cam kavanoza çiçek dikilir mi / funduszeue.info - Cam Kavanozda Bitkiler

Cam Kavanoza Çiçek Dikilir Mi

cam kavanoza çiçek dikilir mi

Evde teraryum yapımı: Cam içinde minik bahçeler

Evde teraryum yapımı için tariflerimiz var! Sukkulent türleri buluşturan teraryumlar son yıllarda çok moda. Bu trende uyup evinize cam içinde yeşil bir dünya davet edebilirsiniz. Bunun için cam küreler, bardaklar, kadehler kullanabilirsiniz. İşte size bir öneri.

Farklı sukkulent türleri çiçek marketlerden satın alabilirsiniz. Bu türleri seçmemizin en önemli nedeni dayanıklı olmaları ve kısa kök yapmaları.

teraryum yapımı

TERARYUM YAPIMININ PÜF NOKTALARI

  1. Daima bir drenaj katmanı olmalı. Bitkilerin sağlıklı büyümesinin en iyi yolu doğru drenajın sağlanmasından ve çakıl tabakasının olmasından geçer.
  2. Sevginizi verin. Bu küçük eko sistemin ölü yapraklarını budayarak bakım yapın.
  3. Kişiselleştirin… Kullandığınız bitki ve küçük aksesuarlarla kendi tarzınızı yansıtıp terrarium’unuzu benzersiz kılın.

EVDE TERARYUM YAPIMI

teraryum için cam vazo

Kullanacağınız cam vazo ve bardakları belirleyin. Bitkilerin formlarıyla objeler uyumlu olmalı. gerektiğini unutmayın. Dikim toprağını cam vazoya elinizle serin.

Ardından bitkileri dikebilirsiniz. Bitkileri seçerken farklı renk, boy ve formlarının birbirini tamamlamasına özen gösterin.

teraryum

Toprak takviyesi yapın ve elinizle toprağı bastırın. Küçük bitkiler için ahşap bir çubukla toprakta çukur açıp buraya daha rahat bir şekilde bitkiyi dikebilirsiniz.

Evde teraryum yapımı

Dikim işleminden sonra can suyunu verin. Ardından doğal taş, kuru dal gibi dekoratif detaylar ile tasarımınızı tamamlayabilirsiniz.

Teraryum tarifi

EVDE TERARYUM YAPIMI İÇİN 2. TARİF

Silindirik vazo ve cam fanusları kullanarak evde yeşil bir dünya yaratabilirsiniz. Yeni nesil sera uygulamaları kışın yeşili bol bir yaşam alanı oluşturmanızı da sağlar.

Kendinize şişe içerisinde bir bahçe yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Bitkilerin damacana, kavanoz ve şişe gibi cam malzemeler içinde yetiştirilmesine “teraryum” deniyor. ”Şişe ya da cam bahçeler” olarak dilimize uyarlayabileceğimiz teraryum’ları yapmak düşünüldüğü kadar zor değil.

Öncelikle doğru bitkileri seçmelisiniz. Mesela acorus, dracaena türleri, ficus, özellikle pumila, neprolepsis, fernler, fittonia, hedera, maranta, pilea, peperomia, selaginella, scindapsus, spathiphyllum, tillencia ve bromelia türleri olabilir. Önemli olan yavaş büyüyen ve yayılan bitkileri seçmek ve zayıflatılmış toprak kullanmak. Sizin için, Marjinal Flowers ile birlikte 3 değişik uygulama yaptık.

TERARYUM YAPIMI MALZEMELERİ

  • Tillencia bitkileri
  • Tel
  • İskelet 
  • Pense
  • Bıçak
  • Süslemek için taş ve kuru kozalak
  • Cam fanus/vazo
  • Yosun

TERARYUM NASIL HAZIRLANIR?

Cam kabı çok iyi temizleyin. Şişe yüksekliğine göre taş ve çakıl parçalarıyla drenaj yapın. Drenaj tabakasının üstüne dikilecek bitkilerin fazla sulamayla köklerinin çürümemesi için ağaç kabuğu kullanabilirsiniz.

Toprağı yayın. Dikilecek bitkinin köklerinin etrafındaki fazla toprağı elinizle alın, kökü sıkarak silindir şekline getirin. Bitkiyi dikeceğiniz alana uzunca bir kamış ya da ince bir sopanın ucuna bağlayacağınız bir kaşık yardımıyla çukur açın, bitkiyi çukura bu kaşık yardımıyla yerleştirip bastırın. Bitkileri yerleştirdikten sonra sulayın. Su yayılarak alta inecektir. Su, drenaj seviyesinin  cm üstüne çıkmalı. Belirli periyodlarla spreyle bitkileri nemli tutmaya özen gösterin.

UYGULAMA 1: YATAY ARANJMAN

Tillencialar minyatür bitkiler. Çok yavaş büyüdüklerinden bulundukları kapta birkaç sene yaşayabilirler. Minyatür tillencialar hacminin iki katına çıkabilir. Bakımı çok zahmetli olmadığından ve özel ilgi gerektirmediğinden herkes kolaylıkla bakabilir. Üstelik uygun iskeletlerle kendiniz de bu tarz dikey aranjmanları rahatlıkla yapabilirsiniz. Minyatür bitkileri silindir vazoya yerleştirmeden önce sulamayı unutmayın! Zira suya ihtiyaç duyduklarını beyaz ya da griye çalmaya başlayan yapraklarından anlayabilirsiniz.

Tillencia (hava çiçeği) bitkisinin ana vatanı Güney Amerika ve Güney Afrika’dır. Nemli ortam severler. Bu sebeple cam fanuslar onların sevdiği ortamı yaratmak için çok ideal.~

UYGULAMA 2: DİKEY ARANJMAN

Kaya yosunu en dibe yerleştirilir. Tillencia içi boş salyangoz kabının içine koyulur. İçine dekoratif amaçlı minyatür karpuzlar yerleştirilir. İyi sulanırsa bu minyatür karpuzları uzun süre yaşatabilirsiniz. Salyangozun kenar kısmına asma aparatı yerleştirerek vazonuzun üst kısmına asabilir, vazonun üstünü yosun ile kapatabilirsiniz.

“Tillencialar toprağa ihtiyaç duymadığından sıradışı formlarda rahatlıkla uygulanabilirler.”

UYGULAMA 3: FANUSTAKİ BAHÇE

Genişçe bir cam fanusun içinde tillencia, scullent ya da kaktüslerle harika bir minyatür bahçe yaratabilirsiniz. Fanusun alt kısmına hem neminden faydalanmak, hem de arajmanın dekoratif görünmesi amacıyla yosun yerleştirilir. 

Bitkilerin etrafına çam yosunu sarılarak fanusun içine yerleştirilir. Dilerseniz siz kozalak, çeşitli hayvan figürleri de yerleştirerek bahçenizi daha ilgi çekici hale getirebilirsiniz. 

Eğer asarak kullanacaksanız fanusun ağzından aşağıya doğru sarmaşık gibi görünen selum bitkisi sallandırabilirsiniz.

Tillencia familyasındaki bitkilere yosun ile ideal bir ortam yaratabilirsiniz. Kökleri nemli kalacağından haftada birkaç kez spreyle su püskürterek nemli kalmasını sağlayın.

TERARYUM YAPIMI VE BAKIMI NASIL OLMALI?

  1. Öncelikle drenajı sağlamak ve fazla suyu çekmek için kabınızın en alt kısmına çakıl taşı yerleştirin. Sonra kömürü küçük hale gelene kadar kırın ve kullanacağınız bitki boyutuna göre cam kabınıza yerleştirin. Torf dökün ve üzerine biraz bastırın. Bir çubukla bitkiler için delik açın. Bitkilerinizi dikin.
  2. Yapraklarının kabın kenarına dokunmasına izin vermeyin. Bitkinize çok
    fazla sulama yapmayın aksi takdirde çürür.
  3. Terrarium’daki bitkinizin yaprağı çürümüş veya fazla büyümüş ise budama yapmayı unutmayın. Eğer üstü kapalı bir terrarium yapmak isterseniz bitkilerinizi her iki yada üç haftada bir havalandırın.
  4. Terrarium’un oluşumu için dolaylı ışık gerekir bunun için pencereden uzak bir yere konumlandırmalısınız. Ancak dikkat edin bir radyatörün yanına yerleştirmeyin.

MİNYATÜR BİR GÖRÜNTÜ İÇİN

  • Bunun için küçük cam kavanozlar ve minik kaktüs kaplarını kullanabilirsiniz.
  • Minyatür kaplar havanın sirkülasyon yapmasına izin verdiğinden kuru iklimde yetişen bitkiler için idealdir.
  • Küçük cam kavanozlar görüntü olarak daha da çekici olabilir.
  • Kaplar ufak olduğundan düzenli sulama ile bitkilerinizin kurumasını engelleyin.

Süzgeçten teraryum nasıl yapılır? Dekoratif sukulentler

Süzgeçten teraryum nasıl yapılır? Dekoratif sukulentler

Sukulent nedir ve nasıl bakılır? Sukulent bitkisi ile renklenin

Sukulent nedir ve nasıl bakılır? Sukulent bakımı püf noktalar

Ortanca Çiçeği Hakkında Her Şey

Herkese merhaba Digital Yazarlar Doğal Yaşam takipçileri. Bahçe ya da balkonlarınızda yaz boyunca endamı ve renkleriyle favori olmaya aday ortanca çiçeği için tam da ekim ve bakım zamanındayız. Nisan ayına geldik mi bahçelerde hazırlık dönemine de ufak başlangıçlar yapmaya başlıyoruz.

Yaz çiçekleri nelerdir isimli yazımızda yazın favori çiçekleri ile ilgili size bir bakım rehberi hazırlamış, ortancalardan da biraz bahsetmiştim. Ancak ortanca öyle bir çiçek ki onunla ilgili özel bir yazının sizlere çok daha faydalı olacağını ümit ediyorum. Çocukluğumda anneannemin yazlığında saklambaç oynarken balkonun önünde boyumca uzanan rengarenk ortanca çiçekleri favori saklanma yerimdi. Şimdilerde köyde bahar geldi mi kendi bahçemde yetiştirdiğim ortancalar bana hep çocukluğumdaki tüm aile ve kuzenlerle birlikte yaptığımız yaz tatillerini anımsatıyor.

ortanca çiçeği, ortanca

Tam da ekim mevsiminde ortanca çiçeği için en doğru dikim ve bakım için neler yapılır? Ortanca çiçeği renklendirme için ne zaman ve hangi yöntemler kullanılır? Ortanca nasıl çoğaltılır? Tüm bu soruların cevapları ve daha fazlasıyla ortanca çiçeği hakkında her şey ile devam edelim.

Ortanca Çiçeği Nereye Ekilmeli?

Hydrangea olarak tanımlanan ortancanın anavatanı Japonya diyarları olsa da ülkemizde de bahçelerin baş tacı olan bir çiçektir. Çalı tipi ve sarmaşık türü olmak üzere farklı tipleri bulunan ortanca çiçeği biz de daha çok çalı tipi kocaman çiçekleriyle bilinir. Büyük saksılarda balkon ya da teraslara ekilebileceği gibi, bahçelerde özgürce büyüyerek ayrı bir ihtişam yaratır. Peki ortanca çiçeği nereye ekilmeli?

ortanca çiçeği, pembe ortanca,

Her ne kadar ilkbahardan sonbahara bir yaz çiçeği olsa da güneşi sevmeyen ortanca, gölge ve serin yerleri sever. Şöyle uzaktan sabah güneşi alan bir yere ekebilirseniz bayılır. Kavurucu olmayan sabah güneşinden biraz alacağı enerji onun için yeterlidir. Sonrasında bütün günü gölgede geçirmeyi sever. Duvar dipleri bir parça daha serinlik verdiği için sıcak kavurucu yaz aylarında daha da hoşuna gider.

Bu sebeple bahçenize ortanca ekecekseniz gölge alanları ve eğer uygun yeriniz var ise duvar kenarlarını seçin. Hatta ve hatta bol gölgeli ağaçlarınızın dibinde ortancalar harika görüntüler oluşturacaktır. Balkonunuzda ise iç duvara yakın gölge olan köşeye yerleştirirseniz bütün yaz güzel çiçekleriyle size teşekkür edecektir ????

Ortanca Rengi Nasıl Değiştirilir?

mavi ortanca

Toprağın pH derecesine göre ne renk çiçek açacağına kendi karar veren ortanca çiçeği için toprakta yapabileceğiniz değişiklikler ile bu renkleri belirlemeniz mümkün. Her rengi bir başka güzel olan ortancaları maviden lilaya, pembeden mora farklı renklere çevirmek için bir çok alternatif var. O halde ortanca rengi nasıl değiştirilir? Hemen ipuçlarını verelim.

  • Açık pembe ve beyaz ortanca için toprağına kireç koymalı ve etrafını çapa yaparak toprak ve kirecin iyice karışmasını sağlamalısınız.
  • Pembe ortanca için iki farklı yöntem kullanabilirsiniz. Biri alüminyum sülfat. Toprağın pH seviyesini azaltarak ortanca çiçeğinin rengini pembeye dönüştürmüş olursunuz. Aynı kireçte olduğu gibi çapa yardımıyla alüminyum sülfat ve toprağı karıştırın. Pembe ortancaların açmasını bekleyin ????
  • Koyu pembe ve kırmızı ortanca istiyorsak, ortanca rengi değiştirmek için sulama suyuna dörtte bir oranında elma ya da üzüm sirkesi katmalısınız.
  • Mavi ortanca için eğer ortancayı yeni dikiyorsanız dibine bolca gazete parçalayarak koyun. Ayrıca paslı demir (bolca paslı), mürekkep (lacivert), çivit, çay demi size mavi tonlarında ortanca çiçekleri verecektir.
ortanca, mavi ortanca çiçeği
  • Ortanca rengi bunların yanı sıra kullandığınız gübreye göre de renk değiştirir. Tavuk ya da güvercin gübresi pembe tonlarına, büyük baş hayvan gübresi ise mavi tonlarına dönüşüme katkı sağlar.
  • Ortaya çıkacak renkler toprağınızın yapısına göre değişkenlik gösterir. Örneğin sirke koyarak kırmızı ya da koyu pembe ortanca elde etmek istersiniz ama farklı bir ton çıkabilir. Bu durumda pH seviyesi oldukça düşük bir toprak olabilir. Sirke miktarını biraz daha arttırarak dilediğiniz renge gelinceye kadar pH oranını değiştirebilirsiniz.

Ortanca Bakımı

Bahçelerin başına buyruk çiçeği ortanca tıpkı gül gibi sürekli ilgi ister. Nisan ayı ile birlikte ekili olan ortancalarınızın toprağını kabartmalı ve torf ya da organik gübre ile ilk besinini vermelisiniz. Saksıda ekili olanlar için büyüme durumuna göre bir büyük boy saksıya geçmeli ya da ekili olduğu saksıdaki toprağını değiştirmelisiniz.

Ortanca sulama isteği: Güneşin olmadığı erken sabah saatleri ve güneş çekildikten sonra akşam saatleri özellikle en sıcak yaz aylarında ortancalar için ideal olacaktır. İlkbahar ve sonbahara dönen mevsimlerde ise sabah veya akşam günde bir sulama yeterlidir.

beyaz ortanca, ortanca bakımı

Ortanca gübreleme: İlk tomurcuklarını vermeye başladığı andan itibaren haftada bir ortanca çiçeği takviye gıdalarla beslenmek ister. Açelya gübresi, organik gübre veya kendi hazırlayabileceğiz kompost ile yaz boyunca ortancalarınızı besleyebilirsiniz. Ayrıca gübre yerine gübre şerbetinden de faydalanabilirsiniz.  Bunları yapmak için organik gübre şerbeti ve kompost yapımı yazımızdan faydalanabilirsiniz.

Ortanca Budama: Bunca bakıma size ortasında minicik inci gibi tomurcukları ve tabloları andıran kocaman top gibi çiçekleriyle teşekkür eden ortanca budama konusunda da hassasiyet bekler. Çiçeklenmeye başladığı dönemde budama yapmayın. Kış aylarında kesinlikle budama yapmayın. En ideal zaman Nisan ayı veya çiçek açması bittikten sonra Ekim ayında budama yapabilirsiniz.

Çiçeklerini Budama: Üzerinde solan kuruyan çiçekleri bir bitki makasıyla keserek temizleyin. Böylece yeni çiçekler daha çabuk çıkacaktır.

Ortanca Çiçeği Nasıl Kurutulur?

Yaz boyunca açan çiçeklerden vazolarınıza koymak için en az 30 cm gibi bir uzunlukta kesim yapın. Dilerseniz bir buket oluşturup baş aşağı gölge bir yere asarsanız 1 yıl boyunca kurutulmuş bir ortanca buketi ile hoş bir dekor da yapabilirsiniz. Bunun için canlı ve henüz dökülmeye başlamamış çiçekleri seçmeye dikkat edin.

pembe ortanca

Ortanca Nasıl Çoğaltılır?

İlkbaharda henüz yapraklanmaya başladığı dönemde 20 cm. gibi boylarda göz noktasına dikkat ederek üstten kesim yapın. Bu dalların her birinin dip kısımlarını çamur ile kaplayıp daha sonra saksıya dikin. Gölge bir yere koyun. Can suyu verin. Üzerine pet şişe veya cam kavanoz kapatın. Bir 15 gün böyle dursun. Kavanoz veya poşetle yukarıdan fazla beslenemeyen bitki topraktan beslenmek için köklerini güçlendirmeye yönelir ve Böylelikle çabuk köklenecektir.

Bir diğer yöntem daldırma yöntemi de denilen yukarıdaki gibi kestiğiniz dalları toprağa gelişigüzel göz kısmı açıkta kalacak şekilde saplayın. Su verin. Ortalama 1 ay gibi bir sürede köklenmeye başlayan ortancaları daha sonra istediğiniz yere dikin.

Kış döneminde ise kökten çoğaltma işlemi yapabilirsiniz. Ortanca tamamen kış uykusuna geçtikten sonra dipteki ana kökün yanında köklenmiş sürgünleri ayırarak saksılara alın. Sulama yaptıktan sonra üzerlerini şeffaf naylon poşet ile kapatarak sera etkisi yaratın.

Son olarak ortancalara dadanabilecek zararlılar ya da yapraklarında görülebilecek hastalıklar için ev yapımı bitki ilaçları yazımızdan faydalanabilirsiniz.

Ortanca çiçeği ile ilgili bizim aktarabileceklerimiz böyle. Eğer sizin de bildiğiniz farklı pratik bilgiler varsa yorum kısmında paylaşabilir, sormak istediğiniz herhangi bir şey olursa iletişim bölümünüzden bize ulaşabilirsiniz.

Günlük Doğal Yaşam Blog'dan bugünlük bu kadar,sağlıkla kalın hoşcakalın.

Etiketler:cool,tag,smart,sweet,

Cam vazoda Oda İçinde Yeşillik Yetiştirmek Cam vazo ve kavanozlarda su içinde yetiştirebileceğiniz iç mekan bitkileri yetiştirmek, odanın havasını tazelemek için harika bir yoldur. Evinizin odalarında tropikal bitkiler, yetiştirebileceğiniz birkaç bitki türü vardır, bu tür bitkiler genellikle küçük bir su hacminde yetiştirilebilmektedir. Farklı bitki yetiştirmek için cam saksı modelleri ve bitki çeşitlerinden fikirler edinin. Odayı güzelleştirin, su bahçe bitkilerinize farklı modellerde su saksısı modellerine göz atın. Kullanacağınız bitki türlerini bilmek ve anlamak su bahçenizin önemli bir faktörüdür. İç mekanda yetişebilecek bazı tropik bitkiler, yeşilliklerin hepsi su içinde yetişen türden olmaz toprakta yetişen bitkilerden farklıdır. Çiçekçinize bu tür bitkileri almadan önce danışın su içinde büyüyebilen bitkiler hakkında bilgiler alın ve su içinde büyüyen tropikal bitki türlerinden satın alın.

Cam Bitki Vazo Ve Saksı Modelleri

Genellikle su bahçesi tasarımı evde fazla yer kaplamaz, bu yüzden onları istediğiniz iç mekana koyabilirsiniz. Ama artık gerçekten odanız yoksa, su bahçenizi pencerenin yanına koyun, makrome çiçeklik ile asın veya duvara yaptığınız rafların üzerlerine koyun çünkü bu tür bir bitki her yerde büyüyebilir. Cam bardaklar, kavanozlar su bahçesi saksılarının seçilmesi çok kolaydır, ayrıca su bahçesi malzemenizin kolayca çatlamadığından veya kırılmadığından ve su sızdırmayacağından emin olun. Hazırladığımız galeriden inceleyin.

Cam vazo modelleri
Cam vazo modelleri
Cam vazo modelleri
Cam vazo modelleri
Cam vazo modelleri
Cam vazo modelleri
Cam vazo modelleri
Cam vazo modelleri
Cam vazo modelleri
Cam vazo modelleri
Cam vazo modelleri
Cam vazo modelleri
Cam vazo modelleri
Cam vazo modelleri
Cam vazo modelleri
Cam vazo modelleri
Cam vazo modelleri
Cam vazo modelleri
Cam vazo modelleri
Cam vazo modelleri
Cam vazo modelleri

Etiketler:cam çiçek vazolarıcam vazo modellericam vazoda çiçek yetiştirmecamdan vazo

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası