kent meydanı iskender / Kent Meydanı'nda Uludağ Kebap Nerede Yenir? Uludağ Kebapçısı Cemal ve Cemil Usta, Bursa

Kent Meydanı Iskender

kent meydanı iskender



'ten beri, yakalamış olduğumuz bu lezzeti sizlere mütevazı mekanımızda sunmaktan hep gurur duyduk.

Ancak çağın gereksinimleri ve de hizmet ağımızın genişlemesi sebebiyle sizlere daha keyifli ortamlar hazırlamak adına böyle bir gelişim süreci yaşamaktayız.

ÖNEMLİ DUYURU

Etiler Uludağ Kebapçısı ve İstinye Park AVM’de yer alan İstinye Uludağ Kebapçısı ile hiçbir alakamız yoktur. Hukuki mücadelemiz bu gibi tüketici algısıyla oynayarak haksız kazanç elde etmek isteyenlere karşı devam edecektir. Saygılarımızla.

Hakkımızda


Lezzetimiz çeşitli mekanlarda ve çeşitli adlar altında sunulmak istenmiştir. Siz değerli müşterilerimize 'ten beri sunduğumuz bu lezzeti İstanbul'da da tadabilmeniz için ilk şubemiz yılıdan itibaren Kozyatağı'nda hizmete girmiştir.

devamı için tıklayın

Vizyonumuz


'ten beri hizmet veren köklü kuruluşumuzu asırlar boyu devam ettirmek kalite ve lezzetimizin tazeliğini korumak ön planda tutmak ve Franchise kuruluşlarımızla birlikte müşterilerimize daha iyisini vermeye çalışmaktır.

devamı için tıklayın

uludağ kebapçısı bursa

Bursa kebabının üç dev isminden biri: Uludağ Kebapçısı Cemal& Cemil Usta…

yılında bugünkü yeri olan Eski Garaj da Cemal Çalışır ve Cemil Çalışır tarafından, dönemin Bakanı İhsan Sabri Çağlayangil&#;in de manevi desteği ile kurulmuş.

Cemal Usta, ’de 15 yaşında iken Bulgaristan’dan Bursa’ya göç etmiş. İskender Kebap’ın yaratıcısı İskender Efendi’nin üç oğlundan biri olan Nurettin İskenderoğlu’nun lokantasında 15 yıl çalışmış. Kardeşi Cemil Usta ile birlikte ustalığı burada öğrenmişler. İskender’de çalışırken, tedarikçileri olan kasabın kızlarını görüp beğenmişler ve iki kardeş kasabın iki kızını almışlar. Cemil Usta ve Cemal usta şu an hayatta değil.

Bugün işletmeyi Cemal ve Cemil Ustaların küçük kardeşleri Cengiz Bey yönetiyor. Cemil Usta’nın oğlu Cem Bey, Cengiz Bey’in en büyük yardımcısı. Halen faaliyet gösterdikleri ilk dükkânın olduğu bölgeye kentsel dönüşüm gelebilir diye, hemen karşılarındaki Kent Meydanı Alışveriş Merkezinin altına bir şube açmışlar. Bu şubenin başında Cemal Usta’nın oğlu İlhan Bey var. Çalışır ailesinin tüm üyeleri çok güler yüzlüler, belki de başarı sırlarından biri de budur.

Kebapta dana ve kuzu etini birlikte kullanıyorlar. Et buraya karkas halde geliyor ve kendi imalathanelerinde işleniyor. Döneri hazırlarken etin sinirlerini ayırıyorlar, yaprak şeklindeki et ile kıymayı karıştırıyorlar, içine de etin en lezzetli yeri olan kemik sıyrığını karıştırıyorlar. Döneri meşe odununda pişiriyorlar.

Cemal Usta zamanında Sakıp Sabancı dükkâna gelmiş. O esnada dükkân çok kalabalıkmış. Sakıp Bey sıra beklemeye başlayınca Cemal Usta huzursuz olmuş. Bunun üzerine Sakıp Bey, ”Sen rahat ol, ben beklerim,” demiş.Bu da mekanla ilgili ilginç bir anekdot.

Eski dükkânda, içeride 10 masa var. Hava güzel olursa 3 masa da dışarıya konabiliyor. En eski personel, döner ustası Ramazan Ay, 25 yıldır burada çalışıyormuş.

Bursa’da gerçekleşen düğün ve özel davetlerde Cemal Usta’nın döner kebabına mönüde yer vermek bir ayrıcalık olarak görülüyor.

Eski dükkânda servis sabah ’de dönerin takılmasıyla başlıyor, akşam hafta içi ’de hafta sonu &#;da bitiyor, öbür şube ise ’a kadar açık.

Adres: Uluyol 16 Şirin Sok. ESKİ GARAJ BURSA

Tel:  0

seafoodplus.info

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir