaletler, kafeteryalar, yeşil alanlar, engelli ve 3. yaş bireylerin hayatını kolaylaştırmak için rampalar mevcut. Girişler makul ücretli. Denizi oldukça soğuk, bu nedenle çevre halkı yaz aylarında serinlemek için soluğu burada alıyor. Şehir merkezinden 38 km uzaklıkta ve toplu taşıma araçlarıyla rahatça ulaşım sağlanabiliyor. Fahrettin Altay üzerinden no&#;lu Eshot aracı ile plaja ulaşım sağlayabilirsiniz.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü – saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 15 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye, şezlong, büfe, gözetleme kulesi ve cankurtaran, çocuk oyun alanları, su sporları, yürüyüş ve bisiklet yolları, bar ve kafeterya ve su oyunları parkı.

Haritada Görüntüle >

Altınköy Koyu

Altınköy Plajı

Urla İlçesi&#;nin en soğuk deniz suyuna sahip olduğu düşünülen Altınköy Koyu bir diğer tercih edilebilecek yerlerden biridir. Plajda şezlong ve şemsiye mevcuttur. Fakat faydalanmak isterseniz ücret ödemeniz gerekmekte. Çocuklu aileler, gençler ve büyük aileler için uygun olan plaj, şehir merkezinden 65 km uzaklıkta. Girişi Altınköy Çiftlik Evleri Sitesi&#;nden yapılan plaja, Balçova üzerinden no&#;lu araca binmeniz ve sonrasında no&#;lu araca aktarma yapmanız yeterli. Plaja vardığınızda bir yanı yeşil ağaçlarla süslü bir tepe ve bir diğer yanında altın renkli kayalıkların olduğu mavi bir manzara sizi bekliyor olacak. Denizi biraz sığ fakat soğukluğu İzmir’in sıcaklarına karşı ilaç gibi gelecek.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü – saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Hafta içi 50 TL, hafta sonu 80 TL. Şezlong ve şemsiye 40 TL (duş ve soyunma kabini dâhil).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong (ücretli), büfe, restoran, gözetleme kulesi, cankurtaran ve otopark alanı.

Haritada Görüntüle >

Demircili Plajı

Urla İlçe merkezine 24 km uzaklıkta olan Demircili Plajı, Demircili Köyü&#;nde yer almakta. Güneş banyosu yapabilmeniz için şezlonglar, serinleyebilmeniz için tertemiz bir denizi var. Genelde günübirlik dinlenceler, hafta sonu kaçamakları için tercih edilen bir yer. Yerli ve yabancı turistleri misafir eden plaj çevresindeki seçeneklere göre oldukça sakin. Plaj çevresi çok rüzgâr aldığı için sörf yapabileceğiniz gibi dalış dersleri de alabilirsiniz. Dalış sezonu Nisan ayında başlıyor ve Kasım ayında sona eriyor. Plajın kamp kısmında ücretli faydalanabileceğiniz kafe, soyunma kabinleri, duş ve tuvalet alanları mevcut. numaralı Yağcı aracıyla Urla üzerinden ulaşabilirsiniz. Plaj kısmına toplu taşıma aracı ile gitme şansınız olmadığı için biraz yürümeniz gerekecek. Güzel bir yaz tatili geçirmek isterseniz Demircili Plajı&#;nı tavsiye edebiliriz.

Giriş Ücreti: Kişi başı 5 TL/günübirlik. Çadır konaklama 30 TL, masa ve sandalye 20 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş ve soyunma kabinleri. Şemsiye ve şezlong bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaj çevresindeki kafe ve restoranlardan satın alabilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Çeşmealtı Mavi Plajı

Çeşmealtı Mavi Plajı

İzmir şehir merkezine 45 km uzaklıkta bulunan Çeşmealtı Mavi Plajı, ince kumlardan oluşan bir plah yeridir. Denizinin suyu temiz ve oldukça berraktır. Sığ ve soğuk bir denize sahip olduğu için özellikle çocuklar ve yüzme bilmeyen ziyaretçiler için uygun bir yapıda. Plaj beach club ve halk plajı olarak iki bölüme ayrılmış. Ulaşımının kolaylığı sebebiyle yaz mevsiminde hafta sonları oldukça kalabalık. Daha sakin zamanlar geçirmek isterseniz hafta içi tercih etmenizde yarar var. İskeleler ve plaj halk tarafından ücretsiz kullanım hakkına sahip. Şezlong, yiyecek ve içecek hizmetleri için plajdaki tesislerden faydalanabilirsiniz. Şehir merkezinden numaralı araçla Urla&#;ya gelip, minibüslerle plaja ulaşabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretli ve ücretsiz plaj bulunmaktadır. Ücretli plajda şezlong ücreti 20 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong (ücretli), otopark alanı, iskele ve restoran.

Haritada Görüntüle >

Özbek Akkum Plajı

Özbek Akkum Plajı

Özbek Akkum Plajı bir zamanlar Rumlar ve Türklerin birlikte yaşadığı, toprağının her parçası tarih kokan Özbek Köyü&#;nde bulunuyor. Plaj özellikle bayram dönemlerinde ve hafta sonları epeyce kalabalıktır. Plajda şezlong, şemsiye gibi hizmetler yok fakat çevredeki balık restoranlarında bulunan masalar ve gölgelik alanlardan ücret karşılığı faydalanabilirsiniz. Dilerseniz de ince taneli kumların üzerinde kendinizi güneşe bırakabilirsiniz. Çok kalabalık olduğu dönemlerde denizi bulanık bulabilirsiniz fakat normalde temiz ve ılık bir suya sahip. Şehir merkezine 49 km olan plaja Urla üzerinden numaralı Eshot aracıyla gidebileceğiniz gibi, kendi aracınızla da kolaylıkla köye ve sonrasında plaja ulaşım sağlayabilirsiniz. Yolunuz düşerse plaj sonrasında Özbek Köyü&#;nü gezmenizi de tavsiye ederiz.

Giriş Ücreti: Ücretli ve ücretsiz plaj bulunmaktadır. Ücretli plajda şezlong ücreti 20 TL.

Plaj Özellikleri: Plaj boyunca yer alan kafe ve restoranlar masa, sandalye, şezlong, şemsiye, WC, soyunma kabini hizmeti vermektedir. Ücretsiz plajda herhangi bir imkân bulunmuyor.

Haritada Görüntüle >

Gelinkaya

Gelinkaya

Urla&#;nın denize girilecek en temiz yerlerinden biri olan Gelinkaya, şehir merkezine 45 km uzaklıktadır. Burada bulunan birkaç kafeden sanki evinizin havuzuna giriyormuş hissiyle denize girebilirsiniz. Denize sıfır konumda bulunan kafelerin başında plajın ismini aldığı taş bulunuyor. Taşın şekli bir gelini ve damadı andırdığı için Gelinkaya ismi verilmiş. Denizde yüzerken karşınıza ördekler ve kazlar çıkabileceği için kendinizi yalnız hissetmeyeceksiniz. numaralı Urla aracıyla burayı ziyaret edebilirsiniz ya da özel aracınızla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü – saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Gelinkaya Cafe müşterisi olarak plajı kullanabiliyorsunuz. Şezlong 15 TL.

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye, masa ve sandalye, kafe ve cankurtaran. Soyunma kabinleri bulunmuyor.

Haritada Görüntüle >

Yassıcaada Halk Plajı

Yassıcaada Halk Plajı

Yassıcaada Halk Plajı&#;nın işletmesini İzmir Büyükşehir Belediyesi üstlenmiş. Urla&#;ya 49 km uzaklıkta bir ada olan Yassıcaada&#;ya yalnızca vapur ve teknelerle ulaşım sağlayabilirsiniz. Haziran ve Eylül sezonunda ziyarete açık olan adaya Karşıyaka ve Üçkuyular vapur iskelelerinden gidebilirsiniz. Belediyenin işletmesini yaptığı kafe ve restoranlar bulunuyor. Şemsiye, şezlong ve tuvalet gibi hizmetleri ücretsiz şekilde kullanabilirsiniz. Sığ ve berrak bir suya sahip Yassıcaada, çocuk, genç, yaşlı ve engelli bireyler için uygun bir düzende. Denizi o kadar berrak ki suyun içindeyken kum tanelerini seçmeniz mümkün. Yassıcaada, yolunuz İzmir’e düşerse mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerden biri.

Çalışma Saatleri: Pazartesi hariç diğer günler – saatleri arasında Karşıyaka ve Üçkuyular iskelelerinden Yassıcaada’ya vapur seferleri yapılmaktadır.

Giriş Ücreti: Gidiş-dönüş vapur yolculuğu ve plaja giriş ücreti 22 TL. Şezlong ve şemsiye 15 TL. yaş arası ücretsizdir.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye, masa ve sandalye, restoran, büfe, su kaydırağı, güvenlik, gözetleme kulesi ve cankurtaran ve iskele.

Haritada Görüntüle >

Yarımada (Karantina Adası)

Karantina Adası

Osmanlı Devleti döneminde bulaşıcı hastalıklarla mücadele etmek için kullanılan Karantina Adası, ismini Fransızların yıllar önce yaptığı tesislerden almış. Antik Klazomenai Kenti&#;nin kalıntılarının da bulunduğu tarih dolu ada harika bir denize sahip. Denize girmek haricinde İzmir&#;i uzaktan izleme şansınızın olduğu bir yer. Urla İlçe merkezinden numaralı Eshot aracına binip adaya yapılan yolun başına kadar gelebilirsiniz. Buradan sonra yürümeniz için uzun bir yol sizi bekliyor olacak, bu yolu özel aracınızla ya da teknelerle gitmek daha iyi olacaktır. Yol bitiminde kendinizi yeşil ve mavinin buluştuğu adada bulacaksınız.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi sahile yakın büfe ve restoranlardan temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Melengeç Plajı, Demircili Köyü

Demircili Köyü sınırlarında kalan Melengeç Plajı, Urla’nın en güzel plajlarından biridir. Çakıl taşlarıyla süslü plajda tesis mevcut. Özel aracınızla gelirseniz giriş başı ücret alınıyor. Hafta sonu 70 TL ücretle giriş yapabilir ve ödediğiniz ücretle birlikte 2 şezlong ve 1 şemsiye alabilirsiniz. Plajın arka tarafında yeşil çim alanlar ve renkli minderler var. Serin bir suyu var. Tesiste yeme ve içme, duş ve tuvalet gibi ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz. Çocuk, genç, aile yaşlı ve engelliler için uygun bir düzende hazırlanmış. İzmir şehir merkezinden 60 km uzaklıkta olan plaja, numaralı Eshot ile gidebilirsiniz

Giriş Ücreti: Hafta içi 50 TL, hafta sonu 70 TL (şezlong, şemsiye, duş ve otopark dâhil).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye, büfe, şerit uyarısı ve otopark alanı.

Haritada Görüntüle >

Deniz Yıldızı Plajı

Deniz Yıldızı Plajı

Demircili Köyü’nün el değmemiş yeşil alanlarından birinde olan plaj, restoran & plaj olarak hizmet vermekte. Samimi bir aile plajı olan yer, günü birlik ziyaretçiler için uygun. Şehir stresinden kaçıp kısa bir tatil kaçamağı olarak değerlendirebilirsiniz. Uğultu, gürültü olmayan nezih ve sakin bir yer. Plajı biraz taşlı fakat enfes bir denizi var. Nisan ve Eylül süresince hizmet veren plaja girişler araç başı 40 TL. Ücreti ödeme karşılığında duş, tuvalet, şezlong ve şemsiye gibi hizmetlerden fayda sağlayabiliyorsunuz. Araçla gitmeyecekseniz Demircili Köyü’ne numaralı otobüsle ulaşabilir, plaja yürüyebilirsiniz. Restoran kısmında her deniz ürününü bulabileceğiniz gibi farklı lezzetler de deneyebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Kişi başı 30 TL, otomobil 40 TL (şezlong, şemsiye, duş ve soyunma kabini dâhil).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, hasır şemsiye, büfe, restoran, masa ve sandalye, şerit uyarısı, iskele ve otopark alanı.

Telefon: 01 50

Web Sitesi: funduszeue.info

Haritada Görüntüle >

Gülbahçe Sahili

Gülbahçe Sahili

Urla’dan Karaburun’a doğru giderken karşınıza çıkacak olan Güzelbahçe, şehir merkezine 51 km uzaklıkta bir köy. Toplu taşıma araçlarını tercih edecekseniz, Urla ilçe merkezinden numaralı otobüse binip Balıklıova’da inip birkaç dakika yürümeniz gerekli. Pek de popüler olmayan, kimselerin bilmediği ve herhangi bir işletmenin sahiplenmediği Gülbahçe Sahili, sessizlik arayanları cezbediyor. Bu sakinlikte denizin dalga seslerini duymakta hiç güçlük çekmeyeceksiniz. İnce ve nemli bir kuma sahip olan Gülbahçe’den İzmir’in muhteşem dağ manzarasını izlemek mümkün. Pek gölgelik alan olmadığı gibi, çevresinde birçok sakin salaş restoran var. Bir yanı yeşil çimlerle dolu plajda hasır şemsiyeleri görebilmeniz mümkün ve plaja girişler ücretsiz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi sahile yakın büfe ve restoranlardan temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Balıklıova Sahili

Balıklıova Sahili

İzmir’in en sakin kasabası olarak geçen Balıklıova, Urla – Karaburun güzergâhında bulunuyor. Şehir merkezinden ulaşabilmek için önce Urla’ya varmak gerekli. Sonrasında numaralı araçla Balıklıova’ya direkt ulaşım sağlayabilirsiniz. Yumuşak bir kuma sahip olan Balıklıova’nın denizi biraz yosunlu gelebilir. Fakat serinlemeniz için yeterli soğuklukta olduğuna emin olabilirsiniz. Ayrıca ücretsiz bir halk plajı bulunuyor ve tatilinizi konforlu hale getirmesi için şezlong, şemsiye gibi hizmetler mevcut. Denizinin güzelliği bir yana o kadar bereketli ki, her çeşit balığı bulmak mümkün, özellikle de barbun balığı meşhur. Deniz keyfiniz bittikten sonra sahil şeridindeki salaş balık restoranlarını ziyaret edebilirsiniz. Balıklıova, sakinlik arayan biri için doğru yer. Tekneyle açılmak isterseniz farklı koylara yanaşabilir, tatilinizi zenginleştirebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi sahile yakın büfe ve restoranlardan temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Marika Beach, Altınköy

Altınköy Marika Beach

Urla – Altınköy’ün güzel beach’lerinden biri olan Marika Beach Club, şehir merkezine 61 km uzaklıkta. numaralı araçla ziyaret edebileceğiniz gibi özel araçlarınızla da direk ulaşım şansınız var. Altınköy’ün suyunun soğukluğunu bilmeyen yoktur, buna yer yer çimlik alanları olan kum sahilinde şezlong, şemsiyeler de eklenmiş ve enfes bir tatil kombinasyonu oluşmuş. Cüzi bir ücret karşılığında bu imkânlara sahip olabilir, sandalyenize uzanıp D vitamini banyosu yapabilirsiniz. Marika Beach’in oldukça geniş olan sahilinde duş ve WC gibi hizmetlerden faydalanmak isterseniz hafta içi 30 TL, hafta sonları ise 40 TL ödemeniz yeterli.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü – saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Hafta içi 30 TL, hafta sonu 40 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye, şezlong, masa ve sandalye, otopark alanı, kafeterya ve restoran, havuz ve plaj voleybolu.

Telefon: 89 43

Facebook: funduszeue.info

Haritada Görüntüle >

Karaburun Plajları

Bodrum Plajı

Karaburun Bodrum Plajı

Karaburun’un merkezinde kalan koy, bölgenin en kalabalık ve en büyük plajına sahip. Giriş kısmında yürürken sizleri çakıllar ve taşlar karşılayacak olsa da yüzdükçe derinleşen harika bir denizi var. Adeta bir sahil kasabasını andıran Bodrum Plajı’nın çevresinde birçok bar ve kafe mevcut, buralarda deniz haricinde kalan zamanlarınızı geçirebilirsiniz. Fiyatları oldukça uygun ve çok fazla alternatif var. Daha sakin bir tatil deneyimi isterseniz hafta içi gitmeniz daha iyi olacaktır. 2 şezlong ve 1 şemsiye için 25 – 40 TL arasında yerine göre değişen fiyatlar var. Donanımlı bir plaj olması nedeniyle duş, tuvalet gibi ihtiyaçlarınız için buradan faydalanabilirsiniz. Şehir merkezine km uzaklıkta olan koya, toplu taşıma araçlarıyla gidecekseniz bulunduğunuz yerden Tınaztepe’ye aktarma yapıp numaralı Eshot’a binmeniz ve 15 dakikalık bir yürüyüş yapmanız ya da minibüse binmeniz yeterli.

Giriş Ücreti: Ücretli ve ücretsiz plaj bulunmaktadır. Ücretli plajda 2 şezlong ve 1 hasır şemsiye ücreti 30 TL. Ücretsiz plajda şemsiyeler bulunmaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, hasır şemsiye, masa ve sandalye, restoran, büfe, bayrak uyarısı ve cankurtaran.

Haritada Görüntüle >

Dolungaz Koyu

Dolungaz Koyu

Karaburun’un en favori alanlarından biri olan Dolungaz, şehir merkezine, km uzaklıkta. Toplu taşıma araçlarıyla gidecekseniz en kolay şekli, Tınaztepe’ye ulaşıp numaralı araca binip biraz yürümek yeterli olacaktır. Arabanızla ziyaret ederseniz tepeye ücretsiz olarak park edebilirsiniz, yer bulamazsanız çevredeki ücretli beach’in otoparkına 15 TL karşılığında park edebilirsiniz. Çevrede şezlong, şemsiye vs. yok. Yemyeşil bir tepeden denize inen Dolungaz’ın denizi genellikle tertemiz. Kumsal alanı kısıtlı, kayalıklarla çevrili olduğu için 2 farklı koy görüntüsü bulunuyor. Arkasında sık yeşil ağaçların oluşturduğu ormanlık alan var. Güneş ışıkları cildinize yansırken arkadaki ağaçlar gölgede kalmanızı sağlayacak.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya yakın büfe ve restoranlardan temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Mimoza Koyu

Karaburun’un en iyi koylarından biri olan Mimoza koyu şehir merkezine km uzaklıkta. Urla’dan numaralı Karaburun aracına binerek kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Pek gelişmemiş olan koy çakıl taşlarıyla kaplı. Dalga ve rüzgâr yok. Etrafta küçük tekneler görebilirsiniz. Sahil şeridi yazlık işletmeler ve binalarla kaplı, bir yanı ise yemyeşil kalmayı başarabilmiş. İster hafta içi ister hafta sonu hiçbir zaman rahatsız eden bir kalabalık olmuyor. Kafa dinlemek için ideal bir tatil beldesi. Sade bir işletmesi var. Ücretsiz bir işletmeye sahip Mimoza’ya alternatif olarak çevrede ücretli plajlar da mevcut.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya yakın büfe ve restoranlardan temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Kuyucak Plajı

İzmir şehir merkezine km uzaklıkta kalan plaj, Kuyucak Koyu olarak da geçiyor ve mavi bayrağa sahip 3 koydan yalnızca biri. Fahrettin Altay’dan numaralı araç ile Urla aktarmalı olarak, numaralı Karaburun aracına binip koya ulaşım sağlayabilirsiniz. Dolungaz Plajı’ndan 2 km öncesinde karşınıza çıkacak olan plaj, Karaburun merkeze çok yakın. İskeleyi geçtikten sonra ilçe merkezinde oluyorsunuz ve ihtiyacınız olan her şeyi burada bulabilirsiniz. Hareketli bir plajı olan Kuyucak, sahil boyu hasır şemsiyeler ve şezlonglarla süslü. Kalabalık bir plaj olduğu için pek temiz tutulamıyor ama enfes bir denizi var. Duş, tuvalet, yeme – içme ihtiyaçlarınızı belediye işletmesinden karşılayabilirsiniz. 2 şezlonga karşılık 45 TL ödüyorsunuz ve yemek fiyatları da oldukça uygun.

Giriş Ücreti: Ücretsiz. Şezlong ve şemsiye kiralama 45 TL.

Plaj Özellikleri: WC, şezlong ve hasır şemsiye (ücretli), büfe, voleybol sahası ve şerit uyarısı.

Haritada Görüntüle >

Akvaryum (İncirlikoy) Plajı

Akvaryum Plajı

İzmir’in mavi bayraklı plajlarından biri olan Akvaryum Koyu, şehir merkezine km uzaklıkta kalıyor. Yine Urla üzerinden Kuyucak Plajı’na gidermiş gibi numaralı araçla gidip biraz yürümeniz yeterli. Görüntüsü Maldivler’i anımsatan Akvaryum, yeşil gölgelik ağaçların süslediği, ince ve parlak renkli kum plajıyla dikkat çeken bir yer. Suyu yer yer yosunlu yer yerse berrak. Hasırdan şemsiyeler, şezlonglar ve çimlerin üzerine döşenmiş renkli puflarla birçok rengin buluştuğu güzel bir plaj. Engelli ve yaşlı bireyler için özenle düzenlenmiş bir plajı var. Genç, aile demeden herkese hitap ediyor. 1 şemsiye ve 2 şezlong karşılığı 45 TL ödemeniz yeterli. Çevredeki işletmelerde duş, tuvalet ve yeme – içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Mavi Bayrak şartları sebebiyle plaja evcil hayvan götürülmüyor.

Giriş Ücreti: Ücretsiz. 2 şezlong ve 1 şemsiye 45 TL.

Plaj Özellikleri: WC, şezlong ve şemsiye (ücretli), soyunma kabinleri, duş, kafe ve şerit uyarısı. Plajdaki tesislerin otopark alanı mevcuttur.

Haritada Görüntüle >

Boyabağı Koyu

Karaburun’un favori yerlerinden bir diğeri de Boyabağı Koyu’dur. Sakin, dalgasız, sığ denizli bir koy. Deniz, ancak çok ilerledikçe derinleşebiliyor. Plaj kısmı çok geniş değil. Fakat koyun üst kısmında bahçeli işletmeler var. Ama plajda kalmak isterseniz, uzanmak yerine kamp sandalyelerinizle dinlenmek daha iyi olacaktır. Hafta sonları bile pek kalabalık olmayan Boyabağı’nda iki adet ücretli işletme bulunuyor. Çimlere yayılmak isteyenler 40 TL ücret karşılığı loca ayırabiliyor. Koy taşlık olduğu için deniz ayakkabısıyla gelmenizde fayda var. Şehir merkezine 92 km uzaklıkta olan Boyabağı Koyu’na toplu taşıma araçlarıyla gelmek isterseniz, numaralı araçla Urla üzerinden gelebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya yakın kafelerden temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Ardıç Plajı

Ardıç Plajı

İzmir’e 85 km olan plaj, Mordoğan’da bulunuyor. Ardıç plajı oldukça uzun ve kum bir sahile sahiptir. Denize girişi sığ ve girdikten hemen sonra kuma dönüyor. Bu yüzden de çocuklu ailelerin sıkça tercih ettiği bir plajdır. Çoğu zaman dalgalı olan Ardıç Plajı’nda biz denizi biraz bulanık bulduk, o yüzden bir daha gider miyiz bilemiyoruz. Sahildeki ücretsiz şemsiyeler ile bölgede yaşayanların ve günübirlikçilerin tercih ettiği bir plaj. Belediyenin işlettiği bir kafeteryası da var. Urla’dan numaralı Eshot ile plaja erişebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Ücretsiz plajda şemsiye, basketbol sahası, otopark alanı ve çocuk oyun alanı mevcuttur. Deniz bisikleti, muz, jet ski ve yelkenli hizmetlerinden ücretli olarak faydalanabilirsiniz. Ücretli plajda WC, duş ve soyunma kabini gibi hizmetlerden faydalanabilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Ayıbalığı Koyu

Ayıbalığı Koyu

Akdeniz foku türünün üreme yerlerinden biri olan Ayıbalığı Koyu, iki özel beach ve bir adet küçük halk plajından oluşuyor. Halk plajı kısmı büyük değil fakat Mordoğan’daki en güzel kıyılardan biri. Sabah gelirseniz daha sakin bir deneyim yaşayabilirsiniz. Akşamüstü koy kalabalık bir hal alıyor. Denizi temiz, serin ve sığ. Dik bir yamaç altında kaldığı için sahil kısmı gölgelik bir alan. Şehir merkezine 86 km mesafede bulunan koya, Karaburun’daki diğer koylar gibi numaralı Eshot ile gidebilirsiniz

Giriş Ücreti: Ücretli ve ücretsiz plaj bulunmaktadır. Ücretli plaja giriş ücretli 60 TL (şemsiye, şezlong ve 1 alkollü içecek dâhil).

Plaj Özellikleri: Ücretsiz plajda WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya yakın kafelerden temin edebilirsiniz. Ücretli plajda WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi imkânlardan faydalanabilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Kaynarpınar

Karaburun’a km olan, no’lu Eshotlarla ulaşım sağlayabileceğiniz koy, balıkçı barınağı bulunan Kaynarpınar merkezinde yer alıyor. Yabancılar tarafından pek bilinmemekte ve bu sebeple sakin. Genellikle mahalle sakinleri tarafından tercih edilmektedir. Balıkçı barınağının çevresinde de denize girebilirsiniz. Ama asıl koy, barınaktan sonraki kısımdan oluşuyor. Yerli halk hariç kimse tarafından tercih edilmeyen koya küçük bir tepe aşarak ulaşım sağlanmakta ve kimse koyun işletmesini üstlenmemiş. Suyu oldukça serin ve temiz olan koyun plajı çakıl taşlarından oluşuyor. Gelirken deniz ayakkabılarınızla gelmenizde fayda var.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya yakın kafelerden temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Manal Koyu

Balıklıova ve Mordoğan arasında yer alan koyun doğal alanının tamamı, yılında çıkan bir yangın sebebiyle tahrip olmuş. Amatör balıkçıların sıkça uğradığı, yerli halk hariç pek de bilinmeyen bir konumda bulunmakta. Tekrar ağaçlandırma çalışmaları yapılan koy eski haline zamanla kavuşmuş ve hizmet vermekte. Denizi sığ, kıyısı çakıl fakat denize ilerledikçe ayağınıza yumuşak kumların geldiğini fark edeceksiniz. Zaman zaman rüzgâr alan koyu kullanmak ücretsizdir. Sandalyenizi kapıp ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz. Şehir merkezinden 82 km uzaklıkta olan koya numaralı araçlarla Urla aktarmalı olarak ulaşabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz. Koya yakın halk plajında WC, duş ve soyunma kabini 4 TL.

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya yakın hak plajındaki büfeden temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Kocakum Plajı

Kocakum Plajı

İşletmesi belediyeye ait olan plaj, Mordoğan’ın merkez mevkiinde yer alıyor. Ücretsiz faydalanabileceğiniz plaj çevresinde duş ve tuvalet imkânları var. Etrafta pek çok pansiyon, kafeterya görebilirsiniz. Merkezde denize girmenin en güzel yollarından biri olan plaj, tesis imkânından faydalanmak isteyenler için oldukça ideal. Şehir merkezine 82 km uzaklıkta olan plaja numaralı araçtan indikten sonra 5 dakikalık bir yürüyüş gerçekleştirmeniz yeterli. Şezlong ve şemsiye imkânlarının bulunduğu plajda çakıl taşlarıyla karışık kum bulunuyor. Denizi hafif dalgalı ve serin. Ama yüzdükçe bu serinliğe alışıyorsunuz.

Giriş Ücreti: Ücretli ve ücretsiz plaj bulunmaktadır. Ücretli plaja giriş ücretli 50 TL (şemsiye, şezlong, WC ve soyunma kabini dâhil).

Plaj Özellikleri: Ücretsiz plajda WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın kafelerden temin edebilirsiniz. Ücretli plajda WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi imkânlardan faydalanabilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Korsan Plajı

Denizi güzeldir ancak ayaklarınıza zarar çok fazla taşı var ve dibi aşırı yosunlu. Ancak kalabalıktan uzak sessiz ve sakin bir hafta sonu kaçamağı arıyorsanız burayı düşünebilirsiniz. Ücretli ve ücretsiz plaj bulunuyor. Denize ücretli plajda girmeniz WC, şezlong ve şemsiye kullanabilmeniz açısından iyi olacaktır. İki şezlong ve bir şemsiyeye 40 TL ödüyorsunuz. İzmir şehir merkezi, Urla ve Çeşme’den rahatlıkla şehir içi otobüsleri kullanarak buraya gelebilirsiniz. Mordoğan’da indikten sonra limana doğru yürüyüş Korsan Plajı tabelalarını mutlaka göreceksinizdir.

Giriş Ücreti: Ücretli ve ücretsiz plaj bulunmaktadır. Ücretli plajda iki şezlong ve şemsiye 40 TL.

Plaj Özellikleri: Ücretsiz plajda WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın kafelerden temin edebilirsiniz. Ücretli plajda WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye (ücretli) gibi imkânlardan faydalanabilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Menderes Plajları

Çukuraltı Halk Plajı

Çukuraltı Plajı

İzmir&#;in Menderes İlçesi&#;nde yer alan plajlardan biri olan Çukuraltı genellikle doğaseverler tarafından tercih ediliyor. Özdere Plajı olarak da geçen bölgede bir at çiftliği de mevcut. Kuşbakışı bakıldığında rengârenk şemsiyelerle süslü olan Çukuraltı Sahili&#;ni görmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Halk plajı metre uzunluğundadır ve 10 metre genişliğindedir. Temizliği nedeniyle Mavi Bayrak ödülüne sahip olan plajda dilediğiniz su sporlarını yapabilirsiniz. Şehir merkezine 63 km olan bölgeye, Konak&#;tan numaralı otobüse binip numaralı araca aktarma yaparsanız kolayca ulaşabilirsiniz. Girişin ücretsiz olduğu plajdaki işletmelerden 20 TL karşılığında şemsiye kiralayabilirseniz. Eğer şemsiye kiralarsanız tuvalet ve duştan da ücretsiz yararlanabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Ücretli plajda WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlardan yararlanabilirsiniz. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı ücretli plajda yer alan büfe ve restoranlardan giderebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Gümüldür Halk Plajı

Gümüldür Halk Plajı

Ücretsiz bir halk plajı olan Gümüldür Plajı genellikle hafta sonlarını günübirlikçilerin ziyaretleriyle yoğun geçiriyor. Plajda duş yok ama dilerseniz sitelerin plajlarındaki duş ve tuvaletlerden ücretsiz yararlanabilirsiniz. Mavi Bayraklı bir halk plajı olan Gümüldür&#;de komşu sitelerin şezlong ve şemsiyelerinden sorunsuz şekilde faydalanabilirsiniz. Mavi Bayraklı plajı kullanırken konforunuzdan ödün vermek istemezseniz çevredeki otellerden de yararlanabilirsiniz.  Üçkuyular İskelesi&#;nden numaralı araçla gidebileceğiniz Gümüldür, şehir merkezine 36 km uzaklıkta.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın kafelerden temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Orta Mahalle Halk Plajı

Orta Mahalle Halk Plajı

Mavi Bayraklı bir diğer plaj olan Orta Mahalle Plajı&#;nın bir yanı kamp alanı bir yanı ise şezlong ve şemsiyelerle süslüdür. Denizi taşlık ve oldukça kalabalıktır. Sezon haricinde giderseniz berrak bir suyla karşılaşabilirsiniz. WC 1 TL ve duştan 2 TL karşılığı yararlanabilirsiniz. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınız için çevrede market vb. işletmeler mevcut. İşletmesini belediyenin yaptığı plaj Menderes merkezine 33 km uzaklıkta. Menderes ilçe merkezinden minibüslerle gidebilme şansınız var.

Giriş Ücreti: Ücretsiz. WC, 1 TL, duş 2 TL.

Plaj Özellikleri: Şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın kafelerden temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Yoncaköy Plajı

Yoncaköy Plajı

İzmir çok bilinen bir tatil noktası olduğu için oldukça kalabalık ama elbette sakin yerleri var, örneğin Yoncaköy. Aileniz, sevdiklerinizle huzurlu, ağaç ve dalga seslerini dinleyebileceğiniz bir tatil arayışındaysanız tam da size göre. Aynı zamanda nezih bir tatil ortamı sunan Yoncaköy çevresinde konaklayabileceğiniz pansiyon ve oteller mevcut. Denizi berrak ve temiz. İlk girişte derin bir denizmiş gibi dursa da gittikçe sığlaşan bir yapısı var. Bir kısmı çim bir kısmı ise kumdan oluşan bir plajı bulunuyor. Yoncaköy&#;de ücretli ve ücretsiz plajlar bulunmakta. Genellikle sitelere ait olan plajların şezlonglarını kullanmak isterseniz pek sorun çıkmaz. Menderes ilçe merkezine 45 km mesafede olan Yoncaköy&#;e toplu taşıma araçlarıyla gitmek isterseniz numaralı Özdere araçlarından indikten sonra minibüse binmeniz yeterli olacaktır.

Giriş Ücreti: Ücretli ve ücretsiz plaj bulunmaktadır. Ücretli plaja giriş ücretli 40 TL (şemsiye, şezlong, WC ve soyunma kabini dâhil).

Plaj Özellikleri: Ücretsiz plajda WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın kafelerden temin edebilirsiniz. Ücretli plajda WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi imkânlardan faydalanabilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Ahmetbeyli Halk Plajı

Ahmetli Halk Plajı

Menderes Ahmetbeyli’de yer alan halk plajı berrak bir suya sahip. Kıyı yerleri çok fazla derin değil, ancak fazla ilerlemenizi de tavsiye etmiyoruz. Herhangi bir güvenlik şeridi de yok. Bölge biraz fazla rüzgâr alıyor, bu nedenle suyu dalgalı olabilir. WC ve duş imkânı bulunmuyor. Ayrıca şezlong ve şemsiye de yok. Havlunuzu alıp gelebilirsiniz, kumsalı sırtınıza batmayacak küçüklükte taşlara sahip. Plajın arka tarafı mangal yakmaya müsait. Ayrıca bir de kamp alanı bulunuyor. Dileyen hafta sonu çadır konaklamasını burada yapabilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın kafelerden temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Kargacık Koyu Restoran ve Plaj

Kargacık Koyu Restoran ve Plajı

İzmir&#;in güneyinde yer alan Menderes birbirinden güzel plajlara ve koylara ev sahipliği yapıyor. Doğayla iç içe ve şehir yapılanmasına rağmen özgünlüğünü kaybetmemiş. Kendi halinde sakin bir ilçe olan Menderes&#;te denize girilebilecek nezih yerlerden biri de Kargacık. Yaz kış kahvaltı bulabileceğiniz bir işletme bulunuyor. Yeşil ve mavi renkleriyle göz kamaştıran koyda hem gölgelik alanlar fazla hem de denizinin temizliği ön planda. Uzaktan bakıldığında yeşilin ağırlıklı olduğu Kargacık Koyu manzarası sırf görülmek için bile değer. Toplu taşıma araçlarıyla gitmek için numaralı araçlarla Menderes ilçesinden ulaşım sağlayabilirsiniz. Otobüsten indikten sonra minibüsler koya gitmenize yardımcı olacaktır. Koyda bulunan şezlong ve şemsiyelerden faydalanmak için ücret ödemeniz gerekiyor. Yalnızca girişi 15 TL, masa kiralamak ve mangal yapmak isterseniz masa başı 50 TL gibi bir rakam ödemeniz gerekiyor.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü – saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 15 TL, otomobil girişi 25 TL, şemsiye ve şezlong 40 TL, masa ve sandalye 50 TL, mangal ücreti 30 TL ve loca TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, masa ve sandalye, şemsiye, şezlong, restoran, Wi-Fi, cankurtaran, otopark, mangal alanı, bahçe alanı ve kafe.

Telefon: 41 41 – 73 16

Web Sitesi: funduszeue.info

Instagram: funduszeue.info

Haritada Görüntüle >

Foça Plajları

Eski Foça Halk Plajı

Eski Foça Halk Plajı

Foça’nın eski havasını sürdüren Eski Foça Halk Plajı, dar ve oldukça sakin bir plaj. Genelde yerli halkın tercihi diyebiliriz. Eğer buraya yüzmeye gitmek istiyorsanız yanınıza deniz ayakkabısı almayı unutmamalısınız. Denizde çok sayıda denizkestanesi var. Suyu ise oldukça soğuktur. Plaj halka açık ve ücretsizdir. Lakin giderken yanınıza hasır örtü almanızda fayda var. Buraya İzmir’den otobüsle, İZBAN’la ve şahsi aracınızla ortalama 1 saatte gelebilirsiniz. Ayrıca denizden çıktığınızda bu küçük ve şirin kasabayı keşfedebilirsiniz. Hemen plajın yanında gezebileceğiniz güzel bir çarşısı var. Sokaklarında yürürken yüzünüze nostaljik bir rüzgar estiğini hissedebilirsiniz. Eğer aracınız varsa mutlaka Athena Tapınağı’nın kalıntılarını, Pers Anıt Mezarı’nı ve diğer tarihi bölgeleri gezmelisiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın büfe veya marketlerden temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Yeni Foça Halk Plajı

Yeni Foça Halk Plajı

metre uzunluğundaki bu mavi bayraklı plaj, ince kumlu kumsalı, tertemiz berrak denizi, yemyeşil palmiyeleri, çevresindeki kafe ve işletmeleriyle çok hoşunuza gidecek. Plaj tamamen ücretsiz, havlunuzu alıp gidebileceğiniz gibi ücretsiz kullanabileceğiniz hasır şemsiyeler de bulunuyor. Yüzerken Akdeniz foklarıyla karşılaşmanız da an meselesi! Yeni Foça Halk Plajı, İzmir’in en soğuk denizine ev sahipliği yapıyor. Güneşlenirken eğitimdeki yelkenlileri izleyebilir, Yelken Spor Kulübü’nden siz de eğitim alabilirsiniz. Bu plaj Foça’ya 22, İzmir’e 66 km uzaklıkta. İzmir’den İZBAN’a ve oradan aktarmayla no’lu otobüsle buraya varabilirsiniz. Ya da aracınızla Foça’yı gezerek ulaşmayı da tercih edebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz. Hasır şemsiye bulunmaktadır. WC, duş, soyunma kabini ve şezlong imkânı bulunmuyor.

Plaj Özellikleri: Hasır şemsiye bulunmaktadır. WC, duş, soyunma kabini ve şezlong imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja yakın büfe veya marketlerden temin edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Sazlıca Koyu Plajı

Sazlıca Plajı

Eski Foça ve Yeni Foça ortasında kalan bir cennet: Sazlıca Koyu. Arabanızla geçerken dikkat etmezseniz önünden geçip gidersiniz. Bu koyda kamp alanları ve açık alanlar mevcut. Tertemiz, berrak ve durgun bir denizi var. Sabahın ilk saatlerinde yüzmeyi tercih ederseniz denizin yumuşaklığına hayran kalırsınız. Akşama doğru sivrisineklerin fazlasıyla çoğaldığını söylemeliyiz, yanınızda mutlaka sinek kovucu spreyler bulundurmalısınız. Bu adeta cennetten kopan koyda doğayla iç içe vakit geçirebilirsiniz. Tepelere doğa yürüyüş yapabilirsiniz. Yürüyüş için ise spor ayakkabı tercih etmelisiniz. Kamp alanında genellikle gençler ve motosiklet grupları var. Oldukça özgür ve rahat hissedebileceğiniz bir alan. Tamamen doğal bir işletme de bulunuyor. Burada karnınızı doyurabilir, bir şeyler içebilirsiniz. Koya giriş 20 TL. Kamp yapmak isterseniz çadır kampı ve karavan kampı alanlarından birini seçebilirsiniz. Kamp fiyatları ise TL arası değişiyor. Tuvalet, elektrik prizi gibi hizmetler dâhil oluyor. Eğer kamp yapmayı düşünüyorsanız oraya gitmeden önce alışveriş yapmanızı öneririz. Sonradan yapmak isterseniz de araçla 15 dakikada hem Yeni Foça hem de Eski Foça çarşısına ulaşabilirsiniz. Sazlıca Koyu’na aracınız dışında no’lu otobüsle Sazlıca Koyu yakınına gidebilir, oradan yürüyerek ulaşabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Kişi başı 20 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong, piknik alanı, piknik masaları, mangal yakılabilir alan, iskele, uyarı şeridi ve otopark alanı.

Haritada Görüntüle >

Mambo Beach Club

Mambo Beach Club

Mambo Beach Club, Eski Foça ile Yeni Foça arasında bir plaj. Kumsaldan denize girmek istemeyenler için iskelesi mevcut. İskele dışında kumsalda şezlongları ve locaları var. Yemek ve içecek için restoranları hizmet veriyor. Giriş ücreti 80 TL. Lakin eğer şezlongda oturmak isterseniz ekstra TL daha vermeniz gerekli. Localar ise TL’den kiralanmakta. Mambo Beach Club sabah ’da açılıyor. Arkadaşlarınızla voleybol turnuvası yapıp Foça’nın soğuk sularında serinleyebilirsiniz. Soğuk içeceğinizi yudumlarken, kendinizi mavinin ihtişamına kaptırabilirsiniz.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü – saatleri arasında hizmet vermektedir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 80 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong, iskele, uyarı şeridi, otopark alanı, restoran, eğlence ve DJ performansı.

Telefon: 69 59 – 75 45 – 17 73

Web Sitesi: funduszeue.info

Instagram: funduszeue.info

Haritada Görüntüle >

Club Mackerel

Yeşilliklerin arasından sıyrılan bir mavi: Club Mackerel. Aslında bir otel olan lakin plajını dışarıya da açan Club Mackerel’in plajında göreceğiniz aqua park ve havuz sizi bambaşka diyarlara götürecek. Eski Foça ve Yeni Foça arasındaki güzelliklerden biri. Aileniz ve çocuğunuzla gitmeyi gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Menüdeki yemek seçenekleri ise sizi tatmin edecek. Denizi tamamen kumluk, plajı ise ince kumludur. Arabanızla gidebileceğiniz gibi Foça’dan kalkan minibüslerle de ulaşım sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Tesis, butik otel olarak hizmet vermektedir. Konaklama yapan tüm konuklar tesisin plajından faydalanabilir.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong, iskele, uyarı şeridi, otopark alanı, restoran, Wi-Fi ve oda konaklama.

Telefon: 39 26 – 39 28 – 83 96

Web Sitesi: funduszeue.info

Haritada Görüntüle >

Hanedan Beach

Hanedan B

Orak Adası’nın tam karşısında Foça sahil kıyısında bulunan Hanedan Beach, temiz bir denize ve nezih bir ortama ev sahipliği yapmakta. Çim alanında minderlerde oturabilir, şezlongda güneşlenebilirsiniz. Otelin restoranı bulunduğundan yemek ve içecek servisinden ücreti karşılığında yararlanabilirsiniz.  Eğer çocuklarınızla gitmeyi planlıyorsanız, denizin birden derinleştiğini bilmeniz gerekiyor. Deniz taşlı olduğu için deniz ayakkabısı giymeniz daha sağlıklı olacaktır. Çocuklar için çocuk oyun alanı; yetişkinler için voleybol sahası, langırt, masa tenisi gibi eğlenebileceğiniz alanlar mevcut. Ulaşımda doğru saatleri tercih ederseniz trafik sorunu yaşamazsınız. Giriş ücreti 50 TL civarında. Plajda tuvalet, duş, kabin, şezlong hizmetlerinden de yararlanabilirsiniz. Foça’dan kalkan numaralı otobüsle ya da aracınızla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Kişi başı 50 TL. yaş arası ücretsiz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong, iskele, uyarı şeridi, otopark alanı, restoran, Wi-Fi, havuz ve oda konaklama.

Telefon: 06 34

Web Sitesi: funduszeue.info

Instagram: funduszeue.info

Haritada Görüntüle >

Foça Belediyesi Karakum Plajı

Karakum Plajı

İzmir'in İlçeleri

Türkiye’nin batısında yer alan ve Ege’nin incisi olarak kabul edilen İzmir her yıl 1 milyonun üzerinde turisti ağırlamaktadır. Herkesi kendine hayran bırakan bir atmosfere sahip olan İzmir Türkiye’de yaşanılası bir bölge olarak görülmektedir. 

Ziyaretçilerine birçok gezilip görülecek yer ve birçok aktivite sunan İzmir’de özellikle turistler tarafından rağbet gören ilçeler Selçuk, Çeşme, Karaburun, Foça, Seferihisar, Dikili ve Konak’tır. İlçeler hakkında daha detaylı bilgilere ulaşmak için ilçeler haritası incelenebilir.

yıllık tarihi geçmişe sahip olan İzmir’de birçok tarihi antik kent ve müzeler yer almaktadır. Bunların yanı sıra doğal güzelliği ile dikkat çeken İzmir’in birbirinden güzel plajları ve ormanları bulunmaktadır. 

Yıllarca önemli bir liman şehri olarak kullanılan İzmir tatil amaçlı tercih edilen önemli merkezlerden biridir. 

İzmir'de günübirlik eğlenceleriniz için uygun fiyatları ile sizi mutlu edecek oteller için İzmir otel fiyatları sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayın.


Selçuk

Selçuk Antik Kenti Kalıntıları

Her yıl yaklaşık 2 milyon turisti ağırlayan ilçe İzmir’in en önemli turizm merkezlerinden biridir. Antik kentleri ve Pamucak Plajı ile ön plana çıkan ilçede dünyanın en büyük açık hava müzelerinden Efes yer almaktadır. UNESCO Listesi’nde yer alan birçok mirasa ev sahipliği yapan Selçuk antik çağın merkezlerinden biridir. 

3 dinin yaşatıldığı bir coğrafyaya sahip olan Selçuk İzmir il merkezine yaklaşık 1 saatlik mesafede yer almaktadır. Hristiyanların hac merkezi olarak kabul ettiği Meryem Ana Evi de Selçuk ilçe sınırları içerisindedir. 

Selçuk’a geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerler arasında Efes Antik Kenti, Meryem Ana Evi/Kilisesi, Yedi Uyuyanlar, Celsus Kütüphanesi, Hadrianus Çeşmesi, Selçuk Kalesi, St. Jean Kilisesi, İsa Bey Camii, Artemis Tapınağı, Antik Tiyatro, Aşk Evi, Kuretler Caddesi, Bizans Su Kemerleri yer almaktadır. Dilerseniz yazın serinleyebileceğiniz Pamucak Plajı’nda denizin tadını çıkarabilir ve ilçe içerisinde yer alan Şirince’de aromalı şarapların tadına varabilirsiniz.

İzmir'in birbirinden güzel lezzetlerini farklı mekanlarda tadabilmeniz için İzmir'de gezilecek yerler yazımıza göz atabilirsiniz.


Seferihisar

Seferhisa Ekmeksiz Plajı ManzarasıGeçmiş tarihte 12 İyon kentinden biri olan Seferihisar, sakinliği, doğası ve denizi ile yaz tatili için vazgeçilmez noktalardan biridir. İlçenin denize sıfır konumu ile dalış merkezleri, plajları ve balık tutmak için uygun kıyıları bulunmaktadır. 

Türkiye’nin ilk “cittaslow” şehri olan Seferihisar’da doğal yiyecekler dışında hazır yiyecek satan herhangi bir mekan bulunmamaktadır. Çevreci olması ile bilinen ilçede konaklama açısından şirin butikler tercih edilebilir. 

İzmir merkeze 47 km mesafede yer alan Seferihisar’ın en dikkat çekici bölgesi ise Sığacık’tır. Bölgede gezilmesi gereken yerler ise Teos ve Lebedos Antik Kentleri, Kültür Müzesi, organik pazarı, Karakoç Kaplıcaları ve Sığacık Kaleiçi Sokakları’dır.


Menemen

Menemen Kubilay Anıtıİzmir’in yüzölçümü bakımından en büyük ilçelerinden biri olan MenemenManisa sınırında yer alan bir sanayi kentidir. Yaşanılası bir ilçe olan Menemen geçmişte Bergama baskınının yapıldığı dönemde kişinin katledildiği hazin dolu bir tarihe sahiptir.

Metro ile ulaşımı oldukça kolay ilçe Manisa sınırında yer almaktadır. İlçede görülmesi gereken yerler ise Karagöl, Taşhan, Larissa Antik Kenti ve Panaztepe Anti Kenti gibi doğal ve tarihi unsurlardır. 

İzmir'de tatile çıkmadan önce etkinlik ve festivallerin tamamını görmek ve tatil planı çıkarmak için İzmir gezi rehberi sayfamızı inceleyebilirsiniz.


Karşıyaka

Karşıyaka Seyir Terasında Günbatımı Manzarasıİzmir ‘in denize kıyısı olan merkezi ilçelerinden bir diğeri de Karşıyaka.. Karşıyaka, Türkiye’nin batısında, İzmir Körfezi’nin kıyı kesimine yerleşmiş, 51 kilometrekarelik bir alana ve 8 bin yıllık tarihe sahip bir ilçedir. bine yaklaşan nüfusu ile İzmir’in 4. büyük ilçesi olan Karşıyaka, %98’lik okur-yazarlık oranıyla Türkiye ortalamasının üzerinde yer almaktadır. İZBAN ve Tramvay ile demiryolu, İzmir Çevre Yolu ile karayolu ve vapur ile denizyolu aracılığıyla ulaşım kolaylıkla sağlanmaktadır.

Eğitim, spor, sanat ve kültürel etkinlikler konusunda İzmir’in en gözde ilçelerinden biri olan Karşıyaka, ulusal ve uluslararası platformlarda yaptığı çalışmalarla sürekli gündemde olan bir kenttir. Modern ve aydın kimliği, İnsani Gelişme Vakfı’nın (İNGEV) yaptığı araştırma sonucu Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde Türkiye birincisi seçilmesiyle taçlanmıştır. yüzyılın sonlarına dek Yamanlar Dağı’ndan denize uzanan topraklardaki yemyeşil ormanları ve eşsiz bahçeleriyle İzmir’in mesire ve eğlence merkezi olarak ünlenmiştir. ’lü yılların sonlarında Karşıyaka’ya yerleşen Levantenlerin inşa ettiği yalı ve köşkler, bugün bile kentin sahil şeridine ayrı bir renk ve güzellik katmaktadır. Ancak Karşıyaka’yı ayrıcalıklı kılan en büyük özellik, Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın mezarının ilçede yer almasıdır.

İzmir’in diğer ilçeleri gibi tarihi çok eskiye dayanan ilçe, İzmir’in nüfus yoğunluğunun olduğu bölgelerdendir. En yaşanılası yer olarak kabul edilen Karşıyaka’da gezilip görülmesi gereken yerler ise, eski Levanten evleri, Hamza Rüstem Fotoğraf Evi, Uşakızade Köşkü, Zübeyde Hanım Anıt Mezarı ve Karşıyaka Çarşısı’dır.

Çeşme

Çeşme Ayayorgi Koyu Tekne Turu

İzmir’in en ünlü tatil merkezi ilçelerinden biri olan Çeşme, şehir merkezine 94 km mesafede yer almaktadır. Kumlu ve mavi bayraklı plajları, doğal güzellikleri, konaklama merkezleri, gece hayatı ve tarihi mirasları ile yerli ve yabancı turistlerin odak noktası olmaktadır. 

Feribot ile Sakız Adası’na yarım saat mesafede yer alan Çeşme’de kışın olan nüfus yazları 5 - 6 katına çıkmaktadır. İlçe yaz aylarının kavurucu sıcağına rağmen rüzgâr alan bir atmosferi bulunmaktadır. Yaz sezonunun Mayıs ayında açılması ile birlikte deniz suyu sıcaklığı ortalama 20 dereceyi bulur. 

İlçe içerisinde görülmeye değer birçok semt yer almaktadır. Ilıca, Alaçatı, Paşalimanı bunlardan sadece birkaçıdır. Özellikle Alaçatı, akşamları ile ünlenen yerlerdendir. Bunların yanı sıra Eşek Adası, Erythrai Antik Kenti, Çeşme Arkeoloji Müzesi, Çeşme Kalesi, Boyalık Koyu, Delikli Koy, Kleopatra Koyu, Ildırı, Çiflikköy, Şifne, Altınkum Plajı ve Aya Yorgi Koyu Çeşme’de mutlaka gidilip görülmesi gereken yerler arasındadır.


Urla

Urla İskelesiİzmir il merkezine uzaklığı 38 km mesafe olan Urla, sakin sessiz ve huzurlu oluşuyla yerli ve yabancı turistler tarafından tatil amaçlı tercih edilen bölgelerdendir.  Urla içerisinde barındırdığı mavi bayraklı plajları, tarihi antik kenti, el değmemiş doğası ve atmosferi ile dikkat çekmektedir.

Adaları ile bilinmekte olan ilçede görülmesi gereken Karantina Adası ve Yassıca Adası gibi doğal destinasyonlar yer almaktadır. Doğal güzelliklerin yanı sıra tarihi açıdan gezilecek yerler arasında da Klazomenai Antik Kenti ve Limantepe Antik Bölgesi bulunmaktadır.


Bergama

Urla Antik Kent Müzesi Ziyaret Alanıİzmir’in kuzeyinde km mesafede yer alan Bergama, Türkiye’de bulunan en önemli tarihi ve kültür hazinelerinden biridir. yıla kadar dayanan geçmiş tarihi ile günümüze ışık tutan Bergama, Ionia, Helen, Roma ve Bizans gibi büyük uygarlıklara ev sahipliği yapmıştır. 

Görkemli Pergamon Krallığı’nın başkenti olan Bergama, antik dönemin sanat, kültür ve sağlık merkezi konumundadır.  Antik dönemde oldukça ünlü sağlık merkezi olan Asklepeion ve Pergamon’un ilk yerleşim alanı Akropol ve Kızıl Avlu Bergama sınırları içerisindedir. 

Henüz çok keşfedilmemiş olan bu tarihi merkezde tarihte bilinen ilk doğal tedavi, ilk parşömen ve ilk 4 tiyatroya ve en dik tiyatroya sahip kent içerisinde gezilmesi gereken birçok alan yer almaktadır. UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Pergamon Antik Kenti ve bunun haricinde güzellik ılıcaları, Kozak Yaylası da ilçeyi cazip kılan etkenlerdendir.

İlçeye ulaşım Çanakkale – İzmir karayolundan sağlanmaktadır. 

İzmir'de kendinizi evinizdeki rahatlıkta hissedebileceğiniz uygun fiyattaki apart oteller için İzmir apart oteller sayfamızda yer almaktadır.


Karaburun

Karaburun Yarım Adası Manzarasıİzmir’in en küçük ilçesi olan ve şehir merkezine km mesafede yer alan Karaburun sessiz, sakin ve huzurlu oluşu ile dikkat çekmektedir. Tertemiz denizi ve bozulmamış doğası ile çevredeki nadide güzelliklere sahiptir. 

Sahilde yer alan ilçenin 2 adet mavi bayrak ödülüne sahip olan plajı bulunmaktadır. Akvaryum ve Bodrum plajları Karaburun’da denizin ve güneşin tadının çıkarılabileceği özelliklere sahip plajlardandır. Görülmeye değer diğer önemli olan yerler ise Sazak Köyü, Ayşe Kadın Camii, Manal Koyu, Karaburun İskelesi, Ayıbalığı Koyu ve Büyük Ada gibi doğal ve tarihi unsurlardır.


Dikili

Dikili Halk PlajıSayısız doğal güzelliğe ve plajlara sahip olan Dikili, İzmir şehir merkezine km uzaklıkta köklü bir tarihe geçmişe sahip ilçelerdendir. Denize kıyısı olması ile tatilcilerin dikkatini çeken ilçede yemyeşil tabiat ile iç içe geçmiş birçok mavi bayraklı plaj bulunmaktadır.

Midilli Adası manzarasına sahip ilçede gezilmesi gereken yerler ise Bademli, Nebiler Ilıcası ve Şelalesi, Kalem Adası, Atarneus Antik Kenti, Pitane Antik Kenti, Dikili Plajları ve Çandarlı Kalesi’dir.

İzmir Otogarı’ndan tek otobüs seferi ile ilçeye ulaşabileceğiniz gibi aktarma seferleri ile de ilçeye kolaylıkla varılabilmektedir.


Bornova

Bornova Köyleri Homeros Vadis iİzmir şehir merkezine 8 km uzaklıkta yer alan Bornova, İzmir’de en gelişmiş ve genç popülasyonu en yüksek ilçelerden biridir. Doğa parkları, tarihi yapıları ve gelişmiş sanayisi ile ön plana çıkan ilçeye metro ile ulaşım oldukça kolaydır. 

Modern bir görünümü olan ilçenin sahile kıyısı bulunmamaktadır. Gezilip görülmesi gereken yerler ise Peterson Köşkü, Homeros Vadisi, Belhomme Evi, Pandespanian Köşkü, Santa Maria Katolik Kilisesi, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı ve Mary Magdalane Anglikan Kilisesi’dir. Ayrıca Küçük Park ve Büyük Park diye adlandırılmış sağlı sollu cafelerin, restoranların ve gece mekanlarının olduğu trafiğe kapalı caddelere sahiptir.


Foça

Foça'nın Huzur Dolu Sahiliİzmir il merkezine 1 saatlik mesafede yer alan ilçe şirin bir tatil beldesi atmosferine sahiptir. İçerisinde barındırdığı tarihi, turistik ve doğal cazibeleri ile dikkat çeken ilçelerden biri olan Foça görülmesi gereken ilçelerdendir. 

Eski adı Phokaia olan Foça’nın tarihi de diğer İzmir ilçeleri gibi çok geçmişe dayanmaktadır. Döneminin eserlerini içerisinde barındıran ilçe doğanın, tarihin ve kültürün iç içe geçtiği birçok unsura sahiptir. Foça’da görülmesi gereken başlıca yerler ise Beş Pınar Kalesi, Şeytan Hamamı, Mersinaki Koyu, Sazlıca Koyu, Frigya Tepesi, Athena Tapınağı, Pers Mezar Anıtı, Foça Antik Tiyatro, Kybele Açık Hava Tapınağı, Fatih Camii, Ağalar Konağı, adalar ve Kozbeyli Köyü’dür.


Tire

Tire Doğa Harikası Derekahve Tarihi açıdan birçok değerli dönemi yaşamış ve Hitit, Pers, Frigya, Bizans ve Osmanlı gibi medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Tire, sahip olduğu yeşil çevresinden dolayı “Yeşil Tire” olarak anılmaktadır. 

Şehir merkezine 80 km uzaklıkta bulunan ilçe içerisinde Tire Müzesi, Necip Paşa Kütüphanesi, Tire Pazarı, Ali Baba Türbesi, Yeşil İmaret Zaviyesi, Derekahve, Kaplan Köyü ve birçok tarihi camii bulunmaktadır.

Meşhur Tire Köftesi ile bilinen ilçeye gittiğinizde yöresel lezzetleri de tatmanızı önerilmektedir.


Ödemiş

Ödemiş'in Doğa İle İç İçe Köyleriİzmir’in en uzak köşelerinden biri olan Ödemiş, ilçe merkezine uzaklığı km’dir. Geçmişi yıl kadar geriye dayanan ilçede tarihi yansıtan unsurlar günümüze kadar kendini korumayı başarmıştır.

Milli mücadele zamanlarında halkın direnişi ile ilgili birçok hikayeye konu olan Tire görülmesi gereken birçok unsura ev sahipliği yapmaktadır. Huzurlu ve sakin bir yapısı olan ilçede gezilmesi gereken yerler ise Kadın El Sanatları Pazarı, Ödemiş Ulu Camii, Ödemiş Müzesi, Bedia Akartürk Müzesi, Tarihi Ödemiş Arasta Çarşısı, Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi, İlk Kurşun Anıtı ve Yıl Kültür Parkı yer almaktadır.


Aliağa

Doğa İle İç İçe Aliağa Koyları

Şehir merkezine 60 km mesafede yer alan ve İzmir’in en gelişmiş sanayi kentlerinden biri olan Aliağa, henüz keşfedilmemiş tarihi ve kültürel birçok unsura sahiptir. Ege kıyılarında yer alan ve sayıca fazla olan Aiolia kentlerinden Pitane, Larissa, Aigaia, Kyme, Myrina ve Gryneion Aliağa sınırları içerisinde yer almaktadır.

Tarihi mirasların yanı sıra körfezde yer almasından dolayı birçok koy ve 4 km’lik plajları ile denizin ve güneşin tadını çıkarmanıza olanak sağlamaktadır.

İlçeye ulaşım ise İzmir banliyö sistemi ile kolaylıkla sağlanmaktadır.


Buca

Buca Kaynaklar Köyü Akarsuyu

İzmir’in 9 km güney batısında yer alan ilçenin kuruluş tarihi MÖ yıllarına dayandığı bilinmektedir. Geçmiş dönemin birçok yansımalarını içerisinde barındıran ilçe yüzyıla kadar sayfiye yeri olarak kullanılmıştır. 

Denize kıyısı olmayan ve genç nüfus bakımından oldukça yoğun olan Buca'da başlıca görülmesi gereken yerler Levanten köşkleri, Buca Yedigöller, Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi, Buca Gölet, Protestan Kilisesi, Kız Kulesi ve Kaynaklar’dır.


Konak

Konak Meydanı Tarihi Saat KulesiTürkiye’nin 3.büyük şehri olan İzmir’in Konak ilçesi, merkezi konumda yer alan ilçelerindendir. Konak’ın doğusunda Bornova, güneyinde Buca ve Karabağlar, kuzeyinde İzmir Körfezi ve batısında Balçova ilçeleri bulunmaktadır.

Geçmiş tarihi yıl kadar eskiye dayanan Konak içerisinde gezilecek çok sayıda destinasyon yer alır. Antik çağdan günümüze kadar gelen eserleri ile karakterize olan ilçe, eğlence, kültür ve sanat merkezi olması ile ön plana çıkmaktadır. Yerli ve yabancı birçok turistin uğrak yeri konumunda olan ilçede özellikle Kemeraltı Çarşısı yoğun rağbet görmektedir. Romalılardan kalan Smyrna Antik Kenti’nin Agora ören yeri de günümüzde Konak’ta görülebilecek tarihi eserler arasındadır. Bunların haricinde İzmir Saat Kulesi, Kültürpark, Yalı Camii, Tarihi Asansör, Kızlarağası Hanı ve Konak Meydanı gezilip görülmesi gereken yerlerden birkaçıdır.

Köklü bir turistik merkez olan Konak’a ulaşım banliyö, metro, vapur, otobüs ve tramvay gibi birçok seçenek ile sağlanmaktadır.


Kemalpaşa

Kemalpaşa Dağlarından İzmir Manzarasıİzmir şehir merkezine 29 km mesafede yer alan Kemalpaşa, Turgutlu, Manisa, Bornova, Torbalı ve Bayındır’a komşu konumunda bölgenin en soğuk ilçesidir. 

Kirazları ile ünlenen Kemalpaşa, Smyrna ve Sardes kentleri arasında bir geçiş noktası olmasından dolayı antik dönemde konumu açısından önem arz eden ve birçok yerleşime ev sahipliği yapan bir ilçedir.

Fabrika sanayi kenti olan Kemalpaşa Nif Dağı’nın eteklerinde kurulmuş ve bahar aylarında adeta doğal cennete dönüşmektedir. Birçok meyve ağaçlarının çiçek açması ile bir geline benzetilen Kemalpaşa geçmiş tarihte de gelin anlamına gelen “Nif” ile anılmıştır. 

Kemalpaşa sınırları içerisinde görülmesi gereken bazı unsurlar, Yedigöz Köprüsü, Nif Dağı, Kazak Vadisi, Ümran Baradan Güzel Sanatlar Müzesi ve Ulucak Höyüğü, Hitit Karabel Anıtı, Kız Kulesi, Halil Ağa Camisi ve Hamza Baba Türbesi şeklindedir.


Gaziemir

Gaziemir Alışveriş Merkezlerine Yukarıdan Bakışİzmir şehir merkezine 13 km mesafede yer alan Gaziemir İzmir’in en yeşil bölgelerinden biridir. yüzyılda Aydınoğulları Beyliği zamanında kurulmuş olan ilçe büyük bir gelişme göstererek İzmir’in en yoğun nüfuslu ilçelerinden biri olmuştur. 

İlçenin %65’i ormanlarla çevrilidir bu yüzden çevresinde birçok mesire alanı bulunmaktadır. Bunların haricinde Gaziemir’de görülmesi gereken yerler Fuar İzmir, Seydiköy Tren İstasyonu, Anı Evi ve Türbesi, Uzay Kampı, Uluslararası Çocuk Şenliği Kültür Evi, İzmir Optimum AVM şeklindedir.


Balçova

Balçova Dağlarında Doğa Yürüyüşü AktivitesiTarihi MÖ ’lü yıllara kadar dayanan Balçova’nın kuruluşuna dair farklı hikayeler anlatılmaktadır. İlki, Ionia göçü zamanında sömürgecilerin buraya yerleşip kendilerine bir yaşam alanı kurduğu bir diğeri ise Ayesefit adında bir topluluğun korsanlardan kaçıp buraya yerleştikleridir. 

İzmir’in doğal kalabilen şehirlerinden olan ve İzmir’in oksijen kaynağı olan Balçova, hem turistik hem de coğrafi açıdan dikkat çekmektedir. Şehir merkezine 8 km mesafede yer alan Balçova’da İnciraltı Kent Ormanı, Balçova Terapi Ormanı, Balçova Dede Dağı / Teleferik, Agamemnon Kaplıcaları, Deniz Müzesi ve Kemal Namlı Sanat Evi gibi gezilip görülmesi gereken birçok yer bulunmaktadır.


Güzelbahçe

Güzelbahçe Plajında Günbatımı Manzarasıİzmir il merkezine 24 km mesafede yer alan Güzelbahçe yeşil ile mavinin harmanlandığı sahile kıyısı olan şirin ilçelerden biridir. 

Yaz mevsimi boyunca birçok yerli eve yabancı turisti ağırlayan Güzelbahçe’nin en bilindik özelliği ise sahil boyunca kurulmuş olan rakı- balık mekânlarıdır. Yaz aylarında boş yer bile bulunamayan restoranlar, güneşin batışı ve deniz manzarası ile keyifli vakit geçirmek için birebirdir.

Güzelbahçe’de İnkaya Mağarası, Küçükkaya Köyü ve Yaka Otantik Pazarı başlıca gezilip görülmesi gereken yerler arasında yer almaktadır. 


Çiğli

Çiğli Doğal Yaşam Parkı Ziyaretçi Alanı

Tarihi zenginlikleri ve doğal güzellikleri açısından sınırlı bir alana sahip olan Çiğli daha çok tarım ve hayvancılığın geliştiği ilçelerdendir. 

Çiğli’de şüphesiz görülmesi gereken yerler arasında ve hala korunmakta olan yerlerin başında ise Doğal Yaşam Parkı gelmektedir. Bir diğer görülmesi gereken doğal güzellik ise Kuş Cenneti’dir. Sizlere harika fotoğraflar yakalamanız için fırsatlar sunmaktadır. Türkiye’nin en büyük tuzlası olan Çamaltı Tuzlası ise Çiğli sınırları içerisinde yer almaktadır. Tarihi açıdan ise geçmiş zamanda kadersiz bir toplumun yaşadığı isyan ve savaşlarda üs olarak kullanılan Leukai Antik Kenti bölgede gezilip görülmesi gereken bir diğer miraslardandır.

Sabah uyanıp pencereden baktığınız da masmavi denizin içerisinde kaybolabileceğiniz oteller için İzmir denize sıfır oteller sayfamızı kontrol etmeyi unutmayın.


Bayraklı

Bayraklı Towerlarına Yukarıdan Bakış

İzmir’in 5. ve en yeni ilçelerinden biri olan Bayraklı arkeolojik kazılar sonucunda tarihin MÖ yıllarına dayandığı anlaşılan yerleşim yerlerindendir.

İzmir metropollerinden biri olan Bayraklı il merkezinde yer alan konumu ile dikkat çekmektedir. Yamanlar Dağ yamaçlarına kurulmuş olan Bayraklı’nın batısında İzmir Körfezi, doğusunda Bornova, güneyinde Konak ve kuzeyinde Karşıyaka yer almaktadır. 

Bayraklı’da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında Saint Antonie Katolik Kilisesi ve Smyrna Antik Kenti bulunmaktadır.


Emekli Olunca Yaşayabileceğiniz 12 Sahil Kasabası

Emeklilik hayali ikiye ayrılır. Emekli olunca dünyayı gezme hayali kuranlar ve sessiz, sakin bir sahil kasabasına yerleşip, müstakil evinin bahçesinde domates yetiştirmeyi düşleyenler… Biz ikincisine sesleniyoruz. Özellikle kalabalık şehirlerde yaşamanı sürdüren, her gün ömründen bir parçasını trafikte yitiren ve ruh emici gökdelenlerin arasında bir gıdım oksijene muhtaç kalan bizlerin, emekliliğimizde daha dingin bir hayat sürme isteğimiz hiçbir şekilde sıkıcı karşılanmamalı. Senelerini iş hayatına adamış, 30 – 35 yıl devlete ya da özel sektöre hizmet vermiş büyüklerimizi düşündük, Türkiye'nin en güzel sahil kasabaları ve köyleri içerisinden emekli olunca yaşayabileceğiniz 12 sahil kasabasını bulduk.

Türkiye’nin En Güzel Sahil Kasabaları ve Köyleri

  • Akarca
  • Bademli
  • Çukurbağ
  • Güzelçamlı
  • Badavut
  • Mazı
  • Palamutbükü
  • Akyaka
  • Turunç
  • Köyceğiz
  • Sokakağzı
  • Söğüt

1 – Akarca

akarca

Akarca'yı çoğu insan bilmez. Çünkü burada sabahın ilk ışıklarına dek süren eğlenceler yoktur. Yalnızca buz gibi bir deniz ve dingin bir yaşam sürmeyi seçmiş emekli büyüklerimiz vardır. Genelde yazlıkçıların mekanı olan Akarca, İzmir'in Seferihisar ilçesinde bulunuyor. Seferihisar Akarca’ ya ulaşmak için ilk önce Seferihisar ilçesine ulaşmanız gerekir. Seferihisar ilçesine ulaştıktan sonra Akarca’ya ister şahsi aracınız ile isterseniz de ilçede bulunan dolmuşları kullanarak ulaşabilirsiniz.

Seferihisar Akarca ‘da doğanın, sakinliğin keyfini istediğiniz kadar çıkarabilirsiniz. Ege Denizi'nin en berrak hali, bu güzide sahil kasabasına bahşedilmiş desek yeridir.

Lütfen Giriş-Çıkış tarihlerini seçiniz.

2 – Bademli

bademli

Fotoğraf: Ercan Çelik Eğer emekli ikramiyenizi Maldivler'e yatırmak istemiyorsanız, ikinci seçenek olarak İzmir Bademli Köyü'nü düşünebilirsiniz. Neden böyle diyoruz, çünkü Bademli'deki deniz, o gördüğünüz Maldivler'deki okyanustan farksız. Ege'deki sahil köyleri arasında belki de en güzeli, Bademli. Popüler olamamasının nedeni ise malum, zamane gençliği işte.

İzmir Bademli Köyü’ne nasıl gidilir? İzmir’in Dikili ilçesinde bulunan Bademli Köyü’ne gitmek için öncelikle kendi aracınızla veya toplu taşıma kullanarak Dikili ilçesine ulaşmanız gerekmektedir. Fakat İzmir Bademli Köyü’nün koylarını keşfetmek için mümkünse kendi aracınızı tercih etmenizi öneririz.

İzmir Bademli Köyü’nün eşsiz denizinin tadını çıkarmanın yanında buz gibi koruk suyu içmeyi deneyimlemenizi öneririz.

Lütfen Giriş-Çıkış tarihlerini seçiniz.

3 – Çukurbağ

çukurbağ yarımadası

Sessiz ve sakin bir hayat süreyim, domatesimi de ekeyim ama sıkılınca eğlenceden de çok uzak kalmayayım diyorsanız eğer, o zaman Çukurbağ Yarımadası'na yerleşebilirsiniz. Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunan ve Kaş merkeze 4 km mesafede bulunan Çukurbağ Yarımadası , Meis Adası'nın manzarasıyla da büyülüyor insanı. Çukurbağ Yarımadası’nın güzelliği ve Kaş’a yakın olması sebebiyle torunlarınızın da bu duruma çok sevineceğine emin olabilirsiniz. Hem kendinizin hem de torunlarınızın keyifli vakit geçirmesi için Kaş’ta Yapılacabilecek Popüler Aktiviteler yazımızı şimdi inceleyin!

Çukurbağ Yarımadası’na ister şahsi aracınız ile isterseniz de Kaş merkezden minibüsler ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

Çukurbağ Yarımadası’nın harika plajları, sakinliği ve eğlence alternatifleri içinde dolu dolu bir emeklilik dönemi sizi bekliyor.

Lütfen Giriş-Çıkış tarihlerini seçiniz.

4 – Güzelçamlı

güzelçamlı

Güzelçamlı, hep özlediğiniz o bakir doğaya en sonunda kavuşacağınız en güzel sahil kasabaları arasında yer alıyor. Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bulunan Güzelçamlı, dünyanın en yüksek oksijen oranına sahip bölgelerinden biri. Şehir hayatında gökdelenlerin arasında nefes alamadığımız hep söylenir, Güzelçamlı bol oksijeniyle size ömürlü bir terapi hizmeti sunuyor.

Güzelçamlı’ ya nasıl gidilir? Aydın’nın Kuşadası ilçesin’den servis araçlarını kullanarak Güzelçamlı’ ya kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Güzelçamlı’nın doğası ve sakinliğinin yanında Güzelçamlı’da gezilecek yerler arasında Dilek Yarımadası Milli Parkı, Ponionion Antik Kenti ve Zeus Mağarası’ da yer alıyor. Emeklilik için yerleşmeden önce Güzelçamlı’yı keşfetmek isterseniz, funduszeue.info güvencesi ile Güzelçamlı Butik Otelleri ‘nde konaklayabilirsiniz.

  • Ecer Pansiyon
  • Ecer Pansiyon
Neredekal Değerlendirme/5 Mükemmel

(64 yorum)

Güzelçamlı Mah, Kuşadası, Aydın

Bu tesiste aradığın tarihler için fiyat bilgisine ulaşamadık. Tarih değiştirerek yeniden deneyebilirsin.

Lütfen Giriş-Çıkış tarihlerini seçiniz.

5 – Badavut

badavut

Issız, daha da ıssız, olabildiğine ıssız bir yer arayışındaysanız, tası tarağı toplayıp en güzel sahil kasabaları arasında bulunan Badavut'a yerleşebilirsiniz. Issız dediysek gözünüzü korkutmuş olmayalım, Badavut aynı zamanda Ayvalık Sarımsaklı'ya çok yakın bir konumda yer alıyor.

Badavut’a nasıl gidilir? Badavut’a ulaşmak için öncelikle Balıkesir’in Ayvalık ilçesine ulaşmanız gereklidir. Ayvalık’tan Şeytan Sofrası doğrultusunda ilerlemeniz durumunda Badavut’a rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Badavut’ a yerleşip Ayvalık ilçesini keşfetmemek olmaz, Ayvalık Gezi Rehberi yazımız ile Ayvalık’ ta neler yapabileceğinize göz atın!

Yukarıda bahsettiğimiz gibi ıssız sakin bir yer olmasının yanında tertemiz denizi, harika tabiatını ve yakın bölgede bulunan tarihi yapılar ile Badavut’a hayran kalacaksınız.

Lütfen Giriş-Çıkış tarihlerini seçiniz.

6 – Mazı

mazı

Emeklilik hayalleri genelde Bodrum üzerinden yürüyor. Özellikle her 5 insanın 3'ünün domatesi hep Bodrum'da yetişiyor. Yaz aylarında Bodrum'un ne kadar kalabalık olduğunu söylememize gerek yok. Ama Mazı öyle mi? Değil tabi. Bodrum'da emeklilik hayalini kuranların, kesinlikle yerleşmesi gereken bir cennet köşesi Mazı.

Mazı’ ya nasıl gidilir? Kendi aracınız ile Bodrum havaalanı yönünde ilerleyerek Güvercinlik’ten sonra Mumcular’a, Mumcular’ dan da Mazı tabelasını takip ederek ulaşabilirsiniz. Toplu taşıma alternatifi için ise Bodrum garajından kalkan dolmuşları tercih edebilirsiniz.

Emekliliğinizi en güzel kasabalar arasında olan Mazı’da geçirmeye karar vermek için Bodrum’un Az Bilinen Cenneti Mazı’yı Keşfetmek İçin 7 Sebep yazımızı incelemeniz yeterli olacaktır.

  • Mazı Cansu Apart
  • Mazı Cansu Apart
Neredekal Değerlendirme/5 Mükemmel

(38 yorum)

Tesis Fiyatı

Sadece Konaklama

TL

Lütfen Giriş-Çıkış tarihlerini seçiniz.

7 – Palamutbükü

palamutbükü

Yeryüzünde cenneti arıyorsanız, Palamutbükü'nün aradığınız yer olduğunu söyleyebiliriz. Tamam, belki domates yetiştiremeyebilirsiniz ama bol bol badem ağacı ekebilirsiniz. Datça'nın en huzurlu köşelerinden biri olan Palamutbükü'nde yeniden gençleştiğinizi hissedebilmeniz olası.

Muğla’ya bağlı Datça merkezine çok yakın olan Palamutbükü nerede? Palamutbükü’ ne nasıl gidilir? Tüm bu soruların detaylarını ve Pamamutbükü hakkında daha fazla bilgiye Palamutbükü Gezi Rehberi yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Palamutbükü’ nün büyüleceneğiniz bütün detaylarını Palamutbükü: Yarımada’nın Sihirli Köyü yazımızdan inceleyebilirsiniz.

Lütfen Giriş-Çıkış tarihlerini seçiniz.

8 – Akyaka

akyaka

Hem doğal güzelliklerin ortasında, hem de insanlarla iç içe bir emeklilik hayali düşlüyorsanız, Akyaka Gökova'nın büyülü dünyasını da bir kolaçan edin. Gökova Körfezi'nin en şahane koylarının bulunduğu Akyaka'da, kim bilir, belki bir pansiyon işletmeye başlar ve hayatınıza bambaşka renkler katarsınız. Bu da bir fikir.

Akyaka’ ya nasıl gidilir? Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka’ ya gitmek için Muğla’dan saat başı kalkan dolmuşları kullanabilirsiniz. Ayrıca yolun keyfini çıkararak kendi aracınız ile de kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Emeklilik sürecinizde bol bol Akyaka’nın plajlarının, Azmak Nehri’nin, doğasının ve mekanlarının keyfini çıkarabilirsiniz.

  • İskelem Otel
  • İskelem Otel
Neredekal Değerlendirme/5 Mükemmel

(19 yorum)

Bu tesiste aradığın tarihler için fiyat bilgisine ulaşamadık. Tarih değiştirerek yeniden deneyebilirsin.

Lütfen Giriş-Çıkış tarihlerini seçiniz.

9 – Turunç

turunc

Kışı sessiz, sakin köşemde geçireyim, yazın ise cıvıl cıvıl olsun etrafım diyorsanız, Marmaris'te yer alan Turunç'taki müstakil evinizin hayalini kurmaya şimdiden başlayın deriz. Yaz aylarında bol turist akınına uğrayan Turunç'ta, kışın ise birkaç pansiyon dışında herkes köşesine çekiliyor. Yılların yorgunluğunu üzerinizden atmak için Turunç biçilmiş kaftan.

Marmaris’in en güzel sahil kasabası olan Turunç’ a nasıl gidilir? Turunç’ a gelmek için öncelikle Marmaris’e gelmeniz gerekiyor. Marmaris’ten ister arabasınız ile isterseniz de Marmaris otogardan kalkan dolmuşlar ile Turunç’a ulaşabilirsiniz.

Turunç’ta denizin keyfini istediğiniz kadar çıkarabilirsiniz. İstediğiniz zaman da Marmaris’e geçerek kendinize vakit geçirecek birçok alternatif daha yaratabilirsiniz. Marmaris’te gezi planları yapmaya başlamak için Marmaris’te Az Bilinen 9 Yer yazımızı inceleyebilirsiniz.

  • Otantik Club Hotel
  • Otantik Club Hotel
Neredekal Değerlendirme/5 Mükemmel

(11 yorum)

Alemdar, Osmangazi, Bursa

Oda-Kahvaltı

TL

Lütfen Giriş-Çıkış tarihlerini seçiniz.

10 – Köyceğiz

köyceğiz

Son zamanlarda Köyceğiz gittikçe popüler olmaya başlayan yerler arasında yer alıyor. Ülkemizde doğal güzelliklerin ve tarihi dokunun bu kadar uyumlu olduğu daha kaç yer var ki? Hem sessizliği seviyor, hem tarihe ilgi duyuyorsanız, emeklilik hayali kurmaya Köyceğiz üzerinden devam etmenizi tavsiye ederiz.

Muğla’ya bağlı olan Köyceğiz’e nasıl gidilir? Köyceğiz’e ister özel aracınız ile isterseniz de otobüs tercih ederek ulaşabilirsiniz. Eğer kendi aracınızla yolculuk yapacaksanız yola Kötekli güzergahından çıkılmalıdır.

Deniz olmamasına rağmen hayran kalacağınız Köyceğiz’i keşfetmek için 8 Maddede Köyceğiz Gezi Rehberi yazımıza göz atabilirsiniz.

Lütfen Giriş-Çıkış tarihlerini seçiniz.

11 – Sokakağzı

sokakağzı

İleride, ‘nerede yaşıyorsun bey amca' diye sorduklarında ‘Ege'nin en uç noktasında yaşıyorum delikanlı' cevabını verdiğinizi düşünün. İşte o an, bir delikanlının daha emeklilik hayaline yön vermiş olmanın haklı gururunu yaşayacaksınız. Bizim için bir inci tanesinden daha da değerli olan Assos'un şirin bir sahil kasabası olan Sokakağzı, bizim de emeklilik hayallerimizi süslüyor.

Assos’ta bulanan Sokakağzı’ na nasıl gidilir? Sokakağzı’na gitmek için eğer toplu taşıma aracı tercih edecekseniz öncelikle otobüsle Çanakkale’ ye bağlı Ayvacık’a giderek oradan Sokakağzı’na giden minibüsleri kullanmalısınız.

Sokakağzı, bozulmamış doğal yapısı, sakinliği ile yaşanabilecek sahil kasabaları arasında yer alıyor! Tabii Sokakağzı’na çok yakın olan Assos’un güzelliğini de es geçemeyiz. Assos’ta neler yapabileceğinizi öğrenmek için Bir İlkbahar Rotası: Assos yazımıza sizi davet ediyoruz.

Lütfen Giriş-Çıkış tarihlerini seçiniz.

12 – Söğüt

söğüt

Konumu biraz sapa, kabul ediyoruz. Ama Söğüt bu güzelliğini, böylesine ulaşılması güç bir yerde olabilmesine borçlu. Marmaris'in en büyük köyü olan Söğüt, oldukça sessiz bir yer olmasına rağmen, çarşısı her daim cıvıl cıvıl ve capcanlı. İnsanlarla hem iç içe, hem de onlardan kendinizi bu denli soyutlayabileceğiniz başka bir yer daha var mı, bilmiyoruz.

Marmaris’e bağlı Söğüt’e nasıl gidilir? Şahsi aracınız ile yola çıkmayı planlıyorsanız Datça yolunu kullanın daha sonra Bozburun yönünde Hisarönü, Orhaniye ve Selimiye ilçelerini geçerek Söğüt’e ulaşabilirsiniz. Eğer toplu taşıma aracı kullanacaksanız Marmaris'e ulaştıktan sonra taksi, dolmuş ve minibüsler ile Söğüt’e geçebilirsiniz.

Söğütte denizde vakit geçirebilir, Saranda Antik Kenti, Loryma Antik Kenti gibi tarihi yerleri gezebilir, gün batımlarının keyfini çıkarabilirsiniz.

Lütfen Giriş-Çıkış tarihlerini seçiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası