zencefil gribe iyi gelirmi / Toz Zencefil: Çayı, Kullanımı ve Faydaları - Nefis Yemek Tarifleri

Zencefil Gribe Iyi Gelirmi

zencefil gribe iyi gelirmi

Zencefilin faydaları nelerdir? Taze ve toz zencefil neye iyi gelir?

Zencefil yemeklerde, içeceklerde ve salatalarda kullanılmaktadır. Besin değeri yüksek olan zencefilin toz, taze ve kök halleri bulunur. Bağışıklığı sistemini düzeltmesi ve özellikle içerdiği yoğun C vitamini sayesinde kışın oluşabilen enfeksiyonel hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır.

Taze zencefilin sağlık açısından birçok faydası bulunmaktadır. Toz zencefilin yanı sıra taze zencefilin de içerisinde birçok yararlı bileşenler bulunmaktadır. Taze zencefilin içerisinde, %80 su, % 2 protein, % 1 yağ, %12 nişasta, B3, B6, C vitaminleri, demir, kalsiyum, fosfor, sodyum, potasyum ve magnezyum bulunmaktadır.

Zencefil hem taze hem de kuru olarak tüketilmektedir. Kuru olanının sağlık açsından sağladığı faydaların yanı sıra taze zencefilin de bir çok faydası bulunmaktadır. Özellikle taze zencefilin içerisinde bol miktarda C vitamini bulunur. Bağışıklığı sistemini düzeltmesi ve özellikle içerdiği yoğun C vitamini sayesinde kışın oluşabilen enfeksiyonel hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır.

Taze Zencefili yemeklerde, salatalarda, içeceklerde kullanabilirsiniz. Ancak taze zencefili nerde nasıl kullanacağınızı bilmeniz gerekir.

Zencefil faydaları nelerdir?

- Mide ve bağırsaklardaki gazı söktürür
- Kusmaya ve mide bulantısına karşı son derece etkilidir
- İshali ve bağırsak bozukluklarını giderir
- Bağışıklık sisteminin güçlendirir.
- Regl ağrılarını azaltır
- Öksürüğü keser
- Metabolizmayı hızlandırır ve iştah açar
- Sindirimi hızlandırır
- Kas ağrılarını hafifletir
- Solunum yollarını açar
- Cinsel gücü artırdığı bilinir
- Soğuk algınlığı, grip ve bronşit gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır

Taze zencefil nasıl tüketilir?

Zencefilin faydaları nelerdir Taze ve toz zencefil neye iyi gelir

- Taze zencefilin kokusu tarçına benzemektedir. Bu nedenle taze zencefili sütlü tatlılarda rendeleyerek kullanabilirsiniz.
- Aynı zamanda tavuk, balık ve et yemeklerinde taze zencefili rendeleyerek kullanabilirsiniz.
- Tatlılarınızda şekerin tadını dengelemek için özellikle sütlü tatlıların içerisine rendeleyerek ekleyebilirsiniz.
- Tadını daha baskın hale getirmek istediğiniz soslara da aynı şekilde taze zencefili rendeleyerek yada toz zencefili direkt olarak ekleyebilirsiniz.
- İçeceklerinizin içerisine de zencefili bal ile karıştırarak ekleyebilirsiniz. Özellikle içtiğiniz sütün ve çayın içerisine taze zencefil koymak oldukça faydalı olacaktır.
- Aynı zamanda kanserle savaşmak adına zencefilin etkin bir özelliği bulunmaktadır. Taze zencefili özellikle çay olarak tükettiğinizde sağlığınız açısından birçok fayda sağlamaktadır. Taze zencefilin iltihabı azaltmanın yanı sıra gribe karşı ve çeşitli enfeksiyonel hastalıklara karşı koruyucu birçok etkisi bulunmaktadır.
- Taze zencefili zencefil çayı olarak tüketmek kanseri engelleyecek en etkili yöntemler arasında yer almaktadır.

Toz zencefil nasıl tüketilir?

Zencefilin faydaları nelerdir Taze ve toz zencefil neye iyi gelir

- Toz zencefil, hastalık tedavisinde kullanılmasının yanı sıra mutfaklarda da kullanılan bir baharattır. Çeşitli soslara, çorbalara, salatalara ve yemeklere lezzet katar.
- Bitki çaylarının yapımında ondan faydalanılır. Tarçın, rezene, kakule ve karanfil çaylarının içine katılabilir.
- Ekmek yapımında toz zencefil kullanımı oldukça yaygındır. Ayrıca zencefilli kurabiye ve şekerleme yapımında da kullanılır.
- Toz zencefilin çay ya da farklı formlarla kullanımı, emziren annelerin sütünü artırmada çok etkili olur.
- Şeker kamışı suyu ile karıştırılarak kullanıldığında, mide tahrişini iyileştirmeye yardımcı olur. Bu karışımın sabah erken saatlerde tüketilmesi gerekir.
- Toz zencefilden yapılan macun ise artrit ve şişmiş eklemlerin tedavisinde kullanılır.
- Akne tedavisinde oldukça etkilidir. Zencefil tozu, gözenekleri açma ve akneyi oluşturan bakterileri öldürme konusunda faydalıdır. Bu amaçla kullanmak için süt tozu ve zencefil tozu karıştırılarak bir maske yapılır. Ardından temizlenmiş olan akneli bölgelerin üzerine sürülür. 15 – 20 dakika bekletilip sonra iyice yıkanır.
- Akne ve izlerini iyileştirmek için haftada bir kez bu uygulamayı yapabilirsiniz.
- Maske cildinizi gençleştirme özelliğine de sahiptir.
- Zencefil tozunu, idrar yolu enfeksiyonlarından kurtulmak için de kullanabilirsiniz. Sütle karıştırarak tüketirseniz faydasını görürsünüz.

Taze zencefil çayı nasıl yapılır?

Zencefilin faydaları nelerdir Taze ve toz zencefil neye iyi gelir

Taze zencefil çayı yapımı oldukça basit ve sağlıklı bir çaydır. Taze zencefil çayı, zencefilin kökünden yapılmaktadır. İlk olarak taze zencefil kökünü iyice yıkayın. Daha sonra zencefilleri soyup dilimleyin. Ardından içme suyunu bir cezve içerisinde kaynatın. Kaynattığınız suyun içerisine doğramış olduğunuz zencefilleri atın. 10 dk süre taze zencefilleri suyun içerisinde bekletin. Aç karnına tüketebilirsiniz.

Zencefil çayını tüketmemesi gerekenler

Zencefil çayının etkisi çok fazla olduğundan hamilelerin kullanmadan önce muhakkak doktora başvurmaları gerekir.
Ateşiniz varsa, iltihaplı cilt problemi yaşıyorsanız, ülser ya da safra taşınız varsa zencefil tüketmemelisiniz.

Zencefilin zararları nelerdir?

 Mideye zarar verebilir: Midesindeki asit oranı normal seviyeden fazla olan kişilerin taze zencefil tüketirken dikkat etmesi gerekir. Zencefil gastrit, ülser ve refü gibi mide hastalıklarının ortaya çıkmasına neden olabilir. Midedeki asit oranını yükselttiği için ekşimeye ve yanmaya yol açar. 

Alerjik reaksiyona neden olabilir: Yapılan araştırmaların sonunca zencefilin bazı kişilerde alerjik reaksiyona yol açtığı ortaya çıktı. Zencefile alerjisi olan kişilerde sık görülen belirtiler şunlardır: Deride pul pul dökülme, kızarıklık, kaşıntı. 

Zencefil zayıflatır mı?

- Zencefil yağ yakıcı özelliğe sahiptir. Baharat olarak mutfaklarda, kök yumruları ise ilaç sektöründe kullanılan zencefil, metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olur.
- Ayrıca kan şekerini dengeleme özelliği ile tokluk hissi yaratır ve zayıflamaya katkı sağlar.
- Yaz aylarında zencefilli limonata, kışın da zencefil çayı içerek diyet programınıza önemli bir destek sağlayabilirsiniz.
- Zencefil vücuttaki şişkinliği alarak ve sindirimin hızlanmasına yardım ederek kilo verme çalışmalarında etkili olmaktadır.
- Zencefil B1 vitamini ve mangan açısından oldukça zengindir.
- Günde 2 bardak zencefil çayı içip diyet ve spor da yaparsanız haftada 1 kilo verme imkânı yakalayabilirsiniz.

Zencefil nasıl tüketilir? Kuru kök zencefil nasıl kullanılır?

Zencefilin ana vatanı Çin'dir. Sonraları güneydoğu Asya ve Batı Afrika'da yetiştirilerek günümüzde tüm dünyada popüler bir bitki konumundadır. Kuru ve taze şekli ile karşımıza çıkan zencefil yemeklerde baharat, yatıştırıcı bir çay, soğuk algınlığına iyi gelen etkili kür ya da detoks suları ile çeşitli faydalar sağlanıyor. Metabolizmayı hızlandırarak fazla kilo problemi yaşayanların zayıflamasına katkıda bulunuyor. Ayrıca soğuk kış aylarında özellikle sık hastalanan çocukların soğuk algınlığı gibi sorunları ile başa çıkarmada ve daha güçlü bir bağışıklık kazanmalarında önemli rol oynuyor. Çocuklardan yetişkinlere herkesin fayda sağlayabileceği zencefil gün içinde uykulu, yorgun kişilere ve çok üşüme sorunu olanları da bu sıkıntıların kurtarıyor. Ancak, günde 2 gram kadar kullanımı önerilmektedir. Peki, zencefil nasıl tüketilir? Soğuk algınlığı için zencefil nasıl kullanılır? Taze zencefil çayı nasıl yapılır? Yaş zencefil nasıl yenir? İşte tüm sorularınızın yanıtları…

ZENCEFİL NASIL TÜKETİLİR?

Hazımsızlık ve mide şişkinliğine iyi gelen zencefili tek başına tüketebileceğiniz gibi, kahvenize ilave edebilir, yemeklerde kullanabilir ve çayını hazırlayabilirsiniz. İşte zencefil nasıl tüketilir konusuna ilişkin detaylar şöyle;

  • Zencefil rahatlatıcı ve sıcak etkisi ile mideyi sakinleştirmede etkilidir. Sabahları tüketeceğiniz bir fincan zencefil çayı; mide bulantısına, hamilelik nedeniyle oluşan sabah rahatsızlığı gibi pek çok soruna fayda sağlayacaktır. Taze zencefil çayını hazırlamak istediğinizde öncelikle zencefilin kabuklarını soyun ve kaynar suyun içine dilimlediğiniz zencefilleri atarak 10 dakika demlemeye bırakın. Tatlandırıcı olarak bal ilavesi yapabilirsiniz.
  • Kahve severlerin kahvesine ekleyerek tüketebileceği zencefil, antioksidan özelliği ve serbest radikallerle mücadelede güçlü etkiye sahiptir. Kahvenize 1 çay kaşığı zencefil tozu ilave ettiğinizde yalnızca lezzetini arttırmak değil aynı zamanda sindirim problemlerinizi ortadan kaldırabilirsiniz.
  • Sabahları güne zencefille başlamak ve bağırsak hareketlerini canlandırmak isteyenler tercihini zencefilli sudan yana kullanarak gün içinde rahatlama sağlayabilirler. Bunun için bir bardak sıcak ya da soğuk suya taze zencefili rendeleyebilirsiniz.
  • Zencefil suyunu saf hali ile tüketmek hoşunuza gitmiyorsa spor sonrası smothie içeceğinize ekleyebilirsiniz.
  • Zencefili tek başına kullanmak istemeyenler için diğer bir yöntem ise çeşitli baharatlarla bir arada köri yöntemi ile kullanmaktır.
  • Toz ya da taze zencefili özellikle balık, tavuk gibi et yemeklerine rendeleyebilirsiniz. Ayrıca kek, kurabiye gibi hamur işlerine ekleyerek şekerin baskın tadını hafifletebilir, renk ve lezzet verebilirsiniz.

KURU KÖK ZENCEFİL NASIL KULLANILIR?

Bir adet kuru kök zencefil ile hazırlanan ev yapımı gazozu hiç duydunuz mu o halde gelin kuru zencefille gazoz nasıl hazırlanır hep birlikte göz atalım…

ZENCEFİLLİ GAZOZ YAPILIŞI

Bir adet zencefili yıkayın ve kabukları ile birlikte rendeleyin. 2 adet limonun kabuklarını soyun ve dakika havanda ezin. Ardından ½ şeker rendelenmiş zencefil ve 1 su bardağı ılık suyu kavanozda karıştırın. 2 limon ve 2 portakal suyunu zencefilli tarife ekleyin, karıştırın. Tel süzgeçten geçirdikten sonra cam sürahiye alın ve birkaç limon dilimi ve nane yaprağı ilave edin. Buzdolabında dinlenmesini sağlayın, servis edeceğiniz zaman soda ile karıştırın. ayrıca soda yerine votka ilave edebilir ve buz ekleyerek yemek öncesi aperatif hazırlayabilirsiniz.

Zencefil Faydaları – Zencefilin Faydaları Nelerdir, Ne İşe Yarar ve Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Grip ve nezle için zencefil çayı

Zencefil, zerdeçal ile aynı aileden. Aynı zerdeçal gibi kanser önleyici, kanseri tedavi
etmeye yardımcı şifa bitkisi olarak biliniyor.

Ana vatanı Güney Asya olan Zencefil bitkisi ülkemizde özel seralarda yetiştiriliyor ya
da ithal ediliyor.

Zencefil'in yararları arasında:

-Nezle ve gribe karşı koruma, hastaysa eğer iyileştirme,

-Mide, bağırsak yolu için tedavi edici, zehirlenmelere ve mide bulantılarına karşı
etkili, gaz problemlerini giderici

-Regl sancılarını rahatlatıcı etkileri bilinmekte.

Ayrıca daha ciddi hastalıklar olan kolon kanserinin büyümesini yavaşlatıcı, rahim
kanserlerini önleyici etkileri var, yalnız böyle bir şifa arıyorsanız doktorunuza
danışarak kullanmak gerekir.

Taze zencefili kabuklarından ayırıp birkaç parçayı sıcak suya koyup biraz
bekledikten sonra içebilirsiniz. Özellikle nezle grip için kullanırsanız bal ve limon
da ekleyebilirsiniz bu çaya. Ya da yazın aynı karışımın içine buz atarak buzlu çay
yapabilirsiniz. Günde bardaktan fazlasını içmeyin. (gün içerisinde bir yetişkinin
zencefil tüketimi gr geçmemeli)

Yalnız uzmanların bir önerisi var, zencefil kan dolaşımını arttırdığı için, sürekli kan
inceltici ilaç kullananlar (düzenli aspirin dahil) zencefil tüketmesin. Safra kesesinde
taşları olanlar da. Hamileler için de doktora danışılmalı.

ZENCEFİLİN KORUYUCU GÜCÜ

Havalar soğudukça ve kar yağdıkça soğuk algınlığı ve grip sezonu açıldı diyebiliriz. Peki siz griple nasıl savaşıyorsunuz?

 

Grip burun, boğaz ve akciğeri yani solunum sistemini etkileyen virütik bir enfeksiyondur. Hapşırık, öksürük ile veya enfeksiyonlu hastaya dokunmayla son derecede kolay bulaşır.  Aslında yatıp dinlenmek en başta gelen tedavi yönüdür. Ayrıca doktorunuz da antivirütik bir ilaç ile de hastalığınızı hafifletmeye çalışabilir. Yıpratıcı olması nedeni bir an önce atlatmak isteriz.

Grip mevsimi ile birlikte benim bazı şeyleri abartmaya başladığımı itiraf etmeliyim. Örneğin ellerimi daha fazla yıkamaya, bağışıklık sistemimi geliştiren besinleri daha fazla tüketmeye başlarım.

İster şifalı bitki, ister eskilerin deyimiyle yapılmış bir ilaç deyin, gribi çabuk atlatmaya ve bağışıklık sistemini geliştirmeye en iyi da gelenlerden biri de zencefil, bal, karabiber ve limon karışımı. Bugün sizinle bu besinler ile ilgili bazı bilgiler paylaşmak istiyorum.

 

Zencefil ve Bağışıklık Sistemi

Zencefil sadece soğuk bir günde ısıtmakla kalmaz sadece baş dönmesi, mide bulantısı, kusma ve soğuk terleme gibi gribe bağlı tüm semptomları azaltmaya yardımcı olur. Aynı zamanda soğuk algınlığı ve grip sırasında da yararlı olan sağlıklı terleme ile virüsün ve toksinlerin doğal bir yolla vücuttan atılmasına yardım eder.

Vücudumuz aslında hastalıklarla doğal yollardan savaşır. Örneğin ter bezlerimiz hastalıklara karşı savaşan, antimikrobiyal bir madde olan dermcidn üreticisidirler.  Dermicidin vücudun ter bezlerinde üretilir, ter içine salınır ve cildin yüzeyine taşınır. Burada cilt enfeksiyonlarının ortak bir nedeni gibi bakteriler ve mantarların bulunduğu istilacı mikroorganizmalara karşı koruma sağlar. Zencefil vücudu ısıtarak ve bu üretimin artmasını sağlar ve bağışıklık sistemini destekler.

Bal ve Grip

Bal doğal ve etkili bir öksürük kesici olması nedeniyle, boğaz ağrısını yatıştırır. Bu vücudun enfeksiyonla savaşma gücünü artırır, ateş çıkması riskini azaltır. Balın doğal şekerli tadı aynı zamanda limonun mayhoşluğunu, zencefilin baharatını ve karabiberin acılığını dengeler ve karışım çayını rahatlatıcı bir tat haline getirir. 

Balın tedavi edici özelliği, enfeksiyona karşı mücadele yeteneğinden kaynaklanır. İçerisindeki yüksek antioksidan bileşikler bağışıklık sisteminin desteklenmesine yardımcı olur. Elbette balın bileşimi ve antioksidan kapasitesi, elde edildiği bölgeye, çiçek örtüsüne ve elde edilme tekniğine göre değişebilir.  

 

Zencefil-Bal-Karabiber-Limon Karışımı

Mikroplar yayılmaya başladığı zaman zencefil, karabiber ve bal karışımını hazırlayıp buzdolabına koyun. Gün içinde ılık suyunuzun, ıhlamur ya da adaçayınızın içine 1 kaşık karışım ve limon ilave ederek rahatlıkla tüketebilirsiniz.

  • 2 tane taze zencefil (fındık büyüklüğünde)
  • yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı karabiber

 

SONRAKİ YAZIÖNCEKİ YAZI

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir