ptt kep mail giriş / TÜRKKEP Webmail

Ptt Kep Mail Giriş

ptt kep mail giriş

KEP adresi nedir? PTT KEP adresi nasıl alınır?

Haberin Devamı

Kamu kurumları, her sektörden işletmeler ve isteyen tüm vatandaşlar, hazırladıkları tüm belge ve içerikleri KEP sistemi üzerinden hızlı ve güvenli bir şekilde gönderebilir. İşte, "PTT KEP adresi nasıl alınır?" sorusunun yanıtı

PTT KEP SİSTEMİ

PTT KEP resmi yazışmaların elektronik ortamda mevzuata uygun, uluslararası standartlarda ve teknik olarak güvenli bir şekilde yapılmasına imkan sağlayan bir sistemdir. Kullanıcılara genel e-posta hizmetlerine ilave olarak

- E-postaların ilgili kişiye gönderilip gönderilmediği,
- Gönderilmişse ulaşıp ulaşmadığı
- Gönderilen e-postaya erişilip erişilmediği,
- E-postanın iletilme zamanını tespit edecek,
- İçeriğin değişmediğini garanti edecek,
- Hukuken geçerli delil seti oluşturacak şekilde muhafaza edecek sistemdir.

Haberin Devamı

KEP BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kayıtlı Elektronik Posta ve Elektronik Tebligat sistemine üye olmak isteyen müşterilerimiz başvuru için gerekli bilgi ve belgeleri hazırlayarak en yakın PTT Merkez Müdürlüğünden hesaplarını alabilirler.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

GEREKLİ BELGELER

Nüfus cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve kimlik yerine geçen üzerinde TC kimlik numarası bulunan geçerli resmî belge
Gerçek kişiler için hazırlanmış olan Kayıtlı Elektronik Posta Hesabı Ön Başvuru Formu

KEP'e İlişkin Sıkça Sorulan Sorular

Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Nedir?

Kayıtlı elektronik posta (KEP), yasal olarak geçerli ve teknik olarak güvenli elektronik posta olarak tanımlanmaktadır. KEP, bilinen elektronik postaya ilave olarak elektronik postanın;

  • Göndericisi görünen kişi/kuruluş tarafından gönderilip gönderilmediği,
  • Alıcıya ulaşıp ulaşmadığını ve ne zaman ulaştığı,
  • Alıcısı tarafından okunup okunmadığı ve
  • İhtiyaç duyulması halinde elektronik postaya yeniden erişilebilmesi

ile ilgili delil hizmetlerini sunan bir sistemdir.

KEP hesabını nereden alabilirim?

Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) hesabı almak için başvurulması gereken Kayıtlı Elektronik Posta Hizmet Sağlayıcılarına yönelik bilgiler ve web adresleri Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun internet sayfasında yayımlanmaktadır.

KEP ile neler yapabilirim?

KEP sistemiyle resmi, özel ve ticari her türlü belge veya yazı, kurumlar ve şahıslar arasında elektronik posta ile gönderilip alınabilmektedir. Başka bir deyişle yasal geçerli olarak elektronik yazışma ve bildirim (beyanname, bildirge, başvuru, bildirim, ihtar, ihbar, vb.) yapılabilmektedir. Kurum içi ve kurumlar arası yazışmalar, kamu kurumları ile özel sektör kuruluşları, vatandaşlar (gerçek ve tüzel kişiler) arasındaki her türlü yasal bildirim yapılması, belge gönderilmesi, elektronik fatura gönderilmesi, banka yatırım/kredi/kredi kartı hesap ekstreleri, online alışveriş siparişleri ve diğer her nevi sipariş gönderilmesi/alınması, dilekçe, başvurular, sözleşmeler, ihale teklifleri gibi sayısız alanda kullanılabilmektedir. Kâğıt, arşiv, postalama ve işlem maliyetlerinin düşürülmesi ve zaman kayıplarının azaltılmasıyla bürokrasinin daha etkin işlemesine, resmi ve ticari işlemlerin hızlı yapılmasına, ticari faaliyetlerin verimli yürütülmesine ve çevrenin korunmasına yüksek oranda katkı sağlamaktadır.

KEP kullanmak için elektronik imza almam gerekiyor mu?

Kayıtlı elektronik posta sisteminde gönderim yapabilmek için elektronik imza sahibi olunması gerekmektedir. Ancak sadece alıcı olarak KEP hesabını kullanacak olan kullanıcıların elektronik imza sahibi olması gerekmemektedir. Elektronik imza almak için  Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcılara başvurabilirsiniz.

KEP hesabı kullanmak zorunda mıyım?

Kayıtlı elektronik posta (KEP) sistemine ilişkin düzenlemelerde kullanıma ilişkin herhangi bir zorunluluk bulunmamaktadır.

Ancak 10 Haziran tarihli ve sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Resmi Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" uyarınca e-Yazışma Projesi kapsamında elektronik ortamda yazışma yapan kamu kurum ve kuruluşları, kendilerine KEP aracılığıyla iletilen resmi yazışmaları kabul edecek teknik ve idari altyapıyı oluşturmak zorundadır. Bu kapsamda kamu kurum kuruluşları tarafından ilgili taraflara, KEP adresi kullanılmasına ilişkin zorunluluklar getirilebilmektedir.

KEP hesabımı başkasına kullandırabilir miyim?

Gerçek kişiler KEP hesaplarını yalnızca kendileri kullanabilir. Tüzel kişiler ise hesaplarını kendi nam ve hesaplarına kullanmak üzere, başvuru sırasında veya daha sonradan bir veya birden fazla işlem yetkilisi tanımlayabilirler.

KEP hesabımı tamamen kapatmak istiyorum, ne yapmalıyım?

KEPHS’ler, KEP hesaplarının kapatılmasına ilişkin talepleri yedi gün yirmi dört saat kesintisiz olarak alınmasını sağlamaktadırlar. KEPHS’ler bu talepleri çağrı merkezi ve internet sayfası üzerinden gerekli kimlik doğrulamaları yaptıktan sonra gerçekleştirmektedirler. Kullanıma kapatılan KEP hesabından ileti gönderimi ve alımı engellenmektedir. Ancak kapatılan KEP hesabı, hesap sahibinin erişebilmesi için en az üç ay süreyle KEPHS tarafından açık tutulmak zorundadır

Kullanıma kapatılan KEP hesabı başkasına tahsis edilebilir mi?

Kullanıma kapatılan bir KEP hesabı yeniden başkasına tahsis edilmez. Kullanıma kapatılan KEP hesabı, ancak hesap sahibinin tekrar talep etmesi, bunun için yeniden tahsis başvurusu yapması, kimlik tespiti için gerekli resmi kimlik belgelerini sağlaması ve hesap ücretini ödemesi hâlinde yeniden kullanıma açılabilir.

KEP adresi nedir, nasıl alınır? KEP adresi başvuru, giriş ve sorgulama işlemleri

Dünyada yaygın bir şekilde kullanılan KEP sistemi ülkemizde de yaygın şekilde kullanılmaktadır. Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) her türlü ticari, hukuki, resmi, belge paylaşımlarının gönderildiği biçimi koruyan ve güvenli hale gelmesini sağlayan bir sistemdir. Bu sistemde kamu kurumları, her sektörden işletmeler ve isteyen tüm vatandaşların, hazırlamış oldukları belge ve içerikleri KEP sistemi üzerinden hızlı ve güvenli bir şekilde gönderebilmektedirler. Bu sistem hakkında merak edilen konulardan birisi de kayıtlı e-posta adresi ile ilgili sorulardır. KEP adresi hakkında sizler için merak edilen tüm detayları derledik. KEP adresi başvurusu nasıl yapılır? Merak edilen bu soruyu yanıtlayacağız. KEP adresi fiyatları işte detaylar.

KEP ADRESİ NEDİR?

Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) olarak bilinen bu sistem belge paylaşımı, ticari ve hukuki gibi yazışmaların güvenli bir şekilde korunmasına yardımcı olan ve alıcının kim olduğunu tespit edip, gönderildiği gibi kalmasını sağlayan bir sistemdir.

Size özel olan KEP adresinizi, resmi, özel ve ticari her türlü belge veya yazılarda kullanabilirsiniz. Ayrıca kamu kurumları arasında ve kurum içi yazışmalarda, kurumlar, şirketler ve şahıslar arasında ki yazışmalarda da özgürce kullanabileceğiniz ve güvenli bir şekilde yazışmalarınızı koruyan bir sistemdir.

KEP ADRESİ NASIL ALINIR?

KEP adresi almanız için ilk önce üyelik işlemlerinizi tamamlamanız gerekir. Üye başvurusu için bazı gerekli belgeleri ve bilgileri hazırlayarak size en yakın PTT Merkez Müdürlüğüne gitmeniz gerekmektedir. Ya da funduszeue.info adresi üzerinden online bir şekilde başvuru yapabilirsiniz.

KEP ADRESİ SORGULAMA

Günümüzde teknolojinin gelişmesi sayesinde istediğimiz her bilgiye kolay bir şekilde ulaşabiliyoruz. Son zamanlarda oldukça fazla araştırılan konulardan biriside KEP adresi sorgulama işlemidir. KEP adresi sorgulamak için şubeye gitmeden internet üzerinden işini halledebilirsiniz. PTT sitesinden KEP işleminizi halledebilirsiniz. funduszeue.info adresine giderek buradan başvuru ve sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.

KEP ADRESİ GİRİŞ

KEP adresine giriş için funduszeue.info bu linke tıklayarak kolay bir şekilde giriş işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Dileyen E-Devlet kullanıcı bilgileri ile de giriş yapabilmektedir.

KEP ADRESİ BAŞVURU

Kayıtlı Elektronik Posta ve Elektronik Tebligat sistemine (KEP) üye olmak isteyen vatandaşlar için ilk önce başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvuru için gerekli belgeleri hazır hale getirerek en yakın PTT şubesine gidiniz.

Gerekli Belgeler;

KEP ADRESİ FİYATLARI

KEP İleti Büyüklüğü Ücretler

5- 10 MB Arası 4,00 TL

15 MB Arası 6,00 TL

20 MB Arası 8,00 TL

25 MB Arası 10,00 TL

Pazarlama ve hizmet inovasyon örnekleri: İnovasyon nedir, çeşitleri nelerdir? Kamerası en iyi telefonlar Uygun fiyatlı ve en iyi fotoğraf çeken telefonlar

Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Nedir?

Birçok oluşumun kullandığı Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) adından da anlaşılabileceği üzere birçok unsurun kayıt edildiği bir e-posta sistemidir. Standart e-posta sistemlerinden farklı olan KEP resmi ve hukuksal yazışmalarda sıklıkla kullanılır. Standart bir e-posta sisteminde birçok unsur değiştirilebilir ve bu unsurların delil olarak kullanılması mümkün değildir. Fakat KEP sistemi gönderilen e-postaya, gönderene ve alıcıya dair detaylı bilgilerin kaydedilmesini sağlar. Bu sayede KEP kayıtları delil olarak kullanılabilir ve resmi işlemler için baz alınabilir. KEP sistemi PTT tarafından sunulur. KEP sistemini kullanmak için PTT tarafından sunulan ücretli paketler arasından bir seçim yapmalısınız.

KEP Adresi Nedir? Ne İçin Kullanılır?

KEP adresi kayıtlı elektronik posta göndermek için ihtiyaç duyduğunuz e-posta adresine verilen isimdir. KEP adresi PTT tarafından sunulur. Her kullanıcının, oluşumun, firmanın ya da şirketin kendi özgün KEP adresi bulunur. KEP adresi ile sistem üzerinden kayıtlı elektronik posta gönderebilir ve alabilirsiniz. KEP Kayıtlı Elektronik Posta sistemi en temel anlatımı ile e-posta göndermenizi sağlayan bir e-posta hizmetidir. Her ölçekten oluşum tarafından sıklıkla kullanılan KEP sistemi bazı özellikleri ile öne çıkar. Gönderici, alıcı ve eposta içeriğinin kesin ve net bir şekilde kayıt edildiği KEP sisteminde bu kayıtlar resmi değer taşır ve ihtiyaç duyulduğunda baz alınabilir, delil olarak kullanılabilir. KEP adresi ile gönderilen e-postalar standart e-postalardan bu noktada ayrılır.

Kullanan her on kişiden dokuzunun memnun kaldığı  ön muhasebe programı Logo İşbaşı ile sizler de işinizi en iyi şekilde yönetir, rahatınıza bakarsınız! Logo İşbaşı’nın alanında uzman danışmanlarının ücretsiz desteği ile e Faturaya ve e Arşiv Faturaya geçiş yapabilir, faturalarınızı hızlı ve kolayca anında gönderebilirsiniz. Üstelik aylık e fatura kontörü kullanımı da hediye!

KEP Adresi Nasıl Alınır?

KEP adresi PTT üzerinden alınır. PTT web sayfasından başvuru yaptıktan sonra gerekli belgeler ile bir PTT şubesi üzerinden KEP adresinizi alabilirsiniz. Şu adımlarla KEP adresi almanız mümkündür:

● PTT KEP Online web sayfasına girilir.

● T.C. kimlik numarası ve güvenlik kodu ile giriş yapılır.

● Başvuru türü seçilir. Gerçek, tüzel kişi ya da kamu kurumu gibi statüler arasından seçim yapılır.

● Yetkili kişiye ait bilgiler, adres bilgileri ve iletişim bilgileri eksiksiz bir şekilde girilir.

● KEP adresi belirlenir, kullanım şekli seçilir. Aynı zamanda alternatif bilgi kanalları bölümü de ihtiyaca göre belirlenir.

● Kullanıma ve ihtiyaca uygun kapasitede bir paket seçimi yapılır. KEP paketleri ücretlidir.

● Posta kutusu alanı ve ihtiyaç duyulan ek hizmetler seçilir.

● KEP rehber tercihleri belirlenir ve Ön Bilgilendirme Formu onaylanır.

● ‘Ön Başvuru Yap’ butonuna tıklanır. Böylece başvurunun birinci aşaması tamamlanmış olur.

● En yakın PTT şubesine gerekli evraklar ile gidilir. Bu noktadan sonra PTT şubesinden KEP adresi alınabilir.

KEP Adresi Almak İçin Gerekli Olan Belgeler Nelerdir?

Kayıtlı Elektronik Posta adresi almak için PTT web sayfasından başvuru yaptıktan sonra bazı belgeler ile PTT şubesine müracaat etmeniz gerekir. Bireysel başvurularda kayıtlı elektronik posta için gerekli evraklar şunlardır:

● Ön başvuru sırasında Gerçek Kişi statüsü seçilerek oluşturulan KEP Hesabı Ön Başvuru Formu (PTT web sitesi üzerinden doldurulur)

● Üzerinde fotoğraf bulunan, geçerliliği devam etmekte olan resmi belge. Bu belge ehliyet, pasaport, kimlik kartı olabilir.

Tüzel kişiler için gerekli olan belgeler şunlardır:

● Tüzel kişiye ait sicil tasdiknamesi ya da faaliyet belgesinin aslı

● Noter şubesi tarafından onaylanmış olan imza sirküleri

● Başvuru yapan kişinin üzerinde fotoğrafı bulunan kimlik kartı, pasaport ya da ehliyet

● Başvuru şirket yetkili vekili tarafından yapılıyorsa Tüzel Kişi Yetkilendirme Belgesi

● Ön başvuru esnasında Tüzel Kişi seçimi yapılarak doldurulan KEP Hesabı Ön Başvuru Formu

KEP adresi edinmek isteyen kamu kurumları için başvuru esnasında gerekli olan belgeler şunlardır:

● Kurumun üst düzey yetkili statüsündeki kişi tarafından imzalanmış olan resmi yazı

● Başvuru yapan kişinin fotoğraflı kimlik kartı, pasaportu ya da ehliyeti

● Ön başvuru sırasında Kamu Kurumu statüsü seçilerek doldurulan KEP Hesabı Ön Başvuru Formu

Kullanan 10 kişiden 9&#;unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı&#;nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

KEP Adresi Ne İşe Yarar?

KEP adresi Kayıtlı Elektronik Posta sistemi üzerinden e-posta göndermenize olanak tanır. PTT web sayfası üzerinden başvuru yaptıktan sonra gerekli evraklar ile PTT şubesine gidebilir, KEP adresinizi alabilir ve kayıtlı elektronik posta hizmet sağlayıcıları üzerinden elektronik posta gönderebilirsiniz. KEP adresi ile gönderilen e-postalar delil olarak kullanılabilir ve resmi işlemler için baz alınabilir. Zira KEP adresiyle gönderilen elektronik postalara dair gönderici, alıcı, içerik, zaman, adres gibi birçok bilgi kesin ve net bir şekilde kayıt altına alınır.

&#;den fazla işletmenin tercihi web tabanlı ön muhasebe programı Logo İşbaşı ile 15 dakikada e-Faturaya geçin, anında müşterinize gönderin! Üstelik aylık yıllık hediye kontör ile e-fatura/e-arşiv fatura gönderirken ek maliyet ödemeyin.

KEP Adresi Hangi Durumlarda Alınır?

Elektronik yolla tebligat yapması zorunlu olan anonim, limited ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketler KEP adresi kullanmak zorundadır. Bu statüdeki kurumlar elektronik tebligat sürecinde KEP adresi edinmek ve kullanmakla yükümlüdür. Gerçek ve diğer tüzel kişilerin KEP adresi kullanmasını zorunlu kılan bir durum yoktur. Bu statüde yer alan kişiler istekleri dahilinde KEP adresi alabilir ve kullanabilir.

Örnek KEP Adresi Nedir?

Kişi statülerine göre bazı KEP adresi örnekleri şunlardır:

Gerçek kişiler için:

[email protected] adı.soyadı@funduszeue.info

Tüzel kişiler için:

kurumadı@funduszeue.info kurumadı.departmanı@funduszeue.info [email protected]

KEP Adresi Nasıl Kapatılır?

KEP adresinin kapatılması için internet üzerinden ya da çağrı merkezinden talep oluşturulması gerekir. Gerekli doğrulamalar ve tespitler yapıldıktan sonra KEP adresi kapatılır. Bazı durumlarda KEP adresinin kapatılması süreci uzayabilir ve farklı merciilerin sürece dahil olması gerekebilir. Kapatma işlemi gerçekleştikten sonra söz konusu KEP adresi üzerinden elektronik posta gönderilemez ve alınamaz. Fakat KEP adresi kapatıldıktan sonra 3 ay daha adres sahibinin erişimine açık tutulur. Bu süre zarfında kişi iletilere ulaşabilir.

Kullanan 10 kişiden 9&#;unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı&#;nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

En Kolay e-Arşiv Fatura Nasıl Kesilir? GİB Portal mi Logo İşbaşı Mı?

Online Ön Muhasebenin Ön Muhasebeden Farkı Nedir?

E-Arşiv Faturada İmza Zorunluluğu

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası