satılık arsa manavgat sarılar / Antalya Kaş Sarılar Satılık Arsa

Satılık Arsa Manavgat Sarılar

satılık arsa manavgat sarılar

Antalya Manavgat satılık arsa fiyatları

KONUT PARSELLERİ SATILACAKTIR

Manavgat Belediye Başkanlığından:

1 - Mülkiyeti Belediyemize ait aşağıdaki tabloda Tapu bilgileri ve nitelikleri belirtilen taşınmazlardan Ilıca ada 1 ve ada 1 parseller sayılı Devlet İhale Kanunu'nun maddesi kapsamında kapalı teklif (arttırma) usulü ile geriye kalan taşınmazlar sayılı Devlet İhale Kanunu'nun Maddesine göre Açık Teklif Usulü ile ve tahmini bedelin artırılması suretiyle satılacaktır.

2 - SATILACAK ARSALARIN NİTELİKLERİ:

3 - Tapu kayıtlarının, yürürlükteki İmar planlarının incelenmesi ve arsaların bulunduğu yerin görülmesi, arsaların bulunduğu yer itibariyle, yetkili Manavgat Belediyesi’nden bilgi alınması; arsayı almak isteyen ve bu amaçla ihaleye katılmayı arzulayan isteklilerin sorumluluğundadır.

4 - İhale Belediye Encümen salonunda yapılacak olup Belediye Encümeni, ihale komisyonu olarak gerekçesini belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. İhaleyi yapmama kararı

Karaman Kılbasan Köyü

Kılbasan, Karaman'ın kuzeyinde yer alan bir köydür. Karadağ'ın güneydoğu eteklerinde, deniz seviyesinden metre yüksekte bulunmaktadır. Köyün kuzeyinde Karadağ ve Dinek, güneyinde Göztepe, Yuvatepe, batısında Eminler, doğusunda Hamidiye bulunmaktadır. Kılbasan, yılına kadar köy statüsünde iken bu tarihte belediye olmuştur. Ancak, yılında çıkarılan sayılı kanunla, 30 Mart tarihine kadar belde olan Kılbasan tekrar köy statüsüne dönüştürülmüştür. Bu değişiklik, Türkiye İstatistik Kurumu'nun yılı Adrese Dayalı Nüfus Sayım sonuçlarına göre nüfusu 'in altında olan belediyelerin tüzel kişiliklerinin kaldırılmasıyla gerçekleşmiştir.

Kılbasan köyünün nüfusu, geçmiş yıllarda farklı rakamlarla kaydedilmiştir. yılında , yılında hanede kişi, yılında , yılında , yılında , yılında , yılında , yılında ve yılında ise toplamda erkek ve kadın olmak üzere kişi olarak tespit edilmiştir. Kılbasan, Karaman ilinin en kalabalık köylerinden biridir. Köy halkının çoğunluğu yurtdışında çalışmaktadır.

Karaman ile Kılbasan arasında Davuda Dağı üzerinde yer alan Karışmaa Birindi adında bir şehir bulunmaktadır. Bu şehir, yılında Fatih Sultan Mehmet Han tarafından fethedilerek Osmanlı topraklarına katılmıştır. Ancak bu süreçte, Han, Hamam, Cami ve Medreseler yıktırılmıştır.

Davuda Dağı'ndaki (Karışma Birindi) şehrinden geriye kalan ve çoğunluğu Ermeni olan halkın şu anda Kılbasan köyünde bulunan höyükte yerleştikleri ve şehri burada kurdukları bilinmektedir. Bunun yanı sıra, Karadağ'da hayvancılık yapan zengin bir Kastamonu Yörüğü'nün Kılbasan'a gelerek yerleştiği ve bugün Koca Cami'nin bulunduğu yeri bir Ermeni aileden satın aldığı tapu senediyle ortaya konulmaktadır. Abdurrahman Altın tarafından ileri sürülen bu görüşlere rağmen, tarihli BOA, numaralı Muhasebe-i Vilayeti Karaman ve Rumili defterinde Kılbasan adlı köyün varlığına dair kayıtlar bulunmaktadır. Bu nedenle, Davda'daki halkın buraya yerleştiği düşünülmektedir.

Kılbasan köyünün batısında, Eminler Köyü yolu üzerinde Kandalı, Karlar ve Sarular Köyleri ile köyün doğu kısmında bulunan Kabahasan ve Sısa Köyleri, güvenlik nedeniyle bugünkü yerleşim alanlarının bir parçası olmuştur. Sarular Köyü Boyacı Mahallesine, Kandalı Köyü İmamlar Mahallesine, Kabahasan ve Sısa Köyleri ise Çarşı Mahallesine yerleşmiştir.

Kılbasan halkı, bu bölgelere yerleşmelerine karşı çıkmıştır. Çünkü bu bölgeler, devlet tarafından başka köylere yerleştirilen kişilere aittir. Kılbasanlılar, Devlet'e karşı gelmekten kaçındıklarını bilerek, Mercik halkına eziyet verme ve onları rahatsız etme yoluyla kaçırmayı denemişler, ancak başarılı olamamışlardır. Bu olaylardan birinde bir Mercikli ve bir Kılbasanlı hayatını kaybetmiştir. Bu olaydan sonra çatışmalar sona ermiştir. Osmanlı Arşivleri'nde bulunan belgelerde, 7 Haziran tarihli belgede "Karaman kazasına bağlı Mercik köyüne yerleşimleri sırasında Kılbasan köyü sakinleri tarafından müdahale edildiği ve köy sınırlarının belirlenmesi gerektiğine dair pazarcık muhacirlerinin dilekçesinin Konya Vilayeti'ne gönderildiği" kaydedilmiştir. Ayrıca, 6 Temmuz tarihli belgede "Rumeli'den hicret eden ve Karaman'ın Mercik köyüne tahsis edilen araziye Kılbasan köyü halkı tarafından yapılan müdahalenin engellenmesi için Konya Vilayeti'nden gerekli önlemlerin alınması istenmiştir.

Temettuat Defteri'ne göre, Kılbasan, Hass-ı Humayun Tımarı ve Sipahi Tımarı dahilinde bir miktarı evkaf olarak kabul edilen hane olduğu kaydedilmiştir. Ayrıca bu defterde, Kılbasan halkının buradaki köylülere karşı direnmesinin nedeni olarak "Zirde mahalleri yıl önce köy statüsündeydi, ancak halkı dağılmış durumda olduğu için tarlalarını ve arazilerini tamamen terk etmişlerdi, şu anda Kılbasan köy halkının ziraatle meşgul oldukları biliniyor" şeklinde bir kayıt bulunmaktadır. Bu mahaller: Mezra-i Davda, Mezra-i Mercik, Mezra-i Eminler, Mezra-i Sarılar, Mezra-i Karlı, Mezra-i Kandalı, Mezra-i Karlı, Mezra-i Sis, Mezra-i Kabahasan, Mezra-i Kucur. Bu bilgiler, bu mezralardaki halkın güvenlik nedeniyle buraya yerleştiklerini göstermektedir. Gerçekten de, o dönemde buraya yerleşen halk, bölgeyi kale gibi çevirmek ve masraflarını karşılamak için devlete başvurmuş, ancak talepleri kabul karşılanmamıştır.

Köyün doğusunda Davda Dağı denilen Kızıldağ’ın doruğunda, Bizans devri yapısı, tonoz örtülü, kesme taşlardan yapılma bir bina kalıntısı vardır. Bir de havlusu bulunan bu binanın içinde “Davda Dede” adlı erişkin bir yatırın olduğu söylenmektedir. Temettuat Defterinde burada yatan kişi hakkında şöyle bir kayıt vardır: “Medine-i Larende kazasına muzaf Davda nam mahal-i mübarekede medfun Yatağan Baba ks. Degah-ı şerifinde olan zaviyedarın emlak ve arazi beyanıdır.” Burada Kılbasan Köyü Hanesinde yazılı Yatağan baba zaviyesinin zaviyedarı, Orta boylu, kır sakallı Şeyh Mehmet Dede’nin Davda’da sahip olduğu emvalin listesi verilmiştir. Bu defterde Davda ve Mercik Kılbasan mezraları içerisinde verilmiştir. Buradan anlaşıldığına göre halkın Davda’daki Tekke ve yatır dediği şahıs “Yatağan Baba ks” dır. Bu dağın doğu tarafında Tilki Kalesi denilen yerde birkaç tane oyma barınak ve oyma mezar bulunmaktadır.

Bu köyü önemli kılan nedenlerden birisi de Karamanoğulları ile ilgilidir. Karamanoğlu Mehmet Bey, yılında Konya’yı alarak ünlü fermanını yayınlamasından sonra Selçuklular tekrar egemenlik kurmak için Moğollardan ordu desteği alarak Karaman’a doğru yürürler. Karamanoğlu Mehmet Bey komutasındaki Karaman ordusu da Elmasun köyü taraflarında ovaya doğru yürüyüşe geçer. Eminler ve Mercik köyleri civarında yetmiş bin kişilik Moğol ordusuna karşı yirmi bin kişilik Karamanoğlu ordusu savaşa başlar. İkinci bir savaşta Kızıldağ’ın önlerinde Mercik yöresinde olmuştur. Bu savaşı Şikari Karamaname’sinde şöyle anlatmaktadır;

Mehmet Bey: “Ey Beyler! Tatarı şehre getirmektense şehit olmak yeğdir. İki küçek karındaşı bile-alub on yedi bin er ile yürüdü. Kızıldağ önünde râst gelüb tîğ çekip Tekbîr getürüb Tatar içerisine koyuldular. Üç gün üç gice ceng olub yerin bir katı tozup göğe çıktı. Gâziler mest pelenge döndüler, kan içmekten. Mehmet Beğ:

– Bin dilâver ile sürüb hânın alemin yıktı. Hân bildi ki tuğun yıkan Karamanoğludur. On bin Tatarı çevirip öğle zamanına değin cenk kıldılar. Bin yiğidi şehit eylediler. Mehmet Beğ’in üç kerre atın yıktılar. Yine atlandı. Mehmet Beğ kendi kılıcıyla dört yüz yirmi baş kesti, bir nice defa. Sonra kendisini şehit eylediler. Bunun üzerine Karaman orduları dağıldılar. Tatar orduları Lârende’yi yakıp yağma eylediler.”

Bu olaya göre Mehmet Bey burada şehit olduğu anlaşılıyorsa da birçok tarihi kaynakta Mehmet Bey’in Mut, Ermenek taraflarına çekilip orada öldüğü yazılıdır. Merhum Mehmet Armutlu’da Eminler köyünde mezarının bulunduğu yolunda tezler ileri sürer. Oysa Ermenek Balkusan köyünde türbede mezarı bulunmaktadır.

Eski adı “Mercik” olan bu köy ismi muhtemelen köyün güneybatısında bulunan tepenin eskiden söylenen adının Yuvatepe olasından dolayı ismi değiştirilmiş ve bu isim verilmiştir. Bunlar Oğuzların, Üçok kolundan Denizhan Ata’ya bağlı Yuva aşiretindendir. Hafif bir tepe üzerinde kurulması nedeniyle köye “Yuvatepe” ismi verilmiştir. Ya da Köylülerin deyimiyle; Yuvatepe, Oğuz boyunlarından Yıva aşiretinden gelmektedir.

Kılbasan, adını tulum peynirlerinin yapımında kullanılan keçi derilerinden almıştır. Çok sel gelirmiş, sel basan olmuş. Çok toz esermiş Tozbasan olmuş. En son tiftik keçilerinin tüylerinin çuvallara basılmasından, kıl basma dan Kılbasan olmuş. Karaman dolaylarında yaşamış olan “İsorilerin” şehirleri arasında “Kılbanum” adlı bir yerleşim yerinin şimdiki Kılbasan Köyü olduğu tahmin edilmekte ve bu isim Türkçeleşerek “Kılbasan” şekline dönüşmüştür.

Başdağ Kalesi; Kara Dağ’ın Kılbasan köyü tarafında bulunan Başdağ yükseltisi üzerinde bulunur. Sekizgen planlı kalenin burçları yuvarlaktır. İki tepe arasında yer alan kale bir krater çukurunu da kapsamaktadır. Roma ve Bizans devirlerinde kullanılan kale büyük kesme taşlardan inşa edilmiştir. Burada birde büyükçe bir su havuzu ve askeri amaçlı eski yapılar bulunmaktadır.

Karadağ'ın yamacında kurulan Kılbasan’ın toprakları oldukça verimlidir. Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Kasabada ayrıca meyvecilikte çok gelişmiştir. Köyde tarım ürünleri olarak en çok buğday, arpa, mısır, şeker pancarı, nohut, fasulye ve son yıllarda özellikle devlet desteğiyle geliştirilen yem bitkileri ekimi yapılmaktadır.

Peder Edwin John Davis, yılı Haziran ayında Karaman’a gelir. Davis’i bu gezide en çok etkileyen halkın “Goca Doksan Kıtlığı” dediği yılındaki korkunç kıtlık olayı ve yılındaki sert kış damgasını vurmuştur. Özellikle kıtlıkta gezdiği köylerin boşaldığı, pek çok insanın yiyecek bulmak için Konya ve Adana’ya giderken yollarda öldüğü, insanların ve hayvanların açlıktan telef olduğunu anlatır. İnsanların arpa ekmeği ve cindarıdan yapılan ekmeği dahi bulamadığı, ot köklerini yediği, hayvanların açlıktan öldüğünü acıklı bir biçimde anlatır. Açlık yetmemiş gibi, üstüne üstlük birde salgın hastalık vardır.

16 Haziran günü Kılbasan’a gitmek üzere yola çıkar. Kılbasan’a yarım saatlik bir mesafede kuzeyinde büyük bir antik köy harabesine rastlar. Burada bu köyün adının “Abeadae” olduğunu belirten bir kitabe bulup not ederek Karadağ’ın arasından Madenşehri’ne varır. Altmış, yetmiş evden ibaret olan bu köyün insanları, hayatı ve ağası hakkında bilgi verdikten sonra 17 Haziran günü harabeleri incelemeye geçer. kadar kilise olduğunu ve özellikle sekizgen planlı kiliseyi inceler. Tekrar Kılbasan üzerinden Karaman’a döner.

Kılbasan köyüne vardığında yabancılar odası dediği köy odasına varırlar ve köylüler bunları ziyarete gelirler. Köylülerin kıtlık hakkında anlattıklarının oldukça dokunaklı olduğunu eskiden hane olan köyün, artık sadece kaldığını söylemektedir. Bazı köylüler birkaç ay sonra dönmüşlerdir. Gidenlerin çoğunun Konya ve Adana’da öldüklerini belirtir. Köylü kıtlıktan evvel koyun ve keçiye sahipken, bunlardan sadece yaklaşık kalmıştır. öküzden, ; buzağıdan, 25 kalmış, yaklaşık inekten de kadar kalmıştır. İnsanların ot kökleri yediğinden ve bazı ailelerde un olduğundan bahseder. Köylülerin kıtlıktan yeni çıkmalarına rağmen yüksek vergi istendiğinden yakındığını aktarır.

Tüm bu gezi notları ve çizimlerini yılında “Life in Asiatic Turkey A Journal of Travel in Cilicia (Pedias and Tracheia), Isauria and Parts of Lykaonia and Cappadocia” adı ile Londra’da kitap olarak yayınlar.

Antalya Manavgat Satılık Arsa

  • MANAVGAT SAGRİN KÖYÜNDE TEK TAPULU TOPLAM M2 SATILIK TARLA - undefined
    MANAVGAT SAGRİN KÖYÜNDE TEK TAPULU TOPLAM M2 SATILIK TARLA
    pinSağırin, Manavgat
  • MANAVGAT SARILAR MAHALLESİNDE SATILIK M2 ARSA - undefined
    MANAVGAT SARILAR MAHALLESİNDE SATILIK M2 ARSA
    pinSarılar, Manavgat
  • SİDE KEMER BULVARI ÜZERİNDE TİCARİ+KONUT ARSASI - undefined
    SİDE KEMER BULVARI ÜZERİNDE TİCARİ+KONUT ARSASI
    pinSide, Manavgat
  • Manavgat Yeniköy de satılık tarla - undefined
    Manavgat Yeniköy de satılık tarla
    pinYeniköy, Manavgat
  • MANAVGAT YAVRUDOĞAN MAH. SATILIK M2 TARLA - undefined
    MANAVGAT YAVRUDOĞAN MAH. SATILIK M2 TARLA
    pinÇolaklı, Manavgat
  • EVRENSEKİDE SATILIK m2 ARSA - undefined
    EVRENSEKİDE SATILIK m2 ARSA
    pinEvrenseki, Manavgat
  • elit-office-badge
    ANTALYA MANAVGAT'TA MERSİN YOLUNA M SATILIK VİLLA ARSASI - Kat Planı
    ANTALYA MANAVGAT'TA MERSİN YOLUNA M SATILIK VİLLA ARSASI
    pinTaşağıl, Manavgat
  • SORGUN MAHALLESİNDE SATILIK M2 VİLLA ARSASI - undefined
    SORGUN MAHALLESİNDE SATILIK M2 VİLLA ARSASI
    pinSorgun, Manavgat
  • MANAVGAT ÇOLAKLI MAHALLESİNDE SATILIK TARLA - undefined
    MANAVGAT ÇOLAKLI MAHALLESİNDE SATILIK TARLA
    pinÇolaklı, Manavgat
  • MANAVGAT OYMAPINAR'DA GÖLE SIFIR M2 SATILIK ARSA - undefined
    MANAVGAT OYMAPINAR'DA GÖLE SIFIR M2 SATILIK ARSA
    pinOymapınar, Manavgat
  • MANAVGAT HATIPLAR'DA M2 SATILIK ARSA - undefined
    MANAVGAT HATIPLAR'DA M2 SATILIK ARSA
    pinHatipler, Manavgat
  • MANAVGAT SEKİ'DE SATILIK M2 KÖŞEBAŞI ARSA - undefined
    MANAVGAT SEKİ'DE SATILIK M2 KÖŞEBAŞI ARSA
    pinEvrenseki, Manavgat
  • MANAVGAT SAĞRİN MAHALLESİNDE SATILIK TARLA - undefined
    MANAVGAT SAĞRİN MAHALLESİNDE SATILIK TARLA
    pinSağırin, Manavgat
  • KARAÖZ MEVKİİNDE DENİZ MANZARALI SATILIK TARLA - undefined
    KARAÖZ MEVKİİNDE DENİZ MANZARALI SATILIK TARLA
    pinKaraöz, Manavgat
  • MANAVGAT YAVRUDOĞAN MAH. SATILIK M2 TARLA - undefined
    MANAVGAT YAVRUDOĞAN MAH. SATILIK M2 TARLA
    pinÇolaklı, Manavgat
  • MANAVGAT SARILAR MAHALLESİNDE M2 SATILIK ARSA - undefined
    MANAVGAT SARILAR MAHALLESİNDE M2 SATILIK ARSA
    pinSarılar, Manavgat
  • MANAVGAT HACIOBASINDA SATILIK TARLA - undefined
    MANAVGAT HACIOBASINDA SATILIK TARLA
    pinHacıobası, Manavgat
  • MANAVGAT HACIOBASI'NDA SATILIK TARLA - undefined
    MANAVGAT HACIOBASI'NDA SATILIK TARLA
    pinHacıobası, Manavgat
  • MANAVGAT SİDE SORGUN'DA SATILIK TURİZM İMARLI 20 DÖNÜM ARSA - Logo
    MANAVGAT SİDE SORGUN'DA SATILIK TURİZM İMARLI 20 DÖNÜM ARSA
    pinSorgun, Manavgat

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası