dersten geçmek için ortalama kaç olmalı / Lise sınıf geçme notu kaç: 45 mi, 50 mi?

Dersten Geçmek Için Ortalama Kaç Olmalı

dersten geçmek için ortalama kaç olmalı

Ders Geçme Notları Hakkında

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ LİSANS EĞİTİM, ÖĞRETİM ve SINAV YÖNETMELİĞİ

MADDE c) bendine göre;

Bağıl değerlendirme ve mutlak değerlendirme yönteminde harfli notların katsayıları aşağıdaki tabloya göre belirlenir: Puan üzerinden değeri

Harfli notu

Katsayı

AA

BA

BB

CB

CC

DD

FD

FF

Genel not ortalamasına, tekrar edilen derslerden alınan en son not katılır. Bütün notlar öğrencinin not belgesine geçirilir.

Bir dersten başarılı sayılabilmek için başarı notunun en az CC olması gerekir. Ancak, genel not ortalaması (GNO) CB () ve üzerinde olan öğrenciler, DD başarı notu ile de başarılı sayılır ve başarı notu, katsayısı olmak üzere DB olarak not belgesine geçirilir. Ödev ve uygulamaların önem kazandığı derslerde; bu çalışmaların ara sınav notunu hangi oranda etkileyeceği, ders niteliğindeki laboratuvar ve proje derslerinde yarıyıl veya yıl içi başarı notunun nasıl belirleneceği ve başarı notuna etki oranı ilgili fakülte veya yüksekokul kurulu tarafından belirlenerek ilan edilir. Sınırsız sınav hakkı verilmiş ve daha önce yarıyıl sonu sınavına girme hakkı kazanılmış olan derslerde başarı notu, eski yarıyıl içindeki çalışma ve ara sınav sonuçlarına bakılmadan, sadece yarıyıl/yıl sonu sınav notu ile belirlenir. Tek ders sınavlarının sonuçları, başarı notu olarak kabul edilir ve değerlendirilir.

Ayrıca not belgesinde, aşağıda tanımlanan harf notları da kullanılır:

1) DZ (devamsız) notu; ders kaydı yaptırılan, ancak devam koşulu yerine getirilemeyen kredili dersler için verilir ve FF notu olarak değerlendirilerek ortalamalara katılır.

2) BL (başarılı) notu; ortalamaya katılmayan ve kredisiz derslerden başarılı öğrencilere verilir.

3) BZ (başarısız) notu; ortalamaya katılmayan ve kredisiz derslerden başarısız veya devamsız öğrencilere verilir.

4) MF (muaf) notu; yeterlik ve muafiyet sınavları sonucunda başarılı bulunan öğrencilere verilir. Ortalamalara katılmaz.

5) TR (transfer) notu; üniversite dışından nakil yolu ile gelen veya ÖSYM tarafından yapılan sınav ile Üniversiteye yeniden kaydolan öğrencilere daha önce almış oldukları ve denkliği kabul edilen dersler için verilir. Ortalamalara katılmaz.

Ders Tekrarı

Madde 24 - Bir dersten FF, FD, DD, DZ ve BZ notu alan veya dersi normal yarıyılında almayan öğrenciler, bu dersi tekrar verildiği ilk yarıyılda almak zorundadırlar. Bu dersler seçmeli dersler ise öğrenciler, bunların yerine başka bir seçmeli ders alabilirler.

(Değişik fıkra:RG/6/) Öğrenciler DB ve CC almış oldukları derslerden en çok altısını, ilgili dersten geçer not aldıkları yarıyılı izleyen dört yarıyıl içinde ve her yarıyılda en çok bir tane olmak üzere not yükseltmek amacı ile tekrarlayabilir. Ancak ilk iki yarıyıl dersleri, dördüncü yarıyıldan sonra tekrarlanamaz. Tekrarlanan derste, önceki not ne olursa olsun, alınan son not geçerlidir.

Bu içerik tarihinde yayınlandı ve toplam kez okundu.

YÖNETMELİK

Mersin Üniversitesinden:

MERSİN ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS ÖĞRETİM VE SINAV

YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 5/6/ tarihli ve sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Mersin Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 33 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 33 – Sınavlara ve başarı değerlendirmesine ilişkin esaslar şunlardır:

a) Sınavlar tam puan üzerinden değerlendirilir. Devam koşulunu sağlayan her bir öğrenci için yarıyıl içi notunun %’ı ile yarıyıl sonu sınav notunun %’ı toplanarak belirlenen yarıyıl başarı notu, sınıfın ortalaması ve notların dağılımı dikkate alınarak harf notuna dönüştürülür. Öğrenciye, rakam olarak belirlenen yarıyıl başarı notunun karşılığı olan harf notundan daha düşük bir harf notu verilemez. Yarıyıl içi ve yarıyıl sonu sınavına başarı notunun belirlenmesinde verilecek % ağırlık, dersin öğretim elemanı tarafından belirlenip, bölüm akademik kurulunca karara bağlandıktan sonra yarıyılın başında dersi alan öğrencilere ilan edilir. Harf notlarının katsayıları ve puan üzerinden karşılıkları aşağıda gösterilmiştir:

PuanHarf NotuKatsayısı

AA

BA

BB

CB

CC

DC

DD

FD

FF

b) Bunlardan;

1) Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır.

2) Bir dersten DC ve DD notlarından birini alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır.

3) Bir dersten FD ve FF notlarından birini alan öğrenci o dersi başaramamış sayılır.

c) Kredisiz derslerin, stajların, bitirme çalışmalarının, projelerin değerlendirilmesinde, devamsızlık ve yarıyıl sonu sınavına girememe durumlarında aşağıdaki notlar verilir:

1) (G) Geçer: Kredisiz dersler ve ders programlarında kredisiz olarak bulunan staj, bitirme çalışması, proje ve benzeri çalışmalar için kullanılır.

2) (K) Kalır: Kredisiz dersler ve ders programlarında kredisiz olarak bulunan staj, bitirme çalışması, proje ve benzeri çalışmalar için kullanılır.

3) (D) Devamsız: Derse devamsız öğrenciler için kullanılır. (D) notu ortalamaya FF olarak katılır.

4) (S) Süren çalışma: Devam etmekte olan çalışmalar için; örneğin, bitirme çalışması, proje ve benzeri çalışmalar için kullanılır.

5) (R) Girmedi: Sınava girmeyen öğrenciler için kullanılır. Sınav notu sıfır (0) olarak değerlendirilir.

6) (E) Eksik: Yarıyıl sonu sınavına girmeye hak kazandığı halde, hastalık veya geçerli bir mazereti nedeniyle sınava giremeyen ve mazereti ilgili yönetim kurulu tarafından kabul edilen öğrenciye verilir. (E) notu verilen dersin sınavı için, bu Yönetmeliğin 36 ncı maddesindeki hükümler uygulanır. Öğrencinin bu sınavdan aldığı not değerlendirilir. Eğer öğrenci belirlenen tarihte sınava girmezse yarıyıl sonu sınav notu sıfır (0) olarak alınarak başarı notu belirlenir.

7) (T) Tekrar: Tekrar alınan ders için o dersin tekrar alındığı yarıyılda dersin adının yanına yazılır. Kaçıncı tekrar ise (T)’nin yanına o rakam yazılır.

ç) Öğrencilerin başarı durumu, her yarıyıl sonunda not ortalamaları hesaplanarak belirlenir. Bir öğrencinin bir dersten aldığı ağırlıklı puan, o dersin kredi değeri ile aldığı harf notu katsayısının çarpımı ile elde edilir. Bir yarıyılın sonunda o yarıyılın not ortalaması, öğrencinin o yarıyılda kayıtlı olduğu bütün derslerin toplam ağırlıklı puanının, bu derslerin kredileri toplamına bölünmesi ile elde edilir. Üniversitede yapılan sınavlar sonucunda muaf olunan dersler hariç, önceden başka proğramlardan alınarak muaf olunan derslerden alınan puanlar yarıyıl not ortalaması hesabına katılmaz. Genel not ortalaması ise, öğrencinin Üniversiteye girişinden itibaren almış olduğu bütün derslerin toplam ağırlıklı puanının bu derslerin kredileri toplamına bölünmesi ile elde edilir. Gerek yarıyıl, gerekse genel not ortalamasının hesaplanmasında AA’dan FF’ye kadar verilen notlar esas alınır. Tekrarlanan derslerde ise alınan en son notlar ortalamalara katılır. Elde edilen ortalamalar virgülden sonra iki hane olarak gösterilir ve her yarıyıl sonunda öğrencilerin ders takip çizelgelerine işlenir.

d) Bir yarıyılda yarıyıl not ortalaması en az olan öğrenciler başarılı sayılırlar. Bu durumda eğer varsa şartlı başarılı not aldıkları derslerden de başarılı sayılırlar. Fakat başarısız oldukları dersleri açıldıkları ilk yarıyılda tekrar alırlar.

e) Birinci yarıyıl hariç, bir yarıyılda yarıyıl not ortalaması ’den az olan öğrenciler sınamalı öğrenci sayılırlar. Bir yarıyılda sınamalı duruma düşen öğrencinin şartlı başarılı not aldıkları derslerden başarılı sayılabilmesi için, bir sonraki yarıyıldaki yarıyıl not ortalamasının en az olması gerekir.

f) İkinci yarıyıl ve sonraki yarıyıllarda yarıyıl not ortalaması iki yarıyıl üst üste ’nin altında olan öğrenciler başarısız öğrenci sayılırlar ve üst yarıyıllardan ders alamazlar. Bu durumdaki öğrenciler, genel not ortalamasına bakılmaksızın yalnız alt yarıyıllardan alamadıkları, başarısız oldukları ve başarısız olduğu yarıyıllardaki şartlı başarılı olduğu dersleri alırlar. Genel not ortalamasını en az ’ye yükselten öğrenciler, başarısız oldukları yarıyıllardaki bütün şartlı başarılı derslerden başarılı sayılırlar.

g) Birinci yarıyılda yarıyıl not ortalaması ’den az olan öğrenciler sınamalı durumda sayılmazlar ve ikinci yarıyıldaki yarı yıl ortalamasına bakılmaksızın üçüncü yarıyıldan ders alabilirler. Birinci yarıyıldaki şartlı başarılı not aldıkları derslerden de başarılı sayılabilmesi için üçüncü yarıyılın sonunda genel not ortalamasının en az olması gerekir. Genel not ortalaması ’nin altında olan öğrenciler, üçüncü yarıyıl not ortalaması en az olsa dahi üst yarıyıllardan ders alamazlar. Bu durumdaki öğrenciler, yalnız alt yarıyıllardan alamadıkları, başarısız oldukları ve başarısız olduğu yarıyıllardaki şartlı başarılı olduğu dersleri alırlar. Genel not ortalamasını en az ’ye yükselten öğrenciler başarısız oldukları yarıyıllardaki bütün şartlı başarılı derslerden başarılı sayılırlar.

ğ) Son yarıyıla başarılı girerek mezuniyet aşamasında olan, ancak son yarıyılda yarıyıl not ortalaması ’den az olan öğrencilerin genel not ortalaması en az ise, o yarıyılda şartlı başarılı not aldıkları derslerden de başarılı sayılırlar.

h) Bir yarıyıl sonunda o yarıyılın not ortalaması arası olan öğrenciler onur öğrencisi, arası olan öğrenciler ise yüksek onur öğrencisi sayılırlar. Bu öğrencilerin listesi her yarıyıl sonunda ilan edilir ve izleyen yarıyılda öğrencilere Rektör ya da Dekan/Yüksekokul Müdürü tarafından imzalanmış olan belgeleri verilir."

Yürürlük

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Mersin Üniversitesi Rektörü yürütür.

AÖF geçme notu 30 mu 35 mi? AÖF geçme notu kaç ?

AÖF geçme notu, açıköğretim öğrencileri tarafından sorgulanıyor. AÖF sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrencilerin dönem sonu başarı ortalaması da belli oldu. Açıköğretim Fakültesi'nde dersten geçmek için başarı puanı ara sınavın % 30'u, dönem sonu sınavında %70 i alınarak hesaplanır. Peki AÖF geçme notu kaç ? AÖF geçme notu 30 mu 35 mi? İşte AÖF geçme notu hesaplama

AÖF GEÇME NOTU 30 MU 35 Mİ?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde (AÖF) ders geçme notu 35'tir. 35'in altında kalan her not, FF alarak doğrudan kalacak, 35 üzeri ise çan eğrisine girerek harf notu alacak ve genel ortalamaya göre koşullu veya doğrudan geçmiş olacaktır. Başarı notu alt sınır değeri 35'tir.

AÖF GEÇME NOTU KAÇ ?

AÖF geçme notu, Öğrenci Değerlendirme Sistemine göre belirlenmektedir.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde Öğrenci genel not ortalamasını ve üzerine taşıdığında AÖF koşullu geçer harf notuna sahip olduğu derslerden de başarılı olmuş sayılır.

AÖF dönem sonu not ortalaması 2,00'ın altında olan öğrenci, Genel Not Ortalaması (GNO) 2,00'ın altına düştüğü dönemden itibaren koşullu geçer notu aldığı dersleri tekrar seçilebilir.

AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer harf notlarıdır.

CD, DC ve DD harf notları ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise AÖF koşullu geçer olarak adlandırılan sonuçları geçer harf notlarıdır.

Akademik durumu Uyarı olan bir öğrencinin, daha önceki dönemden iki DD, bir DC olmak üzere üç koşullu geçer harf notuna ve bir de FF notuna sahip olduğunu varsayalım. Öğrenci koşullu geçer harf notuna sahip olduğu 3 dersi istediği zaman alabileceği gibi, FF notuna sahip olduğu dersi de istediği zaman alabilir. Burada önemli olan öğrencinin mezun olmak için genel not ortalamasını ve üstüne taşıması ve FF dersinin olmamasıdır.

AÖF DERS GEÇME NOTU NASIL HESAPLANIR?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde (AÖF) ders geçme notu hesaplanırken öğrencinin hem vize hem de finalden aldıkları puanlar belirli oranlarla değerlendirmeye alınır.

AÖF geçme notu hesaplanırken öğrencinin derslerden başarılı sayılması için başarı puanınının 35 veya üzeri olması gerekir. Ders başarı puanı; Ara sınavın %30u, Dönem Sonu sınavının ise %70 i alınarak hesaplanır.

AÖF not ortalaması kaç olmalı? AÖF geçme notu kaç, DC geçer mi? İşte AÖF harf notları

AÖF DERS GEÇME NOTLARI

84 &#; notları arasında AA harf notu geçer.

77 &#; 83 notları arasında AB harf notu geçer.

71 &#; 76 notları arasında BA harf notu geçer.

66 &#; 70 notları arasında BB harf notu geçer.

61 &#; 65 notları arasında BC harf notu geçer.

56 &#; 60 notları arasında CB harf notu geçer.

50 &#; 55 notları arasında CC harf notu geçer.

46 &#; 49 notları arasında CD harf notu ile1,70 koşullu geçer.

40 &#; 45 notları arasında DC harf notu ile1,30 koşullu geçer.

33 &#; 39 notları arasında DD harf notu ile 1,00 koşullu geçer.

0 &#; 32 notları arasında FF harf notu ile 0,00 kalır.

AÖF koşullu geçer ne demek? AÖF geçme notu kaç ?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası