yurtdışı eğitim kredisi / Eğitim Kredisi | İhtiyaç Kredileri | Halkbank

Yurtdışı Eğitim Kredisi

yurtdışı eğitim kredisi

İrlanda&#;da Öğrenci Kredisi

İrlanda&#;dayüksek lisans eğitimi almak isteyen öğrenciler için fiyatlar bazen pahalı gelebiliyor ve birçok öğrenci ödeme zorluğu yaşayacağı için hayalini kurdukları eğitimi almaktan vazgeçebiliyor. Ancak İrlanda&#;da part-time olarak çalışan bir öğrencinin bile kredi çekme imkanı olduğunu biliyor muydunuz? 

Banka tarafından istenen belgeleri sunduğunuz takdirde eğitimini almak istediğiniz yüksek lisans program ücretini bankadan alacağınız kredi ile ödeyebilir ve uygun geri ödeme kolaylıkları sayesinde aldığınız kredi borcunuzu da taksit taksit geri ödeyebilirsiniz. İşte detaylar&#;

İrlanda Öğrenci Kredisi Nasıl Alınır?

Yüksek lisans eğitimi için maximum €&#;ya kadar kredi çekme imkanınız bulunmaktadır. İrlanda&#;da yüksek lisans eğitim süresi 1 sene olduğu içinde, çektiğiniz bu kredi 1 yıl içinde taksitlere bölerek ödeyebilmektesiniz.

İrlanda&#;da öğrenci kredisi çekeceğiniz zaman yapacağınız maksimum vade 5 yıldır. Ancak oldu ya elinize fazla para geçti ya da 1 taksitten fazla ödeyebilme imkanınız oldu ve borcunuzu daha kısa sürede bitirmek istiyorsunuz o da mümkün, herhangi bir ceza olmadan istediğiniz zaman ekstra bir ödeme yapabilirsiniz.

İrlanda&#;da öğrenci kredisine başvuracağınız zaman gitmek istediğiniz üniversiteden kabul almalı ve başvuru sırasında aldığınız kabulü göstermelisiniz.

İrlanda&#;da Öğrenci Kredisi Geri Ödeme

Aşağıda yer alan tabloda €&#;yu yıl arası vadeye böldüğünüzde, geri ödeyeceğiniz miktarı görebilirsiniz. Unutmayın ki bu tablo sadece bir örnektir! Siz kredi çekeceğiniz zaman bankadaki görevli ile kendi ödeme planınızı oluşturabilirsiniz.

Yıl (lar)

Miktar

Geri Ödeme

1

2

3

4

5

İrlanda&#;da Öğrenci Kredisine Kimler Başvurabilir?

İrlanda öğrenci kredisine, 18 yaşını doldurmuş, geri ödeme gücü bulunan ve alacağı eğitim türünü kanıtlayan herkes başvurabilir. Başvuru sahipleri, Allied Irish Banks, PLC ve İrlanda Merkez Bankası tarafından denetlenmektedir.

Uyarı: Kredinizdeki geri ödemeleri karşılamazsanız, hesabınız geciktiğinden dolayı kara listeye düşmektedir. Bu durum kredi notunuzu etkileyebilir ve gelecekte krediye erişiminizi sınırlayabilir.

İlginizi Çekebilir

Yurtdışında eğitim görmek birçok kişinin hayali olsa da Dolar ve Euro kurunun seviyesi her geçen gün yurtdışında eğitim almayı da zorlaştırıyor. 

Yurtdışı eğitim kredisi ve burslar da bu anlamda kişilerin kısa vadede işlerini kolaylaştırmak için oldukça faydalı olabilir.

Örneğin Almanya&#;da eğitim almak isteyen kişiler için bloke hesap açma zorunluluğu bulunuyor. Bu da 1 yıl Almanya&#;da eğitim alacak birisi için minimum Euro bulundurması gerektiği anlamına geliyor.

Diğer ülkelerde bu gibi zorunluluklar olmasa da yine de Avrupa ve ABD&#;de eğitim almak okul masrafları olmasa bile yaşam masrafları açısından oldukça pahalı hale geldi.

Biz de bu yazımızda yurtdışı eğitim kredisi konusunu inceleyip kimlerin yurtdışı eğitim kredisi alabileceğini, şartları ve kurumları değerlendireceğiz. Öncelikle bankalardan başlayalım.

Hangi Bankalar Yurtdışı Eğitim Kredisi Veriyor?

Lisans düzeyinde yurtdışına gitmek isteyenler için bankaların verdiği eğitim kredileri yurtdışında eğitim almak isteyen kişiler tarafından da kullanılabilir.

Bu konuda başvurabileceğiniz başlıca 5 bankayı listeledik. Diğer bankalarda da bu konuda krediler bulmak mümkündür.

  • Garanti BBVA
  • Ziraat Bankası
  • Akbank
  • Yapı Kredi
  • Finansbank

Listede Finansbank&#;ı ayrı bir yerde tutabiliriz. Yazımızın sonraki bölümünde Finansbank&#;ın yüksek lisans konusundaki yurtdışına özel kredisine de değindik.

Bankalardan Eğitim Kredisi Almanın Şartları Neler?

Bankalardan alınacak birçok kredi için gelir belgesi bulundurmak zorunlu olsa da eğitim kredilerinde kişi henüz çalışmıyor olduğu için bu konu genellikle kefil üzerinden ilerliyor. Yani yurtdışında eğitim görmek ve bu kredilerden yararlanmak için başta 1. derece akrabalarınız olmak üzere kendinize kefil bulmanız gerekiyor. 

Gerekli diğer evraklar ise genellikle şunlar olacaktır:

  • Başvuru Formu
  • Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport
  • Kişinin çalışma durumuna göre gelir belgesi*
  • Eğitime ilişkin belgeler ve fatura

*Gelir belgesi konusu eğitim alan kişi çalışmıyor olacağından kefil gösterilerek çözülebilir.

Bankalar Ne Kadar Yurtdışı Eğitim Kredisi Verir?

Genellikle bankaların verdiği eğitim kredileri için yurtiçi ya da yurtdışı ayrımı yapılmamaktadır. Bu da aslında yurtdışında eğitim alacak kişiler için bir dezavantaj oluşturur. Çünkü döviz kuruna oranla bakıldığında alınan kredi miktarı oldukça azalmış olur. 

Bankaların eğitim kredisi miktarları genellikle TL arasındadır. Vade süreleri ise ortalama 12 ay ile 36 ay arasında değişir. 

Daha uzun süreli geri ödemeler için KYK ve yabancı kaynaklı kredileri inceleyebilirsiniz.

Lisans eğitimini yurtdışında almak isteyenler için bu kredi miktarı birçok ülke için tüm masrafları karşılamayacaktır.

Yine de yurtdışı yüksek lisans seviyesinde bu krediyi kullanmak isterseniz eğitim süresi daha kısa olacağından ve okurken çalışma olanakları da birçok ülkede geçerli olduğundan bu krediler çok daha işlevsel olabilir.

Şimdi de yüksek lisansa özel olarak Finansbank tarafından oluşturulan Erasmus + kredisinden bahsedelim.

Yüksek Lisansa Özel Yurtdışı Eğitim Kredisi: Finansbank

Finansbank Erasmus+ Master programlarından kabul alan öğrenciler için bu kredi çeşidini özel olarak oluşturdu. yılında oluşturulan bu kredi modeliyle 1 yıllık yüksek lisans programları için TL, 2 yıllık yüksek lisans programları için TL’ye kadar kredi çekilebiliyor.

Kredinin avantajlarından biri de geri ödemesinin eğitim bittikten 1 sene sonra başlaması ve ödemelerin minimum 5 seneye bölünmesi.

Aynı zamanda bu kredi için herhangi bir teminat göstermek ya da kredi tahsis ücreti ödemek gerekmiyor.

Finansbank kredinin faiz oranları kişiden kişiye de değişebildiğinden bu konuda doğrudan bankayla iletişime geçmek en doğrusu olacaktır.

Erasmus+ Master Kredisinden Kimler Yararlanabilir?

Bu krediden yararlanabilmek için lisans eğitimini Türkiye’de tamamlamış olmanız ve T.C vatandaşı olmanız gerekiyor.

erasmus-master-yurtdisi-kredisi-finansbank

Kişilerin krediyi almadan önce öğrenim göreceği ülkede 3 aydan fazla süredir ikamet etmiyor olması gerekiyor. Yani krediyi çekmeden önce gideceğiniz ülkeye yerleşmemenizi tavsiye ediyoruz.

Kredi başvurusu için okuldan kabul belgesi sunulması gerekiyor.

Temel olarak bu gereklilikleri sağlayan herkesin bu krediye başvurması mümkündür. Daha detaylı bilgi için Finansbank’ın sitesini ziyaret edebilirsiniz ya da Finansbank’ın 11 18 numaralı Erasmus Kredisi Bilgilendirme Hattını arayabilirsiniz.

Bankalar Haricinde Eğitim Kredisi Veren Kurumlar Var mı?

Yurtdışında eğitim kredisi konusunda tek çareniz bankalar değil. KYK’nın ve bazı yabancı finans kuruluşlarından da bu konuda destek almanız mümkün. Öncelikle KYK’dan bahsetelim

KYK Yurtdışı Eğitim Kredisi & Bursu

yılından beri KYK burs ve kredileri sadece yurtiçindeki öğrencileri değil aynı zamanda yurtdışındaki öğrencileri de hedefliyor.

KYK’dan yurtdışı eğitim kredisi alabilmek için E-devlet üzerinden öğrencinin taahhütnameyi imzalaması ve aynı zamanda Türkiye’de ikamet eden bir yakının kefil olup noter onaylı kefaletname yapılması gerekir.

Detaylı bilgi için KYK sitesinden bilgi alabilirsiniz.

Kaynak : funduszeue.info

KYK Yurtdışı Eğitim Kredi Ödemesi Ne Kadar?

KYK yurtdışı kredilerini bulunulan ülkeye ve eğitimin çeşidine göre dağıtıyor. Yani örneğin Almanya’da yüksek lisans yapmak isteyen birine verilen yüksek lisans kredisi aylık TL iken Bosna Hersek’teki lisans eğitimi için TL veriliyor.

En yüksek eğitim kredisi ise doktora öğrencilerine veriliyor ve bu konuda da en yüksek kredi verilen ülke İsviçre. İsviçre’de doktora yapmak isteyen öğrenciler için aylık TL ödeniyor.

KYK Yurtdışı Eğitim Kredisi Miktarları

Tüm ülkelerin listesine ve kredi miktarlarına aşağıda kaynak olarak eklediğimiz KYK linkinden ulaşabilirsiniz. Biz de burada Türkiye&#;den yurtdışında üniversite okumak konusunda popüler olan ülkeleri doğrudan listeledik.

ÜlkeLisansYüksek LisansDoktora
ABD TL TL TL
Almanya TL TL TL
Belçika TL TL TL
Çekya TL TL TL
Hollanda TL TL TL
İngiltere TL TL TL
İspanya TL TL TL
İsviçre TL TL TL
Macaristan TL TL TL
Polonya TL TL TL

Tüm ülkelerin listesini görmek için aşağıdaki kaynak linke tıklayabilirsiniz:

funduszeue.info

Yurtdışı Kaynaklı Eğitim Kredisi: Prodigy Finance

Türkiye’deki bankalar ve KYK haricinde eğitiminiz için doğrudan yurtdışı kaynaklı krediler kullanmanız da mümkün.

prodigy-finance-kredisi

Bu krediler arasında popüler şirketlerden biri de yüksek lisans için eğitim kredisi sağlayan Prodigy Finance. yılından beri uluslararası yüksek lisans öğrencilerine krediler sağlayan kurum toplamda 1 Milyar Dolar’ın üzerinde kredi verdi. Türkiye de kredi alınabilir ülkeler listesinde bulunuyor.

18 farklı ülkeden ’den fazla okul kredi almaya hak kazanabilmeniz için destekledikleri okullar arasında.

Yüksek lisans için Prodigy Finance üzerinden kredi alabilmek için sağlamanız gereken bazı şartlar ve sunmanız gereken dökümanlar bulunuyor.

Hali hazırda çalışan ya da yüksek lisans sonrası için çalışmaya başlayacağınız yerle şimdiden kontrat yapmış olmalısınız. 

Yani gelir belgesi göstermek bu finansal kaynağı kullanmak için zorunlu gibi görünüyor.

Birçok özel durum için şirket iletişime geçilmesini tavsiye ettiği için siz de gelir belgesi haricinde nasıl bir çözüm olabileceğine dair iletişime geçebilirsiniz. Kısaca istenen belgeleri sıralayacak olursak:

  • Kimlik Belgesi
  • İkametgah
  • Kredi Raporu(Türkiye’den bu konuda Findeks raporunu kabul ettiklerini sitelerinde belirtiyorlar.)
  • Gelirinizi Kanıtlayan Belge(Maaş bordrosu/sözleşme/gelir belgeleri)
  • Kabul Belgesi (Kabul belgesinin listedeki okul arasında olması gerekir)

-Birikim Hesapları(Varsa birikiminizi göstermek krediyi alma şansınızı arttıracaktır. Hisse senedi cinsinden yatırımlar bu konuda kabul edilmiyor.)

Dikkat: Yıllık faiz oranları %6,7’den başlıyor ve durumuna özel olarak hesaplanıyor. Yurtdışı kaynaklı eğitim kredisi almak konusunda en büyük problem ödemeleriniz de yabancı para cinsinden olacaktır. 

Özellikle eğitiminizin ardından Türkiye’ye dönüp Türkiye’de çalışmayı planlıyorsanız Dolar/Euro cinsinden borçlanmış olmak uzun vadede sizi zorlayabilir.

Yurtdışı Eğitim Kredisi Çekmek Avantajlı Mı?

Yurtdışı eğitim kredileri özellikle 1 senelik yüksek lisans programları süresince sizi desteklemek için faydalı olabilir fakat lisans eğitimleri süresince krediden faydalanmak ardından yapılacak ödemeleri de zorlaştırabilir. 

Özellikle yurtdışı kaynaklı bir kredi kullandığınızda ödemelerin de yabancı para cinsinden olacak olması gelecekte sizi zorlayabilir.

Yurtdışı eğitimi konusunda yeterli maddi gücünüz yoksa ilk bakmanız gereken yurtdışı eğitim bursları olmalıdır. Türkiye’den doğrudan alabileceğiniz burslar dışında birçok farklı ülke için özel olarak devletlerin ve özel şirketlerin sunduğu burslar da bulunur.

Kategoriler Yurtdışında Eğitim

Eğitim kredisi başvurusu

İ&#;eriğe GitAlt B&#;l&#;me Git
Eğitim Kredisi Başvurusu

Eğitim ve öğrenim dönemi süresince oluşabilecek gereksinimlerini giderirken finansal zorlanmalar olabilir. Finansal sıkıntılara destek olmak için bankalar, Eğitim Kredisi imkânı sunar. Eğitim Kredisi, bankalar tarafından uygun görülen belirli şartlar altında verilen bir kredi türüdür. Eğitim Kredisi, öğrencilere kendi finansal sorumluluklarını alma fırsatı tanır. Ailenin birikimleri ya da varsa kişisel birikimler de korunur. Ayrıca, iyi bir kredi geçmişi oluşmasına zemin hazırlar. Ancak, kredi başvurusunda bulunurken bir gün geri ödeyeceğinizi unutmamalısınız.


bilgibankasi-ihtiyackredisi-content

Eğitim Kredisi, öğrencilere verilebildiği gibi öğrencinin velisi tarafından da başvuru yapılabilir. Çünkü, kredi çekmek için yasal olarak 18 yaşını doldurarak reşit olmanız gerekir. Krediniz, çeşidine bağlı olarak sizin hesabınıza ya da eğitim göreceğiniz okula yapılması gereken bir ödeme ise direkt ilgili okulun hesabına da yapılabilir. Eğitim amaçlı kredilerin vade sayısının uzunluğu değişir ve eğitim ihtiyaçlarınız için İhtiyaç Kredisi olarak verilen bir kredi türüyse güncel düzenlemelere göre taksit sayısı ve vade belirlenebilir.


Eğitim Kredisi'ne nasıl başvururum?


Eğitim Kredisi için öğrencinin kendisi ya da velisi, eğitim belgeleri ile tercih edeceği bankaya başvurur. Banka şubeleri tarafından başvuru esnasında eğitimin alındığı ya da alınacağını gösteren bir kayıt belgesi talep edilebilir. Bununla birlikte ilaveten gelir durumunuzu gösteren maaş bordrosu, varsa kredinizi karşılayabileceğinizi gösteren birikimleriniz, iş yeri sahibiyseniz vergi levhası gibi belgeler de uygun görüldüğü takdirde sizden istenebilir. Eğer gelir durumunuzu gösteren bir belgeniz yoksa ve öğrenci olduğunuz için çalışmıyorsanız bu durumda banka, velinizi kefil olarak isteyebilir. Aileniz size kefil olduğu zaman kredinizi ödeyemediğinizde parayı sizin yerinize ödemekle yükümlüdür.


Eğitim Kredisi başvurusu yapmadan önce bankaların kredi seçenekleri arasında karşılaştırma yapmanız ve size ihtiyacınız olan tutarı ve taksit sayısını belirledikten sonra hangi bankanın ne kadar toplam maliyet ile finansal destek sağladığını öğrenmeniz gerekir. Çünkü bankalar, faiz oranını da verecekleri kredinin taksit sayısını da belirleme hakkına sahiptir. Kredi kullanma işlemlerinizde Banka Sigorta Muamele Vergisi ve Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu gibi vergi ve vergi benzeri giderleri bulunabilir.


Bu tür giderler, hesaplanan faiz oranı üzerinden belirlenir. Bunun yanı sıra sigorta ödemesi, masraf, komisyon, dosya ücreti gibi farklı kalemlerde de farklı ödeme talebinde bulunuyorlar mı öğrenmek gerekir. Faiz ödemesi olmasa bile her ay yaptığınız ödemenin potansiyel kazanç gelirini kaybettiğinizi göz önünde bulundurmanız gerekir. Ayrıca, aylık ödemelere ilişkin kaybedeceğiniz bir fırsat maliyeti de olacaktır. Eğitim Kredisi olmadan daha büyük riskler alacağınızı ve kredi almamanın sizi gerçekten yapmak istediğiniz şeylerden alıkoyacağını düşünüyorsanız başvuruda bulunmalısınız.


Bankacılık Kanunu’na göre bankalar, kredi verirken kullandıracakları krediye ilişkin tercihlerini risk politikası gereğince belirleme özgürlüğüne sahiptir. Bütün şartları sağlamış ve ilgili belgelerin tamamını paylaşmış olsanız da bankanın size kredi verme zorunluluğu yoktur.


Başvurunuzla ilgili tüm detayları bankaların şubelerine gittiğinizde müşteri temsilcilerinden bilgi alarak öğrenebileceğiniz gibi şubeye gitmeden internet bankacılığı ya da cep telefonunuz ile de bilgi edinebilirsiniz. Eğitim Kredisi başvuru onayınızın olumlu olması için maaş bordrosu, SGK dokümanı gibi belgeler talep edilirse hazırlıklı olarak gitmenizde fayda vardır. Bankanız, Eğitim Kredisi'ni öğrenim harcı ya da kayıt parası olarak doğrudan okula yönlendirecekse başvuru esnasında eğitim ücretini gösteren faturayı ya da okuldan alınmış bir resmi yazıyı talep edebilir.


Eğitim Kredisi için ihtiyacınız olan tutarı hesaplayın


Okul süresi boyunca eğitim için yaptığınız çok farklı harcamalar olur. Kitap, defter, kalem gibi okul ihtiyaçlarına yönelik kalemler bir yana; yıllık ödenmesi gereken kayıt parası, öğrenim harcı, kurs ücreti gibi yüklü miktarlarda farklı kalemler de mevcuttur. Öğrencilerin okulda geçirdikleri eğitim öğretim dönemi süresi de maliyetler açısından belirleyicidir. Okul uzaklığına bağlı olarak ulaşım ve servis ücreti, yemekhane gideri gibi temel ihtiyaçlar da bu hesaplamanın içinde yer alır. Tüm bu gider kalemlerini okul açılma döneminde hesaplayarak bütçe yapmanız gerekir. Çünkü bütçe yapmak, harcamalarınızı kontrol altına almanızı sağlar. Eğitim Kredisi “amaçlı borç” kategorisine girer ve iyi bir borçlanma örneği olarak tercih edilir. Borçlanmanızın sebebi, geleceğe yatırım yapmaktır.


Eğitim, hayatınız ne kadar için şart ise doğru bütçe yapmak da o kadar gereklidir. Giderlerinizi topladıktan sonra ortaya çıkan tutarı belirlediyseniz aylık geliriniz doğrultusunda ne kadar taksit ödemesi yapabileceğinizi de tahmini olarak belirleyin ve sınırlarını kafanızda oluşturun. Eğitim Kredisi çekeceğiniz tutarı bilmek, bankadan bilgi almanız sonrasında yapacağınız hesaplamalar açısından oldukça faydalı olur. Bankalar, Eğitim Kredisi ile eğitim maliyetlerinizin tamamını ya da bir kısmını karşılayabilir. Ne için kredi çekeceğinizi bilmiyorsanız ya eksik kredi başvurusunda bulunursunuz ve ihtiyacınızı tam olarak karşılayamazsınız ya da fazla kredi tutarı belirlediğiniz için geri ödemesini yaparken zorlanır ve daha çok borcun altına girmiş olursunuz.


Eğitim Kredinizi geri ödeyemezseniz bankadan yapılandırma talebinde bulunabilirsiniz. Ancak, yapılandırmayı zorunlu tutan bir yasal düzenleme olmadığı için onay, bankanın inisiyatifinde olur.


Kredi araştırması yapın, sunulan ilk seçeneği tercih etmeyin


Ne kadar miktarda Eğitim Kredisi ihtiyacınız olduğunu hesapladıktan sonra size lazım olan tutar üzerinden faiz oranlarına, taksit sayısına ve ilave ücretlere bakarak karşılaştırma yapmalısınız. Vade süresi uzadıkça genellikle geri ödenen toplam tutar da artar. Ancak, geri ödeme toplamı yüksek olacağı için kısa vadeli kredi kullanarak ödeyemeyeceğiniz taksit tutarları ile kredi kullanmamalısınız. Bankalar tarafından kredi verilme aşamasında farklı ücret ve masraflar da talep edilebilir. O yüzden her zaman toplam geri ödenecek tutarı öğrenmek gerekir. Örneğin, bankanız sigorta için ücret alıyorsa, bunu kredinizden kesinti olarak yapabilir. Böyle bir kesinti olup olmayacağını da teyit etmelisiniz.


Bankaların internet siteleri üzerinde ya da bazı kredi karşılaştırma sitelerinde de örnek ödeme tablosu yardımı ile Eğitim Kredisi hesaplamalarını yapabilirsiniz. Ancak, bu karşılaştırma rakamlarını krediye başvurmadan önce de teyit etmelisiniz. Kredi faiz tutarı, bankaların düzenlemeleri sonrasında günden güne değişiklik gösterebilir. Toplam masraflar eklendiğinde toplam ödeme tutarı da yükselir. Her zaman toplam maliyet üzerinden değerlendirme yapmalısınız. Eğitim Kredisi gibi özel ihtiyaç kredileri ise bankanın uyguladığı faiz tutarından daha cazip olabilir. Eğitim kredinizi tamamen anlayana ve rahat edene kadar hiçbir krediyi talep etmeyin ve sözleşme imzalamayın ya da onaylamayın. Eğitim kredinizi erken ödemek veya kapatmak isterseniz bir ceza veya ücret ödemesi yapmazsınız.


funduszeue.info İhtiyaç Kredisi ile eğitim giderlerinizi karşılayın


funduszeue.info olarak, Eğitim Kredisi adı altında bir kredi seçeneği sunmamakla birlikte eğitim ihtiyaçlarınızı gidermeniz için masrafsız İhtiyaç Kredisi ürünümüzü sunuyoruz. İstediğiniz miktarı ve taksit sayısını yazarak aylık ödeme tutarı hesaplamanızı sağlayan bir hesaplama aracını internet sayfası üzerinden kolaylıkla kullanabilirsiniz. funduszeue.info ile TL’den başlayan kredi tutarına başvurunuzu internet sayfası ya da cep şubesi üzerinden yaparsınız. Kredi başvurusu yapmadan sözleşme örneğinizi de funduszeue.info sitesi üzerinden okuyabilir ve detaylara hâkim olabilirsiniz. Siz de müşterimiz olmak isterseniz web sitemizden başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.


bilgibankasi-ihtiyackredisi-footer

İlgili &#;r&#;nler

Daha fazla bilgi

  • Eğitim kredisi faizleri ve ücretleri

    Öğrencilerin eğitim dönemi boyunca karşılaştıkları maddi ihtiyaçların giderilmesine yönelik olarak bankalar tarafından eğitim kredisi verilir. Eğitim kredisi için hangi bankaya başvuruda bulunacağınızı belirlemeden önce ihtiyaç kalemlerinizi tek tek yazarak toplamda size ne kadar kredi gerektiğini hesaplamanız gerekir. Bireysel kredi çeşitlerinde olduğu gibi eğitim kredisi için de bankalar, genellikle başvuru esnasında sizden maddi teminat talebinde bulunur.

    Eğitim masraflarının karşılanması amacıyla sizlere sunulan kredilere ilişkin faiz oranları ve talep edilen ücretler, sabit değildir. Her bankanın kredi avantajları, birbirinden farklıdır.

    Maliyetleri de hesaplamaya dâhil edin

    Kredi çekeceğiniz tutarı belirlemeniz sonrasında farklı eğitim kredileri arasında karşılaştırma yapabilirsiniz. Karşılaştırma yaparken; bankalara eğitim kredisi için başvuru değil; bilgi alma talebinde bulunmanız gerekir. Çünkü sık sık kredi başvurusunda bulunmak, kredi notunuz açısından olumsuzluk yaratabilir. Ancak, bilgi almanızda hiçbir sakınca yoktur.

    Eğitim ihtiyaçlarınızın karşılanması için size lazım olan toplam tutar üzerinden aylık geri ödemenizi de hesaplamalısınız. Aylık ödeme miktarına bağlı oluşan taksit sayısı, kredi maliyetini doğrudan etkiler. Bankadan kredi ödeme planına yönelik örnek ödeme tablosu da isteyebilirsiniz. Böylelikle faiz tutarı ve taksit sayısı ile birlikte, ödeyeceğiniz farklı ücretleri de bu tabloda görebilirsiniz. Kredi tahsis ücreti, vergi ve sigorta primi gibi ek ücretler, bankalar tarafından talep edilebilir. Gizli maliyetlere dikkat ederek toplam geri ödenecek miktarı hesaplatmanız gerekir. Bazı bankalar; kredi ücretlerini, talep ettiğiniz toplam kredi tutarından keserek işlem yapabilir.

    Kredi işlemlerinizde konut kredisi hariç olmak üzere %5 oranında Banka Sigorta Muamele Vergisi (BSMV) ve %15 oranında da Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu (KKDF) vergi kesintileri mevcuttur ve hesaplanan faiz tutarı üzerinden tahsil edilir. Sigorta prim tutarı da ödemenize yansıyan masraf kalemlerinden biri olarak yer alabilir. Bu yüzden sigorta masrafları da kontrol edilecek unsurlar arasındadır. Kredi çekerken maliyetleri en aza düşürerek, çektiğiniz tutara en yakın şekilde geri ödeme yapmanız önemlidir. Bu kapsamda yapılan en büyük hatalardan biri de araştırma yapmadan başvuruda bulunmaktır. funduszeue.info olarak, masrafsız ihtiyaç kredisi ürünümüz ile eğitim ihtiyaçlarınızı karşılamanıza yardımcı oluyoruz. Siz de müşterimiz olmak isterseniz web sitemizden başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

funduszeue.info Bilgi Bankası’nda yer alan tüm içerikler yalnızca bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır. Burada sunulan bilgilerin kesin doğruluğu garanti edilmemekte olup funduszeue.info’un sunmakta olduğu veya sunacağı ürünlerle, servislerle veya kampanyalarla ilgili bir taahhüt içermemektedir. İçeriklerde yer alan bilgiler hakkında konunun uzmanlarına danışmanızı ve önerileri uygulamadan önce uzman görüşlerinden faydalanmanızı tavsiye ederiz.

Web sitemizi ziyaret eden kişilere mümkün olan en iyi dijital bankacılık deneyimini yaşatabilmek için çerezler (cookieler) kullanmaktayız. Çerez politikalarımızın detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Yurtdışı Eğitim Bursları ve Kredileri

Yurt dışında ön lisans, lisans, master ve doktora yapmak bir çok öğrencinin hayalidir. Ancak, öğrencilerin çoğu maddi destek bulmakta zorlanmaktadır. Aslında KYK, aynı Türkiye’de eğitim gören öğrencilere olduğu gibi yurtdışında eğitim alan öğrencilere de kredi ve burs imkanı sağlamaktadır. Yurtdışı eğitim bursları ve kredileri yurt dışında yaşam masraflarının aile ve öğrenci üzerindeki külfetini biraz da olsa azaltmayı amaçlar. Genellikle düşük gelirli ailelerin çocuklarına sağlanan bursun yanında öğrenim kredisi, başvuru sırasında tüm gereklilikleri yerine getiren öğrencilere verilebilmektedir. Prosedürü düzgün bir şekilde takip ederek ve erken başvurarak yurt dışı öğrenim kredisi ve burs imkanlardan yararlanabilirsiniz.

Yurt dışındaki okullarda eğitim süreçlerini daha rahat geçirebilmeleri için devlet tarafından öğrencilere, gittikleri ülkeye göre belirli miktarlarda maddi destek sağlanmaktadır.

Burs Nedir?

Yurt dışında yükseköğrenim görmek isteyen başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere karşılıksız verilen paraya burs denir. Burs müracaatları ağustos, eylül veya ekim ayında yapılmaktadır ve başvurular kurum tarafından incelendikten sonra değerlendirmeye alınır. Öğrencilerin bursu almaya devam etmeleri için her yıl Ağustos, Eylül veya Ekim ayında bir üst sınava başarıyla geçtiklerini bildirmeleri gerekmektedir. Başarısız olduğu tasdiklenen öğrencilerin bursları istek dahilinde krediye çevrilir ve bir daha bursa dönüşemez.

Öğrenim Kredisi Nedir?

Yurt dışında yükseköğrenim görmek isteyen öğrencileri maddi ve sosyo-kültürel açıdan destelemek amacıyla verilen borç paraya öğrenim kredisi denir. Öğrenim kredisi, eğitim süreci bittikten sonra tek seferde veya taksitler halinde ödenebilir.

Burs ve öğrenim kredisi sonuçları Kasım-Aralık aylarında belli olmaktadır ve kurumun web sayfasından sonuçlar öğrenilebilir. Ayrıca başvuruda bulunan öğrencinin belgelerde belirttiği elektronik posta adresine de bilgi gönderilmektedir.

Burs ve Öğrenim Kredisi için Gerekli Belgeler Nelerdir?

Başvuruları sonucunda kredi veya burs kazanan öğrenciler e-devlet şifreleri ile funduszeue.info adresinden taahhütnameyi onaylamaları gerekir. E-devlet şifresi Türkiye’de PTT şubelerinden, yurt dışında ise konsolosluklardan alınabilir. Notere gidilerek TC kimlik numarası onaylatılır ve onay belgesi YURTKUR’a gönderilir.

Kredi veya Bursun Tahsili Nasıl Yapılır?

  1. Burs veya öğrenim kredinizin yatırılacağı hesabınızın Ziraat Bankası’nın hangi şubesinde açıldığı bilgisini funduszeue.info adresinden öğrenebilirsiniz.
  2. Burs veya öğrenim kredinizi sadece Ziraat Bankası’nın Türkiye ve KKTC’deki Şubelerinden tahsil edebilirsiniz. Diğer ülkelerdeki Ziraat Bankası Şubelerinde kart teslimi veya ödeme yapılmamaktadır.
  3. Türkiye’de değil iseniz vekiliniz (onaylı vekâletname gerekmektedir) her hangi bir Ziraat Bankası Şubesine başvurarak burs veya öğrenim kredinizi tahsil edebilir ve/veya adınıza Kurumumuz ödemeleri için Ziraat Bankası’nda açılmış hesabınıza ait banka kartınızı teslim alabilir.
  4. Türkiye dışında bulunuyor iseniz size en yakın konsolosluk veya büyükelçilik aracılığıyla burs veya öğrenim kredini Ziraat Bankası nezdindeki hesabınızdan çekebilecek ve/veya banka kartınızı teslim alabilecek kişiye vekâletname düzenletebilirsiniz.
  5. Konsolosluk veya büyükelçilikler aracılığı ile düzenlenecek ve onaylanacak vekâletname örneğini almak için tıklayınız.

Ülkelere Göre Burs ve Kredi Miktarları Nedir?

Yurt dışında öğrenim gören öğrencilere devlet tarafından belirli miktarlarda maddi destek sağlanmaktadır. Öğrencilerin bulundukları ülkede sosyal faaliyetlere katılımı ve temel ihtiyaçlarını gidermeleri için sağlanan burs ve öğrenim kredisi eğitim sürecini kolaylaştırmayı amaçlar ve bu ihtiyaçların ülkelerin ekonomisine bağlı olarak değiştiği gözönünde bulundurularak her ülkedeki öğrencilere farklı miktarda burslar sağlanmaktadır. yılı itibariyle Letonya’da ön lisans, lisans, master ve doktora eğitimi alacak öğrenciler için verilen burs ve kredi miktarları , ve TL, Litvanya için , ve TL ve Estonya için , ve TL’dir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası