2018 samsun imsakiye / TÜRKİYE TAKVİMİ

2018 Samsun Imsakiye

2018 samsun imsakiye

Samsun İçin İftar Vakti! Samsun İftar ve Sahur Vakitleri Ne Zaman? İşte Samsun İmsakiye

Haberler

Yaşam

Samsun İçin İftar Vakti! Samsun İftar ve Sahur Vakitleri Ne Zaman? İşte Samsun İmsakiye

Milyonlarca Müslüman'ın dört gözle ve büyük bir heyecanla beklediği, 11 ayın sultanı Ramazan ayı nihayet geldi!. Oruç ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlarımızın merak ettiği sahur ve iftar vakitleri ise Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından açıklandı. 

Yine ibadetlerle, teravih namazlarıyla ve dualarla geçecek olan Ramazan ayında  Samsun için sahur ve iftar vaktini, sözü ve haberi uzatmadan sizlerle paylaşıyoruz. İşte Samsun için Ramazan İmsakiyesi..

Samsun İçin İftar ve Sahur Vakitleri - Samsun İmsakiye

Samsun İçin İftar ve Sahur Vakitleri - Samsun İmsakiye

İftar Duası

İftar Duası

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Samsun Ramazan imsakiyesi ">

Ramazan ayında oruç tutacak vatandaşlar ilk sahura 15 Mayıs’ı 16 Mayıs’a bağlayan gece kalkacak. Samsun’da ikamet eden vatandaşlar ilk iftar ve sahur vakitlerini haberimizde yer alan Samsun Ramazan imsakiyesi ile öğrenebilirsiniz. Peki Samsun için iftar vakti ne zaman, sahura saat kaçta kalkılacak?

SAMSUN’DA İFTAR VE SAHUR SAAT KAÇTA?

SAMSUN RAMAZAN İMSAKİYESİ

Hicri TarihMiladi TarihİmsakGüneşÖğleİkindiAkşamYatsı
1 Ramazan 16 Mayıs
2 Ramazan 17 Mayıs
3 Ramazan 18 Mayıs
4 Ramazan 19 Mayıs Cumartesi
5 Ramazan 20 Mayıs
6 Ramazan 21 Mayıs Pazartesi
7 Ramazan 22 Mayıs
8 Ramazan 23 Mayıs
9 Ramazan 24 Mayıs
10 Ramazan 25 Mayıs
11 Ramazan 26 Mayıs Cumartesi
12 Ramazan 27 Mayıs
13 Ramazan 28 Mayıs Pazartesi
14 Ramazan 29 Mayıs
15 Ramazan 30 Mayıs
16 Ramazan 31 Mayıs
17 Ramazan 1 Haziran
18 Ramazan 2 Haziran Cumartesi
19 Ramazan 3 Haziran
20 Ramazan 4 Haziran Pazartesi
21 Ramazan 5 Haziran
22 Ramazan 6 Haziran
23 Ramazan 7 Haziran
24 Ramazan 8 Haziran
25 Ramazan 9 Haziran Cumartesi
26 Ramazan 10 Haziran
KADİR GECESİ
27 Ramazan 11 Haziran Pazartesi
28 Ramazan 12 Haziran
29 Ramazan 13 Haziran
30 Ramazan 14 Haziran Perşembe

SAMSUN’DA TERAVİH NAMAZINDA DOLUP TAŞAN CAMİLER

Büyük Cami: Kale mahallesinde, Saathane Meydanı yakınında yer almaktadır. Batumlu Hacı Ali tarafından ’te yaptırılmıştır. Mermer mihrap ve ahşap minberi dikkati çekmektedir.

Yalı Cami: Buğday Pazarı semtinde, Gümrük ve İskele Caddesi üzerindedir. Mehmet Sadık Bin Abdullah tarafından yılında yaptırılmıştır. Tronoplu kubbesi, sekizgen bir kasnak üzerine oturmaktadır. Küçük ve dikdörtgen kaideli bir minaresi vardır.

Kurşunlu Cami: Pazar Mahallesi, Yıl Bulvarı üzerinde yer almaktadır. Hicri ’da Molla Fahrettin tarafından yaptırılmıştır. Cami kare planlı olup, kesme taştan yapılmıştır. Sekizgen kasnağa oturan kubbeye giriş tonozlarla sağlanmıştır.

Hacı Hatun Camii: Kale Mahallesinde Saathane Mahallesi yakınındadır. yılında İbrahim kızı Hatice Hatun tarafından hayrat olarak yaptırılmıştır. Kesme taştan yapılmış olan cami kare planlı, tek kubbelidir.

buğdaycamiCumartesiDiyanetGoogleGüneşİslamoruçpazarPazartesiPerşembeRamazansaat kaçtasahur vakitleriSamsun

Samsun'da ilk iftar saat kaçta yapılacak? Samsun imsakiyesi

Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan, İslam alemi tarafından büyük bir heyecanla karşılandı. İlk buluşmanın bu gece yapılan sahur ile gerçekleştirildiği Samsun'da Ramazan'ın ilk iftarı için geri sayım başladı. Peki Samsun'da  ilk iftar saat kaçta yapılacak? İşte Samsun imsakiyesi

SAMSUN İFTAR VAKTİ

11 ayın sultanı olarak bilinen Ramazan ayının ilk iftarı idrak edilecek. Diyanet’in resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 16 Mayıs Çarşamba Samsun iftar vakti  olarak yer almakta. Samsun'da saat ’de okunacak ezanla birlikte Ramazan’ın ilk iftarı yapılacak. 

SAMSUN İMSAK VAKTİ 17 MAYIS

Samsun yarın gece 2. sahura kalkacak. Samsun sahur vakti  olarak Diyanet’in resmi internet sitesinde yer almakta. Şanlıurfa' da  itibariyle 2. oruç tutulmaya başlanacak.

Samsun iftar ve sahur vaktini diyanet açıkladı

Müslüman vatandaşlar, 15 Mayıs'ı 16 Mayıs'a bağlayan gece sahura kalkıp niyet edecekler. Vatandaşlar 30 gün boyunca oruç tutarken yaklaşık 16 buçuk saat iftarı bekleyecekler.

 

ALLAH ZAMANA YEMİN EDİYOR!

Yeryüzünü imar etme maksadıyla Cenab-ı Hak tarafından bizlere verilen ömür, mühim bir nimet ve sermayedir. Çoğu insan en büyük aldanış ve pişmanlığını, en büyük sermayesi ve imkânı olan ömür nimetini ve onunla doğrudan ilintili olan zamanın önemini idrak hususunda yaşamaktadır. Oysaki zaman ve mekânla sınırlı bir varlık olarak insanın en büyük farkındalığı ve en yüksek şuuru, vaktin kıymetini ve ehemmiyetini bilerek yaşamak olmalıdır. Kur’an-ı Kerim’de birçok ayette farklı boyutlarıyla zamana yemin edilmektedir. Özellikle tevhit inancının, iman şuurunun, hakikat bilincinin ve ahlaka dayalı bir tavrın inşa edildiği Mekke döneminde nazil olan ayetler içinde zamana yemini içeren ifadelerin varlığı, insanı bu konuda büyük bir dikkat ve tefekküre davet etmektedir. Söz konusu ayetler, çok çarpıcı şekilde zamanın önemine dikkat çektiği gibi, zamanın ortaya koyduğu hakikatlere de açıkça işaret etmektedir.

SAMSUN RAMAZAN İMSAKİYESİ

 

SAHUR VE İFTAR VAKTİ RAMAZAN İMSAKİYESİ - TIKLA

 

ASR SÛRESİ'NİN ÖNEMİ

Bu bağlamda duygu, düşünce, tavır ve eylem boyutuyla hayata dair külli bir hüsranı ve büyük bir kurtuluşu aynı anda ifade eden Asr Sûresi, mutlak manada zamana yemin ile başlamaktadır. Bahse konu sûre, insanın hüsrana duçar olmasında da kurtuluşa ermesinde de zamana karşı tutumunun hayati bir boyutu olduğunu ortaya koymaktadır. Aynı şekilde zamanı en güzel şekilde ihya etmenin, sağlam bir iman, salih amel, hakkı ve sabrı tavsiye şeklindeki dört temel unsurunu da bizlere ideal olarak sunmaktadır. Özetle, Yüce Kitabımızın ihtisarı hükmündeki bu sûre, imanı öteleyen, güzel ve hayırlı işleri ihmal eden, hakkı ve sabrı yaşamadan, tavsiye etmeyi hayatın merkezi yapmadan geçen her ânın ziyan ve hüsran olduğunu açıkça deklare etmektedir. Bu meyanda iletişim, ulaşım ve teknolojinin baş döndürücü bir hızla geliştiği, dünyanın küresel bir köye dönüştüğü, hayatın bir yönüyle dijital ortamlarda yaşandığı günümüzde, insanın zamanla ilişkisi daha karmaşık bir hal almıştır. Dolayısıyla günümüz insanının muhasebe etmesi gereken en önemli husus, zamanı heder eden ve/ya zamana değer katan iş ve eylemlerin farkına varıp zamanı zayi etmeyecek bir hayat tarzını geliştirmektir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası