buz varise iyi gelirmi / Varis oluşumunu engelleyen 7 öneri - Acıbadem Hayat

Buz Varise Iyi Gelirmi

buz varise iyi gelirmi

 Son Güncelleme:

Varise evde ne iyi gelir, nasıl ge&#;er? Gen&#; yaşta varis neden olur? Varise iyi gelen yiyecekler ve bitkiler

Varis, genelde kadınlarda hatta gençlerde rastlanılan ve bacaklarda oldukça yaygın olarak görülen bir sağlık problemidir. Genetik yatkınlığı bulunanlarda varis görülme riski de oldukça yüksektir ve tedavi edilmediği sürece kılcal varisler ilerleme göstermektedir. Peki, sık sık karşılaşılan varis nasıl geçer? Varise evde ne iyi gelir? Genç yaşta varis neden olur? Varise iyi gelen yiyecekler ve bitkiler

Varisler; küçük, orta ve büyük olmak üzere toplamda üçe ayrılmaktadır. Bu rahatsızlık, toplardamarda bulunan kapakçıkların çalışmaması durumunda ortaya çıkmaktadır. Kapakçıkların düzgün çalışamaması sonucunda, kalbe taşınan kan geri kaçmakta ve damarlarda birikmektedir. Biriken kanlar, cilt üzerinde 1 milimetrelik ufak boyutlardan 3milimetrelik çıkıntılara kadar yer almaktadır

Varise Evde Ne İyi Gelir?

Varisli damarlar için evde hazırlanabilecek bazı bitkisel yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemler sayesinde varis görüntüsünde iyileşme ve ağrıları azaltma imkanı mümkündür.

Varis Nasıl Geçer?

Varis; bacaklarda ağrı, kramp, yanma ve sızlama ile kendini belli etmeye başlamaktadır. Derideki rengin değişimi, damarların cilt yüzeyinde kabarması, kaşıntı ve bazı durumlarda kanama olması da diğer varis belirtileridir. Varis tedavi edilmediği taktirde, %20 olasılıkla ülsere dönüşebilmektedir. Bu sebeple varisin çok ilerlemeden erken dönemlerde tedavi edilmesi gerekmektedir. Varis tedavisinde; ameliyat, lazer, radyo frekansı, zamk ve skleroterapi kullanılmaktadır.

İşte en yaygın olan varis tedavilerinden bazıları

Ameliyatla Varis Tedavisi

Cerrahi müdahale, varis tedavisinde en son tercih edilen tedavi yöntemdir. İlerleyen aşamalarda, varisli damarın ameliyatla alınarak vücuttan atılması işlemidir. Bu işlem narkoz altında ve ancak hastane ortamında yapılabilmektedir. Ameliyatla yapılan uygulama sonrasında hastanın uzun bire istirahat etmesi gerekmektedir. Ayrıca ameliyat sonrasında işlem bölgesinde bir iz de kalmaktadır. Cerrahi müdahale, hasta konforu açısından düşük bir tedavi olduğu için diğer yöntemlere kıyasla daha az kullanılmaktadır.

Lazer ile Tedavi

Lazer ile varis tedavisi farklı şekillerde yapılmaktadır. Küçük boydaki kılcal varisler için cilt üzerinden, bacaklardaki daha büyük varisler için de damar içinden girilerek tedavi yapılmaktadır. Damar içi uygulamalar aynı zamanda EVLA tedavisi olarak bilinmektedir. Bu tedavide öncelikle hastanın damar haritası çıkarılmakta, sonra da küçük bir delik yardımıyla sorunlu bölgeye giriş yapılmaktadır. Lazer ile yapılan tedavilerde varis problemi kalıcı olarak giderilmektedir.

Radyo Frekansı

Radyo frekansı ile yapılan varis tedavileri, işlem aşaması olarak lazer tedavileri ile benzerlik göstermektedir. İki tedavi arasındaki tek fark kullanılan enerji kaynaklarıdır. Radyo frekansı tedavisinde, radyo dalgaları ısıya çevrilerek kullanılmaktadır. Bu sayede damarlar tahrip edilip kapatılmaktadır. Radyo frekansı tüm varis boyutları için kullanılabilen bir yöntemdir.

Zamk ile Varis Tedavisi

Zamk aynı zamanda yapıştırma olarak da bilinen bir tedavi şeklidir. Ameliyatsız bir yöntem olan zamk, damarın iğne ile girilerek yapıştırılmasını sağlamaktadır. Yapışan damar artık kapanmakta ve içerisine kan girişi olmamaktadır.

Skleroterapi

Skleroterapi, varis tedavileri içerisinde hasta açısından en rahat yöntemdir. İlaçlı enjeksiyon şeklinde ilerleyen tedavide damar, bir ilaç ile tahrip edilmekte ve buraya gelen kan akışı durdurulmaktadır. Bu tedavi, narkozsuz olarak uygulanmaktadır. Ayrıca tedavi sonrasında hasta, hayatına hemen dönebilmektedir.

Genç Yaşta Varis Neden Olur? 

Varis hastalığı yaygın olarak genetik yatkınlık nedeniyle ortaya çıkan bir hastalık olduğundan genç yaşlarda da ortaya çıkabilir. Varisin ortaya çıkmasına neden olan faktörlerden biri de erken yaşlardan itibaren çok fazla ayakta kalmak ve hareketsizliktir. Bu nedenle varis hastalığına yakalanmak için temelde genetik yatkınlık var ise hastalığın ortaya çıkması erken yaşta ortaya çıkabilir.

NOT: Bu içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır, kesin tanı, teşhis ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

False

Varis Tedavisi (Lazerle): Tedavisi, Nedenleri ve Belirtileri

Varis damarları, cildin yüzeyinin hemen altında görülebilecek biçimde, şişmiş ve çatlamış şekilde bulunur. Bu damarlar genellikle bacaklarda oluşmakla beraber vücudun diğer bölgelerinde de görülebilir. Varisli damarlar yaygın olarak görülse de az sayıda belirti veya semptomlara neden olur. Bazı durumlarda varisli damarlar hafif ila orta dereceli ağrı, kan pıhtılaşması veya cilt ülseri gibi komplikasyonlara neden olabilir.

Varis Nedir?

Damarlar vücuttaki kanın kalbe akmasını sağlayan kapakçıklara valflere sahiptir. Valfler zayıf veya hasarlıysa kan damarlarda birikebilir. Bu da damarların şişmesine ve damarlarda varis meydana gelmesine neden olur. Ailede hastalık öyküsüne sahip kişilerin bulunması, yaş, cinsiyet, gebelik, aşırı kilolu olma, obezite ve hareket eksikliği gibi durumlar, varisli damar oluşma riskini arttırır. Yaşam tarzında yapılan bazı değişiklilerle ve cerrahi müdahale yardımıyla tedavi mümkündür. Tedavinin amacı semptomları hafifletmek, komplikasyonları önlemek ve görünümü iyileştirmektir.

Varis Neden Olur?

Damarlardaki artan kan basıncından kaynaklı olarak, damarlarda varis oluşumu meydana gelebilir. Varisli damarlar tipik olarak şişmiş ve kabarık görünür. Mavimsi, mor veya kırmızı bir renge sahiptir. Genellikle ağrılıdırlar. Varisli damarlar cildin yüzeyine yakın olduğu için gözle görülebilir. Uzun süre oturmak veya ayakta durmak, kanın bacaklardaki damarlarda birikmesine ve damardaki basıncı arttırmasına neden olabilir. Artan basınçtan dolayı damarlar gerilebilir. Bu da damarların duvarının zayıflamasına ve kan akarken açılıp kapanabilen vanaların zarar görmesine neden olabilir.

Varis Belirtileri

Yaygın olarak görülen belirtiler, damarların çatlaması, şişmesi, mavi ve koyu mor renkli olarak şişkin biçimde görülmesi şeklindedir. Şiddetli varis damarları sonunda daha ciddi, cilt ve doku sorunlarına yol açabilecek uzun süreli hafif şişlik üretebilir. Bunlar ülserlere ve iyileşmeyen yaralara neden olabilir. Bu belirtiler ise:

Varis Çeşitleri (Türleri)

Varis Tedavisi

Kılcal Damarda Varis Tedavisi

Skleroterapi kılcal varis tedavisi çok etkili bir yöntemdir. Skleroterapi, varis ve örümcek damarlarını etkili bir şekilde tedavi eder. Genellikle küçük varisli damarlar için tercih edilen tedavi olarak kabul edilir. Skleroterapi, doğrudan damara bir solüsyon enjekte edilerek uygulanır. Skleroterapi çözeltisi kanın daha sağlıklı damarlar üzerinden yeniden yönlendirilmesini sağlar.  Bu sayede damarlar, lokal dokuya geri emilir ve sonunda kaybolurlar.

Ameliyatsız Varis Tedavisi Mümkün mü?

Şişen ve genişleyen varisli damarlar bazı insanlarda ağrı ve rahatsızlığa neden olabilir. Ameliyatsız varis tedavisi ile evde uygulanan bazı yöntemler varisli damar görüntüsünü ağrısını azaltmaya yardımcı olur.

Hamilelikte Varis Tedavisi

Hamilelik sırasında vücudun varisli damarlar geliştirme riski daha fazladır. Çünkü damarlardaki kan miktarında artış, normalden fazla stres, damarların duvarlarının gevşemesiyle beraber, şişlik oluşması ve progesteron hormonundaki artış meydana gelir. Hamilelikte varis tedavisi için, uzman tavsiyesiyle beraber egzersiz yapma, kilo takibi, dar kıyafetler giymekten kaçınma ve sabırlı olmak gerekir. Çünkü çoğu zaman, doğumdan yaklaşık 3 ay sonra, varisli damarlar kaybolacaktır. Varisli damarlar 3 ay sonra kaybolmazsa, durumunuzun ciddiyetini belirleyebilecek bir uzmana başvurulmalıdır.

İğne İle Varis Tedavisi

Varis iğne tedavisi ile varislerin giderilmesi mümkündür. Bu işlem, damarların görünümünü iyileştirmek amaçlı tasarlanmıştır. Bu yöntemde damarın iç astarına zarar veren ve damar içinde kan pıhtılaşmasına neden olan sklerosant adı verilen bir çözelti enjekte edilir. Bu işlemle, zamanla damarların görünümü eski haline döner.

Varis Çorabı Varislerin Oluşumunu Engeller mi?

Varis çorapları giymek genellikle diğer tedavileri uygulamadan önce denemek için ilk tedavi yöntemlerindendir. Bu çoraplar, bacak kaslarını ve damarlardaki kanı daha sağlıklı bir şekilde hareket etmesine yardımcı olur. Çoraplar bacakları sürekli sıkarlar, damarların ve bacak kaslarının kanı daha verimli hareket etmesine yardımcı olurlar. Sıkıştırma miktarı, türe ve markaya göre değişir. Varis çorapları eczanelerden ve tıbbi malzeme mağazalarından satın alınabilir.

Varis Tedavisi Lazerle Nasıl Yapılır?

Varis lazer tedavisi, en çok kılcal ve küçük damarların tedavisinde etkilidir. Lazer cihazı, tedavi sırasında lazer ışığını damara yönlendirir. Lazer ışığı cilde zarar vermeden damarları yok edebilir. İşlem öncesinde tedavi edilecek bölgeyi uyuşturan lokal anestezi uygulanır. Isınan lazer veya radyo frekans cihazı harekete geçirilir. Bu işlem, damarların çökmesine ve kapanmasına neden olur. Bu ısı çevreye zarar vermez. Bu işlem uygulanırken herhangi bir kesi ya da iğne uygulanmasına gerek yoktur. Lazerle varis tedavisi olanlar tedaviden 30 gün sonra iyileşme kaydederler.

Lazerle Varis Tedavisi Riskleri

Lazerle varis tedavisi riskleri şu şekildedir:

Lazerle Varis Tedavisi Sonrası

Lazerle varis tedavisi uygulandıktan sonra, iyileşme süreci genellikle kısa sürer ve sonrasında hasta günlük rutinlerine devam edebilir. Uygulamadan 1 hafta veya daha uzun süre varis çorabı giyilmesi gerekir. Lazerle varis tedavisi sonrası, evde oluşan şişlikleri azaltmak için buz kompleksi uygulanabilir. Bunun yanı sıra uzun süre ayakta durmamak ve sürekli oturmamak gerekir. Gün için 3 kez dk yürüyüş yapılması fakat ağır egzersizlerden de uzak durulması gerekir. Ayrıca tedavi edilen bölgeye belirli bir süre su değdirilmemesi, iyileşme sürecinde önem taşır.

Varis Tedavisinde Kapalı Yöntem;Embolizan Ajan Tedavisi

Hastanemizde başarılı şekilde uygulanan  embolizasyon yöntemi ile herhangi bir anestezi yani narkoza gerek olmadan işlem yapılmaktadıseafoodplus.infoa herhangi bir kesi olmaksızın, bir iğne ile ultrason eşliğinde diz kapağı üstünden derindeki hasta damara girilmekte ve damar içinden kasık bölgesine kadar ulaşılmaktadıseafoodplus.infozan ajan dediğimiz bir sıvının damar içine uygulanması esasına dayanan bu yöntem dk sürmekte ve hasta müdahale sonrası yarım saat içinde yürüyerek taburcu olmaktadır.

Varislerde Embolizan Ajan Tedavisinin Üstünlükleri Nedir?

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir