hayvanat bahçesi izmir saatleri / Visit İzmir Hakkında

Hayvanat Bahçesi Izmir Saatleri

hayvanat bahçesi izmir saatleri

Sasalı Doğal Yaşam Parkı Nerede

  • Adres: Tuzla Mahallesi Ahmet Piriştina Caddesi Çiğli/İZMİR.
  • Telefon: 30 16 – 39
  • Otobüs ile: Karşıyaka Vapur İskelesinden kalkan numaralı otobüsler, Çiğli Aktarma Merkezinden kalkan numaralı otobüsler ile ulaşabilirsiniz.

Contents

Izbanla hayvanat bahçesine nasıl gidilir?

Karşıyaka Vapur İskelesi&#;nden hareket eden numaralı otobüsler ve Çiğli Aktarma Merkezi&#;nden hareket eden numaralı otobüsler ile ulaşabilir. İzban &#;ı kullanan ziyaretçilerimiz Çiğli Aktarma Merkezi&#;nden hareket eden nolu otobüslerle İzmir Doğal Yaşam Parkı&#;na ulaşabilirler.

Izmir hayvanat bahçesi giriş ücreti ne kadar?

İzmir Doğal Yaşam Parkı giriş ücreti öğrenciler için 5 TL, yetişkinler için ise 10 TL. Parka çarşamba ve cuma günleri okul ziyaretleri ile gelen öğrenciler ve öğretmenlerden ücret alınmıyor. İzmir Doğal Yaşam Parkı&#;na girişler gişelerden alınan park jetonu ve İzmirim Kart ile yapılıyor.

Sasalı Hayvanat Bahçesine Nasıl Gidilir?

Araç ile gelmek isteyenler; Çevre yolu Çİğli istikametinde Sasalı yol ayrımına girerek ulaşım sağlayabilirsiniz. Toplu taşıma ile gelmek isteyenler; ya da numaralı halk otobüslerini kullanarak buraya ulaşım sağlayabilirler.

Izmir hayvanat bahçesi saat kaçta kapanıyor?

İzmir Doğal Yaşam Parkı gün, haftanın 7 günü ziyarete açıktır. Hafta sonları, özel günlerde, bayramlarda ve resmi tatillerde de İzmir Doğal Yaşam Parkı&#;nı ziyaret edebilirsiniz. İzmir Doğal Yaşam Parkı her gün &#;da ziyarete açılır. Gişe kapanış saati &#;dir.

Sasalıya nasıl giderim?

Sasalı Doğal Yaşam Parkı Nerede

  1. Adres: Tuzla Mahallesi Ahmet Piriştina Caddesi Çiğli/İZMİR.
  2. Telefon: 30 16 – 39
  3. Otobüs ile: Karşıyaka Vapur İskelesinden kalkan numaralı otobüsler, Çiğli Aktarma Merkezinden kalkan numaralı otobüsler ile ulaşabilirsiniz.

Izmir hayvanat bahçesi hangi semtte?

Çiğli&#;nin Sasalı beldesinde bin metrekare gibi geniş bir alana kurulan doğal park, Türkiye&#;deki hayvanat bahçeleri arasında hayvanlar için en doğal ve en rahat ortamı sağlayabilmiş örneklerden birisi oldu.

Izmir hayvanat bahçesi neler var?

Hayvanat bahçesi içerisinde vaşak, puma, kaplan, aslan, gibi yırtıcı hayvanlar bulunur. Bunun dışında ceylan ve geyik gibi omurgalı sınıfına ait memeli hayvanlar da bulunmaktadır. Böyle bir doğal yaşam alanı hem yetişkinler hem de çocuklar için çok sevilmektedir.

Sasalı hayvanat bahçesi kaç TL?

Muhteşem bir doğaya ve yeşil alana sahip olan Sasalı hayvanat bahçesinin yılı için giriş ücreti öğrenciler için ve yetişkinler için farklı fiyatlandırılmıştır. Öğrenciler için yani indirimli bilet için ücret: 5 TL iken yetişkinler için yani tam bilet: 10 TL olarak belirlenmiştir.

Izmir hayvanat bahçesinde hangi hayvanlar var?

DOĞAL YAŞAM SAKİNLERİ

  • Afrika Cüce Keçisi.
  • Alageyik (Yağmurca, Sığın)
  • Anadolu Yaban Keçisi.
  • Aslan (Afrika aslanı)
  • Asya Fili.
  • Benekli Sırtlan.
  • Bengal Kaplanı
  • Boz Ayı

Çiğliye hangi otobüs gider?

Bu Otobüs hatları Çiğli yakınından geçiyor: , ,

Izmir hayvanat bahçesinde kaç çeşit hayvan vardır?

İzmir Doğal Yaşam Parkı, bin metrekare alan üzerinde &#;ten fazla türde &#;e yakın hayvanı ve &#;den fazla bitki türünü bünyesinde barındırıyor.

Izmir Sasalı Hayvanat bahçesi kaç dönüm?

yılında Türkiye&#;de ilk hayvanat bahçesi olarak Kültürpark içinde 18 dönümlük alana kurulmuştur. 30 Kasım yılında Çiğli Sasalı &#;daki dönümlük alanda Türkiye&#;nin ilk Doğal Yaşam Parkına&#;na dönüştürülmüştür. /İzmir Doğal Yaşam Parkı; Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği üyesidir.

Türkiye&#;nin ilk hayvanat bahçesi nerede?

yılında Türkiye &#; nin ilk hayvanat bahçesi olarak Kültürpark içerisinde 18 dönüme kurulan Fuar Hayvanat Bahçesi, yılında Çiğli Sasalı&#;daki dönümlük alanda Türkiye &#; nin ilk Doğal Yaşam Parkı&#;na dönüştürüldü.

Hayvanat Bahçesi saat kaça kadar açık?

Ziyaret saatleri: Haftanın her günü arasında giriş yapılabilmektedir. Son giriş saatini takiben hava kararana kadar da gezilebilir. Hayvanat Bahçesi her gün ziyarete açıktır.

Izmir hayvanat bahçesi ne zaman taşındı?

İçindekiler:

  1. Izmir hayvanat bahçesi ne zaman taşındı?
  2. Sasalı Doğal Yaşam Parkı ne zaman yapıldı?
  3. Sasalı Kent Ormanı açık mı?
  4. Izmir hayvanat bahçesi saat kaçta açılıyor?
  5. Sasalı Doğal Yaşam Parkı ne zaman kuruldu?
  6. Izmir Sasalı ne zaman açıldı?
  7. Izmir hayvanat bahçesi kaça kadar açık?
  8. Sasalı&#;da mangal yasak mı?
  9. Sasalı Hayvanat Bahçesi hangi saatlerde açık?

Izmir hayvanat bahçesi ne zaman taşındı?

Her yıl ortalama kişi tarafından ziyaret edilen bahçem² alanda doğal bitki örtüsüyle 75 yıl boyunca hizmet vermiştir. yılında kapanarak, hayvanat bahçesindekitüm hayvanlar İzmirDoğal Yaşam Parkı'na taşınmıştır.

Sasalı Doğal Yaşam Parkı ne zaman yapıldı?

yılında Türkiye'nin ilk hayvanat bahçesi olarak Kültürpark içerisinde 18 dönüme kurulan Fuar Hayvanat Bahçesi, yılında Çiğli Sasalı'daki dönümlük alanda Türkiye'nin ilk Doğal Yaşam Parkı'na dönüştürüldü.

Sasalı Kent Ormanı açık mı?

Numaralı otobüsle ulaşabileceğiniz gibi ücretsiz olarak araçla da giriş yapabilirsiniz. ile saatleri arasında açıkolduğunu belirtelim.

Izmir hayvanat bahçesi saat kaçta açılıyor?

İzmirDoğal Yaşam Parkı her gün 'da ziyarete açılır. Park'ın kapanış saatleri, gün uzunluğu, değişen hava koşulları ve hayvanların doğal günışığı davranışları düşünülerek YAZ, KIŞ, BAHAR ve GEÇİŞ dönemlerinde değiştirilmektedir. Gişeler kapandıktan sonra alana ziyaretçi girişi sonlandırılır.

Sasalı Doğal Yaşam Parkı ne zaman kuruldu?

yılında Türkiye'nin ilk hayvanat bahçesiolarak Kültürpark içerisinde 18 dönüme kurulan Fuar Hayvanat Bahçesi, yılında Çiğli Sasalı'daki dönümlük alanda Türkiye'nin ilk Doğal Yaşam Parkı'na dönüştürüldü.

Izmir Sasalı ne zaman açıldı?

İzmir Doğal Yaşam Parkı
Açılış tarihi
Yerİzmir, Türkiye
Koordinatlar38°29′28″K 26°57′49″D
Yüzölçümü
8 satır daha

Izmir hayvanat bahçesi kaça kadar açık?

İzmirDoğal Yaşam Parkı gün, haftanın 7 günü ziyarete açıktır. Hafta sonları, özel günlerde, bayramlarda ve resmi tatillerde de İzmirDoğal Yaşam Parkı'nı ziyaret edebilirsiniz. İzmirDoğal Yaşam Parkı her gün 'da ziyarete açılır.

Sasalı'da mangal yasak mı?

Alan sadece Piknik, mangalgibi hizmetler için hizmet etmemekle birlikte içerisinde bulunan basketbol ve voleybol sahaları, yürüyüş ve bisiklet yolları yanı sıra çocuk oyun alanları ile spor severlerinde sıkça ziyaretine uğramaktadır.

Sasalı Hayvanat Bahçesi hangi saatlerde açık?

Pazar günü saat– şeklindedir. Burada da görüldüğü üzere hafta sonu çalışma saatleriakşam ' a kadar devam etmektedir. Sasalı Hayvanat Bahçesiİletişim Bilgileri Nedir?

İzmir Sasalı Doğal Yaşam Parkı ve Hayvanat Bahçesini ziyaret etmek isteyen vatandaşlar tarafından en çok merak edilen İzmir Hayvanat Bahçesi Giriş ücretleri ve hafta içi hafta sonu ziyaret saatlerini bu makalemizde paylaştık. İzmir Sasalı Doğal Yaşam Parkı ve Hayvanat Bahçesi gün, haftanın 7 günü ziyarete açıktır.

İzmir Hayvanat Bahçesi Giriş Ücretleri

Sasalı hayvanat bahçesi İzmir Büyükşehir Belediyesi aracılığı ile 30 Kasım tarihinde açılmıştır. İzmir Hayvanat Bahçesi metre karelik bir alana kurulmuştur. İçerisinde tür olmak üzere yaklaşık hayvan barınmaktadır. Bunun dışında İzmir Doğal Yaşam Parkında ’e yakın ağaç ve ’ye yakın bitki çeşitleri bulunmaktadır.

İzmir Doğal Yaşam Parkı gün, haftanın 7 günü ziyarete açıktır. Hafta sonları, özel günlerde, bayramlarda ve resmi tatillerde de İzmir Doğal Yaşam Parkı&#;nı ziyaret edebilirsiniz.

Hayvanat Bahçesi Ziyaret Saatleri:

Açılış: Her gün sabah

Kapanış: Hafta içi ve Pazar &#; Cumartesi

 Yılı İçin İzmir Doğal Yaşam Parkı Giriş Ücretleri

Öğrenci (İndirimli) Giriş Ücreti: 5 TL
Tam
(Yetişkin) Giriş Ücreti: 10  TL

Çarşamba ve Cuma günleri okul ziyaretlerindeöğrencilerden ve öğretmenlerden ücret alınmamaktadır.

yaş grubu çocuklar için parkımız her gün ücretsiz.

  Engelliler ve refakatçileri,
Gazi ve şehit yakınları,
Sarı basın kartı sahibi basın mensupları da parkımızı ücretsiz ziyaret edebilirler.


İzmir Sasalı Hayvanat Bahçesine Hangi Otobüs Gider?

İzmir Salalı Hayvanat Bahçesine Otobüs ile: Karşıyaka Vapur İskelesinden kalkan numaralı otobüsler, Çiğli Aktarma Merkezinden kalkan numaralı otobüsler ile gidebilirsiniz.

  • Adres: Tuzla Mahallesi Ahmet Piriştina Caddesi Çiğli/ İZMİR.
  • Telefon: 30 16 – 39

👉 Öğrenci Gündemi’ ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

İzmir Doğal Yaşam Parkı&#;nda Keyifli Bir Gün

Prensip olarak hayvanat bahçelerine ve yunus parkları gibi hayvanların barındırıldığı işletmelere karşıyım, Gezimanya olarak karşıyız. Ancak Sasalı’daki İzmir Doğal Yaşam Parkı bu konudaki bazı ön yargılarımı kırmayı başardı. Gelin şimdi size hem bu parkı biraz tanıtalım, hem de neden böyle bir düşünce değişikliğine gittiğimizi anlatalım.

’ten fazla türde ’e yakın hayvana ve bitki türüne evsahipliği yapan İzmir Doğal Yaşam Parkı, Türkiye’nin ilk doğal yaşam parkı. Çiğli Sasalı’da ’de açılan parkın temeli aslında ’de açılan ve pek çok İzmirlinin çocukluğunda ziyaret etmiş olduğu Fuar Hayvanat Bahçesi’ne dayanıyor. ’de tamamen modern bir anlayışla, hayvanlara çok daha geniş bir alan sağlanması ve mümkün olduğu kadar doğal ortamlarına yakın korunmalarının sağlanması amacıyla tam dönümlük bir alan tesis edilmiş Sasalı’da.

Bizim İzmir Doğal Yaşam Parkı’nı ziyaretimizde park görevlileri oldukça yardımcı oldu. Biz gittiğimiz sırasında görevde bulunan Yonca Hanım kısa vaktimizde en hızlı şekilde gezmemiz için bize destek oldu. İlk durağımız aslanlar ve kaplanlarla dolu vahşi kedilerin alanıydı. Vahşi kedilerin bakıcısı Mustafa Bey bize göstermek için erkek aslanlar Goliath ve Batu’yu çağırdı. Parkta toplamda 3 kaplan, 4 arslan ve 6 puma var. Goliath ve Batu birlikte oldukça geniş bir alanda kalıyor. Yaklaşık bir dönümlük bir alan yalnızca bu iki aslan için ayrılmış durumda. Kesinlikle kafes yok, aslanlar ağaçlık bir alanda geziniyor, yanlarında da dere taşlarıyla kenarları doldurulmuş bir su alanı var, buradan aynı doğal ortamda nehirden su içtikleri gibi sularını içebiliyorlar. Tabii ki vahşi ortamları gibi asla olamaz ama şehir ortamından uzakta olabileceği kadar iyileştirilmiş imkanları.

Gerçekten aslanlar çocukların en çok ilgilendiği kısımlardan biri. Aslanların alanına uzaktan çitlerin arkasından bakabiliyor çocuklar. Tabii burada öğrendiğimiz üzücü bir takım şeyler de oldu. Örneğin görevlilerin bütün dikkatine ve korumasına karşın hayvanlara çeşitli maddeler fırlatan ziyaretçiler olabiliyormuş. Maalesef bu cehaletle ne kadar baş etsek de bu tarz olayların önüne geçemiyoruz ülkemizde.

Belki de aslında bu tarz alanlara bu yüzden ihtiyaç da var. Yani bu cehaletin kırılması için. İzmir Doğal Yaşam Parkı yalnızca ziyaretçilere keyifli zaman geçirme amacı taşımıyor. Aynı zamanda biyoçeşitliliğin muhafaza edilmesi ve hayvanların huzur içerisinde yaşamlarını sürdürmesini sağlamayı hedefliyor. Burada çocukların küçük yaştan itibaren gelip hayvanları görmesi, onların hayatlarını öğrenmesi, izin verilen yavru hayvanlarla oynamaları, evcil hayvanlarla zaman geçirmeleri onların eğitimlerinin önemli bir parçası. Belki de bu sayede daha az hayvana zulüm haberi duymaya başlarız ülkemizde, kim bilir?

İzmir Doğal Yaşam Parkı’nda bir sonraki durağımız ise Tropik Merkez oluyor. Burada timsahlar, yılan ve değişik sürüngenler ile yine tropik ortam kuşları ve göletlerdeki Japon balıkları barınıyor. Tabii ki alanın hemen her yerinde bulunan tropik bitkileri de unutmamak gerek. metrekarelik kapalı alan özel ısıtma ve nemlendirme düzeneğiyle tropik yağmur ormanı koşullarını sağlıyor iç kısmında. Timsahların fotoğrafını çekip ayrılıyoruz, zira İzmir’in sıcak bir gününde en çok bulunmak istediğimiz yer daha sıcak ve nemli olan bir kapalı nokta değil.

Bir sonraki durağımız ise Asya fillerinin barındığı alan oluyor. Burada Türkiye’nin ilk fil ailesiyle tanışıyoruz. Tatlı dişi fil Begümcan’ın dişi yavruları Deniz ve İzmir isimli minikler İzmir doğumlular. Hani derler ya “İzmir’in kızları güzel olur” diye, işte Deniz ve İzmir de çok güzel iki İzmirli kız. Baksanıza fotoğrafa, aynı fikirde değil misiniz?

Bu 4 kişilik sevimli fil ailesine biraz meyve veriyor ve keyifli zaman geçirdikten sonra fillerin yanından ayrılıyoruz. Bir sonraki durağımız da en az filler kadar sevimli dostlarla dolu bir alan: Lemurlar!

Lemurları ziyaretimize de bu sevimli yaratıkların bakıcısı Erol Bey yardımcı oluyor. Biz içeri girer girmez etrafımız şirin mi şirin, yaramaz uzun kuyruklularla doluyor. Tahta çitin üzerine çıkıp elimizdeki yiyecekleri, hatta oyuncak zannettikleri eşyalarımızı almaya çalışıyorlar. Hatta yaramazların bir tanesi omzuma tırmanıp elimdeki dilimli muzlara minik bir saldırı düzenliyor. Aklıma üzerime çıkıp da verdiğim muzun kabuğunu kafama sıvayan maymunlar geldi. Bali Ubud’daki bu macerayı da buraya tıklayarakizleyebilirsiniz bu arada. İzmir Doğal Yaşam Parkı’nda 14 tane lemur var ve bazı senelerde doğumlar oluyor. Parkın çocuklar için düzenlediği özel etkinlikler de var. Bunların bir tanesi de lemurları besleme aktivitesi. Çocuklarınız varsa kaçırmayın derim.

Parktaki bir sonraki ve son durağımız ise Afrika Savanı oluyor. Bu barınak oldukça büyük, tam 18 bin metrekare açık alanı var. Barınağın sakinleri ise zebralar, su aygırları, devekuşları ve zürafalar. İçinde çalılıklar, otlaklar ve açık ağaçlar var. Burada normalde zürafalarla temas etmenize özel izin haricinde müsade edilmiyor. Ama biz bu ayrıcalığımızı kullanıyoruz ve Yonca Hanım’ın ricası üzerine bakıcılar bizi arka taraftaki çitlerin oraya alıyor ve elimize birkaç dal tutturuyorlar. Üzerinde yaprak olan bu dallar zürafalar için bir ziyafet. Çekingenliklerini aşabilenleri yanımıza geliyor ve küçük birer ziyafet çekiyor. Biz de birkaç fotoğraf çektirmeyi ihmal etmiyoruz tabi.

Park gerçekten de çok büyük bir alana yayılmış. Göletler, otlaklar, minik koruluklar gibi kocaman bir alandan bahsediyoruz, basit bir park gibi düşünmeyin sakın. İçerisinde yürüyerek gezmek oldukça uzun bir yolculuk, en az birkaç kilometrelik bir yürüyüşü göze almanız gerek. Biz yetkililerin küçük elektrikli arabalarıyla gezmemize rağmen turu üstelik de bazı barınakları atlayarak 2 saat kadar bir sürede bitiriyoruz.

İzmir Doğal Yaşam Parkı bir hayvanat bahçesi değil. Yetkililer de zaten böyle olmadığını her fırsatta ifade ediyor. Koca alanda tek bir kafes bile yok. Tüm hayvanlar toprağa basıyor. Tabii ki hayvanların doğal alanlarında yaşaması en doğrusu ve hiçbir şey bunun alternatifi olamaz. Ancak mevcut koşullar içinde İzmir Doğal Yaşam Parkı hayvanat bahçelerinde doğmuş hayvanlar için olabilecek en iyi koruma seçeneği. Bize veterinerlerin ve yetkililerin verdiği bilgiye göre bir hayvan eğer hayvanat bahçesinde doğmuşsa zaten doğal yaşama geri salınıp orada hayatta kalma şansı yok denecek kadar az. Bir hayvanat bahçesinde doğmuş hayvan için tek şans yine bakım görerek yaşaması. İzmir Doğal Yaşam Parkı’nda da tüm hayvanlar hayvanat bahçesinde doğmuş olanlar. Kesinlikle yaban hayattan alınıp da tutsak edilmiş bir hayvan yok. Yönetim ve yetkililer bu konuda çok hassaslar.

Yazının başında da ifade ettiğim gibi biz prensip olarak hayvanların kapalı tutulduğu ortamları ziyaret etmiyor, tanıtmıyoruz. Ancak böyle bir ön yargıyla İzmir Doğal Yaşam Parkı’na yaklaşmak büyük bir haksızlık. Çünkü burada mevcut koşullarda hem hayvanlar hem de ziyaretçiler için olabilecek en sorumlu şekilde davranılıyor. Keşke tüm hayvanat bahçeleri İzmir Doğal Yaşam Parkı gibi modernize edilip hayvanların korunduğu, ziyaretçilerin de bilgilendirilip hayvan sevgisini tadabilecekleri alanlar haline getirilse. Eğer İzmir’e yolunuz düşerse ve en az bir yarım gününüz varsa (en az 1, saat), 15 dakikalık bir araba yolculuğunu göze alıp İzmir Doğal Yaşam Parkı’na gelin ve çocuklarınızın normalde doğada görme şansı bulamadıkları hayvanları görüp tanımalarını, sevmelerini sağlayın.

İzmir Doğal Yaşam Parkı kış mevsiminde haftanın 7 günü saatleri, yaz mevsiminde ise saatleri arasında ziyarete açık. Ama son girişler kapanış saatinden 1 saat önce yapılıyor. Daha fazla bilgi için resmî internet sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

Bu yazı Gezimanya editörlerinden MURAT Z. ÖZBİLGİ tarafından yazılmıştır. Yazılarınızı sitemizde yayınlamak isterseniz üye olabilirsiniz.

Yazıcı Dostu Sürüm

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası