cadılar bayramı neden günah / Halloween/cadılar bayramını, eğlence niyetiyle kutlamak günah mıdır? | Sorularla İslamiyet

Cadılar Bayramı Neden Günah

cadılar bayramı neden günah

kaynağı değiştir]

Wikimedia Commons'ta Cadılar Bayramı ile ilgili ortam dosyaları bulunmaktadır.

Cadılar Bayramı İle İlgili Bilmediğiniz 13 Gerçek

Haberler

Genel Kültür

Tarih, Sanat

Cadılar Bayramı İle İlgili Bilmediğiniz 13 Gerçek

Cadılar Bayramı ülkemizde yeni yeni kutlanmaya başlanan ama dünyada çok uzun süredir bir gelenek olan, Hristiyanların bayram gibi gördüğü, kostümleri, partileriyle ünlü, filmlere konu olan bir fenomen. Peki Cadılar Bayramıyla ilgili bildiklerinizin ne kadarı doğru?

1. Halloween Adı Nereden Geliyor?

1. Halloween Adı Nereden Geliyor?

2. Dini Kökenler ve Hıristiyanlık Etkisi

2. Dini Kökenler ve Hıristiyanlık Etkisi

3. Diğer Dinlerde Cadılar Bayramı Kutlamaları

3. Diğer Dinlerde Cadılar Bayramı Kutlamaları

4. Kabak Neden Oyulur?

4. Kabak Neden Oyulur?

5. Cadılar Bayramında Ne Yenir?

5. Cadılar Bayramında Ne Yenir?

6. Çok mu korkuyorsunuz?

6. Çok mu korkuyorsunuz?

7. En Büyük Kabak, En Hızlı Kabak Oyucu

7. En Büyük Kabak, En Hızlı Kabak Oyucu

8. Cadılardan Kısmet Dilemek

8. Cadılardan Kısmet Dilemek

9. Bayramda Çocuk Öldürmek

9. Bayramda Çocuk Öldürmek

Bunlar Hep Amerika'nın Oyunu

 Bunlar Hep Amerika'nın Oyunu

Cadılar

 Cadılar

Kim Bu Jack-O-Lantern

 Kim Bu Jack-O-Lantern

Aman Kedi Kesmeyin!

İslam'da Cadılar Bayramı

Müslümanlar kutlamalı mı?

Müslümanlar Cadılar Bayramı'nı kutlar mı? Cadılar Bayramı İslam'da nasıl algılanır? Bilgilendirilmiş bir karar vermek için, bu festivalin tarihini ve geleneklerini anlamalıyız.

Dini bayramlar

Müslümanların her yıl iki kutlaması vardır:'Eid al-Fitr ve ' Eid al-Adha . Kutlamalar İslami inanç ve dini yaşam biçimine dayanmaktadır. Cadılar Bayramı, en azından, dini bir önemi olmayan, kültürel bir tatil olduğunu iddia eden bazıları vardır.

Sorunları anlamak için, kökenlerine ve Halloween tarihine bakmamız gerekiyor.

Cadılar Bayramı Pagan Origins

Cadılar Bayramı, Samhain'in Havası olarak doğdu, kışın başlangıcını ve Yeni Yılı'nın ilk gününü Britanya Adalarının eski paganları arasında ilk kez kutlayan bir kutlama. Bu vesileyle, doğaüstü güçlerin bir araya geldiği, doğaüstü ve insan dünyaları arasındaki engellerin kırıldığı düşünülüyordu. Başka dünyalardan gelen ruhların (ölülerin ruhları gibi) bu zaman zarfında dünyayı ziyaret edip dolaştıklarına inanıyorlardı. Bu sırada güneş tanrısı ve ölülerin efendisi için ortak bir festival düzenlediler. Güneş, hasat için teşekkür etti ve kışla yaklaşan "savaş" için ahlaki destek verdi. Antik çağlarda, putperestler, tanrıları memnun etmek için hayvanları ve bitkileri feda ettiler.

Ayrıca 31 Ekim'de, ölümün efendisinin o yıl ölmüş olan insanların bütün ruhlarını topladığına da inandılar.

Ölüm halindeki ruhlar, bir hayvanın bedeninde yaşayacaklar, o zaman, bu gün, efendimiz, gelecek yıl için hangi biçimin alınacağını açıklayacaktı.

Hıristiyan etkisi

Hıristiyanlık İngiliz Adalarına geldiğinde, kilise aynı gün bir Hıristiyan tatili düzenleyerek bu putperest ritüellerden uzaklaşmaya çalıştı.

Hristiyan festivali, Azizler Bayramı'nın bayramı , Hristiyan inancının azizlerini, Samhain'in putperest tanrılara haraç ettiğini aynı şekilde kabul eder. Samhain'in gelenekleri zaten hayatta kaldı ve sonunda Hıristiyan bayramı ile iç içe oldu. Bu gelenekler, İrlanda ve İskoçya'dan gelen göçmenler tarafından ABD'ye getirildi.

Cadılar Bayramı Gümrük ve Gelenekler

İslami Öğretiler

Hemen hemen tüm Cadılar Bayramı gelenekleri ya antik pagan kültürüne ya da Hıristiyanlık'a dayanmaktadır. İslami bir bakış açısından, hepsi putperestlik biçimleridir ( shirk ). Müslümanlar olarak kutlamalar, inancımızı ve inançlarımızı onurlandıran ve onurlandıran kişiler olmalıdır. Eğer putperest ritüeller, kehanet ve ruhaniyet dünyasında yer alan etkinliklere katılırsak, yalnızca Allah'a, Yaratan'a nasıl ibadet edebiliriz? Tarih ve pagan bağlantılarını bile anlayamadan birçok insan bu kutlamalara katılıyor, çünkü onların arkadaşları bunu yapıyor, ebeveynleri yaptı ("bu bir gelenek!") Ve "eğlenceli"

Öyleyse, çocuklarımız giyinip, şeker yedikleri ve partilere gittiklerini gördüklerinde ne yapabiliriz? Katılmak cazip gelse de, kendi geleneklerimizi korumamıza ve çocuklarımızın bu görünüşte “masum” eğlencenin bozulmasına izin vermemeye özen göstermeliyiz.

Çekince, bu geleneklerin pagan kökenlerini hatırlayın ve Allah'tan size güç vermesini isteyin. Bayram kutlamalarımız için kutlamayı, eğlenceyi ve oyunları saklayın. Çocuklar hala eğlenceye sahip olabilirler ve en önemlisi, sadece Müslüman olarak bizim için dini bir öneme sahip olan tatillerimizi kabul ettiğimizi öğrenmelidirler. Tatiller sadece bahane ve pervasızlık için mazeretler değildir. İslâm'da, bayramlarımız dinî önemini korurken, sevinç, eğlence ve oyunlar için uygun zaman sağlar.

Kur'an'dan Rehberlik

Bu noktada Kuran şöyle diyor:

"Onlara söylendiğinde," Allah'ın ortaya koyduğu şeye gel, Elçiye gel, "derler ki," Bizim için Yeter, babalarımızı takip etmenin yollarını buluyoruz. "Ne var ki, babaları bilgi ve rehberlikten kaçınmış olsalardı? ” (Kur'an 5: )

"Müminler için zamanın gelmediği, bütün alçakgönüllülerdeki yüreklerinin Allah'a ve kendilerine açıklanmış hakikati hatırlamalarına neden olması gerekmiyordu, onlar Kitaba kendilerine verilenler gibi olmamalılardı. uzun yaşlarda onlardan geçti ve kalpleri zorlaştı, aralarında birçoğu isyankar saldırganlar. ” (Kur'an-ı Kerim )

Müslümanım diyen Cadılar Bayramı’nı kutlamaz

Pagan Kelt toplumuna ait olduğu bilinen daha çok ABD'deki kutlamalarla öne çıkan Cadılar Bayramı (Halloween) son yıllarda Ne yazık ki Türkiye’de de popüler olmaya başladı. Nasıl oldu da farkına varmadan bir Hristiyan geleneği, yılbaşı kutlamaları gibi hayatımıza girdi. Bunun cevabını ilahiyatçı ve yazar Prof. Dr. Faruk Beşer ve Prof. Dr. Kemal Sayar’a sorduk.

‘Ben Müslümanım’ diyen bir insanın bu tarz yabancı kültür öğelerini yapmayacağını söyleyen Beşer, Cadılar Bayramı için şu ifadeleri kullandı:

Televizyon, sinema, çizgi film endüstrilerini elinde bulunduran hâkim kültürlerin aslında hayal endüstrisine sahip olduklarını söyleyen Sayar ise şunları söyledi:

Biz Nijerya’daki bir kültürü almıyoruz. ABD’de hâkim olan bir kültürü alıyoruz. Bu insanlar hayal endüstrisine sahip oldukları için çocuklarımızın hayallerini de zehirliyorlar.

İnsanların inanç eksikliklerindeki boşlukları doldurmak için yabancı kültür öğelerine yöneldiğini söyleyen Beşer, “Böyle abuk sabuk bayramlar kutlayabilirler, birilerinin peşine takılabilirler. Şeytana tapabilirler. Bu insanlar cadılar bayramının ne olduğunu bile bilmiyorlardır. İslami açıdan bakıldığı zaman bizim iki bayramımız var. Müslümanlar başkalarının bayramlarını kutlamaya başlarsa bu başka yerlere kadar gider. Tıpkı internette tıklanan bir şeyin peşi sıra başka şeyleri önermesi gibi. Basit bir olay gibi görülen kutlamayı, eğlenceyi daha sonra inanç kaybımıza yol açar. Bu eğlencelere katılanlara ‘Siz Müslümansınız, yapmayın, etmeyin’ demenin bir faydası yok. Çünkü birazcık İslami bilgisi olan insanlar böyle şeylerin peşine zaten takılmazlar. Bu bir çürüme işareti” şeklinde konuştu.

  • Batı kültür öğelerinin bizim inancımızın bir parçası gibi görünmesiyle mücadele etmemiz gerektiğini savunan Beşer, “Allah bırakmış insanları ‘meydan sizin kim gol atabilirse atsın’ diyor. Biz sürekli gol yiyoruz” dedi.

Çocuklarımızın hayallerini zehirliyorlar

Batılı normların yerel kültürlerinin hayatımıza girmesinde kitle iletişim araçları ve çeşitli sosyal medya mecralarının rolü olduğunu söyleyen Kemal Sayar ise “Gençler özellikle küreselleşmeyi ilk hisseden grup. Çünkü tüketim alışkanlıkları itibariyle bu batılı mecraları tükettikleri orada kendilerini gösterdikleri ve orada kendilerini buldukları için kültürel değerlerini adeta bir sünger gibi içlerine çekiyorlar. Ve kendi aralarında onun üzerinden yeni bir iletişim dili oluşturuyorlar.

Kendi kahramanlarınızı kendi değerlerinizi kendi önceliklerimizi gençlere daha iyi anlatırsanız bu tür yüzeysel şeyler gelir toslar ve geri döner ama aile çocuklara bunu aktaramazsa, eğitim sistemi çocuklara değerleri aktaramazsa ve çocukta bir boşluk olursa dışarıdan her türlü tüketim nesnesini bir şekilde eğlenceye de dönüştürerek alır” ifadelerini kullandı.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası