balıkesir deki tarihi mekanlar / Balıkesir Merkez Gezilecek Yerler | Tarihi Yerler | Turistik Yerler

Balıkesir Deki Tarihi Mekanlar

balıkesir deki tarihi mekanlar

Balıkesir Merkez Gezilecek Yerler ve Tarihi Yerler:

Balıkesir; gezilecek yerleri, doğal güzellikleri, tarihi dokuları, eşsiz mimarisi ve diğer tüm detayları ile herkesi kendine hayran bırakıyor. Balıkesir genel olarak tarihi yapıları, turistik yerleri, plajları ve doğal güzellikleri ile biliniyor. Balıkesir'de gezilecek yerler merkez seçeneklerin her birini mutlaka yakından görmeniz gerekiyor. Herkesin zevkine ve beğenisine hitap eden farklı güzellikleri Balıkesir’de bulabilmeniz mümkün. Özellikle tarihe meraklı olan kişiler için Balıkesir merkez tarihi mekânlar ile meraklarını giderebiliyor. Şehrin gezilecek yerler listelerinde her zaman ilk sıralarda yer alan noktaları ve en güzel tarihi mekânlarını şu şekilde sıralamak mümkün:

  1. Kurşunlu Cami
  2. Kyzikos Antik Kenti
  3. Antandros Antik Kenti
  4. Adramytteion Antik Kenti
  5. Zağnos Paşa Camii ve Külliyesi
  6. Saat Kulesi
  7. Alacaoluk Kalesi
  8. Kirazlı Manastırı

Balıkesir Gezilecek Yerler

Balıkesir merkez gezilecek görülecekyerler listeleri ile burada unutulmaz bir gezi planı yapılabiliyor. Şehrin farklı yerlerinde doğal güzellikler, tarihi eserler, plajlar ve turistik yapılar insanları bekliyor. Balıkesir'de gezilecek yerler merkez gezileri yapacak kişiler Rahmi Koç Müzesi ile geziye başlayabilirler. İçinde birçok önemli ve ilginç eser bulunduğu için insanlar burada keyifli zaman geçirebilirler. Balıkesir merkez turistik yerler de şehrin en çok ilgi çeken yerleri olarak biliniyor. Balıkesir Aktiviteleri ve Yapılacak Şeyler sayfasından kendinize etkinlikler bulabilirsiniz.  Turistik gezilerde mutlaka görülmesi gereken Balıkesir merkez turistik yerler şunlardır:

  • Şeytan Sofrası
  • Sarımsaklı Plajı
  • Ayaz Beach
  • Cennet Tepesi ve Aşıklar Tepesi
  • Büyükova Plajı
  • Cunda Adası
  • Ayvalık Sahili

Ege Bölgesinde yer alan Balıkesir, hem yerli hem yabancı turistlerin gözde noktalarından. Balıkesir gezilecek yerler listesi hazırlayan kişiler listelerine birçok farklı noktayı ekliyor. Görülmesi gereken yerler genellikle şehir merkezine yakın oldukları için ulaşım konusu bir sorun oluşturmuyor. Özellikle şehrin doğal güzellikleri Balıkesir merkez gezilecek görülecek yerler listesinde mutlaka yer almalı. Bunlardan en önemlisi ise oksijen deposu olarak bilinen Kaz Dağları. Burası, olağanüstü doğası, tertemiz havası ve ormanları ile mutlaka görülmesi gereken bir doğal güzellik olarak biliniyor. Bunun yanında Balıkesir merkezde gezilecek yerler denilince akıllara şu noktalar geliyor:

  • Kaz Dağları
  • Kazdağı Milli Parkı
  • Rahmi Koç Müzesi
  • Tahtakuşlar Müzesi
  • Kuşcenneti Milli Parkı Ulusal Parklar
  • Değirmen Boğazı Tabiat Parkı

Balıkesir’de Yapılabilecek Şeyler

Balıkesir merkez turistik yerler her sene dünyanın birçok yerinden insanı çekiyor. Birbirinden güzel turistik tesisler ile insanlar farklı aktiviteler yapma olanağı bulabiliyor. Balıkesir muhteşem plajları, birbirinden kaliteli otelleri ve doğası ile ülkemizin en güzel tatil noktaları listesinde ilk sıralarda yer alıyor. Dünyaca ünlü plajları, tertemiz sahilleri ve sakin denizi ile birçok kişi burayı değişmez bir adres olarak görüyor. Özellikle Ayvalık, Edremit, Erdek ve Burhaniye deniz ve plaj meraklıları için her alanda Balıkesir merkez turistik yerler listesinde yer alıyor. 

Balıkesir merkez gezilecek görülecek yerler çok olduğu için buna bir gün yetmeyebilir. Bu sebeple Balıkesir merkez gezilecek yerler hakkında bir gezi planı yapmak için birkaç gün gerekebiliyor. Buraya ayrılan her zaman buna değiyor çünkü şehrin her noktası görülmeye değer bir güzellikle dolu. Balıkesir merkez tarihi mekânlar ile şehrin ve bölgenin zengin tarihine tanıklık edebilirsiniz. Bunun yanında Balıkesir'de gezilecek yerler merkez seçenekleri ile de keyifli zaman geçirebilirsiniz. Konaklama konusunda ise Balıkesir otelleri sayesinde bütçenize ve beklentinize göre konaklama hizmetleri alabilirsiniz. Balıkesir Termal Otelleri sayfasını inceleyebilirsiniz .Balıkesir’i karış karış gezmek ve zamanı verimli değerlendirmek için mutlaka Balıkesir gezilecek yerler listesi yapmak gerekiyor. Bunun için ise mutlaka Balıkesir merkez gezilecek yerler araştırılmalı ve buna göre bir gezi planı hazırlanmalı.

Balıkesir Gezilecek Yerler ve Tarihi Yerler:

Balıkesir civarında görülmesi gereken 137 yer.

En Çok Tavsiye Ettiklerimiz

Balıkesir Gezilecek Yerler ve Tarihi Yerler İçin Yapılan Yorumlar

5/5 Mükemmel

Neredekal Değerlendirme

16.10.2020

Misafir

Paşalimanı Adası için yapılan yorum

Ada harika

Ada harika Çok sakin aile yeri kesinlikle bağımlılık yapıyor,ilk kez gelenlerin biraz canı sıkılabilir fakat 2,kez gelince tanıdık yüzler görünce vazgeçilme oluyor ve 3.kez den sonra Satılıkev aramaya başlıyorsun, pansiyon için aysel teyze ve kemal amcanın evini tavsiye ederim temiz ferah ve deniz manzaralı.

5/5 Mükemmel

Neredekal Değerlendirme

13.10.2020

Misafir

4/5 Mükemmel

Neredekal Değerlendirme

25.07.2020

Misafir

Sarımsaklı Plajı için yapılan yorum

50 tlniz yoksa giremiyorsunuz

Sarımsaklı esnafından sakinlerine kadar sıcak samimi bir dinlenme alanı fakat üzüldüğüm tüm sahili sözde hepimizin ortak mali olmasına rağmen cebinizde 50 TL'niz yoksa giremiyorsunuz. Bu parayı kim alıyor. Üstelik hiç bir belge yok (fatura fiş) birilerine peşkeş çekilmiş gibi .bu gelir belediyenin devletin kasasına gitse hiç kimseye dert olmaz..

5/5 Mükemmel

Neredekal Değerlendirme

18.07.2020

Misafir

Çınarlı Köyü Plajı için yapılan yorum

Huzurlu,sakin

Yaklaşık 6 yıl önce kesfettigim ve saçma sapan insanların keşfetmesi için dua ettiğim yer :) Huzurlu,sakin ve mis gibi kumu ve deniziyle tam kafa toplamalik,kendinizi bulacağınız sakin bir yer .Yalnız bir yorum gördüm İstanbul'da yaşıyorum hala kartla market zincirleri harici yerlerden sigara aldığımda fark ödüyorum .Esnafa laf ettirmem hepsi cana yakin pamuk gibi insanlar.Sadece adada değil nerde olursaniz olun hangi insana nasıl yaklasirsaniz alacaganiz tepki de karşılıklı olur.

5/5 Mükemmel

Neredekal Değerlendirme

07.07.2020

Misafir

Hasan Boğuldu Göleti için yapılan yorum

Çok harika bir yer

Doğa harikası. Fakat ordaki gözlemeciye asla gitmeyin. Çok pahalı ve lezzetli değil. 2 kişi yediğimiz gözleme ve ayrana 125 lira ödedik. Alt tarafı gözleme. Onun dışında kesinlikle piknik yapabileceğiniz ya da yürüyüş yapıp serin sularda dinlenebileceğiz çok harika bir yer. Araba ile giriş 24 lira güncel 2020 fiyatı. Yaya girişi 8tl (bir kişi).

5/5 Mükemmel

Neredekal Değerlendirme

07.06.2020

Misafir

Paflima Koyu için yapılan yorum

Sessiz ve sakin

Yıllar önce ailecek giderdik. Dedem ev kiralardı bir aylık kuzenler, dayımlar, yengemler falan çok eğlenirdik. Sessiz ve sakin ama bir o kadar eğlenceli geçerdi. Belki yine gideriz bu yaz. Bayadır gitmemiş olsam da herkese öneririm.

5/5 Mükemmel

Neredekal Değerlendirme

04.12.2019

Andullah arslan

Sarıkız Tepesi için yapılan yorum

Bu su şifalıdır

Ben Çankırı Tüney köyündenim. Aynı hikaye bizde de var. Sarıkız ağlayarak vefat eder, oradan tuzlu bir su çıkar. Bu su şifalıdır. Bağırsak ve mide hastalıklarına iyi geldiği söylenir.

4/5 Mükemmel

Neredekal Değerlendirme

21.07.2019

Cappadocia

5/5 Mükemmel

Neredekal Değerlendirme

28.06.2019

Misafir

Darıdere Tabiat Parkı için yapılan yorum

Cennet gibi bir yer

Doğanın içinde mükemmel zaman geçirebileceğiniz, size tüm konforun sağlandığı mükemmel bir yer. Cennet gibi bir yer diyebilirim. Şiddetle tavsiye ederim.

5/5 Mükemmel

Neredekal Değerlendirme

09.03.2019

ŞÜKRÜ GÜNEŞ

Şahinderesi Kanyonu için yapılan yorum

Bir doğa harikası

Şahinlere Kanyonu mükemmel. Pırıl pırıl suları, şırıl şırıl akarken bir de yüzmeyi seviyorsanız mutluluğun en büyüğünü yaşarsınız. İyi ki buraya gelmişim dersiniz. Altınoluk'a çok yakın. Son cümle bir doğa harikası.

Balıkesir Gezilecek Yerler ve Tarihi Yerler

Balıkesir turistik yerler, birçok tatil beldesini içinde barındırdığından dolayı her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapıyor. Doğal güzellikleri, plajları ve tarihî dokusu ile ön plana çıkan şehir, keyifli zaman geçirmeniz için çeşitli alternatifler sunuyor. Balıkesir’e İstanbul üzerinden gidecekseniz feribot yolculuğunu tercih edebilirsiniz. Bunun yanında şahsi arabanız veya şehirlerarası otobüs taşımacılığını da kullanabilirsiniz. Balıkesir’de; Ayvalık, Altınoluk ve Avşa Adası ve Cunda gibi tatil bölgeleri gezebilir ve buralarda konaklayabilirsiniz. Eşsiz manzaralara sahip bu yerlerde fotoğraf çekebilirsiniz. Balıkesir gezilecek yerler arasında bu tatil bölgeleri oldukça popüler. Balıkesir’in meşhur lezzetlerini deneyerek seyahtiniz boyunca yeni deneyimler yaşayabilirsiniz. 

Balıkesir’de Gezilecek Yerler

Türkiye’nin popüler tatil bölgelerinden biri olan Balıkesir, misafirlerine eğlenceyi ve huzuru bir arada sunuyor. Yaz sezonunda plaj tatili yapabileceğiniz bu şehri, kış ve bahar aylarında gezmek için tercih edebilirsiniz. Balıkesir’de görülmesi gereken yerlerden bazıları şöyle: 

  • Merkeze bağlı Eski Kuyumcular Caddesi üzerinde yer alan Yeşilli Cami’yi ziyaret edebilirsiniz. Bu caminin kim tarafından yapıldığı belli olmasa da eski mimarisi ile ziyaret edilecek yerler arasında bulunuyor. 
  • Balıkesir’in gezilecek yerleri arasında Balıkesir Kuvayı Milliye Müzesi yer alıyor. Müze, 1996 yılında müze olarak hizmete başlamış. Burada Atatürk ve Latife Hanım’a ait balmumu heykeller sergileniyor. Müze geziniz sırasında bu balmumu heykellerle fotoğraf çekilebilirsiniz. Ayrıca müzede döneme ait kişisel eşyalar da mevcut. Müzeye girişler ise ücretli.
  • Yazören Mağarası, Balıkesir’de gezilecek en güzel yerler arasında. Mağara doğal güzelliği ile karşınıza çıkıyor. Bu mağara içinde oluşan sarkıtlar oldukça ilgi çekici bir görünüme sahip. Mağarayı gezerken sarkıtları yakından inceleyebilirsiniz. 
  • Gezilecek yerler rotanızın bir diğer seçeneği Eşrefoğlu Rumi Cami oluyor. Mimari açıdan kendini korumuş eski zamanlara ait yapılar arasında yer alıyor. Balıkesir’de bu tarihî yapıyı görmek için camiyi gezi listenize ekleyebilirsiniz. 
  • Balıkesir tarihî mekânlar arasında mimari yapısıyla dikkat çeken Hacı Bayram Cami bulunuyor. Günümüzde hâlâ ibadete açık olan bu mekân, tarihiyle ön plana çıkıyor. Hacı Bayram Cami hakkında verilen bilgilerin hepsine ansiklopedik düzeyde olan yazma kitabelerden ulaşabilirsiniz. 15. yüzyıldan hediye kalmış bu yapı geçmişin izlerini günümüze taşıyor. 

Balıkesir Tarihî Yerleri ve Doğal Güzellikleri

Balıkesir, turizm açısından gelişmiş şehirler arasında yer alıyor. Kendine has mekânları, plajları ve doğal güzellikleri şehri tatilciler için cezbedici hâle getiriyor. Şehrin turistik açıdan gelişimi yalnız tarihî etnik mimarisi ile olmamış aynı zamanda doğal güzellikleri ile de olmuş. Balıkesir’de gezilecek doğal yerler arasında Manyas Gölü bulunuyor. Göl çevresinde birçok kuş yaşadığı için burası kuş cenneti olarak da anılıyor. Burada bir sürü farklı cinse sahip kuş türünü görebilirsiniz. Dilerseniz burada kuş fotoğrafları çekebilirsiniz. Sakin atmosferiyle burası huzur veren mekânlar arasında yer alıyor. Buraya ailenizle veya arkadaşlarınızla gidebilirsiniz. Manyas Gölü aynı zamanda burası milli park özelliği taşıyor. Açık alanda zaman geçirmek ve kuş türlerini gözlemlemek için Balıkesir gezi listenize Manyas Gölü’nü ekleyebilirsiniz. 

Balıkesir’deki tarihî mekânlar arasında birçok müze ve kent yer alıyor. Kyzikos AntikKenti, bu tarihi güzelliklerden  arasında bulunuyor. Erdek- Bandırma karayolu üzerinden buraya ulaşabilirsiniz. Gezi rotanızın olmazsa olmazını oluşturacak bu yer antik kentte çeşitli kalıntıları görebilirsiniz. Büyük bir tarihe tanık olan Kyzikos Antik Kenti, eski dönemlerden savaşlar görerek günümüze ulaşmış. Tarihî dokusuyla dikkat çeken bu yerde tarihte kısa bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Antik kenti inceleyebilir ve çevresinde fotoğraf çekilebilirsiniz.  

Balıkesir Turistik Yerler

Balıkesir tarihi yerleri ve doğal güzellikleri açısından ziyaretçilerine farklı etkinlik ve aktivite fırsatları sunuyor. Bölgedeki tatiliniz boyunca yeni deneyimler yaşayabilirsiniz. Eşsiz doğası ve plajları dışında Balıkesir’de popüler olan şifalı sular, turistlerin ilgisini çekiyor. Tatilinizde dinlenmek ve şifalı sularda arınmak için kaplıcaları tercih edebilirsiniz. Ayrıca kaplıcaları olan otellerde konaklayarak şifalı sulardan dilediğiniz gibi yararlanabilirsiniz. Balıkesir Kaplıcaları denilince akla Pamukçu Kaplıcaları geliyor. Buradaki kaplıcaların içerisinde bulunan suyun şifa dağıttığına inanılıyor. Bu bölgedeki şifalı sulardan yararlanmak için otellerde konaklayabilirsiniz. Balıkesir Otelleri sizlere uygun olacaktır. Ayrıca kaplıca çevresinde konaklayarak günübirlik kaplıcaya gidebilirsiniz. Kaplıca içerisindeki sularda sülfat klorür bulunuyor. Bu maddenin ise insan vücudundaki bazı hastalıkların iyileşmesine yardımcı olduğu düşünülüyor. Şifa bulmak veya termal sularda dinlenmek istiyorsanız burada yer alan kaplıcaları tercih edebilirsiniz. Sıcak suyu ile dinlendiren kaplıca, farklı zevklere sahip tatilcilerin ilgisini çekiyor. Halk arasında kaplıca suyunu romatizma ve kireçlenme gibi rahatsızlıklara iyi geldiği düşünülüyor. Kaplıcaya girişlerde belli bir ücret ödemeniz gerekiyor. Konaklamalı veya günübirlik olarak kaplıcaların şifalı sularından faydalanmak için gezi listenize Pamukçu Kaplıcaları’nı ekleyebilirsiniz.

Gezip görülecek yerler rotanızı tamamladıktan sonra Balıkesir’ kafe ve restoranlarında dinlenebilirsiniz. Burada bulunan restoranlarda şehri izleyebilir veya arkadaşlarınızla sohbet edebilirsiniz. En önemlisi ise içinizi ısıtan iklimi ve eşsiz doğası olan Balıkesir’de gezilecek yerler turunuzun kalan bölümünü planlayabilirsiniz. Sevdiklerinizle beraber açık havanın ve yeşillik alanların tadını çıkarmak için piknik yapabilirsiniz. Balıkesir’deki kamp alanlarını tercih ederek tatilinize kamp yaparak devam edebilirsiniz. Duş, market ve elektrik gibi olanakların bulunduğu kamp alanlarında doğayla başbaşa zaman geçirebilirsiniz. Çadır kurarak veya karavan ile Balıkesir’in farklı noktalarında tatil yapabilirsiniz. Balıkesir Aktiviteleri ve Yapılacak Şeyler sayfasından geziniz için aktiviteler belirleyebilirsiniz. 

Balıkesir Gezilecek Yerler ve Tarihi Yerler Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Balıkesir için gezilecek en popüler tarihi yerler nelerdir?

Balıkesir için gezilecek en popüler tarihi yerler : Eşrefoğlu Rumi Camii, Selina Manastırı, Palata Çeşmesi, Balıkesir konumundaki tüm seçenekleri incelemek için web sitemizi detaylı inceleyebilirsiniz.

Balıkesir için gezilecek ailelere uygun turistik yerler nelerdir?

Balıkesir için gezilecek ailelere uygun turistik yerler : Ayvalık Körfezi, Saatli Camii, Cunda Adası Aşıklar Tepesi, Balıkesir konumundaki tüm seçenekleri incelemek için web sitemizi detaylı inceleyebilirsiniz.

Balıkesir için gezilecek ücretsiz yerler nelerdir?

Balıkesir için gezilecek ücretsiz yerler : Ayvalık Körfezi, Saatli Camii, Cunda Adası Aşıklar Tepesi, Balıkesir konumundaki tüm seçenekleri incelemek için web sitemizi detaylı inceleyebilirsiniz.

Balıkesir için gezilecek kalabalık gruplara yerler nelerdir?

Balıkesir için gezilecek kalabalık gruplara yerler : Ayvalık Körfezi, Saatli Camii, Cunda Adası Aşıklar Tepesi, Balıkesir konumundaki tüm seçenekleri incelemek için web sitemizi detaylı inceleyebilirsiniz.

Balıkesir için gezilecek yerler nelerdir?

Balıkesir için gezilecek yerler : Ayvalık Körfezi, Saatli Camii, Cunda Adası Aşıklar Tepesi, Balıkesir konumundaki tüm seçenekleri incelemek için web sitemizi detaylı inceleyebilirsiniz.

Konu Başlıkları

Türkiye’nin en önemli tatil beldelerinden biri olarak bilinen Balıkesir gezilecek yerler konusunda diğer illere göre bir adım önde yer almaktadır. Nedeni ise hem kültürel gezilerin hem de deniz – kum – güneş tutkunlarının vazgeçilmez rotalarından birisi olmasıdır. Her yıl yüz binlerce turisti ağırlayan kentte ziyaretçilerin mutlaka görmesi gereken birçok yer bulunmaktadır. Tarihi mekanlar, birbirinden güzel plajlar, adalar, tatil köyleri, tarihi yapılar ve doğal güzellikler Balıkesir gezilecekyerler arasında yer almaktadır.

Balıkesir Gezilecek Yerler

Bir yanı Marmara, diğer yanı Ege denizine bakan tatil cenneti Balıkesir, doğal güzellikleri, mavi bayraklı plajları ve tarihi yapıları ile dikkat çeken güzide kentlerimizden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Turistik bir belde olarak da bilinen Balıkesir, ziyaretçilerine unutulmaz bir tatilin kapılarını aralamaktadır.

Balıkesir’de görülmesi gereken yerler oldukça fazla olurken, Kaz Dağları, Manyas Gölü ve Kuş Cenneti, Yazören Mağarası, Kapıdağ Yarımadası, Avşa Adası, Cunda Adası, Gönen, Balıkesir Saat Kulesi, Antandros Antik Kenti, Susurluk Kaplıcaları, Bandırma Kuş Cenneti ve Küçükköy, bu yerlere birkaç örnek olarak gösterilebilmektedir.

Kaz Dağları - Balıkesir

Kaz Dağları

Balıkesir ile Çanakkale arasında yer alan Kaz Dağları, sahip olduğu muhteşem doğası, temiz havası ve doğal güzellikleri ile gören herkesi büyüleyen yerlerden biridir. Tatil için Balıkesir’e gitmeyi düşünen herkesin görmesi gereken yerlerden Kaz Dağları, meşe, kestane ve gürgen gibi ağaçlarla kaplı bir ormanlık alana sahiptir. Tarihte pek çok farklı uygarlığın yaşamış olduğu bu dağlar, mitolojide Afrodit’in güzellik kraliçesi ilan edildiği yarışmanın yapıldığı yer olarak bilinmektedir.

[button-green url=”https://www.yaz-tatili.com/kazdaglari-gezilecek-yerler-kamp-alanlari/” target=”_blank” position=”center”]Kazdağları Gezilecek Yerler[/button-green]

Günümüzde Milli Park statüsünde olan Kaz Dağları Sarıkız Efsanesi ile de bilinmektedir. Balıkesir’e yolu düşen herkesin Kaz Dağları’nın havasını soluması önerilmektedir.

Balıkesir Koca Saat

Koca Saat

Balıkesir’de görülmesi gereken yerler listesinde bulunan Koca Saat, Balıkesir Saat Kulesi olarak da bilinmektedir. Yaklaşık olarak 5 katlı ve 20 metre yüksekliğinde olan bu saat kulesi, 4 yönü bulunmaktadır. Soğan görünümündeki kubbeli çatıya sahip olması ile dikkat çelen Koca Saat, dönemin Silistre Valisi Ziritli Zade Mehmet Paşa tarafından 1827 yılında inşa ettirilmiştir. Fakat 1897 yılında yaşanan büyük bir depremin ardından yıkılan kule, 1901 yılında Mutasarrıf Ömer Bey tarafından yeniden inşa ettirilmiş, 1961 yılında da belediye tarafından restorasyonu yapılmıştır. Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan Balıkesir Saat Kulesi, günümüzde de ilgi görmektedir.

Susurluk Kaplıcaları - Balıkesir

Susurluk Kaplıcaları

Sağlık turizmi açısından ülkemizin en önemli kentlerinden biri olan Balıkesir, Susurluk Kaplıcaları ile de meşhur olan bir kent olarak bilinmektedir. Şifa kaynağı olarak pek çok kişi tarafından sıklıkla ziyaret edilen Susurluk Kaplıcaları, romatizma, felç, kadın hastalıkları, nevralji, polinevrit ve nevrit gibi hastalıklara iyi gelmektedir. Kentteki en önemli termal sularına sahip olan Susurluk Kaplıcaları’nın yanı sıra Hisaralan, Güre, Emendere ve Derman Kaplıcaları da yine sağlık turizmi açısından önemli bir yere sahiptir.

Antandros Antik Kenti - Balıkesir

Antandros Antik Kenti

Edremit ilçesinin Altınoluk beldesinde bulunan Antandros Antik Kenti, kentte mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Tarihi M. Ö. 1200’lü yıllara kadar uzanan bu antik kent, mozaikleri ile ünlü olan tarihi bir kent olarak bilinmektedir. gerçekleştirilen bazı arkeoloji çalışmaları ile Roma dönemi ne ait olduğu düşünülen mozaiklerle dolu bir villa, pek çok farklı lahit ve dönemin kanalizasyon ağı ortaya çıkarılmıştır. Yaklaşık olarak 20 yıl öncesinde çalışmalara başlanmış olmasına rağmen günümüzde de kazı çalışmaları dönem dönem devam etmektedir. Özellikle de Yamaç Ev, Roma Evi, Nekropolis ve Kent Suru çalışmaların yürütüldüğü bölgeler arasında yer alırken, yapılan bu araştırmalara göre Afrodit kültürünün izlerini taşıyan bu kentte en önemli geçim kaynağı Kaz Dağları’ndan kesilen kerestelerin satışıdır.

Kyzikos Antik Kenti - Balıkesir

Kyzikos Antik Kenti

Erdek ilçesine oldukça yakın bir konumda yer alan Kyzikos Antik Kenti, M. Ö. 5. Yüzyıla dayandığı düşünülen bir şehirdir. Coğrafya araştırmacısı Strabon tarafından yazıldığı düşünülen kitapta Kyzikos Antik Kenti’nin daha önceden iki köprü ile ana karaya bağlı olduğu ifade edilmektedir. İlk zamanlarda Uludağ eteklerinde yaşamını sürdüren halkın kralı Kyzikos, Erdek civarında yaşanan bir savaşın esnasında ölmüş ve öldüğü yere onun adı verilmiştir. Birbirinden farklı uygarlıklara ev sahipliği yapan bu kent, yine eski zamanlarda bilim ve kültürün merkezi haline getirilmiş, 1063 tarihinde yaşanan büyük deprem ile büyük ölçüde hasar görmüştür. Bu tarihten sonra tekrardan kurulan kent, depremlerin ardından deniz bölümü tekrardan dolmaya başladığı için terk edilmiştir. Kyzikos Antik Kenti’ne ait bazı kalıntıları günümüzde de Erdek ve çevresinde bulabilmek mümkündür.

Şeytan Sofrası - Balıkesir

Şeytan Sofrası

Balıkesir’e giden herkesin mutlaka görmesi gereken yerlerden bir diğeri de Şeytan sofrası olarak bilinmektedir. Balıkesir’in en çok turist ağırlayan beldelerinden Ayvalık’ta bulunan Şeytan Sofrası, sahip olduğu muhteşem doğası, yeşil ve mavinin uyumu ile göz alıcı güzelliğe sahip olan manzarası ile dikkat çekmektedir. Midilli Adası ile Ayvalık Adalarının manzarasına hakim olan Şeytan Sofrası, efsanelere konu olmaktadır. Efsaneye göre Şeytan cennetten ilk kovulduğu zaman buraya gelerek karşı kıyıya geçmeye çalışmış ve bu esnada da ayak izini bırakmıştır. Bugün Şeytan Sofrası’nın en yüksek noktasında bulunan küllenmiş lav parçaları şeytanın ayak izi olarak kabul edilmektedir. Ayrıca söylentiye göre şeytanın bir ayak izi Şeytan Sofrası’nda bulunurken, diğer ayağının izi ise Midilli Adası’nda bulunmaktadır.

Cunda Adası - Balıkesir

Cunda Adası

Ülkemizdeki en öenmli ve en popüler tatil beldelerinden biri olarak karşımıza çıkan Cunda Adası, Balıkesir’de yer alan ve yerli – yabancı pek çok turistin her yaz akın ettiği bölgelerden biridir. Balıkesir’e ilk defa gidecek olan tatilcilerin de mutlaka ziyaret etmesi gereken Cunda Adası, Ayvalık sınırları içerisinde yar almakta ve kentte bulunan 22 farklı adadan yerleşim yeri olarak kullanılan tek ada olarak bilinmektedir.

Öte yandan Ege Denizi’nin 4’üncü büyük adası olma unvanı taşıyan Cunda Adası, aynı zamanda Ali Bey Adası ismi ile de bilinmektedir. Özellikle de yeni evli çiftler, sevgililer ve ikinci baharını yaşayan çiftlerin sıklıkla tercih ettiği bu adada, Fahrisin Tepesi oldukça romantik havası ve muhteşem manzarası ile dikkat çekmektedir. 1976’dan bu yana sit alanı olarak koruma altına alınan bu ada, günümüzde yüz binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Zağnos Paşa Camii - Balıkesir

Zağnos Paşa Camii ve Külliyesi

Balıkesir’de kültürel gezi planı yapan birçok insan için Zağnos Paşa Camii ve Külliyesi uğrak noktalar arasında yer almaktadır. 1461 yılında Fatih Sultan Mehmet Han’ın sadrazamı Zağnos Paşa tarafından inşa ettirilen bu camii ve külliye, hamam ve türbe gibi yapılardan meydana gelmektedir. Fakat tarih boyunca yaşanan depremler sebebiyle yıkılan bu tarihi yapıdan yalnızca hamamın belli bir bölümü günümüze kadar ulaşmıştır. Depremde yıkılan cami ve türbe bölümü ise 1901 yılında yine Mutasarrıf Ömer Bey tarafından yeniden inşa ettirilmiştir.

Kentin en büyük camisi olarak bilinen Zağnos Paşa Camii’nde, Kurtuluş Savaşı’nın ardından Mehmet Akis Ersoy tarafından hutbe okunmuş ve halk milli mücadele için cesaretlendirilmiştir.

Balıkesir Gönen

Gönen

Balıkesir’in en çok ziyaret edilen ilçelerinden olan Gönen, son yıllarda sağlık turizmi bakımından önemli gelişmeler kaydeden bir ilçe olarak bilinmektedir. Bölgedeki kaplıca suları başta cilt hastalıkları olmak üzere pek çok farklı sağlık sorununa iyi geldiği bilinmektedir.

Gönen ilçesinde gerçekleştirilen arkeolojik kazı çalışmaları, kent tarihinin oldukça eski yıllara dayandığını göstermektedir. Elde edilen bulgu ve kalıntılar M. S. 2. Yüzyılı işaret ederken, yine aynı döneme ait hitabelerde “Sıcak su şehri” olarak Gönen anlatılmaktadır.

Manyas Gölü Kuş Cenneti - Balıkesir

Manyas Gölü ve Kuş Cenneti

Dünyanın dört bir yanına ün kazanmış olan Manyas Gölü ve Kuş Cenneti, 1975 yılında Avrupa Konseyi’nin “A Sınıf Diploma” ile ödüllendirilmiş olan bir kuş yaşam alanıdır. Milli Par statüsünde olan Manyas Gölü ve Kuş Cenneti, Afrika’dan Asya ve Avrupa’ya göç eden yüzlerce farklı kuş türüne ev sahipliği yapmaktadır.

Balıkçıl, pelikan, yaban ördeği ve yaban kazı gibi kuş türleri, ağaçların ve sazlıkların üzerindeki büyük kuluçka kolonilerinde barınmaktadır. Totalde 266 kuş türüne rastlanan Manyas Kuş Cenneti, Balıkesir’de mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir.

Balıkesir Gezilecek Yerler 1

Avşa Adası

Türkiye’deki en önemli turizm beldelerinden biri olan ve özellikle de İstanbul gibi yakın çevrelerden uygun maliyetlerle keyifli bir tatil yapmak isteyenlerin tercih ettiği Avşa Adası, Balıkesir’in en güzel beldelerinden biridir. Gerek denizi, gerekse doğal güzellikleri ile dikkat çekmektedir. Türkiye’deki en uygun ve en güzel tatil köylerinden biri olarak da değerlendirilebilen Avşa Adası, sahip olduğu birbirinden güzel plajları ile deniz, kum ve güneşin keyfini doyasıya sürebilmenin mümkün olduğu bir beldedir.

Şahindere Kanyonu - Balıkesir

Şahindere Kanyonu

Doğa gezilerini sevenler açısından adeta doğa harikası olarak nitelendirilen Şahindere Kanyonu, kente gelen herkesin kesinlikle uğramadan ayrılmaması gereken bir yerdir. Edremit’in cennet köşesi olarak da değerlendirilen Şahindere Kanyonu, 800’ü aşkın türde bitkiye ev sahipliği yapmaktadır. Üstelik en keyifli pikniklerin ve en huzurlu doğa yürüyüşlerinin de tek adresi olarak gösterilebilmektedir.

Yıldırım Beyazıt Cami Külliyesi - Balıkesir

Yıldırım Beyazıt Camii ve Külliyesi

Halk arasında Eski Camii olarak bilinen Yıldırım Beyazıt Camii ve Külliyesi, kentte ziyaret edilmesi gereken tarihi yapılardan bir diğeridir. 1403 yılında Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılmış olan caminin çalışmaları 1407 yılında tamamlanmıştır. Külliyesinde hamam, medrese, imaret türbe, darüşşifa ve kasır yer alan bu cami, ters “T” planı ile inşa edilmiştir. Dolayısıyla hem iç hem de dış mimarisi ile görenleri büyük ölçüde etkileyebilmektedir.

Balıkesir’de Gezilecek Müzeler

Balıkesir’de gezilmesi gereken yerler bu kadarla sınırlı kalmazken, kentin tarihini, gelenek ve göreneklerini ortaya koyan müzeleri de yine mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır. Kent genelinde pek çok farklı müze bulunurken, Saraylar Açık Hava Müzesi, Kuvayı Milliye Müzesi, gönen Mozaik ve Açık Hava Müzesi ile Taksiyarhis Anıt Müzesi Balıkesir’de gezilecekmüzeler arasında yer almaktadır.

Saraylar Açık Hava Müzesi - Balıkesir

Saraylar Açık Hava Müzesi

Marmara adası ilçe sınırları içerisinde yer alan Saraylar Beldesi’ndeki Saraylar Açık Hava Müzesi, kente gelen ziyaretçilerin en çok dikkatini çeken tarihi yerlerden biridir. Yaklaşık olarak 8 bin yıl boyunca mermer üretiminin gerçekleştirildiği bu adada, üretilen mermer heykeller ile bir tür açık hava müzesi oluşturulmuştur.

Bu bölgeden sıklıkla mermer çıkarılırken, bu mermerlerin yüzde 95’i saf olup içinin kristalleri ile dikkat çekmektedir. Büyük – küçük 60 civarında fabrikanın faaliyet gösterdiği bölgede, mermerlerin Suriye, Almanya ve Ürdün gibi pek çok farklı ülkeye ihraç edilmektedir.

Gönen Mozaik ve Açık Hava Müzesi

Balıkesir’e gelen tüm ziyaretçilerin kentin köklü tarihini öğrenebilmesi için ziyaret etmesi gereken yerlerden bir diğeri de Gönen Mozaik ve Açık Hava Müzesi’dir. Adından da anlaşılacağı üzere Balıkesir’in Gönen ilçesinde yer alan mozaik ve açık hava müzesi, termal tesislerin hemen yanında bulunmaktadır. Bu müzede Romalılardan Osmanlılara ve hatta Bizanslılara kadar pek çok farklı uygarlığın izlerine rastlayabilmek mümkündür.

Kuvayi Milliye Müzesi - Balıkesir

Kuvayı Milliye Müzesi

Kuvayı Milliye Müzesi, kentteki yerli ve yabancı turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği bir müzedir. Tarihte ilk olarak 1849 yılında Karesi Sancağı Defterdarı Giridizade Mehmet Paşa konağı olarak yaptırılmıştır. 1919 yılında ise İzmir’in işgalinin ardından II. Kolordu Komutanlığı karargah binası olarak kullanılan bu yapı, 1947 yılına kadar bu şekilde kullanılmıştır. 1947 ve 1988 yılları arasında belediye binası olarak da kullanılan bu yapı, sonraki yıllarda onarılarak müze haline getirilmiştir.

Taksiyarhis Anıtı - Balıkesir

Taksiyarhis Anıt Müzesi

Ayvalık’ta yer alan ve bölgenin ilk kilisesi olarak bilinen Taksiyarhis, pek çok farklı döneme tanıklık etmiş olan bir yapı olarak bilinmektedir. 15’inci yüzyılda dönemin sanatçı ve mimarların katkısı ile onarılan bu yapı, mimari tasarımı ile dikkat çekmektedir. Özellikle de Hz. İsa’nın hayat hikayesinin yazılı olduğu mermer müzede en çok dikkat çeken eser olarak bilinmektedir.

1927 yılından sonra tekel binası olarak kullanılan bu kilise, sonraki yıllarda kaderine terk edilmiştir. Ancak 2012 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın onarımını gerçekleştirdiği kilise Taksiyarhis Anıt Müzesi olarak ziyaretçilerine açılmıştır.

Balıkesir’in Neyi Meşhur?

Ülkemizin en şirin ve çok turist çeken şehirlerinden biri olan Balıkesir, her yıl yüz binlerce kişinin gidip gezdiği şehirler arasında yer almaktadır. Hem Türkiye’den hem de yurt dışından insanların büyük bir ilgi ile yaklaştığı bu şehir ile alakalı olarak “Balıkesir’in neyi meşhur?” sorusu sıklıkla araştırılmaktadır.

Balıkesir’de en meşhur olan şeylerden bahsetmek gerekirse; höşmerim tatlısı, Susurluk ayranı, Susurluk tostu, Ayvalık tostu ve Balıkesir kaymaklısı en meşhur yöresel lezzetler arasında yer almaktadır. Öte yandan Cunda adası, Ayvalık Adası, Gönen, kaplıcaları, Kazdağı Milli Parkı, Agia Paraskevi Manastırı ve Kozak Yaylası Balıkesir’in en meşhurları olarak gösterilebilmektedir.

Balıkesir Höşmerim Tatlısı

Balıkesir Nerede Ne Yenir?

Kente gelen yerli ve yabancı pek çok turist karnının doyurabilmek için öncelikle Balıkesir’in yöresellezzetlerini tercih etmektedir. Balıkesir’de tadılması gereken pek çok farklı lezzet bulunurken, höşmerim tatlısı, pideli et çorbası, kömürde döner, Balıkesir kaymaklısı, mafiş tatlısı, Susurluk ayranı, Susurluk tostu, tavuklu Balıkesir mantısı, tirit, peynirli patlıcan, Bigadiç güveci, börülce ekşimesi, düğün çorbası, sura ve zerde bu lezzetler arasında yer almaktadır.

Balıkesir’de ne yenir?” sorusuna yanıt bulduktan sonra bu lezzetlerin nerede tadılması gerektiğine de birkaç örnek göstermek gerekir. Deniz Yıldızı Restoran ve Balıkçı Bahtiyar bölgedeki en taze balıkların leziz formüllerle pişirilip servis edildiği bir restoran olarak önerilebilmektedir. Öte yandan Hünkar Kömürde Döner, Aniva Cunda, Güneşli Köy Konağı, Alibaba Restoran ve Köfteci Şaban da yine kentte tercih edilebilecek en iyi restoranlar arasında yer almaktadır.

Balıkesir’de Ulaşım

Balıkesir Gezilecek Yerler yazımızın belkide en önemli unsurlarından biride ulaşım bilgileri olacaktır.  Yine kenti ziyaret eden turistler için önem teşkil eden bir konu olarak bilinmektedir. Kent genelinde ulaşım toplu taşıma araçları ile sağlanırken, bu araçları kullanmak isteyenlerin Balkart adı verilen ulaşım kartı çıkarmaları gerekmektedir. Bu kartı bayilerden alabilmek mümkün olurken, içine belli bir miktarda bakiye yükleyerek bir noktadan başka bir noktaya ulaşım sağlayabilmek mümkündür.

Balıkesir’de şehir içi ulaşım toplu taşıma araçları sayesinde oldukça kolay olurken, ilçelere ulaşım otobüs terminalinden kalkan araçlarla sağlanmaktadır. Ayvalı, Edremit, Cunda gibi ada ve koylara ulaşım ise tekneler üzerinden sağlanmaktadır. Öte yandan limandaki gezi tekneleri ile deniz turuna çıkabilmenin mümkün olduğu kentte, tekneler bir ulaşım aracı olarak kullanılabilmektedir.

Şehir dışından Balıkesir’e ulaşım da yine bir hayli kolaydır. Kara yolunu tercih edenler özel araçları ya da otobüslerle kente ulaşım sağlayabilirken, Çanakkale ve İstanbul gibi bölgelerden de feribotlar kullanılabilmektedir.

[alert-note]Balıkesir Gezilecek Yerlerbaşlıklı yazımız ilginizi çektiyse Kazdağları Gezilecek Yerler yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz. Çünkü Balıkesir’i keşfettikten sonra mutlaka Kazdağlarını da keşfetmenizi öneririz. Aksi takdirde çok şey kaçırdığınızı bilmenizi isteriz. Ayrıca bizi İnstagram üzerinden @yaz_tatilii adresinden takip edebileceğinizi unutmayınız.[/alert-note]

Post Views:5.966

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası