hemşire olmak için hangi okulları okumalıyız / Hemşire Nasıl Olunur? - Kayseri Haberleri

Hemşire Olmak Için Hangi Okulları Okumalıyız

hemşire olmak için hangi okulları okumalıyız

Hemşire Nasıl Olunur? Hemşire Olmak için Hangi Okul Okumalıyım?6 Temmuz

Hemşire olmak isteyen öğrenciler için araştırdık “Hemşire nasıl olunur, hangi okula gitmeniz gerekiyor, neler yapmanız gerekli?” Hemşirelik ile ilgili sorulan soruların cevabı yazımızın devamında…

hemşire olmak için hangi okula gitmeliyim

Hemşirelik Nedir?

Hemşirelik, mesleki eğitim almış, tabip, laborant, hasta bakıcı gibi sağlık personelleriyle iş birliği yaparak hastanın tedavisini sağlayan sağlık çalışanıdır.

Hemşire Olmak İçin Hangi Okula Gitmeliyim?

Hemşirelik eğitimi, lisans düzeyinde 4 yıldır. Lisans mezunu hemşireler meslekleriyle ilgili Lisansüstü eğitim aldıktan sonra ve diplomaları Sağlık Bakanlığınca tescil edildikten sonra Uzman Hemşire olarak görev yaparlar.

Sağlık Meslek Lisesinden Mezun Olmak Yeterli mi?

Hemşire olmak için hangi liseyi bitirmeliyim? Sağlık Meslek Lisesinden mezun olursam hemşire olur muyum? Sağlık Meslek Lisesi Mezunu Hemşire olmak için ne yapmalı?

Sağlık meslek liselerinin hemşirelik alanlarından mezun olanlar Hemşire Yardımcısı olarak görev yaparlar.

Bildiğiniz gibi daha önce Sağlık Meslek Lisesinden mezun olanlar hemşire olarak görev yapıyordu fakat artık hemşire olabilmek için Üniversitede hemşirelik bölümü okumanız gerekiyor. Sağlık Meslek Lisesinden mezun olan öğrenciler Hemşire Yardımcısı oluyor. 2014 yılında yapılan düzenleme ile artık hemşirelik eğitim 4 yıllık üniversite eğitime geçmiştir.

Açık Öğretim Lisesi Okuyorum Nasıl Hemşire Olurum?

Açık Lise yani Açık Öğretim Lisesi okuyan öğrencilerden hemşire olmak isteyen varsa diğer öğrenciler gibi Üniversite sınavına girmesi gerekiyor ve sınavda aldığı puan ile Hemşirelik bölümünü seçmesi gerekiyor. Yani açık liseden mezun olarak hemşire olabilirsiniz.

Hemşire Olmak İçin Hangi Liseye Gitmeliyim?

Hemşire olmak için eskiden Sağlık Meslek Lisesi mezunu olmanız gerekiyordu fakat artık Üniversite okumanız gerektiği için lise seçiminde her hangi bir kısıtlama yoktur. Anadolu Lisesine gidip Üniversite sınavında Hemşirelik bölümünü kazanmanız mümkün fakat eğer hemşire olmaya kesin olarak karar verdiyseniz Sağlık Meslek Lisesi okuyarak mesleğe erkenden başlayabilirsiniz.

Hemşirelik 2 Yıllık mı 4 Yıllık mı?

Hemşirelik bölümü 4 yıllıktır. 2 yıllık hemşirelik bölümü bulunmamaktadır.

Hemşirelik Puanları

En düşük hemşirelik puanı 291,85 en yüksek hemşirelik puanı ise 381,95 dir.

Hemşire nasıl olunur, hemşire olmak için ne yapmanız gerekiyor sorularını cevabı Üniversite sınavından başarılı olarak 4 yıllık Hemşirelik bölümünü okumanız gerekiyor.

Hemşirelik bölümü ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden yazabilirsiniz.

Hemşirelik birey, aile ve toplum sağlığını korumakla görevli, ideal sağlık düzeyine ve yaşam kalitesine ulaşmayı hedef bilmiş sağlık hizmetleri sektöründe faaliyet gösteren, dünyanın en eski mesleklerinden bir tanesidir. Halk arasında bir kadın mesleği olarak lanse edilen hemşirelik, artık sıkça erkekler tarafından da icra edilmektedir. Hemşirelik oldukça zor bir meslek dalıdır. Hemşireler, esnek çalışma saatleri, yorucu, tempolu olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Hemşire Nasıl Olunur?

Hemşireler hastayı kabul eder muayeneye hazırlarlar. Hasta bakımı esnasında solunum, beslenme, boşaltım, hareket ve uygun pozisyon, uyku, dinlenme, uygun giyim, temizlik gibi temel insan ihtiyaçlarını dikkate alır ve uygulama yaparlar. Acil durumlarda ilk yardım tedavisini gerçekleştirirler. Hemşirelerin daha saymadığımız çok sayıda görevi vardır. Tüm bunları bir önceki yazımızda detaylı olarak anlattık. Hemşirelik mesleği hakkında detaylı bilgi için hemen TIKLAYIN. Bu yazımızda da hemşire nasıl olunur, hemşire olmak için gereken şartlar nelerdir, kimler hemşire olabilir detayları ile anlatacağız.

Kimler Hemşire Olabilir?

Hemşire olmak isteyen bireyler, üst düzeyde genel yeteneğe sahip, biyolojiye ilgili ve bu alanda başarılı, insanlara yardım etmekten memnun olan, sorumluluk duygusu yüksek, çabuk ve doğru karar verebilen, tedbirli, tertipli, şefkatli, sevecen, bedence sağlıklı, dayanıklı ve soğukkanlı kimseler olması gerekmektedir. Aksi durumunda hemşirelik mesleğini yapacak olan kişiler oldukça zorluk çekeceklerdir. Bu sebepten dolayı bu kişisel özelliklere sahip kişiler hemşire olabilirler. Peki nasıl hemşire olunur?

Hemşire Olmak için Hangi Bölümü Okumalıyım?

Öncelikle hemşire olmak istiyorum diyen kişiler ilk ve ortaokulu başarılı bir şekilde bitirmelidirler. Daha sonra şu anki ismi TEOG olan sınava katılarak hemşirelik bölümü olan bir sağlık meslek lisesini kazanmaları gerekmektedir. Önceleri sağlık meslek liselerinin hemşirelik bölümünden mezun olanlar asil hemşire olarak görev yapabiliyorlardı. Ancak bu durum 2014 yılında çıkarılan yasa ile değiştirildi. Artık sağlık meslek liselerinin hemşirelik bölümünü bitirmek asil hemşire olmak için yeterli değildir. Bu kimseler yardımcı hemşire unvanı ile çalışabilmektedir. Asil hemşire olabilmek için ise 2 yıllık bir yükseköğrenim sürecini tamamlamak gerekmektedir.

Hemşire olmanın tek yolu sağlık meslek liselerinin hemşirelik bölümünü ve ardından da 2 senelik yükseköğrenim sürecini tamamlamak değildir. Fen lisesi, Anadolu lisesi veya herhangi bir liseden mezun olmuş olanlar da hemşire olabilmektedirler. Bunun için liseyi bitirmelerinin ardından şu anki adı YGS ve LYS olan sınavlara katılarak, Sağlık Bilimleri Fakültelerinin 4 senelik eğitim veren lisans programı olan hemşirelik bölümünü kazanmaları ve eğitim sürecini başarı ile tamamlayarak mezun olmaları gerekmektedir. Üstelik üniversitelerin hemşirelik bölümlerinden mezun olanlar baş hemşire olarak görev almaktadırlar.

Hemşirelerin İş Bulma Olanakları

Hemşirelerin iş olanakları oldukça geniştir. Ülkemizde halen oldukça fazla sayıda hemşire açığı bulunmaktadır. Bu sebepten hemşire olan kişiler kısa zaman içerisinde iş bularak görevlerine başlamaktadırlar. Hemşirelik mesleğinde günümüz itibariyle işsiz kalma olanağı hemen hemen yok denecek kadar azdır. Hemşireler devlet veya özel sektör hastanelerinde, çeşitli sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışabilmektedirler.

Bu yazımızda hemşire nasıl olunur, kimler hemşire olabilir, hemşire olmak için gereken özellikler nelerdir, hemşire olmak istiyorum nasıl olabilirim detaylı olarak anlattık. Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümünden dile getirebilirsiniz. 

Hemşire nasıl olunur? Hemşire olmak için hangi bölümden mezun olmak gerekir?

Sağlıklı kişileri hastalıklardan korunma yolları ile ilgili bilgilendiren, hastalara doktor tarafından belirlenen tedavi yöntemlerini uygulayan ve hastaların bakımları ile ilgili planlamalar yapan kişilere hemşire denilmektedir. Bu mesleği seçmek isteyenlerin bazı kişisel özelliklere sahip olması gerekir. Kişiler arasında hiçbir sebeple ayrım yapmadan çalışacak olmak, yardım sever olmak, gerektiğinde soğukkanlı olmayı başarabiliyor olmak vb. örnekler verebiliriz.

HEMŞİRE NASIL OLUNUR?

İnsan hayatına dokunan bir meslek olan hemşirelik için birçok fiziksel özelliklere sahip olunması gerekir. Hemşire olacak kişinin sevgi, şefkat, vicdan gibi olumlu özellikleri gelişmiş olması gerekir. Biyoloji bilimine ilgi duyuyor olması hemşirelik mesleği için önemlidir. Gerektiğinde de soğukkanlı olmayı başarabiliyor olması gerekir. Hemşire olmak isteyenler için iki farklı yol vardır. Bunlardan biri Hemşirelik Meslek Yüksekokullarından mezun olmak, diğeri de Sağlık Bilimleri Fakültelerinden mezun olmaktır.

HEMŞİRE OLMAK İÇİN KAÇ YIL OKUMAK GEREKİR?

Hemşire olmak için 2 yıllık Sağlık Meslek Lisesi bitirerek hemşire yardımcısı olunabilir. Ardından 2 yıllık eğitim veren Sağlık Meslek Yüksekokullarından mezun olarak hemşirelik mesleğine adım atabilirsiniz. Ya da 4 yıllık Sağlık Bilimleri Fakültesi'ni bitirerek hemşire olunabilir.

HEMŞİRE OLMAK İÇİN HANGİ BÖLÜMDEN MEZUN OLMAK GEREKİR?

Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri liseden sonra üniversitelerin 2 yıllık ön lisans eğitimi veren Sağlık Meslek Yüksek Okullarında eğitim görmeleri yeterli olmaktadır. Sağlık meslek lisesinden mezun olan öğrenciler, mezun olmalarının ardından hemşire yardımcısı olarak görev alabilirler. Eğer bu mesleği yapmak istiyorlarsa, üniversitelerin yine 2 yıllık eğitim veren Sağlık Meslek Yüksekokullarının Hemşirelik bölümlerini bitirmesi gerekir.

Diğer seçenek ise; üniversite sınavında 4 yıllık lisans eğitimi veren Sağlık Bilimleri Fakültesi'nden Hemşirelik bölümünü tercih ederek bu bölümden mezun olunması gerekir.

HEMŞİRE OLMAK İÇİN ŞARTLAR

  • Üniversitenin Hemşirelik bölümünden mezun olmak,
  • Problem çözme yetisinin yüksek olması,
  • Detaycı olmak her türlü detaya dikkat etmek,
  • Dikkat eksikliğinin olmaması,
  • Hastalara karşı sevgi, hoşgörü ve şevkatli olunması,
  • Doktorların talimatlarını uygulayacak ve özverili çalışabilecek,
  • Panik atak gibi sorunların bulunmaması,
  • İnsan doku ve organlarına karşı korkusu olmaması gereklidir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir