kristal kafa tası / KRISTAL KAFATASI | AMERIKA BIRLEŞIK DEVLETLERI HEDIYE SEPETLERI | ÇEVRIMIÇI SIPARIŞ VERIN

Kristal Kafa Tası

kristal kafa tası

kaynağı değiştir]

Indiana Jones ve Kristal Kafatası Krallığı filminin çekimleri 18 Haziran 2007 tarihinde başladı. Filmin yönetmenlik koltuğunda serinin önceki filmlerinde olduğu gibi Steven Spielberg oturdu. Filmi bir ara M. Night Shyamalan'ın yönetmesi gündeme gelse de o sıralar başka bir yapım ile uğraşan yönetmen projeyi reddetti.[16]

Filmin senaryosunun kimin yazacağı uzun süre belli olmadı. 1996 yılında Jeffrey Boam senaryo için taslak yazmaya başladı. Bu taslakta uzaylılar dünyayı işgal ediyordu. Ancak üç ay sonra gösterime giren Kurtuluş Günü filminde de benzer bir konu olması Lucas ve Spielberg'in bu senaryodan vazgeçmesine neden oldu.[4][17] Lucas da Yıldız Savaşları'nın yeni filmleri ile ilgilenmeye başladı. 2002 yılında filmi yönetmesi ve yazması gündeme gelen M. Night Shyamalan iki proje ile ilgilenemeyeceği için gelen teklifi kabul etmedi.[18]Tom Stoppard ve Stephen Gaghan'ın da senaryoyu yazmaları düşünülmüştü.[19] Young Indiana Jones dizisinin yazarlarından Frank Darabont 2002 yılının Mayıs ayında senaryoyu yazmaya başladı.[20] Adı Indiana Jones and City of Gods (Indiana Jones ve Tanrıkent) olacak filmde Indy yine Naziler ile mücadele edecekti. Spielberg ve Ford'un çok sevdiği hikâyeyi George Lucas beğenmeyince proje rafa kaldırıldı.[21] Nathanson 2004 Ağustos'unda Lucas ve Spielberg ile senaryoyu yazmaya başladı. Yazılan senaryo en sonunda Spielberg ile Jurassic Park ve Dünyalar Savaşı'ında çalışan David Koepp'e gönderildi. Koepp şöyle diyor:

İlk Indy filmi senarist olma nedenimdi. Üzerimde baskı hissettim. Ama sonra elimden gelenin en iyisini yapmaya odaklandım. Bazılarının hayal kırıklığına uğrayacağını biliyorum. Ama bir izleyici olarak ne görmek isteyeceğimi hesaba katmaya çalıştım. Umarım, bu düşünce şekliyle, diğerlerinin de beğeneceğini bir şey ortaya çıkmıştır.[22]

Filmin çekileceği setleri Guy Hendrix-Dyas hazırladı. Indiana Jones'un eviyle ilgili setler ise Universal'a ait stüdyo Stage 29'da inşa edildi. Prodüksiyon tasarımcısı Dyas, bu setle ilgili yaklaşımını şu sözlerle belirtti: Indiana Jones'un yaşadığı eviyle ilgili set, ana karakterimizin hayatının daha özel kesitlerini göstermemize izin veren örnek setlerden birisidir. Evin replikalarını yaparken çok sıkı çalıştık. Daha önceki filmlerden görüntüler üzerinde dikkatle odaklandık. Ancak Indiana Jones'un 1930'lu yıllardaki evinin iç mekânlarının rekreasyonunu yaparken artık 1957 yılında olduğumuz gerçeğini aklımızın bir köşesinde tutmaya özen gösterdik.”

Filmin müzikleri önceki üç filmde olduğu gibi John Williams tarafından bestelendi. Filmin kurgusunu Akademi Ödülü kazanmış Michael Kahn, Steven Spielberg ile birlikte düzenledi. Görüntü yönetmenliğini bu sefer Douglas Slocombe değil, Janusz Kaminski üstlendi. Kostüm tasarımı Mary Zophres ve Bernie Pollack, yardımcı yapımcı görevi Denis L. Stewart'a ait. Yapımın görsel efektlerini, George Lucas'ın Industrial Light and Magic şirketi hazırladı. Aksiyon sahnelerini hazırlanma misyonu serideki üç filmde bu görevi üstlenen Michael Moore'dan Dan Bradley'e verildi. Guy Hendrix-Dyas set tasarımı ile bu yapımda yer aldı. Özel Efektler Koordinatörü ise Dan Sudick'dir.

Önceki üç filmde de maceraperest arkeoloğu canlandıran Harrison Ford bu film için günde üç saatlik egzersiz programları yaptı. Shia Labeouf'un Indiana Jones karakteri için yorumu şöyledir:

Harrison Ford olağanüstü bir karakter yaratmış. Çaresiz ve kırılgan kaldığı koşulların tam ortasına bırakıldığında müthiş tablolar ortaya çıkar. Indy'nin her kırılganlığı -ki bunlar bol miktarda vardır- birbirinden eğlencelidir. Indiana Jones oldukça sert bir adamdır ama aslında gerçekten iyi bir insandır. Harrison'un çizdiği portre tam olarak buydu. Bence Harrison tam bir aksiyon adamıdır ve aksiyonu sanat formatına dönüştürmüştür. Ondan başka hiç kimse Indiana Jones olamaz.

[23]

Indiana Jones serisinin bu filminde Harrison Ford'un yanı sıra Karen Allen, Cate Blanchett, Shia LaBeouf, Ray Winstone, John Hurt ve Jim Broadbent gibi tecrübeli ve yetenekli oyucular da filmin diğer rollerinde yer almaktadır.

Dağıtımcılığını Paramount Pictures şirketinin yaptığı film, 24 Mayıs 2008'de sinema salonlarında gösterilmeye başlandı. Filmin bütçesinin 185 milyon dolar olduğu belirtilmiştir.

Film için düşünülen ilk isimler[değiştir kaynağı değiştir]

Bundan 27 yıl önce çıkışında en sevilen kahramanlardan olan Indiana Jones, 18 yıl sonra bu film ile geri döndü. Serinin üçüncü filminin üstünden 20 yıl geçmiş olmasına rağmen dünyanın dört bir tarafındaki hayranlar yeni bir film istediklerini hep dile getirdiler. Oynadığı karakter ile özdeşleşen oyunculardan biri olan Harrison Ford dördüncü kez Indy olmaktan dolayı memnuniyetini şu sözlerle belirtti:

Serinin diğer üç filmini yapmak için dünyayı dolaşmış bir aktör olarak yeni bir Indiana Jones filmi daha yapmaktan çok mutlu oldum. Indiana Jones serilerinin kaderinde eğlendirici ve keyifli filmler olmak vardır. Steven Spielberg ve George Lucas ile bir kez daha iş yapmaktan sevinç duydum. Önceki filmlerde olduğu gibi dördüncü Indiana Jones'u yaparken de harika zaman geçirdik.

[35]

Projenin senaryo arayışı yüzünden sürekli gecikmesi Ford'un artık yavaş yavaş yılmasına neden oldu. Steven Spielberg'e göre Ford'un Indiana Jones'u oynaması, kendisinin yönetmen olarak yer almasından daha önemliydi. Steven Spielberg bu meselenin önemi ile ilgili olarak:

Bu konu, filmi benim yönetmemden, senaryo yazarlarının tercihinden çok daha önemliydi. Indiana Jones rolünde Harrison Ford oynamasaydı, bu seri bu kadar başarılı olmayacaktı. Başka bir deyişle Harrison Ford ile Indiana Jones bir bütünün ayrılmaz parçası haline geldiler.

diyor.

Harrison Ford, George Lucas ve Steven Spielberg'in filme başlamadan önceki ilk kuralları, Indy'nin yaşamından da 19 yıl geçmesi gerektiğiydi. Ayrıca bu filmin seviyesi önceki üç yapımı da geçmeliydi.

1930'lardan 1957'ye[değiştir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası