idrarda sg yüksekliği / Prof. C. Dost Zeyrek,MD – Стамбул Аллергия

Idrarda Sg Yüksekliği

idrarda sg yüksekliği

Bitki Dünyası

Cehri

Yaklaşık 50 türü düzleşmişti rhod cehri içeriyor, Güney ve Orta Amerika'da. Cehri, küçük bir листопадное nadirdir hep yeşil kalan çam, düzenli yapraklı ağaç veya çalı dikenler olmadan; обоеполыми, çiçekler, o kadar doğru bir parça parça yaprak axils. Meyve sulu, akdiken, küresel drupes, üç taş. Cehri dekoratif boyama kitabı, meyveler ve yapraklarla kendi sürecinde değişiyor ve çekici. En iyi медоносом.



Sık sık çalılarını bulabilirsin ovaya, bataklık ormanlar ve bahçeleri. Sadece Cora Akdiken tıbbi amaçlar için kullanılır. Dış yüzey bantia uzunlamasına çatlaklar. Bir kesiti gördüğünüz gibi dış kısmı fibrözlü pürüzsüz ve İçeriden. Kabuk kalınlığı da 2 şey. Tadı acı ve hafif bir koku yayıyor büzücü İlk.

Avrupa, Kuzey Amerika'nın ılıman bölgesinde yaygınlığı cehri etti, Asya. Cehri yetişiyor, genelde başkanlarıysa ıslak. Çünkü çalılıklara çıkıyor ve parke ve kenarları, çalıların arasında bir karma emberwood, açıklıklar, başıboş bir bataklık ve disi göletlerine sahillere.

Barut ağacı ya da ольховидная
Rağmen, kendi zarif, nazik yüzü cehri taşıyabilir ve ile 35 ° keskin bir habitat: Tüm Avrupa ve Sibirya, Kuzey Afrika, Altay ve kuzey Çin. Bir yetişiyor yaprakli kozalaklı ormanlarda ve farklı bir toprakta.

Barut ağacı - 7 metre yüksekliğinde küçük bir ağaç veya büyük çalı yayma, taç ile kara, pürüzsüz Cora, parlak yeşil yapraklarla. Dal, dikenli tel olmadan filizi kırmızı-kahverengi ve beyazımsı чечевичками. Yapraklar bir bir çürütmeye akdiken, yine, цельнокрайние eliptik удлиненно aşağıdan damarlar, ржавоопушенные. Çiçekleri beyaz sarı bir yaprak axils'dan 7, küçük yer alıyor. Küresel meyveleri. Ne kadar istesek de, akdiken, özellikle olgunlaşmamış meyveler zehirli ольховидной. Saç kuraklığa dayanıklı, güzel taşıyor. Cesur, sadece biraz dondurmak başladı - 40 ° sıcaklıkta S.

Birkaç dekoratif form var, en ilginç: Geniş yapraklı ve папоротниколистная Cehri, ipliksi yapraklar, bitişik bir farkla dalgalı parlak, çıplak, koyu yeşil, alt üst sarı-yeşil, ya da çıplak bir ржавоопушенные damarlar.

Cehri sınıf "Asplenifolia" shrub kolay kolay dar yapraklarla yaprak şeklinde oyma zariftiki, kendi Fern anımsatıyor. Yaz, Sonbahar renkleri açık yeşil yapraklar ton altın oluyor. Yükseklikte bir kadar ulaşıyor 2 m. Bumluyor cehri "Asplenifolia" Haziran ayında göze çarpmayan küçük olan çiçekler sarı beyaz İyi медоносом. Bu ağaçlar zehirli meyve sulu, küresel, önce yeşil sonra kiraz kırmızı ve sonunda neredeyse siyah.

Toprak: Bir daha fazla Akdiken kökleri uzunluğu birkaç kez, bu parçaları yer üstündeki mevkinizdeki çalılarını depolayabiliriz fakirler için besleyecek kendini gösterebilir. Ama edilir ve tükenmiş olan ıslak toprak.

Toplama ve planchet ilaç ham madde Akdiken

Önemli olan tedavi edici yönünü Akdiken kabuğu (korteks Frangulae). Bahar, onu topluyorlar, Mart-Nisan'a kadar yaprakları çiçeklenme (dönem Özsu), genç bir parça bagaj ve genç dalları. Bunun için halka yaptığı ufaklık kadar (ahşap) uzaktan onları birbirine bağlayan 10-15 cm ve uzunlamasına kesik. İnsan havlamamı temin etmek, likenler ve yosunlarla kaplı. Koruma amacıyla çalılık önerilmez Akdiken Fidan havlamamı temin etmek. Hammadde levha için 8 yıl ve daha yaşlı, uzunluğundasın bitkiler kullanmanın en az üç milyon sadece 3-5 yıl sonra yenileme planchet kabul ediliyor. Orda açık havada, çatı katlarının tasecik ya da kapalı alanlarda havalandırması iyi, yaymak ve zaman zaman İnce katman karıştırma. Artık zaman yıkarak, kurutmayı Cora oluyor. Tamam havalandırılan kuru bir yerde saklarlar.

Официнально tasecik. Nasıl İlaç kullanıiıyor Cora akdiken, tabi termal tedavi edilebilir bir kurutma dolaptayım pree 110 ° ile 1-1.5 saat boyunca ya da depoda terbiyeli en az 1-2 yıl. Raf ömrü Cora, 5 yıl. Onu kuru, serin bir yerde saklarlar. Halk içinde Tıp çeşitli-meyveler Akdiken da kullanıyor (önceki toplama bir yıl sonra).

Akdiken biyolojik olarak aktif madde

Khore, yaprakları ve yahut bir böbrek, Akdiken İçerik yıkarak антрагликозиды - türevsiniz метилоксиантрахинонов farklı derece ve Temel farmakolojik bitkiler neden hareket, yeniden. Onları en çok khore (2'den - 8 %4'ye kadar). Temel антрагликозидами Akdiken oylelerse биозиды глюкофрангулин глюкофрангулин ve ve ve ve ve onların dışında монозиды франгулин İçeri франгулин khore Akdiken küçük miktarda bir yıkarak 8 эмодин β генциобиозид hakkında, glikozit фисциона ölüm ve хризофанола.

Taze bir şekilde yeniden inşa edilen bir İçerik glikozit антроновые khore akdiken, франгулярозиды ve ve (антранолглюкофрангулины). Kusturucu sahipler ve rahatsız edici özelliğe sahiptir. Bununla birlikte bu bileşenler oylelerse лабильными ve yeteneğine sahip hava автоокислению oksijen bile. Bu yüzden Akdiken depolama sonra uygulamak havlamamı 1 yıl boyunca oksidasyon sürecinin hızlanmasına ya da ısıtma pree 110 ° ile 1 saat boyunca. Önce гюкофрангулины франгулярозиды dönüşüyor ve. ve daha bir glikoz molekülü enzim etkisi altında глюкофрангулинов bölünmüş, böylece монозиды франгулин биозиды dönüşür ve франгулин. Bu Asitli ortamda serbest bırakma ve onlar ile гидролизируются франгула-эмодина ramnoz (франгулин ve) ya da апиозы (франгулин bir). Çünkü khore akdiken, tıpta kullanılan, aynı anda olabilir, глюкофрангулины kontrol altına alınması ve франгулины франгула-эмодин.

Франгула-эмодина dışında (ya da эмодина reum) bir khore Akdiken kıstaslara yıkarak diğer антроновые агликоны: хризофановая asit, aloe эмодин фисцион пальмидин гетеродиантрон франгула-эмодина, de olan ve хризофанола. Bu bileşikler ile birlikte антроновыми khore akdiken, bilinç önemli miktarda madde tabaklama (%10.4), peptid alkaliler франгуланины (%0.15) - türevsiniz гидроксистирилоамина R. франганина, organik asit (özellikle elma), glikozit тритерпеновые acı reçineli maddeler, saponin, flavonoidler (ксанторамин ve рамнетин), yağ, nişasta, pektin, farklı şeker İzler haber yaptık. Bir ağaç гидролизате 1.8-дигидрокси-2-ацетилнафтален bulundu.

Yaprakların ve yahut kıstaslara Akdiken alkaliler ve ascorbic asit (%2'ye kadar). Yaprakların alkaloidler içeriği %0.17, yahut bir %0.04. Yahut bir akdiken, bilinç флавоновый boyası рамнетин - 7 metil eter kuersetin.

Başvuru tarihi Akdiken tıpta

Daha önceden cehri biliniyor. İncille ilgili efsanelere göre, için kullanıldı, bu yüzden İsa çelenk Erikli dokuma tevazuunuzla temsil eder, saflık ve masumiyet. Bir kapı ve pencere düşündü asılarak cehri önler ve büyücülere canlandırıcın İblisleri.

Cehri İlaç gibi gibi uzun süredir Hindistan ve Çin'de bilinir. Tıpta erken Orta Çağ'ın uygulandığını крушину çok nadir görülür. Biliyoruz ki, daha önce Anglo Saksonlar kullanıldığı tedavi ile hedef İngiliz Adaları Fethi Normanlar. Gal doktor Myddafai ("Meddygon Myddavai") bir 13. maddesi akdiken, çok ballı meyve suyu veriyordum, hafif müshil reklamını İç. Eski bir işaret olarak tesis 1305 yılında çıkıyor крушине müshil İtalyan природоисследователя Petrus ve Bologna'da bir iş de Crescentiis (1230-1320) "Opua Ruralium Commodorum XII Libri". Onun hakkında bir müshil olarak geçiyor. matthioli a r, Travnik Ortaçağ Çek ve t. Hajek (1554), hem de belki sonra kullanmak gerekir, onu ne kuru bir yerde depolama bir yaşında. Aynı zamanda tavsiye крушину ödem ve taze Cora, nemlendirilmiş bir tedavi, sirke, uyuz ve yüzünü mi ovdunuz için uygulamalı "diş kurtlanmış." Şurubu için, Akdiken İçinde tatlandırıcı İlave meyveler ahneesah, tarçın ve fındık Maskat 1650 yılında Londra'da ortaya çıkartılması Farmakopesi 17. 18. havlamamı maddesi Akdiken oldukça geniş bir müshil olarak B (succedaneum çok pahalı ravent "denizaşırı"), özellikle de yoksul nüfusun katman. S. Kneipp sizi bu amaçla her türlü havlamamı de şarap крушинное. Ayrıca, akdiken, uyuz, karaciğer hastalıkları ile kullandılar havlamamı ödem, tedavi için nasıl bir yara ve anthelminthic. Ağaçların üstünde Akdiken kömür aldın mı, kullandıkları silah için barut hazırlıkları için. Cora Akdiken büyük tedarikçisi Rusya'ydı. Yani, burada 1914 yılına kadar yılda en az üç bin eminim temin etmek için Akdiken kabuğu ve ihracat İç ihtiyacı var.

Halk içinde şiddete Akdiken müshile gibi havlamamı tıp ama aynı zamanda bir karaciğer hastalıkları, hemoroid, ödem, gut, ateş. Et suyu, uyuz ve deri üstünü yıkama öneriliyor sert kabuğu da meyve congee için kullanır ve deride döküntüler tampon ve çamaşır pree aşınmalar. Meyveler toz ольховидной akdiken, ishal, anemi, ödem helmintozlar İçeri kullanmalarından da verimli ve adet. Eski bir halk İlaç Akdiken yaprağı tavsiye etti pree raque dış cinsel organ.

Cehri pourchot geçen vardı halkına iyi bilinen Orta ve Kuzey Amerika. Kabileler olan modern yaşadığı, Kaliforniya ve Meksika, hazιr havlamamı Akdiken İlaç evrensel en değerli. Bir ateş düşürücü ve ağrı kesici gibi Cora'dan congee kendilerine pree sıtma ve temizleyici bir karaciğer ve bağırsak gibi organların hastalıkları. Her safra taşları safra havlamamı da kullandık ve diğer hastalıklar sistemler. 16. yüzyılda İspanyol fatihler bir havlamamı getirdiler Akdiken pourchot Avrupa'ya. Şifalı özellikleri çok Cora'nın adı cascara sagrada misyonerlerin o tarihten önceki vurdun mu, ne de in İspanyol anlamı "kutsal Cora." Ancak Avrupa'da pahalı Akdiken Akdiken ольховидной Cora'nın yerine havlamamı ucuz kullandılar. Bununla birlikte Cora Akdiken pourchot 19. maddesi İlaç popüler biriydi, Amerika'da ve kökleriyle birlikte gelir подофила farklı olduğu için hastalık tedavi için ilaç спиртово su özler ve sindirim organları. Şunu belirtmekte fayda var ki, 1915 yılında голенкина hakkında bir kayıt getirirdi Rus botanikçiyim milyon ne Rusya'da 19. maddesi daha Cora Akdiken pourchot daha memnun olurlar, çünkü o daha az Cora Akdiken yıkarak gopchang delirtti. Cora'nın popüler olan Akdiken fiyatı da o günlerde 5 kat arttı, bahçıvanlar yetiştirmek önerildi ve ineklerin крушину pourchot gibi Rusya'nın değerli kültürlen.

Ağaç kabuğu ve çeşitli-meyveler Akdiken dahurian (Rhamnus davurica bıktırmak.) Halk içinde şiddete idrar söktürücü ve müshil olarak tıp, ama aynı zamanda tümörlerden. Yüksek dozda ilaç olarak kullanılmış Kabuğu mide bulandırıcı ve İlaçlar odun kanama durdurmak için.

Akdiken farmakolojik özellikleri

Özel Hareket esneticim akdiken, özellikle de etkilediğini yıkarak антрагликозидами антрахиноновыми агликонами моногликозидом франгулином onları da yavaş yavaş gelişir ve genellikle 8-12 saat içerisinde İlaç sonra. Bu kişi ile ilgili ne антрагликозиды kaydolduğuma hemen sonra aktif değil. Çünkü üst bölümleri bağırsak bozulmuyor, Akdiken yedirdiği belli değil bir içeriği terfi ince bağırsak hızlanıyor. İlerlersek glikozit yavaş yavaş bir гидролизируются alkalis ortamda bakteri çoğunlukla Flora şişman ve bağırsak kısmen франгула-эмодин хризофановую asit ve enzimler mukoza üzerinde. Oluşturulan yenileniyorlar эмодины enzimler ve bakteri антроны. Bu bileşenler geriyor kasamin reseptör şişman, bağırsak ve bağırsakların yutma hareketleri ne yol açar ve onu terfi ton dışkı kitlelerin hızlı ilerlemesine katkıda bulunuyor. Ilaç etkisi altında Akdiken çok yavaş intussusception sıvı lavmanmış, ne fosterlar разрежению metodiya dışkı mukoza kaplama ve artışa skopa onları.

Ortaya koyduğu temizlenecekmiş антрахиноновый kompleksi 2-4 kez kendini gösteriyor ki, daha yüksek farmakolojik aktivitesi kuru daha Cora'nın özü Akdiken (milonova N. P., 1964). Köpekler için daha антрахиноновому Cora'nın yerine Akdiken (ED50 0.07 g / kg), fare ve sıçanlar daha (ED50 1.6 ve sırasıyla 2.8 g / kg). Senna ve ilaçlarla kıyasla Aloe, havlayabilirsiniz akdiken, daha az dile getirdiği görüşlerin gösterir ve rababa gibi sinir bozucu harekete Bağırsak mukoza kabuğu.

Uçucu bileşikler Akdiken yaprağı фитонцидную aktivite gösterirler. Zayıf özellikler рамнетин antimikrobiyal sahiptir: yüksek bir büyüme zulmediyor bakteri 75 150 mg / ml. K. r.rao ve t.seshadri (1955), antibiyotik izledik 20, 40 mg / ml hareketi içinde франгула-эмодина konsantrasyonlarda Mycobacterium tüberküloz tüberküloz patojeni konusunda.

Антрахиноны Akdiken'ı etkisizleştirmek gücü var, özellikle karmaşık virüsler gibi uçuk bir virüs 1 (r. j.sydiskis ve ve diğerleri., 1991). Elektronik yardımıyla kuruldu. mikroskopla inceleme, ne bozuluyor superkapsid virionlar. 'Dan yola çıktı Akdiken ольховидной deneyde Aloe эмодин İn vivo gösteren antitümör ifadeli harekete fare lösemi model 388 r. (S. m.kupchan ve a.karim, 1976).

In in vitro sorunlarını bir şey olduğunu ve seçici bir франгулин zulüm дозозависимо индуцированную kollajen sentezi, trombosit toplama B2 тромбоксана инозитолфосфата değil, onların özgürce ATF ve araşidonik asit benzer etkileri tüm аденозиндифосфата aktivasyon faktör (PAF) ve trombosit, trombin (c. m.teng ve ve diğerleri., 1993). Zulüm de франгулин toplama индуцированную тримуцитином агонистом alıcısı, trombosit, kollajen, özel bir yılan zehir Trimeresurus muscrosquamatus. Etkisi ters olan bir франгулина İptal o lavaj sonra trombosit sayısı yüksek. Yani B франгулин alıcısı kolajen için bir katman üzerinde trombosit azıiı suçlu gibi davranıyor. Aksine, onun içinde франгулина агликон - франгула-эмодин toplama gibi индуцированную kollajen, tavşanlar, trombosit daralır ve araşidonik asit değil, ama o kadar etkiledi, toplama kaynaklanan аденозиндифосфатом ve PAF. Bu bağlamda эмодин asetat uykuda olduğu ortaya çıktı.

Akdiken testi ve yan etkileri

Deneysel araştırmalar sırasında akut zehirlenme olduğu görülmüş saflaştırılmış антрахинонового Cora kompleksinin Akdiken yüksek değil. Fareler için LD50 pree интрагастральном 8.2 g / kg kütle teşkil etti. Köpek ve fareler için LD50 İlaç mikropluyumdur değil ve bu hayvanlar için değil kurmayı başardı. Saflaştırılmış антрахинонового enlem tedavi edici faaliyetleri kompleksinden 25 kat daha fazla hoşgörü fare özü eylemleri Akdiken. Köpek için asgari Toksik bir bileşik антрахинонового terapi üstünde 10 kat (milonova N. P., 1964).

Taze kabuğu mide bulantısı ve kusmaya sebep Akdiken kullanımı ile ilgili bir içeriği olan антранолов tasecik sahip yerel rahatsız edici mide zarını mukoza güçlü bir oyunculuk. Ya da saklamakta termal İşlenmiş bu bileşenler tıkırdıyor ve Cora bitkiler olumsuz özelliklerini yitirir.

Uzun süreli hacetlerim bağımlılık Akdiken yol açar. Bunu engellemek için diğer alternatif araçlarla laksatifler İlaçlar akdiken, tavsiyem. Eğer gerçekten bağımlılık yapıcı bir doz ilaç artırmak gerekiyor.

Her tedavi için doz Akdiken tarafından yan fenomen sindirim yolu bulamadım. Aşırı doz ilaç güçlendirmek için Akdiken bağırsak bağırsakların yutma hareketleri sebep olabilir, karın ağrısı коликоподобные тенезмы, rahatsızlık hissi ve sulu ishal. Ilaç kullanımı yanında Akdiken içeriği ile ilgili olarak idrar ve ter asit хризофановой boyalı sarı renkte, bir tepki de alkalis satın kırmızı (vejeteryanlar оксиметилантрахиноны).

Her parti kısa etki takas su ve elektrolit bulamadım. Bu başvuru uzun yüksek dozda elektrolit kaybı mümkündür (her şeyden önce potasyum), ne götürür, ikincil гиперальдостеронизму bağırsak kuvvetsizlik, kas zayıflığı, kasılabilen hızlandırılması ihlali miyokard fonksiyonları, osteoporoz gelişimi. Hemen hemen altında su kaybı, kan dolaşımı İhlal tromboz eğilimi var. Pree kullanımı 4 12 ay boyunca bir renklenmesi меланиновая şişman Bağırsak mukoza zarı (псевдомеланоз bağırsak Tolstoy).

İlaçlar Akdiken olmayan özellikler ve тератогенными эмбриотоксическими ama hamilelik sırasında rahim keserdin bağlantı антроновые tahrik düşük ne sebep olur. Emzirme sırasında sütün içine nüfuz edebilirler ve bebeklerin ishale sebep var. Bu yüzden de doğru olan, sadece onları İdman doğum uzmanı bir atama İfadem promosyon bir dozda.

Su ve elektrolit İlaçlar Akdiken kontrendike pree ihlal değişim ve fonksiyonları, böbrek, parezi aritmiler (özellikle ablukaya атриовентрикулярной), Ağrı karın belirsiz etyolojiler iltihaplı süreçlerinde ağır ihlalleri, bağırsak, karaciğer fonksiyon, karaciğer, safra kesesi, safra yolu tıkama эмпиеме komadasın.

Akdiken klinik uygulama

Крушину İçeri verilir, karışımlar şeklinde hap ve özler. İlaçlarını müshile İşleyen yavaoça gibi şiddeti bir araç. Mühsil motor korteksin hasta akdiken, 10-12 saat sonra antivirale kaydolduğuma sonra yavaş yavaş gelişiyor.

İlaçlar Akdiken ольховидной pree uygulamak, kronik bağırsak kuvvetsizlik, sık sık bir araya tıkanmadan mı ile insanları karın erkeksi yönünden zayıf gelişmiş ve hareketsiz bir yaşam süren yüz. Ama bir tavsiye değil, çünkü tıkanmadan mı spastik sebepoluyor kalın bir ağrı var. Bir dönem doğum sonrası kadın doğum havlamamı Akdiken kullanıyorlar. Küçük dozda bir üyesi olarak toplama uzun araştırmalardan sonra (bitkilerle, обладющими spazmolitik aktivitesi ve antiinflamatuvar) havlamamı Akdiken uyarıcı olarak sindirme uygulamak. Akdiken, deri tabaklama biri için de kullanıyor havlamamı olgunlaşmamış meyve doku için boya üretmektedir.

Tıbbi Araç Akdiken

Cora Akdiken (korteks Frangulae) - tüketiyor lapası şeklinde (1 10) bir gece için 1/2 bardak müshile gibi kronik bir aracı tıkanmadan mı. Sevdin beni yayınlanır ve 100 g.

Akdiken özü sıvı (extractum frangulae fluidum) - Hava biri Akdiken parçalanmış Cora'nın %30 alkol (1 1). Bir damla 20, 40 randevu verilir.

Kuru Akdiken özü (extractum frangulae siccum) - Hava biri Akdiken kabuğu tozu %70 alkol içeren оксиметилантрахинонов %6 daha az değil. Hap olarak yayınlanır, kaplı bir kaplama 0.2 g için kullanmalarından 1-2 İlaçlar yatmadan önce.

Рамнил (rhamnilum) - kuru standart İlaç akdiken, ольховидной İçinde оксиметилантрахинонов Cora'nın %55-56 (%12'e %6 ve %45'e kadar франгулина франгула-эмодина хризофанола). Bir hap olarak yayınlanır 05 g ilaç. Yatmadan önce İlaçları 1-2 için kullanmalarından.

1 numaralı müshil reklamını çay, 2 parça kabuk parçaları 3 içeriyor Akdiken yaprağı otumuz civanperçemi ısırgan otu ve 1 parça. Gece için kullanmalarından 1/2-1 bardak.

2 - 3 parça Senna yaprak içeriyor numaralı müshil reklamını Çayı, akdiken, 2 porsiyon meyve kabuğu ve ürün için жостера ahneesah ve 1 parça kök bir meyankökü. Bir bir yemek kaşığı demlemek, 20 dakika ısrar ediyorlar, gerginlik, bir bardak kaynar su Gece kabul 1/2-1 bardak.

Çay противогеморроидальный (tür antihaemorrhoidales) - İçerisinde 20 g yaprak, otlar civanperçemi Senna, Cora akdiken, meyveler kişniş ve kökten meyankökü. Açıklamalar ve doz gibi kabızlık çayı için. Etkilenebilirlik pree hemoroid müshil ve ağırlıklı olarak açıklıyor.

T şeklinde salesianer (Hoever, Almanya) - Çay, 100 g olan yaprak 30 gram içeriyor, Çin tarçını 25 bin Çin tarçını aracı, 2 bin, 15 bin, Akdiken yaprağı özü Çin tarçını Rubus fruticosus ben 10 bin ağaç yaprağı., 10 g çiçek salkımına papatya, rezene ve kişniş ürün 4 g 4 g meyve. Bir fincan çay tıkanmadan mı pree kullanmalarından 1 (bir fincan 1 tam bir çay kaşığı) gece ya da sabah. Mezun oluyor da onlarınki tek kullanımlık.

Bir numaralı gastrik 3 (Tür stomachicae 3 numara) - İçerisinde 3 parça Akdiken yaprağı, ısırgan otu, 2 parça Cora'nın 3 parça biberli, 1 parça kediotu kökü ile rizomlar nane yaprağı ve 1 parça Hint kamışı rizomlar. Şeklinde kullanmalarından demleme (1 çorba kaşığı 1 bardak kaynar su) ve 1/2 bardak sabah ve akşam.

Холагол (Cholagol, Galena, Çek Cumhuriyeti) dribbles, 1 ml olan kök boya mg. 2.25 içeriyor, 900 mikrogram akdiken, zerdeçal эмодина biri 18 mg magnezyum салицилата ve 553.5 mg. butterslar'ın gerekli ve zeytinyağı karışımı 1 g kadar çıkarılıyor ve şişeler içinde 10 ml. Nasıl kullanılır ve choleretic antispasmodic pree safra taşı bir hastalık, kronik ve kolesistit холангитах geriliyor, safra yolları ve диспептических ameliyattan sonra bir müdahale, safra yolları ve safra kesesi дискинезиях гипермоторных kolestatik, kronik fazla gepatoze. İçeri verilir "Beş Damla (şekerin üstünde) 3 öğün yemek 30 dakika önce. Karaciğer sancısındandır kullanmalarından İnme sırasında kerelikti 20 damla. Pree destekleyen диспептических İlaç olayları sırasında ya da kullanmalarından yemekten sonra.
Yan etkileri: Bazen İlişkilendirmek mide bulantısı, kusma, mide ekşimesi. Kontrendike pree keskin iltihaplı hastalıklar, sistemi hepatobilier İlaç gastrit, mide hastalıkları, akut ve kronik fazla ülserli glomerülonefrit.

Мусинум (Mucinum, Innotech International, Fransa) İlaç kaplama kaplı olduğu, yaklaşık 40, 50 mg tozu ürün özü mg. akdiken, 40 mg tozu, Çin tarçını yıkarak Cora Akdiken yaprağı gündüzsefası стрелолистного порошковидной katran 4 mg 10 mg, safra, 50 miligram toz Boldo, 30 mg tozu ürün yaprak yeşil ahneesah, 15 mg tozu otu yaprağı. 30 tane bir kutuda yayınlanır.

Bağırsak bağırsaklarına yapışkan salgı İlaç uyarıyor, bağırsakların yutma hareketleri (bu da demektir ki hidrasyon dışkı metodiya) ve aynı anda antispasmodic özellikler var. Kilit semptomatik tedavi için kullanılır. Belki seçim İlaçla tıkanmadan mı yanında arka planda da hipertansiyon diskinezi şişman bağırsak mekanizması olan yaşlı adam yüz tıkanmadan mı bir olay var onları kapsamlı bir karakter.

Kontrendike pree iltihaplı hastalıklar, huysuzlaştığını karın bir oluşum, üretra, prostat hastalıkları glakom ağrı ya da tehditle İdrar geciktigimiz böbrek yetmezliği dile getirildi. Ilaç tavsiye edilmez tarafından ilk 3 aylık hamilelik ve emzirme döneminde.

Yan etkileri: ishal, karın ağrısı serpiştirebilir, özellikle şişko bağırsak hastalıkları önünde.

Значение слова "şeker hastalığı" в словаре турецкий языка

НОВОСТИ, В КОТОРЫХ ВСТРЕЧАЕТСЯ ТЕРМИН «ŞEKER HASTALIĞI»

Здесь показано, как национальная и международная пресса использует термин şeker hastalığıв контексте приведенных ниже новостных статей.

Et beniniz varsa dikkat! Şeker hastası olabilirsiniz

Kiloluysanız ve vücudunuzda et beni çıkıyorsa o zaman dikkat! Uzmanlar, kilolu kişilerde çıkan benlerin şeker hastalığı habercisi olabileceğini belirtiyor ... «Posta, Сен 15»

ŞEKER HASTALIĞINA “METABOLİK CERRAHİ” İLE ÇÖZÜM

Tip-2 şeker hastalığı ameliyatının zayıflama ameliyatı olmadığını vurgulayan Al, ameliyatın tamamen şeker hastalığına yönelik bir ameliyat olduğunu ifade etti. «Milliyet, Авг 15»

Şaker hastalığında en etkin tedavi ameliyat

Cleveland'da özel bir klinikte yapılan bir araştırmaya göre, erişkinlerde görülen şeker hastalığında en etkin tedavinin ameliyat olduğu ortaya çıktı. «HABERTURK, Май 15»

Her 5 saniyede yeni bir şeker hastası

Dr. Wiesmeth, klinikteki Türkçe tercümeli “Şeker hastalığında yeni tedavi metotları” konulu konferansta özellikle yeterli Almancaları olmayan birinci nesil Türkleri ... «Akşam, Май 15»

Şeker hastaları bu yöntemle tedavi oluyor!

Dünyada bir çok kişinin mücadele ettiği şeker hastalığının ince bağırsaklardaki yer değişikliği ameliyatıyla sayesinde şeker hastalığından kurtulmanın mümkün ... «Memurlar, Апр 15»

Fazla sinirlilik şeker hastalığı belirtisi!

Şeker hastalığının çok önemli sinir hasarı ve sinirsel etkilenimlere neden olabileceğinin altını çizen Doç. Dr. Çelik, “Şeker hastaları kanlarındaki şeker ... «Haber7.com, Апр 15»

Canan Karatay: Fındık yiyen şeker hastası olmaz

Fındık tüketenlerin şeker hastalığına yakalanmadığını yapılan bir çalışmada ortaya konulduğunun da altını çizen Karatay, "Haftada beş sefer fındık yiyen ... «Hürriyet, Апр 15»

Dahiliye Uzmanı Selcen Karakaş, şeker hastalığı hakkında bilgi verdi

Tüm dünyada hızla artan şeker hastalığı için gerekli önemin gösterilmediğini belirten Dahiliye Uzmanı Dr. Selcen Karakaş; “Diabetes Mellitus yani şeker ... «HABERTURK, Фев 15»

Ege Lokmanı'ndan şeker hastalığına altı ayda bitkisel çözüm

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde Ege Lokmanı olarak tanınan Şevki Güngör, "Şeker rahatsızlığını 6 ay içerisinde tamamen iyileştirdiğimiz hastalarımız var” dedi. «http://www.iha.com.tr, Янв 15»

Bu hastalık körlüğe neden oluyor

Özellikle körlüğe neden olabilen şeker hastalığına dikkat çeken Op. Dr. Mutlu, şeker hastalığının kan glikoz seviyesi yüksekliği ile seyreden kalıtımsal bir hastalık ... «HABERTURK, Янв 15»


ССЫЛКИ

« EDUCALINGO. Şeker hastalığı [онлайн]. Доступно на <https://educalingo.com/ru/dic-tr/seker-hastaligi>. Июн 2023 ».

Укладка щебня

Стоимость от: 90р

Укладка песка

Стоимость от: 18р

Укладка асфальтового скола

Стоимость от: 45р

Укладка битого кирпича

Стоимость от: 45р

Уборка и вывоз снега в Химках

Стоимость от: 30р

Рытье котлованов в Химках

Стоимость от: 100р

Расчистка участков и корчевка в Химках

Стоимость от: 1500р

Вывоз мусора в Химках

Стоимость от: 1000р

Благоустройство территорий в Химках

Стоимость от: 80р

Асфальтирование

Стоимость от: 650р

Укладка асфальтовой крошки

Стоимость от: 400р

Prof. C. Dost Zeyrek,MD

Профессор доктор К. Дост Зейрек имеет более 100 публикаций, опубликованных во многих национальных и международных журналах.

МЕЖДУНАРОДНЫЕ ПУБЛИКАЦИИ

А1. Зейрек С. Д., Зейрек Ф., Севинч Э., Демир Э., «Распространенность астмы и аллергических заболеваний в Шанлыурфе и взаимосвязь с экологическими и социально-экономическими факторами: достаточно ли гигиенической гипотезы?» J Investig Allergol Clin Immunol, 16(5):290-5, (2006)

А2. Зейрек Д., Танак Р., Алтиноз С., Бердели А., Гюлен Фиген., Коксой Х., Демир Э., «Полиморфизм FcγRIIIa -V/F 158 у турецких детей с бронхиальной астмой и аллергическим ринитом», Ped Allergy Immunol , 19(1):20-4, (2007)

А3. Коджигит А., Зейрек Д., Келес Х., Койлу А., «Взаимосвязь между манганазой, аргиназой и оксидом азота при детской астме», Biol Trace Elem Res, 102(1-3):11-8, (2004)

А4. Озтюрк А., Кая М., Зейрек Д., Озтюрк Э., Кат Н., Зийлан С. З., «Ультрасонографические данные о цефтриаксоне: ассоциированный билиарный сладж и псевдолитиаз у детей», Acta Radiol, 46(1):112-6, (2005)

А5. Зейрек Ф.Ю., Курцер М.А., Зейрек Д., Симсек З., «Плотность паразитов и уровни цитокинов при малярии Plasmodium vivax в Турции», Иммунология паразитов, 28(5):201-7, (2006)

А6. Гюлен Ф., Зейрек Д., Алтиноз С., Пекер Э., Демир Э., Танак Р., «Крапивница и ангионевротический отек из-за временной татуировки хной», Minerva Pediatr, 58(6):583-5, ( 2006)

А7. Гюлен Ф., Танак Р., Алтиноз С., Бердели А., Зейрек Д., Коксой Х., Демир Э., «Полиморфизм FcgammaRIIa у турецких детей с астмой, бронхиальной астмой и аллергическим ринитом», Clin Biochem, 40(5- 6):392-6, 2007 г.

А8. Гюлен Ф., Цичек С., Куругол З., Демир Э., Зейрек Д., Оздемир Р., Танак Р., Каратас Т., «Вспышки парагриппа 3 типа у детей в Измире, ТУРЦИЯ», Trop Doc, 37(4) ): 252-4, 2007 г.

А9. Гюлен Ф., Зейрек Д., Джан Д., Алтиноз С., Коксой Х., Демир Э., Танак Р., «Развитие новых сенсибилизаций у детей-астматиков, моносенсибилизированных к клещу домашней пыли с помощью специфической иммунотерапии», Asian Pac J Аллергия Иммунол, 25(1):7-11, 2007 г.

А10. Язган П., Гейикли И., Зейрек Д., Бактироглу Л., Курчер М.А. Важна ли гипермобильность суставов у детей препубертатного возраста? Rheumatol Int, 28(5):445-51, 2008 г.

А11. Зейрек Д., Саваш Р., Гюлен Ф., Демир Э., Танак Р., Признаки «воздушного пузыря» при КТ-диагностике перфоративной эхинококковой кисты легких: отчет о трех случаях», Minerva Pediatr, 60(3):361 -4, 2008 г.

А12. Зейрек Д., Озтюрк Э., Озтурк А., Чакмак А., Уменьшение размера тимуса у доношенных новорожденных от курящих матерей, Med Sci Monit, 14(8):CR423-6, 2008 г.

А13. Чакмак А., Зейрек Д., Шерматов К., Каразейбек А.Х., Синдром гипериммуноглобулина Е у пациента с диагнозом менингит, Minerva Pediatr, 60(2):260:1, 2008 г.

А14. Чакмак А., Зейрек Д., Чекин А., Каразейбек Х., Синдром Денди-Уокера вместе с затылочным энцефалоцеле, Minerva Pediatr, 60 (4): 465-8, 2008 г.

А15. Зейрек Д., Демир Э., Альпман А., Озкинай Ф., Гюлен Ф., Танак Р., Ассоциация полиморфизмов генов интерлейкина-1β и антагониста рецептора интерлейкина-1 у турецких детей с атопической астмой, Allergy Asthma Proc, 29 ( 5): 468-474, 2008.

А16. Зейрек Д., Чакмак А., Атас А., Коцигит А., Повреждение ДНК у детей с бронхиальной астмой и его связь с окислительными и антиоксидантными показателями, Ped Allergy Immunol, 20(4):370-6, 2009.

А17. Чакмак А., Зейрек Д., Куркчу Р., Атас А., Цимен Э., Оджак А.Р., Эрел О., Оценка системного оксидантного и антиоксидантного статуса у спортсменов-любителей-подростков, Turkiye Klinikleri J Med Sci, 29(2) : 367-74, 2009.

А18. Зейрек Д., Соран М., Чакмак А., Коджигит А., Искан А., Уровни меди и цинка в сыворотке у матерей и пуповинной крови их новорожденных с дефектами нервной трубки: исследование случай-контроль, Indian Pediatr, 46(8). ):675-80, 2009.

А19. Чакмак А., Эртем М., Зейрек Д., Аташ А., Каразейбек Х., Материнские убеждения и отношение к неонатальной желтухе на юго-востоке Турции, Turkiye Klinikleri J Med Sci, 29(4):810-5, 2009.

А20. Чакмак А., Зейрек Д., Атас А., Челик Х., Аксой Н., Эрел О., Активность пролидазы в сыворотке и окислительный статус у пациентов с бронхиальной астмой, J Clin Lab Anal, 23(2):132-8, 2009 г.

А21. Чакмак А., Зейрек Д., Атас А., Селек С., Эрел О., Окислительный статус и активность параоксоназы у детей с астмой, Clin Invest Med, 32 (5): E1-E8, 2009.

А22. Чакмак А., Зейрек Д., Атас А., Эрел О., Активность параоксоназы у спортивных подростков, Pediatr Exerc Sci, 22: 93-104, 2010

А23. Зейрек Д., Чакмак А., Сари С., Сосуществование синдромов гипер-IgE и глютеновой болезни: клинический случай, Интернет-журнал педиатрии и неонатологии, 10 (2), 2009 г.

А24. Куркку Р., Чакмак А., Зейрек Д., Атас А., Караджабей К., Яманер Ф., Оценка оксидативного статуса при кратковременных упражнениях спортсменов-подростков, Биол Спорт, 27:177-180, 2010

А25. Чакмак А., Зейрек Д., Сесе Х., Эрел О., Связь между толщиной интимы медии сонных артерий и окислительным стрессом у детей-астматиков, Asian Pac J Allergy İmmunol, 28:211-6, 2010

А26. Секерел Б.Е., Сойер О.У., Кескин О., Узунер Н., Языджиоглу М., Кылыч М.,

Артач Х., Озмен С., Джан Д., Зейрек Д., Кокуграс Х., Канитес Ю., Айдоган М., Куюку С., Инал А., Гуркан Ф., Орхан Ф., Йылмаз О., Боз А.Б. ., Тахан Ф., Джевит О. Надежность и валидность турецкой версии теста контроля детской астмы. Qual Life Res, 21(4):685-90, 2012 г.

А27. Челик М., Шерматов К., Абухандан М., Зейрек Д., Коджигит А., Искан А., Окислительный статус и повреждение ДНК у детей с маразматическим недоеданием, J Clin Lab Anal, 26(3):161-6, 2012 г.

А28. Шерматов К., Зейрек Д., Йилдирим Ф., Килич М., Коджигит А., Повреждение ДНК у детей, подвергшихся воздействию пассивного курения сигарет, и его связь с измерениями окислительного и антиоксидантного действия, Indian Pediatr, 49 (12):958-62, 2012

А29. Сойер О.У., Озтюрк Ф., Кескин О., Асилсой С., Алтынел Н., Караман О., Языджиоглу М., Сапан Н., Зейрек Д., Куюку С., Озмен С., Рейсли И., Айдоган М. , Altintas DU, Orhan F., Yüksel H., Boz AB., Gürkan F., Tahan F., Cevit O., Sekerel BE., Восприятие родителей и врачей относительно теста контроля астмы у детей, J Asthma, 49(8). ): 868-74, 2012 г.

А30. Бююктиряки А.Б., Чивелек Э., Джан Д., Орхан Ф., Айдоган М., Рейсли И., Кескин О., Акчай А., Язиджиоглу М., Кокуграс Х., Юксел Х., Зейрек Д., Коджак А.К. ., Секерел Б.Э., Прогнозирование госпитализации у детей с острой астмой, J Emerg Med, 44(5):919-27, 2013 г.

А31. Зейрек Д., Корук И., Кара Б., Демир С., Чакмак А. Распространенность опосредованной IgE аллергии на коровье молоко и яйца у детей в возрасте до 2 лет в Шанлыурфе, Турция: город, в котором почти нет аллергии на коровье молоко. Минерва Педиатр, 67(6):465-72, 2015

А32. Зейрек Д., Капаклы Х., Чакмак А., Коджигит А., Повреждение ДНК и его связь с окислительными и антиоксидантными измерениями у детей с некистозными фиброзными бронхоэктазами. Минерва Пневмол 2016;55(1):15-22

МЕЖДУНАРОДНЫЕ ПРЕЗЕНТАЦИИ

Б1. Гюлен Ф., Зейрек Д., Алтиноз С., Пекер Э., Демир Э., Танак Р. «Крапивница и ангионевротический отек из-за временной татуировки хной», III. Балканский конгресс по аллергии и клинической иммунологии, стр. 53, Стамбул, 2003 г.

БИ 2. Зейрек С. Д., Зейрек Ф., Севинч Э., Соран М., Демир Э. «Распространенность астмы и атопии среди детей с высоким уровнем свинца в крови», III. Балканский конгресс по аллергии и клинической иммунологии, стр. 41, Стамбул, 2003 г.

Б3. Алтиноз С., Танак Р., Демир Э., Гюлен Ф., Зейрек Д., Ожетин М., «Лабораторные данные, физические и клинические особенности инфекций, вызванных Mycoplasma Pneumoniae: анализ 21 случая», XIV. Ежегодный конгресс Европейского респираторного журнала, Глазго, том 24, Великобритания, 2004 г.

Б4. Зейрек Ф.Ю., Курцер М.А., Симсек З., Зейрек Д., «Плотность паразитов и уровни цитокинов в сыворотке у пациентов с острой малярией Plasmodium vivax в Шанлыурфе, Турция», IX. Европейский мультиколлоквиум паразитологии, Валенсия, стр. 119, Германия, 2004 г.

Б5. Язган П., Зейрек Ф., Хороз М., Бактироглу Л., Зейрек Д., «Значение уровня релаксина в сыворотке при доброкачественном синдроме гипермобильности суставов», Ежегодный европейский конгресс ревматологов, Берлин, том 63, Германия, 2004 г.

Б6. Гюлен Ф., Зейрек Д., Джан Д., Алтиноз С., Коксой Х., Демир Э., Танач Р., «Проведение специфической иммунотерапии против различных ингаляционных аллергенов не предотвращает развитие чувствительности к новым аллергенам у детей», XIX . Всемирный конгресс по аллергии, стр. 30, Мюнхен, Германия, 2005 г.

Б7. Зейрек Д., Коксой Х., Гюлен Ф., Алтиноз С., Демир Э., Танак Р., «Связь между месяцем рождения и аллергической сенсибилизацией к аэроаллергенам в Эгейском регионе», XIX. Всемирный конгресс по аллергии, стр. 488, Мюнхен, Германия, 2005 г.

Б8. Зейрек Д., Танак Р., Алтиноз С., Гюлен Фиген., Бердели А., Коксой Х., Демир Э., «Полиморфизм FcγRIIIa у детей с бронхиальной астмой и аллергическим ринитом», XXV. Конгресс Европейской академии аллергологии и клинической иммунологии, стр. 269, Вена, Австрия, 2006 г.

В9. Гюлен Фиген., Танак Р., Алтиноз С., Зейрек Д., Бердели А., Коксой Х., Демир Э., «Полиморфизм FcγRIIa у детей с бронхиальной астмой и аллергическим ринитом», XXV. Конгресс Европейской академии аллергологии и клинической иммунологии, стр. 269, Вена, Австрия, 2006 г.

Б10. Алтиноз С., Танак Р., Зейрек Д., Гулен Фиген., Бердели А., Коксой Х., Демир Э., «Полиморфизм FcγRIIIb у детей с бронхиальной астмой и аллергическим ринитом», XXV. Конгресс Европейской академии аллергологии и клинической иммунологии, стр. 269, Вена, Австрия, 2006 г.

Б11. Чакмак А., Зейрек Д., Куркчу Р., Атас А., Э. Цимен Э., О. Эрел., Оценка системного оксидантного и антиоксидантного статуса у спортсменов-любителей, 3. Европейский конгресс по педиатрии, стр. 1, Стамбул, Турция, 2008 г. .

Б12. Чакмак А., Атас А., Соран М., Зейрек Д., Острое отравление изониазидом с судорогами и комой, 3. Европейский конгресс по педиатрии, стр. 76, Стамбул, Турция, 2008 г.

Б13. Чакмак А., Атас А., Чекин А., Соран М., Зейрек Д., Ошибочное мнение, приводящее к дефициту витамина B12 у матери и ребенка, 3. Европейский конгресс по педиатрии, стр. 178, Стамбул, Турция, 2008 г.

Б14. Чакмак А., Эртем М., Зейрек Д., Атас А., Каразейбек Х., Представления и отношение матерей к неонатальной желтухе на юге

суровый регион Турции, 3. Европейский конгресс, стр. 302, Стамбул, Турция, 2008 г.

Б15. Зейрек Д., Соран М., Коджигит А., А. Искан А., Повышенные уровни меди в сыворотке и их связь с фолиевой кислотой у матерей и их новорожденных детей с дефектами нервной трубки, 3. Европейский конгресс по педиатрии, стр. 303, Стамбул, Турция, 2008.

Б16. Уйсал Сойер О., Килич М., Кескин О., Асилсой С., Алтынел Н., Караман О., Языджиоглу М., Сапан Н., Зейрек Д., Котан С., Озмен С., Рейсли И., Айдоган М. ., Алтинтас Д., Орхан Ф., Юксель Х., Бингол Боз А., Гуркан Ф., Тахан Ф., Джевит О., Секерел Б., Каков вклад теста контроля астмы у детей в лечение астмы?, XXIX. Конгресс Европейской академии аллергологии и клинической иммунологии, стр. 528, Лондон, Великобритания, 2010 г.

Б17. Секерел Б.Е., Кескин О., Узунер Н., Язичиоглу М., Килич М., Артак Х., Озмен С., Джан Д., Зейрек Д., Кокуграс Х., Сойер О., Сапан Н., Айдоган М. ., Куюку С., Инал А., Гуркан Ф., Орхан Ф., Йылмаз О., Боз А. Б., Тахан Ф., Джевит О., Полезность теста контроля детской астмы и его связь с контрольными мерами и решениями Сделано специалистом по астме, 66-е ежегодное собрание Американской академии аллергии, астмы и иммунологии, PP AB137-AB137, Новый Орлеан, США, 2010 г.

Б18. Зейрек Д., Танак Р., Демир Э., Бердели А., Коксой Х., Ф. Гулен, С. Алтиноз. Полиморфизмы толл-подобного рецептора 2 и толл-подобного рецептора 4 у детей с астмой и аллергическим ринитом, XXVI. Конгресс Европейской академии аллергологии и клинической иммунологии, PP 1071, Гетеборг, Швеция, 2007 г.

Б19. Чивелек Э., Буюктиряки Б., Джан Д., Орхан Ф., Айдоган М., Рейсли И., Кескин О., Акчай А., Кокуграс Х., Юксел Х., Зейрек Д., Коджак К., Секерел Б. ., Прогнозирование госпитализации у детей, поступивших с острой астмой, Конгресс Европейской академии аллергии и клинической иммунологии, стр. 354, Стамбул, Турция, 2011 г.

Б20. Уйсал Сойер О., Кескин О., Узунер Н., ., Язиджиоглу М., Килич М., Артак Х., Озмен С., Джан Д., Зейрек Д., Кокуграс Х., Сапан Н., Айдоган М. , Куюку С., Инал А., Гуркан Ф., Орхан Ф., Йилмаз О., Бингол Боз А., Тахан Ф., Джевит О., Секерел Б. Надежность и достоверность турецкой версии детской астмы контрольный тест, Конгресс Европейской академии аллергии и клинической иммунологии, стр. 1498, Стамбул, Турция, 2011 г.

Б21. Гулбин К., Кескин О., Асилсой С., Зейрек Д., Килич М., Алтынташ Д., Кучукосманоглу Э., Йилмаз М., Кендирли С. Профиль пищевой аллергии в третичных клиниках в юго-восточной части Турции: «многоцентровое исследование». Конгресс Европейской академии аллергии и клинической иммунологии, стр. 1336, Женева, Швейцария, 2012 г.

Б22. Зейрек Д., Чакмак А., Гетер С., Наследственный острый панкреатит, вызванный ангионевротическим отеком: клинический случай. Конгресс Европейской академии аллергии и клинической иммунологии, PP1347, Копенгаг, Дания, 2014 г.

Б23. Кескин О., Озкарс М.Ю., Байрам Н., Кючюкосманглу Э., Зейрек Д., Байрам Х., Скрининг наследственного ангионевротического отека в двух деревнях на основе индексного случая. Всемирный конгресс по аллергии и астме, PP626 Милан, Италия, 2013 г.

Б24. Секерел Б.Е., Сойер О., Челмели Ф., Канитез Ю., Кескин О., Джан Д., Чатал Ф., Килич М., Налбантоглу Б., Йологлы Н., Явуз С.Т., Гук Б., Озтурк Ф. ., Каракоц Г., Асилсой С., Килич М., Рази С., Зейрек Д., Кутюджу С., Юксель Х., Джевит О., Бингол А., Языджиоглу М.Г., Енигун А., Определение тяжелой астмы Детство: описательное многоцентровое исследование в Турции. Ежегодное собрание AAAA, PP617, Сан-Диего, США, 2014 г.

Б25. Шерматов К., Чеби Н., Гузель Б., Зейрек Д., Кочигит А. Уровни сывороточных белков M30 и M65 как биомаркеры апоптоза у детей, подвергающихся пассивному курению. 15-й непрерывный курс последипломного образования EFLM по клинической химии и лабораторной медицине, PP1, Загреб, Хорватия, 2015 г.

НАЦИОНАЛЬНЫЕ ПУБЛИКАЦИИ

Д1. Зейрек С. Д., Зейрек Ф., Ичан А., Севинч Э., «Шанлыурфа’да Чокукларда Гепатит А, В, С Серопревалансы», Вирусный гепатит Дергиси, 1:467-470, 2002.

Д2. Зейрек Ф.Ю., Озбилге Х., Зейрек С.Д., Ташчи С., «Харран Юниверситеси Тип Факультеты Микробиологии Лаборатории Башвуран Хасталарда Багирсак Паразитлеринин Дагылыми», Турецкие паразитолоджи Дергиси, 26-02, 28:27, 26(3):27, 28:27.

Д3. Зейрек С. Д., Озтюрк А., Шерматов К., Озтюрк Э., Кесен М., Каразейбек Х., «Кампомелическая дисплазия надира Гёрюлена Формула (Бир Олгу Сунуму)», Anadolu Tıp Dergisi, 5(2):119-122 , 2003.

Д4. Zeyrek F. Y., Zeyrek C.D., özbilge H., Mızraklı A. U., «şanlıurfa’da ilköğretim çocuklarında bağırsak parazitlerininine dağlımını etkileyen faktörler-vehryly-hyremey-hyremey-hyremey-hyremey-hyremey-etkiry-etkirehy-etkiry-etkire-etkirehy-elemey-ekirehy-ekirehy-elemey-hyremey-hyremey-etkiry.

Д5. Зейрек Ф.Ю., Озбилге Х., Зейрек С.Д., «Шанлыурфа Чокук Ювасы ве Йетиштирме Юрдунда Багирсак Паразитлеринин Дагилими», Türkiye Parazitoloji Dergisi, 27(2):133-135, 2003.

Д6. Зейрек Д., Ишкан А., Севинч Э., Йылдыз Ф., Мил З., Каразейбек А. Х., «Распространенность дефектов нервной трубки в Шанлыурфе», Yeni Tıp Dergisi, 21(4):251-253, 2004 г. .

Д7. Зейрек Ф.Ю., Озбилге Х., Мизракли А.У., Зейрек С.Д., «Helicobacter Pylori Infeksiyonunda Anti-CagA-Ak İle Sitokin Düzeyleri Arasındaki İlişkinin Araştı

rılması», T Klin Gastroenterohepatoloji, 15:18-22, 2004.

Д8. Белюкбаш Ф. О., Зейрек Ф. Ю., Белюкбаш К., Зейрек С. Д., Узункой А., Табур С., Озбилге Х., «Хаста Бакыми ве Хастане Хиджининден Сорумлу Саглык Персонал ВГВ, ВГС и ВИЧ Sıklığı 9», Вирусный гепатит 9 (2):89-92, 2004.

Д9. Шерматов К., Зейрек С. Д., Севинч Э., Каразейбек Х., «Кистик фиброзисли хастада псевдобартер сандрому», Харран Тип Дергиси, 1(3):34-36, 2004.

Д10. Кая М., Болекен М. Э., Зейрек Д., Канмаз Т., Юцесан С., «Чокуклук чаги кроник кабызлыкларинин дегерлендирилмесинде танисал тестлерин гереклили», Харран Тип Дергиси, 1(3):10-14, 2004.

Д11. Зейрек С. Д., Зейрек Ф., Севинч Э., Соран М., Демир Э., «Распространенность астмы и атопии среди детей с высоким уровнем свинца в крови», Yeni Tıp Dergisi, 21(3):189-192, 2004.

Д12. Зейрек Д., Ишкан А., Зейрек Ф.Ю., Акташ Г., Каразейбек Х., «Бир Ольгу Недэнийле Тифо-Хепатит А Ко-Инфексийону», Инфэксион Дергиси, 18(2):263-265, 2004.

Д13. Зейрек Ф.Ю., Белюкбаш Ф., Белюкбаш К., Хороз М., Зейрек С.Д., Сырматель Ф., «Хастане хемширелеринин бурун серунтю кюльтюрлеринде метисилин диренчли коагюлаз отрицательный стафилокок колонизации 2:4, 2-4 Cemrobiyol»

Д14. Zeyrek C.D., Gülen F., Tanaç R., «Çocuklarda Eozinofilik Akciğer Hastalıkları», Ege Pediatri Bülteni, 12(1):51-58, 2005.

Д15. Зейрек Д., Зейрек Ф., Севинц Э., Эрташ Т., «Акутский вирусный гепатитрин сейринде сыворотки альфа-фетопротеина дюзейлери», Ege Pediatri Bülteni, 12(3):147-150, 2005.

Д16. Гюлен Ф., Демирчиоглу О. Н., Алтын Х., Алтыноз С., Зейрек Д., Кёксой Х., Демир Э., Танач Р., «3 Yaşın Altındaki Hışıltılı Çocuklarda Etyolojide Yer Alan Faktörler», Ege Pediatri Bülteni, 12(1):27- 31. 2005.

Д17. Гюлен Ф., Зейрек Д., Алтыноз С., Алтуглу И., Озчетин М., Танач Р., Чаглы Р., Демир Э., «Лабораторные данные, физические и клинические особенности инфекций, вызванных Mycoplasma Pneumoniae: анализ 21 случая» , Эге Тип Дергиси, 45(1):63-67, 2006.

Д18. Зейрек Ф.Ю., Зейрек Д., «Allerjik Hastalıklar Parazitoz», Türkiye Parazitoloji Dergisi, 30(2):135-140, 2006.

Д19. Зейрек С. Д., Гюлен Ф., Коксой Х., Алтыноз С., Демир Э., Танач Р., «Ege Bölgesinde İnhalan Allerjenlere Duyarlılık ve Doğum Ayı Arasındaki İlişki», Çocuk Solunum Dergisi. 1(1):10-12, 2006.

Д20. Зейрек Ф.Ю., Озбилге Х., Юксель М.Ф., Зейрек С.Д., Сирматель Ф., «Шанлыурфа’да Паразит Фаунаси ве ИФА Йонтеми иле Дышкида Entamoeba histolytica/ Entamoeba dispar Siklığı», Türkiye Parazitoloji Dergisi, 2-09, 9, 502.

Д21. Гюлен Ф., Танрыверди С., Демир Э., Танач Р., Озкан С., Зейрек С. Д., Байрам Н., «Тинер Ичме Иле Башвуран Ольгуда Морганьи Херниси», Çocuk Solunum Dergisi, 1(1):51-53, 2006.

Д22. Зейрек Д., Зейрек Ф.Ю., Диярбакырда Чокук Ишаллеринде Ротавирус Сыклыги, Диджле Тип Дергиси, 27;3-4:135-37.

Д23. Зейрек Д., Зейрек Ф.Ю., Энурезис Ноктурна Шикаети Иле Башвуран Чокукларда Enterobius Vermicularis Sıklığı, Дикле Тип Дергиси, 28;1:163-65.

Д24. Аташ А., Чакмак А., Соран М., Зейрек Д., Каразейбек Х., Malnutrisyonlu çocuklarda görülen idrar yolu enfeksiyonları, Türk Pediatri Arşivi, 42 (4): 162-164, 2007.

Д25. Зейрек Д., Зейрек Ф., Чакмак А., Чекин А., Ассоциация Helicobacter pylori и лямблиоза у детей с рецидивирующей болью в животе, Turkiye Parazitololoji Dergisi, 32(1):4-7, 2008 г.

Д26. Зейрек Д., Хиджен Теориси, Астим Аллерджи ве Иммунолоджи Дергиси, 6(2):90–98, 2008 г.

Д27. Чакмак А., Аташ А., Чекин А., Соран М., Зейрек Д., Бир Янлыш Инаниш Сонуку Анне ве Бебекте B12 Витамин Эксиклиджи, Türkiye Klinikleri j Pediatr, 18(3):228-31, 2009

Д28. Чакмак А., Зейрек Д., Каразейбек Х., Геч Тани Алан Озефагус Атрезили Олгу, Türkiye Klinikleri Pediatri Dergisi, 18(1): 67-69, 2009 г.

Д29. Аташ А., Чакмак А., Зейрек Д., Дурак С., Без Дерматити Недэнийле Кулланилан Локал Стреоиде Баглы Гелишен Иатродженик Кушинг Сендромлу Беш Вака, Чокук Дергиси, 8(3):191-193, 2008 г.

Д30. Созери Б., Гюлен Ф., Демир Э., Танач Р., Алтыноз С., Зейрек Д., Сик Текрарлаян Хишилтида Энфексия парагриппа, Pediatri Dergisi, 18(3):181-5, 2009 г.

Д31. Аташ А., Чакмак А., Соран М., Зейрек Д., Острое отравление изониазидом, проявляющееся судорогами и комой. Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 6(1):47-48, 2009 г.

Д32. Кюркчу Р., Чакмак А., Зейрек Д., Тхэквондо Антреманларинин Чокукларда Оксидатиф Стресс Юзерине Эткиси, Erciyes Med J, 34(1):7-9, 2012

Д33. Сёнмезлер А., Озмоданлы М.Ф., Зейрек Д., Электронёрофизиолоджик Танилара Гёре Эришкин Олмаянлары Беклейен Техликелер, Чукурова Тип Дергиси (в печати)

Д34. Гюлен Ф., Кёксой Х., Танач Р., Бердели А., Демир Э., Зейрек Д., Алтыноз С., Астим и Аллерджик Ринитли Чоукларда Toll Like Reseptör 2 и Toll Like Reseptör 4 Полиморфизмы. Журнал педиатрических исследований. 1(1):13-21, 2014 г.

Д35. Дони Н.Ю., Зейрек Ф.Ю., Шимшек З., Зейрек Д., Чокукларда Багирсак Паразитлеринин Анемие Эткиси. Türkiye Parazitoloji Dergisi, 38(2):85-90, 2014 г.

НАЦИОНАЛЬНЫЕ ЗАЯВЛЕНИЯ

Е1. Соран М., Баз Т., Татлы М., Аташ А., Зейрек С. Д., Эрташ Т., Каразейбек Х., «3 Ольгу Неден

iyle Yenidoğan CMV Enfeksiyonu», XI. Ulusal Neonatoloji Kongresi, стр. 2-42, 178, Самсун, 2001.

Е2. Зейрек С. Д., Ишкан А., Соран М., Кесен М., Каразейбек Х., «Чоляк Хасталыгинда Псёдоколелитиазис», 45. Milli Pediatri Kongresi, стр. 150, 75, Эрзурум, 2001.

Е3. Озтюрк Э., Озтюрк А., Зейрек Д., Кат Н., Зийлан С. З., «Саглыклы новорожденных, лечащих гепатологов и доплеровских больных», 23. Ulusal Radyoloji Kongresi, стр. 655, 271, Анталья, 2002.

Е4. Сырматель О., Озтюрк А., Зейрек Д., Шерметова С., Зийлан С. З., «Yalancı fokal брюшной kalsifikasyon görünümü veren yutulmuş küçük meyve çekirdekleri (dardağan-viburnum opulus)», стр. 24, Ulusalya Radyoloji, 183. 2002.

Е5. Озтюрк Э., Озтюрк А., Кат Н., Сирматель О., Зейрек Д., Зийлан С. З., «Akut hepatit A olgularında konvansiyonel US ve hepatik arter RDUS bulguları». 23. Улусал Радиолоджи Конгреси, SB73, 71, Анталия, 2002 г.

Е6. Зейрек С. Д., Демир Э., Севинч Э., Зейрек Ф., Шанлыурфа’да Аллерджик Хасталыклар Ве Сосёэкономик Факторлерле Илишкиси. X. Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Kongresi, стр. 121, 35, Адана, 2002 г.

Е7. Демир Э., Зейрек С. Д., Зейрек Ф., Севинч Э., Атопик Хасталыкларин Гелишиминде Генетик ми? Enfeksiyonlar ми? X. Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Kongresi, стр. 121, 35, Адана, 2002 г.

Е8. Зейрек С. Д., Демир Э., Севинч Э., Зейрек Ф., Шанлыурфа’да Атопи Превалансы Ве Аллерджен Дуярлыгы. X. Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Kongresi, стр. 121, 35, Адана, 2002 г.

Е9. Шимшек З., Зейрек Ф.Ю., Курчер М.А., Зейрек Д., Айтач С., Эрсин Ф., Гезюкара Ф., «0-5 Яш Арасы Чоукларда Багирсак Паразитлеринин Дагилими ве Бюйюме Гелишмейе Эткиси», 3. Улусал Халк Сагре, 3. Улусал Халк Сагре , Дияркир, 2002.

Е10. Озбилге Х., Зейрек С. Д., Зейрек Ф., «Кютаноз Лейшманиоз Тедависинде БЦЖ ашыси: Ики Олгу Сунуму», 3. Ulusal Çocuk Enfeksiyon Kongresi, 156, Измир, 2003.

Е11. Шерматов К., Зейрек Д., Севинч Э., Каразейбек Х., «Кистик фиброзисли хастада псевдобартер сандрому», 3. Улусал Чочук Солунум Йолу Хасталыклары Конгреси, стр. 41, 185, Кушадасы, Айдын, 2004.

Е12. Зейрек Д., Саваш Р., Гюлен Ф., Алтыноз С., Демир Э., Танач Р., «Perfore Akciğer Kist Hidatiğinde «Air Bubble» Sign: Üç Olgu Sunumu», 3. Ulusal Çocuk Solunum Yolu Hastalıkları Kongresi, стр. 42 , 186, Кушадасы, Айдын, 2004.

Е13. Гюлен Ф., Демирчиоглу О. Н., Алтын Х., Алтыноз С., Зейрек Д., Кёксой Х., Демир Э., Танач Р., «3 Яшин Алтындаки Хышилтыли Чокукларда Этиолойде Йер Алан Факторлер», 3. Улусал Чокук Солунум Йолу Хасталыклары Конгреси, стр. 13, 157, Кушадасы, Айдын, 2004 г.

Е14. Altınöz S., Tanaç R., Demir E.,Gülen F., Özçetin M., Zeyrek C. D., Mikoplazma pnömonisi tanısı alan 21 olgunun klinik, radyolojik ve fizik muayene bulguları açısından değerlendirilmesi, 3. Ulusal Çocuk Solunum Yolu Hastalıkları Kongresi, p11, 145, Кушадасы, Айдын, 2004 г.

Е15. Гюлен Ф., Демир Э., Зейрек Д., Йениай Б., Огют Ф., Айдогду С., Танач Р., «Кроник Оксурюк ве Фаринголарингеал Рефлю», XIII. Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Kongresi, p-058, 38, Измир, 2005.

Е16. Гюлен Ф., Зейрек С. Д., Демир Э., Алтыноз С., Кёксой Х., Танач Р., «Нетертон Сендрому: Ольгу Сунуму», XIII. Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Kongresi, p-126, 55, Измир, 2005.

Е17. Эсен Демир, Ремзие Танач, Бетул С. Ениай, Фиген Гюлен, Дост Зейрек, Сердар Алтыноз. «Sık Tekrarlayan Hışıltıda Bronşiyolitis Obliterans Sıklığının Belirlenmesi», IV. Ulusal Çocuk Solunum Yolu Hastalıkları Kongresi. Стамбул. Ч3, 2006.

Е18. Гюлен Ф., Зейрек Д., Демир Э., Алтыноз С., Коксой Х., Танач Р. «Solunum Sistemi Hastalıklarında Pediatrik Flexibl Fiberoptik Bronkoskopinin Tanı ve Tedavideki Yeri: 137 Hastanın Değerlendirilmesi», IV. Ulusal Çocuk Solunum Yolu Hastalıkları Kongresi. Стамбул. Ч1, 2006.

Е19. Фиген Гюлен, Бетул С. Ениай, Эсен Демир, Ремзие Танач, Сердар Алтыноз, Дост Зейрек., «Сик Текрарлаян Хишилтида Энфексия против парагриппа», IV. Ulusal Çocuk Solunum Yolu Hastalıkları Kongresi. Стамбул. Ч2, 2006.

Е20. Зейрек С. Д., Демир Э., Альпман А., Озкинай Ф., Гюлен Ф., Танач Р., «Астим Бронзиале Танили Чоукларда IL-1β и IL-1 Reseptör Antagonisti Gen Polimorphizmi», XIV. Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Kongresi, стр. 4, Анталья, 2006 г.

Е21. Коксой Х., Танач Р., Демир Э., Бердели А., Гюлен Ф., Зейрек Д., Алтыноз С., «Астим ве Аллерджик Ринитли Чокукларда TLR2 и TLR4 Полиморфизм», «», XIV. Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Kongresi, p-022, 9, Анталия, 2006 г.

Е22. Сойер О. У., Назым Э. Б., Угуз А., Сёгют А., Алтынел Н., Джевит О., Уфукташ Д., Зейрек Д., Каракаш Т., Бююкдерели З., Игде М., Йылдырым С., Канитез Ю., Шекерел Б. Э., «Adölesan Astımlıların Hastalık Control Düzeylerinin Belirlenmesinde Astım Control Testi®: Ulusal Çok Merkezli Bir Araştırma», XIV. Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Kongresi, p-096, 29, Анталия, 2006 г.

Е23. Чакмак А., Зейрек Д., Шерматов К., Каразейбек Х., «Мененджит Танысы иле Башвуран Хипериммунглобулин Э Сендрому», XIV. Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Kongresi, p-121, 35, Анталия, 200

6.

Е24. Чакир М., Юксеккая Х., Зейрек Д., Тюмгор Г., Арикан С., Озгенч Ф., Демир Э., Айдогду С., Ягджи Р. В., «Кистик Фиброзисли Хасталарда Нутрисионел Дестек», 42. Türk Pediatri Kongresi, стр. 535 , Анталья, 2006.

Е25. Фиген Гюлен, Дост Зейрек, Демет Джан, Сердар Алтыноз, Хусейн Коксой, Эсен Демир, Ремзие Танач, «Фаркли Инхалан Алердженлери иле Япилан СИТ Чоукларда Йени Аллерджен Дуярлылыгы Гелишимини Энгеллемез», XII. Ulusal Allerji ve Klinik İmmünoloji Kongresi, S-005, 24, Анталия, 2004 г.

Е26. К. Д. Зейрек, А. Озтюрк, Э. Озтюрк, М. Кесен, К. Шерматов, Х. Каразейбек, «Кампомелическая дисплазия надира Гёрюлена Бир Формула: Бир Олгу Сунуму», 46. Milli Pediatri Kongresi, PB 044, 215, 2002 .

Е27. CD Zeyrek, Güler Aktaş, Fadile Zeyrek, Nurettin Demir, «Yenidoğan vakalarımızda Nöral Tüp Defekti ve Diğer Anomalilerin Prevalansı», 46. Milli Pediatri Kongresi, PB 052, 217, 2002.

Е28. Зейрек Д., Чакмак А., Аташ А., Чекин А., Кочигит А., Эрел О., Астимлы чокукларда ДНК хасары ве оксидатиф стресле илишкиси, XV. Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Kongresi, P-020, 46, 2007.

Е29. Чакмак А., Зейрек Д., Аташ А., Чекин А., Аксой Н., Astımda prolidaz aktivitesinin değerlendirilmesi, XV. Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Kongresi, P-024, 48, 2007.

Е30. Улгер З., Озюрек А.Р., Гюлен Ф., Эртюрк Л., Демир Э., Зейрек Д., Танач Р., Астим танили çocuklarda kardiyak fonksiyonların doku doppler ekocardiyografi ile değerlendirilmesi, XV. Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Kongresi, P-080, 62, 2007.

Е31. Гюлен Ф., Зейрек Д., Танач Р., Демир Э., Чокуклук чагы солунум системы хасталикларинда педиатр флексибл фиброоптик бронхоскопинин тэни ве тедавидеки йери: 173 хастанин дегерлендирилмеси, 43. Тюрк Педиатрилмеси, 43.

Е32. Чакмак А., Зейрек Д., Чекин А., Каразейбек Х., Dandy-Walker sendromu ile oxypital ensefalosel birlikteliği, 43. Türk Pediatri Kongresi, EP-049, 2007.

Е33. Чакмак А., Зейрек Д., Каразейбек Х., Гечтани алан Озефагус атрезили олгу, 43. Türk Pediatri Kongresi, EP-035, 293, 2007.

Е34. Зейрек Д., Чакмак А., Аташ А., Битирен М., Агыр анемия иле башвуран идиопатик пульмонер гемосидерозисли адолесан олгу, 5. Улусал Чокук солунум йолу Хасталыклары Конгреси, P-01, 2008 г.

Е35. Зейрек Д., Чакмак А., Аташ А., Болекен М.Е., Персистан Уизинг ве Оксюрюк: Geç tanı alan bir yabancı cisim aspirasyonu olgusu, 5. Ulusal Çocuk solunum yolu Hastalıkları Kongresi, P-20, 2008

Е36. Чакмак А., Зейрек Д., Аташ А., Селек С., Эрел О., Астимлы, активирующий параоксоназу и окислитель твердых частиц, 5. Улусал Чокук солунум йолу Хасталыклары Конгреси, P-29, 2008 г.

Е37. Чакмак А., Зейрек Д., Аташ А., Челик Х., Аксой Н., Эрел О., Астимлы хасталарда пролидаз активеси ве оксидатиф дурум, 5. Улусал Чокук солунум йолу Хасталыклары Конгресси, S-13, 2008

Е38. Йилдиз Зейрек, Ф., Озбилге Х., Юксель М.Ф., Зейрек К.Д., Сырматель Ф., «Шанлыурфа» да кишечный амебиазис, олгуларда дишкида, Entamoeba histolytica antijeninin araştırılması, XXXI. Türk Mikrobiyoloji Kongresi, P101, 298, Кушадасы, Айдын, 2004.

Е39. Зейрек С. Д., Зейрек Ф., Баз Т., Соран М., Шерматов К., Каразейбек Х., «Сахарный диабет Astım Prevalansını Azaltıyormu?», 39. Türk Pediatri Kongresi, стр. 231, 556, Kapadokya, 2003.

Е40. Чакмак А., Зейрек Д., Чече Х., Аташ А., Эрел О., Astımlı çocuklarda karotis intima media kalınlığı ve oksidatif stresle ilişkisi, XVI. Ulusal Allerji ve Klinik İmmunoloji Kongresi, 2008.

Е41. Зейрек Д., Чакмак А., Сары С., Айтекин С., Hiper-IgE Sendromu ve Çölyak Hastalığı Birlikteliği: Bir olgu sunumu, XVI. Ulusal Alerji ve Klinik İmmunoloji Kongresi, 2008.

Е42. К. Шерматов, Д. Зейрек, М. Кесен, Х. Каразейбек., «Шанлыурфа Бёлгесинде Тер Тести Уйгулама Сонукларин Дегерлендирилмеси», 3. Улусал Чокук Солунум Йолу Хасталыклары ве Кистик Фиброзис Конгреси. Анкара, стр. 16, 2005 г.

Е43. Аташ А., Чакмак А., Зейрек Д., Дурак С., Подгузник Дерматити Неденийле Кулланилан Локальный Стреоид Баглы Гелишен Иатродженик Кушинг Сендромлу Беш Ольгу, XII. Ulusal Pediatrik Endokrinoloji ve Diyabet Kongresi, PP-A07, 2007.

Е44. Чакмак А., Аташ А., Зейрек Д., Кочиигит А., Дюшук Персентилли Чоукларда ДНК Хасари ве Оксидатиф Дурум, 45. Türk Pediatri Kongresi, P89, 2009.

Е45. Чакмак А., Шерматов К., Чеби Н., Алтынташ И., Зейрек Д., Кистик Фиброзисин Туз Кайбеттирен Формула (Psödo-bartter sendromu), 45. Türk Pediatri Kongresi, P59, 2009.

Е46. Аташ А., Зейрек Д., Чакмак А., Эрел О., Дюзенли Физик Активите Параоксоназ Активисини Арттирыр, 45. Türk Pediatri Kongresi, S8, 2009.

Е47. Чакмак А., Кюркчу Р., Зейрек Д., Эрел О., Киса Сюрели Эгзерсизин Аматор Адолесан Споркуларда Оксидатиф Дурум ве Параксоназ Активитесине Эткиси, 53. Türkiye Milli Pediatri Kongresi, P-313, 2009.

Е48. Çakmak A., Cece H., Zeyrek D., Ataş A., Karazeybek H., İndirekt Hiperbilurubinemi İle Başvuran Yenidoğan Olgularda Akut Manyetik Rezonans Görüntüleme Bulguları: Bilurubin Yüksekliği İle Manyetik Rezonansda Sinyal Artışı Bağlantılı mı?, 53. Türkiye Milli Pediatri Kongresi, С-39, 2007 г.

Е49. Шерматов К., Зейр

ek D., Чакмак А., Kistik Fibrozis ve Jeneralize CMV enfeksiyonu Birlikteliği: Bir Olgu Sunumu, 6. Ulusal Çocuk Solunum Yolu Hastalıkları Kogresi, Стамбул, P-13, 2010.

Е50. Бююктиряки Б., Цивелек Э., Джан Д., Орхан Ф., Айдоган М., Рейсли И., Кескин О., Акчай А., Языджыоглу М., Чокуграш Х., Юксель Х., Зейрек Д., Кочак К. ., Шекерел Б.Э., Ачиле Астим Атаги Илье Башвуран Чокукларда Хастанейе Ятыши Онгёрмек Мюмкюн му?, XVIII Ulusal Allerji ve Klinik İmmünoloji Kongresi, Анталия, P-128, 2010.

Е51. Сойер О.У., Кескин О., Узунер Н., Языджиоглу М., Кылыч М., Артач Х., Озмен С., Джан Д., Зейрек Д., Чокуграш Х., Сапан Н., Айдоган М., Куюджу С. ., Инал А., Гюркан Ф., Орхан Ф., Йылмаз О., Türkçe Çocukluk Çağı Astım Kontrol Testinin Güvenilirliği ve Geçerliligi, XVIII Ulusal Allerji ve Klinik İmmünoloji Kongresi, Анталия, P-146, 2010.

Е52. Кылыч М., Шерматов К., Зейрек Д., Кочигит А., Сигара Думанина Маруз Калан Чочукларда ДНК Хасари ве Котинин Дюзейи Иле Кореласёну, 5. Улусал Чокук Солунум Йолу Хасталыклары ве Кистик Фиброзис 20 С20, Когреси, Анкара

Е53. Нишанбаев Р., Шерматов К., Зейрек Д., Chlamidia Pneumoniae İle Enfekte Alt Solunum Yolları Enfeksiyonlu Çocuklarda İmmün Durumun Değerlendirilmesi, 5. Ulusal Çocuk Solunum Yolu Hastalıkları ve Kistik Fibrozis Kogresi, 10, 20

Е54. Шерматов К., Йылдырым Ф, Зейрек Д., Кочигит А., Чочукларда Сигарая Марузиетин Идрар Котинин Дюзейи Иле Дегерлендирилмеси, 5. Улусал Чокук Солунум Йолу Хасталыклары ве Кистик Фиброзис Когреси, 13, 0

Е55. Зейрек Д., Чакмак А., Абухандан М., Шерматова С., Персистан Пномони Таниси иле Изленен Хастада Акджигер Графизинд Консолидасён Горюнтусюн Недени Оларак Тимус: Ольгу Сунуму, 55 лет. Milli Pediatri Kongresi, Анталья, P058, 2011

Е56. Челик М., Шерматов К., Абухандан М., Зейрек Д., Ишкан А., Кочигит А., Protein-Enerji Malnütrisyonlu Çocuklarda Total Oksidan ve Antioksidan Kapasiteleri ile DNA Hasarının Değerlendirilmesi, 55. Milli Pediatri Kongresi, Antalya, P 104 2011

Е57. Гюлен Ф., Мидьят Л., Демир Э., Танач Р., Гёкче Ш., Зейрек К.Д., Солунум Системы Хасталыкларинда Педиатрик Флексибл Фиброоптика Бронкоскопинин Тани ве Тедавидеки Йери: 392 Хастанин Дегерлендирилмеси, 6. Улусал Чокук Солунбул, Йолу Хасталы , П-47, 2010 г.

Е58. Чевик М., Зейрек Д., Оджал С., Зейрек Ф. Ампием Клиника Иле Сейреден Акджигер Кист Хидатиги: Бир Олгу Сунуму, 7. Улусал Чокук Астим, Аллерджи ве Солунум Йолу Хасталыклары Конгреси, Эскишехир, P-6, 2012 г.

Е59. Зейрек Д., Корук И., Кара Б., Демир К., Чакмак А., Шанлыурфа да Иге Илишкили Инек Сюту ве Юмурта Аллерджиси Превалансы, XIX. Ulusal Allerji ve Klinik İmmünoloji Kongresi, Анталья, P062, 2012 г.

Е60. Тюре М., Зейрек Д., Кочигит А., Хышилтылти Бебеклерде Сывороточный витамин D, Фолик Асит и В12 Дюзейлеринин Дегерлендирилмеси, XIX. Ulusal Allerji ve Klinik İmmünoloji Kongresi, Анталия, P086, 2012 г.

Е61. Кескин О., Озкарс М.Ю., Байрам Н., Кючюкосманоглу Э., Зейрек Д., Байрам Х., Индекс Вакадан Йола Чикиларак Ики Кёйде Япылан Наследник Анджиодем Тарамасы, XIX. Ulusal Allerji ve Klinik İmmünoloji Kongresi, Анталия, P135, 2012 г.

Е62. Kapaklı H., Zeyrek D., Chakmak A., KoCyiğit A., Kistik Fibrozis d у меня броншектази Hastalarında dna hasarı vosidatif metabolizmanın değerlendirilmesi, 8. ulusal vocuklı yolunirilı yolunirilı yolunirilı yolunirilı yolunirilı yolunirilı yolunirilı yolunirilı, йол.

Е63. Зейрек Д., Чакмак А., Чеч Х., Аксай Н., Кистик Фиброзис Дейши Броншектазили Чокукларда Оксидатиф Стрес Век Каротис Инти СМИ КАЛИНАЛИРИРИРИРИРИРИРИРИРИРИРИРИРИРИРИРИР, АССИРИР, АССИРИР, АССИРИР, АССИРИР, АССЯ, АССЯ, АССЯ, АССЯ, АСРИИР, АССИРИР, ИЛИР, АССЯ, АСРИИР.

Е64. Зейрек Д., Ешилова Ю., Гюзель Б., Каракан Н., Абухандан М., Платье Сендрому: Олгу сунуму, XX. Ulusal Allerji ve Klinik İmmünoloji Kongresi, Анталия, P177, 2013 г.

Е65. Гюзель Б., Зейрек Д., Ток Э., Чакмак А., Дери Булгулары Иле Сейреден Аширы Дуярлык Реаксионларин Клиника Спектрум: Ики Ольгу Сунуму, XX. Ulusal Allerji ve Klinik İmmünoloji Kongresi, Анталия, P178, 2013 г.

Е66. Soyer ÖU, Şekerel B., Çelmeli F., Zeyrek D., ve ark. Çocukluk Çağında Ağır Astım: Çok Merkezli Ulusal Araştırma, XX. Ulusal Allerji ve Klinik İmmünoloji Kongresi, Анталия, P39, 2013 г.

Е67. Гюмюш Х., Зейрек Д., Аксой Н., Сигара Думанина Маруз Калан Чокукларда Сыворотка Sürfaktan Protein A ve D Düzeylerinin Değerlendirilmesi, 9. Ulusal Çocuk Alerji ve Astım Kongresi, Girne, P76, 2014

Е68. Шерматов К., Гюзель Б., Зейрек Д., Кочиигит А., Чеби Н., Чевресел Тютюн Думани Марузиетли Чокукларда Апопитоз Белиртечи Олан Сыворотка М30, М65 протеинлеринин Дюзейлери, 6. Улусал Чокери Конг Солунум Йолу Хасталысиклары ве Кист , 2014 г.

Е69. Полат Н., Зейрек Д., Казанасмаз Х., Чакмак А., Стивенс-Джонсон Сендрому: İnsidansı Artıyor mu?, XXI. Ulusal Allerji ve Klinik İmmünoloji Kongresi, Бодрум, P159, 2014 г.

Е.70. Алтын Р., Зейрек Д., Чакмак А., Сезен Х., Хишилты Чочукларда Сыворотка Сюрфактан А ве Д Дюзейнин Дегерлендирилмеси, 10. Улусал Чокук Алерджи ве Астим Конгреси, Сапанджа, P 006, 2015

Е71

. Аташ Н., Йылдырым И., Бакыр К., Зейрек Д., Хемоптизин Бир Недени Оларак Лёффлер Сендрому, 59 лет. Türkiye Milli Pediatri Kongresi, Анталия, стр. 188, 2015 г.

Е72. Билгич Э., Атеш А., Зейрек Д., Дёртерлер М.Э., Шерматова С., Пил Ютма Сонраси Гелишен Тракеаозефафеал Фистюль, 7. Улусал Чокук Солунум Йолу Хасталыклары ве Кистик Фиброзис Конгреси, Анталия, 2016 г.

Е73. Зейрек К.Д., Кальчин С., Карааслан Ф., Гуракан С.А., Инек Сютю Аллерджисинин Надир Бир Форму, Изоле Аллерджик Контактное лицо: Бир Олгу Сунуму, XIII. Ulusal Allerji ve Klinik İmmünoloji Kongresi, Бодрум, P127, 2016 г.

ДРУГИЕ ПУБЛИКАЦИИ

Ф1. Дост Зейрек, Prematurenin Kronik Akciğer Hastalığı. Темел Педиатри. Hasanoğlu E, Düşünsel R, Bideci A. (Editörler), 1. Baskı, Güneş Kitabevi, Анкара, 2010, с. 601-602.

Ф2. Дост Зейрек, İnhalasyon teknikleri. Чокуклук Чаги Астими. Шекерел Б. (редактор), 1. Баски, Пойраз Китабеви, Анкара, 2009, с. 161-170.

Ф3. Дост Зейрек, Solunum Sistemi Hastalıklarında Kullanılan Tanısal Testler. Чокук Хасталарда Тани Тестлери. Якинджи С., Селимоглу А. (редактор), 1. Баски, Нобель Китабеви, Адана, 2011, с. 119-146.

Ф4. Дост Зейрек, C-Ç Maddeleri, Sözlük Dergisi: Çocuk Alerji Terimleri. Yakıncı C (Editör), 1 Baskı, Logos Yayıncılık, Стамбул, 2013, с.6

F5. Дост Зейрек, Allerjik Hastalıklarda Laboratuvar Testleri. Çocukluk Çağında Astım Allerji İmmünoloji. Шекерел Б. (редактор), 1. Baskı, ADA Basın Yayın Ltd. Şti., Анкара, 2015, с. 307-312

F6. Дост Зейрек, Аллерджик Ринит Тедависи: Dekonjestanlar. Аллерджик Ринит Тани Ве Тедави Рехбери. Тунцер А., Юксель Х. (редактор), 1. Баски, Билимсел Тип Яйыневи, Анкара, 2012, с. 77-78

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası