ek hesaptan para çekme faizi ziraat / Kredili Mevduat Hesabı KMH Hesaplama - Hesapkurdu.com

Ek Hesaptan Para Çekme Faizi Ziraat

ek hesaptan para çekme faizi ziraat

KMH faizi nedir? Ziraat Bankası KMH hesabı ile ilgili bilgiler

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2020 13:49

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

KMH faizi araştırılan konular arasında yerini aldı. KMH hesabı, ihtiyaç kredisinden farklı olarak limiti önceden belirlenmiş ve hesabınıza tanımlanmış olan bir nakit paradır. Kredili Mevduat Hesabı (KMH), her türlü kısa vadeli nakit ihtiyacınızı karşılamaya yönelik olarak, vadesiz hesabınızda yeterli bakiye olmaması durumunda size bankanın belirlediği limit dahilinde para çekme, EFT/havale yapma imkanı sağlayan bir tür kredi hesabıdır.

Haberin Devamı

KMH faizi ile ilgili araştırmalar hızlandı. KMH hesabı, ihtiyaç kredisinden farklı olarak limiti önceden belirlenmiş ve hesabınıza tanımlanmış olan bir nakit paradır. Dilediğiniz zaman kullanma imkanına sahip olursunuz. Cuma günü kredili mevduat hesabınızdan çektiğiniz tutarı aynı gün içerisinde yatırmanız durumunda, kullandığınız kredi tutarı için 3 günlük faiz işleyecektir. KMH faiz hesaplaması hafta sonu ve resmi tatillerde dâhil günlük olarak yapılıyor.

ZİRAAT BANKASI KMH HESABI

Kredili Mevduat Hesabı sayesinde hesabınızda para olmasa dahi para çekebilir, Bankkartınızla alışveriş yapabilir ve Otomatik Ödeme Talimatlarınızda bulunan faturalarınızı aksatmadan ödeyebilirsiniz.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

KMH hesabı, ihtiyaç kredisinden farklı olarak limiti önceden belirlenmiş ve hesabınıza tanımlanmış olan bir nakit paradır. Dilediğiniz zaman kullanma imkanına sahip olursunuz. Kullanmadığınız takdirde herhangi bir masrafı ya da faizi söz konusu değildir.

Haberin Devamı

Kredinin değerlendirme süreçlerinin aksine daha önceden hesabınıza tanımlanmış bir limit olması nedeniyle ihtiyaç anında hemen kullanabilirsiniz.

Kredi çekme gibi şubeden işlem yapmanızı gerektiren bir işlem olmadığı için mesai saatleri dışında da ulaşabileceğiniz bir kredidir.

Nakit çekim dışında hesabınızda nakit para olmaması durumunda, otomatik ödeme talimatı vermiş olduğunuz faturalarınızın, kredi kartı ödemelerinizin, düzenli eft/havale talimatlarınızın, kira ödemelerinizin gerçekleşmesini sağlayan bir hesaptır.

KMH faizi NEDİR?

Kredili Mevduat Hesabı (KMH), her türlü kısa vadeli nakit ihtiyacınızı karşılamaya yönelik olarak, vadesiz hesabınızda yeterli bakiye olmaması durumunda size bankanın belirlediği limit dahilinde para çekme, EFT/havale yapma imkanı sağlayan bir tür kredi hesabıdır.

KMH faizi nedir Ziraat Bankası KMH hesabı ile ilgili bilgiler

Mevcut vadesiz hesaba tanımlanan bir ürün olduğundan, vadesiz mevduat aracılığıyla yapabileceğiniz tüm bankacılık işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Hesabınızda para olmasa bile önceden belirlenen limit dahilinde anında kredi kullanarak kısa süreli nakit ihtiyaçlarınızı ve harcamalarınızı karşılayabilirsiniz. İhtiyacınız olan tutar kadar ve ihtiyacınız olduğu gün süresince kredi kullanır, nakit fazlası olduğunda borç bakiyenizi kapatarak, sadece borçlu olduğunuz günler için faiz ödersiniz.

Haberin Devamı

Kredili mevduat hesabının bağlı olduğu vadesiz hesaptan yapılmak istenen para çekilişi, EFT/havale gibi işlemler, vadesiz hesapta bakiye olması halinde bakiye kullanılarak; yeterli bakiye olmaması halinde ise tahsis edilen kredili mevduat hesabı kredi limiti kullanılarak gerçekleştirilir. Kredili mevduat hesabı limitinden kullanım gerçekleştiğinde vadesiz hesabın bakiyesi eksiye döner. Kredili mevduat hesabının bağlı olduğu vadesiz hesaba para girişi olduğunda ise eksi bakiye kapatılır. Kredili mevduat hesabınıza istediğiniz tarihlerde ödeme yapabilirsiniz. Kredili mevduat hesaplarında valörlü bakiye üzerinden faiz işletilir; yani hesaba yatırılan paranın valörü bir (1) işgünü sonrası olarak kabul edilir. Kredili mevduat hesabı kapsamında kullanılan krediye sadece kullanılan gün kadar faiz işletilir. Faiz tutarı günlük olarak hesaplanır ve ay sonunda kredili mevduat hesabının bağlı olduğu vadesiz hesaba tahakkuk eder.

Haberin Devamı

Vadesiz hesabınızdaki paranız yetmeyip vadesiz hesabınıza tanınan kredi limitinden para çektiğinizde kredili mevduat hesabınız eksi bakiyeye geçer. Bu eksi bakiye üzerinden ana para+faiz+vergi yükümlülüğü doğar. Dikkat etmeniz gereken, eksi bakiyeye geçerek ürünü kullandıysanız bunun devamında faiz tahsilat tarihinde işleyen faiz tutarı+vergi tutarını ödeyecek şekilde nakit akışınızı sağlamak aynı zamanda bankalarca belirlenmiş, varsa minimum ödeme tutarını da bu ödemenize eklemektir. Aksi takdirde temerrüde düşmüş sayılırsınız.

Cuma günü kredili mevduat hesabınızdan çektiğiniz tutarı aynı gün içerisinde yatırmanız durumunda, kullandığınız kredi tutarı için 3 günlük faiz işleyecektir. Çünkü faiz hesaplanırken kredili mevduat hesabınızdan kullandığınız paraya aynı gün faiz işlemeye başlarken, yatırdığınız para bir iş günü valörlü olarak yani bir iş günü sonra dikkate alınmaktadır. Dolayısıyla, cuma günü çektiğiniz para için aynı gün faiz ödemeye başlayacaksınız ancak yatırdığınız para bir iş günü sonra yani pazartesi günü dikkate alınacağından 3 günlük faiz ödemek durumunda kalacaksınız.

Nakit Avans Nedir?

Nakit avans bankaların müşterilerinin nakit gereksinimlerini karşılamak amacıyla sunduğu kredili ürünlerden biridir. Bankanızın kredi kartınıza tahsis ettiği kredi limiti veya vadesiz hesabınıza tanımladığı Kredili Mevduat Hesabının (KMH) limiti dahilinde kredi kartınızdan veya KMH hesabinızdan nakit para çektiğinizde nakit avans kullanmış olursunuz. 

Nakit avans sistemi sayesinde hesabınızda para olmasa bile hesabınızdan veya kredi kartınızdan hemen nakit çekerek nakit ihtiyacınız karşılayabilirsiniz. Bu işlemi yapabilmek için kredi kartınızın veya kredili mevduat hesabınızın kullanılabilir limitinin çekmek isteğiniz nakit tutarını karşılamaya yeterli olması gereklidir. 

Kredi kartınızdan veya kredili mevduat hesabınızdan çekeceğiniz nakit avans tutarına günlük faiz işletilir ve buna ilave olarak faiz tutarı üzerinden BSMV (%15) ve KKDF (%5) masrafı ve nakit çekim ücreti alınır. Kredi kartından nakit avans çekiminde peşin veya taksitli nakit avans seçeneği mevcuttur. Çekeceğiniz nakit avansı kullanım süreniz ve geri ödeme koşullarınıza uygun olarak peşin veya taksitli nakit avans seçeneklerinden birini seçebilirsiniz. Bazı bankalarda KMH hesaplarından da taksitli nakit avans çekimi seçeneği mevcuttur.

Bankalar nakit avans çekiminden işlem ücret almaktadır ancak taksitli nakit avans çekiminden işlem ücreti alınmamaktadır.

Nakit Avans Nasıl Çekilir?

Nakit avans çekebilmeniz için öncelikle kredi kartınızın kullanılabilir limitinin veya kredili mevduat hesabınıza tanımlı kredi limitinin, çekmek istediğiniz nakit avans tutarı ve bu tutar üzerinden işletilecek faiz ve alınacak masrafları karşılamaya yeterli olması gereklidir. Kredi kartınızın veya kredili mevduat hesabınızın kullanılabilir limiti kadar tutarı anında nakit olarak çekebilirsiniz. Bankanız, çekilen nakit avans tutarı üzerinden günlük bazda işletilen nakit avans faizini banka hesabınıza veya kredi kartınıza yansıtır. 

Kredi kartınızdan veya kredili mevduat hesabınızdan nakit avans çekimi işlemini banka şubelerinden veya ATM’lerden, internet ve mobil bankacılık uygulamaları üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Nakit avans çekim işlemi, banka şubelerinde banka çalışma saatleri içinde, ATM’lerden ve internet ve mobil bankacılık uygulamaları üzerinden ise 7 gün 24 saat yapılabilmektedir. 

Internet bankacılığı veya mobil bankacılık uygulaması üzerinden kredi kartınızdan nakit avans çektiğinizde çekilen nakit kredi kartınızın verildiği bankada bulunan vadesiz hesabınıza aktarılır. Hesabınıza aktarılan nakit avans tutarını başka hesaplarınıza transfer veya havale edebilir, ödemeleriniz için kullanabilir veya ATM’ler veya banka şubelerinden nakit olarak alabilirsiniz.

Banka şubelerinden nakit avans çekmek için kimliğinizle bankaya giderek çekmek istediğiniz nakit tutarı ve taksit sayısını banka görevlisine bildirmeniz yeterlidir. İşlemleriniz tamamlandığında nakit avansınız size ödenir. ATM’lerden, internet bankacılığı veya mobil bankacılık uygulamasında nakit çekim işlemi yapmak için nakit çözümleri adımından girerek nakit avans veya taksitli nakit avans seçeneğini tıkladığınızda gelen ekranda çekmek istediğiniz tutarı ve taksitili nakit avans çekiyosanız taksit sayısını girmeniz istenecektir. Tutar ve taksit sayısını girdiğinizde toplam faiz ve masrafların dokümünü gösteren bir sayfa açılacaktır. Devam seçeneğini tıkladığınızda gelen ekranda görüntülenen Taksitli Nakit Avans Sözleşmesini okuduğunuzu işaretlemeniz istenecektir. Sözleşmeyi okuduğunuzu işaretledikten sonra nakit avansınız hesabınıza aktarılır veya ATM’den nakit olarak ödenir. 

Nakit Avans Faizi Nedir?

Nakit avans faizi, bankanın çekilen nakit avans tutarı için akdi faiz oranı üzerinden aldığı faizdir. Bankaların nakit avans, taksitli nakit avans ve kredi kartı borç bakiyesine uygulayabileceği azami aylık faiz oranı olan akdi faiz oranı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından her üç ayda bir ilan edilir. TCMB, Eylül 2019’da, 2019 yılının son üç ayında geçerli olacak akdi faiz oranını %1,6 olarak açıkladı. Buna göre 1 Ekim -31 Aralık 2019 tarihleri arasında bankalar kredili hesaplardan veya kredi kartlarından çekilen nakit avans, taksitli nakit avanslarla kredi kartı borç bakiyelerine aylık maksimum %1,6 faiz uygulayabilecekler.

Buna ilave olarak bankalar taksitsiz olarak yapılan nakit avans çekimlerinden nakit avans çekim işlem ücreti adı altında bir ücret almaktadır. Bu ücret bankadan bankaya göre değişiklik gösterir. Bankalar nakit avans çekim ücreti olarak nakit avans tutarı üzerinden %3 ile %4 arasında faiz ve 3 ile 10 TL arasında değişen bir sabit ücret almaktadırlar. 

Ayrıca, taksitli veya taksitsiz tüm nakit avans çekimi işlemlerinde faiz tutarı üzerinden %5 BSMV (Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi) ve %15 KKDF (Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu) olmak üzere %20 oranında ilave vergi alınmaktadır. 

Nakit Avans Faizi Nasıl Hesaplanır?

Nakit avans ve taksitli nakit avansa işletilen faizin ve toplam nakit avans çekme maliyetini hesaplamasını aşağıdaki genel örnekte görebilirsiniz.

Örneğin bugün 1000 TL nakde ihtiyacınız olduğunu ve 10 gün içinde bu tutarı hesabınıza geri ödemek istediğinizi varsayalım. 

Bu durumda nakit avans kullandığınızda ödeyeceğiniz bedel nakit avans çekim işlem ücreti, 10 günlük faiz ve bunun üzerinden kesilecek %15 BSMV ve %%5 KKDF masrafının toplamı kadar olacaktır.

Nakit Avans Çekme Maliyeti
Nakit Avans Faizi: Aylık % 1,6 
Nakit Avans Tutarı: 1000 TL
Geri ödeme süresi: 10 gün 
Nakit Çekim Ücreti*: Nakit avans tutarı x %3,75 + 10 TL 

*Nakit çekim ücreti bankadan bankaya değişmektedir ve bu örnekte kullanlan tutardan daha düşük veya yüksek olabilir. 

Nakit Avans Çekim Faizi = Nakit Avans Tutarı x Aylık Akdi Faiz Oranı/ Kullanılan Gün Sayısı= [(1000 x %1,6 /30 ) x 10] = 5,33 TL 
BSMV: %5 = Faiz Tutarı x BSMV = 5,33 x %5 = 0,27 TL
KKDV: %15 = Faiz Tutarı x KKDF = 5,33 x %15= 0,80 TL
Nakit Avans Çekim Ücreti = Nakit Avans Tutarı x Nakit Çekim Ücreti % + 10 TL 
= ((1000 x %3,75) +10 = 47,5 TL 
Toplam Nakit Avans Çekim Maliyeti = 53,90 TL 

Yukarıdaki örneğe göre 10 gün süreyle kullanmak için 1000 TL nakit avans çekmenin maliyeti 53,90 TL ‘dir yani %5,40, yıllık bazda ise %195 gibi astronomik bir tutar. Bu tutarın çok büyük bir bölümü nakit avans çekim üretinden kaynaklanıyor.

1000 TL nakit avansı 2 eşit taksitte geri ödenmek üzere taksitli nakit avans seçeneği ile çekerseniz ödeyeceğiniz bedel, 2 aylık faiz ve bunun üzerinden alınacak %15 BSMV ve %%5 KKDF vergileri kadar olacaktır.

Taksitli Nakit Avans Çekme Maliyeti 
Nakit Avans Çekim Faizi= Nakit Avans Tutarı x Aylık Akdi Faiz Oranı 
= [(1000 x %1,6) + (500 x %1,6)] = 24 TL 
BSMV: %5 = Faiz Tutarı x BSMV = (0,80 + 0,40) = 1,20 TL
KKDV: %15 = Faiz Tutarı x KKDF = (2,40 + 1,20) = 3,60 TL

Toplam Nakit Avans Çekim Maliyeti = 24 + 1,20 + 3,60 = 28,80 TL 

Taksitli nakit avans kullanımında toplam nakit avans çekim maliyeti 28,80 TL yani % 2,88 ve yıllık bazda ise %17,3 olmaktadır. Taksitli nakit avans çekiminin maliyeti nakit avans işlem ücreti alınmadığı için çok daha uygundur. 

Nakit Avans Limiti Nedir?

Nakit avans limiti, bankanız tarafından belirlenen kredi kartınızdan çekebileceğiniz maksimum nakit avans tutarıdır. Bankalar genellikle kredi kartınızın kullanılabilir limitinin tamamını veya tamamına yakın bölümünü nakit avans limitiniz olarak belirler.Dolayısıyla nakit avans limiti kredi kartınızın kullanılabilir limitiyle sınırlıdır. Bireysel kredi limitlerinden bağımsız olarak, taksitli nakit avans çekiminde uygulanan alt ve üst işlem limitleri, yani çekileblecek en düşük nakit avans tutarı ile en yüksek nakit avans tutarları her banka için farklıdır. Alt limitler 50 TL ile 500 TL arasında değişirken, üst limit 30.000 TL’ye kadar çıkabilmektedir.

Ancak ATM’lerden günlük para çekme limitleri 2000 – 4000 TL arasında olduğu için bu tutarları aşan nakit avans çekimlerinizi ancak banka şubelerinden yapabilirsiniz

Taksitli Nakit Avans Nedir?

Taksitli nakit avans, bankaların kredi kartı müşterilerine sundukları taksitli kredi ürünüdür. Taksitli nakit avans kredi kartından krediyle borç almak şeklinde özetlenebilir.Taksitli nakit avansta taksit seçenekleri 2 ayla 12 ay arasındadır. Taksit seçenekleri bankadan bankaya değişmektedir.Taksitli nakit avans çektiğinizde, nakit avans tutarı ve toplam faiz ve vergiler seçtiğiniz taksit sayısına eşit olarak bölünür ve ilk taksit çekimden sonraki ilk kredi kartı hesap özetinize yansıtılmak üzere vade sonuna kadar tüm kredi kartı hesap özetlerinize yansıtılır. Çektiğiniz nakit avans tutarları ve toplam faiz ve vergiler de kredi kartı limitinizden düşülür. Taksitli nakit avans işleminden işlem ücreti alınmaz.

Bazı bankalar Ek Hesap veya KMH hespları için de taksiti nakit avans çekimi seçeneği sunuyorlar.

Avans Hesap ve Ek Hesap Nedir?

Avans Hesap veya Ek Hesap vadesiz mevduat hesabına tanımlanan bir tür kredidir. Kredili Mevduat Hesabı (KMH) olarak anılan bu ürüne bankalar ürün farklılaştırması amacıyla farklı isimler vermektedir. Bankaların, Avans Hesap, Artı Hesap, Ek Hesap,Destek Hesap gibi isimler verdikleri Kredili Mevduat Hesabı sayesinde müşteriler hesaplarında para olmasa bile kendilerine tanınan KMH limiti dahilinde kısa süreli ve düşük tutarlı acil para ihtiyaçlarını karşılamak için nakit avans çekebilirler.

KMH hesaplarına tahsis edilen limitler genellikle düşüktür ve günlük acil nakit ihtiyaçlarının karşılanması ve talimatlı fatura ödemelerinin aksatılmadan ödenmesinini sağlamaya yöneliktir. 

Ek Hesap Borcu Ödenmezse Ne Olur?

Ek Hesap borcu da aynen kredi kartı borcu veya kredi borcu gibi ödenmediğinde banka tarafından önce idari daha sonra da yasal takibe alınır. Ek hesabınızdan nakit avans çektiğinizde, yani hesabınızın bakiyesi eksiye düştüğünde çekilen nakit avans tutarının belirli bir yüzdesini ve işleyen faiz ve masrafları izleyen hesap özetinde belirtilen son ödeme gününde ödemeniz istenir. Ödemeniz gereken tutar ödenmediğinde gecikmeye düşersiniz. Bir ay süreyle gecikmede olan hesaplar banka tarafından idari takibe alınır. Bu süreç içinde banka sizinle SMS, telefon veya e-posta yoluyla iletişime geçerek hesap özetinizde beliritilen minimum ödeme tutarını ödemeniz gerektiğini hatırlatacaktır. 90 gün süreyle ödenmeyen EK Hesap Borçları yasal takibe girer.

Nakit Avans mı Kredi mi?

Nakit ihtiyacınızı karşılama konusunda sizin için en uygun çözümün hangisi olduğuna karar vermek için birkaç kriteri göz önünde bulundurmanız gereklidir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası