konsantre meyve suyu yapılışı / Pin on kış hazırlıkları

Konsantre Meyve Suyu Yapılışı

konsantre meyve suyu yapılışı

Kış Yaklaşırken Evde Hazırlayabileceğiniz Konsantre Meyve Suları

Dolaplardan montları, kabanları yavaş yavaş indirmeye başladığımız şu günlerde soğuk havalar kapımızı çalıyor. Kış yaklaştıkça kışlık hazırlıklar yapma vakti de geliyor. Bu hazırlıklardan birisi soğuk havalara karşı direnci koruyacak vitamin deposu meyve suları yapmak. Gerekli malzemeleri güzel bir tarifle bir araya getirerek siz de evinizde leziz ve bir o kadar sağlıklı konsantre meyve suları yapabilirsiniz. Öyleyse çeşitli konsantre meyve suyu tariflerine geçelim.

Konsantre Vişne Suyu

Listeye mayhoş tatların en güzellerinden vişneyle başlayalım.

Malzemeler: 3,5 kg vişne, 10 su bardağı toz şeker.

Yapılışı: Tarife geçmeden önce hatırlatılması gereken ipucu ile başlayalım. Vişneleri bir gece şekerle bekletin. Bekleme süresi 4 saatten az olmamalı. Ayrıca cam şişeye koymalısınız ki koku olmasın. Öncelikle vişnelerin saplarını ve çürük olanları ayıklayın. Geniş bir tencereye koyup üzerine 10 su bardağı toz şeker koyun. Vişneleri bir gece boyunca şekerde bekletin. Ertesi sabah suyunu salan vişneleri ocağa alıp kaynatmaya başlayın. Vişneler kaynayıp şeker de eriyince ocağın altını kısın ve 1,5 saat kadar daha kısık ateşte kaynatın. Ardından altını kapatın. Bir süzgeç ile suyunu süzdüğünüz vişneleri kenara alın. Soğuduğunda vişne suyunu şişelere doldurun. Koku yapmaması için cam şişelere koymanız gerektiğini unutmayın. Hazır olan konsantre vişne suyunuzu buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz. İstediğiniz zaman sulandırarak tüketebilirsiniz.

Konsantre Kayısı Suyu

Vişne kırmızısından sonra sıra güneş sarısı kayısıda.

Malzemeler: 2 kg kayısı, su bardağı şeker, 6 su bardağı su.

Yapılışı: Önce kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Tencereye koyup üstüne suyu dökün. Kayısılar yumuşacık olana kadar pişirin. Ardından kayısıları el blenderı ile püre kıvamına getirin. Üzerine şekeri ekleyip yeniden kaynatın. Kaynama başladığı esnada altını kısıp 15 dakika kısık ateşte kaynatın. Bu esnada ara ara karıştırmalısınız. 15 dakika sonunda ocağın altını kapatın ve hazır olan kayısı suyunu cam kavanozlara koyun. Kapaklarını sıkıca kapatın ve kavanozları ters çevirin. Kavanozlar tam olarak soğuduğu zaman düz çevirin ve güneş görmeyen bir yere koyun. Konsantre kayısı suyunuzu su katarak tüketebilirsiniz.

Konsantre Şeftali Suyu

Soğuk çayların ve meyve sularının favori meyvelerinden şeftali karşınızda.

Malzemeler: 5 kg şeftali, 3 parça limon tuzu, üzerini dolduracak kadar su.

Yapılışı: İlk iş şeftalileri iyice yıkayın. İkiye bölüp çekirdeklerini çıkarın ve dilimleyin. Şeftalileri tencereye koyup üzerini geçinceye kadar su ekleyin ve kaynatmaya başlayın. Kaynayınca üstünde oluşan köpükleri kepçe ile alın. Pişirme işlemi şeftali yumuşayana kadar sürer. Ardından limon tuzu ile şeker ilave edin. Bir süre daha kaynatın. İlave ettiğiniz limon tuzu hafif mayhoşluk verecektir. Ayrıca meyvelerin bozulmasını da engeller. Şeftalileri kaynayınca blender ile pürüzsüz bir hale getirin. Ardından sıcak şekilde kavanozlara doldurun ve kapağını hemen kapatın. Buzdolabında uzun süre saklayacağınız ev yapımı konsantre şeftali suyunu dilediğiniz zaman istediğiniz miktarda su katarak içebilirsiniz.

Konsantre Erik Suyu

Kışlık konsantre meyve suları listemizde kırmızı erikler de yerini alıyor.

Malzemeler: 10 kg kırmızı erik, 5 litre su, ,5 kg şeker.

Yapılışı: Erikleri güzelce yıkayıp tencereye koyun. Üzerine suyu parmak geçecek kadar ekleyin. İlave edeceğiniz şeker eriğin ekşiliğine göre değişir. Erik tatlı ise kg şeker ekleyebilirsiniz. Erikler ekşi ise daha fazla şeker koyabilirsiniz. Ara sıra karıştırarak kaynayana dek pişirin. Pişen erik suyunu süzgeçten geçirin. Erik suyunu cam şişelere doldurup kapaklarını sıkıca kapatın. Soğuduktan sonra kışlık konsantre erik sularınız hazır.

Konsantre Elma Suyu

Kışlık konsantre meyve suları listemizi elma ile bitiriyoruz.

Malzemeler: adet yeşil elma, tercih edilen miktarda şeker.

Yapılışı: Başlangıçta elmaları iyice yıkayın. Güzelce soyduğunuz elmaları küp şeklinde doğrayın. Su dolu bir kaba elmaları atıp kararmaya bırakın. Elmaları şekerle beraber robota alın. İyice yumuşayıncaya dek çekin. Ardından tel süzgeçten süzün ve kavanozlara koyun. Ağızlarını sıkıca kapattığınız cam kavanozları düdüklüde 10 dakika kadar kaynatın. Nefis konsantre elma sularınız kış için hazır.

Soğuk havaların yaklaştığı şu günlerde sizler için tüm kışa sağlık ve lezzet katacak olan konsantre meyve suları tariflerini derledik. Şimdiden herkese sağlık ve mutluluk dolu bir kış geçirmesi dilekleriyle enfes tarifler sizlerle.

Sağlıklı Organik Şeftali Konsantresi

Yakında okullar açılıyor küçük çocuklu anneler çocuklarınıza ORGANİK meyve suları hazırlayalım ne dersiniz beslenmelerine koyalım yada kahvaltıda birer bardak saf meyve suları. Yapmanız gereken herhangi bir meyve  örneğin ben şeftali 🍑 yaptım bugün 1 kilo şeftaliden iki litre konsantre meyve suyu çıktı  bunu sulandırınca ortalama 4 litre olur

Sağlıklı Organik Şeftali Konsantresi tarifi için ilk olarak şeftaliler yıkanır, çekirdekleri çıkarılır ve kabukları soyulup elma dilimi yada daha ufak şekilde dilimlenir.

Geniş bir tencereye alınan şeftalilerin üzerine şeker eklenir ve fokurdayana kadar pişirilir.

Ardından yaklaşık 10 dk pürüzsüz hale gelene kadar blenderdan geçirilir. Limon eklenip bir taşım daha kaynatılır.

Daha evvelden hazırlanan kavanozların kuru olması gerekiyor, kapaklarını dilerseniz kaynatabilirsiniz, ama mutlaka kurutun.

Hazır hale gelen kaynamış konsantre şeftali suyumuz ocaktan alınmadan kavanozlara dengeli bir şekilde dökülür. kavanozların ağzı sılınır ve kapağı hemen sıkıca takılır ve bir bezin üzerine ters çevrilir.

Konservenizin ışık görmemesi gerekir, gün ters şekilde bekleyebilir, ardından kışın dilediğiniz şekilde tatlandırıp sulandırıp içebilirsiniz. 

Sağlıklı Organik Şeftali Konsantresi hazır.

Afiyet olsun.

.

.



RESİMLİ ANLATIM :

Sağlıklı Organik Şeftali Konsantresiin it
Sağlıklı Organik Şeftali Konsantresiin it
Sağlıklı Organik Şeftali Konsantresiin it

DİMES

Meyve suyu nasıl yapılır?

Mevsiminde topladığımız tazecik meyveleri sadece 24 saat içinde kendi araçlarımızla fabrikamıza taşıyoruz. Fabrikamıza ulaşan meyveler önce yıkanıyor, sonra da aralarındaki çürük ve hasarlı meyveler ayıklanıyor. Meyvesine göre çekirdek, sap, kabuk çıkartma ya da soyma işlemleri yapıldıktan sonra değirmenlerde eziliyor veya preslerde sıkılıyor. Bu aşamadan sonra, sıkma ürünlerimiz için meyve sularımızı evde kışlık domates hazırlar gibi ısıtıp şişeye doldurup soğutuyoruz.

Diğer ürünlerimizde ise, preslerde sıkılıp meyve suyu haline geldikten sonra bozulmasını engellemek için suyunu uçurup konsantre haline getiriyoruz. Suyu alınıp konsantre haline getirdiğimiz meyve suları hem duyusal hem mikrobiyolojik açıdan daha stabil ve güvenli olarak saklanabiliyor. Konsantre meyve suları daha sonra paketlenirken fabrikamızda ürün kategorilerine göre hazırlanıyor. Hazırlanan bu ürünler, hızlıca ısıtılıp soğutularak (pastörizasyon) ve dış ortamla teması engellenerek paketleniyor. Böylece, paketlenmiş, açılmayan ve herhangi bir hasar almamış paketler raf ömrü boyunca bozulmadan ve tadını koruyarak saklanabiliyor.

Markette satılan paketli meyve suyu, ev yapımı meyve suyundan farklı mıdır?

Meyve suyu yapımı her iki durumda da benzer işlemlere sahiptir fakat paketli meyve suyu daha büyük makinelerde yapılır. Örneğin, fabrikalarımızda kullandığımız presler, evlerde kullanılan meyve suyu sıkacağına çok benzer. Üretim aşamalarındaki tek fark, paketli meyve sularımızın rafta uzun süre dayanıklılığını koruması adına, fabrikalarımızda “pastörizasyon” denilen işlemden geçirilerek, el değmeden ve dış ortamla ile temas ettirilmeden steril bir şekilde paketlenmesidir.

Meyve suyunun içinde ne bulunur?

Tüm ürünlerimiz Türk Gıda Kodeksi Meyve Suyu ve Benzeri Ürünler Tebliği’ne göre üretilmektedir. Bu tebliğin gereklilikleri göz önüne alınarak ürün içerikleri, kullanılabilecek bileşenler ve meyve oranları belirlenmektedir.

Siz tüketicilerimizin istediği her çeşit ürünü bünyemizde barındırmaya çalışıyoruz. Ürünlerimizin içerikleri kategoriden kategoriye değişmektedir. Lideri olduğumuz besleyici ürünler kategorisinde bulunan sıkma meyve suyu çeşitlerimizde sadece meyveleri sıkıp şişeliyoruz. Bu ürünlerimizde hiçbir katkı maddesi, ilave su ya da ilave şeker bulunmuyor. DİMES % meyve sularımızın içinde ise % meyve bulunuyor.

Tebliğe göre nektarların içerisinde minimum %25 oranında meyve bulundurmak zorunludur. Keyifli ve serinletici ürünlerimizden olan DİMES meyve nektarlarının meyve oranları %%99 arasında olup meyvesine göre farklılık göstermektedir. Şeftali, kayısı gibi püreli meyveler sıkıldığında yoğun kıvamlarından dolayı % oranında kullanıldığında meyve suyu elde edilememektedir.

Meyve suyunda katkı maddesi var mı?

Nesillerdir evlerinize giren doğal DİMES tadına, elbette hiçbir koruyucu katkı maddesi koymuyoruz. Raf ömrünü arttırmak için geleneksel saklama yöntemi olan ısıtma-soğutma yöntemini kullanıyor, hava ile temas etmeden sterilize edilmiş ambalajlarımıza dolduruyoruz. Ürünlerimizin içeriklerini ambalajlarımızın yan yüzlerinde belirtiyor, sizinle şeffaf şekilde paylaşıyoruz. Detaylı bilgiye seafoodplus.info sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Sıkma meyve suyunun diğer ürünlerden farkı nedir?

Sıkma meyve suyu mevsiminde sıkılmış taze meyvelerden oluşur. Konsantre edilmez. İçerisinde ilave su, şeker ya da koruyucu katkı maddesi bulunmaz, sadece meyveler sıkılır ve şişelenir. Evlerde annelerimizin yaptığı kışlık domatesler gibi ısıtma – soğutma yöntemiyle raf ömrü uzatılır. % meyveden oluşan sıkma serisi meyve suyu kategorisi içerisinde meyveye en yakın ikame ve en üst segmenttir. Sıkma kategorimiz, DİMES Moments markası altındadır. DİMES Moments; Türkiye’nin birbirinden lezzetli yerli portakallarından elde edilen tek sıkma portakal, çekirdekleriyle sıkılan gerçek nar lezzetinde olan tek sıkma nar ve evde rendelenmiş gibi yoğun kıvamlı ve lif kaynağı olan Türkiye’de ilk ve tek sıkma elma ile toplam 3 farklı lezzete sahiptir.

Ürünlerinizde raf ömrünü nasıl koruyorsunuz?

Doğada; tüm doğal ürünlerde olduğu gibi meyve suyunun da bozulmasına sebep olan mikroorganizmalar vardır. Ancak yüzyıllardır evlerde kullanılan, geleneksel bir saklama yöntemi olan ısıtıp soğutma işlemi ile ürünlerimizin ilk günkü tazeliğini ve besleyiciliğini korumak mümkündür. Bu geleneksel yöntemin bilimsel adı ise “pastörizasyon” işlemidir. Meyve sularımız son teknoloji kapalı sistemlerimizde el değmeden steril şartlarda doldurulmaktadır. Bu sayede ürünlerimizin 1 yıl raf ömrü, koruyucu madde koymadan korunabilmektedir.

Şeker ilavesiz ürünleriniz var mı?

Lideri olduğumuz besleyici ürünler kategorisinde yer alan sıkma, % meyve sularımız ve smoothie ürünlerimizde meyvenin sadece kendisinden gelen meyve şekeri bulunmaktadır. Detaylı bilgiye seafoodplus.info sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Nektar ürünleriniz şekerli mi?

Türkiye’deki meyve suyu tüketiminin %70’e yakınını nektar ürünleri oluşturmaktadır. Bu kategori tıpkı evde yaptığınız limonata ve kompostolar gibi doğası gereği şeker içermektedir. DİMES nektar ürünlerimizin içerisinde meyve oranı %%99 arasında değişmektedir ve asla koruyucu katkı maddesi içermemektedir. Detaylı bilgiye seafoodplus.info sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

DİMES Light meyve suyu Türkiye’de tek midir? Farkı nedir?

“DİMES Light” alt markası ile Türkiye’de bu kategoride üretilen ilk ve tek light meyve suyu olma özelliğine sahip olan ürünlerimiz, “şeker” yerine “sucraloz” tatlandırıcısı ile tatlandırılmaktadır. Kullandığımız bu tatlandırıcı ile DİMES Light ürünümüzün kalorisi normal meyve sularına göre % 50 daha azdır.

Yoğun kıvamlı ürünleriniz var mı?

Tabii ki. DİMES Premium % Rende Elma ile karton ambalajda, DİMES Moments Sıkma Elma ile de cam ambalajda lif kaynağı, yoğun kıvamlı elma suyumuza ulaşabilirsiniz. DİMES mevsiminde toplanan birbirinden güzel elmaları aynı evde sıkmışsınız gibi filtre etmeden hazırlar. Böylelikle, rendelenmiş elmadan gelen yoğun kıvamı ve lifli yapısı doğal olarak korunur. Türkiye’nin ilk ve tek yoğun kıvamlı ve lif kaynağı % elma suyudur.

C vitamini kaynağı ürünleriniz var mı?

Tabii ki. Türkiye’nin ilk tahıllı meyve suyu olma özelliğini taşıyan DİMES 7/24, 7 tropik meyvenin lezzeti ve faydası ile tahılların besleyici özelliğinin birleşmesinden oluşur. İçerisinde ayva, muz, mango, guava, ananas, nar, portakal ve de besleyici tahıllar vardır. İçerisindeki tahıllar sayesinde gün içerisinde tokluk hissi uyandıran, pratik ve de lezzetli bir ürünümüzdür.

DİMES’in sadece sofraya koyulabilecek kalitede meyve işleyerek meyve suyu ürettiğini duydum. Bu doğru mu?

DİMES, yılında, Mustafa Vasfi Diren tarafından Tokat’ta ulusal sermaye ile yabancı ortak olmadan üretilen ilk markalı meyve suyudur. Bu bereketli toprakların sürdürülebilirliğini sağlarken meyveye en yakın alternatif lezzetli ürünleri yapmaya kendimizi adadık. Yerli halkı ve üretimi desteklemek adına, uzun hasat dönemine sahip bereketli topraklarımızın mahsüllerini alıyoruz. Satın aldığımız bu meyveleri sıkı bir denetimden geçiriyoruz; çürük meyveler, sağlam meyvelerden elde edeceğimiz lezzeti bozacağı için fabrikamıza gelse bile içeri giremez. Kasa içinde görülmeyen adetsel meyveler ise fabrika içerisinde üretim hattında ayıklanmaktadır. Meyve suyu üretiminde kullandığımız bu portakallar evde yediğiniz portakallardan karakteristik olarak farklı olabiliyor. Kurucumuzun “Soframıza koymayacağımız meyveyi işlemeyiz, çocuklarımıza içirmeyeceğimiz meyve suyunu üretmeyiz.” ilkesinden gelen kalite anlayışı ile memleketimizin birbirinden lezzetli meyvelerinin, ’ten beri her mevsim keyifle tüketilmesini sağlamak için çalışırız.

Meyve suyunda küf veya maya neden oluşur?

Birçok gıda gibi meyve sularının içerisinde de küf/maya oluşmasına neden olan etken mikroorganizmalardır. Meyve suyu gibi ürünler herhangi bir sebepten dolayı hava ile temas ettiğinde ve uygun ortam sağlandığında (ortam sıcaklığı, ürünün açık kalma süresi vb.) mikroorganizmalar ürer ve üründe bozulma meydana gelmeye başlar. Evde sıkarak elde ettiğimiz meyve sularında da bunu gözlemlemek gayet kolaydır. Bu durumla karşılaşmamak için ürünleri açıldıktan sonra buzdolabında saklamanızı ve 2 gün içerisinde tüketmenizi tavsiye ediyoruz. :)

Ambalajlı ürünlerde, mikroorganizmaların etkisiz hale getirilmesi ‘pastörizasyon' işlemiyle gerçekleştirilmektedir. Ancak güvenli olarak üretilmiş bir ürün bile taşıma, saklama ve rafta sergileme esnasında hasar görebilir. Bunun sonucu olarak da tıpkı evde hazırladığımız ve yeterli koruma ortamını sağlayamadığımız meyve suları gibi içerisine hava gireceği için mikroorganizmalar dışarıdan ürüne bulaşır ve üremeye başlar. Böyle bir ürünün tüketilmesi durumunda sağlığınız olumsuz şekilde seafoodplus.info sebeple, şişmiş, önceden kapağı açılmış ya da hasarlanmış paketlerin de satın alınmaması ve tüketilmemesi gerekmektedir.

Vegan ürünleriniz var mı?

DİMES sıkma meyve suyu çeşitlerimizde sadece meyveler sıkılır ve şişelenir. Sıkma portakal suyumuzda, portakal suyundan başka hiçbir bileşen bulunmamaktadır. Her bir ml portakal suyumuz için 8’er adet, ml portakal suyumuz için ise 3’er adet portakalı sıkıp, şişeliyoruz. Sıkma ürünlerimizde hiçbir katkı maddesi, ilave su ya da ilave şeker bulunmuyor. Hatta, üretim süreçlerimizin herhangi bir aşamasında da başka bileşenlerle temas etmemektedir. Bu sebeple, DİMES Sıkma Portakal için % vegan diyebiliriz. Gönül rahatlığıyla içebilirsiniz. :)

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir