cuma günü kehf suresi / Kehf Suresi'ni Cuma Günü Okumanın Fazileti ve Hakkında Bilgi

Cuma Günü Kehf Suresi

cuma günü kehf suresi

Bu yaz&#;m&#;zda ik önce “Cuma günü  Kehf Suresi okuman&#;n fazileti"hakk&#;nda bilgiler payla&#;aca&#;&#;z ve ard&#;ndan sizler kehf suresinin fazileti ve s&#;rlar&#; hakk&#;nda biligi edinecek,kehf suresinin okunu&#;unu ö&#;renecek,kehf suresinin s&#;rlar&#; hakk&#;nda bilgi sahibi olacak,kehf suresi niçin okunur ve neden okunur ö&#;renmi&#; olacaks&#;n&#;z,ayr&#;ca kehf suresi fazileti cübbeli ahmet hoca tarf&#;ndan yorumlanacak,kehf suresinin son 10 ayeti ve kehf suresinin son 5 ayetin okuman&#;n faydalar&#;n&#; ö&#;reneceksiniz…

Kehf Suresi'ni Cuma Günü Okuman&#;n Fazileti ve S&#;rlar&#;,Cuma Günü Kehf Suresi Okman&#;n Fazileti
Cuma Günü Kehf Suresi Okman&#;n Fazileti

Di&#;er sure ve dualar&#;n bir çok fazileti oldu&#;u gibi kehf suresini okuman&#;nda bir çok fazileti vard&#;r,ama cuma günü Kehf Suresini okuman&#;n faydas&#; bir ba&#;kad&#;r!..


"Cuma gecesi Kehf suresini okuyan, K&#;yamette, yerden gö&#;e kadar bir nurla ayd&#;nlan&#;r. &#;ki cuma aras&#;nda i&#;ledi&#;i (küçük) günahlar da affolur.”
(De&#;i&#;ik rivayetler için bk. et-Ter&#;&#;bü ve’t-Terhib, Kitabu'l-Cuma, 1/)

Ancak te&#;vik için yap&#;lan bu rivayetleri de&#;erlendirirken baz&#; noktalara dikkat etmek gerekir.

Kehf Suresi hakk&#;nda rivâyet edilen di&#;er hadislerden ikisinin anlam&#; &#;öyledir:

“Sahâbeden Üseyd b. Hudayr, Kehf sûresini okumu&#;tu. Evinde de bir at&#; vard&#;. Bu s&#;rada at ürkme&#;e, deprenme&#;e ba&#;lad&#;. Bunun üzerine (Üseyd) ‘Yâ Râb! Sen âfetten emin k&#;l.’ diye dua etti. Hemen onu duman gibi bir &#;ey, yahut bir bulut kaplad&#;. Sonra (Üseyd) bu olay&#; Hz. Peygambere (asv) anlatt&#;. Rasûlüllah (asv), "Oku ey ki&#;i. Çünkü o bulut gibi görünen &#;ey Sekine'dir. Kur'ân dinlemek için yahut Kur'ân'&#; yüceltmek için inmi&#;tir.”buyurdu. (Buhârî, Menâk&#;b, 25; Buhârî, Fedâilu'l-Kur'ân, 11; Tirmizi, Fedâilu'l-Kur'an, 6).

Hz. Peygamber (asv) &#;öyle buyurmu&#;tur:
“Kim, Kehf sûresinin evvelinden (bir rivayette sonundan) on âyet ezberlerse, Deccâl'den korunmu&#; olur.”(Müslim, Müsâfirûn, ; Ebû Dâvud, Menâhim, 14; Tirmizi, Fiten, 59; &#;bn Mâce, Fiten, 33).
Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: “Her kim Kehf suresinin ba&#;&#;ndan üç ayet okursa Deccal fitnesinden korunur.”

Deccalden maksat, k&#;yametin büyük alametlerinden olmak üzere, k&#;yamete yak&#;n ortaya ç&#;kaca&#;&#; mütevatir derecesinde haberlerle sabit olan deccaldir. O, uluhiyet iddias&#;nda bulunacak ve birtak&#;m harikalar (istidrac) gösterecektir. Yeryüzündeki en büyük fitne, deccal fitnesidir.


Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: “Her kim uyuyaca&#;&#; zaman Kehf suresinin sonunu (veya son 10 ayeti) okursa o ki&#;i için k&#;yamet gününde ba&#;&#;ndan aya&#;&#;na kadar nur olur.”


Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki:“ Her kim yataca&#;&#; vakit Kehf suresinin son ayetini okursa, o ki&#;i için yatt&#;&#;&#; yerden Mekke’ye kadar parlayan bir nur olur ki, o nurun içi meleklerle doludur. O melekler, o ki&#;i yatt&#;&#;&#; yerden kalk&#;ncaya kadar ona dua ederler. E&#;er yatt&#;&#;&#; yer Mekke’de ise, bu ayeti okudu&#;u zaman yatt&#;&#;&#; yerden Beyt-i Mamur’a kadar par&#;l par&#;l parlayan bir nur ona ihsan edilir ki, o nurun içi meleklerle doludur. O ki&#;i uyan&#;ncaya kadar o melekler kendisine dua ve isti&#;far ederler.”


Belirli bir saatte uyanmak isteyen kimse, Kehf suresinin ilk ve son 10 ayet-i kerimelerini yatmadan önce okursa, Allah’u Teala üç melek indirir, onlar onu namaza kald&#;r&#;rlar, Namaz&#; k&#;l&#;p; “Allah’&#;m! senin kat&#;nda en de&#;erli ve en sevgili vakitler hangileriyse, beni o vakitlerde uyand&#;r. Beni, Senin kat&#;nda en güzel olan i&#;lerde çal&#;&#;t&#;r. Beni Sana yakla&#;t&#;racak ve fazlas&#; ile Sana yak&#;n k&#;lacak i&#;lerde kullan. Beni, Senin gazab&#;na neden olabilecek &#;eylerden de sonsuza dek uzakla&#;t&#;r. Allah’&#;m! Senden diliyorum ki, Bana veresin. Çünkü ancak Sen verirsin. Senden ma&#;firet diliyorum ki, ba&#;&#;&#;lanay&#;m. Çünkü ancak Sen ba&#;&#;&#;lars&#;n. Sana dua ediyorum ki, duama icabet edersin. Çünkü dualar&#; ancak Sen kabul edersin. Allah’&#;m Beni azab&#;na kar&#;&#; güvendirme, Senden ba&#;kas&#;na terk etme, beni rezil etme, bana zikrini unutturma ve beni gafillerden eyleme” (&#;eklinde) dua etti&#;inde onlar (melekler) “Amin” derler. Gece namaz&#;na uyanamazsa, bu sefer o melekler ibadet eder ve sevab&#; da o kimseye yaz&#;l&#;r.“ 


Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki:” Her kim gece kalkmak istedi&#;i zaman Kehf Suresinin sonunu okursa, o (zamanda) kalkar.“


Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki:"Cuma Gecesi Kehf Suresini okuyan kimseye, kendisi ile Beytül-Atik (Kabe) aras&#;ndaki mesafe kadar nur ile ayd&#;nlat&#;l&#;r.”(Cuma Gecesi: Per&#;embe gününü Cuma’ya ba&#;layan gecedir.)
Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: “Cuyma günü Kehf suresini okuyan, sekiz gün içerisindeki her fitneden korunmu&#;tur. O arada deccal ç&#;ksa, ona dokunamaz.”


Abdullah ibni Abbas (Rad&#;yallahü Anha)’dan rivayetle, Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) &#;öyle buyurmu&#;lard&#;r: “Kehf Suresine Tevrat’ta "Hâile’ ismi verilmi&#;. Çünkü o okuyucusuyla Cehennem ate&#;i aras&#;nda perde olu&#;r.”


Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki:“Size azameti yerle gök aras&#;n&#; dolduran, bu sureyi yazana da o kadar ecir kazand&#;ran, kendisini Cuma günü okuyan&#;n bir daha ki Cuma’ya ve üç gün fazlas&#;na kadar ba&#;&#;&#;lanaca&#;&#; ve uyurken sonundaki 10 ayeti okuyan&#;, istedi&#;i saatte Allah’ü Teala’n&#;n uyand&#;raca&#;&#; bir sure haber vereyimmi?” 

Sahabe-i Kiram (Allah Hepsinden Raz&#; Olsun):
-“Buyur ey Allah’&#;n Resulü!” deyince, Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: 

“-(Bu sure) Ashab-&#; Kehf’in suresidir.”


Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki:“Her kim Cuma gecesi veya günü Kehf suresini okursa, o ki&#;iye okudu&#;u yerden Mekke-i Mükerreme’ye kadar ula&#;an bir nur ihsan edilir. Bir dahaki Cuma’ya kadar yapaca&#;&#; günahlar ba&#;&#;&#;lan&#;r. Sabah’a kadar melek kendisine dua eder. Bütün hastal&#;klardan, özellikle verem, kar&#;n tümörü, alaca ve cüzzam hastal&#;klar&#;ndan kendisine afiyet verilir ve Deccalin fitnesinden kurtar&#;l&#;r.”

Cuma günü Kehf suresi okumanın fazileti

Cuma günü Kehf suresi okumanın fazileti

funduszeue.info

Ömrümüz boyunca davranışlarını ve yaşam şeklini her daim örnek almamız gereken Peygamber Efendimiz'in sünnetleri bizler için rehber, hayat kılavuzu niteliğindedir. Bizler de Efendimiz (s.a.v)'in hadis-i şeriflerini öğrenerek yaşam şeklimizi düzenleyebiliriz.

Gün içerisinde yaptığımız ibadetlerin sevabını arttırmak için sünnete uygun hareketler sergilemeliyiz. Örneğin; yemek yerken besmele çekmek, güzel yerlere sağ ayak ile girmek, cuma gününe hürmet gibi

Mümin kimselerin bayramı olan mübarek cuma gününde Kehf suresi okumanın fazileti hadis-i şeriflerle sabittir. İşte Cuma günü Kehf suresi okumanın sevabı

CUMA GÜNÜ KEHF SURESİ OKUMANIN FAZİLETİ

Rivayetlere göre Hz. peygamber şöyle buyuruyor.

“Her kim Cuma gecesi veya günü Kehf Sûresi’ni okursa, o kişiye okuduğu yerden Mekke-i Mükerreme’ye kadar ulaşan bir nûr ihsân edilir. Bir dahaki cumaya ve üç gün fazlasına kadar (yapacağı günahlar) kendisi için bağışlanır. Sabaha kadar yetmiş bin melek kendisine salât eder. Bütün hastalıklardan, özellikle karın tümörü, verem, alaca ve cüzzam dertlerinden, bir de Deccâl’ın fitnesinden kendisine âfiyet verilir.”

Bu Hadis-i Şerif farklı kaynaklarda farklı şekillerde de karşımıza çıkabilir.

Ebû Sa‘îd el-Hudrî (r.a)'ın rivayetine göre, Efendimiz (SAV) şöyle buyurdu:

“Her kim Cuma gününde Kehf Sûresi’ni okursa, o iki Cuma arasını o kimse için nûr gibi parlatır. Size, öyle bir  sure haber vereyim mi ki, azameti gökle yer arasını doldurmuştur, kendisini yazana da o kadar ecir vardır, onu Cuma günü okuyan için bir dahaki cumaya üç gün ziyadesine kadar (günahları) bağışlanır. Uyurken onun sonundaki beş (bir başka rivâyete göre on) âyeti okuyanı gecenin dilediği saatinde Allâh-u Te‘âlâ uyandırır” buyurunca Sahâbe-i Kirâm: “Buyur yâ Rasûlallâh!” dediler. Bunun üzerine Rasûlüllâh (s.a.v): “Ashâb-ı Kehf Sûresi’dir.” buyurdu.

KEHF SURESİNDE NE ANLATILIYOR?

Kuran-ı Kerim'in tam ortasında yani cüzde yer alan Kehf suresi, ismine ilk kez 9. ayette daha sonra diğer ayetlerde de rastladığımız ‘Kehf ‘ kelimesinden almaktadır. Arapça'da kelime manasına baktığımızda'Mağara' anlamına gelen Kehf, Ashab-ı Kehfolarak ifade edildiğinde'Mağaraya sığınanlar' anlamı taşımaktadır.

En genel haliyle tanımlayacak olursak konu bakımından sağlam iman ve inançlarından dolayı öldürülmek istenen bir grup gençlerin Allah (c.c) tarafından nasıl mucizevi bir şekilde korunduğu anlatılmaktadır. Bu gençlerin dışında surede Hz. Mûsâ ile Zülkarneyn de konu edilmektedir.

Özellikle de cuma günü ya da gecesinde bu sureyi okumanın çok büyük bir mükafat olduğunu bizlere müjdeleyen Sevgili Peygamber Efendimiz (s.a.v),  bir hadis-i şerifinde "Cuma gecesi Kehf suresini okuyan, kıyamette, yerden göğe kadar bir nurla aydınlanır. İki cuma arasında işlediği (küçük) günahlar da affolur." (bk. et-Terğıbü ve't-Terhib, Kitabu'l-Cuma, 1/) buyurmaktadır.

Gündelik yaşantımız içerisinde en azından haftada bir kere bile olsa okumayı alışkanlık haline getirmemiz gereken Kehf Suresinin faziletlerini ve bilinmeyen mucizevi konusunu sizler için sağlam kaynaklardan araştırmaya çalıştık

Cuma günü Kehf suresi okumanın fazileti

Kehf Suresinin büyük bir bölümünde hepimizin ibret alması gereken 3 kıssa anlatılmaktadır. Bu kıssalardan birisi Ashab-ı Kehf gençleri.

ASHAB-I KEHF GENÇLERİ

Ashab-ı Kehf gençlerinin Allah'a olan inançlarından dolayı zalimler tarafından öldürülmek istenmesi ve bu iman dolu gençlerin de inançlarından vazgeçmeyip dağdaki mağaraya sığınmaları zikredilmektedir. Ashab-ı Kehf gençleri kıssasını çok kısa bir şekilde özetleyelim

Ashab-ı Kehf ve Roma İmparatoru Dekyus-Decius isimli zalim bir kral, Ashab-ı Kehf gençlerinin yaşadığı döneme denk gelmektedir. Zalim kral, Allah'a iman eden bu gençlerin öldürülmesi için, çalışanlarına emir verip mümin herkesi bir araya toplamasını ister. Zabıtalar Ashab-ı Kehf'i yakalayınca putperestliği seçmelerini emrettiğini söyler. Gençler bunu kabul etmeyince de zorlu işkencelerden geçerler. O zamanlarda öldürülen kimselerde kapıya asılırdı. Kral yurt dışından gelene iman dolu bu gençlere vazgeçmeleri için mühlet verir.

Gençler de bu esnada şehrin yakınlarında yer alan mağaraya topladıkları erzak yiyeceklerle sığınıyorlar. Ve şu şekilde dua ediyorlar:

“Rabbimiz! Bize tarafından rahmet ver ve bize, (şu) durumumuzdan bir kurtuluş yolu hazırla!..”” (KEHF SURESİ AYET)

Allah (c.c), bu gençlerin imdadına yetişerek onları orada uyutuyor. Allah Kral'ın aklına mağarayı ördürme düşüncesini getiriyor. Açlıktan ölecekleri düşünülse de bazı rivayetlere göre yıl bazılarına göre de yıl kadar uyutuluyorlar. Daha sonra uyanıyorlar ve ruhlarını teslim ediyorlar. Bu mucizevi uyku herkese ibret oluyor

Cuma günü Kehf suresi okumanın fazileti

ASHAB-I KEHF'İN KÖPEĞİ KITMİR NE DEMEK? KURANDA GEÇİYOR MU? CENNETE GİRECEĞİNE İNANILAN KITMİR KÖPEĞİNİN HİKAYESİ

Ashab-ı Kehf gençlerinin köpeği olarak duyduğumuz Kıtmir; (ketmir ya da katmir) dinimize göre, cennete gireceğine inanılan hayvanlardan biri olarak bilinmektedir.

Günümüzde tevazu sözleri arasında da kullanılabilen bu terim, aynı zamanda gündelik yaşantımızda tükettiğimiz hurmanın çekirdeğindeki orta kısımdaki zara da denilmektedir.

Allah (c.c)'un Kuran-ı Kerimdeki Kehf Suresinde bahsettiği Kıtmir köpeği ile ilgili şu ayet zikredilmektedir: “Mağara ehli uykuda iken sen onları uyanık sanırdın. Biz onları sağa ve sola döndürürdük. Onların köpekleri, dirseklerini eşiğe uzatmıştı. Onları görsen, için korkuyla dolar, geri dönüp kaçardın.” 18/Kehf  Sûresi’nde toplamda 4 kez “köpekleri” şeklinde geçen ifade ile bu kutlu hayvana işaret edilir.

Peki Kıtmir köpeği neden Kuranda geçiyor olabilir? Kıtmir köpeği cennete girecek kadar Allah'ın hoşuna gidebilecek ne yapmış olabilir? Cevabını şu şekilde düşünebiliriz: Allah (c.c)'un yolundan ayrılmayıp hak yol için tüm dünyalık işleri elinin tersi ile iterek kıyam halinde mağaraya sığınan bu gençleri bekleyip, onlarla birlikte olan bu kutlu köpek kıssasında anlayabileceğimiz gibi ne olursa olsun iyilerle olmak, Allah (c.c)'ın rızasını kazanabilmemiz için çok önemli bir vesiledir. Durumu özetleyen en açık hadis ise şu olabilir:

"Kişi sevdiği ile beraberdir." Dünyada olduğu gibi, ahirette de

cuma

Google News ile Takip Et

Cuma Günü Kur’ân-ı Kerîm Okumanın Fazîleti

Mü’minlerin bayramı ve haftanın günlerinin en hayırlısı olan, pek çok hususiyete sahip Cuma gününün fazîlet ve bereketlerinden istifade edebilmek, bu güne mahsus namazı kılmanın yanında, gününün sünnet ve müstehablarına riayetle mümkün olur. Bu sünnetlerden biri de, Kur’ân-ı Kerîm okumak ve bâhusus Kehf Sûresi’ni tilâvet etmektir. Cuma gününün sünnetleri hakkında genel malûmat almak için tıklayınız.

Peygamber Efendimiz (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) mahlûkatın efendisi, Cuma günü de günlerin efendisidir. Peygamber Efendimiz (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem)in bu fazîletinden ümmeti de nasibdâr olmuştur. Dünya ve âhirete ait hayır ve bereketler, ümmet-i Muhammed için cem edilmiş ve dolayısıyla Peygamber Efendimiz (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem)e getirilen salavât-ı şerîfelerin mükâfatı hem dünyada verilmektedir hem de âhirette. Bu mükâfat ve bereketler konusunda Cuma gününün ayrı bir hususiyeti vardır. Bu sebeple, bu mübarek günü ihyâ etmenin önemi çok büyük olmaktadır.

Cuma günleri Kur’ân-ı Kerîm Okumanın Fazîleti

Cuma günleri Kur’ân tilâvetine ağırlık vermek yüksek mükâfata mebni bir iştir. İmam Nevevî (Rahimehullâh), Cuma günleri Kur’ân-ı Kerîm okumanın diğer günlere nazaran daha fazîletli olduğunu belirtmiştir. Haftada bir hatim yapmayı âdet edinmiş olan Hazreti Osman (Radıyallâhu Anh)ın da hatmine Cuma gecesi başlayıp perşembeyi cumaya bağlayan gece tamamladığı nakledilmiştir. [1] Yâsîn-i Şerîf, Sûre-i Kehf ve Sûre-i Duhân’ı Cuma günü okuma hakkında hususî fazîletler vârid olmuştur.

Kehf Sûresi’ni Okumanın Fazîleti

Kehf Sûresi’ni okumanın fazîleti çok büyüktür. Sahâbe-i Kirâm’dan Üseyd ibni Hudayr (Radıyallâhu Anh) Kehf Sûresi’ni okumuştu. Evinde de bir atı vardı. Bu sırada at ürkmeğe, deprenmeğe başladı. Bunun üzerine Üseyd (Radıyallâhu Anh): “Yâ Râb! Sen âfetten emin kıl.” diye duâ etti. Hemen onu duman gibi bir şey yahut bir bulut kapladı. Sonra Üseyd (Radıyallâhu Anh) bu olayı Peygamber Efendimiz (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem)e anlattı. Peygamber Efendimiz (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem): “Oku ey kişi. Çünkü o bulut gibi görünen şey Sekine’dir. Kur’ân dinlemek için yahut Kur’ân&#;ı yüceltmek için inmiştir.” buyurdu.[2]

İbni Abbâs (Radıyallâhu Anhumâ) ve Ebû Hureyre (Radıyallâhu Anh)dan rivâyet edildiğine göre, Rasûlüllâh (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:
“Her kim Cuma gecesi veya günü Kehf Sûresi’ni okursa, o kişiye okuduğu yerden Mekke-i Mükerreme’ye kadar ulaşan bir nûr ihsân edilir. Bir dahaki cumaya ve üç gün fazlasına kadar (yapacağı günahlar) kendisi için bağışlanır. Sabaha kadar yetmiş bin melek kendisine salât eder. Bütün hastalıklardan, özellikle karın tümörü, verem, alaca ve cüzzam dertlerinden, bir de Deccâl’ın fitnesinden kendisine âfiyet verilir.”[3]

Ebû Sa‘îd el-Hudrî (Radıyallâhu Anh)dan rivâyet edildiğine göre, Rasûlüllâh (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: “Her kim Cuma gününde Kehf Sûresi’ni okursa, o iki Cuma arasını o kimse için nûr gibi parlatır.”[4]

Bağışlanmak ve Her Türlü Fitnelerden Korunmak

Ali (Radıyallâhu Anh)dan rivâyet edildiğine göre, Peygamber Efendimiz (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: “Cuma günü Kehf Sûresi’ni okuyan, sekiz gün içinde olacak her fitneden korunmuştur. (O arada) Deccâl da çıksa ondan korunur.”[5]

Âişe (Radıyallâhu Anhâ)dan rivâyet edildiğine göre, bir kere Rasûlüllâh (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem): “Size, öyle bir sûre haber vereyim mi ki, azameti gökle yer arasını doldurmuştur, kendisini yazana da o kadar ecir vardır, onu Cuma günü okuyan için bir dahaki cumaya üç gün ziyadesine kadar (günahları) bağışlanır. Uyurken onun sonundaki beş (bir başka rivâyete göre on) âyeti okuyanı gecenin dilediği saatinde Allâh-u Te‘âlâ uyandırır” buyurunca Sahâbe-i Kirâm: “Buyur yâ Rasûlellâh!” dediler. Bunun üzerine Rasûlüllâh (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem): “Ashâb-ı Kehf Sûresi’dir.” buyurdu.[6]

Ebû Sa‘îd el-Hudrî (Radıyallâhu Anh)dan rivâyet edildiğine göre, Rasûlüllâh (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: “Her kim Cuma gecesi Kehf Sûresi’ni okursa, o (tilâvetin) nûr(u), kendisiyle Beyt-i Atîk (Kâbe) arasını aydınlatır.”[7]

Kehf ve Yâsîn Sûreleriyle beraber İhlâs-ı Şerîfe ve Muavvizeteyn’in de Cuma günleri okunmasının fazîletine dair hadîs-i şerîfler vârid olmuştur. Bu hadîs-i şerîfler, et-Terğîb ve’t-Terhîb’in ‘Cuma’ kitabında özel bir bahis altında yer almaktadır.

Bu bereketlerden haberdar kimseler olarak Cuma gününü fırsat bilmeli, gerek salâvât-ı şerîfe okuma konusunda gerek belirtilen Sûre-i celîlelerin tilâveti konusunda gerekse de diğer sünnet ve âdâba riayet konusunda hassasiyet göstererek bu mübârek günü en iyi şekilde değerlendirmeye gayret etmeliyiz.

Dipnotlar


[1] İmam Nevevî, el-Ezkâr, Dâru’l-Mellâh, Dımaşk, , s.
[2]Buhârî, Menâkıb, 25, Fedâilu&#;l-Kur&#;ân, 11; Tirmizî, Fedâilu’l-Kur’ân, 6.
[3] Deylemî; Zebîdî, el-İthâf: 3/; Ğazâlî, el-İhyâ, 1/; Münâvî, Feyzu’l-Kadîr, No. , 6/
[4] Hâkim, el-Müstedrek, 2/; Beyhakî, es-Sünen, 3/; Süyûtî, ed-Dürru’l-Mensûr, 9/
[5] İbni Merdûye; Süyûtî, ed-Dürru’l-Mensûr, 9/; ez-Zıyâ, el-Muhtâra, No.
[6] İbni Merdûye, Süyûtî, ed-Dürru’l-Mensûr, 9/; Zebîdî, el-İthâf, 3/
[7] Dârimî, No. ; Zebîdî, el-İthâf, 3/

Etiketler: CumaCuma GünüCuma Günü Kuran OkumakCumanın SünnetleriFaziletlerHadis-i ŞeriflerKur'an-ı Kerim'in FaziletleriKuranı Kerim

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası