ege üniversitesi 2019 sıralama / EGE ÜNİVERSİTESİ İZMİR TABAN PUANLARI - ÜniversiteGO

Ege Üniversitesi 2019 Sıralama

ege üniversitesi 2019 sıralama

Ege Üniversitesi taban puanları ! İşte Ege Üniversitesi başarı sıralaması

Ege Üniversitesi, 9 Mart tarihinde, İzmir'de Ege Bölgesi’nin ilk, Türkiye'nin 4. üniversitesi olarak kurulan devlet üniversitesidir. YKS sonuçlarının ardından Ege Üniversitesi taban puanları ve başarı sıralamaları merak ediliyor. Bu üniversitede okumak isteyen üniversite adayları için ilgili bilgileri haberimizde derledik. İşte Ege Üniversitesi taban puanları, başarı sıralamaları ve boş kontenjanlar

EGE ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMASI

Ege Üniversitesi taban puanları ve başarılı sıralamaları aşağıdaki Tablo-3'teki ön lisans, Tablo-4'teki lisans programlarında yer almaktadır. Bu tablolardan taban puanlarını ve başarı sıralamasını kontrol edebilirsiniz. Ayrıca boş kontenjanlara da bakabilirsiniz. Kılavuz ÖSYM tarafından yayımlanmıştır.


TABLO 3 İÇİN TIKLAYINIZ

TABLO 4 İÇİN TIKLAYINIZ

MERKEZİ YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Adaylar, YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna tercih süresi içinde ÖSYM’nin
seafoodplus.info internet adresinden erişebileceklerdir. Adaylar tercihlerini, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM'nin seafoodplus.info internet adresinden bireysel olarak yapacaklar ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacaklardır. Bunun dışında tercih bildiriminde bulunulamaz (posta, fax, elektronik posta vb.). Merkezimize posta vb. yollarla gönderilen tercih listeleri işleme alınmaz ve cevaplandırılmaz. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler geçerlidir.

Adaylar, Tablo-3'teki ön lisans, Tablo-4'teki lisans programlarına;


a) TYT ve/veya SAY, SÖZ, EA, DİL yerleştirme puanları,
b) Yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri,
c) Yükseköğretim programlarının kontenjanları ve koşulları

göz önünde tutularak yerleştirileceklerdir. Yerleştirme işlemlerinde bu kılavuz ile YKS Kılavuzunda yer alan kurallar geçerli olacaktır.

YKS sonucu ile bir yükseköğretim programına merkezî yerleştirmeyle yerleşen (Ek Yerleştirme dâhil) veya özel yetenek sınavıyla bir yükseköğretim programına kayıt olan adayların, YKS'ye girdikleri takdirde, OBP'lerinin çarpılacağı katsayı/katsayılar yarıya düşürülecektir.

YKS TERCİHLERİN YAPILMASI

Adaylar puanlarını ve mezun oldukları okul türlerini göz önünde tutarak hangi tablolardan tercih yapabileceklerini belirleyeceklerdir. Adaylar, sadece tercih yapabilecekleri tablolardan olmak koşuluyla girmek istedikleri yükseköğretim programlarını saptayacaklar, bu programların kodları ve adları ile bağlı oldukları üniversite ve fakülte/yüksekokul adlarını tercih sırasına göre yazacaklardır. Adayların, yükseköğretim programları arasından tercih yapmaya başlamadan önce, bu Kılavuzdaki tabloların hangilerindeki programlardan tercih yapma haklarının bulunduğunu belirlemeleri gerekir.


Tablo 3'te yer alan ön lisans programlarını, TYT’de ve üzeri puan alanlar tercihleri arasında gösterebileceklerdir.

Tablo 4'teki yükseköğretim programlarını, AYT/YDT’de ilgili puan türünde ve daha fazla puan alan adaylar tercihleri arasında gösterebileceklerdir.

Yukarıdaki açıklamalara göre her adayın, girmek istediği programları Tablo-3 veya Tablo-4'ten bularak tercih sırasına koyması gerekir. Tercih sırası önemlidir. Tercih yanlışlıklarından doğacak sonuçların bütün sorumluluğu adaya ait olacaktır.

Tercih alanlarının tamamının doldurulması zorunlu değildir. Örneğin, bir aday tercih bildiriminde yalnızca dört programı göstermek istiyorsa ve bunlardan herhangi birine giremediği takdirde başka bir yerde okumak istemiyorsa, sadece bu dört programı yazabilecektir.

YKS sonuç bilgilerinde her adayın hesaplanan yerleştirme puanlarına ilişkin başarı sıraları yer alacaktır.

DİKKAT : Öğrenim görmek istediğiniz yükseköğretim programlarının tercih listenizdeki sırasını belirlerken çok dikkatli davranmanız ve bu programlar hakkında bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Her şeyden önce hangi tablolardan tercih yapacaksanız bu tabloları dikkatle incelemelisiniz. Bu tablolarda, her programın adaylarda aradığı koşullar da belirtilmiştir. Okul türü, alan, yaş, sağlık, cinsiyet vb. bütün koşullarını tam olarak karşılayamadığınız programları tercih etmeyiniz. Bir programın gerektirdiği koşulları dikkate almadan yaptığınız tercihlerin sorumluluğu size ait olacak, tercih bildirimi sırasında tercih ettiğiniz programların bazı koşullarını karşılayıp karşılamadığınız Merkezimizce kontrol edilmeyecektir. Merkezî yerleştirme öncesi yapılacak kontrollerde koşullarını taşımadığınız tespit edilebilen tercihleriniz geçersiz sayılacaktır. Koşullarını taşımadığınız tespit edilemeyen bir programa puanınız elverişli olduğu için yerleştirilseniz bile kaydınız yapılmayacaktır. Bu nedenle "Tablo 3 ve Tablo 4'te Yer Alan Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları" bölümünü (2 kısım halinde düzenlenen bu koşul ve açıklamaları dikkatle incelemeden tercihlerinizi yapmayınız.) mutlaka okuyunuz. Girmek istediğiniz yükseköğretim programlarını isteğinize göre sıralayabilmeniz için merkezî yerleştirme sisteminin nasıl işlediğini bilmenizde yarar vardır. Merkezî yerleştirme, adayların yerleştirme puanlarına, tercihlerine ve yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşullarına göre bilgisayar ortamında yapılacaktır. Sistemin esasları şu şekilde özetlenebilir:

a) Her yükseköğretim programına, Kılavuzda belirtilen ve bilgisayar ortamında denetlenebilen koşulları taşıyan ve bu programa tercih listesinde yer vermiş olan adaylar arasından kontenjan sayısı kadar öğrenci yerleştirilecektir. Yerleştirme puanlarına göre yapılacak yerleştirme işleminde ilgili yerleştirme puanı yüksek olan adaya öncelik verilecektir.

b) Bir aday, puanları ne denli yüksek olursa olsun yalnız bir programa kayıt hakkı kazanabilir. Bu program, adayın yerleştirme puanlarıyla girebildiği en üst tercihidir. Bunun altında kalan tercihler işleme konmaz.

c) Merkezî yerleştirme sisteminde bir adayın kayıt hakkı kazandığı programı sonradan değiştirmesi, bir başka deyişle, daha düşük puanla öğrenci alan başka bir programa kaydolması mümkün değildir.

d) Bir adayın kayıt hakkı kazandığı programın bağlı olduğu yükseköğretim kurumuna gönderilecek bilgilerde, kayıt hakkı kazanan bütün adayların açık kimlikleri, fotoğrafları, puanları, ortaöğretim alan/dalı ve ek puandan yararlanıp yararlanmadığı bilgisi yer alacaktır.

e) Tercihlerinizi yaparken kaydolmayı en çok istediğiniz programı en üst tercihinize, daha sonra istediğiniz programı ikinci tercihinize yazınız ve bütün tercihlerinizi bu şekilde sıralayınız. Duruma göre yapabileceğiniz 24 tercihin baştan birkaç tanesini "Puanım yeterli olmayabilir." endişesine kapılmadan, sadece ilginizi göz önüne alarak belirleyebilir, buralara en çok istediğiniz programları yazabilirsiniz. Ancak, kazansanız bile kaydolmayı istemediğiniz bir programa tercih listenizde yer vermemeniz yararınıza olacaktır.


YERLEŞTİRME SONUÇLARI NASIL DUYURULACAKTIR?

Yerleştirme Sonuçları internet (seafoodplus.info) aracılığıyla adaylara duyurulacaktır. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda ve adayın müracaatı üzerine yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecektir.

EGE ÜNİVERSİTESİ NEREDE?

Ege Üniversitesi başarı sıralaması! Ege Üniversitesi taban puanları ve kontenjanları !

Ege Üniversitesi başarı sıralaması! Ege Üniversitesi taban puanları ve kontenjanları ! gibi araştırmalar milyonlarca öğrenci tarafından araştırılıyor. İşte tüm detaylar

YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) sonuçlarının açıklanmasının ardından yüz binlerce öğrenci sınav sonuçlarına göre üniversite tercihi yapmak için araştırmaya başladı. Üniversitelerin eşit ağırlık taban puanlarına göre tercih yapacak olan adaylar bölümler, sıralamalar ve taban puanları incelemesi yapıyor.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarının açıklanmasıyla beraber Ege Üniversitesi taban puanları binlerce kişi tarafından sorgulanıyor. Metropol şehirdeki üniversitede eğitim görmek isteyen adaylar Ege Üniversitesi'nin 2 ve 4 yıllık bölüm taban puanları, kontenjan ve başarı sıralamasına göre tercih oluşturacak. ÖSYM tarafından yayınlanan kılavuza göre Ağustos'ta tercihler alınacak.

Ege Üniversitesi Taban Puanları

Üniversiteye girmek isteyen adaylar üniversite taban puanlarını araştırmaya başladı. YKS sonuçlarının açıklanmasıyla gündem olan Ege Üniversitesi taban puanları, 2 ve 4 yıllık bölümlerin taban puanları, kontenjanları ve başarı sıralaması ile ilgili detaylar şöyle;

ÜniversiteBölüm AdıPuan TürüKont.

Yer.

Başarı

Sırası

Taban

Puanı

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)TıpSAY+8

+9

+9

+9

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Diş HekimliğiSAY+4

+4

+4

+4

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Bilgisayar MühendisliğiSAY+3

+3

+3

+3

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)EczacılıkSAY+3

+3

+3

+3

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Elektrik-Elektronik MühendisliğiSAY80+2

80+2

80+2

80+2

82

82

82

82

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Makine MühendisliğiSAY80+2

80+2

80+2

80+2

82

82

82

82

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Beslenme ve Diyetetik (Fakülte)SAY70+2

70+2

60+2

60+2

72

72

62

62

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Kimya Mühendisliği

(İngilizce)

SAY80+2

80+2

80+2

80+2

82

82

82

82

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)BiyomühendislikSAY60+2

60+2

60+2

60+2

62

62

62

62

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Hemşirelik (Fakülte)SAY+7

+7

+8

+8

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)İnşaat MühendisliğiSAY70+2

70+2

60+2

60+2

72

72

62

62

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (Fakülte)SAY60+2

62

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Biyokimya

(KKTC Uyruklu)

SAY1+0

1+0

2+0

1+0

1

1

1

0

Dolmadı

Dolmadı

,

,

Dolmadı

Dolmadı

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Fen Bilgisi ÖğretmenliğiSAY50+2

50+2

50+2

50+2

52

52

52

52

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Gıda MühendisliğiSAY+3

+4

+4

+4

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Ebelik (Fakülte)SAY+3

+3

+3

90+3

93

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Bitki KorumaSAY40+1

40+1

40+1

40+1

41

41

41

41

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)MatematikSAY+3

+3

+3

+3

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Tekstil MühendisliğiSAY80+2

80+2

80+2

80+2

82

82

77

82

Dolmadı

,

,

Dolmadı

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)BiyokimyaSAY60+2

60+2

60+2

60+2

62

62

62

62

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Matematik

(İÖ)

SAY90+3

+3

+3

+3

93

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Bahçe BitkileriSAY40+1

40+1

40+1

40+1

41

41

41

41

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)KimyaSAY80+2

80+2

90+3

90+3

82

82

93

93

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Deri MühendisliğiSAY25+1

20+1

15+1

15+1

26

21

13

4

Dolmadı

Dolmadı

,

,

Dolmadı

Dolmadı

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Peyzaj MimarlığıSAY65+2

65+2

65+2

65+2

67

67

67

67

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)BiyolojiSAY+3

+3

+4

+4

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)İstatistikSAY80+2

80+2

80+2

80+2

82

82

82

82

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)FizikSAY50+2

50+2

40+1

40+1

52

52

41

41

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Tarım Makineleri ve Teknolojileri MühendisliğiSAY30+1

30+1

30+1

30+1

31

31

31

31

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Tarla BitkileriSAY50+2

50+2

50+2

35+1

52

52

52

36

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Astronomi ve Uzay BilimleriSAY50+2

40+1

40+1

30+1

52

41

41

31

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)ZootekniSAY35+1

35+1

35+1

35+1

36

36

36

36

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Toprak Bilimi ve Bitki BeslemeSAY35+1

35+1

35+1

35+1

36

36

36

36

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Tarımsal Yapılar ve SulamaSAY30+1

25+1

25+1

20+1

31

26

23

21

Dolmadı

,

,

Dolmadı

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Su Ürünleri MühendisliğiSAY50+2

50+2

60+2

50+2

52

52

38

52

Dolmadı

,

,

Dolmadı

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Süt TeknolojisiSAY30+1

25+1

20+1

20+1

31

22

18

21

Dolmadı

Dolmadı

,

Dolmadı

Dolmadı

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Su Ürünleri Mühendisliği

(KKTC Uyruklu)

SAY1+0

1+0

1+0

1+0

1

0

1

Dolmadı

Dolmadı

,

Dolmadı

Dolmadı

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Bitki Koruma

(KKTC Uyruklu)

SAY1+0

1+0

1+0

1+0

0

1

Dolmadı

Dolmadı

Dolmadı

Dolmadı

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Tarımsal Yapılar ve Sulama

(KKTC Uyruklu)

SAY1+0

1+0

1

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Zootekni

(KKTC Uyruklu)

SAY2+0

2+0

2+0

1+0

0

1

Dolmadı

Dolmadı

Dolmadı

Dolmadı

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri ÖğretmenliğiSAY20+1

30+1

40+1

60+2

11

11

18

24

Dolmadı

Dolmadı

Dolmadı

Dolmadı

Dolmadı

Dolmadı

Dolmadı

Dolmadı

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Özel Eğitim ÖğretmenliğiSÖZ60+2

60+2

60+2

60+2

62

62

62

62

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Türkçe ÖğretmenliğiSÖZ60+2

60+2

60+2

60+2

62

62

62

62

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Okul Öncesi ÖğretmenliğiSÖZ60+2

60+2

60+2

60+2

62

62

62

62

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Sosyal Bilgiler ÖğretmenliğiSÖZ60+2

60+2

60+2

60+2

62

62

62

62

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Görsel İletişim TasarımıSÖZ60+2

60+2

60+2

62

62

62

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Radyo, Televizyon ve SinemaSÖZ80+2

80+2

80+2

80+2

82

82

82

82

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)TarihSÖZ80+2

80+2

90+3

90+3

82

82

93

93

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Türk Dili ve EdebiyatıSÖZ80+2

80+2

90+3

90+3

82

82

93

93

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Halkla İlişkiler ve TanıtımSÖZ80+2

80+2

80+2

80+2

82

82

82

82

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)ReklamcılıkSÖZ80+2

80+2

65+2

65+2

82

82

67

67

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)GazetecilikSÖZ80+2

80+2

80+2

80+2

82

82

82

82

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)CoğrafyaSÖZ70+2

70+2

70+2

70+2

72

72

72

72

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Sanat TarihiSÖZ70+2

70+2

70+2

60+2

72

72

72

62

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)İslami İlimlerSÖZ60+2

62

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)PsikolojiEA+3

+3

+3

90+3

93

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Rehberlik ve Psikolojik DanışmanlıkEA80+2

80+2

80+2

70+2

82

82

82

72

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Sınıf ÖğretmenliğiEA60+2

60+2

60+2

60+2

62

62

62

62

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Uluslararası İlişkilerEA90+3

90+3

90+3

90+3

93

93

93

93

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)İşletmeEA95+3

95+3

95+3

95+3

98

98

98

98

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Uluslararası İlişkiler

(İÖ)

EA60+2

90+3

90+3

90+3

62

93

93

93

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)SosyolojiEA70+2

70+2

70+2

60+2

72

72

72

62

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Çocuk Gelişimi (Yüksekokul)EA55+2

50+2

57

52

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)İktisatEA+3

+3

+3

+3

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)İktisat

(İÖ)

EA90+3

+3

+3

+3

93

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Tarım EkonomisiEA40+1

40+1

40+1

40+1

41

41

41

41

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)FelsefeEA70+2

70+2

70+2

60+2

72

72

72

62

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Moda Tasarımı (Yüksekokul)EA40+1

30+1

41

31

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Felsefe

(KKTC Uyruklu)

EA1+0

1+0

1+0

1+0

1

1

0

1

Dolmadı

,

,

Dolmadı

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Klasik ArkeolojiEA70+2

70+2

70+2

60+2

72

72

72

62

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Turizm İşletmeciliği (Fakülte)EA80+2

40+1

60+2

60+2

82

41

31

62

Dolmadı

,

,

Dolmadı

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Protohistorya ve Ön Asya ArkeolojisiEA70+2

70+2

70+2

60+2

72

72

40

62

Dolmadı

,

,

Dolmadı

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)İngilizce Mütercim ve Tercümanlık (Fakülte)DİL70+2

70+2

70+2

60+2

72

72

72

62

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)İngiliz Dili ve Edebiyatı

(İngilizce)

DİL80+2

80+2

80+2

80+2

82

82

82

82

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Amerikan Kültürü ve Edebiyatı

(İngilizce)

DİL60+2

60+2

60+2

60+2

62

62

62

62

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Almanca Mütercim ve Tercümanlık (Fakülte)DİL60+2

60+2

60+2

40+1

62

62

62

41

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Alman Dili ve Edebiyatı

(Almanca)

DİL60+2

60+2

60+2

60+2

62

62

62

62

,

,

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet) (İZMİR)Turizm Rehberliği (Fakülte)DİL55+2

55+2

60+2

60+2

57

57

62

62

,

,

,

,

Ege Üniversitesi (EÜ) 2 Yıllık Bölümlerin ve Taban Puanları ve Başarı Sıralaması ise Şöyle:

ÜniversiteBölüm AdıPuan TürüKont.

Yer.

Taban

Puanı

Başarı

Sırası

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)İlk ve Acil YardımTYT65+2

65+2

67

67

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)AnesteziTYT65+2

65+2

67

67

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Uçak TeknolojisiTYT40+1

40+1

41

41

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Bilgisayar ProgramcılığıTYT80+2

60+2

82

62

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Tıbbi Görüntüleme TeknikleriTYT65+2

65+2

67

67

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Mekatronik

(Erkek)

TYT25+1

25+1

26

26

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Tıbbi Laboratuvar TeknikleriTYT65+2

65+2

67

67

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)OdyometriTYT65+2

65+2

67

67

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Ameliyathane HizmetleriTYT65+2

65+2

67

67

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)DiyalizTYT65+2

65+2

67

67

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Eczane HizmetleriTYT65+2

65+2

67

67

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)OptisyenlikTYT65+2

65+2

67

67

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Çocuk GelişimiTYT65+2

65+2

67

67

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Deniz Ulaştırma ve İşletmeTYT60+2

60+2

62

62

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Tıbbi Dokümantasyon ve SekreterlikTYT50+2

50+2

52

52

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Eczane Hizmetleri

(İÖ)

TYT55+2

65+2

57

67

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Laborant ve Veteriner SağlıkTYT45+2

45+2

47

47

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Grafik TasarımıTYT65+2

65+2

67

67

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)MakineTYT80+2

60+2

82

62

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)ElektrikTYT80+2

60+2

82

62

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Sivil Savunma ve İtfaiyecilikTYT55+2

55+2

57

57

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Bilgisayar ProgramcılığıTYT55+2

55+2

57

57

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliğiTYT65+2

65+2

67

67

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Çocuk Gelişimi

(İÖ)

TYT55+2

65+2

57

67

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Biyomedikal Cihaz TeknolojisiTYT80+2

65+2

82

67

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Gıda TeknolojisiTYT55+2

55+2

57

57

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Bilgisayar ProgramcılığıTYT55+2

55+2

57

57

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Engelli Bakımı ve RehabilitasyonTYT65+2

65+2

67

67

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Mekatronik

(Kız)

TYT25+1

25+1

26

26

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Elektronik TeknolojisiTYT80+2

55+2

82

57

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Otomotiv TeknolojisiTYT80+2

60+2

82

62

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Kimya TeknolojisiTYT80+2

65+2

82

67

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Moda TasarımıTYT55+2

55+2

57

57

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Kontrol ve Otomasyon TeknolojisiTYT80+2

55+2

82

57

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon

(İÖ)

TYT55+2

65+2

57

67

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)İşletme YönetimiTYT70+2

65+2

72

67

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Bilgisayar Programcılığı

(İÖ)

TYT55+2

55+2

57

57

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Basım ve Yayım TeknolojileriTYT70+2

65+2

72

67

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Muhasebe ve Vergi UygulamalarıTYT70+2

65+2

72

67

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Elektronik Haberleşme TeknolojisiTYT80+2

60+2

82

62

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Su Altı TeknolojisiTYT50+2

50+2

52

52

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Makine Resim ve KonstrüksiyonuTYT70+2

55+2

72

57

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)ElektrikTYT80+2

60+2

82

62

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)MakineTYT80+2

60+2

82

62

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Moda TasarımıTYT35+1

35+1

36

36

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Gıda TeknolojisiTYT55+2

55+2

57

57

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Tekstil TeknolojisiTYT35+1

35+1

36

36

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Turizm ve Otel İşletmeciliğiTYT45+2

45+2

47

47

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Kimya TeknolojisiTYT80+2

60+2

82

62

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Elektrikli Cihaz TeknolojisiTYT70+2

50+2

72

52

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Bitki KorumaTYT40+1

40+1

41

41

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Otomotiv Gövde ve Yüzey İşlem TeknolojileriTYT20+1

20+1

21

21

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Mobilya ve DekorasyonTYT60+2

45+2

62

47

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Kontrol ve Otomasyon TeknolojisiTYT30+1

30+1

31

31

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Giyim Üretim TeknolojisiTYT45+2

45+2

47

47

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Rafineri ve Petro-Kimya TeknolojisiTYT55+2

50+2

57

52

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)İklimlendirme ve Soğutma TeknolojisiTYT50+2

50+2

52

52

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Seramik ve Cam TasarımıTYT40+1

40+1

41

41

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Polimer TeknolojisiTYT50+2

50+2

52

52

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Endüstriyel KalıpçılıkTYT30+1

30+1

31

31

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Gıda Teknolojisi

(İÖ)

TYT55+2

55+2

57

57

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Tarım MakineleriTYT40+1

40+1

41

41

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)MetalurjiTYT50+2

50+2

52

52

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Meyve ve Sebze İşleme TeknolojisiTYT65+2

65+2

67

67

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Turizm AnimasyonuTYT40+1

40+1

41

41

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Muhasebe ve Vergi Uygulamaları

(İÖ)

TYT80+2

75+2

82

77

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Peyzaj ve Süs Bitkileri YetiştiriciliğiTYT35+1

35+1

36

36

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Süt ve Besi HayvancılığıTYT30+1

30+1

31

31

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Muhasebe ve Vergi Uygulamaları

(İÖ)

TYT55+2

55+2

57

57

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Tıbbi ve Aromatik BitkilerTYT35+1

35+1

36

36

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Eser KorumaTYT50+2

50+2

52

52

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Bahçe TarımıTYT30+1

30+1

31

31

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Organik TarımTYT40+1

40+1

41

41

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Süt ve Ürünleri TeknolojisiTYT40+1

40+1

41

41

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)SeracılıkTYT20+1

20+1

21

21

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)SeracılıkTYT35+1

35+1

36

36

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)MantarcılıkTYT20+1

20+1

21

21

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Çim Alan Tesisi ve YönetimiTYT30+1

30+1

31

31

,

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Optisyenlik

(KKTC Uyruklu)

TYT2+0

1+0

1

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Sivil Savunma ve İtfaiyecilik

(KKTC Uyruklu)

TYT2+0

4+0

0

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Giyim Üretim Teknolojisi

(KKTC Uyruklu)

TYT1+0

1+0

0

EGE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(İZMİR)Tohumculuk TeknolojisiTYT30+1

30+1

28

28

Dolmadı

Dolmadı

İzmir Demokrasi Üniversitesi Taban Puanları (Son 4 Yıl) Başarı Sıralamaları

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) giren öğrenciler tercih işlemlerini yapmadan önce gitmek istedikleri üniversitelerin taban puanları hakkında araştırmalar yapıyor. ÖSYM ve YÖK tarafından yayınlanan , , , ve lisans üniversite taban puanları için doğru yerdesiniz. Aşağıda yer alan tablodan taban puanları, başarı sıralamaları, kontenjanlar bilgisine ulaşabilirsiniz.

TYT ve AYT(YKS)’ye girip İzmir Demokrasi Üniversitesi tercihi yapacak olan üniversite adayları bu tabloyu göz önünde bulundurmalılar. İzmir Demokrasi Üniversitesi taban puanları verilerinin tamamı ÖSYM ve YÖK - YÖKATLAS tarafından yayınlanmış olan en son güncel puanlardır.

İzmir Demokrasi Üniversitesi taban puanları ile başarı sıralamaları açıklandı. En güncel haline aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz. İzmir Demokrasi Üniversitesi sıralama. TYT AYT (YKS) Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları aşağıdaki gibidir. Bu puanlar son 4 yılına ait Üniversite yerleştirme puanlarıdır. Sayfamızdaki verilerin tamamı ÖSYM ve YÖK-YÖKATLAS tarafından yayınlanmış olan en son güncel puanlardır.

, ve Yıllarına ait Puan Türleri: SAY, SÖZ, EA ve DİL’dir.

Yılı Puan Türleri: SAY (MF-1,MF-2,MF-3,MF-4,MF#), SÖZ (TS-1,TS-2), EA (TM-1,TM-2,TM-3), ve DİL (DİL-1,DİL-2,DİL-3) dir.

*Yükseköğretim Programı’nın en küçük puanına karşılık gelen OBP’li yaklaşık başarı sırasıdır.

NOT: lütfen tercih yapmadan önce kılavuzu dikkatlice kontrol ediniz. Sitemizde ki veriler bilgilendirme amaçlıdır. Tercihlerinizi kesinleştirmeden önce lütfen ÖSYM verilerini kontrol ediniz.

İzmir Demokrasi Üniversitesi ve Taban Puanları ve Başarı Sıralaması ise Şöyle:

ÜniversiteBölüm AdıPuan

Türü

Kont.

Yer.

Başarı

Sırası

Taban

Puanı

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ (Devlet)TıpSAY90+3

80+2

80+2

30+1

93

82

82

31

,

,

,

,

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ (Devlet)Diş HekimliğiSAY70+2

70+2

60+2

72

72

62

,

,

,

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ (Devlet)İlköğretim Matematik ÖğretmenliğiSAY40+1

41

,

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ (Devlet)Mimarlık

(İngilizce)

SAY80+2

80+2

82

82

,

,

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ (Devlet)Elektrik-Elektronik Mühendisliği

(İngilizce)

SAY70+2

60+2

72

62

,

,

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ (Devlet)Beslenme ve Diyetetik (Fakülte)SAY60+2

60+2

60+2

62

62

62

,

,

,

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ (Devlet)Hemşirelik (Fakülte)SAY80+2

70+2

60+2

82

72

62

,

,

,

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ (Devlet)Endüstri MühendisliğiSAY60+2

60+2

60+2

62

62

62

,

,

,

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ (Devlet)Makine MühendisliğiSAY60+2

60+2

60+2

62

62

62

,

,

,

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ (Devlet)Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (Fakülte)SAY80+2

80+2

60+2

82

82

62

,

,

,

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ (Devlet)Biyomedikal Mühendisliği

(İngilizce)

SAY40+1

41

,

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ (Devlet)İnşaat MühendisliğiSAY60+2

60+2

60+2

62

62

62

,

,

,

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ (Devlet)Matematik

(İngilizce)

SAY50+2

40+1

52

41

,

,

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ (Devlet)Peyzaj MimarlığıSAY70+2

70+2

60+2

72

72

62

,

,

,

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ (Devlet)Şehir ve Bölge PlanlamaSAY70+2

70+2

60+2

72

72

62

,

,

,

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ (Devlet)Özel Eğitim ÖğretmenliğiSÖZ60+2

60+2

60+2

62

62

62

,

,

,

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ (Devlet)Okul Öncesi ÖğretmenliğiSÖZ60+2

60+2

60+2

62

62

62

,

,

,

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ (Devlet)Türk Dili ve EdebiyatıSÖZ60+2

60+2

60+2

62

62

62

,

,

,

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ (Devlet)TarihSÖZ60+2

60+2

60+2

62

62

62

,

,

,

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ (Devlet)HukukEA+3

80+2

60+2

82

62

,

,

,

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ (Devlet)Psikoloji

(İngilizce)

EA60+2

62

,

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ (Devlet)Rehberlik ve Psikolojik DanışmanlıkEA60+2

60+2

60+2

62

62

62

,

,

,

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ (Devlet)Yönetim Bilişim Sistemleri (Fakülte)EA50+2

50+2

40+1

52

52

41

,

,

,

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ (Devlet)Uluslararası İlişkiler

(İngilizce)

EA70+2

70+2

72

72

,

,

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ (Devlet)Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi

(İngilizce)

EA70+2

70+2

72

72

,

,

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ (Devlet)MaliyeEA60+2

60+2

60+2

62

62

62

,

,

,

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ (Devlet)İşletmeEA60+2

60+2

60+2

60+2

62

62

62

62

,

,

,

,

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ (Devlet)SosyolojiEA60+2

60+2

60+2

62

62

62

,

,

,

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ (Devlet)İktisatEA60+2

60+2

60+2

62

62

62

,

,

,

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ (Devlet)İnsan Kaynakları Yönetimi (Fakülte)EA60+2

60+2

60+2

62

62

62

,

,

,

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ (Devlet)Egzersiz ve Spor BilimleriEA60+2

60+2

62

62

,

,

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ (Devlet) ArkeolojiEA30+1

30+1

60+2

31

31

23

Dolmadı

,

,

Dolmadı

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ (Devlet)İngilizce Öğretmenliği

(İngilizce)

DİL60+2

60+2

60+2

62

62

62

,

,

,

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ (Devlet)İngiliz Dili ve Edebiyatı

(İngilizce)

DİL30+1

31

,

İzmir Demokrasi Üniversitesi 2 Yıllık Bölümlerin ve Taban Puanları ve Başarı Sıralaması ise Şöyle:

ÜniversiteBölüm AdıPuan

Türü

Kont.

Yer.

Taban

Puanı

Başarı

Sırası

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ (Devlet)Biyomedikal Cihaz TeknolojisiTYT30+1

31

,

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ (Devlet)Yaşlı BakımıTYT60+2

60+2

62

62

,

,

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ (Devlet)Bankacılık ve SigortacılıkTYT30+1

31

,

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ (Devlet)Peyzaj ve Süs Bitkileri YetiştiriciliğiTYT40+1

40+1

41

41

,

,

Eşit ağırlık taban puanları

Üniversite sınavı sonuçlarını öğrenen binlerce öğrenci, tercih dönemi için bölümleri araştırmaya şimdiden başladı. ÖSYM'nin yayınladığı kılavuza göre, YKS tercihleri Ağustos tarihleri arasında yapılabilecek. Eşit ağırlık taban puanları, bölümleri ve sıralamaları ile ilgili detaylarda şöyle;

2 ve 4 Yıllık eşit ağırlık bölümleri, sıralamaları ve taban puanları

Eşit ağırlık bölümleri 2 yıllık

Deniz Brokerliği

Deniz ve Liman İşletmeciliği

Dış Ticaret

Hava Lojistiği

İnsan Kaynakları Yönetimi

Kuyumculuk ve Takı Tasarım

Lojistik

Moda Tasarımı

Pazarlama

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri

Spor Yönetimi

Tarımsal İşletmecilik

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Uçuş Harekat Yöneticiliği

Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi

EŞİT AĞIRLIK BÖLÜMLERİ 4 YILLIK

Aile ve Tüketici Bilimleri

Antrenörlük Eğitimi

Antropoloji

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri

Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi

Ekonometri

Elektronik Ticaret ve Teknoloji Yönetimi

Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi

İnsan Kaynakları Yönetimi

İnsan ve Toplum Bilimleri

Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı

Lojistik

Moda ve Tekstil Tasarımı

Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik

Uluslararası Girişimcilik

Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret

Uluslararası Ticaret ve Lojistik

Uluslararası Ulaştırma Sistemleri

Yönetim Bilişim Programları

PMYO Başvuru için taban puanı kaç?

Geçtiğimiz yıl YÖK'ten yapılan açıklamaya göre, yılına mahsus olmak üzere YKS'de baraj 10 puan düşmüştü. Baraj puanı TYT’de , AYT ve YDT'de ise ’e çekilmişti. PMYO taban puanı henüz açıklanmadı ancak geçtiğimiz beş yılın puanları şöyle:

Polis alımı başvurusu ne zaman?

yılına ilişkin PMYO polis alımı ilanının YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından yayımlanması bekleniyor. YKS tercihleri bu sene Ağustos arasında yapılacak.

Bu bilgiler göz önüne alındığında PMYO taban puanlarının ağustosun ilk haftasında açıklanması bekleniyor.

Sınavlarda başarılı olarak Polis Meslek Yüksekokullarında eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adayların polis memuru olarak atamaları yapılıyor.

PMYO Başvuru şartları neler?

PMYO başvuru şartları henüz belli olmadı. Ancak bir önceki yıllarda polis alımı için şartlar şunlardı:

a) T.C. vatandaşı olmak,

b) Önlisans, lisans mezunu veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

c) Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından lisans mezunları için veya yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden (60,00), önlisans mezunları için yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (70,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak,

ç) Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü eş ve çocukları için veya yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden en az (48,00), yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (56,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak, (Emniyet Teşkilatında çalışan veya Emniyet Teşkilatından emekli olanların eş ve çocukları bu kapsamda yer almamaktadır.)

d) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak (31 Aralık ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak),

e) Kadınlar için cm, erkekler için cm'den kısa boylu olmamak, beden kitle endeksi, 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak,

f) Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

g) Sağlık durumu yönünden, Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirlenen koşulları taşımak,

ğ) 26/9/ tarihli ve sayılı Türk Ceza Kanununun 53'üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, adayın kendisinin ve evli ise eşinin;

1) Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak,

2) Affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak,

h) Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak,

ı) Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmadığına dair yazılı beyan sunmak,

i) Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,

j) Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak,

k) Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak,

l) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

m) Erkek adaylar için intibak eğitiminin başladığı tarih itibariyle Sayılı Askerlik Kanununa göre silah altında bulunmamak.

YKS sonuçları açıklandı mı?

Yks Sonuçları 28 Temmuz Çarşamba günü saat itibariyle açıklandı.

ÖSYM Başkanı Halis Aygün sonuçları sosyal medya hesabından duyurdu;

" Haziran tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarını seafoodplus.info sayfamızdan açıkladık.

Sonuçların tüm adaylarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını dilerim."

YKS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YKS sonuçları nasıl duyurulacak?

YKS sonuçları 28 Temmuz Çarşamba günü sabah saatlerinde açıklandı. Milyonlarca adayın katılımı ile düzenlenen YKS sınav sonuçları AİS ekranı üzerinden ilan edildi. Adaylar, ÖSYM'nin 'seafoodplus.info' internet adresinden açıklanan sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecekler.

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin seafoodplus.info internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebilecekler.

YKS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Sınav sonuçları nasıl duyurulacak?

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin seafoodplus.info internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir.

YKS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Öte yandan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, YKS birincilerinin illerini paylaştı.

YKS Tercih kılavuzu yayımlandı

YKS tercihleri, seafoodplus.info internet adresinden gerçekleştirilecek.

YKS PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ!

İşte birincilerin illeri

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Halis Aygün, Twitter hesabından Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) birinci olan öğrencilere ilişkin paylaşımda bulundu. Buna göre; Temel Yeterlilik Testi (TYT) birincisi Adana'dan çıktı. Alan Yeterlilik Testleri'nde (AYT) birincilik, sayısalda Adana, eşit ağırlıkta Konya, sözelde Adana illerinden oldu. Yabancı Dil Testi'nde ise, birincilik Almanca'da Balıkesir, Arapça'da Konya, Fransızca'da İstanbul, Rusça'da Bursa ve İngilizce'de İstanbul'dan çıktı. Aygün, adayları tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

TYT birincisi: Adana

AYT birincileri:

Sayısal:Adana

Eşit Ağırlık:Konya

Sözel:Adana

YDT birincileri:

Almanca:Balıkesir

Arapça:Konya

Fransızca:İstanbul

İngilizce:İstanbul

Rusça:Bursa

AÖF Taban puanları belli oldu mu?

Eğitim hayatına açık öğretimden devam etmek isteyenler bölümler ve taban puanları konusunda araştırmalarına başladı.

AÖF BÖLÜMLERİ

Acil Durum ve Afet Yönetimi, Adalet, Aşçılık, Bankacılık ve Sigortacılık, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Coğrafi Bilgi Sistemleri, Çağrı Merkezi Hizmetleri, Çocuk Gelişimi, Dış Ticaret, Elektrik Enerjisi Üretim- İletim ve Dağıtımı, Emlak ve Emlak Yönetimi, Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon, Ev İdaresi, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İlahiyat, Lojistik, Medya ve İletişim, Muhasebe ve Vergi Uygulaması, Kültürel Miras ve Turizm, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Sosyal Medya Yöneticiliği, Spor Yönetimi, Yaşlı Bakımı, Web Tasarımı ve Kodlama.

ÖNLİSANS TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

AÖF 4 YILLIK BÖLÜMLERİ

Felsefe, Sağlık Yönetimi, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyal Hizmet, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Tarih, Yönetim Bilişim Sistemleri

İKTİSAT FAKÜLTESİ

Çalışma Ekonomi ve Endüstri İlişkileri, İktisat, Maliye, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler (İngilizce), Uluslararası İlişkiler

İŞLETME

Havacılık Yönetimi, İşletme, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi, Konaklama İşletmeciliği, İşletme (İngilizce)

LİSANS TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ÖNLİSANS TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

TÜM ÖNLİSANS BÖLÜMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Üniversite tercihleri ne zaman başlayacak?

YKS tercihlerinin Ağustos tarihleri arasında alınacağını belirten Aygün, "Adaylarımızın tercihler başlamadan önce daha sağlıklı bir değerlendirme yapmalarına imkan vermek amacıyla YKS değerlendirme işlemlerini hızlandırarak sınav sonuçlarını ilan edilen tarihten daha erken açıkladık. Adaylarımızın Ağustos tarihleri arasında yapacakları YKS tercihlerinin şimdiden hayırlı olmasını dilerim." değerlendirmesinde bulundu.

YKS tercihleri, bu yıl üniversitelerde bulunan 1 milyon 38 binlik kontenjan için alınacak.

Sözel bölüm taban puanları ile alan bölümler

Animasyon ve Oyun Tasarımı

Arkeoloji ve Sanat Tarihi

Azerbaycan Türkçesi ve Edebiyatı

Basın ve Yayın

Canlandırma Filmi Tasarım ve Yönetimi

Coğrafya

Coğrafya Öğretmenliği

Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları

Çerkez Dili ve Edebiyatı

Çizgi Film ve Animasyon

El Sanatları

Film Tasarım ve Yazarlık

Film Tasarım ve Yönetmenliği

Film Tasarımı

Fotoğraf

Fotoğraf ve Video

Gastronomi (Yüksekokul)

Gastronomi (Fakülte)

Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Fakülte)

Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Yüksekokul)

Gazetecilik

Geleneksel Türk Sanatları

Görsel İletişim

Görsel İletişim Tasarımı

Görsel Sanatlar

Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı

Halkbilim

Halkla İlişkiler

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık (Fakülte)

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık (Yüksekokul)

Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Hititoloji

İlahiyat

İletişim

İletişim Bilimleri

İletişim Sanatları

İletişim Tasarımı

İletişim Tasarımı ve Medya

İletişim Tasarımı ve Yönetimi

İletişim ve Tasarım

İslam ve Din Bilimleri

İslami İlimler

Kurgu-Ses ve Görüntü Yönetimi

Kültür ve İletişim Bilimleri

Kürt Dili ve Edebiyatı

Medya ve Görsel Sanatlar

Medya ve İletişim (Fakülte)

Medya ve İletişim (Yüksekokul)

Okul Öncesi Öğretmenliği

Özel Eğitim Öğretmenliği

Radyo ve Televizyon

Radyo, Televizyon ve Sinema

Reklam Tasarımı ve İletişimi

Reklamcılık

Reklamcılık ve Halkla İlişkiler

Rekreasyon Yönetimi (Fakülte)

Rekreasyon Yönetimi (Yüksekokul)

Sanat Tarihi

Sanat ve Kültür Yönetimi

Sanat Yönetimi

Sinema ve Dijital Medya

Sinema ve Televizyon

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği

Sümeroloji

Süryani Dili ve Edebiyatı

Tarih

Tarih Öğretmenliği

Televizyon Haberciliği ve Programcılığı (Fakülte)

Televizyon Haberciliği ve Programcılığı(Yüksekokul)

Türk Dili ve Edebiyatı

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği

Türk Halkbilimi

Yeni Medya (Fakülte)

Yeni Medya (Yüksekokul)

Yeni Medya ve Gazetecilik

Yeni Medya ve İletişim

Zaza Dili ve Edebiyatı

YKS Sözel Bölüm taban puanları

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS) YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ!

Üniversite yerleştirme sonuçları ne zaman?

Yerleştirme sonuçları ile ilgili ÖSYM tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin seafoodplus.infointernet adresinden 26 Ağustos tarihinde saat 'dan itibaren öğrenebileceklerdir. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 31 Ağustos – 04 Eylül tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 29 Ağustos – 02 Eylül tarihleri arasında yapılabilecektir. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

ÖSYM'den YKS duyurusu

YKS değerlendirme işlemlerinde, adayların ortaöğretim seviyesindeki eğitim bilgileri kullanılmaktadır. YKS’ye başvuran adayların 29 Haziran – 06 Temmuz tarihleri arasında Aday İşlemleri Sisteminde (AİS) bulunan seafoodplus.info adresinden, değerlendirme ve yerleştirme işlemlerinde kullanılmasını istedikleri eğitim bilgilerini kontrol etmeleri ve bu eğitim bilgilerini seçerek 06 Temmuz tarihi saat ’ya kadar onaylamaları gerekmektedir.

Eğitim bilgilerinde veya okul birinciliği bilgilerinde eksiklik/hata olduğunu düşünen adayların, mezun oldukları/olacakları ortaöğretim kurumları ile görüşerek eğitim bilgilerini Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) e-okul sistemi üzerinden düzelttirmeleri ve bu düzeltme işlemi sonrasında 29 Haziran Temmuz tarihleri arasında seafoodplus.info adresinden düzelttirdikleri eğitim bilgilerini seçerek onaylamaları gerekmektedir.

Eğitim bilgisi e-okul’a eklenemeyecek durumda olan adayların ise eğitim bilgilerini ve varsa okul birinciliği durumlarını Kamu Kurumları İşletim Sistemi (KKİS) sistemi üzerinden okullarına işlettirmeleri ve sonrasında seafoodplus.info adresinden bu eğitim bilgilerini seçerek 06 Temmuz tarihi saat ’ya kadar onaylamaları gerekmektedir.

Adayların bireysel olarak veya ortaöğretim kurumlarının doğrudan Merkezimize yapacakları değişiklik/düzeltme talepleri kabul edilmeyecek ve cevaplandırılmayacaktır.

Eğitim bilgisi kontrol, seçme ve onaylama işlemleri 06 Temmuz tarihinde saat ’da sona erecek olup adayların bu tarihler arasında yapmış olduğu son seçim dikkate alınacaktır.

YKS’ye başvuran tüm adayların eğitim bilgisi seçme işlemini gerçekleştirmesi gerekmektedir. Eğitim bilgisi kontrol, seçme ve onaylama işlemleri 06 Temmuz tarihinde saat ’da sona erecek olup, bu tarihler arasında yapmış olduğu son seçim önem arz etmektedir. OBP’ye ilişkin işlemlerin yapıldığı tarihte adayın aktif olan tek bir eğitim bilgisi varsa, bu eğitim bilgisi kullanılacaktır. Bu tarihte adayın birden fazla eğitim bilgisi varsa ve başvuruda seçmiş olduğu eğitim bilgisi, bu eğitim bilgileri arasında ise adayın bu eğitim bilgisi kullanılacaktır (Onay işlemi yapan veya yapmayan tüm adaylar için başvuruda kullanılan eğitim bilgisinin son eğitim bilgileri arasında olup olmadığının anlaşılmasında; okul türü, alan, dal ve okul kodu bilgileri kullanılacaktır.). Adayın başvuruda kullandığı eğitim bilgisi bu tarihte aktif eğitim bilgileri arasında bulunmuyor ise adayın en son mezun olduğu eğitim bilgisi kullanılacaktır.

YKS puan hesaplama nasıl yapılır?

Sınavda uygulanan testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Adayların, testlerden her biri için birer standart puanı hesaplanacaktır. Testlerin standart puanlarının hesaplanmasında şu yol izlenecektir:

– Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecektir. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan bulunacaktır.

– Son sınıfta okumakta olan tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır.

– Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.

– Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

– TYT'de hesaplanan standart puanlar ve Tablo 1C'deki ağırlıklar kullanılarak adayların ağırlıklı puanları (A-TYT) hesaplanacaktır. A-TYT puanının hesaplanabilmesi için adayların Temel Matematik Testi veya Türkçe Testinden en az 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekmektedir. Yalnızca bu koşulları sağlayan adaylar için A-TYT puanı hesaplanacaktır.

– A-TYT puanı kendi içinde en küçüğü , en büyüğü olan puanlara dönüştürülerek TYT puanı oluşturulacaktır. A-TYT puanı TYT puanına dönüştürülürken Temel Matematik ve Türkçe testlerinin her birinden 5 ham puan, diğer testlerin her birinden 2,5 ham puan alan adayların TYT puanı almaları sağlanacaktır.

– AYT ve YDT'de hesaplanan standart puanlar ve Tablo 1E'deki ağırlıklar kullanılarak adayların ağırlıklı puanları (ASAY, A-SÖZ, A-EA, A-DİL) hesaplanacaktır. Ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için adayların ilgili testlerin en az birinden 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekmektedir (Tablo 1D). Yalnızca bu koşulları sağlayan adaylar için ağırlıklı puanlar hesaplanacaktır. TYT puanı olmayan, TYT puanı hesaplanmayan veya TYT puanı 'nin altında olan adayların, AYT ve/veya YDT'ye girmiş olsalar da SAY, SÖZ, EA, DİL puanları hesaplanmayacaktır.

– A-SAY, A-SÖZ, A-EA, A-DİL puanlarının her biri kendi içinde en küçüğü , en büyüğü olan puanlara dönüştürülerek SAY, SÖZ, EA, DİL puanları oluşturulacaktır. Ağırlıklı puanlar, SAY, SÖZ, EA, DİL puanlarına dönüştürülürken ilgili testlerin her birinden soru sayısının %20'si oranında ham puan alan adayların SAY, SÖZ, EA, DİL puanı almaları sağlanacaktır.

YKS (TYT, AYT VE YDT) baraj puan kaç?

TYT’de ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebileceklerdir. TYT’de ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir. TYT’de ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları ve üzeri olmayan adayların sadece ön lisans programlarını tercih etme hakları bulunmaktadır.

Bu adayların SAY, SÖZ, EA, DİL puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları yoktur. Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de TYT puanının ve üzeri (Engelli öğrencilerde ve üzeri puan için Bakınız 6. madde.) olması gerekmektedir.

#Ege Üniversitesi

Ege Üniversitesi Taban, Tavan Puanları ve Başarı Sıralamaları

Ege Üniversitesi Tüm Bölümlerin, yılı YKS (TYT - AYT) sınavı sonucunda ÖSYM'nin yayınlamış olduğu taban, tavan puanlar ve başarı sıralamaları güncel listesi
Kaynaklar: ÖSYM - Tablo3 Min Max ve Tablo4 Min Max


Taban ve Tavan Puanları için tıklayın


4 Yıllık Bölümler2 Yıllık Bölümler

4 Yıllık Lisans Programları

* İngilizce eğitim veren bölümlerin hazırlık sınıfları sürelere dahil edilmemiştir.

BölümSüreTürüDilimiEnKüçükEnBüyükKontenjanYerleşenATLAS
Konaklama İşletmeciliği 4EA,,6062
Konaklama İşletmeciliği (İÖ)4EA,,607
Seyahat İşletmeciliği 4EA,,6031
Turizm Rehberliği 4DİL,,6062
Diş Hekimliği Fakültesi 4SAY,,
Eczacılık Fakültesi 4SAY,,
Alman Dili ve Edebiyatı 4DİL,,6062
Amerikan Kültürü ve Edebiyatı (İngilizce)4DİL,,6061
Coğrafya 4SÖZ,,7070
Felsefe 4EA,,7072
Felsefe (KKTC Uyruklu)4EA0010
İngiliz Dili ve Edebiyatı (İngilizce)4DİL,,8080
Klasik Arkeoloji 4EA,,7072
Mütercim - Tercümanlık (Almanca)4DİL,,6062
Mütercim - Tercümanlık (İngilizce)4DİL,,7070
Protohistorya ve Ön Asya Arkeolojisi 4EA,,7040
Psikoloji 4EA,,
Psikoloji (KKTC Uyruklu)4EA0020
Sanat Tarihi 4SÖZ,,7072
Sosyoloji 4EA,,7071
Tarih 4SÖZ,,9092
Türk Dili ve Edebiyatı 4SÖZ,,9090
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği 4SAY,,4018
Fen Bilgisi Öğretmenliği 4SAY,,5052
Okul Öncesi Öğretmenliği 4SÖZ,,6060
Özel Eğitim Öğretmenliği 4SÖZ,,6060
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık 4EA,,8080
Sınıf Öğretmenliği 4EA,,6060
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 4SÖZ,3,6060
Türkçe Öğretmenliği 4SÖZ,,6060
Astronomi ve Uzay Bilimleri 4SAY,,4041
Biyokimya 4SAY,,6060
Biyokimya (KKTC Uyruklu)4SAY,,21
Biyoloji 4SAY,,
Fizik 4SAY,,4041
İstatistik 4SAY,,8082
Kimya 4SAY,,9093
Matematik 4SAY,,
Matematik (İÖ)4SAY,,
Görsel İletişim Tasarımı 4SÖZ,,6060
Hemşirelik 4SAY,,
İktisat 4EA,,
İktisat (İÖ)4EA,,
İşletme 4EA,,9597
Uluslararası İlişkiler 4EA,,9090
Uluslararası İlişkiler (İÖ)4EA,,9092
Gazetecilik 4SÖZ,,8081
Halkla İlişkiler ve Tanıtım 4SÖZ,,8080
Radyo, Televizyon ve Sinema 4SÖZ,,8080
Reklamcılık 4SÖZ,,6565
Reklamcılık (KKTC Uyruklu)4SÖZ0020
Bilgisayar Mühendisliği 4SAY,,
Biyomühendislik 4SAY,,6060
Deri Mühendisliği 4SAY,,1513
Elektrik - Elektronik Mühendisliği 4SAY,,8080
Gıda Mühendisliği 4SAY,,
İnşaat Mühendisliği 4SAY,,6060
Kimya Mühendisliği (İngilizce)4SAY,,8081
Makine Mühendisliği 4SAY,,8080
Tekstil Mühendisliği 4SAY,,8077
Beslenme ve Diyetetik 4SAY,,6060
Ebelik 4SAY,,
Su Ürünleri Mühendisliği 4SAY,,6038
Su Ürünleri Mühendisliği (KKTC Uyruklu)4SAY0010
Tıp Fakültesi 6SAY,,
Bahçe Bitkileri 4SAY,,4041
Bitki Koruma 4SAY,,4041
Bitki Koruma (KKTC Uyruklu)4SAY0010
Peyzaj Mimarlığı 4SAY,,6567
Süt Teknolojisi 4SAY,,2018
Tarım Ekonomisi 4EA,,4040
Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği 4SAY,,3031
Tarımsal Yapılar ve Sulama 4SAY,,2523
Tarla Bitkileri 4SAY,,5052
Toprak Bilimi ve Bitki Besleme 4SAY,,3536
Zootekni 4SAY,,3536
Zootekni (KKTC Uyruklu)4SAY0020



2 Yıllık Ölisans Programları

* İngilizce eğitim veren bölümlerin hazırlık sınıfları sürelere dahil edilmemiştir.

BölümSüreTürüDilimiEnKüçükEnBüyükKontenjanYerleşenATLAS
Elektrik 2TYT,,6061
Elektrik (İÖ)2TYT,,3031
Kimya Teknolojisi 2TYT,,7072
Kimya Teknolojisi (İÖ)2TYT,,4041
Makine 2TYT,,6061
Makine (İÖ)2TYT,,4041
Metalurji 2TYT,,3535
Rafineri ve Petro - Kimya Teknolojisi 2TYT,,5052
Rafineri ve Petro - Kimya Teknolojisi (KKTC Uyruklu)2TYT0010
Ameliyathane Hizmetleri 2TYT,,6565
Anestezi 2TYT,,6060
Çocuk Gelişimi 2TYT,,6565
Çocuk Gelişimi (İÖ)2TYT,,6565
Diyaliz 2TYT,,6060
Eczane Hizmetleri 2TYT,,6060
Eczane Hizmetleri (İÖ)2TYT,,6060
Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon 2TYT,,6565
Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon (İÖ)2TYT,,6567
İlk ve Acil Yardım 2TYT,,6565
Odyometri 2TYT,,6565
Optisyenlik 2TYT,,6566
Optisyenlik (KKTC Uyruklu)2TYT,,11
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik 2TYT,,5050
Tıbbi Görüntüleme Teknikleri 2TYT,,6565
Tıbbi Laboratuvar Teknikleri 2TYT,,6565
Çim Alan Tesisi ve Yönetimi 2TYT,,3031
Moda Tasarımı 2TYT,,3536
Peyzaj ve Süs Bitkileri 2TYT,,3536
Seracılık 2TYT,,2017
Bilgisayar Programcılığı 2TYT,,5556
Bitki Koruma 2TYT,,4041
Eser Koruma 2TYT,,5052
Eser Koruma (KKTC Uyruklu)2TYT0010
Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi 2TYT,,3031
Mantarcılık 2TYT,,2021
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (İÖ)2TYT,,7577
Seracılık 2TYT,,3521
Turizm Animasyonu 2TYT,,4041
Turizm ve Otel İşletmeciliği 2TYT,,4546
Turizm ve Otel İşletmeciliği (İÖ)2TYT,,4547
Basım ve Yayın Teknolojileri 2TYT,,6566
Basım ve Yayın Teknolojileri (İÖ)2TYT,,6566
Bilgisayar Programcılığı 2TYT,,5555
Bilgisayar Programcılığı (İÖ)2TYT,,5555
Biyomedikal Cihaz Teknolojisi 2TYT,,6565
Biyomedikal Cihaz Teknolojisi (İÖ)2TYT,,6567
Elektrik 2TYT,,5555
Elektrik (İÖ)2TYT,,5555
Elektrikli Cihaz Teknolojisi 2TYT,,4547
Elektrikli Cihaz Teknolojisi (İÖ)2TYT,,3031
Elektronik Haberleşme Teknolojisi 2TYT,,5556
Elektronik Haberleşme Teknolojisi (İÖ)2TYT,,4041
Elektronik Teknolojisi 2TYT,,5555
Elektronik Teknolojisi (İÖ)2TYT,,4547
Endüstriyel Kalıpçılık 2TYT,,3031
Gıda Teknolojisi 2TYT,,5555
Grafik Tasarımı 2TYT,,6565
İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi 2TYT,,5051
İşletme Yönetimi 2TYT,,6567
İşletme Yönetimi (İÖ)2TYT,,6567
Kimya Teknolojisi 2TYT,,6565
Kimya Teknolojisi (İÖ)2TYT,,6567
Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi 2TYT,,5556
Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi (İÖ)2TYT,,3536
Makine 2TYT,,5555
Makine (İÖ)2TYT,,5556
Makine, Resim ve Konstrüksiyon 2TYT,,5557
Makine, Resim ve Konstrüksiyon (İÖ)2TYT,,3536
Mekatronik (Erkek)2TYT,,2525
Mekatronik (Kız)2TYT,,2526
Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 2TYT,,6567
Mobilya ve Dekorasyon 2TYT,,4547
Mobilya ve Dekorasyon (İÖ)2TYT,,3031
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları 2TYT,,6565
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (İÖ)2TYT,,6567
Oto Boya ve Karoseri 2TYT,,2021
Otomotiv Teknolojisi 2TYT,,5555
Otomotiv Teknolojisi (İÖ)2TYT,,5557
Polimer Teknolojisi 2TYT,,5052
Seramik, Cam ve Çinicilik 2TYT,,4041
Sivil Savunma ve İtfaiyecilik 2TYT,,5555
Sivil Savunma ve İtfaiyecilik (KKTC Uyruklu)2TYT,,41
Tarım Makineleri 2TYT,,3031
Giyim Üretim Teknolojisi 2TYT,,4547
Giyim Üretim Teknolojisi (KKTC Uyruklu)2TYT0010
Moda Tasarımı 2TYT,,5556
Tekstil Teknolojisi 2TYT,,3536
Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği 2TYT,,6565
Uçak Teknolojisi 2TYT,,4040
Bahçe Tarımı 2TYT,,3028
Laborant ve Veteriner Sağlık 2TYT,,4545
Organik Tarım 2TYT,,4041
Süt ve Besi Hayvancılığı 2TYT,,3031
Süt ve Ürünleri Teknolojisi 2TYT,,4041
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler 2TYT,,3532
Tohumculuk Teknolojisi 2TYT,,3027
Bilgisayar Programcılığı 2TYT,,4546
Bilgisayar Programcılığı (İÖ)2TYT,,4547
Gıda Teknolojisi 2TYT,,5557
Gıda Teknolojisi (İÖ)2TYT,,3536
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (İÖ )2TYT,,6062
Deniz Ulaştırma ve İşletme 2TYT,,6060
Su Altı Teknolojisi 2TYT,,5050








nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir