lenoks yem bitkisi / Kuraklığa Dayanıklı Yem Bitkisi Lenoks için Milas Ören’de Tarla Günü Düzenlendi

Lenoks Yem Bitkisi

lenoks yem bitkisi

Lenox Ot tipi Yem Şalgamı

Lenox Ot tipi Yem Şalgamı

Lenox ot tipi yem şalgamı kanola ailesinden bir funduszeue.info bitkisi olarak dekera 1 kg tohum funduszeue.info yem bitkisi ekim zamanı sonbahardıfunduszeue.infoarda boylanır ve çicek açfunduszeue.info yemlik kolza slaj olarak değfunduszeue.info ot tipi şalgam bitkisi kuru ve sulu arazilere funduszeue.info kolza lenoxu slaj yaparken saman ilavesi yapılarak kuru madde oranı yükseltilir.

Lenox yem şalgamı yetiştiriçiliği son yıllarda hızla yaygınlaşmaktadıfunduszeue.info yem şalgamı soğuğa karşı hassas bir bitkidir.Aşırı soğuk bölgelerde lenox yem bitkisini don funduszeue.info hayvan yemi eylül ekim kasım aylarında funduszeue.infoğuklama ihtiyaçı olduğundan ilkbaharda ekimi yapıfunduszeue.infoarda boy yapmaz ve çicek açmaz

.

BESİN DEĞERLERİ ORTALAMALARI KARŞILAŞTIRMA
ADIHAM PROTEİNHAM YAĞHAM SELÜLOZ
FİĞ16,81,922
LENOX18,23,224,5

Lenoz yeş şalgamı ekerken buğday,arpa veya tritikale ile karıştırılıp funduszeue.info yem şalgamı tohum fiyatlarını öğrenmek için bizimle irtibata geçiniz

Etiketler:Lenox tohumu fiyatları,lenox yem şalgamı tohumu fiyatı,lenox yem şalgamı,lenox yem şalgamı yetiştiriçiliği,lenox ekim zamanı,lenox hayvan yemi


Muğla’da yoncaya alternatif lenox yem bitkisi

Muğla'da sulama imkanı bulunmayan ve yem bitkisi üretme sıkıntısı yaşayan dağ köylerinde ilk defa üretimi yapılan lenox yem bitkisinin silajı yapıldı.
Muğla’da yoncaya alternatif lenox yem bitkisi

Muğla'da yoncaya alternatif olarak sulama imkanı bulunmayan ve yem bitkisi üretme sıkıntısı yaşayan dağ köylerinde ilk defa üretimi yapılan lenox yem bitkisinin silajı yapıldı.

Merkeze bağlı Dokuzçam köyünde Murat Gündüz'e ait 10 dekar araziye dikilen yem bitkisi tanıtılarak, silajı yapıldı.

Törende konuşan Muğla Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Nazif Ekici, yılının hayvan yetiştiricileri tarafından kaliteli kaba yem sıkıntısının had safhaya ulaştığı bir yıl olduğunu söyledi.

Son yıllarda alternatif yem bitkileri üretim çalışmalarına hız verdiklerini belirten Ekici, bu ürünün sulama imkanı olmayan, kaliteli kaba yem bitkisi üretemeyen dağ köylerinin yüzünü güldüreceğini kaydetti. Ekici, kuraklığa dayanıklı alternatif kaliteli kaba yem bitkisinin dağ köylerindeki çiftçiler için umut olduğunu ifade etti.

Ekici, Muğla'da ilk defa üretimi yapılan Lenox'un, hayvan yem bitkisi olarak kullanıldığını ve Muğla'da ilk defa denendiğini söyledi. Çiftçilere bu tohumunu dağıtacaklarını ifade eden Ekici, bu ürünü Muğla'da yaygınlaştırmaya çalışacaklarını kaydetti.

Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü teknikeri Ünal Yılmaz ise, ürünün kasım ayı sonunda Muğla'da ilk defa ekildiğini kaydetti. Lenox'un susuz şartlarda yaklaşık 2 metre boya ulaştığını vurgulayan Yılmaz, silajı yapılan ürünün aynı zamanda hayvanları otlatmaya çok uygun bir bitki olduğunu, 5 ay gibi kısa sürede yetiştiğini dile getirdi.

Üretici Murat Gündüz ise, yeni üretimi yapılan ürünün hayvancılık için önemli bir destek olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından ilk defa üretilen ürünün silajı yapıldı. Muğla Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Nazif Ekici ve kurum müdürleri de ürünü hayvanlara yedirdi.

Sinop’ta 'lenox' bitkisi üretilmeye başlandı

Lenox bitkisinin olduğu tarladan havadan görüntü
-Lenox bitkisi detay
-Ziraat Mühendisi Göksel Demirel açıklamaları
-Lenox bitkisinin olduğu tarladan havadan görüntü

( SİNOP ) SİNOP

- Sulama ihtiyacı olmadan yetiştirilen ve dekar başına 10 tona yakın ürün veren lenox bitkisi Sinop’ ta ilk kez üretilmeye başlandı ve hayvancılık sektörünün yeni umudu oldu. Halk arasında şalgam otu veya yemlik kolza olarak da bilinen lenox bitkisine Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından da destek veriliyor. Sinop Demirci köyünde çiftçilik ile uğraşan Ümit Yerli, Demirci köyündeki 10 dönüm arazisine ekti ve Sinop’ ta lenox bitkisini ilk üreten kişi oldu. Bazı bölgelerde ilk defa geçen yıl yetiştirilen bitki, hayvancılık sektörünün kaba yem ihtiyacını giderecek alternatif yem bitkisi özelliğine sahip. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Ümit Yerli, “Birçok Avrupa ülkesinde çok önceden yetiştirilmeye başlandı fakat ülkemizde pek yaygın değildi. Hele Sinop’ ta bunu yapan hiç kimse yoktu. Biraz araştırma yaptıktan sonra bu bitkinin değerinin olduğunu fark ettim ve ekmeye karar verdim. Lenox bitkisi hayvancılık yemlerinde mısır ve yoncaya göre daha az bir maliyetle yetiştirilebiliyor” dedi.
Açıklamalarına lenox bitkisinin özelliklerini anlatarak devam eden Ümit Yerli, “Sulu alanlarda dekar başına; 10 - 15,5 ton yeşil ot verir. Yeşil olarak verildiği gibi silaj(hayvan yemi) yapılabilir. Kuru maddesindeki protein yüzde 18 - 22 değerleri arasında. Silaj yapılırken 1 ton yeşil şalgam içine 40 - 50 kg. buğdaygil karışımı katılabilir. Küçükbaş hayvan beslemesinde koyun ve kuzular çok beğenerek yer bu bitkiyi. Büyükbaş hayvan beslemesinde, günlük hâsıl olarak verilebilir. Kışlık ve yazlık olarak yetiştirilebilmektedir. Eksi 15 dereceye kadar dayanıklı bir bitkidir. Kumlu ve hafif topraklar dışında hemen hemen her toprakta yetişebiliyor. Araştırmalarıma göre ekileceği aylar bölgesine göre değişiklik göstermekte. Trakya, Marmara, Ege, Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 15 Eylül Ekim, Karadeniz Bölgesi’nde sahil kuşağında en uygun ekim zamanı 15 Eylül Ekim, iç kesimlerde 20 Eylül- 10 Ekim tarihleri en uygun ekim zamanıdır” dedi.
(OSM-SLH-Y)

funduszeue.info

Doğalsan Tarım Yem Şalgamı Tohumu 1 Kg Lenox Tohumu Yem Bitkisi Tohumu Yem Bitkileri Tohumu Tohum Çeşitleri yghjnm

Doğalsan Tarım Yem Şalgamı Tohumu 1 Kg Lenox Tohumu Yem Bitkisi Tohumu Yem Bitkileri Tohumu Tohum Çeşitleri

KARGO BEDAVA

Kurumsal Fatura

Satıcı : Doğalsan Tarım

Koleksiyona Ekle

  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Bu ürün Doğalsan Tarım tarafından gönderilecektir.
  • Yem Şalgamı, Lenox, Kanola Yetiştiriciliği: Yemlik Kolza, aylık yetişme süresi ve yüzde protein oranı ile tek yıllık bir yem bitkisidir. Silajı kokusuz oluyor ve aynı zamanda hayvanlar tarafından da sevilerek yeniliyor. Bakım ve işçiliği az. Hasat dönemi erken olduğundan ikinci ürün olarak çok rahat ekilebiliyor. Kışa dayanıklı ve toprak dostu olması, süt verimini ve kalitesini de arttırması önemli avantajları olarak öne çıkıyor. Sulu alanlarda dekara 10 - 15,5 ton yeşil ot verir. Yeşil olarak verildiği gibi silajıda yapılabilir. Kuru maddesindeki protein % 18 - 22 arasında değişir. Silaj yapılırken 1 ton yeşil şalgam içine 40 - 50 kg. buğdaygil kırması katılabilir. Küçükbaş hayvan beslemesinde koyun ve kuzular çok beğenerek yerler. Büyükbaş hayvan beslemesinde, günlük hasıl olarak verilebilir. Kışlık ve yazlık olarak yetiştirilebilmektedir. oC `ye kadar dayanıklıdır. Kumlu ve hafif topraklar dışında hemen hemen her toprakta yetişmektedir. Lenox, Yem Şalgamı İngiltere'den Ukrayna'ya kadar uzanan tüm Kuzey Avrupa bandı ile Kuzey Adriyatik Bölgesinde ana silaj bitkisi olarak kullanılan Ot Tipi Yem Şalgamı Silajı, Hollanda'da 90 kg/gün süt veren efsane hayvanların da beslenildiği silajdır. Kuru maddede Protein içeriği yoncadan fazladır. Yağ oranı yüksektir. Zengin vitamin ihtiva eder. Lenox silajı kullanımında süt üretiminde belirgin artışlar görülür. Hayvanın tüyleri parlaklaşır, yeme gelme artar, ayak hastalıkları ve özellikle ishal vakalarında belirgin düşüş gözlemlenir. Hayvan yem yapımında kullanılacak olan lenox yaprakları ve kökü koyun, keçi, düve, sığır, süt inekleri tarafından büyük bir iştahla yenen ikinci ürün olarak değerlendirilen, çok iyi sindirilebilen, yüksek verimli (7,5- 15 ton/dekar), kış soğuklarına dayanıklı (-6, ºC'ye kadar), 2, ay sonra hasada başlanabilen % 5'i kök, % 95'i yapraklardan oluşan iyi bir yem bitkisidir. Diğer yem bitkilerine oranla daha verimli ve daha az maliyetli tek yıllık yem bitkisidir. Hayvan beslenmesinde en iyi yemlerden biridir. Köklerdeki kuru madde oranı % 8,5, yapraklardaki ise % 9,5 tir. EKİM ZAMANI Tek yıllık kış bitkisidir. İç Anadolu'da Ağustos sonu ? Ekim 15?e kadar ekilir. Kanola tohumu çok küçük olduğundan iyi hazırlanmış bir tohum yatağına ihtiyaç duyar. Ön bitkinin hasadından sonra toprak cm derinliğinde soklu pullukla sürülür. Ekimde tohumun istenen derinliğe düşmesini sağlamak için tapan çekilmelidir. OT TİPİ YEM ŞALGAMIDIR.
  • Bu üründen en fazla 20 adet sipariş verilebilir. 20 adetin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bu ürün indirim kampanyasına dahil değildir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.

ÜRÜNÜN TÜM ÖZELLİKLERİ

Ürün Değerlendirmeleri

Henüz Yorum Yazılmamış.

Ürün Bilgileri

Doğalsan Tarım Yem Şalgamı Tohumu 1 Kg Lenox Tohumu Yem Bitkisi Tohumu Yem Bitkileri Tohumu Tohum Çeşitleri

  • Yem Şalgamı, Lenox, Kanola Yetiştiriciliği: Yemlik Kolza, aylık yetişme süresi ve yüzde protein oranı ile tek yıllık bir yem bitkisidir. Silajı kokusuz oluyor ve aynı zamanda hayvanlar tarafından da sevilerek yeniliyor. Bakım ve işçiliği az. Hasat dönemi erken olduğundan ikinci ürün olarak çok rahat ekilebiliyor. Kışa dayanıklı ve toprak dostu olması, süt verimini ve kalitesini de arttırması önemli avantajları olarak öne çıkıyor. Sulu alanlarda dekara 10 - 15,5 ton yeşil ot verir. Yeşil olarak verildiği gibi silajıda yapılabilir. Kuru maddesindeki protein % 18 - 22 arasında değişir. Silaj yapılırken 1 ton yeşil şalgam içine 40 - 50 kg. buğdaygil kırması katılabilir. Küçükbaş hayvan beslemesinde koyun ve kuzular çok beğenerek yerler. Büyükbaş hayvan beslemesinde, günlük hasıl olarak verilebilir. Kışlık ve yazlık olarak yetiştirilebilmektedir. oC `ye kadar dayanıklıdır. Kumlu ve hafif topraklar dışında hemen hemen her toprakta yetişmektedir. Lenox, Yem Şalgamı İngiltere'den Ukrayna'ya kadar uzanan tüm Kuzey Avrupa bandı ile Kuzey Adriyatik Bölgesinde ana silaj bitkisi olarak kullanılan Ot Tipi Yem Şalgamı Silajı, Hollanda'da 90 kg/gün süt veren efsane hayvanların da beslenildiği silajdır. Kuru maddede Protein içeriği yoncadan fazladır. Yağ oranı yüksektir. Zengin vitamin ihtiva eder. Lenox silajı kullanımında süt üretiminde belirgin artışlar görülür. Hayvanın tüyleri parlaklaşır, yeme gelme artar, ayak hastalıkları ve özellikle ishal vakalarında belirgin düşüş gözlemlenir. Hayvan yem yapımında kullanılacak olan lenox yaprakları ve kökü koyun, keçi, düve, sığır, süt inekleri tarafından büyük bir iştahla yenen ikinci ürün olarak değerlendirilen, çok iyi sindirilebilen, yüksek verimli (7,5- 15 ton/dekar), kış soğuklarına dayanıklı (-6, ºC'ye kadar), 2, ay sonra hasada başlanabilen % 5'i kök, % 95'i yapraklardan oluşan iyi bir yem bitkisidir. Diğer yem bitkilerine oranla daha verimli ve daha az maliyetli tek yıllık yem bitkisidir. Hayvan beslenmesinde en iyi yemlerden biridir. Köklerdeki kuru madde oranı % 8,5, yapraklardaki ise % 9,5 tir. EKİM ZAMANI Tek yıllık kış bitkisidir. İç Anadolu'da Ağustos sonu ? Ekim 15?e kadar ekilir. Kanola tohumu çok küçük olduğundan iyi hazırlanmış bir tohum yatağına ihtiyaç duyar. Ön bitkinin hasadından sonra toprak cm derinliğinde soklu pullukla sürülür. Ekimde tohumun istenen derinliğe düşmesini sağlamak için tapan çekilmelidir. OT TİPİ YEM ŞALGAMIDIR.
  • Bu üründen en fazla 20 adet sipariş verilebilir. 20 adetin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bu ürün indirim kampanyasına dahil değildir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.

Ürün Özellikleri

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası