halkla ilişkiler sözel mi / HALKLA İLİŞKİLER ALANI - İstiklal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Halkla Ilişkiler Sözel Mi

halkla ilişkiler sözel mi

Halkla İlişkiler bölümünü kimler tercih etmeli?

Halkla İlişkiler

Halkla İlişkiler bölümü, üniversitelerin İletişim Fakültesibünyesinde bulunan sözel puan türü ile tercih edilen bir alan. Son yıllarda geniş istihdam olanaklarıyla Halkla İlişkiler, öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği bir bölüm.

Halkla İlişkiler bölümü nedir?

Modern toplum yapısının gelişmesi, markaların önem kazanması, tüketicinin etkisinin artması ile halkla ilişkilerin de önemi arttı. Halkla ilişkiler, bir işletme ile hedef kitle arasında karşılıklı iletişimi, anlayışı oluşturmayı ve sürdürmeye yardımcı olan bir yönetim süreci. Halkla ilişkiler son yıllarda interdisipliner bir yapıya bürünerek geleceği parlak bilimsel ve mesleki bir alan haline geldi.

Halkla İlişkiler bölümünü kimler tercih etmeli?

Geleceğin iletişimcilerin yetiştiği halkla ilişkiler bölümünde çevre ile karşılıklı iletişim halinde olunması gerekiyor. Bu nedenle yazılı ve sözlü iletişim becerileri kuvvetli, empati kurabilen, ikna psikolojisine sahip, toplumu ve toplumun içindeki yapıları iyi okuyabilen ve yorumlayabilen, titiz, becerikli ve meraklı kişilerin tercih edebileceği, başarılı olabileceği bir bölüm.

Halkla İlişkiler

Halkla İlişkiler bölümünde alınan dersler nelerdir?

İletişim Fakültesi bünyesinde bulunan halkla ilişkiler bölümünde öğrencilere genelden özele, teoriden pratiğe giden, ardışık, birbirini tamamlayıcı dersler veriliyor. Üsküdar Üniversitesi, İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler bölümü öğrencilerine çok sayıda seçmeli ders imkânının yanı sıra staj olanağı da sunuyor. Öğrenciler, Halkla İlişkilere Giriş, Pazarlama İletişimi, Halkla İlişkiler ve Sosyal Medya, Temel Fotoğrafçılık, Marka Tasarım ve Yönetimi, Etkili İletişim ve Sunum Teknikleri, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Halkla İlişkiler Kampanyaları, Halkla İlişkiler Yazarlığı, Stratejik Halkla İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Kriz Yönetimi, Etkinlik Yönetimi, Lobicilik, Sektör Dinamikleri ve Ajans Yönetimi, Halkla İlişkilerde Eleştirel Yaklaşımlar, Kamuoyu Araştırmaları, Kişisel Markalama, Halkla İlişkilerde Yaratıcı Stratejiler, Protokol Yönetimi gibi dersler veriliyor.
 
Halkla İlişkiler mezunlarının çalışma alanları nelerdir?

Halkla İlişkiler bölümü mezunları için istihdam olanakları oldukça geniş. Bölümden mezun olan öğrenciler, özel ve kamusal statüdeki bütün kurum ve kuruluşların kurumsal iletişim birimlerinde, siyasi aktörlerin, özel kurum ve kuruluşların, kişilerin halkla ilişkiler ve imaj danışmanlığı görevlerinde ayrıca medya sektörünün diğer alanlarında çalışabiliyorlar.

Halkla İlişkiler bölümünün özel koşulu var mı?

Halkla İlişkiler bölümünde özel koşul bulunmazken, aday öğrencilerin Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavında yeterli puanı alması gerekiyor.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler bölümü öğrencisi Eylül Deniz Çetinkaya, bölümü ile ilgili merak edilen soruları yanıtlıyor.


 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)

Halkla İlişkiler B&#;l&#;m&#; nedir ve mezunu ne iş yapar? B&#;l&#;m&#; olan &#;niversiteler, dersleri ve iş imkanları

Haberin Devamı

 Halkla İlişkiler Bölümünün amacı, insanlarla güçlü iletişim kurabilen ve firmaların ihtiyacı olan tanıtım faaliyetlerini gerçeğe uygun gerçekleştirerek marka değerinin artmasını ve firmanın daha geniş kitleler tarafından tanınmasını sağlamaktır. Bu bölümden mezun olan kişiler, dikkat çekici ve doğru içerikler hazırlayarak marka değerinin artması amaçlar. Bu sayede firmanın verimliliği artar ve daha az maliyet ile daha geniş kitlelere ulaşma imkanı bulabilirler.

Halkla İlişkiler Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

 Halkla ilişkiler mezunları, markalar arasında bağlantı kurmak için çeşitli çalışmalar yürütür. Bu bölümden mezun olan kişiler teknolojinin gelişmesi ile doğru orantılı olarak pek çok alanda çalışma fırsatı elde ediyor. Bu bölümü okuyacak kişilerin iletişim becerileri ve yaratıcılığı yüksek, firmanın eksiklerinin belirlenmesi konusunda yetenekli olması gerekir.

Halkla İlişkiler Bölümü Kaç Yıllıktır?

 Halkla İlişkiler Bölümü, ülkemizde 2 yıllık önlisans ve 4 yıllık lisans bölümü olarak okutuluyor. 2 yıllık önlisans programını bitirenler ise Dikey Geçiş Sınavına girerek yeterli puan aldığı takdirde 4 yıllık Halkla İlişkiler Bölümü’ne girmeye hak kazanıyor.

Halkla İlişkiler Bölümü Okumak için Ne Gereklidir?

 Halkla İlişkiler Bölümü okumak için TYT ve AYT sınavlarına girerek en az baraj puanı olan puan ve üzeri puan almanız gerekir. Ülkemizde son yıllarda en çok tercih edilen bölümler arasında yer alan Halkla İlişkiler Bölümü, sınırlı kontenjanla öğrenci kabul ediyor.

Haberin Devamı

Halkla İlişkiler Bölümü İngilizce midir?

 Halkla İlişkiler Bölümü, Türkçe okutulan bir lisans ve önlisans bölümüdür. Bu bölümde okuyacak kişilerin Türkçeye hakim olması, Dili çok iyi kullanabilmesi ve iletişimi kuvvetli olması gerekir.

Halkla İlişkiler Bölümü Hangi Puan Türü ile Öğrenci Alıyor?

 Halkla İlişkiler Bölümü TYT sınavından alacağınız sözel puan türüne göre öğrenci alır. Bu bölümde okumak isteyen kişilerin sözel becerisi gelişmiş olmalıdır.

Halkla İlişkiler Bölümü Dersleri Nelerdir?

İletişim Bilimi

Sosyal Psikoloji

Siyaset Bilimi

İşletme Bilimi

Pazarlama

Temel Fotoğrafçılık

Temel Reklamcılık

Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri

Yönetim ve Organizasyon

Haberin Devamı

Halkla İlişkilerde Medya ve Teknikler

Halkla İlişkilerde Üretim Süreci

Kitle İletişim Kuramları

Medya Okuryazarlığı

Kişilerarası İletişim

Kurum Kültürü

Halkla İlişkiler Bölümünün İş İmkanları ve Olanakları Nelerdir?

 Halkla ilişkiler bölümünden mezun olan kişiler, kamu ve özel sektörde çalışma imkanı bulur. Bu kişiler genellikle firmaların tanıtım ve Halkla ilişkiler faaliyetini yürütmekle yükümlüdür. Bu nedenle genellikle büyük firmaların marka tanıtım işlerini yürütür. Bu kişilere olan ihtiyaç her geçen gün artıyor. Bu ihtiyacı karşılamak içinse Halkla ilişkiler Bölümü mezunu olanlara talep artıyor.

Nerelerde İş Bulabilir ve Çalışabilir?

Reklam Ajansları

Pazarlama Şirketleri

Spor Kulüpleri

Dijital Reklam Ajansları

Siyasi Partiler

Prodüksiyon Şirketleri

Tanıtım Şirketleri

Haberin Devamı

Halkla İlişkiler Bölümü Mezunları Çalışma Alanları Nelerdir?

 Halkla İlişkiler Bölümü mezunları, pek çok özen şirkette, tanıtım, pazarlama sektöründe, reklam ajansında ve prodüksiyon şirketinde çalışabilirler.

Halkla İlişkiler Bölümü Olan Üniversiteler Hangileridir?

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (İletişim Fakültesi)

ANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

BOLU ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ

MALTEPE ÜNİ. (İSTANBUL)

YEDİTEPE ÜNİ. (İSTANBUL)

İSTANBUL AYDIN ÜNİ.

MALTEPE ÜNİ. (İSTANBUL)

ONDOKUZ MAYIS ÜNİ. (SAMSUN)

KOCAELİ ÜNİ.

EGE ÜNİ. (İZMİR)

GAZİANTEP ÜNİ.

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİ. (ISPARTA)

ERCİYES ÜNİ. (KAYSERİ)

İNÖNÜ ÜNİ. (MALATYA)

ATATÜRK ÜNİ. (ERZURUM)

SELÇUK ÜNİ. (KONYA)

Üniversitelerin Halkla &#;li&#;kiler, Halkla &#;li&#;kiler ve Tan&#;t&#;m, Halkla &#;li&#;kiler ve Reklamc&#;l&#;k, &#;leti&#;im Sanatlar&#; veya &#;leti&#;im Bilimleri Bölümünden mezun olanlar halkla ili&#;kiler uzman&#; olur. Halkla ili&#;kiler uzman&#; çal&#;&#;t&#;&#;&#; kurumun di&#;er kurumlarla ili&#;kisinden sorumludur, pazarlama stratejisi belirler, tan&#;t&#;m yaz&#;lar&#; ve bas&#;n bültenleri haz&#;rlar.

Halkla &#;li&#;kiler Uzman&#; Olmak için Ko&#;ullar Nelerdir?

Halkla ili&#;kiler uzman&#; olmak için gerekenler &#;u &#;ekilde s&#;ralanabilir:

Halkla &#;li&#;kiler Uzman&#; Olmak için Gerekli E&#;itimler Nelerdir?

&#;yi bir halkla ili&#;kiler uzman&#; olmak için üniversitede &#;u bölümlerden biri okunmal&#;d&#;r:

Halkla &#;li&#;kiler Uzman&#; Kaç Y&#;l Okur?

Halkla ili&#;kiler uzman&#; olmak için üniversitede 4 y&#;l e&#;itim al&#;nmal&#;d&#;r.

Ancak üniversiteden mezun olduktan sonra kamu kurumlar&#;na atanmak isteyen ki&#;ilerin KPSS’ye girmesi gerekir. KPSS haz&#;rl&#;k ve atanma süreci ise ortalama y&#;l sürer.

Kimler Halkla &#;li&#;kiler Uzman&#; Olabilir?

Halkla ili&#;kiler uzman&#; olmak için ki&#;inin sahip olmas&#; gereken özellikler &#;unlard&#;r:

Kimler Halkla &#;li&#;kiler Uzman&#; Olamaz?

&#;u ki&#;iler halkla ili&#;kiler uzman&#; olamaz:

Halkla &#;li&#;kiler Uzman&#; Olmak için Kaç Puan Gerekir?

Halkla ili&#;kiler uzman&#; olmak için AYT’de sözel puan türüne ait Halkla &#;li&#;kiler ve Reklamc&#;l&#;k taban puan&#; , olarak belirlenmi&#;tir.

Halkla ili&#;kiler uzmanl&#;&#;&#; için AYT’de sözel puan türünden hesaplanan &#;leti&#;im Bilimleri taban puan&#; ,, Halkla &#;li&#;kiler ve Tan&#;t&#;m taban puan&#; ,, &#;leti&#;im Sanatlar&#; taban puan&#; ise ,’d&#;r.

Halkla &#;li&#;kiler Uzman&#; Maa&#;lar&#; Ne Kadar?

Halkla ili&#;kiler uzman&#;n&#;n maa&#;&#; TL ile TL aral&#;&#;&#;ndad&#;r.

Halkla ili&#;kiler uzman&#; maa&#; aral&#;&#;&#;, ki&#;inin çal&#;&#;ma süresine ve ba&#;l&#; oldu&#;u sektöre göre farkl&#;l&#;k gösterir. Örne&#;in mesle&#;in ilk y&#;llar&#;nda bu ki&#;iler ortalama TL maa&#; al&#;r. Ancak çal&#;&#;ma süresine ve sektöre ba&#;l&#; olarak maa&#; TL’ye kadar ç&#;kabilir.

Halkla &#;li&#;kiler Uzman&#; Olmak için Lisenin Önemi Nedir?

Halkla ili&#;kiler uzman&#; olmak için ki&#;inin okudu&#;u lise türü önemli de&#;ildir, lise mezuniyet belgesine sahip olmak yeterlidir.

Halkla &#;li&#;kiler Uzman&#; Mesle&#;inin Zorluklar&#; Nelerdir?

Halkla ili&#;kiler uzman&#; olman&#;n dezavantaj&#; &#;u &#;ekilde aç&#;klanabilir:

Halkla &#;li&#;kiler Uzman&#; Staj Süresi ve Ko&#;ullar&#; Nedir?

Halkla ili&#;kiler uzman&#;n&#;n staj süresi ortalama 2- 3 ayd&#;r. Staj süresince TL ile TL aras&#;nda maa&#; al&#;n&#;r. Halkla ili&#;kiler uzman&#; stajyeri çal&#;&#;t&#;&#;&#; kurumun di&#;er &#;irketlerle kurdu&#;u ili&#;kilerin yönetim sürecinde ve bas&#;n bültenleri haz&#;rlama a&#;amas&#;nda görev yapar.

Halkla &#;li&#;kiler Uzman&#; Nerelerde Çal&#;&#;abilir?

Halkla ili&#;kiler uzman&#; çal&#;&#;ma alanlar&#; &#;u &#;ekilde s&#;ralanabilir:

Halkla &#;li&#;kiler Uzman&#;n&#;n Emeklilik &#;artlar&#; Nelerdir?

Özel sektörde halkla ili&#;kiler uzman&#; olarak çal&#;&#;anlar 8 Eylül 'dan sonra i&#;e ba&#;lad&#;klar&#; takdirde sigortal&#;l&#;k süresi önemli olmaks&#;z&#;n gün prim ödeme &#;art&#;n&#; sa&#;lad&#;klar&#;nda erkeklerde 60, kad&#;nlarda 58 ya&#;a gelindi&#;inde emekli olurlar. 1 May&#;s tarihi itibar&#;yla çal&#;&#;maya ba&#;layanlar&#;n ise gün prim ödemesi gerekir. Bu &#;art&#; sa&#;layan erkekler için emeklilik ya&#;&#; 60 ya&#;&#;ndan 65’e kadar devam eder. Kad&#;nlar ise prim süresi &#;art&#;n&#; sa&#;lad&#;klar&#;nda 58 ya&#;&#;nda emekli olur.

Kamuda halkla ili&#;kiler uzman&#; olarak çal&#;&#;anlar 8 Eylül itibar&#;yla i&#;e ba&#;lad&#;klar&#; takdirde gereken y&#;l kadar prim öderlerse istedikleri zaman emekli olurlar. Bu süre erkekler için 25 y&#;l, kad&#;nlar için 20 y&#;ld&#;r. Kamuda 1 May&#;s itibar&#;yla i&#;e ba&#;layan halkla ili&#;kiler uzman&#; ise gün prim ödedi&#;i sürece erkeklerde 60, kad&#;nlarda 58 ya&#;&#;nda emekli olur.

Devlette Halkla &#;li&#;kiler Uzman&#; Olmak için Gerekenler Nedir?

Devlette halkla ili&#;kiler uzman&#; olmak için &#;u kriterleri sa&#;lamak gerekir:

Devlette Halkla &#;li&#;kiler Uzman&#; Olman&#;n Avantajlar&#; Nedir?

Devlette halkla ili&#;kiler uzman&#; olman&#;n avantajlar&#; &#;u &#;ekilde aç&#;klanabilir:

Özelde Halkla &#;li&#;kiler Uzman&#; Olmak için Gerekenler Nedir?

Özelde halkla ili&#;kiler uzman&#; olmak için gerekli &#;artlar &#;unlard&#;r:

Özelde Halkla &#;li&#;kiler Uzman&#; Olman&#;n Avantajlar&#; Nedir?

Özelde halkla ili&#;kiler uzman&#; olman&#;n avantajlar&#; &#;u &#;ekilde aç&#;klanabilir:

Uluslararas&#; Halkla &#;li&#;kiler Uzman&#; Olmak için Gerekenler Nedir?

Uluslararas&#; halkla ili&#;kiler uzman&#; olmak için gerekenler &#;u &#;ekilde s&#;ralanabilir:

Uluslararas&#; Halkla &#;li&#;kiler Uzman&#; Olman&#;n Avantajlar&#; Nedir?

Uluslararas&#; halkla ili&#;kiler uzman&#; olman&#;n avantajlar&#; &#;u &#;ekilde s&#;ralanabilir:

Yurt D&#;&#;&#;nda Halkla &#;li&#;kiler Uzman&#; Olmak için Gerekenler Nedir?

Yurt d&#;&#;&#;nda halkla ili&#;kiler uzman&#; olmak için gerekli kriterler &#;unlard&#;r:

Yurt D&#;&#;&#;nda Halkla &#;li&#;kiler Uzman&#; Olman&#;n Avantajlar&#; Nedir?

Yurt d&#;&#;&#;nda halkla ili&#;kiler uzman&#; olman&#;n avantajlar&#; &#;unlard&#;r:

Halkla &#;li&#;kiler Uzman&#; Nas&#;l Giyinir?

Halkla &#;li&#;kiler Uzman&#; ve Stajyer K&#;yafet Tüzü&#;ü çal&#;&#;&#;lan kuruma göre de&#;i&#;ir. Ancak genel olarak bu alanda çal&#;&#;an erkekler gömlek, pantolon ve kad&#;nlar gömlek, bluz, pantolon ve etek giyer. Baz&#; kurumlarda erkeklerde kravat takma, ceket giyme zorunlulu&#;u da getirilmi&#;tir.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Sık Sorulan Sorular

1.    Fenerbahçe Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümüne hangi puan türü ile yerleşebilirim?
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nü sözel puanınız ile tercih edebilirsiniz.

2.    Fenerbahçe Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümünün öğrenci kontenjanı kaçtır?
Fenerbahçe Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nün 25 kişilik öğrenci kontenjanı bulunmaktadır. Bu kontenjandan 20 kişi %50 burslu, 5 kişi tam burslu olarak yerleşmektedir.

3.    Fenerbahçe Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümünün burs koşulları nelerdir?
Fenerbahçe Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nü tercih edecek öğrenciler ÖSYM’den aldıkları puanlar doğrultusunda tam burs ve %50 burs alma imkanına sahiptirler. 
ÖSYM Bursları hariç olmak üzere, farklı burs koşullarını da sağlayan öğrenci kendi açısından en avantajlı olanını tercih ederek ÖSYM bursu dışında yalnızca tek bir burs hakkından yararlanabilmektedir. 
Burs ve indirimler için Aday FBÜ sayfasını inceleyebilirsiniz. 

4.    Fenerbahçe Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümünde alınan burs hangi koşullarda kesilmektedir?
    •    ÖSYM Bursları hariç olmak üzere; yüz kızartıcı bir suçtan ötürü hüküm giyen veya Yükseköğretim kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği’nin 6, 7, 8 ve 9. maddeleri uyarınca disiplin cezası alan öğrenciler ceza aldıkları yılı izleyen yıldan itibaren burs ve indirim uygulamaları kapsamından çıkarılmaktadır.
    •    ÖSYM Bursları hariç olmak üzere; üniversitenin yetkili organlarının kararı olmaksızın ders kaydı yapmayan ve/veya kayıt sildiren öğrenci, burs hakkını kaybeder. Öğrenci ders kaydını yaptıktan sonra burs devam eder.
    •    Tüm burslar, yasal eğitim-öğretim süresince geçerlidir.
    •    ÖSYM bursları dahil olmak üzere, burs ve indirimler Yaz Okulu’nu kapsamamaktadır.

5.    Fenerbahçe Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümünün öğrenim ücreti nedir?
Fenerbahçe Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü %50 burslu öğrenim ücreti için Aday FBÜ sayfasını ziyaret edebilirsiniz. 

6.    Fenerbahçe Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’ne eğitim-öğretim döneminde tam bursla yerleşmiş öğrencilerin aldığı en düşük puan ve en yüksek puan nedir?
Fenerbahçe Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’ne eğitim-öğretim döneminde tam bursla en düşük , sözel puanı ile yerleşilmiştir. Fenerbahçe Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’ne eğitim-öğretim döneminde tam bursla en yüksek , sözel puanı ile yerleşilmiştir.

7.    Fenerbahçe Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümüne eğitim-öğretim döneminde %50 bursla yerleşmiş öğrencilerin aldığı en düşük puan ve en yüksek puan nedir?
Fenerbahçe Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’ne eğitim-öğretim döneminde %50 bursla en düşük , sözel puanı ile yerleşilmiştir. Fenerbahçe Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’ne eğitim-öğretim döneminde %50 bursla en yüksek , sözel puanı ile yerleşilmiştir.

8.    Fenerbahçe Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümünde ÇAP (çift anadal) imkânı mevcut mudur?
Fenerbahçe Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nde okuyan öğrenciler çift anadal (ÇAP) yapma imkânına sahiptirler.

    •    Öğrencinin çift anadal yapabilmesi için başvurduğu yarıyıla kadar Halkla İlişkiler ve Reklamcılık programında aldığı tüm dersleri başarı ile tamamlaması gerekmektedir.
    •    Öğrencinin Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’ndeki Genel Not Ortalamasının (GNO) 4,00 üzerinden en az 2,72 olması gerekmektedir.
    •    Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nde öğrencilerin Genel Not Ortalamasına (GNO) göre başarı sıralamasında ilk %20’nin içinde yer alması gerekmektedir.

9.    Fenerbahçe Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümünde Yandal imkânı mevcut mudur?
Fenerbahçe Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nde okuyan öğrenciler yandal yapma imkânına sahiptirler.

    •    Öğrencinin çift anadal yapabilmesi için başvurduğu yarıyıla kadar Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümünde aldığı tüm dersleri başarı ile tamamlaması gerekmektedir.
    •    Öğrencinin Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümündeki Genel Not Ortalamasının (GNO) 4,00 üzerinden en az 2,50 olması gerekmektedir.
    •    Başvurunun yapıldığı yandal programının -varsa- yeterlilik koşulunu sağlaması gerekmektedir.

    Fenerbahçe Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümünde Erasmus imkânı mevcut mudur?
Fenerbahçe Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Erasmus imkânı sunmaktadır.

    •    Başvurular, her güz dönemi sonunda Uluslararası Ofis tarafından açılmaktadır. Erasmus+ programı kurallarına göre, öğrencilerin diploma/derece almak için Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümünde gerekli kredilerin tamamını almamış ve asgari ders yükü 30 AKTS/dönem olan tam zamanlı öğrenciler olması gerekmektedir.
    •    Öğrencilerin başvuru yapabilmesi için en az bir yarıyıl eğitime devam etmiş olmaları gerekmektedir. Başvuru yapacak öğrencilerin Genel Not Ortalamasının (GNO) 4,00 üzerinden en az 2,20 olması gerekmektedir.
    •    Öğrencilerin, Üniversite Yabancı Diller bölümü tarafından düzenlenen İngilizce dil sınavına girmeleri ve sınav sonucunda minimum B1 düzeyinde başarı sağlamaları gerekmektedir. 

    Fenerbahçe Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nde öğrencilerin derslerde öğrendikleri çeşitli bilgileri uygulamaya dökebilecekleri atölyeler mevcut mudur?
Fenerbahçe Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü, öğrencilerin teori ve pratiği birlikte uygulayacakları, halkla ilişkiler ve reklamcılık alanındaki çeşitli iletişim yarışmalarına hazırlanacakları Medya Merkezi’ne sahiptir. 
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık öğrencileri; Medya Merkezi Tasarım Atölyesi’nde Adobe Photoshop, Illustrator gibi tasarım programlarını kullanarak afiş ve broşür tasarımları yapabilmekte, sosyal medya içerikleri oluşturabilmekte, reklam briefleri tasarlayabilmektedir. Ayrıca öğrenciler, hazırladıkları halkla ilişkiler ve reklam kampanyaları için Medya Merkezi Radyo Stüdyosu’nda radyo programları kaydedebilmekte, Medya Merkezi Çekim Stüdyosu’nda ise video içerikleri oluşturarak Adobe Premiere vb. kurgu programları ile çalışmalarının post-prodüksiyon aşamalarını da tamamlayabilmektedir.
Medya Merkezi; bünyesindeki Tasarım Atölyesi, Radyo ve Çekim Stüdyoları ile Halkla İlişkiler ve Reklamcılık öğrencilerinin bir iletişim kampanyası oluştururken ihtiyaç duyacağı her türlü hizmeti sağlamaktadır. 

    Fenerbahçe Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nün kariyer olanakları nelerdir?
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık mezunları; kamu ya da özel sektör kuruluşlarının ve sivil toplum örgütlerinin iletişimle ilgili departmanlarında görev alabilmekte; medyadan kültür-sanata, eğitimden sağlığa, spordan gıdaya pek çok farklı sektörde faaliyetlerini sürdüren kuruluşların iletişim ihtiyaçlarını karşılayacak pozisyonlarda çalışabilmektedir. 
Mezunlarımız; kamu ya da özel sektör kuruluşlarında reklam ve halkla ilişkiler uzmanı, basın ve halkla ilişkiler sorumlusu, kurumsal iletişim sorumlusu, marka yöneticisi, pazarlama sorumlusu vb. pozisyonlarda görev alabilmektedir. Bunun yanı sıra kurumların, iletişim yönetimlerinin sağlanması için çalıştığı ajanslarda da medya planlama, stratejik planlama, müşteri ilişkileri, reklam yazarı, reklam tasarımcısı gibi çeşitli unvanlarla kariyerlerini sürdürebilmektedir. Ayrıca mezunlarımız; yüksek lisans ve doktora eğitimlerine devam etmeleri halinde akademik unvanlarını alarak yurt içi ve yurt dışındaki üniversitelerde akademisyen olarak çalışabilmektedir.

    Kimler Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’ne başvurmalı?
Kendimizi kısa cümleler, görseller, emojiler ve videolar ile ifade ettiğimiz günümüzde iletişimin dinamik yapısına ilgi duyan aday öğrencilerimiz; fikirlerini, görsel ve işitsel materyallerle desteklemek, yaratıcı ruhlarını iletişim kampanyalarında yansıtabilmek, projeleri ile geniş kitleleri etkileyebilmek isteyenler Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’ne başvurabilirler.

    Bölümün eğitim süresi ne kadar?
Bölümün eğitim süresi 4 yıldır. Bölümümüzün eğitim dili İngilizce olmasa da dilini geliştirmek amacıyla İngilizce hazırlık sınıfı okumak isteyen öğrencilerimizin eğitim süreleri ise 1 yıl hazırlık ve 4 yıl temel eğitim olmak üzere 5 yıldır.

    Yerleşkedeki olanaklar nelerdir?
Üniversitemizin öğrencilerine İstanbul’un merkezinde konumlanan yerleşkesi ile keyifli, güvenli ve kaliteli yaşam ve eğitim imkânı sunarken aynı zamanda Medya Merkezi’mizde öğrencilerimizin teorik bilgilerini uygulamaya dökmelerine imkân tanınmaktadır.

    Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümünün öğrenim dili nedir?
Fenerbahçe Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nün eğitim dili Türkçedir. 

    İngilizce Hazırlık sınıfı var mı?
Fenerbahçe Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nde İngilizce Hazırlık sınıfı tercihe bağlı olarak okunabilmektedir.
 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası