lavanta yağı ağız kokusu / Ağız Kokusuna 9 Etkili Yöntem, Ağız Kokusu Çözümleri - Nefis Yemek Tarifleri

Lavanta Yağı Ağız Kokusu

lavanta yağı ağız kokusu

LAVANTA KOKUSU VE FAYDALARI

Evinizi çok seviyor ve dekoratif ögelerle düzenlemekten keyif mi alıyorsunuz? Ancak herkes gibi siz de özenerek dizayn ettiğiniz odalarınızda bir noktayı gözden kaçırıyor olabilirsiniz: Güzel koku. Kokular gözle görülmese de yaydıkları ferahlıkla bir evin en önemli dekoru haline gelebiliyor. Söz konusu güzel koku olduğunda ise akla öncelikli olarak lavanta geliyor.

Narin mor renginden topraksı çiçek kokusuna kadar lavantayla ilgili her şey zihninizde huzur veren bir his canlandırıyorsa yalnız değilsiniz, bilim de sizinle aynı fikirde. Aromaterapide kullanılan en popüler esansiyel yağlardan biri olan lavanta, güzel koku yaydığı kadar insan vücudu üzerinde de pek çok olumlu etkiye sahip. Kimi zaman bir dekor kimi zaman da hoş bir oda kokusu olarak kullanılan lavantanın faydaları hakkında ne kadar bilgiye sahipsiniz?

Lavanta kokusunun 10 faydası

Spa ve yoga salonlarının vazgeçilmezi olan lavantalar sinir sisteminden cilt tedavisine kadar birçok faydaya sahip. Söz konusu lavanta kokusu faydaları olunca liste bir hayli kabarık oluyor. İşte lavantanın en önemli 10 faydası:

  • Lavanta kokusunun en belirgin faydaları sinir sistemi üzerinde görülüyor. Sakinleştirici ve yatıştırıcı bir etki uyandırarak stres, kaygı, depresyon ve yorgunluk gibi rahatsızlıkların azaltılmasında yardımcı oluyor.
  • Lavantanın kokusu kadar yağıyla yapılan masajı da faydalı. Alnınıza, şakaklarınıza ve boynunuza yapacağınız lavanta yağı masajıyla baş ağrınızı yok edebilirsiniz.
  • Uyku probleminiz mi var? Geceleri odanızda yaratacağınız lavanta kokusuyla zihninizi ve vücudunuzu gevşetecek sağlıklı bir uyku uyuyabilirsiniz.
  • Lavanta yağı kadınlar için çileye dönüşebilen regl ağrılarından kurtulmak için de önemli çözümler sunuyor. Regl döneminde karın bölgenize lavanta yağı sürerek ani krampların etkisini en aza indirebilirsiniz.
  • Birçok cilt bakım formülünde de kullanılan lavantayı cildinize sürerek içeriğindeki antioksidanların cildinizi korumasını sağlayabilirsiniz.
  • Eğer egzamaya veya böcek ısırıklarının neden olduğu iltihaplı bir cilde sahipseniz ve bundan kurtulmak istiyorsanız lavantayı cildinize uygulayarak iltihap karşıtı özünden faydalanabilirsiniz.
  • Saymakla bitmeyen lavantanın faydalarından bir diğeri de kepek karşıtı olması. Lavanta ve zeytinyağı karışımıyla kafa derisine yapılacak masajlarla kepek ve diğer kafa derisi problemlerinden kurtulmak mümkün.
  • Sivilce ve aknelerle sonu gelmez bir mücadele içindeyseniz lavantanın anti bakteriyel özelliğinden yararlanabilirsiniz.
  • Çatlamış dudakları yumuşatmak için çeşitli kremler kullanıyor olabilirsiniz; ancak daha doğal bir çözüm olan lavantayı denemenizde fayda var. Lavanta yağını hindistancevizi yağıyla karıştırarak çatlamış dudaklarınıza bitkisel bir çözüm sunabilirsiniz.
  • Damıtılmış su ile seyreltilmiş lavanta yağının hücre yenilenmesini teşvik ederek yaraları daha hızlı iyileştirdiğine dair yaygın bir inanış da mevcut.

Air Wick ile lavanta esintilerini evinize taşıyın

Tüm bu özellikleriyle lavanta kokusu parfüm, temizlik malzemeleri ve ortam kokularında popüler bir seçenek olarak tahtını her zaman koruyor. Siz de lavantanın terapi etkili kokusunu evinizin her yerinde solumak istiyorsanız Air Wick ürünlerini tercih edebilirsiniz. Bu sayede lavanta bahçelerinin huzurunu evinize taşırken temizlik sonrası ferahlık hissini de uzun süre boyunca koruyabilirsiniz.

AirWick Freshmatic Lavanta ile hiçbir zahmete girmeden evinizin herhangi bir noktasını rahatlatıcı lavanta esintisiyle süsleyebilirsiniz. Zaman ayarlı otomatik spreyin hangi aralıklarla koku salınımı yapacağını ve yayılacak kokunun yoğunluğunu kendiniz belirleyebilirsiniz. Eğer arabanızın da lavanta ve papatya kokularının dinlendirici etkisiyle bezenmesini istiyorsanız yavaş salınımlı AirWick Decosphere Lavanta’yı tercih edebilirsiniz.

Lavanta oda kokusu popülerliğini yıllardır sürdüren yaygın bir seçenek. AirWick Lavanta Oda Spreyi ile ağır kokuları uzun süre boyunca odanızdan uzak tutabilirsiniz. Bergamotun kırmızı sardunya ile süslenmiş muhteşem uyumunu hissedeceğiniz lavantalı oda spreyini kumaşlarınız üzerinde de kullanabilirsiniz. 12 saate kadar kalıcılık sağlayan sprey sayesinde lavantanın huzur veren kokusunu her dokunuşta hissetmek mümkün.

Lavanta Yağı

İyileştirici özellikleriyle bilinen lavanta yağı hakkında bilgi sahibi olmak gerekir. Lavanta yağının kullanımı binlerce yıl öncesine dayanır. Özellikle alternatif tıpta oldukça önemli bir yere sahiptir. Bu yağ, haricî olarak uygulanabildiği gibi suya katılarak şifa amacıyla tüketilebilir. Saf lavanta yağının hem cilt hem de sağlık açısından faydaları inkâr edilemez. Bu özelliğiyle çok yönlü bir kullanım sunar. Hem evlerde kişisel kullanıma yönelik tercih edilebilir hem de büyük tesislerde kullanılır. Lavanta yağının içeriği markasına ve formülüne göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle farklı formüle sahip olan ürünlerin, içeriği değişik olabilir.

Organik lavanta yağının birden fazla yapım aşaması vardır. Bu şifalı ürünün yapımına başlarken öncelikle lavanta çiçekleri kaynatılır. Belirli bir sıcaklığa ulaştıktan sonra lavanta suyunun buharı damıtma işleminden geçirilir. Damıtılan buhardan ise yağ elde edilir. Göz alıcı bir renge ve büyüleyici bir aromaya sahip olan lavanta yağı, bu şekilde üretilir. Bu işlem, doğal yağ üretim yöntemleri arasında yer alır. Böylece saf bitkisel yağ elde edilir.

Lavanta ve yağının kokusunun stres azaltıcı etkisi bulunur. Günlük yaşamın stresinden kaçmak için, bu yağı kullanabilirsiniz. Ürünün kokusunu içinize çekerek veya yağı bileklerinize sürerek rahatlayabilirsiniz. Buna ek olarak migren kaynaklı baş ağrıları için kullanabilirsiniz. Lavanta yağının doğal etkileri sayesinde stresli dönemlerde kendinizi daha kolay sakinleştirebilirsiniz.

Stresin tetiklediği migren ya da tansiyon gibi durumlarda da bu yağı kullanabilirsiniz. Doktor kontrolünde kullandığınız ilaçlara ek olarak lavanta yağından destek alabilirsiniz. Dilerseniz ürünü alnınıza ve ensenize uygulayabilirsiniz. Ayrıca lavanta yağını nemlendirici yüz kremlerine katarak farklı şekillerde yağdan faydalanabilirsiniz. Aynı zamanda bu yağ, ekstra bakım için ideal bir yardımcıdır.

Mis Kokulu Lavanta Yağı Çeşitleri Nelerdir?

Mis Kokulu Lavanta Yağı Çeşitleri Nelerdir?

Gerçek lavanta yağının farklı çeşitleri mevcuttur. Bu yağlar, aynı ya da benzer özelliklere sahip olsa da farklı kullanım şekilleri ile birbirinden ayrılırlar. Ürün çeşidi değişmesine rağmen, lavanta yağı çeşitlerinin vücuda olan faydaları genel olarak değişmez. Lavanta esans yağları daha çok oda kokusu ve ortamı yumuşatmak için kullanılır. Ortamdaki ağır kokuyu gideren ve stres azaltıcı bir etkiye sahip olan lavanta çiçeği yağının, bu şekilde kullanımı oldukça popülerdir. Özellikle ortam kokusuna ihtiyacınız varsa kendi lavanta esanslı oda spreyinizi kendiniz hazırlayabilir, tüm kötü kokulardan sağlıklı bir şekilde kurtulabilirsiniz.

Lavanta yağı saç spreyi olarak da kullanılır. Bunun için özel karışımlı, sprey formunda yağlar satılır. Bu çiçek, saçı ve deriyi besleyici özellik taşır. Söz konusu lavanta yağı spreylerini, saçınıza banyodan sonra uygulayabilirsiniz. Ürün; saçınızı beslerken aynı zamanda güzel kokusuyla farklı bir bakım ürünü kullanım ihtiyacını ortadan kaldırır. Kalıcı doğal kokusu saçlarınız gün boyu güzel kokmasını kolaylaştırır.

Bu yağın bir başka çeşidi ise karışım hâlindeki ürünlerdir. Lavanta ve diğer yararlı bitki özleri karıştırılır ve farklı bir yağ elde edilir. Bu yağları kullanarak dilerseniz bitki özlerinden bir kür elde edebilirsiniz. Veya bu çiçeği tek başına tercih edebilirsiniz. Özellikle hafif bir aroma istiyorsanız tekli karışımlar daha uygundur. Lavanta yağı uçucu olduğundan kolay emilir ve cilt dostu bir kullanım sergiler.

Bazı lavanta yağları kuru yapraklardan elde edilir. Kuru lavanta yağı yapım işlemi diğer metodlardan oldukça farklıdır. İlk olarak kurutulan lavanta yaprakları ezilerek ufak parçalar hâline getirilir. Ardından bu yapraklar, zeytinyağı ya da badem yağı bulunan bir şişenin içerisine eklenir. Şişe düzenli aralıklarla ağzı açılmadan çalkalanır ve güneşte uzun süre bekletilir. Ortalama 48 saat güneşte bekleyen şişedeki yağ, gün sonunda hazır olur. Kuru lavanta yağının raf ömrü daha uzundur. Elde edilen yağ, cam şişede muhafaza edilmelidir.

Lavanta Yağı Özellikleri Nelerdir?

Lavanta Yağı Özellikleri Nelerdir?

Lavanta yağı özellikleri ile sevilen bir bakım ürünüdür. İyileştirici ve rahatlatıcı faydaları, bitkinin özünde barındırdığı enzimlerden gelir. Bu çiçekten elde edilen yağ, aslında bitkinin özünü ifade eder. Hazırlama işlemi sonunda bitkide bulunan faydalı etkenler, açığa çıkarılmış olur. Birçok farklı hastalığa iyi geldiği düşünülen ürünün, gelişen teknoloji sayesinde farklı kullanım alanları da keşfedilmiştir. Lavantanın ve yağının faydaları arasında iştah açmak, sindirim sistemini rahatlatmak, gaz söktürmek, idrar söktürmek ve kişiyi sakinleştirmek gibi maddeler sayılabilir.

Yapılan araştırmalar ve bilimsel çalışmalar, bu bitkiden ve çiçeğinden üretilen malzemelerin insanlık tarihinde oldukça önemli bir yere sahip olduğunu ortaya koyar. yılı aşkın süredir kullanılan bitki, ilk olarak tıbbı amaçla değerlendirilmiştir. Ardından lavanta yağı ve suyu gibi ürünlerin elde edilebilmesi, bu bitkinin farklı özelliklerini ve kullanım alanlarını ortaya çıkarmıştır.

Lavanta bitkisi, böceklere ve ısırıklarına karşı da oldukça etkilidir. Sivrisinek ısırığı ya da arı sokması gibi durumlarda, bölgeye az miktarda yağ sürerek, faydalarından yararlanabilirsiniz. Cildinize uygulayacağınız bu yağ, gece boyu sivrisinekleri uzak tutmanızı da kolaylaştırır. Özellikle yaz aylarında evlere girmeyi seven sivrisineklere karşı doğal bir çözüm olarak bu ürün grubundan faydalanabilirsiniz.

Kıyafetlerinizi güvelere karşı korumak ya da diğer haşerelerin kumaşa zarar vermesini engellemek için de söz konusu ürünün özelliklerini inceleyebilirsiniz. Bitki yağını bir pamuk ya da beze damlatabilir, ardından yağlı pamuğu, çamaşır çekmecesine ya da gardıroba yerleştirebilirsiniz. Lavanta kokusu haşereleri uzak tutmaya yardımcı olacaktır.

Farklı Formlarda Kullanabileceğiniz Lavanta Yağı Seçenekleri Nelerdir?

Farklı Formlarda Kullanabileceğiniz Lavanta Yağı Seçenekleri Nelerdir?

Lavanta yağı; çeşit, içerik ve form açısından değişiklik gösterir. Bunlardan ilki şişelenmiş yağlardır. Küçük veya orta boy şişeler hâlinde, bu ürün çeşitlerini bulabilirsiniz. Örneğin ürüne az miktarlarda ihtiyacınız varsa lavanta yağı 50 ml şişesinde satın alabilirsiniz. Bu miktar tamamen örnek amaçlıdır, lavanta yağına daha az ya da çok ölçüler eşliğinde ulaşmak mümkündür.

Kas ağrılarına iyi gelen ürün çeşitlerinden biri lavanta vücut yağıdır. Bu karışım ile ağrıyan bölgeye masaj yapabilir, şifalı özelliklerinden yararlanabilirsiniz. Bitkinin rahatlatıcı etkisi, düzenli kullanımda ortaya çıkar. İstenilen biçimde sürülerek uzun süreli rahatlama sağlanabilir. Lavanta yağı tonik olarak da satışa sunulur. Tonikler cilt bakımı için özel üretilen ürünlerdir. Bilinen etkilerinin yanı sıra, markanın bu tip ürünlerde uyguladığı formül de farklı etkiler gösterebilir. Yüksek verime ve faydaya sahip bir cilt toniği tercih ederek kullanabilirsiniz.

Lavanta yağı saç maskesi ise toniğe benzer bir forma sahiptir. Söz konusu maskeler, yalnızca saç üzerine ve kafa derisine özel üretilmiştir. Lavanta yağında bulunan besleyici özleri bir araya getiren maskeler, saçınıza istenilen canlılığı kazandırmaya destek olur. Saç telleriniz güçlenir ve kolay kopmaz. Bu yağ, uygulanan saç köklerinin beslenmesini kolaylaştırır ve dökülme gibi sorunları hafifletebilir. Bu yağ türü her zaman tek başına kullanılan bir ürün değildir. Lavanta yağı markaları zaman içerisinde farklı karışımlar hazırlayarak bitki özlerinin faydasını arttırmıştır. Lavanta ve nane yağı da bunlardan biridir. Nane bitkisinin ve yağının da lavanta gibi birçok farklı alanda faydası mevcuttur. Nane ve lavanta yağı gibi sağlıklı ürünlerin birleşmesi sonucu ortaya çıkan karışım, daha etkili sonuçlar almayı sağlar ve ferahlatıcı kokusuyla fark yaratır.

Bir başka karışım ürünü ise lavanta ve limon yağıdır. Limon yağı meyvenin kendisinden ziyade kabukları kullanılarak elde edilir. Böylece bitki özleri, çok daha başarılı bir şekilde etki gösterir. Limon yağının bilinen birçok faydası bulunur. Özellikle iyileştirici etkisiyle tercih edilir. Kantaron ve lavanta yağı da sıklıkla kullanılan ürünler arasında yer alır. Kantaron bitkisi, antiseptik özellikte olup yaralar üzerinde iyileştirici etki gösterir. Lavanta yağıyla birlikte tüketilen kantaron hem daha etkili sonuçlar verir hem de güzel kokar. Bu bitki aynı zamanda gül gibi diğer çiçeklerle de karıştırabilir. Bu yönüyle çok yönlü bir kullanım sergiler.

Lavanta yağının kullanıcıya sunulduğu bir başka form ise kremlerdir. Çeşitli cilt bakım kremleri ya da yaralar üzerinde kullanılan merhemlerin içinde, lavanta kullanılır. Hem kreme çiçeksi bir koku kazandırılır hem de ürünün doğal yapısı güçlendirilir. Örneğin nemlendirici ve besleyici özellikte bir bakım kremi hem gül hem de lavanta yağı içerebilir. Bu ürünler, daha kaliteli bir formül ile satışa sunulur.

Lavanta Yağının Kullanım Alanları Nerelerdir?

Lavanta Yağının Kullanım Alanları Nerelerdir?

Lavanta yağının birçok farklı kullanım alanı bulunur. Bu kullanım alanları, yağın formuna göre değişiklik gösterir. Organik yağ hem cilde üzerine doğrudan uygulanabilir hem tüketilebilir. Fakat yüz kremi gibi ürünler, yalnızca sürülerek uygulanır. Lavanta yağının etkili olduğu rahatsızlıklar mevcuttur. Boğaz enfeksiyonu, grip, öksürük, astım ya da bronşit gibi solunum problemlerine karşı lavanta yağı hafifletici bir etki gösterebilir.

Bu yağ çeşidinin, cilde birçok özel faydası bulunur. Lavanta yağı göz çevresine uygulanabilir. Söz konusu ürün, göz altı torbalarının şişliğini hafifletir. Buna ek olarak gözün alt kısımlarında yorgunluk kaynaklı oluşan morluk ve kararmayı lavanta yağı azaltabilir. Her gece düzenli olarak uygulanan lavanta yağının etkisini kısa sürede fark edebilirsiniz.

Lavanta yağı cilt bakımında önemli bir yere sahiptir. Ürünün egzama ya da dermatit gibi ciltte oluşabilen lezyonlara karşı rahatlatıcı ve iyileştirici etkisi bulunur. Ayrıca uçuk, kaşıntı, kızarıklık ya da sivilce gibi rahatsızlıklara karşı da söz konusu bitki yağı tercih edilir. Hastalıklı yere lavanta bitkisi yağını uygulamadan önce doktorunuza danışmanız yararlı olacaktır. Ardından doktorunuzun size vereceği talimatlara uyarak ürünü kullanabilirsiniz.

Lavantanın bir başka kullanım alanı ise aromatik kokular elde etmektir. Bitki yağını; koltuk altlarınıza, boynunuza, göğsünüze ve sırtınıza uygulamanız hâlinde parfüm ya da deodorant kullanmanıza gerek kalmaz. Lavantanın büyüleyici kokusu, etkisini kolayca gösterir. Bu işlem için birkaç damla yağ yeterli olacaktır.

Lavantanın fazla bilinmeyen bir faydası ise mide bulantılarını hafifletici özelliğidir. Deniz ya da araç tutması gibi sorunlar yaşıyorsanız dilinize damlatacağınız bir damla yağ sayesinde kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz. Lavantanın boğaz ve mide üzerindeki etkileri birçok açıdan kendinizi toparlamayı kolaylaştırır.

Dilerseniz lavanta bitki yağını saçınıza ve kafa derisine masaj yaparak yedirebilirsiniz. Saç maskesi kullanmadan doğrudan yağdan fayda görebilirsiniz. Bitkinin yağı, saç köklerini beslemenin yanı sıra, kafa derisini rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Bilhassa kaşıntı ve deri döküntüsü gibi sorunlar, aza indirir. Buna ek olarak saçlardaki kepek sorunu için de düzenli olarak kafa derisine damlatacağınız yağı kullanabilirsiniz. Yağı direkt olarak deriye damlatıp masaj yaparak yedirebilirsiniz.

Lavanta Yağı Seçiminde Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?

Lavanta Yağı Seçiminde Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?

Farklı şekillerde üretilen bitkisel yağlardan birini seçerken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bunlardan ilki şişenin ölçüsüdür. İhtiyaçlarınızı değerlendirip ne miktarda lavanta yağının gerekli olacağını hesaplamak faydalı olur. Söz konusu yağdan ihtiyacınız olmayacak miktarlarda almanız durumunda ürün, bitmeden bozulabilir ve paranız boşa gitmiş olur.

Lavantadan yapılan yağı, çeşitli markalar üretir. Bu durumda marka seçimi oldukça önemlidir. Her üründe olduğu gibi araştırmalarınız doğrultusunda içeriği size uygun ve kalitesi yüksek bir markanın ürününü tercih etmelisiniz. Yağ ürünleri, kullanılarak hazırlanan karışımlara göz atmanız da faydalı olacaktır. Lavantayla birlikte karıştırılan diğer bitkilerin özlerini de inceleyerek satın alabilirsiniz.

Lavanta gibi bitkisel yağlar satın alınırken dikkat edilmesi gereken oldukça önemli bir husus ise şişelemedir. Bitkisel yağlar, uzun süre dayanmaları için renkli cam şişelerde muhafaza edilmelidir. Plastik ya da diğer maddelerden üretilen şişelere konulan yağların raf ömrü oldukça düşüktür. Bu nedenle alacağınız yağın cam şişede olmasına özen göstermelisiniz. Eğer 20 ya da 50 ml gibi az miktarlarda bitkisel yağ alıyorsanız ve ürünü hemen kullanıp bitirecekseniz plastik ambalajlı ürünleri de deneyebilirsiniz. Az miktarlarda satın alınan ürünün, raf ömründen önce bitirilmesi daha kolay olur.

Satın aldığınız yağın muhafaza edilme şekli de oldukça önemlidir. Bitkisel yağların içeriğinde koruyucu maddeler bulunmaz. Bunun başlıca nedeni ürünün doğal içeriğini bozmamak ve kullanıcıya iyi kalitede yağ sunmaktır. Koruyucu madde bulunmayan yağı, serin ve güneş görmeyen bir alanda muhafaza etmelisiniz. Aksi takdirde ürünün kullanılamaz hâle gelmesi çok daha kısa sürecektir. Doğru muhafaza edilen cam şişedeki yağı, uzun süre boyunca saklayabilirsiniz.

Lavanta Yağı Fiyatları Nasıldır?

Lavanta Yağı Fiyatları Nasıldır?

Bu yağın fiyatı, birçok şekilde değişebilir. Bunun nedeni ürün kalitesi, üretim şekli ve kullanılan malzemelerin niteliği olabilir. Ürün fiyatının yüksek ya da düşük olması, kalitesi hakkında doğrudan bilgi vermez. Satın almak istediğiniz ürünün markasını araştırmak ve buna göre inceleme yapmak size daha iyi fikir verecektir.

Lavanta yağı geniş bir bütçeye aralığında satışa sunulur. Her bütçeye uygun yağ mevcuttur. Siz de kendi ihtiyaçlarınıza ve ürün için ayırdığınız bütçeye göre bir yağ bulabilirsiniz. 1 kg lavanta yağı fiyatı ile diğer miktarlar, arasında belirgin fiyat farkı olacaktır. Bunun başlıca nedeni satılan üründür. Yağın ölçüsü arttıkça fiyat da yükselecektir. Eğer ilk kez, denemek için bu ürünü satın alıyorsanız daha küçük miktarları, tercih edebilirsiniz. Lavanta yağı 20 ml fiyatı, deneme amaçlı ürünü satın alan bir kullanıcı için oldukça uygundur.

Enfeksiyon, deri hastalıkları, kas ağrıları ya da stres gibi birçok farklı alanda size fayda sağlayacak lavanta yağlarını gönül rahatlığıyla edinebilirsiniz. Cilt bakımı için lavanta özü veya yağı barındıran kremleri tercih edebilirsiniz. Saç bakımı için ise damlalık ile satılan şişeleri ya da spreyleri satın alabilirsiniz. Ek olarak lavantalı saç maskeleri de işinize yarayacaktır.

Her bütçeye uygun ölçü ve çeşitte olan ürünler, arasından satın almak istediğiniz lavanta yağının yorumlarına veya kullanıcı değerlendirmelerine göz atabilirsiniz. Böylece ürün hakkında çok daha iyi fikir edinebilirsiniz. Her kullanıma uygun lavanta yağı çeşitlerine Türkiye’nin lider online alışveriş platformlarından biri olan Trendyol üzerinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Lavanta yağı bir&#;ok şekilde kullanılıyor - İşte lavanta yağının faydaları

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Farklı alanlarda kullanılan lavanta yağı, faydalarıyla da dikkat çekiyor. Hoş kokusu ile en fazla tercih edilen aromalardan olan lavanta, , sivilceler, astım, bronşit, saç dökülmeleri, kadın hastalıkları gibi birçok sağlık soruna deva oluyor.. İşte, lavanta yağının faydalarıyla ilgili detaylı bilgi

Haberin Devamı

Lamiaceae (Ballıbabagiller) familyasının bir cinsi olan lavantanın tıbbi amaçla taze çiçekli dal uçları, parfümeri ve kozmetik sanayii için ise kısmen kurutulmuş çiçek ve yaprakları kullanılmaktadır. Lavanta bitkisinin taze çiçekli dal uçlarının, su buharı distilasyonu ile uçucu yağ elde edilmektedir. %0, oranında “oleum lavandulae” adı verilen bir uçucu yağ elde edilmektedir. Bu uçucu yağın %’ı linalol ve %’i de linalil asetat’tır. Bunların dışında okaliptol, borneol, geraniol, limonen, sineol gibi maddeler bu yağların bileşenleridir.

LAVANTA YAĞI KULLANIMI

İlaç sanayiinde bazı preparatlara koku vermede, merkezi sinir sistemini düzenleyici ilaçların bileşiminde yer almaktadır. Sanayide parfümeri ve kozmetikte cilt temizleyici losyon, koku verici, kokulu banyo sabunu ve köpüklerin yapımında kullanılmaktadır. Drog olarak, sivilceler, astım, bronşit, saç dökülmeleri, kadın hastalıkları, sinir hastalıkları, bazı cilt hastalıkları, akciğer hastalıkları, romatizma, tenya, öksürük ve baş dönmesine karşı kullanılan ilaçların bileşimine girmektedir. Standardı yoktur.

LAVANTA YAĞI FAYDALARI

Özellikle kış mevsiminde dudaklarımızda sıkça çatlamalar meydana geliyor. Lavanta yağı ile bu çatlaklardan kolayca kurtulabilirsiniz.
Doğal bir parfüm olan lavanta yağını bileklerinize ve kulak arkasına sürebilirsiniz.
Saç diplerini besleyen lavanta yağı ile saç dökülmesine engel olabilirsiniz.
Sakinleştirici özelliği bulunan lavanta yağı ile kolayca uykuya geçebilirsiniz.
Yarım su bardağına birkaç damla damlatarak içtiğinizde, hazımsızlık, geğirme gibi şikayetlerden kurtulabilir, mide bulantınız geçirebilirsiniz.
Deri yanıklarının veya yaraların tedavisinde, lavanta yağının iyileşmeyi hızlandırıcı etkisinden faydalanabilirsiniz.

Hiç duymadığınız bu yöntemle ağız kokusu son buluyor!

Giriş Tarihi: Son Güncelleme:

Yapılan bir araştırmaya göre, insanların % 35 ila %45'i kötü nefes kokusuyla mücadele ediyor. Ve her yıl ağız hijyeni ürünlerine yaklaşık olarak 10 milyar dolar harcanıyor. Ancak evdeki malzemeleri kullanarak da ağız kokusundan kurtulabilirsiniz.

Ağız kokusunu gidermenin 6 pratik yolu

DOĞAL AĞIZ GARGARALARI VE NEFES TAZELEYİCİLER KULLANIN

Toplumun büyük bir kesiminin sorunu haline gelen ağız kokusu her geçen gün konuşulmaya devam ediliyor. Her yıl ağız hijyeni ürünlerine yaklaşık olarak 10 milyar dolar harcanıyor. Ancak evdeki malzemeleri kullanarak da ağız kokusundan kurtulabilirsiniz. Dr. Muammer Yıldız, ağız kokusunu gidermek için evde yapılan 6 pratik yolu derledi.

-Nane yaprakları, kötü nefese karşı savaşır ve ağzınızı ferahlatır.
-Karanfil, kakule ve rezene tohumu gibi baharatlar, ağız kokusuyla savaşmak için mükemmeldir.
-Karbonat, hali hazırda temin edilebilen başka bir doğal gargaradır. Bir dakika suyun içine bir çay kaşığı karbonatı koyun ve gargara yapın. Alternatif olarak, ıslak diş fırçanızı karbonata batırıp dişlerinizi temizleyebilirsiniz.
-Çemen otu yaprakları ile yapılan çay, antibakteriyel bir ağız spreyidir. Günde bir bardak içebilirsiniz.

Ağız kokusunu gidermenin 6 pratik yolu

GÜNDE EN AZ 2 LİTRE SU TÜKETİN

Su içmenin sağlığa birçok yararı vardır ve kötü nefeslerden kaçınmak bunlardan sadece bir tanesidir. Tükürük bakteri oluşumunu önler. Ağızdaki yetersiz nem ağız kokusuna neden olabilir.

Ağız kokusunu gidermenin 6 pratik yolu

DİLİNİZİ KAZIYIN

Diliniz kokulu bakteri için bir üreme alanı olabilir. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra, bir dil kazıyıcı kullanabilirsiniz.

ARKADAŞINA GÖNDER

Hiç duymadığınız bu yöntemle ağız kokusu son buluyor!

SON DAKİKA

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası