fayanstaki derz nasıl çıkar / Fayans Araları Nasıl Temizlenir: 5 Doğal Yöntem

Fayanstaki Derz Nasıl Çıkar

fayanstaki derz nasıl çıkar

Derz Dolgu Nasıl Sökülür?

Fayans, mermer gibi yüzeylerde kullanılan derz dolgularını sökmek durumunda kalabilirsiniz. İncelen, kararan veya deforme olan derz üzerine yeni derz çekmek, sağlam olması açısından pek uygun değildir. Zorlayıcı bir iş olan derz sökme işlemi etrafa zarar verebilir. Daha da kötüsü çevreyi oldukça kirletebilir. Derz dolgularını sökmek isterseniz, bu amaçla kullanılabilecek çeşitli kimyasallara, makinelere ve araçlara yönelebilirsiniz. Derz dolguyu sökme noktasında tercih edilen yöntemleri yakından inceleyelim.

Derz Dolguyu Sökmek İçin Kullanılan Yöntemler

Derz dolgusu sökme işleminde kısmi bölgeler için en kolay yöntem, tornavida ve çekiç yardımıyla derz aralarını kazımaktır. Burada dikkat edilmesi gereken husus, derz aralarını temizlerken ana malzemeye (mermer, fayans, seramik, granit, doğal taş) zarar vermemektir. Kazıma esnasında kenarlara zarar verilirse yeni dolgu yapıldığında çirkin görüntü ortaya çıkabilir ve profesyonel bir iş sağlanmamış olur. Kimyasal olarak piyasada bulunan tuz ruhu gibi malzemeler derz aralarını sökmek için kullanılsa da ana malzemenin altına zarar vereceğinden pek önerilen bir yöntem değildir.

Bir diğer yöntem ise uygun bir uç kullanarak matkap ile derz aralarını temizlemektir. Bu yöntem tornavida ile temizleme yöntemine göre daha hızlıdır; fakat risk açısından aynı düzeydedir. Öte yandan derz aralarının sökülmesi için yapı marketlerden kolayca bulunabilecek bazı kazıyıcı aletler vardır. Uçları çelik olan bu aletler uzun süre kullanılabilir. Tabi yine malzemeye zarar vermemek için dikkatli olunmalıdır. Doğal yöntem olarak karbonat-sirke içeriğini katı halde karıştırarak istenilen bölgeye sürün. Yarım saat gibi bir süreyle beklettikten sonra sert bir fırça ile kirli görünüm giderilinceye kadar fırçalayın ve sonra durulayın.

Renk değişimi, karbonatlaşma (çiçeklenme), yüzey mukavemetinin düşmesi (tebeşirleşme), kararma, aşınma ve dökülme gibi sorunlarda mekanın yenilenmesi ve temizliği için derz dolgu nasıl sökülür sorusuna yanıt olarak elektrikli aletlerden daha sağlıklı çözümler sağlayabiliriz. Piyasada geniş fiyat aralıklarıyla bulunabilecek belli başlı derz açma makineleri söz konusudur. Çeşitli boy ve fonksiyonlarda uçları bulunan bu makineler ile derz dolgularını sökmek en sağlıklı yöntemdir. Profesyonel olarak genellikle bu makineler kullanılmaktadır. Yüksek hızda güç uygulayan derz sökme makinesi ile çalışırken yapmanız gereken, aynı baskıda ve doğrultuda ilerlemektir. Bu makineler, geniş alanlarda rahatlıkla kullanılmaktadır. Özellikle kireçli sular nedeniyle kirlenip renk değiştiren derz dolgularına çözüm olarak silikonlu derz dolgu ürünleri üretilmiştir. Banyo gibi ıslak mekanlar için bu ürünler oldukça faydalıdır. Temizlenmesi de diğer derz dolgu ürünlerine göre çok daha kolaydır.

Kurumuş Derz Dolgu Temizliği

Derz dolgularının uygulanması veya yenilenmesi ile yüzey üzerinde kirlenmeler meydana gelmektedir. Uygulama akabinde bu kirlenmeler kolaylıkla temizlenebilir. Profesyonel olarak dolgudan hemen sonra temizleme işlemi yapılmalıdır. Fakat bazı durumlarda derz dolguları yüzeyde kuruyup temizleme işini hayli zorlaştırabilir. Kurumuş derz dolgu nasıl temizlenir sorusuna karşı pek çok yöntemden söz etmek mümkündür. Bu konuda kimyasal ürünlerin yanı sıra doğal malzemelerle de gerekli işlemler sağlanabilir. Hiç kuşku yok ki yüzeye zarar vermeden yapılan işlem, en doğru işlem olarak kabul görür. Bu sebeple içerisinde sert tortular olan ürünlerle temizlik yapılmamalıdır. Doğal yöntemler arasında ise sirke öne plana çıkar. Bolca kullanacağınız sirke, sizi biraz uğraştırsa da neticede etkili olacaktır.

Kurumuş derz dolgularını temizlemek adına derz kazıyıcılardan yardım alınabilir. Çeşitli genişlikte üretilen kazıyıcılar ile dolguları temizlerken yüzeye zarar verilmemelidir. Kazıma işlemi, yüzeye paralel olarak yapılmalıdır. Mümkünse yüzey önceden ıslatılıp yumuşatılmaya çalışılmalıdır. Böylelikle sürtünmeden kaynaklı çizilmeler büyük ölçüde önlenmiş olur. Çeşitli kimyasallar ile de temizleme işlemi yapılabilir; fakat dolguya zarar vermemesi bu noktada esas alınmalıdır. Kireç çözücü, tuz ruhu, perhidrol gibi kimyasallarla temizleme yapılabilir; ancak tuz ruhu ile perhidrol karıştırıldığında keskin bir uçucu zehir meydana gelir. Oldukça tehlikeli olan bu yöntem, mümkünse tercih edilmemelidir. Yapı marketlerde bulunabilecek derz sökücü gibi yardımcı ürünler ile daha güvenli ve kolay çözümlere ulaşılmaktadır.

Fayanstaki Kurumuş Derz Nasıl Temizlenir? Fayans Ders Arası Nasıl Silinir?

Haberin Devamı

Fayanstaki Kurumuş Derz Nasıl Temizlenir?

Fayanslar ne kadar temiz olursa olsun arasında yer alan derzlerin lekeli olması görüntü açıdan oldukça rahatsız etmektedir. Bu nedenle kirli derzlerin temizliği pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. Fayanslardaki kurmuş ve kirli derzlerin temizliğinde bazı ürünler kullanılabilir. Bunlar sirke, karbonat, çamaşır suyu ve tuz ruhu gibi ürünlerdir. Fakat bu ürünleri kullanmadan önce bir maske takılması önerilmektedir.

 Derz araların dar ve küçük olması nedeniyle günlük temizliklerde kurumuş derz lekelerin temizlenmesi mümkün olmamaktadır. Bu nedenle derz temizliğinde diş fırçası gibi küçük bir ürün ile temizlenebilir. 

Fayans Derz Arası Nasıl Silinir?

 Fayans derz arası temizliği uygulanan alanların güzel görünmesi için çok önemlidir. Pek çok kişi tarafından zor gibi görünen bir işlem olmasına rağmen kısa sürede derz aralarını temizleyebilmeniz mümkündür. Fayans derz araları şu şekilde temizlenebilir:

Haberin Devamı

 - Temiz ve yumuşak olmayan bir bez çamaşır suyuna batırılmalı ve derz arasında gezdirilmelidir. Bir süre bekletilmeli ve daha sonra ılık su ile durulanmalıdır.

 - Fırça gibi sert yüzeye sahip bir temizlik ürünü ile beyazlatan deterjan kullanılarak derz araları fırçalanmalıdır. Yaklaşık 8 dakika bekletildikten sonra su ile temizlenmelidir.

 - Son olarak marketlerde derz arası için özel olarak satılan derz boyama kalemleri de kullanılabilir. 

Fayans Araları Nasıl Temizlenir: 5 Doğal Y&#;ntem

Banyo ve mutfaktaki fayanslar, zaman içinde sararmaya başlar. Bazı durumlarda fayans aralarında siyah lekeler de görülebilir. Fayans aralarını beyazlatmak ve fayansları ilk günkü gibi tertemiz yapmak istiyorsanız, sizler için birbirinden pratik yöntemleri yazımızda derledik. İşte, fayans aralarını temizlemenin en etkili yolları:


  1. Sirke - Tuz

2 bardak elma sirkesine, 1 fincan tuz ekleyin ve karıştırın. Tuz eridiğinde suyun içerisine diş fırçasını daldırın. Diş fırçası yardımıyla fayans aralarına bu suyu dökün ve 5 dakika bekleyin. Daha sonra fayans çizgilerini diş fırçası ile ovalayın. Doğal maddeler olduğu için fayanslara zarar vermeden temizlenmelerini sağlayabilirsiniz.

  1. Karbonat - Sirke

1 su bardağı karbonat ve 1 su bardağı sirkeyi bir kabın içerisinde karıştırın. Fayans aralarına dökerek 10 dakika bekleyin. 10 dakikanın ardından fırça yardımıyla derzleri temizleyin. Daha sonra soğuk su ile zemini yıkayın. 


  1. Sirke - Su

1 fincan beyaz sirkeyi, yarım fincan içme suyu ile karıştırın. Karışımı derzlere dökerek 15 dakika kirlerin çözülmesini bekleyin. Ardından fırça ile kirleri ovalayın. Son olarak fayansları soğuk su ile durulayın. 

  1. Limon Suyu

1 bardak limon suyunu bir miktar ısıtın ve sprey şişeye doldurun. Fayans aralarına bu suyu sıkın ve 10 dakika bekleyin. Temizleme işlemi sonrasında bol su ile durulayın. Aksi halde limon suyu hafif izler bırakabilir. 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası