gabno nedir / 4’lük not sistemine | Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı | T.C. Trakya Üniversitesi

Gabno Nedir

gabno nedir

funduszeue.info

  • Blog
  • İçindekiler

    Ankara Üniversitesi Gabno nedir?

    Genel Akademik Başarı Not Ortalaması (GABNO) Yarıyıl akademik başarı not ortalamasının hesaplanmasındaki yol izlenerek, öğrencinin Üniversiteye girişinden itibaren almış olduğu derslerin/etkinliklerin tümü dikkate alınarak hesaplanır.

    AKTS en az kaç olmalı?

    (7) Birinci yarıyıl öğrencileri hariç, alınabilecek dersi olan öğrenciler her dönemde en az 20 AKTS&#;lik ders seçmek zorundadır. (8) Öğrencinin, bir yarıyıldaki ders yükü, 30 AKTS; bir yıldaki ders yükü ise 60 AKTS&#;dir.

    Her dönem 30 AKTS zorunlu mu?

    Cevap: Mezun olabilmek için her yarıyılda 30 AKTS (Kredi)&#;lik ders almak zorunludur. Ancak isterse öğrenci 30 AKTS Az ya da çok ders almak kendi sorumluluğundadır.

    Müfredat dışı alınan ders ne demek?

    ve daha önceki girişli öğrenciler tüm derslerini almış olduğu halde ( müfredatından sonra) müfredatlarda yapılan değişiklikler nedeniyle AKTS&#;yi tamamlayamıyorlarsa, bu açıklarını ister alan seçmeli ders alarak, ister alan dışı seçmeli ders alarak kapatabilirler.

    Gabno nasıl hesaplanır?

    Üniversite Gano Hesaplama Nasıl Yapılır ve Formül Nasıldır? Bu hesaplama, alınan dersin her kredisiyle o derse bağlı değerlendirmelerin sonucunda bir harf notu belirlenir. Bu belirlenmedeki katsayılar çarpıldıktan sonra bulunan değer toplanır ve derslerin kredi toplamına bölünür. Böylelikle gano, agno bulunmuş olur.

    Ankara Üniversitesi C3 notu geçer mi?

    MADDE 37 – (1) Bir öğrenci bir yarıyılda/yılda, (C3) ve üstünde harf notu aldığı derslerden başarılı, (F1), (F2), (F3) ve (F4) harf notu aldığı derslerden ise başarısız sayılır. (2) (Değişik: RG/10/ ) Ders başarı notu, en az 60,00 olan öğrenci başarılı sayılır.

    Mezun olmak için AKTS kaç olmalı?

    Genel olaraksa mezuniyet için ön lisansta toplam AKTS, lisansta AKTS, tezsiz yüksek lisansta 60 AKTS, tezli yüksek lisansta AKTS ve doktorada AKTS başarılması gereklidir. -AKTS hesaplaması seçmeli ve zorunlu tüm dersler için yapılmaktadır.

    30 kredi doldurmak zorunlu mu?

    İlk kazandığın için 30 AKTS veriliyor, sonra genel ortalaman üstü olursa artı 6 kredi, üstü olursa 10 kredi veriliyor.

    Alan dışı derse girmek zorunlu mu?

    Bu bağlamda Yukarıdaki mevzuat hükümlerine göre öğretmenlere istekleri dışında zorla &#;zorunlu ek ders karşılığını doldurmuyorsunuz&#; denilerek alan dışında ders verilemez.

    Alttan alınan derslere girmek zorunlu mu?

    Sayı fark etmeksizin öğrenci alttan aldığı derslerden devamsızlıktan kalmışsa ve programda dönem dersiyle çakışma varsa, dönem dersini alamaz. Bunun dışında öğrenci alttan aldığı derstten başarısızlık nedeniyle kalmışsa derse devam zorunluluğu bulunmamaktadır.

    Tıpta GANO nasıl hesaplanır?

    Bu hesaplama, alınan dersin her kredisiyle o derse bağlı değerlendirmelerin sonucunda bir harf notu belirlenir. Bu belirlenmedeki katsayılar çarpıldıktan sonra bulunan değer toplanır ve derslerin kredi toplamına bölünür. Böylelikle gano, agno bulunmuş olur.

    Yano GANO kaç olmalı?

    Şayet GANO altında ise bu durumda öğrencinin son iki dönem YANO &#;suna bakılır. Son iki dönem YANO &#;suna yaz okulu YANO &#;su dâhil değildir. Bu son iki dönem YANO &#;lardan biri ve üzeri ise öğrenci sınamalı olmaz. altı ise sınamalı öğrenci olur.

    Kurumlar arası yatay geçiş olarak da adlandırılan ortalama ile yatay geçiş, öğrencilerin belirli şartları sağlamak şartıyla farklı üniversitedeki eşdeğer bir programa geçişine imkan tanıyan bir uygulamadır. (Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesine geçiş gibi)

    Bu içerikte ortalama ile yatay geçişin şartları, yatay geçişin hangi tarihler arasında yapılacağı, hangi sınıflarda yatay geçiş yapılabileceği, yatay geçiş başvurularının nasıl yapılacağı ve yatay geçişte istenilen belgelerin neler olacağı ile ilgili detaylı bir içerik oluşturmaya çalıştık. Sorularınız varsa yazının alt kısmında yer alan yorum kısmına yazabilirsiniz. En kısa zamanda dönüş yapacağız.

    Ortalama (AGNO-GANO) ile yatay geçiş hakkındaki bilgilere başlamadan önce &#;Merkezi Yerleştirme Puanıyla Yatay Geçiş&#; hakkında bir anektod vermek gerek diye düşündük. Merkezi Yerleştirme Puanıyla Yatay Geçiş, üniversiteye girdiğiniz yıl aldığınız puanla üniversite/bölüm değiştirmenize imkan tanımaktadır. MYP ile yatay geçiş hakkında detaylı bilgi için bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

    YouTube video

    Yatay Geçişte Ortalamamızın Kaç Olması Gerekiyor?

    • Genel Ağırlıklı Not Ortalaması (GANO) ile yatay geçişte her üniversitenin farklı taban ortalaması şartı bulunmaktadır.
    • Yatay Geçişte ortalamanızın üzerinden değerlendirme yapılan üniversitelerde en az 60; &#;lük sistemde değerlendirme yapılan üniversitelerde ise en az olmak zorundadır.
    • Örneğin Ege Üniversitesi yatay geçiş için üzerinden en az 75 ortalama şartı koymaktadır. Adnan Menderes Üniversitesi ise yatay geçiş için üzerinden en az ortalama istemektedir. Vakıf Üniversitelerinde taban ortalaması genellikle daha yüksektir.
    • Geçiş yapacağınız üniversitenin yatay geçişlerdeki senato kararlarına üniversitenin internet sitesinden ulaşabilirsiniz. Genellikle söz konusu bilgiler Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı (oidb) bağlantısında yer almaktadır.
    • Yukarıdaki bilgiler lisans programlarına aittir. Önlisans programlarına geçişlerde daha düşük ortalama istenmektedir.
    • Değerli arkadaşlar açık konuşmak gerekirse söz konusu taban puanlarının çok fazla bir ehemmiyeti bulunmamakta. Üniversiteler her bölüm için sınırlı sayıda yatay geçiş kontenjanı açtığı için ortalamanızın yüksek olması gerekmekte. Bu yüzden eğer daha iyi bir üniversiteye geçiş yapmak istiyorsanız ortalamanızı üzerinden tutmanızı öneriyorum.

    Ortalama İle Yatay Geçişte YKS Puanı Önemli mi?

    Üniversitelerin büyük çoğunluğu ortalama ile yatay geçiş başvurusu yapanları daha adil sıralamak adına YKS puanı, dil yeterliliği gibi ek şartlar istemektedir. En adil sistem de budur. Örnek vermek gerekirse Şırnak Üniversitesi İktisat bölümünde okuyan X öğrencinin ortalaması , İstanbul Üniversitesi İktisat bölümünde okuyan Y öğrencinin ortalaması ve her iki öğrenci de ODTÜ İktisat bölümüne ortalama ile yatay geçiş yapmak istiyor. Sizce ODTÜ yönetimi hangi öğrenciyi alır?

    Şu bir gerçek ki İstanbul, Ankara ve İzmir&#;deki devlet üniversitelerinin kalitesi (Anadolu&#;daki birkaç üniversiteyi değerlendirme dışı tutarsak) diğer üniversitelere göre çok daha iyi. Ayrıca söz konusu üniversitelerde dersler de ciddi anlamda zor.

    Hazırlıkta Yatay Geçiş Yapabilir miyim?

    • Hazırlık sınıfında ortalama ile farklı bir üniversiteye yatay geçiş yapamazsınız. YÖK&#;ün bu çerçevede belirlediği bazı kurallar var. Ortalama ile yatay geçiş yapabilmeniz için belirli bir ortalamanızın olması gerekmekte. Hazırlık sınıfı ortalamaya dahil edilmediği için hazırlık sınıfında gano ile yatay geçiş imkanı bulunmamaktadır.
    • Ancak hazırlık sınıfında merkezi yerleştirme puanıyla (Ek-1 madde) yatay geçiş yapabilirsiniz. Detaylarına yazının üst kısmındaki kırmızı bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

    Kaçıncı Sınıfta Ortalama İle Yatay Geçiş Yapabilirim?

    Bu kriter önlisans ve lisans programları için farklılık göstermektedir.

    • 4 yıllık eğitim veren lisans bölümünde yalnızca 2. ve 3.sınıfta geçiş yapabilirsiniz. Eğitim yılı 2 yarıyıldan ve toplamda 8 yarıyıldan oluşmaktadır. Eğer 4 yıllık eğitim veren lisans bölümünde okuyorsanız yalnızca 3, 4, 5 ve funduszeue.infoıyıllarda ortalama ile yatay geçiş yapabilirsiniz.
    • 5 yıllık eğitim veren lisans bölümünde yalnızca 2, 3, ve 4.sınıfta geçiş yapabilirsiniz. Eğitim yılı 2 yarıyıldan ve toplamda 10 yarıyıldan oluşmaktadır. Eğer 5 yıllık eğitim veren lisans bölümünde okuyorsanız yalnızca 3, 4, 5, 6, 7 ve 8. yarıyıllarda ortalama ile yatay geçiş yapabilirsiniz.
    • 6 yıllık eğitim veren lisans bölümünde yalnızca 2, 3, 4 ve 5. sınıfta geçiş yapabilirsiniz. Eğitim yılı 2 yarıyıldan ve toplamda 12 yarıyıldan oluşmaktadır. Eğer 6 yıllık eğitim veren lisans bölümünde okuyorsanız yalnızca 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ve yarıyıllarda ortalama ile yatay geçiş yapabilirsiniz.
    • 2 yıllık eğitim veren önlisans bölümünde ise yalnızca 2 ve funduszeue.infoıyıllarda (1.yılın bahar dönemi ve 2.yılın güz dönemi) ortalama ile yatay geçiş yapabilirsiniz.

    Alttan Dersim Varsa Ortalama İle Yatay Geçiş Yapabilir miyim?

    &#;Alttan dersi olanlar ortalama ile yatay geçişe başvuramaz.&#; tarzında genel bir kural olmamakla birlikte inceleme yaptığım tüm üniversiteler ortalama ile yatay geçişte alttan dersinin olmaması özel şartı getirmiş durumda.

    • Tüm üniversiteleri bağlayan bir kural olmamakla birlikte üniversitelerin getirdiği özel şartlarda eğer alttan dersiniz varsa ortalama ile yatay geçiş yapma imkanınız bulunmamaktadır.
    • Hatta inceleme yaparken dikkat ettiğim bir konuyu da yeri gelmişken paylaşalım. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesindeki bir bölüme ortalama ile yatay geçiş yapmak istiyorsanız transkriptinizde yer alan derslerin tamamını en az &#;CC&#; harf notu ile geçmeniz gerekir şartı eklenmiş. Üniversiteler bu şekilde belirli şartlar koyabilir.

    Ortalama İle Yatay Geçişler Ne Zaman Yapılıyor?

    Genel ortalama ile yatay geçişlerin hangi tarihlerde yapılacağı üniversitelerin inisiyatifindedir. Bu yüzden her üniversitenin yatay geçiş başvuruları farklı tarihlerde yapılmaktadır.

    • Güz dönemi için yatay geçiş başvuruları genellikle temmuz ayı sonu &#; ağustos ayı ortası aralarında yapılmaktadır.
    • Bahar dönemi için yatay geçiş başvuruları ise ocak ayı sonu &#; şubat ayı ortası aralarında yapılmaktadır.

    Tüm üniversitelerin geçiş takvimi farklı olduğu için geçiş yapmak istediğiniz üniversitenin internet sitesini bu tarihler aralığında sık sık ziyaret etmelisiniz. Eğer geçiş yapmak istediğiniz üniversitenin sitesinde bir bilgiye ulaşamazsanız öğrenci işlerini arayarak bilgi alabilirsiniz.

    Ortalama İle Yatay Geçiş Kontenjanları

    3 Mart tarihli Resmî Gazete&#;de Kurumlararası Yatay Geçiş Kontenjanları belirtilmiştir.

    • Her yıl düzenli olarak ikinci, üçüncü, dördüncü ve beşinci sınıflar için ÖSYM giriş genel kontenjanı 50 ve 50’den az olan diploma programlarda 2,
    • 51 ve arası olan programlarda 3,
    • ve üzerinde olan diploma programlarda ise 4 kurumlar arası yatay geçiş kontenjanı Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenir.
    • Ancak Üniversitenin fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokullarının ilgili kurulları, geçişin yapılacağı diploma programının giriş yılındaki kontenjanı ile yatay geçiş kontenjanı belirlenen yarıyıla kadar, programdan ilişiği kesilen veya ayrılan öğrenci sayıları ile bu yarıyıl içinde yatay geçiş yoluyla gelmiş olan öğrenci sayıları arasındaki farkı aşmayacak biçimde ilave kontenjan belirleyebilirler. İlave kontenjan belirlenmesi halinde bu kontenjanlar en geç Haziran ayının otuzuncu günü mesai saati bitimine kadar Yükseköğretim Kuruluna bildirilir. Ön lisans diploma programları için ikinci yarıyılda açılması istenen ilave yatay geçiş kontenjanları ise ilgili kurul tarafından belirlenerek, en geç Aralık ayının otuz birinci günü mesai saati bitimine kadar Yükseköğretim Kuruluna bildirilir.

    Ortalama İle Yatay Geçişe Çok Fazla Başvuru Yapılırsa Değerlendirme Nasıl Yapılır?

    Kurumlar arası yatay geçiş değerlendirme sonuçları, geçerli başvurusu olan tüm adayların isimleri, değerlendirmede esas alınan puanlara göre sıralanmış biçimde üniversitenin internet sayfasında ilan edilir.

    Başvurularla ilgili ön değerlendirmeyi, bu Yönetmelik çerçevesinde, ilgili yönetim kurulları tarafından oluşturulan komisyonlar yapar. Başvurular, adayların genel not ortalaması ve eğer varsa geçmek istediği programın ortak derslerindeki başarısı dikkate alınarak Senato tarafından belirlenmiş olan kriterine göre değerlendirilir ve ayrılan kontenjana göre geçiş sağlanır.

    Yeterli şartları taşıyan aday olması halinde aynı sayıda asıl ve yedek aday belirlenir. Takvimde belirlenen süre içinde başvurmayan asıl adaylar yerine yedeklerin başvurusu alınır. Yatay geçiş hakkı kazanan öğrencilerin intibak programları, bu öğrencilerin yeni akademik yarıyıla diğer öğrencilerle aynı tarihte başlamasını sağlayacak biçimde yapılır.

    Örneğin kurumlar arası yatay geçiş kontenjanı olarak geçiş yapmak istediğiniz üniversitede 4 kişilik kontenjan açıldıysa ve kişilik bir başvuru yapıldıysa başvuru yapan öğrenciler arasında not ortalaması ile birlikte senato tarafından belirlenen kriterlere göre yapılan değerlendirme sonucunda 4 kişilik asil ve 4 kişilik yedek liste açıklanır. 

    Yabancı Dilde Eğitim Veren Bir Bölüme Ortalama İle Yatay Geçiş Yapmak

    Üniversitelerin yabancı dilde eğitim veren bir bölümüne ortalama ile yatay geçiş yapmak isterseniz öncelikle üniversitenin yeterlilik sınavına girmeniz gerekmektedir. Geçiş yapmadan önceki üniversitenizde hazırlık okusanız dahi buna bakılmaz. Dil konusundaki yetkinliğinizi kanıtlamanız gerekmektedir. Çünkü her üniversitenin farklı yabancı dil eğitimi bulunmakta. Özetle ODTÜ ile Iğdır Üniversitesinin yabancı dil eğitim kalitesi çok farklıdır.

    Bazı üniversiteler YDS ve TOEFL gibi sınavlardan belirli bir puanı almış olmak kaydıyla yabancı dil yeterliliğini gösteren belgeleri kabul etmektedir. Bu bilgilere üniversitelerin yatay geçişle ilgili yayınladıkları bilgilerden ulaşabilirsiniz.

    Türkçe Eğitim Veren Bir Bölümden Kısmi ya da % İngilizce Eğitim Veren Bir Bölüme Ortalama İle Yatay Geçiş Yapılabilir mi?

    Hayır yapılamaz. Bu yüzden Türkçe eğitim veren bir bölüme geçiş yapmanız gerekmektedir. Ancak Merkezi Yerleştirme Puanıyla bu şekilde bir geçiş yapabilirsiniz. MYP ile yatay geçişin detaylarına yazının üstünde yer alan kırmızı bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

    Kaç Defa Ortalama İle Yatay Geçiş Yapabilirim?

    &#;Kurumlararası yatay geçiş&#; veya daha çok bilinen tabirler &#;ortalama ile yatay geçiş&#; birden fazla yapılabilir. Burada önemli olan konu hangi sınıflarda yatay geçiş yapılabileceğidir. Yazının başlangıcında yer alan &#;hangi sınıflarda ortalama ile yatay geçiş yapabilirim?&#; başlıklı yazının içeriğinde yer alan sınıfları dikkate alarak birden fazla yatay geçiş yapabilirsiniz.

    Sınıf Tekrarı Yapan Bir Öğrenci Kurumlararası Yatay Geçiş Yapabilir mi?

    Sınıfta kalan bir öğrenci kurumlararası yatay geçiş yapamaz.

    Kaydımı Dondurursam Ortalama İle Yatay Geçiş Yapabilir miyim?

    Kayıt dondurmuş olmak, yatay geçiş hakkından yararlanmak için engel teşkil etmez. Yani herhangi bir sebeple kaydını donduran öğrenciler de ortalama ile farklı bir üniversiteye yatay geçiş yapabilir.

    Disiplin Cezası Almış Bir Öğrenci Ortalama İle Yatay Geçiş Yapabilir mi?

    İsim yapmış 10&#;un üzerinde üniversitenin yatay geçiş yönetmeliğinde şu ibare yer almakta: &#;Disiplin cezası almış bir öğrenci ortalama ile yatay geçiş yapamaz!&#;

    Devlet Üniversitesinden Vakıf Üniversitesine Ortalama İle Yatay Geçiş Yapılır mı?

    Evet geçiş yapabilirsiniz. Ancak burslu geçiş yapabilen çok az üniversite var. Bunun da şartları ağır.

    Vakıf Üniversiteleri Arası Ortalama İle Yatay Geçiş Yaparsam Bursum Ne Olur?

    A Vakıf Üniversitesinden B Vakıf Üniversitesine ortalama ile yatay geçiş yapmanız durumunda burslu okuyup okumama durumu geçiş yapacağınız üniversitenin inisiyatifindedir. Yatay Geçiş şartlarında mutlaka bu maddeye yer verilmekte. Detaylı inceleyerek bu konuda kararınızı verebilirsiniz.

    Birinci Öğretim Bölümü Okurken İkinci Öğretim Bölümüne Ortalama İle Yatay Geçiş Yapabilir miyim?

    Üniversitedeki aynı diploma programlarında birinci öğretimden ikinci öğretime kontenjan sınırlaması olmaksızın yatay geçiş yapılabilir. Ancak ikinci öğretim diploma programına geçiş yapan öğrenciler ikinci öğretim ücreti öderler.

    İkinci Öğretim Bölümü Okurken Birinci Öğretim Bölümüne Ortalama İle Yatay Geçiş Yapabilir miyim?

    Üniversitede ikinci öğretimden sadece ikinci öğretim diploma programlarına yatay geçiş yapılabilir. Ancak, ikinci öğretim diploma programlarından başarı bakımından bulunduğu sınıfın ilk yüzde onuna girerek bir üst sınıfa geçen öğrenciler birinci öğretim diploma programlarına kontenjan dahilinde yatay geçiş yapabilirler.

    Yatay Geçiş Başvuruları Nereden Yapılıyor?

    Yatay Geçiş Başvuruları, geçiş yapmak istediğiniz üniversitenizin web sitesi üzerinden senatonun belirlediği tarihler arasında yapılmaktadır. Başvuru tarihlerini kaçıran adaylar için ek başvurular açılmamaktadır. Bu yüzden yatay geçiş başvuru tarihlerini kaçırmamanız gerekmekte.

    Ortalama İle Yatay Geçiş Yaptıktan Sonra Pişman Olursam Eski Üniversiteme Geri Dönebilir miyim?

    Kurumlararası yatay geçiş yaptıktan sonra pişman olmanız durumunda her üniversite geri dönüş için belirli bir süre tanımaktadır. Önce geçiş yapılan üniversiteye yatay geçişin iptali; sonrasında da geri dönmek istediğiniz üniversiteye kayıt yenilemek için dilekçe vermeniz gerekiyor.

    Açıkçası geri dönme ihtimaliniz hiç olmayabilir. Üniversite senatolarının belirlediği şartları dikkatli okumalısınız.

    Yatay Geçiş İçin İstenilen Belgeler Nelerdir?

    Her üniversite ortalama ile yatay geçiş sürecinde farklı belgeler isteyebilir. Genel olarak istenilen belgeler şu şekilde;

    • 1- Halen Kayıtlı bulunduğu Yükseköğrenim Kurumundan almış olduğu onaylı Öğrenci Belgesi.(Son 6 ay içerisinde alınmış olması)
    • 2- Nüfus cüzdanının arkalı önlü fotokopisi
    • 3- Öğrencinin üniversiteye yerleştiği yıla ait ÖSYS sonuç belgesi
    • 4- Transkript
    • 5- Disiplin cezası almadığına dair belge
    • 6- Birinci öğretim kontenjanına başvuru yapacak 2. öğretim öğrencilerinin %10&#;luk dilime girdiklerine dair yazı
    • 7- 6 adet 4,5 x 6 cm ebatında fotoğraf
    • 8- Yatay geçiş yapmasına engel yoktur yazısı
    • 9- Lise diploma fotokopisi

    Yatay Geçiş Başvuru Formu Örneği

    Yatay Geçiş Başvuru formu örneğinde başvuru şekli kısmı çok önemlidir. Eğer not ortalaması ile Türkiye&#;deki herhangi bir üniversiteden yine Türkiye&#;deki bir üniversiteye geçiş yapmak istiyorsanız &#;Kurumlararası Yurtiçi Yatay Geçiş&#; kutucuğuna tik atmanız gerekmektedir.

    Başvuru formu sadece fikir edinebilmeniz amacıyla paylaşılmıştır. Bu formu kendi üniversitenizin sitesinden indirmeniz gerekmekte!

    İçindekiler

    Lisans&#;st&#; Eğitim Enstit&#;s&#;

    BAŞARI

    NOTLARI

    SAYISAL

    EŞDEĞERİ

    AA

    BA

    BB

    CB

    CC

    DC

    DD

    F

    0

     

    b) F notu, başarısız öğrenciler için takdir edilir. F notu almış bir öğrencinin ağırlıklı not ortalaması başarı için yeterli olsa bile, bu ders tekrarlanır.

    Not ortalamaları ve hesaplanması

    MADDE 62 – (1) Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı her öğrencinin YANO ve GANO’larını sürekli olarak takip eder.

    (2) YANO, bir öğrencinin bir yarıyılda yazıldığı derslerdeki başarı notlarının ağırlıklı ortalamasıdır.

    (3) GANO bir öğrencinin ortalama hesaplama tarihine kadar geçen yarıyıllarda yazıldığı tüm derslerdeki başarı notlarının ağırlıklı ortalamasıdır. Bu ortalamanın hesaplanmasına ikinci yarıyıl başarı notları belli olduktan sonra başlanır.

    (4) Ağırlıklı not ortalamasının hesabında önce her ders için; o dersin kredisi ile öğrencinin o dersten aldığı başarı notunun sayısal eşdeğeri çarpılır ve o dersin ağırlığı belirlenir. Ardından ders ağırlıkları toplanır, YANO toplam ağırlık ve GANO toplam ağırlık kümeleri ayrı ayrı belirlenir.

    (5) YANO toplam ağırlık verisi, kümede yer alan derslerin yarıyıl kredi yükü verisine bölünerek öğrencinin YANO’su hesaplanır.

    (6) GANO toplam ağırlık verisi, kümede yer alan derslerin toplam kredi yükü verisine bölünerek öğrencinin GANO’su hesaplanır.

    (7) Ortalamaların hesabında öğrencinin yazılmış olduğu kredili dersler ve bu derslerden, bu Yönetmeliğin 56 ncı maddesine göre alınmış başarı notları ve sayısal eşdeğerleri göz önünde tutulur.

    (8) GANO hesabına tekrar edilen derslerden alınmış son başarı notu katılır.

    Başarılı öğrenciler

    MADDE 63 – (1) Öğrencilerin başarı durumları YANO ve GANO ile izlenir.

    (2) Yüksek lisans programında başarılı olmak için en az , doktora programında ise en az GANO’ya sahip olmak gerekir.

    (3) Enstitü programlarını - 3,74 GANO ile tamamlayan öğrenciler onur öğrencisi, - GANO ile tamamlayanlar yüksek onur öğrencisi olarak mezun olur. Bu durum öğrencinin diploma ekinde belirtilir.

     

    LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI GENEL NOT ORTALAMALARI VE AKADEMİK BAŞARI HAKKINDA

    DOKTORA PROGRAMLARI İÇİN

    funduszeue.info ile BB arası "Geçer" notudur.

    funduszeue.info ile DD arası "Koşullu Geçer" notudur; Genel Ağırlıklı Not Ortalaması 3,00 ve üzerinde ise bu derslerden geçer, altında ise not yükseltmek için ders alması gerekir.  

    3.F, BZ "Kalır" notudur. Bu dersler tekrar alınmak zorundadır.

    funduszeue.inforden başarılı olabilmek için öğrencinin Genel Ağırlıklı Not Ortalamasının en az 3,00 olması ve “BZ” ve “F” notu olmaması gerekir.

     

    YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI İÇİN

    funduszeue.info ile CB arası "Geçer" notudur.

    funduszeue.info ile DD arası "Koşullu Geçer" notudur;   Genel Ağırlıklı Not Ortalaması 2,50 ve üzerinde ise bu derslerden geçer, altında ise not yükseltmek için ders alması gerekir.  

    3.F, BZ "Kalır" notudur. Bu dersler tekrar alınmak zorundadır.

    funduszeue.inforden başarılı olabilmek için öğrencinin Genel Ağırlıklı Not Ortalamasının en az 2,50 olması ve “BZ” ve “F” notu olmaması gerekir.

     

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası