Sakal kıran kortizon krem

Sakal Kıran Kortizon Krem

sakal kıran kortizon krem

Saç kıran Problemi

Koro96' Alıntı:

Ama adamda çıktı zaten o ilacı yapanda bir doktor ben saçma sapan ilaç kullanmam adamın çene bölgesinde iki tarafta vardı gerçekten çıkardı.

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:



Eyvallah Sağolasın.

Genişletmek için tıkla



Öncelikle geçmiş olsun.
Sanırım komşudan aldığın ilaç SADBE olarak bilinen ilaç sürdüğün yeri yakar yara yapar biraz. Sarımsak ta aynı şekil yara yapıyor. Ama geçeceği varsa 3 aya kadar kendini belli eder tüğlenme falan başlar.

Vitamin eksikliği varsa bunlar işe yaramıyor onu söyliyeyim.
en etkili olan kortizonlu iğneyi direk o bölgeye küçük küçük enjekte edilmesi. Ama dediğim gibi inatçı saçkıran varsa düzelmesi 1 seneyi buluyur.

Önce kan testi yaptırın vitamin eksikliği varmı yokmu belli olsun. Eğer alerjik bünyeniz varsa bu tip rahatsızlıklar alerjik kişilerde daha çok görünme durumu oluyormuş. Çok korktuğunuz yada aşırı heyecan yapılınan durumlar tetikliyor olabilir diyordu doktor. Aşırı stres yada kafaya taktığınız bir problem olmasıda tetikliyormuş.

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Oktay Taşkapan, "saçkıran-alopesi areata" adı verilen bölgesel saç dökülmelerinin genellikle yoğun stresli olaylardan sonra ortaya çıktığını belirtti.

Günümüzde birçok hastalığın tetikleyicisi olan stres, saçkırana da neden oluyor. Taşkapan, saçkıranın en önemli nedeninin psikosomatik olduğunu ifade ederek, çok yoğun sıkıntı, üzüntü ve stres yaşayan kişilerin saçlarının belirli bölgelerinde açılmalar geliştiğini söyledi.

Prof. Dr. Taşkapan, hastanın bu odaksal dökülmeleri birden bire farkettiğini, hatta bazen kendisinin değil kuaförün sorunu gördüğünü dile getirdi. Saçkıran vakalarının artmasının nedeninin, bu rahatsızlık nedeniyle hekimlere başvuran insan sayısının çoğalmasından kaynaklandığını anlatan Taşkapan, eskiden özellikle kırsal bölgelerde insanların kendi kendini tedavi ettiğini belirtti.

Sarımsak Saç Köklerine Zararlı

Taşkapan, insanların saçlarının döküldüğü bölgelere sarımsak sürdüğünü vurgulayarak, "Gerçi bu da bir tedavi yöntemi, deri irite ediliyor. Doğal olarak bu tıbbi bir yöntem değil. Ayrıca bu sırada deriye ve kıl köklerine zarar verilebilir ve o bölgede bir daha saç çıkmayabilir" dedi.

Saçkıranın otoimmün bir hastalık olduğuna işaret eden Taşkapan, "İnsan dokusu normalde kendine karşı reaksiyon vermez ama saçkıranda tolerans bozuluyor.Vücut kendi kıl köklerini yabancı gibi algılayıp, oralara antikor gönderiyor ve kıllar dökülmeye başlıyor. Genellikle saçlı deride, sakal ve bazen kaşlarda dökülme nedeniyle boşalma oluyor. Neden yüzde 90 psikolojik. Hastalık, sıkıntı,gerginlik, travma ve bir yakının kaybı gibi çok stresli dönemlerden sonra ortaya çıkar. Aile öyküsü ve genetik faktörler çok etkili. Hastalık erken yaşlarda başladığında, özellikle başın arka ve kulakların üst bölümü tutulduğunda, eşlikeden astım, saman nezlesi gibi alerjik hastalıkların varlığında saç kıran tedavilere daha dirençli oluyor" değerlendirmesinde bulundu.

Prof. Dr. Taşkapan, hastalıkta ortada bir mikrop olmadığına ve vücudun kendi kendine reaksiyon verdiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Saçkıran, ender de olsa bazen tiroid hastalıkları, vitiligo ve bağ dokusu hastalıkları gibi bazı ciddi hastalıklarla birlikte olabilir. O nedenle hasta geldiğinde, muayene bulgularının ışığında, gerekirse bazı tarama testleri istiyoruz. Zira vücut kendi saç köklerine verdiği reaksiyonu başka organlara da verebilir. Ancak bunlar çok düşük olasılıklar. Genellikle hastalığın nedeni psikolojik, burada bazen bir kısır döngü de olabiliyor. Psikolojik faktörler hem hastalığı tetikliyor hem de gelişen saçkıran hastanın ruhsal durumu üzerine olumsuz etkilerde bulunuyor. Dirençli durumlarda psikososyal destek ve psikiyatri konsültasyonları önem kazanıyor."

"Özellikle orta yaşlı kişilerde alopesi areatasiyah saçları daha çok etkiliyor, beyaz saçlar dökülmeye daha dirençli. Hasta geldiğinde muayenesini yapıyoruz, saç dökülmesi sınırlı bir alandaysa, ilk aşamada genellikle saçlı deriye belli oranlarda sulandırarak kortizon enjekte ediyor ve gerekirse aldığımız klinik yanıta göre ayda bir kez bu tedaviyi yineliyoruz. Ya da doğrudan kortizonlu kremler sürdürüyoruz. Bunlar genelde hastaya iyi geliyor. Tedavinin ardından, önce 'vellüs' dediğimiz ince tüyler geliyor, daha sonra bunlar kalınlaşıp normal saça dönüyor. Ağır ve ilerleyici olgularda daha farklı tedaviler uygulanmalı. Hiçbir şey yapmasanız da bu saç dökülmeleri belli bir süreden sonra normale dönüyor. Hastaların yüzde 'sibir yıl içinde kendiliğinden iyileşir. Ancak hiçbir şey yapmayıp bekleyemezsiniz, çünkü hastalık kaygı yaratıyor, yayıldığı durumlarda önemli psikolojik sorunlara yol açabiliyor."

En Temel Neden Demir Eksikliği

"Kadınlardaki saç dökülmesinin en temel nedeni demir eksikliği" Kadınlarda görülen genel saç dökülmelerine de değinen Taşkapan, kadınlardaki saç dökülmesinin en temel nedeninin demir eksikliği olduğunu söyledi. Taşkapan, adet dönemlerinin uzun ve yoğun olmasının, bazen de beslenmesorunlarının demir eksikliğine ve saç dökülmelerine neden olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

"Ağır ateşli hastalıklar ve yoğun zayıflama diyetlerinden sonra bazende tiroid hastalıkları nedeniyle çok hızlı saç dökülmeleri görülüyor. Saçı dökülen bir hasta geldiğinde önce nedenlerin araştırılması gerekiyor. Demir eksikliğinin yanı sıra ilaç kullanımı (doğum kontrol hapları, bazı tansiyonilaçları) tiroid hastalıkları, iç organ hastalıkları, bağ dokusu hastalıkları, hatta frengi bile saç dökülmesine neden olabilir. Kısacası ciddi hastalıkların hepsinin ardından saç dökülür. Ayrıca stresin de etkisi var.

Kadınlardaki Saç Dökülmesi Genetik

"Bazı kadınlarda ise "erkek tipi saç dökülmesi-patern alopesi" olduğuna ve çok erken yaşlarda bile görülebildiğine vurgu yapan Taşkapan, "Butür durumlarda saç dökülmesine eşlik eden bir tüylenme artışı, uzamış bir akne,deride yağlanma ve adet düzensizliği gibi bulguların varlığında hastanın endokrinoloji uzmanına yönlendirilmesi gerekebiliyor. Kadınlarda erkek tipi saç dökülmesinin tam ve net bir tedavisi henüz webgrid.co.uk genetik bir durum" değerlendirmesinde bulundu.

Çok Sıcak Su ve Sert Fırçalardan Kaçınılmalı

Saç dökülmelerine karşı reklamı yapılan birçok ürünün pek işe yaramadığına vurgu yapan Taşkapan, özellikle nedenin ortaya konulabildiği yaygın saç dökülmelerinde ve saç kıranda gerçekten başarılı tedavi yaklaşımlarının var olduğunu söyledi. Prof. Dr. Taşkapan, saçın çok sıcak suyla yıkanmaması ve sert fırçalarla fırçalanmaması gerektiğini belirterek, "Saçı aşırı boya ve fön gibi işlemlerden koruyun" webgrid.co.ukiz beslenmenin saç dökülmelerine neden olabildiğini anlatanTaşkapan, saçların gürleşmesi için de özel bir diyetin söz konusu olmadığını kaydetti.

 

Kullanıcılar bunları da aradı:

 

 

 

 

 

 

 

 

Yayın Tarihi : 30/01/

Sakal Kıran Tedavisi Nasıl Yapılır?

Sakal, erkekte estetik görünüm için önemli bir aksesuardır. Her erkek sakallarının gür ve bakımlı görünmesini ister. Ancak bazen genetik faktörler, ilaç kullanımı ve sonradan yaşanan kazalar sonrasında kişinin sakalları dökülebilir ve sakal bölgesinde seyreklikler ve açıklıklar oluşabilir. Sakal dökülmesi belirgin bir hastalığın habercisi olmadığı gibi bazı hastalıklara bağlı olarak da gelişebilir. Bu noktada sakal dökülmesinin önlenmesi için mevcut hastalığın tedavi edilmesi gerekir. Estetik açıdan sakallarına önem veren erkeklerde, sakal dökülmesi problemine bağlı olarak öz güven problemi oluşabilir.

Sakal dökülmesinin önemli bir nedeni sakal kıran hastalığıdır. Tıpta adı Alopecie Areata olan bu hastalık sakal bölgesinde bölgesel dökülmelere neden olmaktadır. Tedavi edilmediği takdirde sakal bölgesinde büyük açıklıklara sebep olabilir.

Sakal kıran nedir ve neden olur?

Sakal kıranın nedeni tıpta Alopecie Areata adı verilen hastalık olmakla birlikte, bu hastalık vücutta tüm saçlı bölgelerde dökülmelere neden olabilir. Bu hastalık bazı kişilerin saçında bölgesel olarak dökülmelere neden olurken bazı insanlarda da sakal dökülmesine yol açmaktadır. Saçlı deride dökülmelere neden bu hastalık çoğunlukla stres kaynaklı ortaya çıkmakla birlikte bağışıklık sisteminin de zarar görmesiyle aniden ortaya çıkabilir.

Saç dökülmesi probleminde öncelikle saçta kalite kaybı ve incelme, uzama hızında zayıflama gibi belirtiler görülürken sakal kıran hastalığında herhangi bir belirtiye rastlamak mümkün değildir. Sakal kıran probleminde hiçbir belirti olmadan bir gün sakalın bir ya da birden fazla bölgesinde madeni para büyüklüğünde açıklıklar ortaya çıkmaktadır. Sakalların döküldüğü bölgede cilt parlak bir şekilde ortaya çıkar. Bu yüzden herhangi bir belirti olmadığı için önlem almak mümkün değildir. Ancak bir anda ortaya çıkan sakal kıran problemi tedavi  edilebilir.

Sakal kıran nasıl tedavi edilir?

Sakal kıran probleminin tedavisi için öncelikle hastalığa neden olan stres, endişe ve huzursuzluk gibi ruh durumu bozukluklarından uzaklaşmak gerekir. Çünkü olumsuz bir ruh durumu hastalığın tedavisinde hiçbir şekilde başarıyı getirmez. Tedavide başarı oranı düşebilir ve hastalık nüksedebilir. Bu durumu hallettikten sonra bitkisel ve bilimsel anlamda uygulayabileceğiniz yöntemler vardır. Bu tedavi yöntemleriyle sakal kıran kolayca tedavi edilebilir. Bu uygulamalar tedavide büyük oranda başarı sağlanır. Sakal kıran hastalığı başınıza geldiyse öncelikle mutlaka bir dermatoloğa gitmeli, doktorunuzun önerdiği şekilde bir tedavi süreci izlemelisiniz.

Sarımsak uygulaması

Sofralarımızın vazgeçilmez yiyeceği olan sarımsak, sakal kıran tedavisinde olumlu sonuçlar gösteriyor. Öncelikle ikiye böldüğünüz sarımsağı sakallarınızda dökülme olan bölgeler üzerinde gezdirin. Cildinizin kızaracağı kadar sertlikte bastırabilirsiniz. On beş ve yirmi dakika arasında bekledikten sonra soğuk su ile cildinizi durulayın. Soğuk sunun bir avantajı da cildinizin gerginleşecek, toparlanacak ve sarkmalara engel olacak olmasıdır. Son aşamada yüzünüzü maden suyu ile yıkamanız faydalı olacaktır. Maden suyu içerisinde bulunan mineraller ile yüzünüzü besleyecektir. Sakal kökleriniz beslenecek ve yeni sakalların çıkması sağlanacaktır.

Kortizon merhemi uygulaması

Sakal kıran tedavisinde sarımsak uygulamasının etkili olmadığı durumlarda kortizon tedavisi uygulanmaktadır. Bu uygulamayı evde kendi kendinize yapmanız mümkün değildir. Bu yüzden hastanelerin dermatoloji (cildiye) bölümünden randevu alarak öncelikle doktorunuza danışmalısınız. Kortizon tedavisi sakal kıran sorununda büyük oranda olumlu sonuç göstermektedir. Ancak cilde çok fazla kortizon uygulandığında yan etkiler görülebilir.

Sakal ekimi

Sakal ekimi, sakal kıran tedavisinde birçok hasta tarafından tercih edilen bir uygulamadır. Dökülen sakalların yenisi çıkmadığı durumlarda sakal ekimi yapılabilmektedir. Sakal ekimi; donör alandan alınan kıl köklerinin sakal çıkmayan bölgelere nakledilmesi işlemidir. Sakal ekiminde, saç ekimine benzer şekilde FUE yöntemi kullanılır. Verici bölgelerden saç kökleri tek tek alınarak sakalın olmadığı bölgeye nakledilir. Sakal ekimi operasyonu lokal anestezi altında gerçekleştirildiği için herhangi bir ağrı ya da acı hissetmezsiniz. Operasyon sonrası süreçte de herhangi bir dikiş izi oluşmamaktadır. Bu yöntem ağrısız ve dikiş izi bırakmaması özelliğiyle birçok erkek tarafından tercih edilir.

Sakal ekimi, estetik cerrahların bulunduğu kliniklerde ve hastanelerde uygulanmaktadır. Estetik alanındaki tüm işlerde olduğu gibi, sakal ekimi konusunda yalnızca profesyonel cerrahlar ile görüşmeli, alanında deneyimi olmayan, bu alanda verdiği hizmetler insanı şüpheye düşüren ve güvenilir olmayan kişiler ile sakal ekimi ve diğer cerrahi operasyonlar konusunda kesinlikle görüşmemelisiniz. Bu noktada  farklı tekniklerin kullanıldığı sakal ekimi operasyonlarında, yalnızca işin tüm boyutunu bilen, tıbbi arka planına hakim kişiler bu konuda istediğiniz etkin sonucu yaratabilir. Sakal ekimi klinikleri, İstanbul ve Ankara ağırlıkta olmak üzere birçok büyük şehirde bulunmaktadır. Adreslerine randevu alıp gidebileceğiniz gibi, internet üzerinden ulaşarak da konu ile ilgili uzmanlardan bilgi almanız mümkündür.

Sakal ekimi operasyonunda, saç ekiminde olduğu gibi vücudun herhangi bir bölgesinden kıl kökleri alınarak sakalda açıklık bulunan bölgelere nakledilir. Bu noktada ekilecek olan saç köklerinin yine sakal bölgesinden alınması, işlemin doğal durması açısından oldukça önemlidir. Bunun yanında boyun kısmı da sakal bölgesi için kaliteli saç kökleri içerdiğinden  en ideal donör bölge kabul edilir. Bu noktada alınan saç köklerinin tekli kıl kökü olmasına dikkat edilmelidir. Sakal bölgesinde daima tekli kıl kökleri bulunduğu için, birden fazla kök kullanılırsa yapay bir görüntü elde edilir. Bununla birlikte sakal ekim operasyonunda nakledilen kıl köklerinin bölgedeki diğer kıllarla aynı yönde ve aynı açıda olması gereklidir. Ekim açısı ve yönü doğal bir sonuç elde etmek açısından büyük önem taşır.  

Saçkıran Hastalığına Kortizon Tedavisi

Saçkıran bir tür cilt rahatsızlığıdır. Bugüne kadar kendimiz olmasak bile çevremizdeki birçok kişide saçkıran rahatsızlığı görmüşüzdür. Bu rahatsızlığın tedavi sürecinde genellikle doktorlar tarafından kortizon ilaçları önerilir.

webgrid.co.uk

Kortizon Nedir?

Böbrek üstü bezinden salgılanan, iltihap önleyici ve metabolizmayı güçlendirici hormona kortizon denir. Hayati bir önem taşıyan kortizon, gelişen teknoloji ile dışardan takviye olarak alınabiliyor. Bu takviye kortizonlar, sentetikten üretilen yapay ilaçlardır. Böbrek üstünden salgılanan doğal kortizonlar 2’ye ayrılır:

  • Glukokortikoidler
  • Mineralkortikoidler

Saçkıran tedavisinde glukokortikoidler kullanılıyor. Bu kortizonun özelliği bağışıklık sistemi ile metabolizmayı düzenler. Bu özelliğinden dolayı saçkıran tedavisinde doktorlar tarafından oldukça fazla kullanılır.

webgrid.co.uk

Saçkıranda Kortizon Nasıl Kullanır?

Kortizonun en çok kullanıldığı tedavi alanlarından teki saç kıran tedavisidir. Saçkıran tedavisinde kortizon; iğne, hap, losyon ve ya kremlerden teki ile uygulanır. Bu ilaçların uygulanışı şöyle:

Saçın döküldüğü bölgelerdeki saç köklerine bu kortizonlardan uygun görüleni ilaç uygulanır. Saç köklerinde uyarım yapan kortizonlar ilaçlar sayesinde saçlar tekrardan çıkmaya başlar. Ancak bu bölgelerde saçların dökülmesi tekrar yaşanabiliyor. İşte saçkıran tedavisinde kullanılan kortizon ilaçlar:

Kortizon Losyon, Krem ve Merhem Markaları

  • Psoderm Losyon 
  • Clovate Krem
  • Elocon Merhem
  • Codermo Losyon
  • K-maxader Merhem
  • M-Furo Krem
  • Locoid Krem
  • Momecon Krem
  • Momentum Losyon 
  • Psovate Losyon
  • Beklamet Merhem
  • Beklazon Krem 
  • Dermovate Merhem

Kortizon İğneleri

  • Celestone Chronodose
  • Kenacort-a
  • Sinakort-a 
  • Diprospan
  • Diproklenat

Kortizon Hapları

  • Genkort
  • Urbason 
  • Precort
  • Prednol

Saçkıran (Alopecia Areata) başlıca saç olmak üzere  sakal, bıyık, kaş, kirpik ve vücudun diğer kıllı bölgelerinde görülebilen bölgesel kıl  dökülmesidir. Dökülen bölgelere göre kaşkıran, sakalkıran gibi isimler de kullanılmasına rağmen genel adı saçkırandır. Dökülen alanlar genellikle keskin sınırlı ve para gibi yuvarlak şekildedir ve büyüklükleri değişkendir. Bir veya daha çok alan aynı anda etkilenebilmektedir. En sık etkilediği bölge saçlı deridir. Eğer sadece saçların tamamı bu hastalığa bağlı dökülürse bu duruma alopecia totalis, vücuttaki tüm kılların dökülmesine sebep olursa  bu duruma alopecia universalis denir.

Saçkıran tüm çocuklarda ve gençlerde cinsiyet ayrımı olmaksızın görülebilmektedir. Tam olarak nedeni bilinmemekle birlikte günümüzde kabul gören görüş vücudun kendi bağışıklık sisteminin kıl köklerine zarar verdiği teorisidir. Ancak sadece belirli alanlarda sınırlı kalmasının açıklaması halen günümüzde yapılamamaktadır. Yapılan araştırmalar stres, korku ve üzüntü problemi yaşayan insanların bu sorunla daha sık karşı karşıya kaldıklarını göstermiştir.

Saçkıran hastalığının belirtileri oldukça nettir. Dikkatli bir anamnez ve  fizik muayene ile hem teşhis konulabilmekte  hem de tedavi başlanabilmektedir. Kısa sürede dairesel şekilde ciddi oranda saç dökülmesi ve dökülen saç zemininin beyaz ve parlak olması saçkıranın tipik belirtisi olup tanı koydurucu olmaktadır.

Sakal kıran nedir ve nasıl tedavi edilir?

Sakal birçok erkek için estetik görünümünün ayrılmaz bir parçasıdır. Her erkek bakımlı ve gür sakallara sahip olmak ister. Ancak bazı durumlarda kişinin sakalları genetik faktörlere, hormonal değişimlere ya da kaza gibi etkenlere bağlı olarak dökülebilir ve seyreklikler oluşabilir. Belirtilen faktörlere ve dış etkenlere bağlı olarak gelişen sakal dökülmeleri ciddi bir hastalığın habercisi değildir. Ancak bazen bir anda gelişen sakal dökülmeleri vücutta meydana gelen bir hastalığa bağlı olarak da gelişebilir. Bu noktada öncelikle dökülmelere sebep olan hastalık tedavi edilmelidir. Hastalığın teşhisi konulmazsa ve tedavi edilmezse dökülen sakalların geri gelmesi mümkün olmayacaktır. Bu noktada sakal dökülmesi ve buna bağlı olarak gelişen seyreklikler kişiyi psikolojik olarak olumsuz etkileyerek özgüven azalmasına sebep olabilir.

Günümüzde sakal dökülmesine sebep olan hastalıklardan biri de sakal kıran hastalığıdır. Bu hastalık kişinin sakallarında aniden dökülmelere yol açarak belirgin açıklıklar oluşturabilir. Sakalların eski sağlığına kavuşabilmesi için sakal kıran hastalığının mutlaka tedavi edilmesi gerekir.

Sakal kıran nedir?

Sakal kıran bir tür kıl dökme hastalığıdır ve sakal bölgesinde belirgin, bozuk para büyüklüğünde açıklıkların oluşmasına neden olur. Bu hastalık belli bir süre zarfında gelişmez, sakalların bir anda dökülmesine yol açarak kendini belli eder. Tıpta Alopecie Areata adı verilen bu hastalık, sakalla birlikte vücutta tüm saçlı bölgelerde de kıl dökülmesine neden olmaktadır. Madeni para şeklinde dökülmeler ile kendini belli eden bu hastalık genellikle yayılma göstermez ancak bazı durumlarda zaman içerisinde diğer bölgelere sıçramaya başlar. Bu noktada sakal kıran hastalığı tedavi edilmezse yayılmaya devam eder. Bunun sonucunda hastalık yavaş yavaş ilerlemeye devam eder ve ani, büyük dökülmelere yol açabilir. sakal_kiran_nedir_ve_nasil_tedavi_edilir

Sakal kıranın nedenleri nelerdir?

Bu hastalığın nedeni tam olarak bilinmemektedir. Uzmanlar, bu problemin daha çok bağışıklık sistemi ile ilgili olduğunu düşünüyor. Bunun yanında bu hastalığın gelişme nedenlerinden biri de genetik faktörler. Yani ailesinde sakal kıran problemi yaşamış bir insanda normal bir insana göre problemin görülme olasılığı çok daha yüksek. Bunların dışında, vücudun ürettiği belirli tipteki antikorlar bu soruna neden olan başka bir faktör. Bu antikorlar, belli bir bölgede toplanıp kıl hücrelerine ve foliküllerine saldırarak kıl kaybına yol açmaktadır. Bunların yanında stres, depresyon ve diğer çevresel faktörler de bu hastalığın oluşumuna zemin hazırlamaktadır. Sakal kırana neden olabilecek bazı faktörler aşağıda liste şeklinde verilmiştir.

  • Düzensiz ve dengesiz beslenmeye bağlı olarak gelişen demir ve protein eksikliği
  • Herhangi başka bir hastalık için kullanılan ilaçlar
  • Tiroid hastalıkları, tiroid bezinin aşırı aktif ya da az aktif olması
  • Zihinsel ve duygusal stres
  • Radyasyon terapisi ve kemoterapi
  • Stres, depresyon, anksiyete
  • Eklem iltihabı ve kalp hastalıkları gibi sorunlar

Sakal kıran tedavisi

Sakal kıran, birçok erkekte görülmekle birlikte kişiyi psikolojik olarak olumsuz etkileyen ve hayat kalitesini düşüren bir rahatsızlıktır. Kişinin eski estetik görünümüne kavuşması için hastalığın mutlaka tedavi edilmesi gerekir.

Bazı durumlarda sakal kıran hastalığı saça sıçrayabilir ve saçta aynı şekilde ani dökülmelere yol açabilir. Aynı şekilde saçta başlayan saçkıran hastalığı da sakallara sıçrayarak sakal kıran hastalığına neden olabilir. Sakal kıran vakalarında görülen en büyük yanlış, traş etmenin sakal kıranı azaltacağı ve bölgede sakalların yeniden çıkmasını sağlayacağı görüştür. Bu durum, hastalığın diğer bölgelere de yayılmasını kolaylaştırarak tüm sakalların kaybedilmesine yol açabilir. Bu yüzden, sakal dökülmesi yaşadığınız durumlarda mutlaka bir uzmana başvurmanız gerekmektedir. Aksi takdirde hastalık yayılabilir ve uzun vadede tedavi edilmesi güç sonuçlara yol açabilir.

Her hastalıkta olduğu gibi sakal kıran hastalığında da tedaviye başlanmadan önce, hastalığa neden olan faktörler belirlenmelidir. Tedavi süreci; hastalığın teşhisi ve hastalığa neden olan faktörlerin ortadan kaldırılması olarak seyreder. Bununla birlikte hastalık stres kaynaklı gelişme gösteriyorsa mutlaka stresli durumlardan uzaklaşılmalı ve daha pozitif bir yaşam tarzı benimsenmelidir.

Sakal kıran hastalığının tedavisinde pek çok farklı yöntem kullanılmaktadır. Bu yöntemler aşağıda belirtilmekle birlikte, uzmana danışmadan bu yöntemleri uygulamak yanlış olur.

Kortizon tedavisi

Bu yöntemle birlikte, uzman bir dermatolog kıl kaybının yaşandığı yerlere kortikosteroidler enjekte eder. Bu enjeksiyonlar ayda bir yapılmakla birlikte dökülen kılların geri çıkmasını sağlar. Sakal kıranın aşırı bir şekilde görüldüğü vakalarda, dermatologlar enjeksiyonların yanı sıra kortizon hapları da kullanmayı tavsiye edebilir. Bunun yanında kortizon içerikli merhemler de bulunmaktadır. Bu uygulamayı evde kendi kendinize yapmanız mümkün değildir. Mutlaka  uzman bir doktora danışıp tedaviye başlamalısınız.

Anthralin (Drithocereme)

Anthralin, sentetik formda bulunan bir krem ya da merhem olarak satılır. Bu krem veya merhem, ciltte kıl dökülen bölgeler euygulanarak yeniden kıl oluşumunu sağlar. Bu krem fazla kullanımda ciltte tahrişe yol açabileceği için mutlaka uzman bir dermatolog kontrolünde kullanılmalıdır.

Sarımsak uygulaması

Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan sarımsak, sakal kıran tedavisinde olumlu sonuçlar gösteriyor. Sarımsak uygulaması için öncelikle ikiye böldüğünüz sarımsağı sakallarınızda dökülme olan bölgeler üzerinde gezdirin. Bu noktada cildinizin kızaracağı kadar sertlikte bastırabilirsiniz. On beş ve yirmi dakika arasında bekledikten sonra soğuk su ile cildinizi yıkayın. Soğuk suyun önemli bir avantajı da cildinizin gerginleşecek, toparlanacak ve sarkmalara engel olacak olmasıdır. Son aşamada yüzünüzü maden suyu ile yıkamanız yararlı olacaktır. Maden suyu içerisinde bulunan mineraller ile yüzünüzü besleyer. Bu uygulamanın sonunda sakal kökleriniz beslenir ve yeni sakalların çıkması sağlanır.

Aloe vera

Aloe vera, kan dolaşımını hızlandırarak kıl foliküllerinin aktivitesini artırır. Sakal kıran hastalığının ilk aşamalarında aloe vera ile yapılacak tedavi, sakalların yeniden çıkmasını sağlayabilir. Bu uygulama için, aloe vera yaprağını kesip içinden çıkan jeli bir pamuk yardımıyla kıl kaybı olan bölgelere sürün. dakika bekledikten sonra yüzünüzü yıkayabilirsiniz. ay sürecek olan aloe vera tedavisi sakal kıran hastalığını büyük oranda tedavi edecektir.

Soğan suyu

Soğan suyu, kıl kaybı olan bölgelere uygulandığında olumlu sonuçlar gösterir. Öncelikle soğan suyunu cildinizin küçük bir bölgesinde deneyip tahrişe yol açıp açmayacağını kontrol edin. Eğer herhangi bir yan etkisi yoksa, soğan suyunu sakal kıran tedavisinde kullanabilirsiniz.sakal_kiran_nedir_ve_nasil_tedavi_edilir

Sakal ekimi

Sakal ekimi, sakal kıran tedavisinde diğer tedaviler başarılı olmadığı takdirde birçok hasta tarafından tercih edilen bir operasyondur. Dökülen sakalların yenisi çıkmadığı durumlarda sakal ekimi yapılmasında herhangi bir sakınca yoktur. Sakal ekimi; donör bölgeden alınan kıl köklerinin sakal çıkmayan bölgelere nakledilmesi işlemidir. Sakal ekiminde, saç ekimine benzer şekilde FUE tekniği kullanılır. Donör bölgelerden saç kökleri tek tek alınarak sakalın olmadığı bölgeye nakledilir. Sakal ekimi operasyonu lokal anestezi altında gerçekleştirildiği için herhangi bir ağrı ya da acı hissi olmaz. Operasyondan sonraki süreçte de herhangi bir dikiş izi oluşmamaktadır. Sakal ekimi, ağrısız ve dikiş izi bırakmaması özelliğiyle birçok erkek tarafından tercih edilen bir uygulamadır. Sakal ekimi, mutlaka estetik cerrahların bulunduğu kliniklerde ve hastanelerde uygulanmalıdır. Estetik cerrahide tüm operasyonlarda olduğu gibi, sakal ekimi konusunda yalnızca profesyonel cerrahlar ile görüşmeli, alanında deneyimi olmayan, bu alanda verdiği hizmetler insanı şüpheye düşüren kişiler ile sakal ekimi ve diğer cerrahi operasyonlar konusunda kesinlikle görüşülmemelidir.

Sadbee Sadbe Saç Yardımcı Roll-on 8 Ml

Tıbbi adıyla Alopesi Areata denilen rahatsızlık bireyin saç, kaş ya da sakalında çok kısa sürede meydana gelen bölgesel bir dökülme türüdür. Otoimmün bir rahatsızlık olarak bilinir. Bu rahatsızlıkta saç üretimi yavaşlar, olanlar da hızla dökülür. Sadbe saçkıran ilacı bu rahatsızlığın tedavisi için destekleyici ve sonuç odaklı bir formüle sahiptir. Saç, sakal, kaş ve bıyıkta meydana gelen bu rahatsızlığa doğal bir çözüm alternatifi sunan Sadbee aşamalı bir şekilde kullanılır. Başlangıçtan itibaren ilk üç ay binde birlik solüsyon şeklinde uygulanır. Sonrasında ise oran artırılarak devam eder. Sadbe saçkıran ürünü roll-on şeklindeki başlığı sayesinde kolayca sürülür ve direkt olarak problemli alana etki eder. Bu sayede ilaç kolaylıkla sorunlu yüzeye yayılır ve etkili bir iyileşme vadeder.

  • Doğal içerikli formül
  • İmmünoterapi etkisi
  • Alternatif destekleyici

Sadbee Saçkıran Tedavisine Yardımcı Roll-On Özellikleri

Sadbee Saçkıran Tedavisine Yardımcı Roll-On Özellikleri

Sadbe roll-on Squarik Asit Di Butil Ester denilen ve saçkıran tedavisi için hazırlanan karışımdır. Direkt olarak kıl köklerine uygulanan immünoterapi yöntemidir. Bu yöntem, rahatsızlığın tekrar oluşmasını önler. Kıl köklerine zarar veren maddeleri durdurur. Ürün başlangıçta binde bir yoğunlukta kullanılmaya başlanır ve ilk üç ay böyle devam eder. Sonrasında yüzde birlik oranda rahatsızlığın durumuna göre kullanımına devam edilir. Böyle probleminiz varsa Sadbee Sadbe saçkıran tedavisine yardımcı roll-on 8 ml ürününü saçlarınızda, kaş ve sakallarınızda güvenle kullanabilirsiniz. Aynı zamanda rahatsızlığa sahip olan arkadaş ve yakınlarınıza da önerebilirsiniz. Ürün zararlı katkı maddesi içermez ve doğal formül olarak kullanıma hazırlanır. Bu solüsyonu roll-on yapısı ile kontrollü bir şekilde bölgeye sürerek ihtiyacı kadar sıvıyı deriye yedirebilirsiniz. Böylece uygun dozda kullanarak ürün israfını önleyebilirsiniz.

Sadbee Saçkıran Tedavisine Yardımcı Roll-On 8 ml Yorumları

Sadbee Saçkıran Tedavisine Yardımcı Roll-On 8 ml Yorumları

Sadbee Sadbe saçkıran tedavisine yardımcı roll-on 8 ml yorumları size ürün kullanımı hakkında önemli bilgiler sunar. Ürün hakkındaki müşteri deneyimleri, yorum ve puanlarla birlikte satın alma aşamasında size birçok avantaj sağlar. Saçkıran tedavisinde etkili olan kodlu ürün hakkındaki yorumlar, hızlı ve etkili sonuç alındığına dair bilgiler verir. Doğru şekilde ve yeterli zaman aralıklarında uygulandığında istenen sonuca ulaşıldığını gösterir. Ürünün roll-on başlığının kapağı açılarak sorunlu bölgeye yavaşça sürülür. Solüsyon tüm bölgeye yayılıncaya kadar uygulanır. Başlığı sayesinde fazla ilaç akmaz ve istenilen dozda sürülüp bırakılır. İlaç içerisindeki procain damarların genişlemesini sağlar. Sürüldükten sonra bundan dolayı hafif sıcaklık ve yanma hissi olabilir. Bu olağan bir durumdur; herhangi bir sıkıntı veya yan etki yaratmaz. Ürünü kullanıp istediğiniz sonuca ulaştığınızda kontrollü şekilde bırakabilirsiniz.

Sadbee Saçkıran Tedavisine Yardımcı Roll-On 8 ml Fiyatı

Sadbee Saçkıran Tedavisine Yardımcı Roll-On 8 ml Fiyatı

Sadbee Sadbe saçkıran tedavisine yardımcı roll-on 8 ml fiyatı ürünün hazırlık süreçleri ve içerisindeki maddeler göz önüne alınarak belirlenir. Doğal ham maddelerle hazırlanması, ambalaj boyutu, saklama koşulları ve şişe tasarımı ürün fiyatlandırmasında etkilidir. Tüm cilt tiplerine uygun olması ve sakal, kaş veya bıyıkta meydana gelen saçkıran probleminin tedavisinde kullanılması önemli avantajıdır. İçerisinde zararlı herhangi katkı maddesi bulunmaz. Ürünle tedavide yaşanan tek sorun uyumdur. Bazı kişilerde ilk süre ve dozlarda etkili olurken bazılarında daha uzun süreli kullanım gerekebilir. Bu durumda ürünü kullanan bireylerin istikrarlı şekilde uygulamaya devam etmeleri gerekir. Böylece istenen sonuca ulaşabilir ve randıman alabilirsiniz. Sadbe marka ilacın fiyatı tüm müşterilerin ulaşabileceği ideal rakam aralığında bulunur. Eğer saçkıran problemi yaşıyorsanız veya yaşayan tanıdıklarınız varsa ürünü Trendyol’dan kolaylıkla sipariş vererek faydalanabilirsiniz.

nest...

gelişim planı örnekleri 2022 doğum borçlanmasi ne kadar uzaktaki birini kendine aşık etme duası 2021 hac son dakika allahümme salli allahümme barik duası caycuma hava durumu elle kuyu açma burgusu dinimizde sünnet düğünü nasil olmali başak ikizler aşk uyumu yht öğrenci bilet fiyatları antalya inşaat mühendisliği puanları malta adası haritada nerede