tyt kaçıncı sınıfı kapsar / Dil Öğrencileri (Dilciler) ve Yeni Sınav Sistemi YKS - TYT - YDT

Tyt Kaçıncı Sınıfı Kapsar

tyt kaçıncı sınıfı kapsar

Lise öğrencilerinin üniversite kazanabilmeleri için girmeleri gereken bir sınav bulunmaktadır. Bu sınavın adı Yükseköğretim Kurumları Sınavı yani kısa hali ile YKS. YKS sınavı 3 oturumdan oluşmaktadır. Bu sınavda ilk oturum olarak Temel Yeterlilik Testi isimli bir sınav ile karşılaşıyoruz. Bu yazımızda TYT Nedir? sorusunun cevabını arayan öğrenciler için detaylı bir rehber oluşturduk. Hazırsanız başlayalım.

TYT Nedir?

TYT, üniversite sınavlarına girecek öğrenciler için hazırlanmış 1. oturum sınavıdır. Bu sınavda öğrencileri Matematik,Türkçe, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimleri testleri beklemektedir. Sınava girecek tüm öğrenciler her testten sorumludur ve her bir soru öğrencilere puan kazandırabilmektedir. Eğer bir öğrenci üniversite kazanmak istiyorsa TYT sınavına girmek zorundadır. İstediği bölüme ve üniversiteye göre ise diğer oturumlara girmek isteğe bağlıdır.

TYT Açılımı Nedir?

TYT açılımı ile Temel Yeterlilik Testi olarak bilinmektedir.

TYT Kaçıncı Sınıfları Kapsar?

TYT sınavında karşımıza çıkacak sorular okulda işlediğimiz 9 ve sınıf konularını kapsamaktadır. Bu sınavda daha çok öğrencilere mantık ve okuduğunu anlama soruları sorulmaktadır. 9 ve sınıf konularını bilmiyorsanız TYT konuları sayfamıza göz atmayı unutmayınız.

TYT&#;ye Kimler Girebilir?

Öğrencilerin merak ettiği bir diğer soru ise TYT sınavına kimlerin gireceğidir. Temel yeterlilik sınavına sadece lise son sınıf öğrencileri, liseden mezun olmuş öğrenciler girebilmektedir. 

Ben üniversitede okuyorum TYT sınavına girebilir miyim?
Evet. Üniversite okumanız, sınava girmenizi engellemez. Sizlerin de sınava girme hakkı vardır.

Sadece TYT sınavına girebilir miyim?
Evet. Sadece TYT sınavına girip 2 yıllık bölümler veya yetenek sınavı ile alan bölümler için tercih verebilirsiniz. Diğer oturumlara girmek zorunda değilsiniz.

TYT ile AYT Arasındaki Fark Nedir?

TYT sınavı üniversite kazanmak isteyen her öğrencinin girmesi gereken ilk oturum sınavıdır. 9 ve sınıf konularını kapsar. AYT sınavı ise öğrencilerin alanlarına göre çözmesi gereken testler bulunan ikinci oturum sınavıdır. Tüm lise konularını kapsamaktadır.

TYT Kaynak Tavsiyeleri Nelerdir?

Biliyorsunuz piyasada o kadar fazla kaynak var ki aralarından güzel, bizim için verimli olabilecek kitapları seçmek gerçekten çok zor oluyor. Bunu bildiğimiz için mezun arkadaşlarımıza sorarak oluşturduğumuz bir TYT kaynak listesi bulunmaktadır. Kolay, orta, zor seviyelere göre ayarladığımız listeyi ayrıntılı bir şekilde TYT Kitap Önerileri sayfasından öğrenebilirsiniz.

TYT için Nasıl Çalışma Programı Hazırlamalıyız?

Öğrenciyi başarıya ulaştıracak en önemli konulardan biri ise düzenli çalışmaktır. Düzenli çalışmak ise çalışma programından geçmektedir. Eğer öğrenci 1 haftası veya 1 ayı için iyi bir plan yapıyorsa başarı kaçınılmazdır. Öncelikle bizim önerimiz kendi programınızı kendiniz yapmanızdır. Eğer bu konuda iyi olduğunuzu düşünmüyorsanız sizler için 4 aylık olarak oluşturduğumuz bir örnek YKS TYT Çalışma Programımızı bulunmakta. Onu örnek alarak da kendi zaman diliminize göre düzenleyebilirsiniz. 

TYT Puanımız Nasıl Hesaplanıyor?

ÖSYM sınavdan önce sınavlar ve dersler için katsayılar paylaşmaktadır. TYT sınavını yüzde olarak ele alırsak katsayılar %33 türkçe ve matematik, %17 ise fen bilimleri ve sosyal bilimler şeklinde diyebiliriz. Bu katsayıları 1 soru üzerinden ele aldığımızda türkçe ve matematik , fen bilimleri ve sosyal bilimler puan kazandırmaktadır. Aslında bu hesaplarla uğraşmaya gerek yoktur, TYT puan hesaplama sistemimizi kullanarak puanınızı kolayca hesaplayabilirsiniz.

TYT Nedir sorusuna detaylı bir şekilde cevap verdik. Hakkında merak ettiğiniz bir konu veya soru varsa yorum kısmından bizlere sorabilirsiniz. Ayrıca sitemizde bulunan diğer içeriklere de göz atmayı unutmayınız.

Tyt Ve Ayt Sınavı Nedir, Farkları Nelerdir? Tyt Ve Ayt Hangi Sınıfları Kapsar?

Haberin Devamı

 - TYT sınavının açılımı Temel Yeterlilik Testi olmaktadır. 

 - Öğrencilerin sahip durumda oldukları temel yeterliliklerini ölçen birinci oturum sınavı olarak gerçekleştirilmektedir.

 - Herkesin girmekte olduğu bir sınav olmasından dolayı Türkçe ve Matematik ağırlıklı gerçekleşmektedir.

 - TYT'de 40 Matematik, 40 Türkçe, 20 Fen Bilimleri ve 20 Sosyal Bilimler olmak üzere soru sorulmaktadır. Bu sorunun dakikalık süre içerisinde öğrencilerden cevaplamaları talep edilmektedir.

 - AYT sınav sisteminin açılımı Alan Yeterlilik Testi olmaktadır.

 - AYT sınavı öğrencilerin kendi alanlarında sahip oldukları başarıyı ölçen ikinci oturum sınavıdır.

 - AYT'de 40 Matematik, 40 Türkçe, 40 Fen Bilimleri ve 40 Sosyal Bilimler olmak üzere soru içermektedir.

 - AYT dakikalık bir sınav olma özelliği taşımaktadır.

 - AYT puanının %60'ı, TYT puanının %40'ı sınav puanına etki edecektir.

 - TYT'den baraj puanını geçmiş durumda olan öğrenciler ikinci sınava girmeye hak kazanır.

 - AYT'de baraj puanının geçen öğrenciler 4 yıllık üniversite yani lisans tercihi yapabilirler.

TYT ve AYT Hangi Sınıfları Kapsar?

 TYT 9 ve 10 sınıfı kapsayan bir sınav olup AYT ise 11 ve Sınıfı kapsayan bir sınavdır. TYT, öğrencilerin yorumlama gücünü ölçen bir sınav olup sorulan soruların büyük bir bölümü 9 ve sınıflardan sorulur. TYT sınavından elde edilen sonucuna göre yüksekokul bölümüne gidilebilir.

Haberin Devamı

 AYT, öğrencilerin mevcut bilgi düzeyini ölçer ve ağırlıklı olarak 11 ve sınıf konularından sorular barındırır. AYT sınav sonucuna göre öğrenci bir fakülte bölümüne gidebilir.

TYT Tarih Konuları için öğrenciler 9. ve sınıf konularına yeni müfredata göre çalışmalıdır. Özetle TYT Tarih konuları yeni müfredatı kapsamaktadır. TYT Tarih konuları ve TYT Tarih soru dağılımları hakkında aşağıda daha ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı ya da kısaca YKS, Türkiye&#;de ilk kez / eğitim-öğretim yılı ile başlayan yükseköğretime (üniversiteye) geçiş sistemi sınavıdır. YKS eğitim-öğretim yılında da uygulanacaktır. YKS, Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere üç oturumdan oluşmaktadır. Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) testlerinde YKS Tarih soruları bulunmaktadır. YKS Tarih sorularını sınava girecek olan tüm adaylar çözebilmektedir.

Bu Yazının İçindeki Başlıklar:

YKS Hakkında Bilgi

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından öğretim yılı için yükseköğretim programlarına alınacak öğrencilerin seçimi ve tercihlerine göre yerleştirilebilmeleri amacıyla yapılacaktır.

Sınavda uygulanan testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Adayların, testlerden her biri için birer standart puanı hesaplanacaktır. Yani her aday alanına bakılmaksızın her teste girebilir.

TYT’de ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebileceklerdir. TYT’de ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir.

Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de TYT puanının ve üzeri (engelli öğrenciler için ve üzeri) olması gerekmektedir. TYT’de elde edilen ve üzeri puan, iki yıl süreyle geçerlidir.

Ortaöğretim bitirme notları en küçüğü , en büyüğü olmak üzere ortaöğretim başarı puanına dönüştürülecektir. Ortaöğretimde alınan üzerinden diploma notu, 5 ile çarpılarak Ortaöğretim Başarı Puanına (OBP) dönüştürülecektir. Böylece, 50 olan en düşük diploma notu için OBP olacak, en yüksek olan diploma notu için de OBP olacaktır. Ortaöğretim Başarı Puanının (OBP) hesaplanmasında Türkiye geneli dikkate alınacak, okul bazında işlem yapılmayacaktır.

Son sınıftaki adayların YKS yerleştirme işlemlerinde kullanılacak Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) hesaplanmasında kullanılacak olan diploma notu bilgisi, Merkezimiz tarafından MEB e-okul sisteminden (Haziran Ayı içerisinde) ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine aktarılacaktır.

YKS Tarih Soru Sayıları

YKS&#;de Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) testlerinde YKS Tarih soruları bulunmaktadır. TYT Tarih soruları 5 tanedir. TYT Tarih sorularını sınava girecek olan tüm adayların çözmesi gerekmektedir. AYT Tarih soruları SÖZ yani sözel alanda 21 tane, EA yani eşit ağırlık alanında ise 10 tanedir. SAY yani sayısal alanda ise AYT Tarih soruları bulunmamaktadır. Özetleyecek olursak;

Ancak sınava girecek tüm adaylar sınavda istediği alandan testleri de çözebilmektedir. Örneğin, eşit ağırlık alanından sınava giren aday isterse sözel alanının testlerini de çözebilir. Yukarıda da görüldüğü üzere sınava girecek tüm adayların TYT Tarih sorularını çözmesi gerekmektedir.

Aşağıdaki çizelgede YKS&#;deki testler ve soru sayıları bulunmaktadır. Bu çizelgeye göre YKS Tarih ile ilgili toplam 26 soru bulunmaktadır. TYT Tarih sorularını tüm adaylar, AYT Tarih sorularını ise isteyen adaylar çözecektir.

YKS'de Kaç Tarih Sorusu Var?

TYT Tarih Konuları ( Güncel Liste)

TYT Tarih soruları tarih alanındaki temel kavram ve ilkeleri kullanma becerilerini ölçmeye yönelik sorulardır. Tarih dersinin becerileri nelerdir? Öncelikle tarih dersi becerilerini inceleyelim. MEB Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı&#;nın hazırladığı en güncel tarih öğretim programına göre tarih dersinin becerileri şunlardır;

TYT Tarih soruları ÖSYM&#;nin hazırladığı YKS kılavuzunda da vurguladığı gibi bu becerilere yönelik olacaktır. Sosyal Bilimler Testi içinde yer alan TYT Tarih soruları doğrudan bu becerileri ölçecektir. Dolayısıyla bu tarihsel beceriler ortaöğretimin (lise) tüm sınıf düzeyini kapsamaktadır. Özetle TYT Tarih soruları, 9. sınıf, sınıf, sınıf ve sınıf konularından yukarıdaki becerilere ilişkin olacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı&#;nın 2 Aralık tarihli duyurusuna göre öğrenciler TYT&#;de tüm müfredattan sorumlu olacak.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında bir değişiklik söz konusu olmayacak. Öğrenciler tüm müfredattan sorumlu tutulacak.

MEB Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı&#;nın hazırlıklarını tamamladığı yeni tarih dersi öğretim programları eğitim-öğretim yılından itibaren tüm ortaöğretim kurumlarında yani tüm liselerde uygulanacaktır. Dolayısıyla &#;de TYT&#;ye girecek olan tüm adayların bu öğretim programında belirtilen becerilerden, kazanımlardan ve konulardan sorumlu olduğunu belirtmek gerekmektedir.

TYT Tarih Konuları

&#;te TYT&#;ye girecek öğrenciler yeni müfredattan sorumlu olacaktır. Çünkü yeni müfredat eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanmıştır. Dolayısıyla &#;te TYT&#;ye girecek öğrenciler 9. ve sınıfı ise yeni müfredatla işlemiştir. Bu konuyla ilgili Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı YKS ve YKS için TYT ve AYT sınavlarına Esas Tarih Dersi Kazanım ve Açıklamaları yayınlamıştır.

Özetle &#;te TYT&#;ye girecek öğrenci 9. ve sınıf konularına ise yeni müfredata göre çalışmalıdır. TYT Tarih Konuları şunlardır;

9. Sınıf Tarih Dersi Konuları (Yeni Müfredat)

Sınıf Tarih Dersi Konuları (Yeni Müfredat)

Sınıf Tarih Dersi Konuları (Yeni Müfredat)

Sınıf Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Dersi Konuları (Yeni Müfredat)

TYT Tarih konuları ve kazanımları için daha ayrıntılı bilgi almak isterseniz Tarih Dersi Üniteleri ve Kazanımları başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

TYT Tarih Soru Dağılımları

TYT Tarih sorularının konulara göre dağılımını aşağıdaki tablo üzerinden inceleyebilirsiniz.

TYT TARİH SORU DAĞILIMLARI
SINIF DÜZEYİKONU BAŞLIKLARI TYT TYT TYT TYT TYT

9. Sınıf

Tarih ve Zaman(1) Tarih Bilimi
İnsanlığın İlk Dönemleri
Orta Çağ’da Dünya
İlk ve Orta Çağlarda Türk Dünyası(1) Hunlar(1) Kavimler Göçü(1) Uygurlar(1) Avrupa Hunları
İslam Medeniyetinin Doğuşu
Türklerin İslamiyet’i Kabulü ve İlk Türk İslam Devletleri(1) Türklerin İslamiyet&#;i Kabul Etmesi(1) Gazneliler(1) Gazneliler(1) Malazgirt Savaşı

Sınıf

Yerleşme ve Devletleşme Sürecinde Selçuklu Türkiyesi(1) Anadolu Selçuklu Devleti
Beylikten Devlete Osmanlı Siyaseti ()(1) Osmanlı Kuruluş Dönemi
Devletleşme Sürecinde Savaşçılar ve Askerler(1) Tımar Sistemi
Beylikten Devlete Osmanlı Medeniyeti(1) Divan-ı Hümayun(1) Osmanlı Devlet Yönetimi
Dünya Gücü Osmanlı ()
Sultan ve Osmanlı Merkez Teşkilatı
Klasik Çağda Osmanlı Toplum Düzeni

Sınıf

Değişen Dünya Dengeleri Karşısında Osmanlı Siyaseti ()
Değişim Çağında Avrupa ve Osmanlı
Uluslararası İlişkilerde Denge Stratejisi ()(1) Boğazlar Sorunu
Devrimler Çağında Değişen Devlet-Toplum İlişkileri(1) Tanzimat Fermanı
Sermaye ve Emek
XIX ve XX. Yüzyılda Değişen Gündelik Hayat

Sınıf

Yüzyıl Başlarında Osmanlı Devleti ve Dünya
Millî Mücadele(1) Havza Genelgesi(1) Milli Cemiyetler(1) TBMM(2) Mondros Ateşkes Antlaşması / Lozan Barış Antlaşması(2) TBMM / Teşkilat-ı Esasiye Kanunu
Atatürkçülük ve Türk İnkılabı(1) Eğitim Alanında İnkılaplar(1) Milliyetçilik
İkı̇ Savaş Arasındaki Dönemde Türkiye ve Dünya
II. Dünya Savaşı Sürecinde Türkiye ve Dünya
II. Dünya Savaşı Sonrasında Türkiye ve Dünya
Toplumsal Devrim Çağında Dünya ve Türkiye
Yüzyılın Eşiğinde Türkiye ve Dünya

 

# Aşağıdaki görselin üzerine tıklayarak tabloyu pdf olarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

# Aşağıdaki yorum bölümünü kullanarak tabloyu excel olarak da talep edebilirsiniz.

TYT Tarih Konuları

YKS Tercih Süreci

ÖSYM’nin yaptığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’na giren her öğrenci, Y-SAY, Y-SÖZ, Y-EA, Y-DİL puanları hesaplandıktan sonra Ağustos ayında tercih süreciyle karşılaşmaktadır. Bu tercih sürecinde üniversitelerin tarih bölümünü tercih edecek öğrenciler için tarih bölümü hakkında ayrıntılı bilgiler vermeye çalıştığımız Tarih Bölümü Hakkında Bilgiler başlıklı yazımızı da inceleyebilirsiniz.

 


Not: YKS Tarih (TYT Tarih ve AYT Tarih) sınavlarına hazırlık ve soru çözümü için kişiye özel online ders almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Alanında deneyimli tarih öğretmenlerimiz YKS hazırlık sürecinde size destek olsun!

Görsele tıklayarak Whatsapp üzerinden veya [email protected] e-posta adresimiz üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

YKS Tarih Özel Ders

YKS-3 (YDT) Nedir?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yılda 1 kez düzenlenen Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS), ülkemizde bulunan öğrencilerin üniversiteye yerleşmek için girdikleri bir sınavdır.

 

YKS ile üniversiteye yerleşmek isteyen öğrencilerin 5 ana puan türünden (sözel, sayısal, eşit ağırlık, dil ve TYT)  kendi alanlarına yönelik belirli bir puan almaları gerekiyor. YKS sınavı 2 oturum halinde gerçekleşmektedir. 1. oturumda öğrenciler öncelikte Temel Yeterlilik Sınavı’na(TYT) tabi tutulur. Bu sınavdan barajı geçebilen öğrenciler AYT ve YDT sınavlarına girmeye hak kazanır. Yabancı Dil Testi(YDT) yani YKS-3 dil puan türüne karşılık gelmektedir. Peki “YKS-3 (YDT, YKSDİL) Nedir?”, “YDT’ye Kimler Girebilir?”, “YDT Konuları ve Soru Dağılımı”, “YDT’ye Nasıl Çalışılmalı?” sorularını konu başlıkları halinde inceleyelim.

 

Soru: YDT adayları AYT’ye de girmek zorundalar mı?

Dil öğrencilerinin AYT’ye girme zorunluluğu yoktur. Adaylar isteğe bağlı olarak  AYT sınavına da girebilir. Fakat AYT sınavından alınan puan dil puanınıza bir etki etmez.

 

 

      YKS-3 (YDT) (YKSDİL) Nedir?

 

YKS-3 (YDT) ülkemizde bulunan üniversitelerin yabancı dil bölümlerine yerleşmek isteyen adayların girmeleri zorunlu olan dil sınavıdır. Toplam 80 sorudan oluşan YDT için verilen sınav süresi dakikadır. Yabancı dil okumak isteyen öğrencilerin TYT sınavıyla birlikte YDT sınavına da girip gerekli puanı almaları gerekir. Üniversitelerin dil üzerine eğitim veren bölümlerine yerleşmek isteyen adaylar için dil puan türünün hesaplanmasında %40 TYT ve %60 YDT başarısı göz önünde bulundurulur. Dolayısıyla üniversitelerin dil bölümlerine yerleşmek isteyen adaylar hem TYT hem de YDT sınavlarına girerek belirli bir puan elde etmeleri gerekmektedir.

 

      YDT’ye Kimler Girebilir?

 

YDT sınavı üniversitelerin dil bölümlerine yerleşebilmek için hazırlanmış bir sınavdır. Sınava kimler girebilir;

 

   – Kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim liseleri) son sınıfında okumakta olan öğrenciler

   – Ortaöğretim kurumlarının son sınıflarında beklemeli durumda bulunanlar

   – Ortaöğretim kurumlarını bitirmiş olanlar

   – Ortaöğrenimlerini yurt dışında tamamlayıp durumları yukarıdakilerden birine uyanlar

 

Ayrıca Türk vatandaşlığından çıkmış olanlar sayılı Kanun ve sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu ile Saklı Tutulan Hakların Kullanılmasına İlişkin Belge sahibi olanlar (Mavi Kart sahipleri), sınava başvurabilirler. Bu adaylar, Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan yükseköğretim programlarına yerleşme hakkı kazanmaları durumunda söz konusu kontenjanlara yerleştirilirler. KKTC uyruklu adaylar ile Bulgaristan’dan göç yoluyla gelmiş Türk soylular da YKS kapsamında sınava başvuru yapabilirler.

 

ÖNEMLİ!

Durumları yukarıdaki şartlara uyan yabancı dil uyruklu adaylar sınava başvuru yapabilirler fakat; bu adaylar yükseköğretim programlarının tercih süreleri başlamadan önce T.C uyruğuna geçmedikleri sürece Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda yer alan yükseköğretim programlarına yerleştirilmezler. Yabancı uyrukluların Türkiye’deki yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemleri YKS kapsamı dışında olup bu yerleştirme işlemleri, Yükseköğretim Kurulunun belirlediği usul ve esaslar doğrultusunda ilgili yükseköğretim kurumu tarafından yapılmaktadır.

 

 

      YDT Konuları ve Soru Dağılımı

 

YKS sınavının 3. oturumu olan Yabancı Dil Testi (YDT) sınavı 5 farklı dil üzerinden düzenlenmektedir. Bu diller; İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça ve Arapça’dan oluşmaktadır. Sınava girecek olan öğrenciler hangi dilde hazırlanacak ise o dile yönelik belirlenen konu başlıkları ve soru tiplerine çalışma sağlamalıdır. Aşağıda belirtilen konu başlığı ve soru tipleri 5 dili kapsayacak şekilde verilmiştir.

 

YDT Konu Başlıkları ve Soru Dağılımı

   *Kelime Bilgisi – (5 soru)

   *Dil Bilgisi – (10 soru)

   * Cloze Test – (5 soru)

   *Cümleyi Tamamlama – (8 soru)

   *İngilizce Verilen Cümlenin Türkçe Karşılığını Bulma – (6 soru)

   *Türkçe Verilen Cümlenin İngilizce Karşılığını Bulma – (6 soru)

   *Paragraf – (15 soru)

   *Anlamca En Yakın Cümleyi Bulma – (5 soru)

   *Paragrafta Anlam Bütünlüğünü Sağlayacak Cümleyi Bulma – (5 soru)

   *Verilen Durumda Söylenecek İfadeyi Bulma – (5 soru)

   *Diyalog Tamamlama – (5 soru)

   *Anlam Bütünlüğünü Bozan Cümleyi Bulma – (5 soru)

 

Not: *Soru dağılımları yıllara göre ortalama veriler baz alınarak belirtilmiştir.

 

      YDT’ye Nasıl Çalışılmalı?

Sınava etkili bir çalışma sağlamak için öncelikle yapılması gereken temel kural girecek olduğunuz sınavın içeriğini araştırmak ve buna göre bir çalışma planı hazırlamak olmalıdır. Planlamanızı yaptıktan sonra kendinize ayırmış olduğunuz süre içerisinde disiplinli ve özverili bir çalışma ile çalışmalar tamamlanarak başarıya ulaşılabilir. Peki başarılı olabilmek için nasıl bir çalışma yapılmalı?

 

Öncelikle sınava yönelik gramer konularını listelenip bu konular üzerine eksiklik yaşanıyorsa bunlar giderilmelidir. Konularla ilgili daha detaylı bilgi edinmek isteyen adaylar “YKSDİL Gramer” konu başlığını inceleyebilirler. Gramer konularını tamamlandıktan sonra sınav soru tipleri üzerinde çalışma sağlanmaya başlanabilir. Sınava yönelik soru tiplerine hâkim olmak sınavda hem hız açısında hem de doğru cevaba ulaşma açısından önemli bir unsurdur. Soru tipi çalışmalarının hemen ardından sınava yönelik bol bol deneme çözümü ile çalışmalar sınava kadar sürdürülebilir.

 

YKSDİL çalışmaları için önemli noktalardan birisi de kelime ve okuma çalışmasıdır. Kelime ve okuma çalışması bu sürecin  başından sonuna kadar yapılması gereklidir. Bu süreçte sadece dil sınavları için özel olarak geliştirilmiş RH Sözlük (Google Play, App Store) uygulaması kullanılabilir. Bu uygulama YDS, YÖKDİL ve YKSDİL hazırlık sürecinde olan adaylar için özel olarak hazırlanmış kapsamlı bir sınav sözlüğüdür. Ayrıca okuma çalışmaları için de More Than Reading 1 ve More Than Reading 2 kitapları oldukça faydalı olacaktır.

 

Yukarıda belirtmiş olduğumuz çalışmalar bir bütün olarak ele alınıp belirli bir süreç içerisinde tamamlanarak başarıya ulaşılabilir. Ayrıca online olarak profesyonel bir eğitim almak çalışmalarınızı hızlandırma açısından avantaj sağlayacaktır. Bu noktada funduszeue.info adresi üzerinden YKSDİL Eğitimleri’ ne katılıp profesyonel bir çalışmanın ilk adımını atabilirsiniz.

 

YKSDİL çalışmaları ile daha detaylı bilgilere yer verdiğimiz “YKS-3’te Başarılı Olmak İçin Neler Yapılmalıdır?” adlı yazımızı inceleyebilirsiniz.

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası