lastikli uzun etek dikimi / Beli Lastikli Etek Modelleri ve Fiyatları - Trendyol

Lastikli Uzun Etek Dikimi

lastikli uzun etek dikimi

VOLANLI ETEK KALIBI, KESIMI VE DIKILISI

Volan; Kadın giysilerinin etek ucu, kol vb. yerlerine verev kesilmiş kumaştan yapılan süse verilen isimdir. 

   Volanlı etekler, oldukça geniş bir kesime ve döküme sahip olan etek modelleridir. Etek uzadıkça volan daha iyi gözüktüğünden genellikle abiye modellerde volanlı etek kullanılır. 

   Volanlı eteği her vücut tipindeki kadınlar rahatlıkla giyebilir. Volanlı eteği doğru parçalarla kombinleyerek şık bir görünüme kavuşabilirsiniz.

   Volanlı etek giyerken üzerine bol şeyler giymemeye özen göstermelisiniz. Volanlı etek bol bir etek modeli olduğundan üzerine bol bluz giymek kötü bir görünüme yol açacaktır. Volanlı etekle dar bluz yada atlet giymek doğru bir seçim olacaktır.

   Bir organizasyon ya da davette volanlı etek giymek isterseniz eteğin üzerine atlet bluz giyip belinize kemer takarak şık bir görünüm elde edebilirsiniz. Bu tip durumlar için etek kısımları volanlı olan elbise modellerini de tercih edebilirsiniz. 

   Volanlı eteğinizi uygun parçalarla kombinleyerek gece ve gündüze uygun hale getirebilirsiniz. 

   Bugün sizlerle, volanlı etekte iki farklı kalıbı paylaşacağım. İkisi de çok basit. Dilediğinizi dikebilirsiniz.


volanlı etek


volanlı etek kalıbı

Volanlı etek, bence etek giymeyi seven her kadının gardırobunda olması gereken bir parça.  İlk bakışta zor görünen ama mantığını anladığınızda, aslıda pek bir basit bir etektir ve düzgün ve doğru bir kesim ve dikimle çok şık durur üzerinizde. Düz temel etek kalıbı üzerinde gerekli değişiklikleri yaparak uygulayacağınız gibi, sizin için çizdiğim aşağıdaki kalıpla da bu eteği evinizde dikebilirsiniz. 

Aşağıda, şemada vereceğim kalıp eteğimizin dörtte birini göstermektedir. 
Bu kalıpta da, temel baz etek kalıbı üzerinden, altına volanlar ekleyerek eteğimizi dikiyoruz. Diz kapağının altından, tahmini cm arası volanlar oluşturuluyor. Volanlar arası 5 er santim olacak şekilde kalıbı genişleteceğiz, açacağız. Volan bölümü VELEV kesilecek. 

Volanlı etek kalıbı ve dikiminde, aşağıdaki şemaya göre, kendi beden ölçülerimizi alıyoruz ve kumaşa sabun ya da kumaş kalemi ile çizip, kumaşımızı dört adet biçiyoruz. Etek yan dikişlerini dikip, Eteği basitçe, giyecek kişinin üzerinde prova yapıyoruz ve bol gelen yerlere pens olarak (iki adet önde, iki adet arkada olacak bu pensler ve yan dikişlerine, ayrıca simetrik olarak yerleştirmelerine dikkat ediyoruz. ) işaretliyoruz ve pensleri dikiyoruz. arka fermuar yerini ayarlamayı unutmayalım. Beli içe kıvırarak dikiyoruz ve kemer için kemer evi dikiyoruz, arkaya fermuar ekliyoruz. Etekleri dikişle içe kıvırarak kenar temizliğimizi yapıp, belimize kemer ya da biyeyi ekliyoruz.

volanlı etek ölçüleri

PRATİK KESİM KLOS ETEK KALIBI 

   Kloş etekler, volanlı etekler gibi belden aşağıya doğru genişleyen ve dökümü bol olan eteklerdir. Volanlı eteğe göre kloş eteğin dökümü daha azdır. Kloş etek her vücut tipine uygundur. 

   Vücut tipinize göre seçeceğiniz kloş eteğin sadece uzunluğuna dikkat etmelisiniz. Kısa boylu bir kadınsanız mini kloş etek tercih edebilirsiniz. Mini kloş eteğinizi topuklu ayakkabı ile kombinleyerek olduğunuzdan daha uzun görünebilirsiniz.

   Kloş etekli mini elbiseler için kısa ya da uzun boylu olmanızın önemi yoktur. Kloş elbisenizi uygun aksesuarla tamamlayarak gündüz ya da gece giyinebilirsiniz.

   Kloş etekler kombinlenmesi en kolay eteklerdendir. Üzerine giyeceğiniz düz bir atlet ya da uygun bir bluzla şık bir görünüm elde edebilirsiniz. 

   Kilolu biriyseniz uzun kloş etek tercih etmenize yarar vardır. Bu şekilde fazla kilolarınızı örterek zarif bir görünüme ulaşabilirsiniz.

kiloş etek

kiloş etek kalıbı

KLOŞ ETEK DİKİLİŞİ VE ÖLÇÜ ALMA

Kloş etek her bayanın gardırobunda olmazsa olmazlardan biridir. Doğru biçilip, doğru dikildiği takdirde hem şık ve güzel görünür hem de rahat bir etek türüdür.

DİKİLİŞİ:

Aşağıda basit bir şekilde çizmiş olduğum kalıp gibi, kumaşımızı verev, yani tam kenardan , çapraz olarak ölçüyor, köşeyi kendi bel ölçümüze göre hesaplayarak biçiyoruz. Dilediğimiz etek boyunda ölçerek, etek kısmını da verev biçiyoruz.

Öncelikle kumaşımızı dörde katlıyoruz. Tam ortadan ikiye daha donra dikey ikiye katladığımız bu kumaşın köşesi bizim için önemli. Sonra  bel ölçünüzü ölçelim. Eğer fermuar ya da düğmeli olacaksa bel ölçümüz gerekli ama eğer lastikli yapacaksak kalça bazen ölçümüz baz alınır. Ölçümüzü aldık, Ölçümüzü 6 ya bölelim. Çıkan rakam bu köşenin ölçüsü olacak. Şemada da verdim rakalmları ama siz 6 ya böleceksiniz kendi ölçünüzü. Daha sonra çeyrek daire olacak şekilde kumaşımızın köşesine kavis verelim. Etek boyumuzu da ölçüp etek kısmını yine geniş bir çeyrek daire olacak şekilde keselim.

İçi boş bir daire elde ettik ( bir nevii simit :) )

Kenar birleşme yerine fermuar için alan belirleyip, fermuarımızı dikiyoruz. Kemer kısmını dilerseniz içe kıvırarak, pervaz yaparak, kalın bir kumaşı kemer yaparak dikelim. Etek kenar temizlemesini de yapıp giyebiliriz. 

KLOŞ ETEKLERLE İLGİLİ PÜF NOKTASI:

 Arkadaşlar, sizlerle pek çoğunuzun bildiği ama yeni başlayan arkadaşların pek bilmediği bir bir püf noktası paylaşmak isterim.

Kloş etek, verev kesildiği için bazı yerleri sarkabilir, zamanla orantısız uzunluk kısalık olusabilir ve bu da canınızı sıkar. Sizlere önerim, kloş eteği kesmeden evvel kumaşı öncelikle her kumaşta olduğu gibi önce kumaşa uygun ayarda yıkamanız. Daha sonra verev keseceğiniz yerden, örneğin beli keseceğiniz kısımdan yüksek bir askıya asıp en az bir gün bekletmeniz. Kumaş sarkacağı kadar sarksın, kendini bıraksın ki, kesip diktikden sonra zamanla olusan sarkma emeklerinizi heba etmesin. Kumaşı bie gün bekletip ondan sonra ölçü alıp kesmeniz eteğinizi uzun bir süre severek ve formunu koruyarak giymenize sebep olur.

kiloş etek ölçü alma

ASIMETRIK ETEK KALIBI

     Aşağıdaki basit etek kalıbını abiye elbiselerde, kokteyl elbiselerinde, özel gecelerde kullanabileceğiniz gibi resimdeki gibi ya da daha sade kumaşlarla gündelik, yazlık etek olarak kullanabilirsiniz. Dilerim yardımcı olur.

asimetrik etek kalıbı

UZUN İKİ PARÇA ÇAN ETEK KALIBI

     Uzun , maksi etekler her kadının gardrobunda bulunur. üzerine şık bir t-shirt, bluz, gömlekle , uyumlu bir kumaşla mükemmel bir moda yaratmak da mümkündür. Hem kadınları daha hanım hanımcık , masum ve sade gösterir hem de uzun gösterir. 

UZUN MAKSİ ETEK

   İki parçadan oluşan , uzun çan etek verev kesimdir, etek kalıbı kumaşın dörtte birine uygulanacaktır, etek iki parçadan oluşmaktadır. Kalıbı öncelikle bir kağıda çizmenizi sonra kumaşa aktarmanızı öneririm. Kumaşa sabun ya da yıkanınca çıkan kalemle aktarmanız daha iyi olur. Önce yan dikişler, sonra bel ve etek kıvrılıp dikişle baskı yapılmasını, yan tarafından ya da arkadan Fermuar ya da dİki parçadan oluşan , uzun çan etek verev kesimdir, etek kalıbı kumaşın dörtte birine uygulanacaktır, etek iki parçadan oluşmaktadır. Kalıbı öncelikle bir kağıda çizmenizi sonra kumaşa aktarmanızı öneririm. Kumaşa sabun ya da yıkanınca çıkan kalemle aktarmanız daha iyi olur. Önce yan dikişler, sonra bel ve etek kıvrılıp dikişle baskı yapılmasını, yan tarafından ya da arkadan Fermuar ya da düğme/çıtçıt ile birleştirme yapmanızı öneririm. 


Uzun İki Parça Çan Etek Kalıbı

ESKİ KOT PANTOLONDAN ETEK YAPILISI

Nette gördüğüm, giysi dönüşümleri (refashion) ne bayılıyorum, bulduklarımı arşivler, gerekli eski giysi elime geçince de değerlendiririm. Aşağıdaki kot pantolondan etek dönüşümünü henüz yapamadım ama fırsat ve vakit bulmayı bekliyorum. Size dilimin döndüğünce açıklamaya ve paylaşmaya çalışacağım.

Bu eteği yapmak için mutlaka bir dikiş makinesi sahibi olmaya gerek yok, el beceriniz, sabrınız ve vaktiniz varsa el dikişi ile bile olabilecek çok kolay bir giysi dönüşümü inanın.

eski kot pantolondan etek yapmak


eski kot pantolondan etek yapmak




GEREKLİ MALZEMELER:

Eski bir kot pantolunun üst kısmı. 

Dilediğiniz en ve boyda , likralı olmayan, esnemeyen bir kumaş. 

Dikiş ipi ve iğnesi.

Makas

Sabır ve vakit :)

Pantolonumuzun üst kısmını, şekildeki gibi yan ve ön ceplerine zarar vermeden kesiyoruz.



Kumaşımızı, kalça ölçümüzü baz alarak kesiyor ve yandan dikiyoruz. Pantolon ile kumaşımızı birbirine dikerek birleştiriyoruz.


Merhabalar :)

Uzun bir aranın ardından yeni bir yazı ile karşınızdayım.🎉

Bir süredir herhangi bir şeye odaklanmakta güçlük çektiğim ve hiç enerjim olmadığı için diğer her şey gibi dikişle de pek ilgilenemedim. 

Fakat artık kendimi toplamam gerektiğini bildiğimden uzun zamandır aklımda olan lastikli kloş etek dikimini hazırlamaya karar verdim.

Daha önce dışarıdan hazır olarak aldığım bir etekten çıkardığım bu modeli çok beğendiğim için hem dikmek hem de sizlere anlatmak istedim.&#;🏻

Yine çok keyif aldığım bir çalışma oldu benim için.🌸

Umarım sizler de beğenirsiniz ve hep beraber faydasını görürüz.😊

Keyifli okumalar.

Lastikli Kloş Etek

Eteğimizden kısaca bahsedecek olursak; bu modelde lastik dışarıdan görünüyor, bu yüzden dış lastikli etek olarak da adlandırabiliriz. Kesimi ise verevden yapıyoruz ve kloş bir model elde ediyoruz.

Hazırsanız başlayalım:)

Ölçü Hesaplamaları

Öncelikle kloş kesim için hesaplamaların nasıl yapıldığını ve elde edilen bu ölçülerin kumaşa nasıl uygulandığını öğrenelim.

funduszeue.infoım:

📌 İlk olarak bel ölçüsünü (r1) belirleyerek kumaşın birbirine dik iki kenarı arasındabu uzunluğa karşılık gelen noktaları işaretliyoruz.

📌 İşaretlemelere başlamadan önce kumaşın kenar kısmında 2 cm dikiş payı bırakıyoruz. Önce bu 2 cm'i çizip sonrasında bel ölçüsü (r1) değerlerine karşılık gelen noktaları işaretliyoruz.

Bel Ölçüsü Nasıl Hesaplanır?

r1 = Bel Ölçüsü = (Kalça Ölçüsü + Bolluk Payı) / - (x cm dikiş payı)

📌 x cm dikiş payı, eteğin üst tarafını lastikle birleştireceğimiz kısım için verilen dikiş payıdır, aynı miktarda dikiş payı lastiğe de verilecektir. 

📌 Eteği lastiğe kaç cm paydan dikmek istiyorsanız o kadar verebilirsiniz, ben 1 - cm veriyorum.

Kendi ölçülerime göre yaptığım hesaplama:

r1 = Bel Ölçüsü = (98 + 10) / - = ( / 3,14) -  &#; 33 cm (yukarıya yuvarladım)

r1 = 33 cm

funduszeue.infoım:

📌 Sonrasında keseceğimiz kumaş boyunu belirleyerek (r2) bel ölçüsü (r1) ile topluyoruz. Elde ettiğimiz bu uzunluğa (r3) karşılık gelen noktaları kumaş üzerinde işaretliyoruz.

Kesilecek Kumaş Boyu Nasıl Hesaplanır?

r2 = Kesilecek Kumaş Boyu = (Olmasını istediğim etek boyu + 2 cm dikiş payı) - (Lastik eni - x cm dikiş payı)

📌 x cm dikiş payı, yukarıda bel ölçüsü için belirlediğimiz dikiş payı ile aynı olmalıdır.

Kendi ölçülerime göre yaptığım hesaplama:

r2 = Kesilecek Kumaş Boyu = (88 + 2) - (4 - ) = 90 -  &#; 87 cm (aşağıya yuvarladım)

r2 = 87 cm

r3 Uzunluğu Nasıl Hesaplanır?

r3 = r1 + r2 

r3 = 33 + 87 = cm

📌 r3 uzunluğu, kumaş boyunu elde etmek için köşe noktasından etek ucuna kadar çizilecek olan uzunluktur.

📌 r3 uzunluğu aynı zamanda alınması gereken minimum kumaş uzunluğunu verir. 

Yani benim en az *2 = cm = 2,4 metre kumaş almam gerekir. (İkiye katladığım için tek tarafı cm, bu yüzden 2 ile çarptım.)

📌 Hesapladığımız ölçüleri kumaş üzerinde işaretledikten sonra oluşan noktaları birleştiriyoruz ve ortaya çıkan oval kısımlardan itibaren kumaşı kesiyoruz.

📌 Son durumda etek parçamız aşağıdaki gibi oluşmuş oluyor.

📌 Bu parçayı açtığımızda görüntüsü aşağıdaki gibi olacaktır. Kenarlarındaki dikiş paylarından diktiğimizde tek dikiş ile parçayı kapatmış olacağız.

Dikiş Aşamaları

İşin özünü ve mantığını anladıktan sonra şimdi kesme ve dikme işlemlerine geçebiliriz.

Bütün dikiş aşamaları, her bir maddeye ait görseller ve açıklamaları aşağıdaki gibidir:

&#; Çekme ihtimaline karşı kumaşı önceden yıkayıp kurutuyorum.

&#; Dikiş işlemine başlamadan önce kumaşı ütülüyorum.

&#; Kumaşı enine doğru ikiye katlayarak seriyorum.

&#; Kumaş katı olmayan kısımda 2 cm dikiş payı belirliyorum.


&#; 2 cm dikiş payını bıraktıktan sonra r1 ölçüsü 33 cm'i veren noktalar belirliyorum. 

📌 Ben daha iyi görebilmeniz için çizgiler oluşturdum, noktalar ile işaretlemek yeterli.

&#; Daha kolay belirleyebilmek için cetvelden yardım alıyorum.

&#; Kumaşın birbirine dik iki kenarı arasında (verev yönde) uzunluğu 33 cm olan birden fazla nokta/çizgi belirlemiş oluyorum.

&#; Daha sonra ise bu noktaları birleştiriyorum. 

📌Direkt elinizle çizebilir ya da oval bir cetvelden yardım alabilirsiniz.

&#; Son durumda bel çizgisini aşağıdaki gibi oluşturmuş oluyorum.

&#; Sonrasında ise kumaş boyunu belirleme aşamasına geçiyorum.

&#; Tam köşe noktasını referans (başlangıç noktası) alarak r3 ölçüsü cm'i veren noktalar belirliyorum

(Bu kısmın daha net görülebilmesi için dikine doğru çektim fotoğrafları)

&#; Evet, kumaşın birbirine dik iki kenarı arasında (verev yönde) uzunluğu cm olan birden fazla nokta/çizgi belirlemiş oluyorum.

&#; Daha sonra ise bu noktaları birleştiriyorum. 

📌Yine aynı şekilde direkt elinizle çizebilir ya da oval bir cetvelden yardım alabilirsiniz.

&#; Son durumda etek tüm hatlarıyla ortaya çıkmış oluyor. 

&#; İlk çizgi bel çizgisi, ikinci çizgi ise etek ucu çizgisi oluyor.

&#; Ardından kumaşı bel çizgisi ve etek ucu çizgisi boyunca kesiyorum. 

&#; Kesmeye başlamadan önce kaymaları önlemek için birkaç yerinden iğneliyorum.

&#; Bel çizgisi ve etek ucu çizgisi boyunca kestikten sonra aşağıdaki gibi görünüyor. 

&#; Kumaşı açtığımızda görüntüsü aşağıdaki gibi oluyor. 

&#; Ardından kumaşın bütün kenarlarına overlok çekiyorum.

📌 Kumaşın üst kısmı dışarıdan görüneceği için daha yumuşak bir görüntü olmasını istiyorum ve bebe overloğu yapıyorum. 

📌 Bebe overloğu yapabilmek için overlok ayarını S'den R'ye getiriyorum.

📌 Bu çalışmada kullandığım diğer overlok ayarları ise aşağıdaki gibidir:

&#; Eteğin bütün kenarlarına overlok çektikten sonra dikişe hazır hale geliyor.

&#; Kumaşın iki ucunu birbirine yüzü yüzüne bakacak şekilde iğneliyorum.

&#; 1 cm dikiş payından boydan boya dikiyorum.

&#; Oluşan dikiş payının arasını açarak ütülüyorum.

&#; Sonrasında lastiği hazırlama aşamasına geçiyorum.

&#; Kumaşı lastiğe kaç cm dikiş payından dikmek istiyorsak o ölçüyü lastiğin üzerine boydan boya çiziyorum. 

📌Yani, yukarıda hesaplamaları yaparken belirlemiş olduğum x cm dikiş payını çiziyorum. Ben cm dikiş payı vermiştim, bu yüzden cm çiziyorum.

📌 Bu çizgi kumaşı lastiğe daha düzgün dikmemizi sağlayacak.

&#; Lastiğin diğer tarafında ise her iki uca dikeyden 1 cm dikiş payı çiziyorum.

 

&#; Son durumda lastiğin her iki tarafı aşağıdaki gibi oluyor.

&#; Lastiğin kenarlarının sökülmemesi için uçlarını çakmakla hafifçe yakıyorum. 

&#; Daha sonra lastiğin iki ucunu üst üste koyup iğneyle sabitliyorum.

&#; Daha önce çizmiş olduğum çizgi üzerinden birkaç kere geçerek sıkı bir dikiş yapıyorum.

&#; Oluşan dikiş paylarını iki kenara doğru açarak iğneyle sabitliyorum.

 

&#; Oluşan iki kanadın da tam ortalarından birkaç kere dikiş geçerek sıkı bir dikiş yapıyorum.

 

&#; Kumaşın dört köşesini belirleyerek sabunla işaretliyorum.

&#; Aynı şekilde lastiğin de dört köşesini belirleyerek sabunla işaretliyorum.

 

&#; Kumaşta ve lastikte işaretlediğim bu noktaları üst üste gelecek şekilde birbirine iğneliyorum.

&#; Kumaşı lastiğe iğnelerken daha önce çizmiş olduğum yatay çizgi hizasından iğneliyorum.

 

&#; Sonrasında dikiş makinesinde lastiği eteğe dikiyorum.

📌 Ayak olarak fermuar ayağını kullanıyorum.

📌 İğneyi konumunda kullanıyorum.

📌 Düz dikiş ile dikiyorum.

 

&#; Ayağı makineye aşağıdaki gibi takıyorum.

&#; Lastiği gererek daha önce çizmiş olduğum çizgi üzerinden dikiyorum. 

📌 Çizgiyi kaybetmemek için lastiği gerdikten sonra aralara da birkaç iğne takabilirsiniz.

 

&#; Dikiş işlemini bitirdikten sonra eteğimizin üst kısmı tamamlanmış oluyor.

&#; Son olarak isterseniz etek ucunu kapatabilir ya da direkt overloklu hali ile kullanabilirsiniz.

&#; Ve lastikli kloş eteğimiz tamamlanmış durumda:)

Kruvaze etek

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası