el terlemesi icin hangi doktora gidilir / Hangi Doktora Muayene Olmalıyım

El Terlemesi Icin Hangi Doktora Gidilir

el terlemesi icin hangi doktora gidilir

Konu: Aşırı terleme şikayeti olan var mı? Hangi doktora gitmek gerek?

Endokrinoloji tiroid ve diğer hormonlarla ilgili bir bölüm.Üniversite hastanelerinde funduszeue.infolar üzerine özel bir bölüm.Eğer hormon kaynaklı bir durumsa ilaçla veya diğer yöntemlerle çözüm funduszeue.infolarda bir sorun yoksa aşırı terleme olan bölgeye cerrahi operasyon yapılıfunduszeue.infou bölgedeki sinirlere cerrahi işlem yapılıfunduszeue.info a terleme,klips yazın ayrıntılı bilgiler funduszeue.infoçmiş olsun

Terlemenin şiddeti ve bölgesi, tedavinin etki süresi, başarı oranı, risk ve yan etkileri ve maliyeti tedavi seçiminde önemlidir. Tüm tedavi yöntemlerinin avantaj ve dezavantajları vardır. Bunlara göre fayda-risk oranlarına göre tedavi yöntemine karar verilmelidir.

Tedavi seçenekleri

Genel (vücutta yaygın olan) terlemelere kalıcı olarak tedavi edilemezler. Bu tür terlemelerde sistemik ilaç tedavileri, psikoterapi gibi diğer tedaviler kullanılabilir.
Bölgesel aşırı terlemeler (el, ayak, koltuk altı, yüz) kalıcı ve geçici yöntemlerle tedavi edilebilirler. Kalıcı tedavi sadece cerrahi yöntemlerle yapılabilir. Cerrahi dışındaki tedavilerde tedavinin sürekli tekrarı gerekir.
Şiddetli bölgesel terlemelerde cerrahi dışı tedaviler yetersiz kalır. Terleme şiddeti hafif ise basit tedaviler, fazla ise daha etkili tedaviler seçilir. Tedavilerin etkileri bölgelere göre farklıdır. Her tedavi her bölgede kullanılmaz.

TEDAVİ YÖNTEMLERİ
Lokal terleme önleyiciler: Terleyen bölgeye lokal olarak uygulanan krem, losyon veya deodorant şeklindeki ilaçlardır. Hafif terlemelerde kullanılır. Şiddetli terlemelerde etkisiz kalır. Sürekli kullanmak gerekir.
Sistemik ilaçlar: Ağızdan hap şeklinde alınan ilaçlardır. Ciddi yan etkileri nedeniyle kullanımları sınırlıdır. Bazıları uzun süre kullanımda bağımlılık yapabilir. Genel vücut terlemelerinde, diğer yöntemlerin uygulanamadığı terlemelerde, kısa süreli etki beklenen durumlarda kullanılır. İlaç kesilince etkisi geçer.
İyontoforez: Orta şiddette el ve ayak terlemelerinde kullanılabilir. Eller ve ayaklara özel bir cihaz ile düşük amperli elektrik akımı verilir. Tedavinin ihtiyaca göre gün aralıklarla sürekli tekrarı gerekir. Zaman alıcı ve bıktırıcı bir yöntemdir.
Botoks tedavisi: Terleme olan bölgeye botoks enjeksiyonları yapılır. Orta şiddetli koltuk altı terlemelerinde tercih edilir. Bazen el ve ayak terlemelerinde de uygulanabilir. Tedavinin ayda bir tekrarı gerekir. Etkisi geçici, uygulaması ağrılı ve pahalı bir yöntemdir.
Blokajlar: Görüntüleme cihazları kullanılarak el ve koltuk altı terlemeleri için sırttan, ayak terlemeleri için belden girilerek yapılır. Sempatik sinir bölgesine ilaç verilir veya radyo dalgası uygulanır. Etkisi geçici, uygulaması zor ve başarı oranı düşüktür.
Torakal Sempatektomi: Koltuk altında açık cerrahi yöntemle girilerek yapılır. Endoskopik operasyonların artması ile kullanımı çok azalmıştır.
Endoskopik Torakal Sempatektomi: Kalıcı etki gösterir. Kısaca ETS adı verilen bu yöntemde endoskopik video kamera yardımıyla göğüs boşluğuna girilerek terlemeyi ayarlayan sempatik sinirin belirli bölgesi kesilir veya yakılır. Başarı oranı yüksektir ve etkisi hemen başlar. Yan etki ortaya çıkarsa geriye dönülemez.
Klipsli ETS: ETS ameliyatının klips konularak yapılan özel bir şeklidir. Sinir kesilmez veya yakılmaz. Başarı oranı yüksek, yan etkileri azdır. Etkisi kalıcıdır. Yan etki çıkarsa geriye dönülebilir bir yöntemdir. Aşağıda yöntemle ile ilgili geniş bilgi bulabilirsiniz.
Koltuk altı cerrahileri: Koltukaltı ter bezlerinin bölgesel cerrahi yöntemlerle çıkarılması, küretle kazınması, liposakşın cihazıyla deri altı dokusunun boşaltılması, lazerle ter bezlerinin tahrip edilmesi gibi yöntemlerdir. Bazılarında ciddi yara izleri kalabilir. En önemli problemi hastaların %&#;unda hastalığın tekrar etmesidir.
Lomber sempatektomi: Ayak terlemelerinde göbeğin iki yanında cm uzunluğunda kesilerden (veya laparoskopik yöntemle) yapılır. ETS benzeri bir operasyondur. Yara izi kalır ve tekrar etme oranı %5 civarındadır.
Psikoterapi ve diğer tedaviler: Yoğun anksiyete bulunan olgularda gevşeme egzersizleri ve problemle baş etme eğitimleri şeklinde psikoterapi yapılabilir. Bunun dışında bitkisel tedaviler, akupunktur, hipnoz, biofeedback, homoeopati, masaj, fitoterapi gibi tedaviler önerilmektedir. Sonuçları yüz güldürücü değildir.

Aşırı Terleme İ&#;in Hangi Doktora Gidilir? Aşırı Terlemeye Hangi B&#;l&#;m Bakar

Haberin Devamı

 7'den 70'e her yaştaki insanın yaşayabileceği aşırı terleme, yaygın olarak görülen rahatsızlıklardan biridir. Bu durum aşırı noktaya ulaştığında hastanede doğru bölüme ve doktora başvurmak büyük öneme sahiptir. Bu durum vücudun değişik noktalarında meydana gelen aşırı terlemeye bağlı olarak, bölüm açısından da değişkenlik gösterebilmektedir.

Aşırı Terleme İçin Hangi Doktora Gidilir?

 Aşırı terleme sorunu için hastalar farklı bölümleri başvurabilmektedir. Yetişkinler için bölgesel terleme söz konusu olduğunda dermatoloji ya da göğüs cerrahisine başvurmak gerekmektedir. Bunlar el, ayak, yüz, koltuk ve benzeri bölgelerdir. Söz konusu genel terleme ya da gece terlemesi olduğu zaman ise göğüs cerrahisi ile beraber iç hastalıkları bölümüne başvurulması gerekmektedir.

Haberin Devamı

 Zamanında müdahale ile teşhis ve tedavi işlemi yapılabilmesi için doğru bölümlere başvuru yapmak büyük öneme sahiptir. Diğer yandan söz konusu çocuklar olduğu zaman, aşırı terleme için çocuk sağlığı ve hastalıkları bölümüne başvurmak gerekir.

Aşırı Terlemeye Hangi Bölüm Bakar?

 Aşırı terleme insanın anatomik yapısında farklı bölgelerde ortaya çıkabilmektedir. Buna bağlı olarak ise hem yetişkinler hem de çocuklar da farklı bölümlere gidilmesi gerekmektedir.

 - Yetişkinlerde bölgesel yaşanabilecek aşırı terleme için göğüs cerrahisi ve dermatoloji bölümleri,

 - Genel terleme ve gece terlemesi için iç hastalıkları ile göğüs cerrahisi bölümleri,

 - Çocuklar adına aşırı terleme konusunda çocuk sağlığı ve hastalıkları bölümü,

 Duruma bağlı olarak bu bölümleri değerlendirmek suretiyle aşırı terlemeye çözüm bulmak mümkün. Fakat terlemenin tam olarak nasıl kaynaklandığı bilinmediğinden dolayı, bunun için belli başlı bazı bireysel çözümler de mutlaka ele alınmalıdır.

Terleme Neden Olur? Neyden Kaynaklanır? Terleme İ&#;in Hangi Doktora Ve B&#;l&#;me Gidilir?

Hem rahatsızlık hissi veren terleme hem de kötü bir kokuya neden oluyor. O nedenle terlemenin önüne geçmek için de bazı önlemlerin alınması çok önem taşıyor. Terlemenin ortaya çıktığı durumlarda pek çok çevresel ve fiziksel etkenler neden olabiliyor. Vücut ısısının sabitlenmesi için ter bezlerinin sıvı üretmesine terleme denilir. Sağlık açısından önemli bir yere sahip olan terleme aşırı şekilde olduğu takdirde hayatı olumsuz etkiler. 

Terleme Neden Olur?

Terleme genel olarak vücut ısısının sabitlenmesi için sıvı üretilmesine denilmektedir. Terlemeyi basite almamak gerekir. Çünkü aşırı çalışan terleme bezleri normalden daha fazla sıvı kaybına neden olur. Bu bir hastalık olmasa da önemli bir belirti olarak öne çıkar. Genel ve lokal olarak ikiye ayrılan terleme vücudun tamamında görülebildiği gibi yalnızca avuç içlerinde ve ayaklarda da kendini gösterebilir.

Lokal terleme sorunu genel olarak 30 yaş arasındaki kişilerde görülebilir. Strese giren bu kişilerin elleri çok terler. Elleri terledikçe de strese girerler. Strese giren kişilerin de elleri terler. Bu durum kişilerin sosyal hayatını etkiler ve iş hayatlarını da zora sokar. 30 Yaş üzerindeki kişilerde terleme sistemik bir hastalık belirtisi olarak öne çıkar.

Neyden Kaynaklanır?

Terlemenin pek çok farklı nedeni olabilir. Özellikle de genel bir terleme problemi oluştuğunda sistemik bir hastalık belirtisi olduğu düşünülebilir. Ayrıca aşırı terleme hormonal hastalıklardan da kaynaklanabilir. Metabolizma hastalıkları da aşırı terlemenin nedenleri arasında sayılır. O nedenle metabolizma hastalıkları araştırılmalıdır.

Tiroid bezinin aşırı çalışması sonucu da hipertiroidi ortaya çıkabilir. Bu durum da genel olarak terlemenin nedenleri arasında yer alır. Bu hastalıkların genel belirtisi kilo kaybı, aşırı sinirlilik ve aşırı terleme olarak öne çıkar. Ayrıca aşırı kilolu kişilerde de aşırı terleme ortaya çıkabilir. Bu durumda özellikle baş ve boyun bölgesinde terleme oluşur. Ayrıca adrenalin sonucunda da terleme ortaya çıkar. 

Terleme İçin Hangi Doktora ve Bölüme Gidilir?

Yetişkin kişilerde genel olarak bölgesel terlemeler meydana gelebilir. Özellikle bölgesel terleme konusunda dermatoloji ve ya göğüs cerrahisine başvurmak gerekir. Kişilerde genel olarak el, ayak, yüz, koltuk ve benzeri bölgelerde terleme meydana gelebilir. Bu nedenle dermatoloji bölümüne gitmek gerekir.

Özellikle terlemeler genel ve ya gece terlemesi olduğu takdirde göğüs cerrahisine ve ya iç hastalıkları bölümüne başvurmaları gerekir. Bu doktorlara gidildiği takdirde hastalığın tanısı konularak gerekli tedaviye başlanır.

Terleme Sorununda Nasıl Tedavi Uygulamak Gerekir?

Kişilerde meydana gelen terleme sorununda tanı konulduktan sonra doğru tedavi uygulanır. Öncelikle terlemenin altında yatan nedenler araştırılmalıdır. Hemen ardından ise yapılan araştırmalar ile terlemenin lokal olduğu ortaya çıkarsa 3 ve ya 6 ay süre ile botox enjeksiyonu yapılabilir. Bu yöntem de sonuç vermezse koltuk altı ter bezlerini uyaran sinirler yok edilir. 

Terlemek İle İlgili Merak Edilenler

Özellikle yaz aylarında çok sık görülen terleme kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Özellikle aşırı kilolu kişiler hangi mevsim olursa olsun daha fazla terleyebilirler. Bunun yanı sıra 30 yaş altı kişilerde adrenalin, stres gibi faktörler nedeni ile terlemeler olabilir. Bu normal bir süreç olarak bilinse de 30 yaşın üzerindeki kişilerde terlemenin de farklılık gösterdiği durumlar ortaya çıkmaktadır. Çeşitli hastalıklar nedeniyle terlemeler meydana gelebilir. 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası