bir evin elektrik ihtiyacı kaç kva / Ev İçin Jeneratör Gücü Hesapla

Bir Evin Elektrik Ihtiyacı Kaç Kva

bir evin elektrik ihtiyacı kaç kva

Kaç Güneş Paneli ihtiyacınız var: Panel Boyutu ve Çıkış Faktörleri &#; Vural Cantuğ Akkaş

Köşe Yazısı – Vural Cantuğ Akkaş

Eviniz için kaç tane güneş paneline ihtiyaç duyacağınızı belirlemek, önce hedeflerinizin ne olduğunu bilmek anlamına gelir. Karbon ayak izinizi en aza indirmek ister misiniz? Yatırımınızın getirisini en üst düzeye çıkarmak? Mümkün olduğunca çok para biriktirmek mi? Çoğu insan çevresel etkilerini en aza indirirken paradan tasarruf etmek ister.

güneş enerjisi

İhtiyacınız olan güneş panelini hesaplamak için, aşağıdakileri bilmeniz gerekir: hanenizin ne kadar enerji kullandığı; çatınızın kullanılabilir yüzey alanı; Bölgenizdeki iklim ve güneş ışınımı (radyasyon değeri); düşündüğünüz fotovoltaik (PV) panellerin watt ve göreceli verimliliği; ve net metering (mahsuplaşma) uygulanabilirliği.

1. Ne kadar güneş enerjisine ihtiyacınız olacak?

Evinizin ortalama enerji gereksinimlerini belirlemek için geçmiş faturalara bakın. Evinizin saatlik enerji ihtiyacını bölgenizdeki en yoğun radyasyon değeri (ışınım) ile güneşlenme süresini çarparak ve bunu bir panelin wattına bölerek kaç adet güneş paneline ihtiyacınız olduğunu hesaplayabilirsiniz. Bir aralık oluşturmak için düşük voltajlı (W) ve yüksek gerilimli (W) bir örnek kullanın (örn: kWh/yıl üretmek için panel). Çatının ne kadar güneş ışığı aldığını ve çatı boyutu ve depolama gibi faktörlerin de aynı şekilde olacağını unutmayın.

Ancak, ortalama ev için (ya da özellikle eviniz için) kaç güneş paneline ihtiyaç duyulduğu konusunda bir fikir edinmek için, aşağıdaki soru dizisi ile cevap bulabilirsiniz;

Güneş Panellerini Farklı Yönlere Yerleştirilmesi Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin funduszeue.info Bağlantısını Ziyaret Edebilirsiniz.

2.Şu anda kaç Watt (W) kullanıyorsunuz?

Ortalama kullanım için elektrik faturanıza bakın. Tüketilen kilovatt saatleri (veya kWh/kWs) veya benzeri bir şey olup olmadığına bakın ve sonra temsil edilen zaman periyotunu (genellikle 30 gün) not edin. Faturanız kullanılan kilovat saatini göstermiyorsa, sayaç okumalarını başlangıç ve bitiş olarak arayın ve önceki okumayı en yeni olandan çıkarın.

Hesaplarımız için günlük ve saatlik kullanım istiyorsunuz. Ancak, faturanız günlük ortalama göstermiyorsa, aylık veya yıllık ortalamaları sırasıyla 30 veya gün olarak bölün ve ardından saatlik ortalama elektrik kullanımı saatinizi belirlemek için 24&#;e bölün. Cevabınız kilovat saat olacaktır (kWs/kWh) -bir kilovat saat, herhangi bir zamanda, gücün kullanıldığı toplam süre ile çarpılan güç miktarını ifade eder-.

Ilıman bir iklime sahip küçük bir ev ayda kWs gibi bir tüketime sahip olabilir ve güneydeki klimaların ev enerji kullanımının en büyük bölümünü oluşturduğu daha büyük bir ev kWs veya daha fazla kullanabilir. Ortalama ABD bir ev, ayda yaklaşık kWs (Yani günde 30 kWs veya saatte 1,25 kWs) kullanırken ülkemizde de bu, yılı TEİAŞ araştırmasına göre kWs’tir.)

Ortalama günlük enerji kullanımınız, güneş ihtiyaçlarınızı hesaplamak için hedef günlük ortalamanızdır. Bu, enerji ihtiyacınızın yüzde &#;ünü karşılamak istiyorsanız, güneş enerjisi sisteminize ihtiyaç duyacağınız kilovat saat sayısıdır.

Güneş panellerinin her zaman maksimum verimlilikte çalışmadığını unutmayın. Örneğin hava koşulları, sisteminizin verimliliğini geçici olarak azaltabilir. Bu nedenle, uzmanlar olarak, ihtiyaç duyduğunuz tüm temiz enerjiyi sağlayabilmeniz için hedef günlük ortalamanıza yüzde 25&#;lik bir pay eklemenizi öneririz.

3. Bölgenizde kaç saat güneş ışığı bekleyebilirsiniz?

Bulunduğunuz yerin en yoğun güneş ışığı saatleri, ev güneş sisteminizin üretmesini bekleyeceğiniz enerji üzerinde doğrudan bir etkiye sahip olacaktır. Örneğin, eğer Adana&#;da yaşıyorsanız, Trabzon&#;da yaşadığınızdan daha fazla sayıda güneşlenme süresi ve radyasyon değerine sahip olmayı bekleyebilirsiniz. Bu, Trabzonlu bir ev sahibinin güneşten yararlanamayacağı anlamına gelmez; sadece ev sahibinin daha fazla panele ihtiyacı olacağı anlamına gelir.

Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü Güneş Enerji Potansiyeli Atlası (GEPA), il ve ilçelerimize ait radyasyon – güneşlenme süreleri – pv tip alan üretilebilecek enerji bilgilerini sağlamaktadır.

Güneş Enerjisi Potansiyeli Hesaplama Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin funduszeue.info Bağlantısını Ziyaret Edebilirsiniz.

Şimdi saatlik elektrik üretim ihtiyacınızı Watt&#;a dönüştürmek için saatlik kullanımınızı (soru No. 1&#;e bakınız) ile çarpın. Ortalama saatlik watt ihtiyacınızı bölgeniz için günlük en yoğun güneşlenme süresine bölün. Bu size panellerinizin her saat üretmesi gereken enerji miktarını verir. Yani günde ortalama 7,84 saat güneşlenme süresi olan bir alandaki ortalama bir ev ( kWs/ay) 1,  Watt&#;a ihtiyaç duyacaktır.

4. Güneş paneli çıkış verimini ne etkiler?

Burada güneş paneli kalitesi bir fark yaratıyor. Tüm güneş panelleri aynı değildir. Fotovoltaik güneş panelleri, panel büyüklüğüne ve verimliliğine ve hücre teknolojisine bağlı olarak, panel başına yaklaşık W ila W arasında değişen watt güçlerindedir.

Örneğin, ön taraftaki ızgara çizgilerine sahip olmayan güneş pilleri, geleneksel hücrelerden daha fazla güneş ışığını emer ve delaminasyon (peeling) gibi sorunlardan etkilenmez. Hücrelerin yapımı onları daha güçlü ve çatlamaya veya korozyona karşı daha dirençli kılar. Kalite ve verimlilikteki bu geniş çeşitlilikten ötürü, hangi güneş panellerinin sizin için doğru olduğu ya da eviniz için kaç taneye ihtiyaç duyacağınız hakkında genellemeler yapmak zordur. Paneller ne kadar verimli olursa, ne kadar fazla güç üretebilirlerse, aynı enerji çıkışını elde etmek için tavanınıza daha az ihtiyaç duyacaksınız. Konvansiyonel güneş panelleri genellikle farklı verimlilik seviyelerine sahip panel başına yaklaşık W üretir.

İhtiyacınız olan toplam panel sayısını hesaplamak için kaç adet güneş paneli gerektiğini öğrenmek için, evinizin saatlik W ihtiyacını (soru No. 3&#;e bakınız) güneş panellerinin watt değeri ile bölün. Bu yüzden Adana’da bir evin, ideal bir sistemde (5kW’lık sistem) 20 adet geleneksel (W) güneş paneline ihtiyacı olacaktır.

Güneş Enerjisi Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin funduszeue.info Bağlantısını Ziyaret Edebilirsiniz.

5. Güneş paneli boyutunun etkisi nedir?

Küçük veya alışılmadık şekilde şekillendirilmiş bir tavanınız varsa, güneş paneli büyüklüğü ve sayıları önemli hususlardır. Kullanılabilir geniş bir çatı alanıyla, belki de bazı veriminizi feda edebilir ve hedef enerji çıkışınıza ulaşmak için daha büyük paneller (panel başına daha düşük maliyet) satın alabilirsiniz. Ancak, kullanılabilir çatı alanınız sınırlıysa veya kısmen gölgeli ise, daha az sayıda küçük yüksek verimli panel kullanabilmek, uzun vadede mümkün olan en yüksek gücü elde etmenin en iyi yolu olabilir ve sonuçta size daha fazla para kazandırır.

Tipik konut güneş paneli boyutları bugün yaklaşık 1,64m x 0,99m veya 5,25 feet x 3,25 feet, üreticiler arasında bazı farklı varyasyonlar bulunmaktadır. Bu boyutlar uzun süre bu şekilde değişmeden kalmış olsa da elde edilen verim ve çıktı, daha iyi bir şekilde değişti.

Yukarıdaki soruların cevaplarını bilmek, elektrik üretim ihtiyaçlarınız için ideal panel sayısı veya en azından gerçekçi bir aralık hakkında size bir fikir verecektir. Ardından, profesyonel bir kurulumcunun, çatı enerjinizi, çatı mimarisini,  güneşe olan açısını ve diğer enerji faktörlerini, günlük enerji üretim hedeflerinize ulaşmak için çatıdaki doğru sayıda paneli fiziksel olarak nasıl ayarlayacağını değerlendirmesi gerekir.

Ayrıca, mahsuplaşma (net metering), güneş sisteminiz için yatırım getirinizi belirlerken düşündüğünüz gibi düşünmelisiniz. Mahsuplaşma sistemi fazla üreterek elektrik şebekesine verdiğimiz elektrik ile ihtiyaç oluştuğu için şebekeden aldığımız elektriğin parasal değerinin birbirini dengelemesidir, tabii  depolama sisteminiz yoksa.

Güneş Enerjisi Örnek Hesaplama:

Örneğin; buzdolabı, televizyon, bilgisayar, ütü, fırın, çamaşır makinesi ve aydınlatma için evimizin ihtiyaç duyduğu haftalık enerji miktarı Tablo 1&#;deki gibi olsun:

Tablo 1: Ele Elınan Evin Haftalık Enerji İhtiyacı

Elektrik tüketim

Bu verilere göre:

Günlük ortalama enerji tüketimi= Haftalık enerji ihtiyacı;

= /7≈ Wh/gün

Sistem verimliliği;

Ƞsis= Ƞpv.Ƞakü.Ƞinv (Ƞpv: panel verimi, Ƞakü: akü verimi, Ƞinv: invertör verimi)

YE= ÜGE*(Ƞsis) formülleri ile hesaplanabilmektedir. (Burada YE yükün enerjisini, ÜGE üretilmesi gereken enerjiyi ifade etmektedir)

PS= Günlük enerji ihtiyacı/(Panel gücü * Güneşlenme süresi)

=/( W) * () = ≈ 7 adet panel

Sistemin kurulu gücü = toplam panel sayısı * 1 panelin gücü

(7 adet panel) * ( W) = W ≈ 2 kW kurulu gücünde bir sistem yeterli olacaktır.

Aylık toplam elektrik enerjisi kullanımı= Günlük enerji tüketimi * 30

= ,9 kWh

Aylık toplam üretilip şebekeye aktarılan enerji: 60 kWh

Aylık net fatura: ,9 kWh – 60 kWh = ,9 kWh x (saatlik elektrik fiyatı)

Eğer akü hesabı yapılmak istenirse;

Akü Kapasitesi = Günlük enerji ihtiyacı/Deşarj olma faktörü)* Kapalı geçen gün sayısı

Wh günlük enerji ihtiyacı, 0,65 deşarz faktörü ve 1,5 kapalı geçen gün sayısı dikkate alındığında;

Akü kapasitesi bu denkleme göre W olarak hesaplanacaktır. Akü sayısı akü kapasitesine ve akünün kaç saat boyunca ne kadar akım üretebileceğini gösteren amper-saat(Ah) değerine göre belirlenir. İki tane 12 V ‘luk akü seri bağlanırsa sistem gerilimi 24 V olur. Ah’lik aküler kullanılırsa Wh enerji elde edebilmek için 2 tane akünün seri bağlı olduğu 4 paralel kola ihtiyaç vardır. Bu durumda her biri Ah toplam 8 tane aküye ihtiyaç vardır. Böyle bir sistem x24x4= Wh enerji depolayabilmektedir.

Vural Cantuğ Akkaş
Enerji Sistemleri ve Makine Mühendisi, MBA
[email protected]

Vural Cantuğ Akkaş&#;ın Diğer Köşe Yazıları İçin funduszeue.info Bağlantısını Ziyaret Edebilirsiniz.

Çatı üstü GESev için güneş paneli fiyatlarıev tipi güneş enerjisi fiyatlarıGES Çatı hesaplamaGüneş EnerjiliGüneş EnerjisiGüneş Enerjisi FiyatsolarSolar ÇatıSolar Çatı Uygulaması

Elektrikli Aletler Kaç Watt Harcar?

Elektrikli Aletler Kaç Watt Harcar?

Elektrikli Aletler Kaç Watt Harcar? Hangi Ev Aleti Ne Kadar Elektrik Tüketir?

Bir cihazın tükettiği elektrik miktarını kilowatt saat yani kWh cinsinden hesaplamak oldukça kolay! Tüketim verilerini örnek hesaplamalarla anlattığımız yazımız elektrikli aletlerin enerji tüketimini anlamanızı kolaylaştıracak.

Bu yazımızda size şunları anlatacağız:

  1. Elektrikli Alet Elektrik Harcaması Hesaplama Formülü
  2. Ürün Etiketlerinden Elektrikli Aletlerin Kaç Watt Harcadığını Nasıl Anlarız?
  3. Buzdolabı ne kadar elektrik harcar?
  4. Derin Dondurucu Ne Kadar Elektrik Harcar?
  5. Televizyon ne kadar elektrik harcar?
  6. Airfryer Ne Kadar Elektrik Harcar?
  7. Kombi ne kadar elektrik harcar?
  8. Çamaşır Makinesi Ne Kadar Enerji Harcar?
  9. Klima Ne Kadar Elektrik Harcar?
  10. Bulaşık Makinası Ne Kadar Elektrik Harcar?
  11. Laptop Ne Kadar Elektrik Harcar?
  12. Cep Telefonu Şarj Aleti Ne Kadar Elektrik Harcar?
  13. Isıtıcılar Ne Kadar Elektrik Harcar?
  14. 15 kW Motorun 1 Saatte Tükettiği Elektrik Miktarı Nedir?
  15. Watt Isıtıcının Elektrik Tüketimi Nedir?
  16. Watt Isıtıcının Elektrik Tüketimi Nedir?
  17. Watt Isıtıcının Elektrik Tüketimi Nedir?
  18. Watt Isıtıcının Elektrik Tüketimi Nedir?
  19. BTU İnverter Klimanın Elektrik Tüketimi Nedir?
  20. BTU Klimanın Elektrik Tüketimi Nedir?
  21. Elektrikli Battaniyenin Elektrik Tüketimi Nedir?
  22. Elektrik Faturanızı Nasıl düşürebilirsiniz?
  23. Tüm Elektrikli Ev Aletler İçin Elektrik Tüketim Tablosu

Elektrikli Aletlerin Kaç Watt Harcadığını Hesaplama Formülü

Bir cihazın tükettiği elektrik miktarını kilowatt saat yani kWh cinsinden  hesaplamak oldukça kolay! Elektrik tüketimini hesaplamak için aşağıdaki üç faktörü göz önünde bulundurmamız yeterli olacaktır.

  1. Tüketimini hesaplamak istediğimiz cihazın watt cinsinden kapasitesi
  2. Elektrik tüketimi hesaplanacak cihazın günlük kullanım süresi 
  3. Elektrik tüketimi hesaplanacak cihazın yılda kullanıldığı gün sayısı

Ev Aletleri Ne Kadar Elektrik Harcar?

Altı çizilmesi gereken nokta şudur. Yapılacak hesaplama yaklaşık bir değer sunacaktır. Her ne kadar cihazların etiketlerinde azami watt çalışma aralıkları yazsa da, daha az tüketim yapabileceği de gözden kaçırılmamalıdır. 

Cihazın azami watt tüketimini, üzerindeki etiketlere bakarak tespit edebiliriz. Aşağıda örnekleri görebilirsiniz. 

Ürün Etiketlerinden Elektrikli Aletlerin Kaç Watt Harcadığını Nasıl Anlarız?

Etikete göre aşağıdaki cihaz ila watt aralığında çalışmaktadır.

Ev Aletleri Elektrik Tüketimi Etiket

Bu cihaz ise ila watt elektrik kullanmaktadır. Hesaplama yapacak olasak en sağlıklısı azami değeri yani watt değerini esas almaktır.

Ev Aletleri Ne Kadar Elektrik Harcar? Etiket

Son örneğimizdeki cihaz ise Watt güçle çalışmaktadır. Gelin hep birlikte bu cihazın elektrik tüketimini hesaplayalım.

Ev Aletleri Ne Kadar Elektrik Harcar? Etiketten hesaplama

Cihaz gücü W yani W/=0,kW olarak hesaplanır. Dolayısıyla 3 saatlik elektrik tüketimi 0,kW x 3 saat, yani 0, kW olacaktır. 0, kW tüketimi 30 günle çarparsak bu cihazın ayda 24,75kW elektrik harcadığını buluruz. Geriye tek bir işlem kalır. Bu cihazın faturaya vergiler dahil ne kadarlık bir ücret yansıttığını bulmak. 

Tüketim değerini güncel elektrik birim fiyatıyla çarparsanız günlük elektrik masrafınızı hesaplayabilirsiniz. Güncel elektrik birim fiyatları için 1kW kaç TL başlıklı blog yazımıza göz atabilirsiniz. Güncel elektrik fiyatları için EPDK internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. 

Buzdolabı ne kadar elektrik harcar?

Evlerin vazgeçilmezi konumundaki buzdolapları ne kadar elektrik harcar? Buzdolapları 7/24 kesintisiz çalışmaları sebebiyle bir konutun en fazla elektrik tüketen cihazı konumundadır. Saatlik tüketimleri görece yüksek olmamakla birlikte 7 gün 24 saat çalışır durumda olmaları onları enerji vampirleri haline getirmektedir. 

Buzdolaplarının konut tüketimi göz önünde bulundurulduğunda en fazla elektrik harcayan cihaz olduğunu aşağıdaki grafikten görebilirsiniz. 

Ev Aletleri Ne Kadar Elektrik Tüketir Grafiği

Buzdolaplarının tüketimlerinde iki önemli değişken söz konusudur

  1. Buzdolabının enerji sınıfı
  2. Buzdolabının çalışma modu

Buzdolabının enerji sınıfı

Enerji sınıfı ile tüketim doğrudan ilişkilidir. Aşağıda farklı enerji sınıfından buzdolaplarının ortalama tüketimleri verilmiştir.

A++ Sınıfı Buzdolabı Ne Kadar Elektrik Harcar?

A++ enerji sınıfında bulunan bir buzdolabı bir saatte yaklaşık 21 Watt elektrik harcar. Günde kW elektrik harcar. Aylık bazda yaklaşık 15kW elektrik harcar.

A+ Sınıfı Buzdolabı Ne Kadar Elektrik Harcar?

A+ enerji sınıfı buzdolaplarının saatlik tüketimi 46 Watt’tır. Günde kw elektrik tüketir. Aylık bazda 33 kW elektrik harcar. 

A Sınıfı Buzdolabı Ne Kadar Elektrik Harcar?

A sınıfı bir buzdolabında ise bir saatlik enerji harcaması 62 Watt civarındadır. Günde kw elektrik harcar. Aylık bazda yaklaşık 45 kW elektrik tüketimi yapar. 

B Sınıfı Buzdolabı Ne Kadar Elektrik Harcar?

B sınıfı buzdolapları ise bir saatte yaklaşık 71 Watt elektrik tüketir. Günde kw elektrik harcar. Aylık bazda 51kW elektrik harcar.

Buzdolabı Çalışma Modu

Buzdolaplarının saatlik enerji tüketimi ile çalışma modu arasında doğrudan ilişki vardır. En yüksek enerjiyi “hızlı dondurma” modunda harcarlar.  En düşük elektrik tüketimini ise  “tatil” moduna gerçekleştirirler. 

Buzdolabı Ne Kadar Elektrik Harcar?

Derin Dondurucu Ne Kadar Elektrik Harcar?

Derin dondurucuların elektrik tüketimi hesaplaması, aynı buzdolaplarında olduğu gibi özellikleri (tip, hacim, yaş) dikkate alınarak hesaplanır. Derin dondurucuların enerji sınıfı da tıpkı buzdolaplarında ve diğer ev aletlerinde olduğu gibi tüketim açısından son derece belirleyicidir.

Tüm derin dondurucular için geçerli ortak bir tüketim miktarı söylemek mümkün olmasa da yaklaşık tüketimleri ile ilgili örnekler vermek mümkündür. Tüketimlerini belirleyen birden fazla değişken olmakla birlikte hacmin en önemli değişken olduğunu söyleyebiliriz.

A+ sınıfı  litre derin dondurucunun günlük tüketimi watt düzeyindedir. A+ sınıfı  litre derin dondurucu ise günlük  watt,  litre derin dondurucu ise watt harcar.

A++ derin dondurucular ise A+ derin dondurucularda yaklaşık üçte bir oranında az elektrik tüketirler. Dolayısıyla bütçe elveriyorsa A++ çözümlere yönelmek en doğrusu olacaktır.

Televizyon ne kadar elektrik harcar?

Televizyonun ne kadar elektrik harcadığı, tıpkı diğer cihazlar gibi kullanım süresi ile doğrudan ilgilidir. Yine de TV’ler konut elektrik tüketiminde çok fazla yer kaplayan cihazlar değildir. Diğer bir ifade ile gelişen teknolojileri sayesinde fazla elektrik tüketmezler. 

TV elektrik tüketimini etkileyen faktörleri şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Yaşı: Eski tüplü TV modelleri watt dolaylarında elektrik tüketimi yaparlar. 
  • Boyutu: TV boyutu küçüldükçe tüketim azalır. Örneğin 25” LED TV 15 watt, 30” LED TV 50 watt kullanır. Boyut büyüdükçe tüketim artar. 
  • Teknolojisi: LCD ve LED TV’lerin elektrik tüketimi hemen hemen aynıdır. CRT ve Plasma TV’ler ise LED ve LCD’lere kıyasla 3 kat fazla tüketim yapar. 

Az tüketim yapmasında yeni teknolojilerin büyük etkisi vardır.  LED ve LCD TV’ler elektrik tüketiminde eski tüplü TV’lere kıyasla oldukça cimridir. Plasma TV’ler ise yüksek tüketimleriyle ünlüdür. OLED TV’ler LED ve LCD düzeyinde elektrik tüketir. 

Günümüde TV teknolojileri çok gelişmiştir ve giderek daha enerji verimli hale gelmeye başlamıştır. 32”  LED TV yılda 50kWh elektrik harcarken 42” LED TV ise yılda 80kWh elektrik harcar. 70” boyutuna çıktığımızda tüketim yılda 80kWh değerine yükselir. 

Televizyon Ne Kadar Elektrik Harcar?

Airfryer Ne Kadar Elektrik Harcar?

            Airfryer, Hava fritözü, pişirmek için sıcak havayı (ve bazı durumlarda yağı) yiyeceklerin etrafında dolaştırmak için ısıyayım kullanan bir tezgah üstü mutfak cihazıdır. Geleneksel fritözlerdeki yağın çok daha azıyla kızartma yapabilirken, aynı tat ve dokuyu sunmaya devam eder. Bu nedenle derin yağlı fritözlerden daha sağlıklıdır ve daha küçük miktarlarda pişirme için daha çok yönlü ve enerji tasarrufludurlar. Bu nedenle, genellikle kızartmaya "daha sağlıklı" bir alternatif olarak görülmektedirler.

            Farklı markaların farklı boyutlardaki Airfryer modelleri farklı güçte enerji tüketmektedirler. Ortalama boyutlarda Airfryer modelleri ortalama olarak saatte W – W enerji tüketmektedirler.

  •          Litre pişirme kapasitesi olan Schafer Airfryer saatte W ısıtma gücüne sahiptir.
  •           Litre pişirme kapasitesi olan Xiaomi Mi Airfryer saatte W güce sahiptir.
  •          Litre hacmi olan Philips Essential Airfryer saatte W güç kullanmaktadır.
  •          Litre pişirme hacmi olan ve maksimum derece sıcaklığa ulaşabilen Tefal Airfryer ise saatte W güce sahiptir.
  •          5 Litreden fazla pişirme hacmi olan Elektrolux Airfryer saatte W güç kullanmaktadır.
  •          Litre hacme sahip Philips Premium XXL ise saatte W güç kullanmaktadır.

Kombi ne kadar elektrik harcar?

Kombiler ısınma ve/veya sıcak su için kullanılan ve genelde fişi olmayan, sigortaya direk bağlı cihazlardır. Kombilerin elektrik tüketimlerini hesaplamak için, kombinin kullanım amacı dikkate alınmalıdır. Kombi eğer yalnızca sıcak su için kullanılıyor ise, kombinin sıcak su için harcadığı güç miktarı (W) günlük sıcak su kullanım süresi (saat) ile çarpılarak günlük elektrik tüketimi hesaplanabilir.

Kombi eğer yalnızca ısınma için kullanılıyor ise, yıl içinde ısınmanın gerekli olduğu ortalama gün sayısı önem arz eder. Örneğin, Ankara’da ısıtmanın gerekli olduğu ortalama gün sayısı gün civarındadır. Belirlenen günler dahilinde hane sahibinin konutta bulunmama durumuna göre kombinin ısıtma için gerekli olan gücü (W) ile ısıtma yapılan süre zarfı (saat) çarpılarak ısıtma için gerekli olan yıllık elektrik tüketimi hesaplanabilir. Kombi eğer hem ısıtma hem sıcak su amacı ile kullanılıyor ise iki tüketim değeri toplanabilir.

Kombilerin ne kadar elektrik harcadığı marka ve modeliyle doğrudan ilişkilidir. Yine de yaklaşık bir değer söyleyebiliriz. Kombiler saatte kabaca watt ile watt arası elektrik harcar. Buna değeri baz alarak kombilerin günlük çalışma saatleri ile aylık elektrik tüketimini kW cinsinden hesaplayabiliriz. 

O zaman kombi elektrik tüketimi nasıldır? İlk önemli veri kombilerin ortalama olarak kış aylarında günde aşağı yukarı saat çalıştığıdır. Biz en yüksek ihtimali düşünelim ve kombinin 10 saat çalıştığını varsayalım. Kombilerin 1kw ila1,5 kW arasında elektrik harcadığını yukarıda belirtmiştik.  Buna göre kombiler ayda 30kW ile 45 kW arasında elektrik tüketirler

Çamaşır Makinesi Ne Kadar Enerji Harcar?

Evlerin en vazgeçilmez beyaz eşyalarından bir tanesi de çamaşır makinesidir. Peki çamaşır makinaları ne kadar elektrik harcar? Çok elektrik tüketir mi?

Farklı enerji sınıflarındaki çamaşır makinelerinin günlük watt tüketimi boyutuna göre genelde ile watt arasında değişmektedir. 

A+++ enerji sınıfında ve yaygın kullanılan 7 Kg kapasiteli bir çamaşır makinesi saatlik  Watt5 Kg kapasiteli çamaşır makinesi saatte ortalama Watt, 10 Kg kapasiteli çamaşır makinesi ise saatte ortalama Watt elektrik enerjisi harcar.

Çamaşır Makinası Ne Kadar Elektrik Harcar?

Klima Ne Kadar Elektrik Harcar?

Klima cihazları oldukça fazla enerji tüketirler. BTU yükseldikçe elektrik tüketimi de artar. 

A sınıfı BTU Klima Ne Kadar Elektrik Harcar?

A sınıfı BTU klimalar en yüksek güçte çalıştırıldıklarında saatte Watt harcar. kW cinsinden ifade edecek olursak saatte 0,8 kW elektrik harcar.

A Sınıfı BTU Klima Ne Kadar Elektrik Harcar?

A sınıfı BTU klima en yüksek güçte çalıştırıldıklarında saatte Watt elektrik harcar. kW cinsinden ifade edecek olursak saatte 1,08 kW elektrik harcar.

A sınıfı BTU Klima Ne Kadar Elektrik Harcar?

A sınıfı BTU klimalar en yüksek güçte çalıştırıldıklarında saatte Watt elektrik harcar. kW cinsinden ifade edecek olursak saatte 1,78 kW elektrik harcar.

A sınıfı BTU Klima Ne Kadar Elektrik Harcar?

A sınıfı BTU klimalar en yüksek güçte çalıştırıldıklarında saatte Watt elektrik harcar. kW cinsinden ifade edecek olursak saatte 2,19kW elektrik harcar. 

Klima Ne Kadar Elektrik Harcar?

Bulaşık Makinası Ne Kadar Elektrik Harcar?

Bulaşık makinası evlerin elektrik tüketimlerinden çok fazla yer kaplayan cihazlardan değildir. Bu noktada altı çizilmesi gereken, bulaşık makinasının harcadığı su miktarının elektrik miktarı kadar önemli olduğudur. Eski tip bulaşık makinalarının hem suyu hem de elektriği yenilere kıyasla çok daha fazla kullandığın vurgulamak gerekir. 

A+++ Bulaşık makinası saatte Watt yani 0,84kW elektrik harcar

A++ Bulaşık makinası ise saatte Watt yani 0,89kW elektrik harcar

A+ bulaşık makinasına gelecek olursak, saatte Watt yani 0,90 Watt elektrik harcar

Yaşı 15’den büyük olan eski tip bulaşık makinaları ise saatte Watt yani 1,77 kW elektrik harcar.

Laptop Ne Kadar Elektrik Harcar?

Laptop Ne Kadar Elektrik Harcar? Laptoplar masaüstü bilgisayarlara kıyasla daha az elektrik tüketimi yapar” ekranlı oyun ya da grafik tasarım amaçlı kullanılan bir laptopsahip ortalama 90 ila Watt arası elektrik harcar. Ortalama bir laptop ise 50 ila 75 Watt aralığında elektrik tüketir. 

Buna göre, 75 Watt elektrik harcayan bir laptop için hesap yapalım. Günlük 6 saat açık kalan bir laptop için 6 x 75 Watt = Watt. Diğer bir ifadeyle günde kW elektrik harcar.

Laptop elektrik tüketimi hesap edilirken, tam şarjla fişte olduğu saatleri ya da pille çalıştığı hesaplama dışı bırakmak gerektiğini unutmayalım. 

Cep Telefonu Şarj Aleti Ne Kadar Elektrik Harcar?

Cep telefonu şarj cihazlarının azami watt tüketimi genellikle 5 watt düzeyindedir. Cep telefonları şarj esnasında 2 ila 6 watt arasında elektrik harcar. Peki şarj cihazı cep telefonuna bağlı değilken ne kadar tüketim yapar? Prize takılı bırakılan şarj cihazının tüketimi ile watt arasında değişmektedir.

 Cep Telefonu Şarj Cihazı Ne Kadar Elektrik Harcar?

Isıtıcılar Ne Kadar Elektrik Harcar?

Isıtıcıların ne kadar elektrik harcadığı doğrudan cihazın watt değeri yani gücü ile alakalıdır. Cihaz gücü ne kadar yüksek ise elektrik tüketimi de o kadar artacaktır. Elbette tek faktörün bu olmadığı bilinmelidir. Bunun dışında birçok faktör elektrik tüketimini etkileyebilir. Genel bir bilgi vermek gerekirse Watt gücündeki bir ısıtıcı saatte 1 kw elektrik tüketir. Bu değeri, elektrik kw fiyatı ile çarparak, ısıtıcınızın elektrik faturanıza ne kadar ek maliyet getirdiğini hesaplayabilirsiniz.

Kule Tipi Isıtıcı Ne Kadar Elektrik Harcar?

En sık kullanılan ısıtıcı tiplerinden birisi kule ısıtıcılardır. Epey güçlü ısıtma değerlerine sahip olan bu ısıtıcılar modeline bağlı olmakla birlikte , ve gibi farklı Watt değerlerine sahiptir.

Isıtıcılarda en önemli detaylardan birisi ısıtıcının kademe ayarıdır. Kademe butonunu her yükselttiğinizde yaklaşık watt daha fazla elektrik harcayacaktır. Örneğin; bir Kule Tipi Isıtıcı, beşinci kademede Watt güçle çalışmakta iken, birinci kademede Watt, ikinci kademede Watt, üçüncü kademede Watt, dördüncü kademede Watt güçle çalışır. Kademe ayarı ile elektrik tüketiminizi düşürebilir ve faturalarınızı azaltabilirsiniz.

Duvar Tipi Isıtıcılar Ne Kadar Elektrik Harcar?

Duvar tipi ısıtıcılar, farklı modellerde farklı Watt değerlerine sahip olabilir. Piyasada ila arasında değişen Watt gücünde duvar tipi ısıtıcı bulmanız mümkündür.

Her cihazda olduğu gibi duvar tipi ısıtıcılarda da enerji sınıfı cihazın harcadığı elektrik üzerinde ciddi bir etkiye sahiptir.

Fanlı Isıtıcı Ne Kadar Elektrik Harcar?

Fanlı ısıtıcıları gerek evlerde gerekse iş yerlerinde sıkça görüyor olabilirsiniz. Çabucak verdiği ısı, taşınabilir olmaları ve küçük boyutları ile tercih sebebi olan bu ısıtıcılar aslında boylarından fazla elektrik harcamaktadır desek yanlış olmaz. 

Fanlı ısıtıcılar yaklaşık  Watt güce sahiptir. Bir fanlı ısıtıcıyı en yüksek kademede 1 saat kullanmanız 2,5 kW elektrik harcamanız anlamına gelecektir. Bazı fanlı ısıtıcılarda bulunan kademe ayarı bu konuda önemli bir ayrıntıdır. 2 kademeli bir cihazda 2. kademe watt harcarken, ilk kademe watt seviyesinde elektrik harcar. 

Ayak Isıtıcı Ne Kadar Elektrik Harcar?

Piyasadaki tüm ısıtıcı modelleri arasında en düşük Watt değerlerine sahip olan ve bu sayede en az elektrik harcayan seçenekler ayak ısıtıcılarıdır. Ayak ısıtıcı modelleri 60 Watt ile Watt arasında değerlere sahiptir. Kademe ayarı olan ayak ısıtıcılarda bu değeri kendiniz ayarlayabilirsiniz. En düşük seviyede çalışan bir ayak ısıtıcının 1 gün boyunca çalışması halinde bile sadece 1,56 kW elektrik harcayacağı düşünüldüğünde, sadece ayaklarınız üşüyorsa bu tercih sizin için en doğrusu olacaktır. 

watt elektrikli ısıtıcı ne kadar elektrik harcar?

watt elektrikli ısıtıcınızı 1 saat çalıştırmanız durumunda 2,5 kW elektrik harcar. Ortalama günde 3 saat çalıştırılan bir Watt elektrikli ısıtıcı günde 7,5 kW, ayda ise 7,5 kw x 30 Gün = kW elektrik harcar. 

15 kW Motorun 1 Saatte Tükettiği Elektrik Miktarı Nedir?

15 kW'lık bir motor, 1 saatte ne kadar elektrik tükettiği oldukça merak edilen bir konudur. Motorun tükettiği elektrik miktarı, motorun verimliliğine ve kullanım koşullarına bağlıdır.

Bir motorun tükettiği enerji, genellikle watt saat (Wh) veya kilowatt saat (kWh) cinsinden ölçülür. 15 kW'lık bir motor, 1 saat boyunca sürekli olarak çalıştırıldığında, yaklaşık 15 kWh enerji tüketir.

Watt Isıtıcının Elektrik Tüketimi Nedir?

watt gücünde bir ısıtıcının ne kadar elektrik tükettiği, kullanıcılar tarafından sıkça sorulan bir sorudur. Isıtıcının tükettiği elektrik miktarı, ısının verimliliği, kullanım süresi, çalışma koşulları gibi faktörlere bağlıdır.

Elektrik tüketimini ölçmek için genellikle watt saat (Wh) veya kilowatt saat (kWh) kullanılır. watt gücündeki bir ısıtıcı, 1 saat boyunca sürekli olarak çalıştırıldığında, yaklaşık olarak kWh elektrik tüketir.

Watt Isıtıcının Elektrik Tüketimi Nedir?

" Watt Isıtıcının Elektrik Tüketimi Nedir?"

watt gücünde bir ısıtıcının ne kadar elektrik tükettiği, kullanıcılar tarafından sıkça sorulan bir sorudur. watt gücündeki bir ısıtıcı, 1 saat boyunca sürekli olarak çalıştırıldığında, yaklaşık olarak kWh elektrik tüketir.

Watt Isıtıcının Elektrik Tüketimi Nedir?

" Watt Isıtıcının Elektrik Tüketimi Nedir?"

watt gücünde bir ısıtıcının ne kadar elektrik tükettiği, kullanıcılar tarafından sıkça sorulan bir sorudur. watt gücündeki bir ısıtıcı, 1 saat boyunca sürekli olarak çalıştırıldığında, yaklaşık olarak kWh elektrik tüketir.

Watt Isıtıcının Elektrik Tüketimi Nedir?

" Watt Isıtıcının Elektrik Tüketimi Nedir?"

watt gücünde bir ısıtıcının ne kadar elektrik tükettiği, kullanıcılar tarafından sıkça sorulan bir sorudur. watt gücündeki bir ısıtıcı, 1 saat boyunca sürekli olarak çalıştırıldığında, yaklaşık olarak kWh elektrik tüketir.

BTU İnverter Klimanın Elektrik Tüketimi Nedir?

BTU inverter klimanın elektrik tüketimi, klimanın verimliliğine, kullanım süresine, çalışma koşullarına ve enerji sınıfına bağlıdır. Ancak, tipik olarak BTU inverter klima, 1 saat boyunca sürekli olarak çalıştırıldığında, yaklaşık - kW elektrik tüketir.

BTU Klimanın Elektrik Tüketimi Nedir?

BTU klimanın elektrik tüketimi, klimanın verimliliğine, kullanım süresine, çalışma koşullarına ve enerji sınıfına bağlıdır. Ancak, tipik olarak BTU klima, 1 saat boyunca sürekli olarak çalıştırıldığında, yaklaşık -  kW elektrik tüketir.

Elektrikli Battaniyenin Elektrik Tüketimi Nedir?

Elektrikli battaniyelerin elektrik tüketimi, battaniyenin gücüne, kullanım süresine ve sıcaklığa bağlı olarak değişebilir. Tipik olarak, watt gücünde bir elektrikli battaniye, 1 saat boyunca sürekli olarak çalıştırıldığında kWh elektrik tüketir. Ancak, ısıtma seviyesine ve kullanım süresine bağlı olarak tüketim miktarı değişebilir.

Elektrik Faturanızı Düşürmek için Güneş Enerjisi

1 kw kaç TL diye düşünmenize artık gerek yok. Güneş enerjisi sistemi kurarak hem doğaya katkı sağlayabilir hem de faturalarınız düşürebilirsiniz. SolarAVM’nin gelişmiş filtreleme özelliklerinden yararlanarak, güneş panelindeninverterlere, solar jel akülerden solar saate kadar güneş enerjili tüm ürünlere kolayca ulaşabilirsiniz.

Ne aradığınız bilmiyorsanız kolayı var: SolarAVM’nin uzman teknik ekibi ile hemen temasa geçerek ayrıntılı bilgi alabilir, evinize, ofisinize kurdurmak istediğiniz güneş enerjisi sistemi için tekliflerimizi dinleyebilirsiniz. SolarAVM ile ev için güneş paneli hesaplama yapmak artık çok kolay.

Elektrikli Ev Aletleri Elektrik Sarfiyat Tablosu

Bir Ev için Gerekli Jeneratör

Hayatın olduğu her alanda kendilerine depoda yer açabilen ender makinelerden biri olan jeneratör, ürettiği enerji ile modern hayatın devamına en önemli desteği vermektedir. Zor ortamlarda, tabii afetlerde, elektrik şebekesi çöküp tekrar enerjinin ne zaman geleceği bilinmeyen anlarda gibi sayısını artırabileceğimiz onlarca durumda bir jeneratörünüzün olması konforunuzun o şartlarda devam edeceğini garanti eder. JENERATÖR NEDİR?, nasıl elektrik üretir öğrenmek isterseniz yazımızı okuyarak başlayalım.

Eviniz için alacağınız bir jeneratör, sizi beklenmeyen her anda enerjisiz bırakmaz. Genel olarak jeneratör satın alma ihtiyacı, elektrik kesildiğinde akla gelse de, bir evin köşesinde hazır bir şekilde yer almalıdır.

Eviniz için bir jeneratör almaya karar verdiniz ve bunun nasıl olacağını bilmiyorsanız JENERATÖR SATIN ALMA REHBERİ yazımızında belirttiğimiz kriterleri lütfen not edin.

Bir evin normal şartlarda ihtiyacı olan gücü en az 4 kVa'dan başlamaktadır. Eğer bir apartmanınız varsa ve tamamına enerji sağlamak istiyorsanız ölçüm yaptırmalısınız. İhtiyacınız olan enerjiyi benzinli, dizel ve invertör tip taşınabilir jeneratörler verecektir. 

Benzinli ve dizel jeneratörler, invertör jeneratörlere göre daha fazla ses çıkarırlar. Fakat elektrik çıkışları çok daha çeşitlidir. En küçük benzinli jeneratör 1 kVa'dan, dizel jeneratör ise 4 kVa güç üretmektedir. Taşınabilir ebatlarda ise benzinli de 15 kVa, dizel de 17 kVa'ya kadar çıkmaktadır. Motor ve alternatör büyüklükleri arttığı için kolay taşınmasalar dahi tekerlekleri ile istenilen yere götürülebilirler.

BENZİNLİ JENERATÖR modelleri, çalıştırma esasına göre 3 farklı gruba ayrılmaktadır. İpli, Marşlı ve Otomatik çalışabilen bu jeneratörlerde, evde kullanmanızı tavsiye ettiğimiz tipler marşlı ve otomatik modellerdir. Marşlı modeller, elektrik kesildiğinde jeneratörün yanına gidip (benzini ve yağı tamsa, akü doluysa ve teknik bir aksaklık bulunmuyorsa) marş tuşuna basarak çalıştırabilirsiniz. Üzerindeki prizlerinden de ihtiyacınız olan elektriği istediğiniz cihazlara verebilirsiniz. Otomatik modellerse kendi içinde ikiye ayrılmaktadır. Jeneratörün üzerinde kendinden otomatik transfer modülü olanlar ile ATS panosuyla kurulum gerçekleşenler şeklinde. Kendi üzerinde transfer modülü olanlar ev tipi kullanıma uygun olup size ekstra maliyet ve kurulum külfeti oluşturmadan kolayca evinizin panosuna bağlanır. ATS panolu modellerin kurulumu uzmanlık gerektiren işlemlerdir.

DİZEL JENERATÖRmodelleri, bir ev için aslında çalıştırma sürekliliği arz etmediği için bizim tavsiye etmediğimiz bir gruptur. Bu modellerde ipli çalıştırma olduğu gibi genel olarak marşlı ve otomatik modelleri daha çok tercih edilmektedir. Sürekli çalıştırmaya uygundur. Eviniz için hem gürültülü, hem ağırdır. Ayrıca arıza durumunda bu ağırlık size biraz fazla gelebilir. DİZEL JENERATÖR NASIL SEÇİLİR ? yazımızı lütfen okuyun,not alın.

İNVERTÖR JENERATÖR modelleri, diğer jeneratörlerden farklı, elektronik devreli, ürettiği elektrik diğer jeneratörlere göre daha kaliteli dalga boyuna sahip bir tiptir. Hassas cihazlar için tavsiye edilir. İNVERTÖR JENERATÖR TEKNOLOJİSİ hakkında bilmek isteklerinizi bu yazımızda okuyabilirsiniz.

Jeneratörü seçtikten sonra bir diğer konu da JENERATÖR GÜVENLİĞİ'dir. Bu konuda yazmış olduğumuz yazımızı lütfen okuyun, not alın.

Size uygun jeneratörü sitemizden inceleyebilir satın alabilirsiniz. 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası