bobstiller şarkısı dinle okul öncesi / Bob Stiller Dinle mp3 indir

Bobstiller Şarkısı Dinle Okul Öncesi

bobstiller şarkısı dinle okul öncesi

1 İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZ ATLARI SINIFI OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ

2 KAZANIM VE GÖSTERGELERİMİZ Bilişsel Gelişim Kazanım 1: Nesne/durum/olaya dikkatini verir. (Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Dikkatini çeken nesne/durum/olaya yönelik sorular sorar. Dikkatini çeken nesne/durum/ olayı ayrıntılarıyla açıklar.) Kazanım 2:Nesne/durum/olayla ilgili tahminde bulunur. (Nesne/durum/olayın ipuçlarını söyler. Tahmini ile ilgili ipuçlarını açıklar. Gerçek durumu inceler. Tahmini ile gerçek durumu karşılaştırır.) Kazanım 3: Algıladıklarını hatırlar. (Nsene/durum/olayı bir süre sonra yeniden söyler. Hatırladıklarını yeni durumlarda kullanır.) Kazanım 4. Nesneleri sayar. (İleriye/geriye doğru birer birer ritmik sayar. Belirtilen sayı kadar nesneyi gösterir. Saydığı nesnelerin kaç tane olduğunu söyler. Sıra bildiren sayıyı söyler.) Kazanım 5. Nesne yada varlıkları gözlemler. (Nesne/ varlığın adını söyler. Nesne/varlığın rengini söyler. Nesne/varlığın şeklini söyler. Nesne/varlığın büyüklüğünü söyler. Nesne/varlığın uzunluğunu söyler. Nesne/varlığın rengini, şeklini, kokusunu, tadını, miktarını ve kullanım amaçlarını söyler.) Kazanım 6. Nesne ya da varlıkları özelliklerine göre eşleştirir. Nesne/varlıkları birebir eşleştirir. Nesne/varlıkları dokularına göre ayırt eder, eşleştirir. Eş nesne/varlıkları gösterir.) Kazanım 7. Nesne ya da varlıkları özelliklerine göre gruplar. (Nesne/varlıkları rengine göre gruplar,nesne/varlıkları dokusuna, sesine, yapıldığı malzemeye, tadına, kokusuna, miktarına ve kullanım amaçlarına göre gruplar.) Kazanım 8. Nesne ya da varlıkların özelliklerini karşılaştırır. (Nesne/varlıkların miktarını ayırt eder, karşılaştırır) Kazanım Mekânda konumla ilgili yönergeleri uygular. (Nesnenin mekândaki konumunu söyler. Yönergeye uygun olarak nesneyi doğru yere yerleştirir. Mekânda konum alır. Harita ve krokiyi kullanır.) Kazanım Geometrik şekilleri tanır. (Gösterilen geometrik şeklin ismini söyler. Geometrik şekillerin özelliklerini söyler. Geometrik şekillere benzeyen nesneleri gösterir.) Kazanım Günlük yaşamda kullanılan sembolleri tanır. (Verilen açıklamaya uygun sembolü gösterir. Gösterilen sembolün anlamını söyler.) Kazanım Neden-sonuç ilişkisi kurar. (Bir olayın olası nedenlerini söyler. Bir olayın olası sonuçlarını söyler.)

3 KAZANIM VE GÖSTERGELERİMİZ Kazanım Zamanla ilgili kavramları açıklar. (Olayları oluş zamanına göre sıralar. Zaman ile ilgili kavramları anlamına uygun şekilde açıklar. Zaman bildiren araçların işlevlerini açıklar.) Kazanım Problem durumlarına çözüm üretir. (Problemi söyler. Probleme çeşitli çözüm yolları önerir) Kazanım Nesne/sembollerle grafik hazırlar. (Nesneleri kullanarak grafik oluşturur. Nesneleri sembollerle göstererek grafik oluşturur. Grafiği oluşturan nesneleri ya da sembolleri sayar. Grafiği inceleyerek sonuçları açıklar.) Sosyal ve Duygusal Gelişim: Kazanım 2: Ailesiyle ilgili özellikleri tanıtır. (Anne/babasının adını, soyadını, mesleğini vb. söyler. Anne/babasının saç rengi, boyu, göz rengi gibi fiziksel özelliklerini söyler. Teyze/amca gibi yakın akrabalarının isimlerini söyler.) Kazanım 3. Kendini yaratıcı yollarla ifade eder. (Duygu, düşünce ve hayallerini özgün yollarla ifade eder. Nesneleri alışılmışın dışında kullanır. Özgün özellikler taşıyan ürünler oluşturur.) Kazanım 5. Bir olay ya da durumla ilgili olumlu/olumsuz duygularını uygun yollarla gösterir. ( Olumlu/olumsuz duygularını olumlu sözel ifadeler kullanarak açıklar. Olumsuz duygularını olumlu davranışlarla gösterir.) Kazanım Sorumluluklarını yerine getirir. (Sorumluluk almaya istekli olduğunu gösterir. Üstlendiği sorumluluğu yerine getirir Sorumluluklar yerine getirilmediğinde olası sonuçları söyler) Kazanım Estetik değerleri korur. (Çevresinde gördüğü güzel ve rahatsız edici durumları söyler. Çevresini farklı biçimlerde düzenler. Çevredeki güzelliklere değer verir.) Kazanım Kendine güvenir. (Grup önünde kendini ifade eder. Gerektiği durumlarda farklı görüşlerini söyler. ) Motor Gelişim: Kazanım 1. Yer değiştirme hareketleri yapar. (Yönergeler doğrultusunda yürür. Yönergeler doğrultusunda koşar. Belli bir yükseklikten atlar. Belli bir yüksekliğe zıplar. Belli bir yüksekliğe tırmanır. Tırmanılan yükseklikten iner. Engelin üzerinden atlar. Koşarak bir engel üzerinden atlar. Kayma adımı yaparak belirli mesafede ilerler.) (Ağırlığını bir noktadan diğerine aktarır. Atlama ile ilgili denge hareketlerini yapar.)

4 KAZANIM VE GÖSTERGELERİMİZ Kazanım 2. Denge hareketleri yapar. (Çizgi üzerinde yönergeler doğrultusunda yürür.) Kazanım 3. Nesne kontrolü gerektiren hareketleri yapar. (Küçük topu tek elle yerden funduszeue.infoel ve eşli olarak nesneleri kontrol eder. Küçük top ile omuz üzerinden atış yapar. Atılan topu elleri ile tutar. Koşarak duran topa ayakla vurur. Raket/sopa ile sabit topa vurur. Topu olduğu yerde ritmi olarak sektirir. Farklı boyut ve ağırlıktaki nesneleri hedefe atar. İp atlar. Nesneleri kaldırır. Nesneleri taşır. Nesneleri çeker. Nesneleri iter.) Kazanım 4. Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. Nesneleri toplar. Nesneleri üst üste dizer. Nesneleri yan yana dizer. Nesneleri iç içe dizer. Nesneleri ipe vb. dizer. Nesneleri değişik malzemelerle bağlar. Malzemelere elleriyle şekil verir. Malzemelere araç kullanarak şekil verir. Nesneleri takar, çıkarır. Değişik malzemeler kullanarak resim yapar. Nesneleri yeni şekiller oluşturacak biçimde bir araya getirir. Malzemeleri keser, yapıştırır. Malzemeleri değişik şekillerde katlar. Nesneleri kaptan kaba boşaltır. Nesneleri kopartır, yırtar. Nesneleri çeker/gerer. Nesneleri açar/kapar. Kalemi doğru tutar. Kalem kontrolünü sağlar. Çizgileri istenilen nitelikte çizer. Nesneleri sıkar. Nesneleri döndürür.) Kazanım 5. Müzik ve ritim eşliğinde hareket eder. (Bedenini, nesneleri ve vurmalı çalgıları kullanarak ritim çalışması yapar. Olumlu/olumsuz duygularını olumlu sözel ifadeler kullanarak açıklar. Olumsuz duygularını olumlu davranışlarla gösterir.) Kazanım Sorumluluklarını yerine getirir. (Sorumluluk almaya istekli olduğunu gösterir. Üstlendiği sorumluluğu yerine getirir. Sorumluluklar yerine getirilmediğinde olası sonuçları söyler) (Grup önünde kendini ifade eder. Gerektiği durumlarda farklı görüşlerini söyler.) Dil Gelişimi: Kazanım 2. Sesini uygun kullanır. Göstergeleri (Konuşurken nefesini doğru kullanır. Konuşurken söylerken sesinin tonunu, hızını ve şiddetini ayarlar.) Kazanım 3. Söz dizimi kurallarına göre cümle kurar. (Düz cümle, olumsuz cümle, soru cümlesi ve bileşik cümle kurar. Cümlelerinde öğeleri doğru kullanır.) Kazanım 5. Dili iletişim amacıyla kullanır. ( Konuşma sırasında göz teması kurar. Sohbete katılır. Konuşmak için sırasını bekler. Duygu, düşünce ve hayallerini söyler. Duygu ve düşüncelerinin nedenlerini söyler.)

5 KAZANIM VE GÖSTERGELERİMİZ Kazanım 6. Sözcük dağarcığını geliştirir. (Dinlediklerinde yeni olan sözcükleri fark eder ve sözcüklerin anlamlarını sorar. Sözcükleri hatırlar ve sözcüklerin anlamını söyler. Yeni öğrendiği sözcükleri anlamlarına uygun olarak kullanır. Zıt anlamlı, eş anlamlı ve eş sesli sözcükleri kullanır.) Kazanım 7. Dinlediklerinin/izlediklerinin anlamını kavrar. (Sözel yönergeleri yerine getirir. Dinlediklerini/izlediklerini açıklar. Dinledikleri/ izledikleri hakkında yorum yapar.) Kazanım 8. Dinlediklerini/izlediklerini çeşitli yollarla ifade eder. (Dinledikleri/izledikleri ile ilgili sorular sorar. Dinledikleri/izledikleri ile ilgili sorulara cevap verir. Dinlediklerini/izlediklerini başkalarına anlatır.) Kazanım 9. Sesbilgisi farkındalığı gösterir. (Sözcüklerin başlangıç seslerini söyler. Sözcüklerin sonunda yer alan sesleri söyler. Aynı sesle başlayan sözcükler üretir. Aynı sesle biten sözcükler üretir.) Kazanım Görsel materyalleri okur. (Görsel materyalleri inceler. Görsel materyalleri açıklar. Görsel materyallerle ilgili sorular sorar. Görsel materyallerle ilgili sorulara cevap verir.) Kazanım Okuma farkındalığı gösterir. (Çevresinde bulunan yazılı materyaller hakkında konuşur. Yetişkinden kendisine kitap okumasını ister. Okumayı taklit eder. Okumanın günlük yaşamdaki önemini açıklar.) Kazanım Yazı farkındalığı gösterir. (Duygu ve düşüncelerini yetişkine yazdırır. Yazının günlük yaşamındaki önemini açıklar. Çevresindeki yazıları gösterir. Yazılı materyallerde noktalama işaretlerini gösterir. Yazının yönünü gösterir.) Kazanım 2. Giyinme ile ilgili işleri yapar. (Giysilerini çıkarır. Giysilerini giyer. Ayakkabılarını çıkarır. Ayakkabılarını giyer. Düğme açar. Ayakkabı bağcıklarını çözer. Ayakkabı bağcıklarını bağlar.) Kazanım 5. Dinlenmenin önemini açıklar.

6 KONULARIMIZ Kış mevsimi Doğada meydana gelen değişiklikler İletişim İletişim araçları Bitkiler Besinler Sebze ve meyveler Tahıllar Gems: Penguenler BELİRLİ GÜN VE HAFTALARIMIZ Enerji Tasarrufu Haftası (ocak ayının ikinci haftası) GEMS GEMS: PENGUENLER Yaptığımız Etkinlikler Ne biliyoruz? Ne öğrenmek istiyoruz? Ne öğrendik? konulu beyin fırtınası Afiş Hazırlama Kendi Penguenlerimizi Oluşturma Penguen Bul Oyunu Penguenlerin yaşam alanlarını öğrendik Penguenler ile ilgili grafik çalışması Penguenler ile ilgili eğitici cd izleme Penguenler ile ilgili sunum Sanat etkinliğinde penguen yapımı

7 KAVRAMLARIMIZ Renk: Kırmızı, Sarı Geometrik Şekil: Daire, Çember, Üçgen Kare, elips, Boyut: Büyük-Orta-Küçük Miktar: Az-Çok, Ağır-Hafif, Boş-Dolu, Yarım Tam, Sayı/ Sayma: rakamları Yön/ Mekânda Konum: Önünde Arkasında, Altında-ortasında-Üstünde, İçinde -Dışında Duyu: Sıcak-Soğuk-Ilık, Sert-Yumuşak, Tüylü-Tüysüz, Kokulu-Kokusuz, Parlak- Mat, Taze-Bayat, Sesli-Sessiz Duygu: Mutlu, Üzgün, Kızgın Zıt: Aynı-Farklı-Benzer, Açık Kapalı, Hızlı-Yavaş, Eski -Yeni, Başlangıç-Bitiş, Doğru Yanlış Zaman: Önce Şimdi-Sonra NELER YAPTIK? Enerji tasarrufu haftası ile ilgili sohbet edip eğitici video izledik. İletişim ve iletişim araçlarını tanıdık. Gelişim raporlarımızı aldık.??????? Okula Kavuştum Partisi yaptık Aydınlık Bir Gelecek İçin adlı tiyatroyu izledik. Tak Takıştır partimizi yaptık. Sevgi Günü nü kutladık. Okulumuzda Gün Partisi yaptık. Diş Hekimliği mesleğini tanıdık. HİKAYELERİMİZ Elif Doktora Gidiyor Neşeli Balina Tonton Oyunu Kurtarıyor Postacı çocuk sürpriz Davet DENEY UYGULAMALARI Buharla Şişen Balon adlı deney, Durgun Elektrik Deneyi Erime Donma deneyi Karbonatla Şişen Balon deneyi Kurallar telefon Mevsimlere Güzelleme Çam ağacı ile Meşe ağacı, Kaldırımdaki ağaç çiçeği, Limon Ağacının Şarkısı, AYIN DÜNYA ÇOCUK KLASİĞİ Heidi AYIN ÖZDEĞERİ Saygı

8 ŞARKILARIMIZ GÖKYÜZÜ KİMİN Balıkların yüzdüğü Kurbağaların güldüğü Dereler kimin? Uçurtmanın uçtuğu Bulutların koştuğu Gökyüzü kimin? Eğer birileri doğamızı çalmak isterse, birileri ağaçları kesmek isterse Dur! hepsi bizim dur! hepimizin Değirmenin döndüren Kokuları gezdiren Rüzgarlar kimin? Baykuşları dinleyen Böcekleri gizleyen Ağaçlar kimin? Eğer birileri doğamızı çalmak isterse, birileri ağaçları kesmek isterse Dur! hepsi bizim dur! hepimizin UZUN KULAKLI TAVŞAN Hop hop hop Uzun kulaklı tavşanlı Havucumu sen mi yedin Aferin sana Şarkı söyleyerek Bir iki üç zıpla hey Tik tiki tik tik tik tik Aferin sana Şarkı söyleyerek Bir,iki,üç zıpla hey MEYVE SEBZE Meyve sebze herkes yemeli Çünkü onlar bol vitaminli Onları yemezse çocuklar Pembe olmaz yanaklar Havuç gel gel yanına diyor Ispanaklar tat veriyor Lahana köşede gülüyor Maydonozlar tat veriyor

9 BOBSTİLER ŞARKISIN Bobstiller stiller Asfalttan geçemezler Sebebi sebebi cepleri dolu leblebi. Bobstilin şapkası, Sankide vapur bacası, Sebebi sebebi cepleri dolu leblebi. Bobstilin kravatı, Sankide vapur halatı, Sebebi sebebi cepleri dolu leblebi. ŞARKILARIMIZ HAYDİ ORMANA GİDELİM Haydi ormana gidelim. doğayı keşkedelim Gözlerimiz cin gibi. Dinleyelim dikkatli Şu çalının arkasından değişik bir ses geldi dedi bil Bakalım o neydi? KURBAĞA Afferin sana. Haydi ormana gidelim. doğayı keşkedelim Gözlerimiz cin gibi. Dinleyelim dikkatli Şu çalının arkasından değişik bir ses geldi dedi bil Bakalım o neydi? BAYKUŞ Afferin sana. Haydi ormana gidelim. doğayı keşkedelim Gözlerimiz cin gibi. Dinleyelim dikkatli Şu çalının arkasından değişik bir ses geldi dedi bil Bakalım o neydi? MAYMUN Afferin sana. Haydi ormana gidelim. doğayı keşkedelim Gözlerimiz cin gibi. Dinleyelim dikkatli Şu çalının arkasından değişik bir ses geldi dedi bil Bakalım o neydi? ASLAN Afferin sana.

10 KİRAZ AĞACI Bahçemizde bir kiraz ağacı var Sonbahar da yaprakları dökülür (eller aşağı doğru sallanır) Her taraf yaprakla dolar ( yerler gösterilir) Kış gelince, kar yağar,soğuktan donar(üşüme hareketi yapılır) İlkbaharda dalları yeşerir,çicekleri açar (eller açılır,kapanır) Yaz gelince ağacımız kirazla dolar (iki elle daire çizilir) Kirazları toplarım (toplama hareketi yapılır) Kulağıma küpe yaparım ( kulağa takılır) KAR TANELERİ Kar taneleri geliyor gökyüzünden Uçuyor etrafında. Kar taneleri dans ediyor rüzğarla Sonra yeri kaplıyor yavaşça. (Kollar yukarda, parmaklar aşağı doğru sallanır) (Kollar yukarıda sağa ve sola hareket sola hareket ettirilir. Sonra yavaşça dizler üstüne konur.) HABER VAR Bir telefonumuz var,zır zır ağlar(eller yumulur,bir elin başparmağı kaldırılır.aşağı doğru ağlama hareketi yapılır) Bir bakarım ninem funduszeue.info bakarım dedm (Başparmak sağa ve sola hareket ettirilir) Bie televizyonumuz var,bize her gece ayrı haberler sunar (Vücut ile oynama hareketi yapılır) Radyomuz var,dili var ağzı yok Ama bize en güzel şarkıları söylüyor Kim o, gelen kim? (Şaşkınlık hareketi yapılır) Aaaa postacı (Yandan postacı çantası düzeltiliyormuş gibi yapılır) Bana rengarenk mektuplar veriyor. (Bir avuç içinde diğer el ile çıkarma hareketi yapılır) Haber var sana diyor. (El ile karşıdaki işaret ederek gösteri- lir)

11 TEKERLEMELERİMİZ BİBERLER Biberler biberler Tramvaya binerler Tramvaydan inerler Otobüse binerler Oo can can Ne getirdi amcam Domatesle patlıcan HANIM KIZI Çan çan çikolata, Hani bize limonata? Limonata bitti, Hanım kızı gitti. Nereye gitti? İstanbul&#;a gitti. İstanbul&#;da ne yapacak? Terlik pabuç alacak. Terliği pabucu ne yapacak? Düğünlerde şıngır mıngır oynayacak.

12 İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ANAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KİTAP ANALİZİ KİTABIN ADI-SOYADI: LİMON AĞACININ ŞARKISI YAŞI: 4 KİTAP NEREDE DOĞDU: İstanbul YENİ ÖĞRENİLEN KELİMELER: * Şakımak * Kanarya * Fidan * Kök gövde dal * Çit * Miskin * Bilge * Gözü kamaşmak * Mayhoş KİTABIN KONUSU: Bir kanaryanın ağzından, l imon fidesininin büyüme hikayesi keyifli bir şekilde anlatılıyor. KAHRAMANLARI: Kanarya limon ağacı- aydede Sarman kedi - Güneş SONUÇ: Kanaryanın limon ağacından ayrılıp, yeni bir fideye doğru yolculuğa çıkmasıyla paylaşmanın önemi vurgulanıyor.

13 DERSLERİMİZDEN GÖRÜNTÜLER Ayın öz değeri olan Saygı hakkında sohbet edip, Lütfen Beni Dinleyin adlı kitabı Betül Öğretmenimizden dinledik. Aydınlık Bir Gelecek İçin adlı tiyatro oyununu izledik.

14 Drama dersimizde Yakala-Söyle oyunu oynadık. Tak-Takıştır partisinde çok eğlendik.

15 Tak Takıştır partimizden görüntüler.

16 Gems etkinliğinde penguenlerimizi oluşturuyoruz. Kitap gününde öğretmenimiz Tonton Oyunu Kurtarıyor adlı kitabı okuyor.

17 Sevgi Gününden bir görüntü. Deney uygulamaları dersimizde Buharla Şişen Balon adlı deneyi uyguladık.

18 Yüzme dersindeyiz. Dünya çocuk klasiklerinden Heidi adlı masalı dinledik.

19 Okuma-Yazmaya Hazırlık dersindeyiz. Görsel sanatlar dersindeyiz.

20 Türkçe dil etkinliğinde meyve ve sebzeleri tanıdık.

21 Bahçeye büyüteçlerimizle inip bitkileri yakından inceledik.

22 Okuluma Kavuştum Partisi nde doyasıya dans ettik.

23 Kardeş okul projemiz için getirdiklerimizi koliledik ve yerine ulaştırdık. İngilizce dersimizden bir görüntü.

24 Müzik atölyemizde yeni şarkılarımız öğrendik.

25 Okulumuza gelen diş hekimi misafirimizden mesleği hakkında bilgi edindik. Sanat etkinliğinde çok eğleniyoruz

26 Okulumuzda Gün Partisi yaptık. Çeşitli oyunlar oynadık.

27

28 Günümüzden bir diğer aktivitemiz. Bu ay ki mutfak etkinliğimizde Pizza yaptık.

29 Hem yaptık hem de afiyetle yedik:)

30 Kutu oyunlarını çok seviyoruz

31 BEYİN FIRTINASI SORU: Ağaçların yapraklarında neden çizgiler vardır? BETÜL: Çünkü; yaprakların üçgen kısımlarını tutmak için, ÇINAR: Çünkü; yırtık kısımlarını tutmak için, MERT CESUR: Yaprağa benzesin diye, AZEB: Ağaçlarda olduğu için, ALEN: Yazın dökülmesin diye, İREN: Çünkü; kendileri mis koksun diye, METE: Yaprakları korumak için çizgileri vardır. GÖKTUĞ: Çünkü; yeşil rengi belli olsun diye, ZERİNAZ: Yaprakları güzel olsun diye, DEFNE: Yaprak olduğu belli olsun diye, TALYA: Başka mevsime geçmek için, ATLAS EGE: Ağaçların yaşaması için, NİSA NUR: Çünkü; sonbahar gelsin diye, ECE: Çünkü; yaprağın sapı da vardır. Sapıyla ağacın dalına saplanır. ASIM KEREM: Ağaçlar canlı olduğu için, MERT TEKİN: Çünkü; toprağa tutunmak için, MEHMET TANERİ: Çünkü; yaprak büyüsün diye, SIRAÇ: Çünkü; yaprakları olsun diye, RÜZGAR: Yaprakların olması için,

32 İSTEK Kaşgarlı Mahmut Kindergarten English Newsletter JANUARY FEBRUARY b We revised and focused on the numbers and colours. Sayıları ve renkleri tekrar ettik ve üzerlerinde çalıştık. We learned anlmals. Hayvanları öğrendik. We learned food and beverages. Bazı yiyecek ve içecekleri öğrendik. We learned the language structure I like/ I don t like. Dil yapılarından Severim/ Sevmem. yapısını öğrendik. We learned the songs, Let s Go to the Zoo, Do You Like Broccoli? and Chocolate Cake. Let s go to the Zoo, Do You Like Broccoli?, Chocolate Cake. şarkılarını öğrendik. We danced to the songs. Şarkılarla dans ettik. We played games. Oyunlar oynadık. We did colouring activities. Boyama aktviteleri yaptık. We did drama activities. Drama aktiviteleri yaptık. We did craft activities. El işi aktiviteleri yaptık. We watched video in English. İngilizce video izledik. Rabbit (tavşan), turtle (kaplumbağa), fish (balık), frog (kurbağa), snail (salyangoz), bee (arı), bird (kuş), butterfly (kelebek), duck (ördek), cat (kedi), juice (meyve suyu), cheese (peynir), chocolate (çikolata), yoghurt (yogurt), milk(süt), egg (yumurta), apple (elma), banana (muz), biscuit (bisküvi), bread (ekmek)

33 DO YOU LIKE BROCCOLI? Do you like broccoli? Yes, I do. Yes, I do. Do you like icecream? Yes, I do. Yes, I do. Do you like broccoli ice-cream? No, I don t. Yucky! Do you like doughnuts? Yes, I do. Yes, I do. Do you like Juice? Yes, I do. Yes, I do. Do you like doughnut juice? No, I don t. Yucky. Do you like popcorn? Yes, I do. Yes, I do. Do you like pizza? Yes, I do. Yes, I do. Do you like popcorn pizza? No, I don t. Yucky.

34 CHOCOLATE CAKE Words have rhythms. We can use our sticks and drums to tap out the rhythms of the words. Let s tap out the rhythms of a really delicious meal. What shall we start with? How about? Chicken rice and peas. Hands up who likes chicken rice and peas. Yummy, yummy, yummy! Put in my tummy. I like, you like, chicken rice and peas. I m so thirsty. What shall we have to drink? How about? Blackcurrant juice. Hands up who likes blackcurrant juice. Yummy, yummy, yummy! Put in my tummy. I like, you like, blackcurrant juice. Want any pud? Mmm pudding! How about? Chocolate cake. Hands up who likes chocolate cake. Yummy, yummy, yummy! Put in my tummy. I like, you like, chocolate cake.

35 Let&#;s Go To The Zoo! Stomp like elephants! Let&#;s go to the zoo. And stomp like the elephants do. Jump like kangaroos. Let&#;s go to the zoo. And jump like the kangaroos do. Swing like monkeys. Let&#;s go to the zoo. And swing like the monkeys do. Waddle like penguins. Let&#;s go to the zoo. And waddle like the penguins do. Slither like snakes. Let&#;s go to the zoo. And slither like the snakes do. Swim like polar bears. Let&#;s go to the zoo. And swim like the polar bears do. Let&#;s go to the zoo. And dance like the animals do. Let&#;s go to the zoo. And dance like the animals do.

36

37 ASSISTANT OF THE WEEK ASSISTANT OF THE WEEK

38 DOST KERVANI ŞEHİRDEN KÖYE YOLCULUK SOSYAL SORUMLULUK PROJEMİZ Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulumuza verilen Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Erzurum ili Aşkale ilçesi Kavurmaçukuru Köyü Anaokulu nu Kardeş Okul seçerek bir yardım kampanyası başlattık. Okul Aile Birliği üyelerimiz kardeş okul yararına okulumuzda kermes düzenlediler. Okulumuzun üst sınıf öğrencileri gönüllü olarak çalıştılar. Kocaman yürekli öğrencilerimiz ve siz değerli velilerimizin de desteği ile toplanan ihtiyaç malzemelerini bir temsilci grubu ile kardeş okulumuzu ziyaret ederek teslim ettik. Pırıl pırıl öğrenciler ve genç, idealist öğretmenler tarafından sevinçle karşılandık. Kavurmaçukuru Köyü Anaokulu nun minik öğrencilerinin, öğretmenlerine yazdırdıkları Teşekkür Mektubu hepimizi duygulandırdı. Görüntülü konuşma ortamı yaratarak kardeş okul öğrencileri ile okulumuz öğrencilerini birbirleriyle tanıştırma olanağı bulduk. Tüm bu organizasyonun her aşamasında bize destek olan değerli velilerimize, Okul Aile Birliği üyelerimize, gurur duyduğumuz Öğrencilerimize, öğretmenlerimize kısaca tüm İSTEK Ailemize teşekkür ederiz.

39

40 Sevgili Velilerimiz, Bu ay değerler eğitimi kapsamında öğrencilerimiz ile saygı konusunu ele aldık. TDK saygı kavramını bir şeye karşı dikkatli, özenli, ölçülü davranmaya sebep olan sevgi duygusu olarak tanımlamaktadır. Çocuklara sorduğumuzda ise şu yanıtları aldık: Uslu olmak Yaramazlık yapmamak Kurallara uymak Büyüklere iyi davranmak Nazik ve gururlu olmak Fakirlere yardım etmek Bastonu düşen dedeye yardım etmek Oyuncağın kolları koparsa anneye veya babaya götürüp tamir etmesini sağlamak J Mutlu olmak Çocukların iç dünyalarında soyut kavramların karşılıklarını bulmak şaşırtıcı ve çoğu zaman da eğlenceli olabiliyor. Peki, oldukça çeşitlilik gösteren saygı kavramını çocuklara biz nasıl anlattık? Ayın özdeğer çalışmasını yaparken kararlara saygı duyulması noktasından ele aldık. İnteraktif yapılan çalışmada Lütfen Beni Dinle isimli hikaye kitabımızı okuyup, sohbet ettik. Hikayenin konusu; çerçevesinde çocukların karşılaştıkları, saygı prensibine uymayan davranışlara nasıl tepki verildiği üzerineydi. Daha önceki çalışmalarımızda fiziksel şiddete karşı birlikte bulduğumuz Bana vuramazsın! projesini, saygı görmek istediğimiz zamanlarda Bana saygı göster! olarak çeşitlendirdik. Bir şey anlattığımız arkadaşımız bizi dinlemiyorsa, olumsuz sözcüklerin kullanımında, sıraya girdiğimizde sıramız ihlal ediliyorsa, oyuncağımız izinsiz bizden alınıyorsa, oyun kuralları bozuluyorsa, yapmak istemediğim şeyi yapmam için zorlanıyorsam, sağ ayağımızı yere vurup elimizi havaya kaldırıp Bana saygı göster diyoruz. Bu süreçte de çalışmamızın devamını sağlamak için sizler de saygı görmek istediğiniz zamanlarda bizim çalışmamızı kullanıp, aynı şekilde tepki verebilirsiniz. Evde veya yaşamınızın her alanında dikkat etmeniz gereken saygı unsurlarını belki birlikte düşünebilir, dikkat etmeniz gereken noktaları küçük bir toplantı ile birbirinize hatırlatabilirsiniz. Çocuğunuzun odasına girerken kapısını çalmak, yemek saatlerinde birbirinizi dikkatlice dinlemek (çocuklarımızın en büyük şikayetleri bu noktada idi J ), kıyafet seçimlerinde fikirlerini sormak, kötü kelime kullanımından kaçınmak gibi örnekler belki sohbetleriniz için sizlere de fikir verebilir. Unutmayın, özgüveni yüksek, hakkını arayan bir çocuk olması için bizler el ele çalışıyoruz. Bunu sağlamak adına fikirlerini özgürce ifade etmeleri önemine dikkat çekip, destekliyoruz. LÜTFEN ÇOCUKLARINIZA SAYGI GÖSTERİN! BetülKAYICI Anaokulu Psikoloğu


bob sitiler Çocuk Şarkısı, Bob Sitilerokul Şarkısı, Bob Sitiler Okul Şarkısı dinleyin. Eğlenceli çocuk şarkısı.
Şarkı Sözleri:
Bob sitiler sitiler
Asfalt yoldan geçemezler
sebebi sebebi cepleri dolu leblebi

Bob sitinin kravatı
Sankide vapur halatı
sebebisebebicepleri dolu leblebi

Bob sitinin şapkası
Sankide vapur bacası
Sebebi sebebi cepleri dolu leblebi

Bob sitinin ceketi
Of of da kokuyor balık eti
Sebebi sebebi cepleri dolu leblebi

Mırnav mırnav mırnav
İki kedi iki kedi
Biri çıkmış üst odaya
Biri inmiş alt odaya
Biraz sonra buluşmuşlar
Mırnav mırnav konuşmuşlar
Ben bir fare yakaladım
Ben tabakları yaladım
Of demişler çok yoruldum
Biraz sonra uyumuşlar mışıl mışıl uyumuşlar

Şarkıyı Dinleyin:

Gelen Aramalar:cepleri dolu leblebi sözleri,bob sitinin şapkası,cepleri dolu leblebi,sebebi sebebi cepleri dolu leblebi,bop sitiler şarkısı,bob cityler
Category: Türkçe Çocuk ŞarkılarıEtiketler: bob sitiler, bobstiller mp3 indir, bobstiller şarkı indir, bobstiller şarkısı dinle, bobstiller şarkısı indir, bobstiller şarkısını indir, cepleri dolu leblebi, cepleri dolu leblebi dinle, çocuk şarkıları , sebebi, sebebi sebebi cepleri dolu leblebi, yeni çocuk şarkıları

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası