serada domates budaması video / Login • Instagram

Serada Domates Budaması Video

serada domates budaması video

Domateslerin Verimli Olması İçin Ne Yapılmalıdır?

Domates verimini artırmak için gübreleme işlemini yapmak son derece önemlidir. Söz konusu sebzenin kalitesini belirleyen pek çok işlem bulunur. Bahçede domates yetiştirmek; iklim, toprağın durumu, havanın sıcaklık değeri, sulama, çapalama ve bakım işlemlerine bağlıdır. Tüm bu süreçler sebzenin verimi üzerinde etkilidir.

Bahçede domates ekimi ve bakımı yaparken yanlış yada eksik gübreleme olumsuz sonuçlar doğurabilir. Aşırı gübreleme, hormonlu olarak tabir edilen domates oluşumuna da neden olabilir. Domatesin verimini artırmak için potasyum, magnezyum, kalsiyum ve amonyum nitrat azot içeren gübreler verilmelidir.

Potasyum nitrat gübresi domateslerin iri, dolgun, sert ve renkli olmasını sağlar. Magnezyum nitrat gübresi, sebzenin azot eksiğini tamamlar. Bunların yanı sıra yan dallanmayı artırarak sağlıklı bitki çatısı oluşturabilirsiniz. Domateslere vereceğiniz kalsiyum ve amonyum desteği verimli sonuçlar elde etmenize yardımcı olur. Bahçenizde verimli ve leziz biçimde domates yetiştirmek adına ihtiyaç duyduğunuz tüm malzemelere Trendyol’dan kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Sera Domates Üretimi.

Domates üretimini serada veya yaprak bitine karşı korunaklı bir yapı içinde sürdürmek oldukça kârlı olabilir

domates üretimi sorunsuz bir şekilde ilerlemez. Bu bölüm, domatese özgü üretim yöntemlerini sunmayı amaçlamaktadır.

sera üretimde oldukça büyük rağbet görür.

Bununla birlikte HORTOMALLAS.

domates üretimi sorunsuz bir şekilde ilerlemez. Bu bölüm, domatese özgü üretim yöntemlerini sunmayı amaçlamaktadır.

Belli başlı sistemlerle (torba, taşyünü veya NFT) kullanılan teknikler tek tek incelenecek ve üretim bilgisi.

gerekli işlemler tarafından önerildiği biçimde iletilecektir. 

Ürün çeşidi seçimi

Florida’da başarılı bir domates üretimi için en uygun çeşidin seçilmesi bir ön koşuldur. Domates üreticileri. alıcılar (doğrudan müşteri, aracı, perakendeci vb.) tarafından talep gören domates türlerini dikkate almalıdır. Önemli hususlar ebat, şekil ve renktir (kırmızı, pembe, sarı ve atalık tohumlarda başka renkler). Türle ilgili diğer önemli özellikler tat, yüksek üretim, çatlamaya ve hastalıklara karşı dayanıklılık, bitki başına yüksek meyve oranı ve yeşil omuzsuz olmasıdır. Yakın zamanda daha kısa sürelerde.

Domates

Örneğin, yalnızca ilkbahar ve sonbaharda yetişen belirli domates çeşitlerini yetiştirmek için bir dizi özel uygulama ve sistem kullanmaya başladık.

Hibrit çeşitler

Hibrit çeşitler.

Amerika Birleşik Devletleri’nin büyük domates üreticisi bölgelerinde eski tür çeşitlerin yerini almıştır. Domates çeşitlerinin Florida’da geleneksel Ağustos–Haziran döneminde iyi bir performans sergileyebilmesi için meyvelerin kışın tutmuş olması ve çatlamaya yol açan hastalıkları ve yeşil omuz taşımıyor olmaları gerekir. Şirketler.

yeni çeşitler piyasaya sürerek üreticilerin en yeni çeşitlerin kullanılabilirliği konusunda bilgili uzmanlara danışmasını teşvik etmektedir. Florida’da ile yılları arasında serada yetiştirilen domatesler genel olarak iki kategoriye ayrılırdı: beefsteak veya cluster (salkımda). Yaklaşık olarak yılından itibaren Florida seralarında veya benzer korunaklı tarımsal alanlarda yetiştirilen domates türlerinde artış meydana geldi. Günümüzde beefsteak ve cluster türlerinin yanı sıra atalık.

salkım ve küçük türler de yetiştirilmektedir.

asma domatesi

Beefsteak çeşidi.

az sayıda üreticinin cluster çeşidi yetiştirmeye başladığı ’ların sonuna kadar neredeyse tüm Florida seralarında kullanılmaktaydı. Cluster domates veya salkım domates olarak bilinen bu çeşide Avrupa’da genel olarak “demet domates”.

Amerika Birleşik Devletlerinde ise “salkım domates” denir. Salkım domatesler günümüzde dünya çapında yetiştirilen bir sera ürünüdür. Ürün.

kaliks ve dalların meyve salkımına bağlı kaldığı ve dalların kokusunun kattığı tazelik hissi nedeniyle üreticiler tarafından yoğunlukla tercih edilir olmuştur. Bu domatesler pazarlama biçimi.

İtalyan üreticiler &#;da işi test etmeye başladılar.. Salkım domatesin popülaritesi.

hızla Avrupa’nın sera domates endüstrisine ve daha yakın zamanda da Kuzey Amerika endüstrisine yayılmıştır. Hollanda’nın büyük sera domates endüstrisi yılında salkım domatese geçişini başlatmıştır.

asma domatesleri̇ni̇n pazarlanmasi

Salkımdaki tüm domatesler bir arada kalır ve farklı olgunluk derecelerine sahiptir. Toplanan salkımlar genellikle file torbalar.

paketler veya tek sıra kutular halinde pazarlanır. Salkım domates çeşitleri piyasadaki domateslerle rekabet ediyor. Müşteriler, meyveleri salkımından koparmaktan zevk alır. Öne çıkan meyve kalitesi ve raf ömrü.

müşterinin birkaç gün boyunca domatesleri salkımından almasına olanak tanır. Bu nedenle, kaliskin hasat sonrası sergilediği kalite.

salkımın görünümü açısından önemli bir özelliktir. Günümüzde çoğu sera domates bitkisi çok az miktarda tarımsal ilaç uygulamasına gerek duyar. Bu özellikle Amerika Birleşik Devletlerinin kuzey eyaletlerinde ve Kanada’da geçerlidir. 

domates çeşi̇tleri̇ ve bakimlari

Yetiştirilen domates çeşitlerinin çeşitliliği.

aynı zamanda bitki yönetimini de terbiye, meyil, alçaltma ve istenmeyen sürgünlerin uzaklaştırılması açısından güçleştirir. Bitki alışkanlıklarına sahip uzun çeşitler güneş yanığına daha az duyarlıdır ve büyüyen bitkiler farklı budama ve bakım yöntemleri gerektirir. Üretim dış ortama geçirildiğinde.

yalnızca sonbahar/kış mevsimlerinde veya açık yapılarda.

dikkat edilmesi gereken ek bir husus da beyazsineklerin tarafından bulaştırılan sarı yaprak kıvırcıklık virüsüne karşı dirençli çeşitlerin seçilmesidir. Bu virüs genel olarak sera üretimde daha az sorun yaratır.

Çünkü beyazsineklerin üretim alanına girmesi engellenerek sinek popülasyonu en aza indirilir.

Budama ve terbiye

Sera domatesleri.

 tahmin edilmesi güç büyüme alışkanlıkları nedeniyle sürekli olarak budama ve file ağ sistemi yardımıyla terbiye edilmeye ihtiyaç duyar. File sistemi.

seranın bir ucundan diğer ucuna iki dayanak noktası arasında gerilen gerilim kablosuna bağlanır. Dayanaklar, sera zeminine betonla sabitlenmiş metal direkler olmalıdır. Uçlarda bulunan bu direkleri desteklemek üzere çelik profil kullanılır kabl.

Bir gerdirme ile sabitlenen her kemerin üzerine 8 ila 10 fit yüksekliğinde bir atış gerilir.. Beş veya altı meyve kümesine sahip bir domates bitkisi, tel üzerinde 10 ila 12 pound ağırlığındadır. Bu nedenle, bitki arkları boyunca her 20 ila 30 fit arasına ek destek direkleri yerleştirilmelidir. Kablonun çapı en az 1/16 inç, tercihen 3/32 inç olmalıdır. 

yetiştirme için hazırlık

File ağları bitki ekimi öncesinde 10 aylık bir domates bitkisinin 30 fit uzunluğunda olabileceği akılda tutularak hazırlanır. Farklı yetiştiriciler, teli ağ kablosuna bağlama tekniği ve onu serbest bırakmak için bitkiyi hızla indirebilme tekniği konusunda farklı bireysel tercihlere sahiptir. Bu sistemlerden biri ekstra “müstakbel” sicimi bir kurdele veya yumağa sararak kurdelenin sarkması için fazladan yeterli sicim kalacak şekilde kablonun üzerinden asmaktır. Daha sonra aşağıya doğru inen sicim bir bitki klipsi yardımıyla yukarı yönlü sicime kenetlenir. Bir diğer seçenek.

İpi, kolayca çözülebilen bir yay ile tele bağlayın. İpliği ayrıca, kancalı ve çentikli askı veya makara olarak da kullanılan, piyasada bulunan metal iplik makaralarına da sarabilirsiniz.

domates bağlama

İlk yöntemde.

Çoğu sera tedarik mağazasında bulunan plastik bitki klipslerini (bir inç boyutunda) kullanın. İp, klipsin kancasından geçirilir ve klips bitkinin gövdesine büyük bir yaprağın altına tutturulur. Klibi çiçeklenme düğümüne yerleştirmenizi önermiyoruz

çünkü mafsal bükülmüş ve hasarlı. Bitkinin tepesinin sicime bağlı kalmasını sağlamak için kesme işlemini her 3 veya 4 yaprakta bir tekrarlayın. İkinci yöntem ise plastik klipsler yerine bir şerit plastik bant kullanmaktır. Bant, bandı, sicimi ve bitki sapını saran ve bandı yerine oturtan bir bağlayıcı yardımıyla uygulanır (Şekil 18). Bu yöntem klip yönteminden çok daha hızlıdır.

ÜÇÜNCÜ YÖNTEM

Üçüncü yöntem.

temel olarak sicim üzerinde büyümekte olan bitkinin dallarını sicimlere sarmaktır. Bu yöntem. klips ve bant maliyetini ortadan kaldırır.

ancak bitki gövdesine zarar verme riski de daha fazladır. Zarar dallar sicime sarılırken uygulanan baskı ve sicimin dalda yol açacağı aşınmadır. Dördüncü yöntem (ki bu yöntem.

bu yazı HORTOMALLAS®’ın ABD sera işletmelerinde kullanıma girmesinden veya tanınmasından çok daha önce yazıldığından bizim katkımızdır) HORTOMALLAS® domates ağı kullanarak domates yapraklarının 30 derecelik bir açıyla fileler arasına sarılmasıyla.

klips veya bağcık yardımıyla tutturulmasıyla veya daha da iyisi.

terbiye döneminde işçilerin mekanik yoldan hastalık bulaştırmalarını önlemek amacıyla bitkiyle temasını en aza indirgemek üzere bitkinin iki file ağ duvarı arasında bırakılmasıyla terbiye edilmesidir. 

sağlıklı büyüme için mahsulün bakımı

Sera domateslerinde tek bir gelişim yönü teşvik etmek için tüm yan dallarının budanması gerekir. Budama.

domates ürünlerine uzun dönemli genel bir bakım sağlar. Budama.

küçük yan sürgünleri uzaklaştırmak için sık sık ve belli bir takvime bağlı kalarak yapılmalıdır (her 3 veya 4 günde bir). Budamalar arası süreyi uzun tutmak.

Bitkiye ciddi zararlar verir, bu nedenle budama sırasında sürgünler fazla büyüdüğü ve ortadan kaldırılması zor olduğu için hastalık olasılığı artar. Budama için en iyi zaman bitkilerin şişkin ancak kuru olduğu sabahın erken saatleridir. Sürgünler yaprak koltuğundan kolaylıkla dışarı çıkarak kolaylıkla iyileşen temiz bir yara bırakır. Yetiştiricileri sadece sürgünleri budadıklarından.

ana filize dokunmadıklarından emin olmalıdır. Bu, bitkinin tepesinde birden fazla sürgünün oluştuğu bazı durumlarda zordur.Sürgün budaması sırasında çiçek salkımdaki her türlü yapraklı bölge uzaklaştırılmalıdır. Günün erken saatlerinde budama yapmak yaranın gün içinde yeterince kuruyarak çürümeye yol açan organizmalara karşı daha az hassas bir hale gelmesini sağlar.

Salkım seyrekleştirme

Bu, bitkinin tepesinde birden fazla sürgünün oluştuğu bazı durumlarda zordur. İyi tozlaşma koşulları altında.

Çiçeklerin tanesi meyveye dönüşüyor. Birçok çeşite, özellikle de büyük meyveli çeşitlerde.

bu sayı meyvelerin düzgün bir biçimde gelişmesi için çok fazladır. Birden fazla meyve kümesinde gelişmesine izin verilirse, meyveler arasındaki meyve boyutu, şekli, kalitesi ve homojenliği tehlikeye girer. Şekilden feragat edili.

çünkü bir salkımda yer alan çok fazla sayıdaki meyve komşu meyveleri gelişimleri sırasında sıkıştırarak zarar verir.

çünkü şekil bozukluğu meydana gelmiştir ve geç dönen küçük meyveler lekeli olarak olgunlaşmaya meyleder. Meyveler arası homojenlik ortadan kalkar.

çünkü olgunlaşma uzun bir süreye yayılır ve daha yukarıda salkımların meyveleriyle çakışabilir. Bu meyve sorunlarını ortadan kaldırmak için.

domates salkımları seyrekleştirilmesi ve salkım başına optimum sayıda meyve bırakılmalıdır. 

Domates olmak üzere yetiştirilen çeşitler

“Salkım” domates olmak üzere yetiştirilen ve bir seferde hasat edilebilen çeşitler fazladan ve çok küçük boyda olan meyveleri uzaklaştırmak üzere seyreltilebilir. Küçük meyveli “salkım” domateslerin ise seyreltilmeye ihtiyacı olmayabilir. Haftada bir kez salkım budaması yapılmalıdır. Bu sayede bir salkımda bulunan meyvelerin yerleşmesine izin vererek hangisinin bırakılıp hangisinin uzaklaştırılacağına karar verilebilir. Bu işlem sırasında.

salkımın üzerinde ebat ve yaş açısından birbirine en yakın domatesler kalacak şekilde seyrekleştirilmenin gerçekleştirilmesi hedeflenmelidir. Çatlak ve şekil bozukluğuna sahip meyveler ebatlarına ne olursa olsun uzaklaştırılmalıdır.

Salkımların seyrekleştirilmesi sırasında.  işçiler salkımlarda kalacak meyvelere sürtünmemeye veya zarar vermemeye özen göstermelidir. 

yorum Yap

Domates Zararlı ve Hastalıklarıyla Mücadele

13 Ağustos

Güney Amerika ülkelerinden yayılan domates, hem ekonomik olması hem de vitamin yönünden zengin olması sebebiyle sık tüketilen sebzeler arasında bulunur. Örtü altı yetiştiriciliği sayesinde her mevsim erişilir olsa da pazar kalitesinin korunmasında tarla ve seralarda ortaya çıkan hastalık ve domates zararlılarıyla mücadele etmek gerekir.

Domates Bitkisinin Özellikleri Nelerdir?

Patlıcangiller (Solanaceae) familyasına ait olan domates otsu bir bitkidir. Kazık kök sistemleri toprağın 2 metre derinliğine uzanır. Meyveleri salkım şeklinde olduğundan üzümsü meyveler grubuna dahil edilir. Meyveleri çeşide bağlı olarak renk, şekil, irilik, kabuğunun kalınlığı, meyve eti ve çekirdeklerinin yapısı bakımından farklılık gösterir.

Domates farklı değişkenler üzerinden şu şekilde sınıflandırılır:

Kullanım amaçlarına göre:

  1.  Sofralık,
  2.  Sanayilik.

Morfolojik yapılarına göre:

  1. Bodur,
  2. Yarı bodur veya yarı sırık,
  3.  Sırık.

Olgunluk zamanlarına göre:

  1. Erkenci,
  2. Orta,
  3.  Geççi.

Domates Bitkisinin Yetiştirme Koşulları Nasıl Olmalıdır?

Domates açıkta (tarla) veya turfanda (sera) yetiştirilebilen, sıcak ve ılık iklim bitkisidir. Döllenmesinde sorun yaşanmaması için sıcaklığın uygun düzeyde olması gerekir. Yüksek sıcaklıklar çiçeklerde dökülmeyle sonuçlanırken, 15°C altındaki sıcaklıklar ise gelişimi sekteye uğratır.

Domates yetiştiriciliği için ideal sıcaklıklar şu şekildedir:

  •  Serada °C,
  • Tarlada °C.

Gece ve gündüz arasında °C’lik fark olması, bitkinin meyve bağlamasını ve meyvelerin renklenmesini olumlu etkiler. Olgunlaşma sürecinde meyve dökümlerini önlemek için, güneşi 6 saat boyunca doğrudan alabilmesi gerekir.

Domates tarımında;

  • Geçirgen
  • Humuslu ve besin maddelerinden zengin,
  • Tınlı,
  • pH seviyesi olan,
  • Az tuzlu topraklar yetiştiricilik için uygundur.

Domates Bitkisini Yetiştirme Teknikleri Nelerdir?

Domates yetiştiriciliği; tohumlardan sıcak yastıklarda üretilen fidelerin cm’ye ulaştıklarında asıl yetiştirilecekleri yere dikilmesiyle gerçekleştirilir. Toprağın verimsizleşmesini önlemek adına hızlı gelişen, yüzeysel köklü bitkilerle münavebeye girilerek ekim nöbeti uygulanmalıdır.

Domates farklı ortamlarda şu tekniklerle yetiştirilir:

  • Serada: Sırık domates çeşitleri tercih edilmelidir. Yetiştirme koşullarına göre ekim tarihi belirlenir. Çift sistemde fideler 90x50x40 cm, tekli sistemde x50x45 cm aralığında dikilir.
  • Tarlada: Ağır ve killi topraklar haricinde doğrudan ekim yapılabilir. Tohum ekimi, bahar aylarına yaklaşırken toprağın cm derinliğine yapılır. Fidelerin dikimi ise ocak-nisan ayları arasında gerçekleştirilir.

Domates Bitkisinin Gübreleme, Sulama ve Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Domates toprakta azot, fosfor, potasyum, magnezyum ve kalsiyum ister. İlk meyveye kadar azotlu gübre verilmemelidir. Toprağı humus yönünden zenginleştiren yanık çiftlik gübreleri uygulanabilir.

Domates; çimlenme, gelişme ve mahsul evrelerinde susuzluğa duyarlıdır. Aşırı sulama bitkinin hastalanmasına yol açacağından, sulama aralıklarının belirlenmesinde toprak durumu ve iklim gözetilmelidir.

Sulama şu şekilde yapılır:

  • Sera: İlk meyveye dek su ihtiyacı çapalamayla karşılanır. Sonrasında, sıcak havalarda günde bir sulanır.
  • Tarla: İlk meyveden sonra toprak şartlarına göre günde bir sulama yapılır. Karık sulama uygulanan tarlalarda suyun kök boğazına değmemesi için sırta dikim yapılmalıdır. 

Fidelerin yetiştirilecekleri asıl yere dikilmesinden 2 hafta sonra toprağın havalanmasını sağlamak için çapalama yapılır.

  • Koltuk alma: Gövdeyle yan dalların birleştiği yerdeki sürgünler bitkinin besinlerini sömürerek daha az çiçeklenmeye yol açtığından alınmalıdır.
  • Yaprak alma: Havalanma ve ışıklanmanın iyileştirilmesi için olgunlaşmaya başlayan salkımların altındaki yapraklar kopartılmalıdır.
  • Uç alma: Meyvenin olgunlaşmasını hızlandırmak ve erkencilik için salkım üstünden tepe sürgünü koparılır. 

Sıcaklığın düştüğü aylarda topraktaki su kaybını önlemek veya serada nispi nemi yükseltmek için toprak yüzeyinin baklagiller, çiftlik gübreleri, torf ya da perlit gibi ürünlerle ,5 cm kalınlığında kaplanması gerekir. 

Serada Domates Hastalıkları Nelerdir ve Nasıl Mücadele Edilir?

Serada verim kaybına neden olan domates bitkisi hastalıklarından biri şudur:

Mildiyö (Phytophthora infestans)

Fungal hastalıklardan biri olan mildiyö, bitkinin yaprakları üzerinde ileride siyaha dönecek olan sarımsı-yeşilimtrak lekelerle belirti verir. Meyve ve dallar üzerinde de hasara yol açabilen domates mildiyösü, nemin yüksek olduğu koşullarda salgına dönüşür. Hastalığın her yıl görüldüğü bölgelerde sırık domates yetiştiriciliği yapılması tavsiye edilir. Hastalık etmeninin görüldüğü seralarda, kimyasal mücadele için hasattan 7 gün öncesine dek Moltovin* kullanılabilir.

*Önemli uyarı: Bitki koruma ürünlerini dikkatli kullanınız. Kullanmadan önce mutlaka etiketi ve ürün bilgilerini okuyunuz.

Serada Domates Zararlıları Nelerdir ve Nasıl Mücadele Edilir?

Seralarda karşılaşılan domates zararlılarından bazıları şunlardır:

Kök-Ur Nematodları (Meloidogyne spp.)

Bir iç parazit türü olan kök-ur nematodları, bitkinin kök sisteminde oluşturduğu urlarla bitkinin besin alımını sekteye uğratır. Gelişimi giderek duran bitkide çiçek ve meyvelerde dökülme gerçekleşir. Seralarda enfekte ettiği domateslerde büyük urlara yol açan bu zararlı ile mücadelede BioAct + Velum Prime SC * ilacı damla sulama sistemi ile toprağa uygulanabilir.

*Önemli uyarı: Bitki koruma ürünlerini dikkatli kullanınız. Kullanmadan önce mutlaka etiketi ve ürün bilgilerini okuyunuz.

Beyaz Sinek (Bemisia tabaci)

Beyaz sinek larvaları, gelişimleri için gerekli olan proteini bitkilerin öz suyunu emerek karşılar. Virüs taşıyıcısı olmaları sebebiyle seralarda büyük tehlike yaratan ve domateste düzensiz olgunlaşmaya neden olan beyaz sinek larvalarından yaprak başı 5 adet görüldüğü anda, bitkilerin korunması adına hasattan 3 gün öncesine dek Movento* ilacından yardım alınabilir.

*Önemli uyarı: Bitki koruma ürünlerini dikkatli kullanınız. Kullanmadan önce mutlaka etiketi ve ürün bilgilerini okuyunuz.

İki Noktalı Kırmızı Örümcek (Tetranychus urticae)

Örtü altı yetiştiriciliğinde karşılaşılan zararlılardan biri olan iki noktalı kırmızı örümcek, bitki öz suyunu emerek yaprakların sararıp kurumasına ve zamanla dökülmesine sebep olur. Ürün verimliliğinde önemli bir düşüşe sebep olan bu zararlı ile mücadelede Requiem EC * ilacı önerilir.

*Önemli uyarı: Bitki koruma ürünlerini dikkatli kullanınız. Kullanmadan önce mutlaka etiketi ve ürün bilgilerini okuyunuz.

Sebzelerde Beyaz Sinek (Trialeurodes vaporariorum)

Sera beyaz sineği olarak da bilinen bu zararlı, larva evresinden itibaren bitkilerin öz suyunu emerek zayıflamalarına neden olur. Beslenmesi esnasında salgıladığı yapışkan maddeyle bitki fotosentezinin bozulmasına yol açarak ürünlerin pazar değerini düşürür. Serada yaprak başına 5 adet larva ve pupa görülmesinin ardından Requiem EC * ilacı kullanılarak kimyasal mücadele verilebilir.

*Önemli uyarı: Bitki koruma ürünlerini dikkatli kullanınız. Kullanmadan önce mutlaka etiketi ve ürün bilgilerini okuyunuz.

Tarlada Domates Zararlıları Nelerdir ve Nasıl Mücadele Edilir?

Domates tarlalarındaki zararlı böceklerden bazıları şunlardır:

Tütün Beyaz Sineği (Bemisia tabaci)

Bitkinin yaprağından öz suyunu emerek tarlalarda yetişen domatesler için risk oluşturan tütün beyaz sineği, mahsullerin kalitesinde düşüşe yol açar. Tarlalarda tütün beyaz sineği larvası görülmeye başladıktan sonra, sineğin nimf evresine varmasıyla, hasattan 3 gün öncesine kadar Arabus SC * uygulanabilir.

*Önemli uyarı: Bitki koruma ürünlerini dikkatli kullanınız. Kullanmadan önce mutlaka etiketi ve ürün bilgilerini okuyunuz.

Kırmızı Örümcekler (Tetranychus urticae, Tetranychus cinnabarinus)

Kırmızı örümcekler, bitki öz suyuyla beslenerek yaprakların zayıflamasına ve dökülmesine neden olur. Virüs yayma ihtimali de olan bu zararlıların ürün kaybına yol açmasını önlemek için tarlada yaprak başına 3 ergin örümcek görüldüğünde Arabus SC * ilacı kullanılabilir.

*Önemli uyarı: Bitki koruma ürünlerini dikkatli kullanınız. Kullanmadan önce mutlaka etiketi ve ürün bilgilerini okuyunuz.

Yaprak Biti (Macrosiphum euphorbiae)

Konukçu bitkinin öz suyu ile beslenen yaprak biti, salgıladığı madde ile kapladığı yaprak üzerinde mantar gelişmesine sebep olur. Tarlada verimliliğin azalmasıyla zarara yol açan yaprak bitinin mücadelesinde, hasattan 3 gün öncesine kadar Movento* ilacı uygulanabilir.

Önemli uyarı: Bitki koruma ürünlerini dikkatli kullanınız. Kullanmadan önce mutlaka etiketi ve ürün bilgilerini okuyunuz.

Domates Hasat ve Toplama Süreci Nasıl Olur?

Fidenin dikilmesini takip eden günlük süre zarfında meyvenin ulaştığı olgunluk düzeyi, domates hasat zamanının belirtecidir. Hasat için geç kalınması, bitkinin çiçeklenmesi ve yeni sürgün oluşumunu olumsuz etkileyerek meyvenin kalitesinin düşmesine yol açacağından, domatesler uygun zamanda toplanmalıdır. Hasat için kuru ve serin havalar tercih edilmeli ve bitkinin meyvesi, avuca alınıp sapı etrafında döndürülerek dikkatlice koparılmalıdır. 

  • Milli Eğitim Bakanlığı
  • Tarımsal İstatistik
  •  Gap Teyap
  • Tarım ve Orman Bakanlığı Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  •  Ankara Büyükşehir Belediyesi

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası