yüzde kan toplanması nasıl geçer / Deride Kan Toplanması Neden Olur? Deride Kan Toplanması Nasıl Geçer Ve Ne Yapılmalıdır

Yüzde Kan Toplanması Nasıl Geçer

yüzde kan toplanması nasıl geçer

Bereler ve Derinin Altında Kan Benekleri

Kan derinin altındaki dokulara sızar ve siyah-mavi renge sebep olur. Bereler (kontüzyonlar) genellikle 2 ile 4 hafta içinde iyileşirken  morumsu siyah, kırmızımsı mavi veya sarımsı yeşil dahil renk değiştirir. Bazen berelenme bölgesi yerçekimi doğrultusunda vücudun aşağı tarafına yayılır. Bacaktaki bir berelenmenin iyileşmesi yüzdeki veya kollardaki bir berelenmeden daha uzun sürer.

Çoğu berelenme endişe verici değildir ve kendi kendine geçer. Evde tedavi iyileşmeyi hızlandırabilir ve bir yaralanmanın sebep olduğu berelenmelere eşlik eden şişme ve acıyı hafifletir. Ama aşırı berelenmek, şişme ve bir yaralanmadan sonraki 30 dakika içinde başlayan ağrı ciddi bir burkulma veya kırık gibi daha ciddi bir problem anlamına gelebilir.

Kolayca bereleniyorsanız berelenmeye neyin sebep olduğunu hatırlamayabilirsiniz. Kolayca berelenmek, berelenme küçükse veya yalnız arada bir ortaya çıkıyorsa ciddi bir sağlık sorununuz olduğu anlamına gelmez.

Yaşlı yetişkinler küçük yaralanmalarda özellikle ön kolda, ellerde, bacaklarda ve ayaklarda yaralanmalarda kolayca berelenirler. Kişi yaşlandıkça deri daha az esnek ve daha ince hale gelir, çünkü derinin altında daha az yağ vardır. Bu değişiklikler güneşe maruz kalmaktan deri hasarı ile birlikte damarların kolayca kopmasına sebep olur. Damarlar koptuğunda berelenme gerçekleşir.

Video: Akne Tedavisinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kadınlar özellikle uyluklarda, kaba etlerde ve kolların üst kısmında ufak darbelerde bile erkeklere göre daha kolay berelenirler.
Berelenmeye meyil bazen aileden gelir.

Ara sıra bir yaralanmadan sonra kan derinin altında toplanıp birikerek (hematom) deriye süngerimsi, lastiğimsi, yumrulu bir görünüm verir. Normal bir berelenme daha yaygındır ve sert bir yumru hissi vermez. Hematom genellikle endişelenecek bir şey değildir.

Kaza sonucu yaralanmadan kaynaklanmış gibi görünmeyen berelenmelerin sebebi istismar olabilir. Bu olasılığı düşünmek özellikle berelenmeler açıklanamıyorsa veya açıklamalar değişiyor veya yaralanmaya uymuyorsa önemlidir. Bu tip berelenmeyi rapor edin ve daha fazla istismarı engellemek için yardım arayın.

Kan benekleri

Deri altındaki kan benekleri ya purpuradır ya da peteşi. Purpura, berelenme gibi görünebilir ama çoğu berelenmede olduğu gibi bir yaralanmanın sonucu değildir. Peteşi berelenme gibi görünmez. Derideki ufak, düz, kırmızı veya mor noktacıklardır ama her zaman bulunan ufak, düz, kırmızı beneklerden veya doğum lekelerinden (hemanjiyom) farklıdırlar.

Ani ve açıklanamayan berelenmeler veya derinin altında kan benekleri ya da berelenme sıklığında ani artış aşağıdakilerden kaynaklanabilir:
  • Aspirin veya kan sulandırıcılar (antikoagülanlar) gibi bir ilaç
  • Kanda veya dokularda toksinin birikmesine sebep olan enfeksiyon (sepsis).
  • Hemofili, von Willebrand hastalığı, trombositopeni gibi bir kanama veya pıhtılaşma bozukluğu veya daha az yaygın bir diğer kanama veya pıhtılaşma bozukluğu.
  • Pıhtılaşmayı etkileyen diğer hastalıklar. Örnekler arasında aşağıdakiler bulunur:
* Lupus gibi kronik iltihaplı hastalıklar.
* Siroz gibi karaciğer hastalığı
* Hodgkin hastalığı, lösemi veya multipl myelom gibi bazı kanser tipleri
  • Bir damarın iltihaplanması (vaskülit)
  • Kötü beslenme, B12, C veya K vitaminleri ya da folik asit eksikliği.
Anormal berelenme veya kan beneklerinin tıbbi tedavisi kanamayı önlemeye veya durdurmaya, berelenmeye sebep olabilecek ilacın ayarlanmasına veya berelenmeye sebep olan sağlık sorununun tedavisine odaklanır.

Cilt bir berelenme üzerine zedelenmişse cilt enfeksiyonu işaretlerine dikkat edilmelidir.

Cilt Sorunları Çocuklar Üzerinde Çok Etkilidir



Deri altı kanama neden olur, doğal tedavi ile nasıl geçer? Deri altı kanama tedavisi nasıl yapılır?

Trombosit, kanın doğru bir şekilde pıhtılaşmasını sağlayarak kan damarlarının bütünlüğünü korur. Trombosit sayıları aşırı şekilde düşerse ciltte kanamalar veya morluklar oluşabilir. Özellikle yaşın ilerlemesi ile beraber daha belirgin şekilde görülmektedir. Deri altı kanama eer ciddiye alınmazsa hayati risk taşıyan hastalıklara yol açabilir. Deri altı kanama neden olur, nasıl geçer? sorusunun yanıtını hazırladık. Deri altı kanama tedavisi için işte bilmeniz gerekenler…

DERİ ALTI KANAMA NEDEN OLUR?

Cilt altı kanama, bazı nedenlere bağlı olarak gelişmektedir. Bu nedenler arasında ilk sırada kanın doğru şekilde pıhtılaşmaması gelmektedir. İşte o nedenler:

  • Kanın doğru bir şekilde pıhtılaşmaması
  • Kan hücrelerinin yüksek ölçüde imha olması
  • Kan üretiminin bozulması
  • Trombosit sayılarının düşmesi
  • İlaç kullanımına bağlı olarak gelişmesi
  • Romatizmal nedenler
  • Gebelik

DERİ ALTI KANAMA NASIL GEÇER?

Deri altı iç kanama, sebep olduğu sağlık problemlerinin yanı sıra görüntü olarak da rahatsız eden bir problem olarak tanımlanır. Deri altı kanaması için doktorlar bazı önerilerde bulunmaktadırlar. O öneriler şu şekilde:

  • Susam ve türevlerinde trombosit olduğu için tüketilmelidir.
  • Kişi diyet yapıyorsa bırakmalıdır.
  • Kişi beslenmesine önem vermelidir.
  • Tuzsuz beslenin.
  • Egzersiz yapmaya özen gösterin.
  • İlaç kullanıyorsanız bitkisel ürünlerden kaçının.
  • Sıvı tüketimine önem verin.
  • Düzenli doktor kontrollerine gidin.
  • Doktorun vermiş olduğu ilaçları vaktinde kullanın.

DERİ ALTI KANAMASI TEDAVİSİ

Deri altı kanama genetik olmayan ve iyi huylu bir hastalıktır. İyi huylu hastalık olmasına rağmen kronikleşme ihtimali vardır. Kronikleştiği durumda hayat kalitesini düşürebilir ve uzun süre bu görüntü sizi rahatsız edebilir. Bu yüzden tedavi konusunda hasta ile doktor arasında ilişki sağlam olmalıdır. Bir lösemi hastalığı gibi habis bir hastalık olmadığı için olumlu sonuçlar düşünülerek tedavi olunmalıdır. Beslenme önemlidir, kişi diyet yapıyorsa bırakmalıdır. Trombosit sayısı çok düşük olan hasta hastaneye yatırılarak tedavi edilmelidir.

Kan Toplanması Nedir, Nasıl Geçer?

Hemen herkesin çeşitli nedenlerle yaşadığı bir sorundur kan toplanması. Genellikle basit bir durum gibi görünse de, acısı tahmin edilenden fazladır. Vücudun herhangi bir yerinde oluşan bu problem çoğunlukla el ve ayaklarda görülür.

Kan Toplanması Neden Olur?

Tıpta hematon olarak anılan kan toplanması, derma katmanına kadar etki eden yaralanmalar veya alınan darbeler neticesinde oluşur. Derinin sıkışması, haşlanması ya da yanma, kimyasal madde veya alerjenler gibi sebeplerden ötürü meydana gelebilir. Ayrıca mantar veya viral enfeksiyonlar da kan toplanmasına yola açabilmektedir. Kan toplanmasında doku içerisindeki kanama yüzeysel veya derin olmak üzere iki şekilde oluşur. Yüzeysel olan ciltte kan oturmasında; yerel şişme, renk değişimi ve ağrı gibi belirtiler görülür. Derinsel olan kan toplanmasında ise daha geniş alanda şişme, geç renk değişimi ve bölgesel ağrı gibi belirtiler bulunur. Kan toplanması kırmızı veya kahverengi renklerinde görülebilir. Görüntüsü sıvı dolu bir yumru gibidir.

Ayakta Kan Toplanması Nedir?

Sık görülen kan toplanması şekillerinden biridir. Ayaktaki yapıların herhangi birinde oluşan rahatsızlık ya da bu yapılara alınan darbeler ayakta kan toplanmasına sebep olabilir. Genellikle bileklerde, ayak tabanında ve ayağın üst bölgesinde görülür. Ayakta kan toplanmasının sebepleri şunlardır:

  • Ayak ya da bacak bölgesine sert bir cisimle darbe alınması
  • Ayak kırılması, burkulması
  • Isınmadan ani hareketlerin yapılması
  • Kızamık, romatoid artrit gibi rahatsızlıklar
  • Alerjik reaksiyonlar

Tırnak Altı Kanama Nedir?

Daha önce de bahsettiğimiz gibi kan toplanması genellikle ayaklarda ve ellerde görülür. Tırnak altı kanama; tırnak ile tırnak yatağı arasında kan toplanmasıdır. Bu sorun şiddetli ağrıya sebep olabilmektedir. Parmağa çekiçle vurmak, parmağın üzerine ağır bir nesne düşmesi ya da parmağı herhangi bir yere sıkıştırmak gibi el ve ayak parmaklarının ezilmesine neden olan kazalar tırnak altı kanamaya neden olmaktadır.

Kan Toplanması Nasıl Tedavi Edilir? Kan Toplanması Nasıl Geçer?

Kan toplanması sorunu genellikle evde tedavi edilebilir bir sorun olsa da, zaman zaman profesyonel yardım almak gerekebilir. Kan birikmesi tırnak altındaki alanın yüzde 25’inden fazla ise mutlaka doktora başvurulmalıdır. Bunun yanı sıra şiddetli ağrı ve dokununca acı hissi varsa, el ve ayak parmaklarının ucundaki kemik zarar gördüyse ya da kan toplanması el ve ayak dışındaki bölgelerdeyse (baş ve boyun çevresi gibi) mutlaka tıbbi yardım alınmalıdır.

Tıbbi tedavide tırnağın altındaki kan boşaltılır. Bu işlemde doktorun tecrübesi ve işlemin nerede yapılacağı çok önemlidir. İşleme başlamadan önce kan toplanması olan bölge uyuşturulur. Bölge uyuştuğunda doktor kan boşlatma işlemine başlar. Dağlama, iğne ve ataç yaygın olarak kullanılan kan boşaltma yöntemleridir. Dağlama yönteminde; pilli bir ısıtıcı cihaz yardımıyla kana ulaşana kadar tırnak yakılarak delinir. İğne yönteminde; kanı boşaltmak amacıyla tırnak iğne ile delinir. Ataç yönteminde ise, ucu çıkarılan ataç alevde ısıtılır ve tırnak yakılarak bu ataç yardımıyla delinir. Ataç yöntemi eski bir yöntemdir olsa da, günümüzde hala bazı pratisyen hekimler tarafından kullanılmaktadır.

Kan toplanması ile oluşan kabarcıkların patlatılması durumunda enfeksiyon kapma riski doğabilir. Eğer kan toplanan bölge soyulur ve içinden sıvı akarsa, bu sıvı temizlenir, ardından da bölge sık sık anti bakteriyel sabun ile yıkanır. Kan toplanması oluşan bölge enfeksiyon kapmadığı sürece genellikle kendi kendine iyileşir. Eğer ağrı hafifse ve kan toplanması tırnak altındaki alanın yüzde 25’inden daha az ise,  evde bakım tavsiye edilir.

Kan toplanması durumunda uygulanan tedavi yöntemleri şunlardır:

  • Elastiki bandaj uygulaması
  • Yerel soğuk uygulama
  • Bazen hematomun boşaltılması
  • Antienflamatuar ilaç verilmesi
  • Geç devrede fizik tedavi

Bu tedavi yöntemleriyle birlikte iyileşme sürecini hızlandırmak amacıyla evde bazı doğal çözümler uygulanabilir. İşte kan toplanması için evde uygulayabileceğiniz doğal yöntemler…

Kan Oturmasına Ne Yapılır? Kan Toplanmasına 15 Doğal Çözüm

  1.  Buz Uygulaması

Kan toplanması oluşur oluşmaz bölgeye buz kompresi uygulanması hem şişliği hem de acıyı azaltır.  Bu uygulamayla deri altındaki kanama da azalır. Günde birkaç kez uygulamak yeterlidir. Buz uygulaması yaparken buzu doğrudan cilde değdirmemeye dikkat edilmeli; buz havluya sarılarak bölgeye uygulanmalıdır. Aksi bir durumda cilt aşırı soğuktan ötürü yanabilir veya tahriş olabilir. Eğer o anda evinizde buz yoksa dondurulmuş sebze paketlerini de uygulayabilirsiniz.

  1. Yüksekte Tutmak

Kan toplanmasını engellemek amacıyla darbe alan ya da yaralanan bölge yüksek tutulmalıdır. Bu yöntem aynı zamanda bölgenin şişmesini de önler. Bu uygulamada dikkat edilmesi gereken nokta; yaralanan bölgenin tüm gün yüksekte tutulmasıdır.

  1. Hijyen

Kan toplanması sorununda istenmeyen durumlardan biri, yaralanan bölgenin enfeksiyon kapmasıdır. Bu durumun önüne geçmek için ellerinizi sürekli temiz tutmaya özen göstermelisiniz. Elinizi yıkamadan yaralanan bölgeye dokunmamalısınız. Eğer sargı bezi kullanıyorsanız, bezin nemli ya da kirli olmamasına dikkat etmelisiniz.

  1. Aloe Vera Suyu Uygulaması

Aloe vera suyu şişliği ve ağrıyı önleme konusunda etkili bir yöntemdir. Kan toplanmasından kaynaklanan şişlikleri en aza indirmek için bölgeye aleo vera suyu veya jeli uygulanabilir. Aloe vera jelinin bir diğer özelliği ise anti enflamatuar olmasıdır. Yani bölgenin enfeksiyon kapmasını önlemektedir.

  1. Diş Macunu Uygulaması

Kan toplanması sorununda enfeksiyon oluşumunu önlemek amacıyla, yaralanan bölge üzerine biraz su ile karıştırılan diş macunu uygulanabilir.

  1. Kan Toplanan Bölgenin Havalandırılması

Yaralanan bölge mümkünse hiç sarılmamalı, hava alması sağlanmalıdır. Aksi taktirde iyileşme süresi uzar. Eğer bandaj kullanılması gerekiyorsa, bandajın gevşek sarılması önerilmektedir.

  1. Salatalık Uygulaması

Salatalık da şişliği azaltır. Ayrıca soğutma etkisi vardır. Salatalıkları dilimleyerek birkaç gün boyunca yaralanan bölgeye uygulayabilirsiniz. Etkisini görebilmek için bu uygulamayı günde birkaç kez tekrar etmeniz gerekir. Ayrıca dilerseniz gün içerisinde en az bir kez salatalık suyu içebilirsiniz.

  1. Atel

Eğer kan toplanması eklem bölgeleri, dirsek içi ya da diz arkası gibi bölgelerdeyse; hareket anında bölgenin zarar görmemesi amacıyla atel kullanılabilir.

  1. Çay Poşeti

İlk olarak söylemeliyiz ki; bu yöntemi seçerseniz uygulamayı 20 gün boyunca günde birkaç kez yapmanız gerekmektedir. Uygulama için: soğuk ve ıslak bir çay poşetini yaralanan bölgede birkaç dakika boyunca bekletmeniz yeterli. Çayda bulunan tannik asit (tanen) bir yandan bölgenin enfeksiyon kapma riskini azaltırken diğer yandan da şişkinlerin oluşmasını önler.

  1. Sandal Ağacı Tozu Uygulaması

Bu uygulama şimdiye kadar saydıklarımızdan biraz farklı olsa da, etkili bir çözüm olduğunu söylemeyiz. Bu yöntemde; sandal ağacı tozuna biraz su eklenir ve toz hamur haline getirildikten sonra yaralanan bölgeye uygulanır. Karışım cilt üzerinde kuruduktan sonra nemli bir bez ile temizlenir. Etkili bir çözüm için bu uygulamanın günde birkaç kez, birkaç gün boyunca düzenli olarak tekrar edilmesi önerilmektedir.

  1. Sarımsak Yağı Uygulaması

Sarımsak yağı da kan kabarcıklarının yani kan toplanmasının iyileşme sürecini hızlandırır. Diğer yandan da antienflamatuvar özelliği ile bölgenin enfeksiyon kapmasını engeller. Bu yöntemi uygulamak için: sarımsak yağı biraz ısıtılır, sonrasında da oda sıcaklığına gelmesi beklenir. İstenilen sıcaklığa ulaştığında masaj yaparak yaralanan bölgeye sürülür. Cilde nüfuz etmesi için 30 dakika bekletildikten sonra soğuk su ile temizlenir. Bu uygulamayı da günde birkaç kez tekrarlamak gerekir. Eğer sarımsak yağı ciltte alerji yaparsa, uygulama hemen bırakılmalıdır.

  1. Zerdeçal Uygulaması

Son dönemlerde mucizevi bir besin olarak gösterilen zerdeçal, özellikle antiseptik ve iyileştirici özellikleri ile biliniyor. Bu özelliği sayesinde küçük yanıklar, güneş yanıkları ve kan toplanması gibi sorunlarda da kullanılıyor.

Zerdeçal 3 farklı şekilde uygulanabilmektedir. Birinci yöntemde; zerdeçal ile gül suyu uygun bir kapta karıştırılır ve hamur haline getirilir. Elde edilen hamur yaralanan bölge üzerine uygulanır. İkinci yöntemde; bal ve zerdeçal karıştırılır. Elde edilen karışım kan kabarcıklarının üzerine uygulanır. Üçüncü yöntemde ise; 1 çay kaşığı zerdeçal tozu bir bardak ılık süte eklenir ve her gece yatmadan önce içilir.

Birinci ve ikinci yöntemi günde birkaç kez uygulamak gerekmektedir.

  1. Cadı Fındığı

Kan toplanması sorununda oldukça etkili olan bitkilerden biridir cadı fındığı. Hem ağrıyı azaltır hem de içeriğindeki tanen sayesinde kan kabarcıklarının çok hızlı bir şekilde kurumasını sağlar. Diğer yandan yaralanan bölgenin iltihaplanmasını da engeller. Cadı fındığının iyileştirici etkisinden faydalanmak için yapmanız gereken tek şey;
1 hafta boyunca en az 4 kez az miktarda cadı fındığı ekstresini kan kabarcıkları üzerine uygulamak.

  1. Çay Ağacı Yağı Uygulaması

Tıpkı çayda olduğu gibi, çay ağacı yağı da kan kabarcıklarının giderilmesinde etkilidir. Antiseptik, antifungal ve antienflamatuvar özellikleri ile doğal bir kurutucu olan çay ağacı yağı, yaralanan bölgeye uygulandığında kan kabarcıklarını hızlı bir şekilde kurutur.

Çay ağacı yağı uygulaması için: bir miktar çay ağacı yağı su ile seyreltilir. Elde edilen karışım kan kabarcıkları üzerine sürülür ve 10 dakika beklenir. Süre dolduktan sonra bölge soğuk su ile durulanır.

Önemli Not: Bu yöntemi hamile ve emziren kadınların kullanması kesinlikle önerilmemektedir.

  1. Epsom Tuzu Uygulaması

Bir diğer adı sülfat olan epsom tuzu da ağrıyı ve iltihaplanmayı azaltır. Bu uygulama için: sıcak suya biraz epsom tuzu eklenir ve karıştırılır. Elde dilen karışım yaralanan bölgeye sürülür ve 10 dakika beklenir. Süre dolduktan sonra cilt ılık suyla temizlenir. Bu uygulamayı günde 2 ya da 3 kez yapmak gerekmektedir.

&#;&#;r&#;kler Ve Derinin Altında Kan Benekleri

Çürükler

&#;o&#;unlukla bir &#;arpma veya d&#;&#;me nedeniyle derinin alt&#;ndaki k&#;&#;&#;k damarlar koptu&#;unda veya &#;atlad&#;&#;&#;nda &#;&#;r&#;k olur. Kan derinin alt&#;ndaki dokulara s&#;zar ve siyah-mavi renge neden olur. &#;&#;r&#;kler (kont&#;zyonlar) genellikle 2 ila 4 haftada iyile&#;irken morumsu siyah, k&#;rm&#;z&#;ms&#; mavi veya sar&#;ms&#; ye&#;il dahil renk de&#;i&#;tirir. Bazen &#;&#;r&#;k b&#;lgesi yer&#;ekimi do&#;rultusunda v&#;cudun a&#;a&#;&#;s&#;na yay&#;l&#;r. Bacaktaki bir &#;&#;r&#;&#;&#;n iyile&#;mesi y&#;zdeki veya kollardaki bir &#;&#;r&#;kten daha uzun s&#;rer.

&#;o&#;u &#;&#;r&#;k endi&#;e verici de&#;ildir ve kendi kendine ge&#;er. Evde tedavi iyile&#;meyi h&#;zland&#;rabilir ve bir yaralanman&#;n neden oldu&#;u &#;&#;r&#;klere e&#;lik eden &#;i&#;kinlikle ac&#;y&#; hafifletir. Ama a&#;&#;r&#; &#;&#;r&#;k, &#;i&#;me ve bir yaralanmadan sonra 30 dakika i&#;inde ba&#;layan a&#;r&#; ciddi bir burkulma veya k&#;r&#;k gibi daha ciddi bir sorun anlam&#;na gelebilir.

Kolayca &#;&#;r&#;&#;&#;n&#;z oluyorsa &#;&#;r&#;&#;e neyin neden oldu&#;unu hat&#;rlamayabilirsiniz. Kolayca &#;&#;r&#;k olu&#;mas&#;, &#;&#;r&#;k k&#;&#;&#;kse, yaln&#;z arada bir ortaya &#;&#;k&#;yorsa ciddi bir sa&#;l&#;k sorununuz oldu&#;u anlam&#;na gelmeyebilir.

Ya&#;l&#; yeti&#;kinlerde k&#;&#;&#;k yaralanmalarda &#;zellikle &#;n kolda, ellerde, bacaklarda ve ayaklarda yaralanmalarda kolayca &#;&#;r&#;k meydana gelir. Ki&#;i ya&#;land&#;k&#;a deri daha az esnek ve daha ince hale gelir, &#;&#;nk&#; derinin alt&#;nda daha az ya&#; vard&#;r. Bu de&#;i&#;iklikler g&#;ne&#;e maruz kalmaktan deri hasar&#;yla birlikte damarlar&#;n kolayca kopmas&#;na neden olur. Damarlar koptu&#;unda &#;&#;r&#;k ger&#;ekle&#;ir.

Kad&#;nlarda, &#;zellikle uyluklarda, kaba etlerde ve kollar&#;n &#;st k&#;sm&#;nda ufak darbelerde bile erkeklere g&#;re daha kolay &#;&#;r&#;k meydana gelebilir.

&#;&#;r&#;&#;e meyil bazen aileden gelir.

Ara s&#;ra bir yaralanmadan sonra kan derinin alt&#;nda toplan&#;p birikerek (hematom) deriye s&#;ngerimsi, lasti&#;imsi, yumrulu bir g&#;r&#;n&#;m verir. Normal bir &#;&#;r&#;k daha yayg&#;nd&#;r ve sert bir yumru hissi vermez. Hematom genellikle endi&#;elenecek bir &#;ey de&#;ildir.

Kaza sonucu yaralanmadan kaynaklanm&#;&#; gibi g&#;r&#;nmeyen &#;&#;r&#;&#;&#;n nedeni istismar olabilir. Bu olas&#;l&#;&#;&#; d&#;&#;&#;nmek &#;zellikle &#;&#;r&#;kler a&#;&#;klanam&#;yorsa, a&#;&#;klamalar de&#;i&#;iyor veya yaralanmaya uymuyorsa &#;nemlidir. B&#;yle bir &#;&#;r&#;&#;&#; rapor edin ve daha fazla istismar&#; engellemek i&#;in yard&#;m aray&#;n.

Kan Benekleri

Deri alt&#;ndaki kan benekleri ya purpurad&#;r ya da pete&#;i. Purpura, &#;&#;r&#;k gibi g&#;r&#;nebilir ama &#;o&#;u &#;&#;r&#;kte oldu&#;u gibi bir yaralanman&#;n sonucu de&#;ildir. Pete&#;i &#;&#;r&#;k gibi g&#;r&#;nmez. Derideki ufak, d&#;z, k&#;rm&#;z&#; veya mor noktac&#;klard&#;r ama her zaman bulunan ufak, d&#;z, k&#;rm&#;z&#; beneklerden veya do&#;um lekelerinden (hemanjiyom) farkl&#;d&#;rlar.

Ani ve a&#;&#;klanamayan &#;&#;r&#;kler veya derinin alt&#;nda kan benekleri ya da &#;&#;r&#;k s&#;kl&#;&#;&#;nda ani art&#;&#; a&#;a&#;&#;dakilerden kaynaklanabilir:

  • Aspirin veya kan suland&#;r&#;c&#;lar (antikoag&#;lanlar) gibi bir ila&#;
  • Kanda veya dokularda toksinin birikmesine neden olan enfeksiyon (sepsis).
  • Hemofili, von Willebrand hastal&#;&#;&#;, trombositopeni gibi bir kanama, p&#;ht&#;la&#;ma bozuklu&#;u, daha az yayg&#;n bir di&#;er kanama veya p&#;ht&#;la&#;ma bozuklu&#;u.
  • P&#;ht&#;la&#;may&#; etkileyen di&#;er hastal&#;klar. &#;rnekler aras&#;nda a&#;a&#;&#;dakiler bulunur:

* Lupus gibi kronik iltihapl&#; hastal&#;klar

      * Siroz gibi karaci&#;er hastal&#;&#;&#;

      * Hodgkin hastal&#;&#;&#;, l&#;semi veya multipl myelom gibi baz&#; kanser t&#;rleri

  • Bir damar&#;n iltihaplanmas&#; (vask&#;lit)
  • K&#;t&#; beslenme, B12, C veya K vitaminleri ya da folik asit eksikli&#;i.

Anormal &#;&#;r&#;k veya kan beneklerinin t&#;bbi tedavisi kanamay&#; &#;nlemeye veya durdurmaya, &#;&#;r&#;&#;e neden olabilecek ilac&#;n ayarlanmas&#;na veya &#;&#;r&#;&#;e neden olan sa&#;l&#;k sorununun tedavisine odaklan&#;r.

Cilt bir &#;&#;r&#;k &#;zerine zedelenmi&#;se cilt enfeksiyonu i&#;aretlerine dikkat edilmelidir. 

Uzm. Dr. Nursal Filorinali KONDUK

Doktorum v&#;cudumun heryeri kasiniyor derinin altında birşeyler var sanki neden boyle oluyor be yapmaliyim devamı

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası