perma kaç saat sürer / Kısa Saça Perma Yapmanın İncelikleri

Perma Kaç Saat Sürer

perma kaç saat sürer

Perma Nedir? Perma Sa&#;a Zarar Verir mi?

Perma, saçın içindeki yapıyı kırarak yeniden şekil almasını sağlayan bir işlem. Peki perma nasıl yapılır?

Öncelikle perma yaptırmadan önce saçın yıkanması gerekir. Yıkama işlemi, perma solüsyonunun saça daha iyi nüfuz etmesine ve iyi sonuç almaya yardımcı olur. Perma solüsyonu, saçların iç tabakalarındaki sülfür bağlarını kırar. Bu da saça yeniden şekil vermenin önemli bir adımıdır. Ardından saçlar sarılır ve şekil verme işlemi başlar.

Saçlar, perma solüsyonu sürülerek sarılır ve beklenir. Ardından açma işlemi yapılır ve saçlar kıvırcık formuna kavuşur. 2 ay ile 1 yıl arasında kalıcılığını koruyan perma, yavaş yavaş formunu kaybetmeye başlar ve saç eski haline kavuşur.

DOĞRU SAÇ RENGİ NASIL SEÇİLİR?

Perma Nedir Perma Saça Zarar Verir mi

SARIMSAK SAÇ UZATIR MI? 

Perma saça zarar verir mi?

Permanın ne olduğundan ve nasıl yapıldığından bahsettikten sonra sıra en merak edilen konuya geldi. Perma saça zarar verir mi?

Öncelikle perma, kimyasal bir işlemdir. Bu sebeple saça zararları bulunuyor. Perma yapılırken saçlar, en az 1 saat kimyasallarla beraber yüksek ısıya maruz kalır. Bu da saçların zayıflamasına ve dökülmesine neden olabilir.

Yüksek ısı ile gelen bir diğer zarar ise saçlarda yanmadır. Perma işleminden sonra saçlar zayıflayabilir ve güçsüzleşebilir.

İşlem sırasında kullanılan maddeler cilde de zarar verebilir.

Perma işlemi, saç derisindeki folikülllerin açılmasına neden olabilir. Bu da saç derisinden enfeksiyon ortaya çıkarabilir.

MAHMURE ÖZEL

EV YAPIMI HİNDİSTAN CEVİZİ SÜTÜ ŞAMPUANI

False

Permalı saçlar için bakım önerileri

İnsan hep elinde olmayanı ister. Yani düz saçları olan kadınlar kıvırcık saça, kıvırcık saçlılar da düz saça özenir. Saçından sıkılmayan kadın yoktur ve çoğumuz genellikle farklı saç tipleri üzerinde yoğunlaşıyoruz. Neyse ki perma gibi bir alternatif uygulama söz konusu!

Perma Nedir?


Saçınıza uygulanan kimyasallardır. Saçlarınızdaki bağları geçici olarak kırmaya yardımcı olur ve bu sayede bağların yeniden yapılandırılması sağlanır. Bu işlem, kalıcı buklelere sahip olmanıza olanak tanır. Bu tür işlemlerden geçen saçlara permalı saç denir.

Perma, saçınızın her bir telinde bulunan iç bağların kırılmasına yardımcı olan kimyasallar kullanılmasını içerir. Bağlar kırıldıktan sonra, saçlar yeniden şekillendirilir ve sıcak çubuklar ve silindirler kullanılarak saç kıvrılır. Daha sonra bir nötrleştirici yardımıyla kalıcı hale getirilir.

Perma Çeşitleri

Sıcak Perma

Saç, ilk önce bağları kırmaya yardımcı olan rahatlatıcı bir tedavi ile işlenir. Daha sonra saçlarınız ısıtılmış kıvırma çubuklarıyla şekillendirilir. Çubukların kalınlığı buklelerinizin ne kadar gevşek veya sıkı olmasını istediğinize bağlıdır. Saçlarınız nihayetinde ısıl işleme tabi tutulur. Bu işlem saçınızın uzunluğuna ve kalınlığına bağlı olarak dört saat veya daha fazla sürebilir. Sıcak perma yöntemiyle, size çok doğal bir görünüm kazandıran çeşitli uzunluklarda buklelere sahip olabilirsiniz. Saçınız ıslakken düz olur ancak kurudukça kıvrılır. Bu yöntem özellikle kalın telli saçları olan insanlar için kullanılmaktadır. Süreç pahalıdır. Ancak saça diğer yöntemlerden daha az zarar verir.

Soğuk Perma

Bu işlemde, saçlarınız önce alkali bir solüsyon ile ıslatılır. Daha sonra silindirler kullanılarak küçük bukleler halinde sıkıca sarılır. İşlem 2 ila 2,5 saat sürebilir. Bu yöntemle elde ettiğiniz bukleler, ıslak olduğunda veya bir ürün kullandığınızda bile kıvırcık kalır. Süreç, sıcak perma yönteminden daha ekonomiktir ve neredeyse tüm saç tipleri üzerinde çalışır.

Bu yöntemler farklı salonlarda farklı isimlerle uygulanabilir. Hangi perma yönteminin sizin için en iyi olduğunu belirlemenin yolu, uzman bir saç stilistine danışmaktır. Ayrıca saç uzmanına danışarak, saç tipinizi belirlerseniz, hangi işlemi seçeceğinize daha rahat karar verebilirsiniz.

Permalı Saçlar İçin Bakım Önerileri

Saçlarınız için özel bakım gerektiren bir süreçtir. Saçınıza gereken özenin gösterilmemesi, permanın ömrünü kısaltabilir. Doğru şekilde bakım yapmamanız halinde saçınıza kalıcı hasarlar verebilirsiniz.

Diğer Tüm İşlemleri Beklemeye Alın

Perma yaptırmak için, saçınızın başlangıçta çok iyi durumda olması gerekir. Besleyici saç ürünleri ile saçlarınıza bakım yaptığınızdan emin olmalısınız. Sağlıklı olmayan saçlar, perma işlemine dayanamaz. Bu nedenle, saçınızın yoğun bakımını yapmadan önce perma yaptırmamalısınız. Diğer tüm saç işlemlerini beklemeye alın. En az ay bekleyin.

Saçlarınızı Besleyin

Saçınız perma yapıldığında, protein hasarı geçirir. Bunun nedeni, her saç telinin saçınıza şekil veren protein bağlarının kırılması ve yeniden oluşmasıdır. Bu hasarı onarmaya yardımcı olmak için, saçınızı ihtiyaç duyulan protein takviyeleriyle beslemeniz gerekir. Protein içeren yoğun saç onarıcı bakım ürünlerini tercih edebilirsiniz. Bu, saç bağlarını düzeltmeye ve güçlendirmeye yardımcı olur ya da kendiniz evde protein içeren saç bakım kürleri hazırlayabilirsiniz.

Güçlü Bir Bakım Uygulayın

Perma yaptırdığınızda, saçınızın her zaman nemli olmaya ihtiyaç duyduğunu göreceksiniz. Her tür işlem, saça hasar verir. Hasarı tersine çevirmenin ve saça sağlık kazandırmanın tek yolu nemlendirmektir. Saçlarınıza haftada en az iki kez bakım yapmalısınız.

Birkaç hafta sonra, haftada bire düşürebilirsiniz. Bu bakım uygulamalarının aslında oldukça iyileştirici olabileceğini göreceksiniz.

Özellikle bütçeye uygun ve hiçbir kimyasal madde içermeyen doğal bakım maskeleri tercih edin.

Doğru Ürünler Kullanın

Saçlarınıza perma yaptırdıktan sonra, eskiden kullandığını ürünleri kullanamazsınız. Saç üzerinde daha nazik olacak ürünlere geçiş zamanı gelmiştir ve işlem görmüş saçlar için uygun ürünler kullanmak saçınızı nemlendirmeye yardımcı olur. Özellikle perma için tasarlanmış ürünler seçin. Şampuan seçerken akılda tutulması gereken basit bir ipucu; sülfat içermeyen ürünler kullanmalısınız. Çünkü sülfat saçı daha da kurutur.

Daha Az Yıkama, Daha Çok Nem

Daha önce de bahsettiğim gibi, permanın ardından saçınızın neme ihtiyacı var. Saçınızın ihtiyacı olan nemi aldığından emin olmak için kesin bir yöntem, daha az sıklıkta yıkamaktır. Şampuanınızın sülfat içerip içermediğine bakılmaksızın, saçınızı daha az yıkamak saçınıza ihtiyacı olan nemi ve doğal yağları geri kazandıracaktır. Ancak, nemlendirmeyi asla atlamamanız önemlidir.

Akılda tutulması gereken bir başka önemli şey de, yıkadıktan sonra saçlarınızı havluyla kurutmamaktır.

Kurutma Ve Dolaşık Açma İşlemi

Perma yaptırdıktan sonra yapmanız gereken ilk şey, bir kozmetik mağazasına koşmak ve kendinize geniş aralıklı tahta bir tarak ve yumuşak bir saç fırçası almaktır. Şimdi, saçın açılması söz konusu olduğunda izlemeniz gereken çok özel bir yöntem var.

Öncelikle, nemliyken saçınızı geniş bir tarakla hafifçe taraklamanız gerekir. Ardından saçlarınızı kurulayın. Saçlarınızı kurumasını beklerken nemlendirici ürünlerinizi uygulayın. Kuruduktan sonra, daha kötü düğümleri tarakla gevşetin ve ardından, saçı fırça ile bir kez hafifçe fırçalayın. Islattığınız parmaklarınızı saçlarınızdan geçirmek, saçlarınızdaki ürünleri yeniden aktive etmeye yardımcı olacaktır, bu da buklelerinizi düzeltmeye yardımcı olacaktır.

Düzenli Olarak Uçlarından Aldırın

Saç işlem gördükten sonra hasar kaçınılmazdır. Saçınızı sağlıklı tutmanın tek yolu, her 6 ila 8 haftada bir uçlarından aldırmak ve saç telinin daha fazla kırılmasını engellemektir. Saçınızı uzatmayı planlıyor olsanız bile, saçlarınızı ucundan kestirmelisiniz. Hem daha çabuk uzamasına yardım edecektir.

 

Kuaför Nedim Doğulu

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası