çoçuklarda balgam söktürücü bitkiler / Balgam Söktürücü Bitkisel Öneriler - Nefis Yemek Tarifleri

Çoçuklarda Balgam Söktürücü Bitkiler

çoçuklarda balgam söktürücü bitkiler

Öksürüğe İyi Gelen 10 Bitkisel Formül

Öksürük, başladı mı kolay kolay geçmeyen, zaman zaman insanın krize bile girmesine neden olan önemli bir sağlık sorunu. Gece uykulardan uyandıran ya da önemli bir toplantı sırasında sizi zor durumda bırakabilen öksürük krizlerinden kurtulabilmek için özellikle bitkilerden yararlanmak gerekir.


111

TAZE VEYA KURU AYVA YAPRAĞI

Ayva meyvesi ve yaprakları yıllardan beri öksürük tedavisinde kullanılıyor. İçerisindeki bileşenlerin boğaz yolu enfeksiyonlarında etkili ve boğazı yumuşatıcı etkisi bulunuyor. Bitkilerin çiçek ve yaprak kısımları demleyerek içebilirsiniz. Tedavi amacıyla içiyorsanız şeker ilave etmeyin. Kuru ayva yapraklarını 10-15 dakika, taze ayva yapraklarıbı ise 3-5 dakika demleyerek günde 2-3 fincan kadar içebilirsiniz.

211

EKİNEZYA ÇAYI

Ekinezya bitkisinin ağırlıklı olarak soğuk algınlığı, nezle, grip gibi rahatsızlıklardan korunmada kullanımı öneriliyor. Yapılan çalışmalar ekinezyanın boğaz ve akciğerlerdeki iltihabın yol açacağı hasarı engellediğini gösteriyor. Demlenerek ve içerisine 1 tatlı kaşığı bal ilavesi ile günde 2 fincan kadar içebilirsiniz.

311

AYVA, BAL VE IHLAMUR

Bu karışımdan elde edilen çay, öksürüğe karşı oluşturulabilecek en muhteşem karışımlardan biri. Ayva, bal ve ıhlamurdan oluşan çay boğazları yumuşatıyor ve iyileşme sağlıyor. Günlük 2-3 fincan kadar tüketebilirsiniz.

411

ZENCEFİL, BAL VE KARANFİL

Karanfilin içerisindeki uçucu bileşenler, ağız ve boğaz yolu iltihaplarında, bakteri ve virüslerin yol açtığı enfeksiyonlarda antiseptik ve ağrı hissini azaltıcı etkiye sahip. Zencefilin içerisindeki bazı bileşenlerin de iltihap giderici etkisi düşünüldüğünde, 1 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı kadar toz zencefil ve 1 çay kaşığı kadar karanfil ile karıştırılarak kür halinde içilebilirsiniz. Arzu ederseniz bu karışıma limon da ekleyebilir ve günde 1-2 tatlı kaşığı içebilirsiniz.

511

TOZ KARABİBER VE BAL

Yürütülen birçok çalışmada bağışıklık sistemini güçlendirici, kanser karşıtı, yangı ve spazmları iyileştirici etkileri ortaya konulan toz karabiberin, öksürüğe karşı meyvesini demleyerek gargara yapabilirsiniz. Ayrıca yine tane karabiberi ılık suda demleyip 1 tatlı kaşığı bal ilavesiyle içebilirsiniz. Fakat reflü, gastrit ve ülser gibi sindirim sistemi rahatsızlıklarınız varsa bu çaydan sınırlı tüketmeniz gerekiyor. Herhangi bir sağlık sorunu olmayan bireyler günde 2-3 tatlı kaşığı kadar tüketebilir.

611

YEŞİL ÇAY VE KAKULE

Yeşil çayın yüksek antioksidan özelliği artık herkes tarafından bilinirken kakule ile birleşen yeşil çayın hem bağışıklık sistemi hem de boğaz yolu enfeksiyonlarında etkisi büyük. Yoğun derişimli çayı gargara olarak kullanabilirsiniz ve kakule ilaveli yeşil çayı günde 2-3 fincan kadar tüketebilirsiniz. Fakat hipertansiyon veya taşikardi probleminiz varsa günde 2 fincanı geçmeyin.

711

AYVA ÇAYI

Ayva çayının öksürükte yumuşatıcı ve yatıştırıcı etkisi bulunuyor. 1 çay kaşığı parçalanmamış ayva tohumunu 1 fincan su içerisinde 5-10 dakika kadar demledikten sonra içebilirsiniz. Genellikle bitki çayları hafif etkili olduğundan yemeklerden 30 dakika önce veya 1-2 saat sonra mide boşken içmeniz çayın olumlu etkisini artırıyor.

811

ZENCEFİL, KARABİBER, BAL, LİMON, TARÇIN

1 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı toz karabiber, 1 çay kaşığı toz tarçın ve yarım limonu karıştırarak gün içerisinde öğün aralarında mide boşken günde 2-3 tatlı kaşığı tüketerek öksürüğün tahriş edici etkisini azaltabilirsiniz.

911

MEYAN KÖKÜ, ŞAHTERE, ZENCEFİL

1 tatlı kaşığı öğütülmüş meyan kökü, 1 tatlı kaşığı şahtere ve 1 tatlı kaşığı toz zencefili 1 bardak kaynatılmış suyun içerisine ilave ederek 3-5 dakika demleyin. Bu çayı gün içerisinde 2-3 fincan kadar tüketilebilirsiniz.

1011

IHLAMUR ÇAYI

Öksürük denilince ilk akla gelen çay ıhlamur. İçerisindeki bileşenlerden flavonoidler; iltihap giderici ve ağrı kesici etki gösterirken, musilajların; tahrişi önlediği ve boğazı yumuşattığı yönünde birçok veri mevcut. Bu nedenle öksürüğe karşı günde 2-3 bardak çay içebilirsiniz. Tedaviye yönelik kullanılan ıhlamur çayına şeker ilave etmeyin. Şeker, çaydaki etkili bileşenlerle reaksiyona girebiliyor. Bal ilavesini ise 40 derecenin altındaki sıcaklıklarda yapmak gerekiyor.

1111

BİTKİSEL KARIŞIM VE BİTKİ ÇAYLARININ PÜF NOKTALARI

  • Bitki çaylarının bir kısmı demlenerek içilebildiği gibi bir kısmı da kaynatılarak içilmeli. Bu iki yöntem birbirinden çok farklı. Bitkilerin odun, kabuk, kök gibi kısımları kaynatılarak hazırlanmalı ve ortalama süre 30 dakika olmalı.
  • Bitkilerin yaprak, çiçek gibi kısımları ise demlenerek hazırlanmalı ve demleme süresi 5-20 dakika civarında olmalı.
  • Her bitkinin çayı olmuyor. Bitki bileşenlerinin sıcak suya dayanıklı olması gerekiyor.
  • Bitki çayları tedavi amaçlı kullanılıyorsa şeker ilave edilmemelidir.
  • Bitki çaylarının etkisini gösterebilmeleri için açken tüketmelisiniz, yemekten 30 dakika önce veya 1-2 saat sonra içmeye özen gösterin.
  • Çay hazırlanması aşamasında taze su kullanın. Aksi takdirde suyun içerisindeki mineraller değiştiği için çayın kalitesi olumsuz etkileniyor.
  • Uçucu bileşenlere sahip çaylar için ağzı kapaklı fincanlar kullanın. Bitki kısımları çay yapılmak üzere ufalandığında oksijen ile temasa açık hale gelip değişime uğrayabiliyor. Kapalı kaplarda saklayın.

*Bu içeriğin geliştirilmesinde Tıbbi Direktörlük katkı sağlamıştır.
*Web sitemizdeki bilgiler kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız. İçeriklerde Acıbadem Sağlık Grubu'nun tedavi edici sağlık hizmetlerine yönelik bilgiler yer almamaktadır.

RANDEVU AL  

Balgam Söktürücü Pratik Bilgiler

Balgam genellikle soğuk algınlığına ve diğer üst solunum yolu enfeksiyonlarına eşlik eder. Ciddi bir sağlık sorunu olmamakla birlikte eğer zamanla tedavi edilmezse, bronş tüplerini tıkayabilir ve tahriş edebilir. Bu da üst solunum yolu enfeksiyonuna neden olabilir. Bu durumlarda balgam söktürücü ilaçlar almanıza gerek yok. Tamamen doğal yollara başvurarak bu hastalığı önleyebilirsiniz.

Balgam genellikle boğaz temizleme, sürekli öksürük, burun akıntısı, zor nefes alma, güçsüz hissetme ve bazı durumlarda ateş gibi sürekli bir ihtiyaç ile kendini belli eder. Göğüs ve boğazda toplanıp sıkışma eğilimi gösterir ve genellikle öksürme yoluyla dışarı atılır. Balgam, enfeksiyona karşı üretilen bakteri veya virüs içerir. Yaygın soğuk algınlığı, grip ve bronşit gibi enfeksiyonlara ek olarak, astım ve saman nezlesi, zarar görmüş ses telleri ve aşırı sigara kullanımı gibi tahriş edici maddelere karşı alerjik bir reaksiyon oluşturabilir.

Özellikle gebelikte balgam söktürücü tedaviler için bu doğal yöntemlere başvurulması daha faydalı olacaktır. Balgam söktürücü sebze ve meyveler,balgam söktürücü yöntemler, balgam söktürücü hap, balgam söktürücü pastil ve balgam söktürücü ilaçlarzararlı mı gibi merak ettiğiniz pek çok soruyu yazımızda bulabilirsiniz.

Sigara içiyorsanız bu dönemde bırakmanızı tavsiye ederiz çünkü sigara içmek boğazınızı tahriş edeceği için solunum yollarınızı kötü yönde etkiler ve daha fazla tıkanıklık oluşmasına sebebiyet verir.

Zerdeçal, aşırı mukus üretimine neden olan bakterileri öldürmeye yardımcı olan kuvvetli antiseptik özelliklere sahiptir. Bağışıklığı artırmaya da yarayan zerdeçalı, bir bardak sıcak süte bir çay kaşığı kadar ekleyin. Sabahları ve yatmadan önce için. Gargara yapmak için ise bir bardak sıcak suya bir çorba kaşığı zerdeçal ve bir tutam tuz ekleyin. Günde birkaç kez gargara yapmak için kullanın.

Kafanızı yüksekte tutacak bir yastıkla uyumanız da balgam söktürücü pratik bilgiler arasında bulunuyor. Bu şekilde burun tıkanıklığınızı giderebilir, öksürüğünüzü azaltabilirsiniz.

Balgam Söktürücü Bitkiler

Doğal yöntemler yerine kolay yoldan balgam söktürücü hap ya da ilaçlar ile tedavi olmak istiyorsunuz ama aklınızda bir soru var: Balgam söktürücü ilaçlar zararlı mı?

Tüm kimyasalların belli başlı zararları bulunuyor, ama balgam özelindeki ilaçlar içeriğindeki asetilsistein bulundurur ve bu maddenin balgam sökmek için yararlı olduğuna dair yeterli bulguya rastlanılmamıştır. Gıdalarımızda doğal yoldan bulunan pek çok antioksidan ve iyileştirici madde bulunurken vücudumuza kimyasal sokmaktan kaçınmak gerekir.

Balgam söktürücü şifalı bitkiler arasında bulunanlardan biri de nanedir. Mentol içerdiğinden hastalığın tedavisine ve solunum yollarının açılmasına yardımcı olduğu bilinen sakinleştirici bir bitkidir. Balgam söktürücü bitkiler arasında öne çıkan nane üzerine yapılan araştırmalar sonucunda, mentolün burun mukozasındaki iltihaplanmayı etkili bir şekilde azaltmaya yardımcı olduğu ve üst solunum yolundaki enfeksiyonlara karşı koruma sağladığı belirlenmiştir.

Araştırmalar ayrıca nane yağının bronşiyal düz kasların rahatlamasına yardımcı olabileceği ve akciğerlerin havalandırılmasını arttıracağı sonucuna varmıştır.

Bir diğer balgam söktürücü bitki olan okaliptus, Avustralya’nın en yaygın yetiştirilen ağaçlarından biri haline gelen, hiç yaprak dökmeyen bir ağaçtır. Okaliptus, öksürük pastilleri ve diğer öksürük ilaçlarında yaygın olarak bulunur. İçeriğinde bulunan cineol, vücutta mukus azaltılmasına yardımcı olur.

Balgam Söktürücü Yöntemler Nelerdir?

Balgam söktürücü evde uygulanabilecek birkaç yöntem ile tedavi olmanız mümkün. Balgamla baş etmek son derece sinir bozucu olabilir ve görünüşte bitmeyen bir mücadele verdiğinizi düşünebilirsiniz. Ancak, etkili ve doğal ev ilaçlarının, hızlı ve yan etkilere neden olmadan işe yaradığını göreceksiniz.

Balgamdan kurtulma yöntemlerinin başında buhar tedavisi gelir ve bu en basit yöntemlerden biridir. Burun kanallarına buhar teneffüs etmek balgamın sıvı halde tutulmasına yardımcı olur, bu nedenle sisteminizden atılması daha kolaydır. Her gün iki kez buhar banyosu yapmak için duşunuzun sıcaklığını ayarlayın ve mukusun dağılmasına yardımcı olmak için kapalı banyoda 10 dakika kadar bekleyin. Ilık su vücudunuzdaki nemi alacağından bedeninizin nemli olduğundan emin olmanız gerekir.

Alternatif olarak, sıcak kaynar suyu büyük bir kaba dökün ve başınızın üstünü bir havlu ile örtün. Yüzünüze sert bir sıcak vuracak ama yaklaşık 5 veya 10 dakika kadar buharı teneffüs etmeniz gerekir. Bu basit yöntemi günde birkaç kez kullanabilirsiniz.

Balgam söktürücü doğal yollar arasında sıcak tuzlu suyla gargara yapmak da bulunuyor. Tahriş olup yıpranmış boğazınızı yatıştırmak için sıcak su, enfeksiyona sebebiyet veren bakteri ve mikropları yok etmek için ise tuz kullanılır, bu yöntemle balgam üretimi azalır. Bu yöntemi günde birkaç kez tekrarlayabilirsiniz. Balgam söktürücü besinler ile de bu derdinizden kurtulmanız mümkün.

Balgam Söktürücü Yiyecekler Nelerdir?

Limon, mukus ve balgamın gevşetilmesi için mükemmel bir bileşen. Artı, limonun antibakteriyel özelliği ve yüksek C vitamini içermesi, vücudun enfeksiyonlara karşı direncini artırır. Bir çay kaşığı limon suyu ve bir çorba kaşığı sıcak suya, iki çay kaşığı limon suyu ekleyin. Bu balgam söktürücü karışım ile balgam üretimini azaltmak için günde en az üç kez içmeniz gerekir.

Bir başka basit seçenek, bir dilim limonu kesip üzerine tuz ve biber serpip limon dilimini emmektir. Bu yöntem de balgamın boğazdan çıkarılmasına yardımcı olur. Bunu günde iki veya üç kez yapabilirsiniz.

Balgam söktürücü gıdalar arasında soğan da bulunuyor. Boğazınızı rahatlatmaya ve balgamdan kurtulmanıza yardımcı olacak mükemmel antibiyotik ve balgam söktürücü özelliklere sahip olan soğan, bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve iyileşme sürecini hızlandırmaya da yardımcı olur. Küçük bir soğanı yıkayın ve ince ince doğrayın. İki yemek kaşığı şekerle soğanı karıştırın ve yarım saat boyunca kenarda bekletin. Karışım sıvı bir hal alacaktır. Bu sıvıyı bir çorba kaşığı her iki ila üç saatte bir için. Bir- iki gün boyunca buzdolabında saklanabilir.

Havucun balgamda ve diğer benzer koşullarda tedavide çok etkili olduğu tespit edilmiştir. Havuç, bağışıklık sistemini güçlendiren ve çeşitli enfeksiyonlara karşı direnç geliştiren güçlü bir antioksidan olup, C vitamini için mükemmel bir kaynaktır. Artı, havuç birçok besin ve öksürük belirtilerinin yanı sıra balgam azaltmaya yardımcı vitaminler ile doludur. Havucun suyunu sıkarak içmeniz, sizi büyük ölçüde rahatlatacaktır. Birkaç çay kaşığı bal ve su ekleyerek hazırlayacağınız karışımı gün boyunca içebilirsiniz. Balgam söktürücü doğal yiyecekler arasında bulunan soğan ve havucu çiğ olarak ya da yemeklerinizin içine katarak yediğinizde de son derece etkili olacaktır.

Siyah turp pek çok faydasının yanı sıra balgam söktürücü özelliği ile de sıkça kullanılır. Balgam söktürücü siyah turp için bir siyah turpun içini oyun ve bir miktar bal koyun, turbu bir bardağın içine oturtup sabaha kadar bekletin. Uyandığınızda turbun içine koyduğunuz balın bardağa aktığını görebilirsiniz, aç karnına yiyebilirsiniz.

İbrahim Saraçoğlu’nun balgam söktürücü keçiboynuzu kürü de faydalı olacaktır. 4-5 adet keçiboynuzunu küçük parçalara bölüp kaynar suyun içine atın ve birkaç dakika kaynatın. Soğuduktan sonra her sabah ve akşam yemeğinden sonra 1 çay bardağı içebilirsiniz.

Kırmızı biber de burun tıkanıklığında ve boğazda oluşan balgamda yardımcı olur. Biberin sıcak ve uyarıcı aroması, göğsünüzdeki ağrıların azalmasına yardımcı olur ve tahriş olmuş boğazı yatıştırır. Bir çay kaşığı kırmızı biber ve rendelenmiş taze zencefil, birer çorba kaşığı bal ve elma sirkesi ve iki çorba kaşığı suyu karıştırın. Bu balgam söktürücü kür sayesinde balgam üretiminiz azalacak. Bu karışımı günde iki veya üç kez içebilirsiniz. Ayrıca yemekleri pişirirken biber eklemeyi unutmayın.

Bal, rahatsız edici bir boğazın yatıştırılması ve balgamın ortadan kaldırılması için mükemmel bir ilaç haline getiren antiviral ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. Ayrıca, bağışıklık sisteminin enfeksiyonlarla daha çabuk mücadele etmesine yardımcı olan antiseptik özellikleri vardır. Bir çorba kaşığı bala bir parça karabiber ekleyin. Biber, mukoza zarlarını yatıştırırken biber gazı enfeksiyonunu tedavi etmeye yardımcı olur. Bu karışımı günde iki kez bir hafta süreyle tüketin. Bir bardak ılık suya bir çorba kaşığı bal ilave edin. Bunu günde birkaç kez için. Balın tıbbi özelliklerinden faydalanacaksınız ve su mukusun ince olmasına yardımcı olacaktır.

Balgam Söktürücü İçecekler Nelerdir?

Balgamdan kurtulmak için zencefilli ilaçlar da faydalı olacaktır. Zencefil, antiviral ve antibakteriyel özellikleri sayesinde boğaz tıkanıklığınızı açar ve rahatça nefes almanızı sağlar. Bir fincan taze zencefil dilimlerini bir fincan kaynar suya ekleyin. Birkaç dakika karıştırın ve sonra iki tatlı kaşığı bal ekleyin. Bu balgam söktürücü karışım ile boğazlarınızın rahatladığını hissedeceksiniz. Zencefil çayını günde birkaç kez içebilirsiniz. Alternatif olarak, çiğ zencefil dilimlerini günde birkaç kez çiğnemek ve yemeklerinize zencefil eklemek de oldukça iyi bir yöntem.

Bir diğer faydalı yöntem ise sıcak tavuk çorbasıdır. Solunum yollarının nemlendirilmesine ve balgamın kıvamını inceltmeye yardımcı olacaktır. Ayrıca boğazı yatıştırır ve rahatlamaya neden olur. Günde en az iki veya üç kez tavuk çorbası içerek boğazınızı rahatlatabilirsiniz. İçerisine zencefil ve sarımsak eklerseniz hem lezzetini artırırsınız hem de daha etkili bir çözüm yöntemi geliştirmiş olursunuz.

Balgam söktürücü şeyler gördüğünüz gibi oldukça fazla. Dilediğinizi denemeye başlayarak tedavi sürecinizi hızlandırabilirsiniz. Balgam söktürücü doğal yöntemler için aşağıda bulabileceğiniz birbirinden faydalı çay tariflerini deneyebilirsiniz. Dilerseniz balgam söktürücü İbrahim Saraçoğlu yöntemlerine, Feridun Kunak kürlerine veya balgam söktürücü Ahmet Maranki önerilerine de ulaşabilirsiniz.

Balgam Söktürücü Şifalı Çay Tarifleri

1) Bu Çay Tam Size Göre: Balgam Söktürücü Kuru Öksürük Çayı

Limon ve elma her derde deva. Balgam söktürücü çaylar içerek boğazınızı biraz olsun rahatlatmak isterseniz bu çay tam size göre! Balgam Söktürücü Kuru Öksürük Çayı

2) Tedavi Sürecinizi Hızlandıran Doğal İlaç: Doğal Balgam Söktürücü İlaç

Hastalık sürecinizi hemen atlamak istiyorsunuz ama kimyasallara da başvurmak istemiyorsunuz. Balgam söktürücü bitkisel ürünler ile hazırlayacağınız bu ilaç hem doğal hem de çok etkili bu ilaç sayesinde tedavinizi hızlandırabilirsiniz. Doğal Balgam Söktürücü İlaç

3) “Benim İlacım Çay!” Diyenlere: Balgam Söktürücü Çay

Ballı ılık su bile boğazı yatıştırıp dindirmekte işe yararken bu çayın mucizesi inkar edilemez! Siz de deneyin, boğazınızı dinlendirmeye yardımcı olun. Balgam Söktürücü Çay

4) Bir Taşla İki Kuş: Balgam Söktürücü Öksürük Çayı

Bitmek bilmeyen bir öksürük ve balgam akıntısından şikayetçiyseniz, balgam söktürücü bitkisel yöntemlerle hazırlanan bu çay sayesinde biraz da olsa rahatlayacağınıza eminiz. Balgam Söktürücü Öksürük Çayı

5) Çaydan Gelen Sağlık: Balgam Söktürücü Bitki Çayı

Doğal yöntemlerden vazgeçmeyenler için çok özel bir tarifimiz var! Balgam söktürücü çaylar arasında en etkili olanlardan biri için hemen tarifi hazırlamaya başlayın. Balgam Söktürücü Bitki Çayı

Balgam söktüren şeyler neler? Bu bitkiler balgama karşı birebir!

Balgam söktüren bitkiler ilaç tedavisinin yanı sıra evde doğal yöntemlerle tedavisine ek olarak çeşitli bitkiler tüketmek isteyen kişiler tarafından sıklıkla hazırlanıyor. Çeşitli bitki çaylarının yararlarını gören kişiler hazırladıkları çayları tüketerek hem balgam sökücü etkiden yararlanmak hem de boğazını rahatlatmak istiyor.

BALGAM SÖKTÜREN ŞEYLER NELER? İŞTE MUCİZEVİ BİTKİLER!

1. Kekik Çayı:

Kekik çayını bal ile tatlandırıp içmek, uzun süre boğazı yumuşatacaktır.

2. Nane çayı:

Nane çayı içmek, boğazı yumuşatır, öksürüğü geçirir. Nane çayının buharını solumak, ciğerlerin açılmasına yardımcı olur. Hatta, nane yağı ile boğaz ve göğüs bölgesine masaj yapmak, grip rahatsızlıklarına iyi gelir. Nane çayı, balgam atılmasını kolaylaştırır, ciğerleri temizler.

3. Okaliptüs Çayı:

Okaliptüs çayı, boğazı yumuşatır, öksürüğü hafifletir ve özellikle boğazda biriken balgamın atılmasına yardımcı olur. Ayrıca, çeyrek tencere kaynar süre 5-6 tane okaliptüs yaprağı atıp buharını solursanız ciğerlerin ve solunum yollarının açılmasını sağlar

4. Anason Çayı:

Anason çayının buharını solumak ciğerleri yumuşatarak balgamın öksürükle vücuttan atılmasını hızlandırır.

5. Melekotu Kökü Çayı:

Soğuk algınlığı, burun tıkanıklığı ve ateşi düşürmek için kullanılan bitkiler arasında yer alan melekotu kökü, akciğerleri ısıtan ve uyaran etkisiyle balgamın atılma sürecini hızlandırır.

6. Rezene Çayı:

Rezene çayı boğazı yumuşatır, bronşit nedeniyle oluşan kuru öksürüğe iyi gelir.

7. Meyan Kökü Çayı:

İltihap önleyici ve balgam söktürücü özelliği bulunan meyan kökü, aynı zamanda, astım, bronşit ve solunum sistemi ile ilgili diğer hastalıkların tedavisinde de kullanılmaktadır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası