mersis kayıt işlemleri nasıl yapılır / İTO | MERSİS Destek Hizmetleri

Mersis Kayıt Işlemleri Nasıl Yapılır

mersis kayıt işlemleri nasıl yapılır

MERSİS no nedir, nasıl alınır? MERSİS no sorulama ve öğrenme

Merkezi Sicil Kayıt Sistemi yani Mersis, günümüzde sıklıkla karşılaştığımız kelimelerden biridir. Genellikle ticaret işi yapan kimselerin kullandığı bu terim ticaret yapan firmaların tüm verilerinin bir yerde tutulması anlamını taşır. Öte yandan ticaret yapan başka kişilerle paylaşılması sistemine verilen isimdir. Böylelikle karşı firmanın ticaret sicil kaydını, borcu olup olmadığını, aktif olup olmadığını sorgulanır. Gelişen teknoloji ve yazılımların ticari hali bu şekilde verilerle sağlanır. Peki Mersis no nedir, nasıl alınır ve öğrenilir? Mersis no sorgulama 2020!

MERSİS NO NEDİR?

Günümüzde ticaret alanında sıklıkla kullanılan Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) ticari işletmelerin ve şirketlerin ticaret sicil kayıtlarının elektronik ortamda tutulması amacıyla hayata geçirilmiştir. MERSİS NO 16 haneli numaralardan oluşur. Şahıs şirketleri ya da işletmelerinde ise kurucu şahsın TC kimlik numarası ile başlar. Limited şirketler ve Anonim şirketlerin MERSİS numaraları 0(sıfır) ile başlar.

MERSİS NO NASIL ALINIR?

Mersis no ile numara sorgulama işlemi vatandaşların gündeminde yer alıyor. Şirketinizin MERSİS numarasını bilmiyorsanız, öncelikle mersis.gumrukticaret.gov.tr'ye kayıt olmanız gerekmektedir.

İşte adım adım mersis no sorgulama işlemi…

  1. MERSİS internet sitesini açın,
  2. "Giriş" butonuna tıklayın,
  3. Dört seçenekten biriyle giriş yapın,
  4. "Giriş" butonuna tıklayın.
  5. "Başvurular" seçeneğine tıklayın.
  6. Açılan menüden "Kuruluş Başlat" seçeneğine tıklayın,
  7. Ticari kuruluşunuzun türünü seçin,
  8. Sizden istenilen bilgileri doğru ve güncel bir şekilde girdiğinizden emin olun,
  9. Tüm işlemleri hallettikten sonra bağlı olduğunuz Ticaret Sicil Müdürlüğü ile de iletişime geçerek bir MERSİS numarasına sahip olursunuz.

MERSİS NO NASIL ÖĞRENİLİR?

Mersis numarasını bilmiyorsanız ilk önce sisteme kayıt olmanız gerekmektedir. MERSİS numara sorgulama işlemi ile aradığınız ticari kuruluşa ait her türlü bilgiye dijital ortam üzerinden ulaşabilirsiniz. MERSİS no Gümrük ve Ticaret Bakanlığı sitesinden alınmaktadır.

Üye olup ilgili alanları doldurduğunuz zaman size MERSİS numaranız gönderilecektir. Bazen geçici bir numara gönderebilmektedirler.

Size gönderilen numaranın geçici olduğunu anlarsanız Ticaret Sicil Müdürlüğü'ne müracaat edip MERSİS numaranızı alınız. MERSİS numarasıyla ilgili yaşanacak tüm sorunlar için Ticaret Sicil Müdürlüğü'ne gitmeniz gerekmektedir.

MERSİS NO SORGULAMA NASIL YAPILIR?

MERSİS no sorgulama işlemleri Gümrük ve Ticaret Bakanlığı sitesi üzerinden yapılıyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı internet sitesine üyeliğiniz varsa buradan takip yapabilirsiniz. Eğer üyeliğiniz yok ise kayıt açtırarak işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

En iyi internet hız testi hangi site? Upload ve download hızı ne demek? Instagram’dan resim indirme nasıl yapılır? Instagram gönderi ve hikayelerdeki fotoğraflar telefona nasıl indirilir?

MERSİS Nedir? MERSİS No Nasıl Alınır? Merkezi Sicil Kayıt Sistemi Sorgulama Nasıl Yapılır?

MERSİS nedir?

Ülkemizdeki e-Dönüşüm sürecinin mühim projelerinden biri olan MERSİS, ticari işletmelerin ve şirketlerin, ticaret sicil kayıtlarının dijital ortamda tutulması maksadıyla hayata geçirildi. MERSİS, kamunun dijital hizmetleri için hazırlanan dört veri tabanından biridir ve Merkezi Sicil Kayıt Sistemi'nin kısaltmasıdır.

  • Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi (MERNİS)
  • Ulusal Adres Veri Tabanı (UAVT)
  • Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS)
  • Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS)

Merkezi Sicil Kayıt Sistemi, şirket ile ticari işletmelerin kayıt ve değişiklik işlemlerinin dijital olarak yürütülmesi, ticaret sicili kayıtları ile tescil ve ilanı gereken içeriklerin periyodik olarak depolanarak dijital ortamda sunulmasını sağlamak maksadıyla tasarlanmıştır.

Ayrıca tüzel kişilikler ve tacir, serbest meslek erbabı, meslek örgütleri, dernek, vakıf, sendikalar ve odalar gibi tekil no ile bir uygulamada bir araya getirilerek kamu kurumlarının tüzel kişiliklerle ilgili ihtiyacı olan bilgilerin tek noktadan sunulması hedeflenmiştir.

MERSİS'in açılımı nedir?

MERSİS'in açılımı, Merkezi Sicil Kayıt Sistemi'dir.

MERSİS No nedir? MERSİS Numarası kaç haneden oluşur?

MERSİS numarası 16 haneli sayısal koddur.

Şahıs şirketlerinde, şirket sahibinin TC kimlik numarası ile başlar ve 00015, 00019 vs. gibi biter.

Limited ve Anonim şirketlerde ise "0" ile başlar, devamında vergi no gelir ve sonunda "000" ve "15-16-17 vb." rakamlarla biter.

Geçici MERSİS No nedir?

MERSİS numaranız yukarıda açıklandığından farklı ise ve karmaşık rakamlardan meydana geliyorsa söz konusu numara, şirketinizin geçici MERSİS numarasıdır. Böyle bir durumda bağlı olduğunuz ticaret sicil müdürlüğüne başvuruda bulunarak MERSİS numarası talep edebilirsiniz.

MERSİS ile hangi işlemler yapılmaktadır?

  • Kuruluş işlemleri (ticari işletmeler, limited şirket, anonim şirket, kollektif şirket, komandit şirket, kooperatif, şube)
  • Şirket kuruluş işlemleri çerçevesinde, sözleşmelerin elektronik ortamda hazırlanarak kurucu ortaklar tarafından e-İmzave Mobil İmza ile imzalanarak ilgili TSM'ye gönderilebilmektedir.
  • Acentelik İşlemleri
  • Birleşme
  • Bölünme
  • Tür Değişikliği
  • Değişiklik (adres değişikliği, sermaye değişikliği, pay devirleri, yetkili değişiklikleri vb. sözleşme değişikliği işlemleri)
  • Ticari İşletme Devri
  • Tasfiye
  • Ek Tasfiye
  • Tasfiyeden Dönüş
  • Terkin
  • İhya
  • Merkez Nakli
  • Merkez Nakli Sonucu Silinme
  • İflas İşlemleri
  • Yönetim Kayyımı İşlemleri
  • Denetim Kayyımı İşlemleri
  • İnternet Sitesi Tescili
  • Ad-Soyad Değişikliği
  • Konkordato İşlemleri
  • İç Yönerge Tescili (Genel kurul ve yönetim kurulu iç yönergeleri)

MERSİS'e giriş nasıl yapılır? MERSİS'e kayıt nasıl olunur?

Yeni kullanıcı iseniz kayıt olmak için;

  • https://mersis.gtb.gov.tr/Portal/KullaniciIslemleri/GirisIslemleri sayfasından "Üye Ol" linkini tıklayın
  • Açılan sayfada dört seçenekten (Yeni TC Kimlik No ile Kayıt, Geçici Kimlik Belge No ile Kayıt, Mavi Kart/Y. Kimlik No ile Kayıt veya Pasaport No ile Kayıt) birini tercih edin
  • İstenilen bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde girin
  • Gizlilik sözleşmesini kabul edin
  • Kimlik Paylaşım Sistemi (KPS) üzerinden onaylayın.

Sisteme ilk defa 'e-Devlet' üzerinden giriş yapan kullanıcıların ilgili uygulama üzerinden giriş yapması zorunludur.

MERSİS'e giriş yapmak için tıklayınız.

MERSİS No nasıl alınır?

MERSİS numarasını bilmiyorsanız öncellikle sisteme kayıt olmanız gerekmektedir. Kayıt olmak için aşağıdaki adımları takip edin.

  • MERSİS internet sitesine https://mersis.gtb.gov.tr/Portal/Home/Indexgirin
  • Ekranın sağ üst köşesinde yer alan GİRİŞ butonuna tıklayın
  • Dört seçenekten birini seçerek gerekli alanları doldurarak GİRİŞ butonuna tıklayın
  • Açılan sayfada BAŞVURULAR seçeneğine tıklayın
  • Açılan menüden KURULUŞ BAŞLAT seçin
  • Firmanızın türünü seçin
  • Gerekli alanları hatasız ve güncel bir şekilde doldurun
  • Daha sonra bağlı olduğunuz Ticaret Sicil Müdürlüğü ile iletişime geçerek MERSİS numarası alma işlemlerini tamamlayın.

Limited şirketlerde genel kurul kararları MERSİS'ten alınabilir

Limited şirketlerde ortaklar, genel kurul kararlarını MERSİS üzerinden elektronik ortamda alabilirler. Ticaret Bakanlığının Temmuz 2022'de devreye aldığı uygulama ile limited şirketlerde genel kurul kararları, elektronik ortamda hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde alınabilmektedir. Uygulama ile hissedarlardan biri MERSİS üzerinden düzenleyeceği karar taslağını e-İmza ile imzalayıp diğer hissedarların görüşüne sunabiliyor. Diğer hissedarlarda farklı zamanlarda uygulamaya girerek e-İmzaları ile karar üzerindeki görüşlerini somut hale getirebiliyor ve kurul kararı alabiliyorlar.

Özellikle hissedarların fiziksel olarak bir araya gelemediği durumlarda karar almaları kolaylaşıyor. Böylelikle hissedarların şehir dışında veya yurt dışında olmaları karar alınmasına engel teşkil etmiyor.

MERSİS No sorgulama nasıl yapılır?

MERSİS'e kayıt işlemlerinizi tamamladıktan sonra sisteme giriş yaparak ekranda sağ bölümde bulunan "Şirket Sorgulama" bağlantısına tıklayın.

Açılan sayfada "Firma Arama" bağlantısına işaretleyin.

Ardından sorgulama seçeneklerinden birini tercih ederek sorgulama işlemini yapabilirsiniz.

MERSİS No sorgulamak için tıklayınız.

e-Devlet'ten MERSİS No Sorgulamak için tıklayınız.

sgk-tesvik

Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) nedir? MERSİS numarası nasıl sorgulanır?

E-dönüşüm sürecinin en önemli projelerinden biri olan MERSİS, Merkezi Sicil Kayıt Sistemi’nin kısaltmasıdır. MERSİS numarası yapılan ticari bir işlemin ardından işlem sahibine iletilen 16 haneli sayısal koddur. Peki, Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) nedir? MERSİS numarası nasıl sorgulanır?

Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) ticari işletmelerin ve şirketlerin ticaret sicil kayıtlarının elektronik ortamda tutulması amacıyla hayata geçirilmiştir. MERSİS NO 16 haneli numaralardan oluşur.

MERSİS NEDİR?


Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) iki temel fonksiyonu sağlamak amacıyla tasarlanmış merkezi bir bilgi sistemidir.

Bu fonksiyonlardan ilki, şirket ile ticari işletmelerin kayıt ve değişiklik işlemlerinin elektronik ortamda yürütülmesi ve ticaret sicili kayıtları ile tescil ve ilan edilmesi gereken içeriklerin düzenli olarak depolanarak elektronik ortamda sunulmasıdır.

İkinci temel fonksiyonu ise tüm tüzel kişilikler ve diğer ekonomik birimlerin (tacir, serbest meslek erbabı, meslek örgütleri, dernek, vakıf, sendikalar ve odalar gibi) tekil numara ile bir sistemde birleştirilerek kamu kurumlarının tüzel kişiliklerle ilgili ihtiyacı olan bilgilerin tek noktadan sağlanmasıdır.

Merkezi Sicil Kayıt Sistemi MERSİS ülkemizdeki e-dönüşüm sürecinin en önemli projelerinden olup;

Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi (MERNİS),  Ulusal Adres Veri Tabanı (UAVT), Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) ile birlikte kamunun elektronik hizmetleri için tasarlanan dört temel veri tabanından biridir.

MERSİS NO NASIL ÖĞRENİLİR?


Mersis numarasını bilmiyorsanız ilk önce Gümrük ve Ticaret Bakanlığı sitesinden sisteme kayıt olmanız gerekmektedir.

Başvurular seçeneğine tıkladıktan sonra Firmanızın türünü ve istenen diğer bilgileri eksiksiz ve doğru şekilde bildirmeniz gerekmektedir.

Son aşamada ise bağlı olduğunuz Ticaret Sicil Müdürlüğü ile iletişime geçerek işleminizi tamamlayabilirsiniz. Tüm işlemler tamamlandıktan sonra Mersis numarası alma işlemini tamamlamış olursunuz.

MERSİS NUMARA SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?


Şirketin MERSİS numarasını bilmeyen tüzel kişiliklerin, öncelikle mersis.gumrukticaret.gov.tr‘ye kayıt olması gerekmektedir.

MERSİS no sorgulama işlemleri Gümrük ve Ticaret Bakanlığı sitesi üzerinden yapılmaktadır.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı internet sitesinde kaydı olan tüzel kişilikler numara sorguluma işlemini buradan yapabilir.

TÜRKİYE HABERLERİ

Cevap-Bul.com

  • Katkı
  • İçindekiler

    Mersis kayıt işlemleri nasıl yapılır?

    Kayıt işlemi için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

    1. Adım: http://mersis.gumrukticaret.gov.tr/ adresine girelim.
    2. 2.Adım: Açılan ekrandaki alanları doğru şekilde dolduralım.
    3. 3. Adım: “Kaydet” butonuna tıklayarak kullanıcı kaydını oluşturalım.
    4. Adım: Kullanıcı kaydınızı onayladıktan sonra sisteme giriş yapın.

    Merkezi Sicil kayıt Sistemi Mersis numarası nedir?

    Türkiye’de e-dönüşüm sürecinin en önemli projelerinden biri olan MERSİS, Merkezi Sicil Kayıt Sistemi’nin kısaltılmış halidir. Genellikle ticaretle ilgili işler yapanların kullandığı terim olan Mersis no ticari bir işlemin ardından işlem sahibine gelen 16 haneli sayısal koddur.

    Şahıs Mersis no nasıl alınır?

    MERSİS numarası almak için http://mersis.gumrukticaret.gov.tr adresine giriniz. Mersis menüsünden Şirket Sorgulama’ya giriniz. Firma Arama’yı tıklayınız. Ticaret Sicil Müdürlüğü’nden SAKARYA TİCARET SİCİL MÜDÜRLÜĞÜ seçilir.

    Ticaret sicil numarasi nasil öğrenilir?

    Ticaret sicil numarasını öğrenmek istediğiniz firma size ait ise İstanbul Ticaret Odası’nın resmi web sitesine giriş yaptıktan sonra ana sayfadaki “Online Hizmetler” menüsünde bulunan “Ticaret Sicil Numarası Sorgulama” ile en kısa sürede sonucu alabilirsiniz.

    Mersis sistemine giriş nasıl yapılır?

    Kullanıcı Girişi Sisteme ilk defa ‘E Devlet’ üzerinden giriş yapan kullanıcıların ilgili uygulama üzerinden giriş yapması zorunludur. Uyarı Kullanıcı Adınızı ve Şifrenizi kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz. Kullanıcı kaydınızı “Üye Ol” bölümünden yapabilirsiniz.

    Mersis talep numarası nasıl alınır?

    Şirketinizin MERSİS numarasını bilmiyorsanız, öncelikle mersis.gumrukticaret.gov.tr’ye kayıt olmanız gerekmektedir. Kayıt işlemini tamamlayıp, sisteme giriş yaptıktan sonra sağ bölümde bulunan “şirket sorgulama” bağlantısına tıklayın.

    Mersis numaram kaç?

    MERSİS numarası 16 haneli bir numaradır. Limited ve anonim şirketlerde “0” ile başlar, sonrasında vergi numarası gelir, son olarak “000” ve “15-16-17 vb. gibi” rakamlarla biter. Şahıs işletmelerinde ise; şirket sahibinin TC kimlik numarası ile başlar ve 00015, 00019 vb. gibi biter.

    Mersis no nasıl öğrenilir 2021?

    Şirketin MERSİS numarasını bilmeyen tüzel kişiliklerin, öncelikle mersis.gumrukticaret.gov.tr’ye kayıt olması gerekmektedir. MERSİS no sorgulama işlemleri Gümrük ve Ticaret Bakanlığı sitesi üzerinden yapılmaktadır.

    Mersis No kim verir?

    Ticaret sicili müdürlüklerince kendilerine MERSİS numarası verilen tacirler, ticaret sicili numarası yerine bu numarayı belgelerinde göstermek zorundalar.

    Her şirketin Mersis numarası var mı?

    Merkezi Tüzel Kişilik Bilgi Sistemi kısa adıyla MERSİS, 2006 yılında Yüksek Planlama Kurulu tarafından oluşturuldu. Bu sistemin kuruluş amacı; ticari kuruluşlara ait bilgilerin devletle ve diğer tüzel kişilerle dijital ortam üzerinden kolayca paylaşılmasıdır. Her şirket tüzel kişiliğine ait bir MERSİS numarası vardır.

    Ticaret sicil no ne demek?

    Ticari sicil, tüm tacirlerin kayıtlı bulunduğu sicil olarak tanımlanır. Eğer bir şirket kurma planı yapıyorsanız, ticari sicil kaydı yaptırmanız gerekmektedir. Çünkü şirketiniz kurulduğunda tacir sıfatına sahip oluyorsunuz.

    Ticaret sicil no nasıl alınır?

    Ticari Sicil Kaydı Nereden Alınır? İkamet edilen şehirdeki Ticaret Odasına başvuru yapılırken yanınızda şirketin ana sözleşmesi, tescil talepnamesi, kuruluş bildirim formu, oda kayıt beyannamesi, bankadan alınan blokaj yazısı, dilekçe ve Rekabet Kurumu’na ödeme yapılan dekont bulunması gerekiyor.

    nest...

    oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır