sürekli balgam çıkarma sebepleri / Balgam neden olur? Balgam nasıl atılır? - Son dakika sağlık haberleri – Sözcü

Sürekli Balgam Çıkarma Sebepleri

sürekli balgam çıkarma sebepleri

 Son Güncelleme:

Balgama ne iyi gelir ve nasıl ge&#;er? Balgam neden olur? Evde balgamı ge&#;iren doğal ve bitkisel &#;&#;z&#;mler

Balgam, alt solunum yollarında ve akciğerlerde üretilmiş olan bir mukus çeşididir. Sinüsler, akciğerler, burun, ağız, gastrointestinal sistemler ve boğazın astar dokuları ile üretilen balgam, çeşitli nedenlerden dolayı meydana gelebilir. Balgama iyi gelen bazı doğal ve bitkisel çözümlerle evde çare bulunabilir. Peki balgama ne iyi gelir? Evde balgam nasıl geçer? Balgam neden olur? Öksürük ve balgama ne iyi gelir? Balgamlı öksürük nasıl geçer? Boğaz ağrısı ve balgama ne iyi gelir? İşte balgamın nedenleri ve evde balgam atan doğal ve bitkisel çözümler

Bu içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır, kesin tanı ve tedavi için mutlaka bir doktora başvurunuz.

Vücut dokuları bakımından üretilen, kaygan, normal ve lifli bir yapısı olan balgam, vücut fonksiyonları konusunda önemli bir rol üstlenir. Hayati organların kurumasını engelleyen balgam, nemlendirici ve koruyucu bir tabaka şeklinde tanımlanabilir. Vücut gün içerisinde yaklaşık 1 ile litre balgam üretmektedir.

Balgama Ne İyi Gelir? Evde Balgamı Geçiren Doğal ve Bitkisel Çözümler

1 bardak ılık su içerisine bir tatlı kaşığı Himalaya veya kaya tuzu ilave edilerek karıştırılır. Bu karışım ile gargara yapılır.

Kuru hava, akciğerlerde oluşan balgamın katı hale gelmesine neden olduğu için evde nemlendirme cihazı bulundurulmalıdır. Bunun yerine kalorifer peteklerinin üstüne bir kase su konulabilir.

Göğüs kısmına okaliptüs yağıyla masaj yaparak balgamın yumuşaması sağlanabilir. Bunun yerine tülbent ile sarıp, yağın gözenekler ile iyice nüfus etmesi sağlanabilir.

Antibakteriyel özelliği bulunan bal da oldukça iyi bir balgam sökücü şeklinde tanımlanabilir. Bitki çaylarına bal ilavesi yapılabilir.

Bol su içerek katı hale gelen balgamın yumuşayarak atılmasına destek olabilir.

Sıcak su ile duş alınırken 10 dakika buhar solunabilir. Bunun dışında bir kase sıcak su içerisine okaliptüs yağı veya nane yağı damlatıp derin nefes alınabilir.

Bir bardak ılık suyun içerisinde bir yemek kaşığı limon eklenerek su içilebilir. C vitamini içermesinden ötürü limon oldukça iyi bir balgam sökücüdür.

Zerdeçal çayı, zencefil, kırmızıbiber taneleri ve karabiber kaynatarak balgam sökücü çay hazırlanabilir.

Bu içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır, kesin tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Balgamlı Öksürük Nasıl Geçer?

Balgamlı öksürüğün nedenleri mutlaka araştırılmalıdır. Çünkü çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Ancak bunun için de evde bazı yöntemler uygulanabilir.

Ihlamur ve Bal

Bir tatlı kaşığı bal ve bir tutam ıhlamur karıştırılıp sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa tüketilebilir.

Zencefil

Zencefil de balgalı öksürüğe karşı tercih edilebilir. Bunun için çay şeklinde tüketilebilir. Ayrıca 2 çay kaşığı bal da eklenerek tüketmek daha faydalı olabilir.

Turp ve bal

Balgamlı öksürüğe karşısiyah turpun içini oyun. Ancak alt kısmının oyulmamasına dikkat edin. Daha sonra bir çatal ile birlikte turpun tam alt kısmında dört tane delik oluşturun. Bu deliklerin içerisine de bal ilave edin. Balın öncelikle bu deliklerden geçmesi ve süzülmesi için tam olarak 24 saat beklenmeli. 

Balgam Nasıl Geçer?

Solunum sisteminin doğal bileşeni olan balgam, günlük yaşamı etkileyecek seviyede arttığı zaman mutlaka olarak bir uzman bakımından kontrol edilmeli. Bilhassa balgamın rengi kırmızı, kahverengi, köpüklü veya siyah ise ciddi bir sağlık sorunun habercisi olabilir. Balgam tedavisi ise başka bütün hastalıklarda olduğu üzere bir sebebe göre yapılmakta.

Tedavinin yönünü belirlemek için balgam örneği alınıp, laboratuvarda balgama sebep olan enfeksiyonlar incelenir. Bakteriyel enfeksiyonlar sebebi ile oluşan balgam için, antibiyotik tedavisi uygulanır. Alerji sebebiyle gelişen balgam için, alerjiyi kontrol edilecek ilaçlar yazılır. Bunlara ilave şekilde balgamın kıvamını inceltip, ciğerlerden atılmasına yardımcı olan balgam söktürücü ilaç veya şuruplar da verilmektedir.

Boğaz ağrısı ve Balgama Ne İyi Gelir?

Balgamı geçirmek için yukarıdaki önerilere göz atabilirsiniz. Boğaz ağrısını geçirme konusunda daha detaylı bilgiye de aşağıdaki içerikten ulaşabilirsiniz.

Balgam Neden Olur?

Akciğerler hasar gördüklerinde, aşırı derecede balgam üretir. Yeni doğanlarda balgam oluşmasına sık sık rastlanır. Bebeklerin akciğerleri ve solunum yolları tam şekilde gelişmediğinden, oldukça kolay şekilde yabancı maddelere, tozlara ve mikroplara maruz kalıp tahriş olur. Birikmiş olan mikroplar; genizde balgam birikmesine, burun tıkanmasına ve solunum yollarının tahriş olmasına sebep olarak balgamlı öksürüğü meydana getirir. Balgamın neden olduğu bazı hastalıklar;

Kistik Fibrozis: Genel olarak gençlerde ve çocuklarda görülen hastalık genetik olup akciğerlerde balgamın artmasına sebep olur.

Konjestif Kalp Yetmezliği: Kalbin kan pompalamasında yetersizlik olan bu hastalıkta da balgam artışı görülür.

Astım: Astım hastalarının solunum sistemi, alerjenlere ve çevre kirliliğine karşı çok hassastır. Bu durum solunum yollarının basit bir şekilde iltihap kapmasına ve balgam artışına sebep olur.

Pnömokonyoz: Meslek rahatsızlığı şeklinde kabul edilen hastalıkta, akciğerlerde toz birikmesi sebebiyle doku hasarı gelişerek balgam oluşur.

Akciğer Apsesi: Akciğerde irin ile dolu oyuğu oluşturan enfeksiyon rahatsızlığında balgam ortaya çıkar.

False

Balgam neden olur? Balgam nasıl atılır?

Balgam, akciğerlerde ve alt solunum yollarında üretilen bir mukus türüdür. Peki, Balgam neden olur? Balgam nasıl atılır? Merak edilen tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz

funduszeue.info

Yayınlanma:

Balgam neden olur? Balgam nasıl atılır?

Akciğerler, sinüsler, ağız, boğaz, burun ve gastrointestinal sistemlerdeki astar dokularda üretilen balgam hakkında bilinmesi gerekenleri haberimizde sizler için derledik… Balgam neden olur? Balgam nasıl atılır? İşte cevapları…

BALGAM (MUKUS) NEDİR?

Balgam veya diğer ismi ile mukus, vücuttaki birçok astar dokusu tarafından üretilen, kaygan ve normal bir sıvı maddedir. Vücut işlevi için önemlidir ve kritik organların kurumasını önlemek için koruyucu ve nemlendirici bir tabaka görevi görür. Mukus ayrıca toz, duman veya bakteri gibi tahriş edici maddeler için bir tuzak görevi görür. Enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olacak antikorlar ve bakteri öldüren enzimler içerir.

BALGAM (MUKUS) NEDEN OLUR?

Soğuk algınlığı, grip ve sinüzit gibi solunum yolu enfeksiyonları, balgam üretiminin artması ve öksürük sık görülen nedenleridir. Alerjik reaksiyonlar, balgam üretiminin artmasının bir başka nedenidir. Baharatlı yiyeceklerin tüketimi bile burun pasajlarında aşırı mukus üretimine neden olabilir.

Solunum yolu enfeksiyonuna bağlı bir hastalıkta normalden daha koyu görünen kalınlaşmış mukus fark edebilirsiniz. Bu mukus, soğuk algınlığı veya grip ile ilgili karakteristik semptomların birçoğuyla ilişkilidir. Hasta olduğunuzda, balgam da sarı-yeşil renkte görünebilir.

VÜCUDUN HANGİ BÖLGELERİ BALGAM ÜRETİR?

Balgam, vücuttaki birçok bölgede, aşağıdakileri içeren birden fazla organın astar dokularındaki mukus bezleri tarafından üretilir. Bunlar:

– Akciğerler
– Sinüsler
– Ağız
– Boğaz
– Burun ve
– Gastrointestinal sistemdir.

BALGAM NASIL ATILIR?

Balgam genellikle öksürükle birlikte atılır ve buna tipik olarak burun tıkanıklığı, burun akıntısı ve boğaz ağrısı gibi semptomlar eşlik eder. Aşağıdaki yöntemlerden bazılarını uygulamak aşırı mukus ve balgamın giderilmesine yardımcı olabilir:

1. Havayı nemli tutun

Kuru hava akciğerlerdeki balgamın katılaşmasına sebep olduğu gibi, burun ve boğazı tahriş eder sonuçta da daha fazla mukus oluşmasına neden olur. Yatak odasına nemlendirici bir cihaz yerleştirmek daha iyi bir uyku uyumanızı sağlar, burnu temiz tutar ve boğaz ağrısını önler.

2. Bol miktarda sıvı tüketin

Vücudun mukusun ince kalması için nemli kalması gerekir. Bir kişi soğuk algınlığına yakalandığında, bol sıvı tüketmesi, mukusu inceltebilir ve sinüslerin boşalmasına yardımcı olabilir.

3. Yüze ılık, ıslak bir bez uygulayın

Bu yöntem sinüs kaynaklı baş ağrısı için hafifletici bir çare olabilir. Nemli bir bezle birlikte teneffüs edilen hava nemi burun ve boğaza geri döndürmenin hızlı bir yoludur.

4. Başınızı yüksekte tutun

Mukus birikimi özellikle rahatsız edici olduğunda, birkaç yastığı üst üste koyarak uzanmak uyumanıza yardımcı olabilir. Düz olarak yatmak mukusun boğazınızın arkasında birikmesi sonucunda sizi rahatsız edebilir. Yükseklik, mukus drenajını arttırır ve öksürük ve rahatsızlığı azaltır.

5. Tuzlu su ile gargara

Tuz ve ılık su karışımıyla gargara yapmak boğazın arkasında birikmiş balgamı atmak için etkili bir yoldur ve semptomları hafifletebilir. Bir bardak ılık suya yarım çay kaşığı tuz ekleyin. Tuz eriyene kadar karıştırın. Karışımla gargara yapın ve karışımın önce boğazın arkasına geçesine izin verin. Bunu günde birkaç kez tekrarlayın.

6. Sıcak su ile duş alın

Sıcak suyla duş alırken dakika buharı soluyabilir ve bir kâse sıcak suyun içine nane, okaliptüs, limon otu, kekik, tarçın kabuğu, biberiye yağı damlatarak derin nefesler alabilirsiniz.

7. Bal

Anti bakteriyel özelliğe sahip olan bal da çok iyi bir balgam sökücüdür. Bitki çaylarınıza bal ekleyebilirsiniz. Ayrıca semptomlar iyileşene kadar her 3 ila 4 saatte bir 1 çorba kaşığı bal tüketebilirsiniz. Ancak bal 12 aylıktan küçük bebekler için uygun değildir, aklınızda bulunsun.

Boğaz ağrısı için hangi doktora gidilir?İlginizi ÇekebilirBoğaz ağrısı için hangi doktora gidilir?

balbaş ağrısıbitkiÇayGripsoğuk algınlığı

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası