floresan lamba yanıp sönüyor / 7. TAMETAM Yukarıdaki floresan lambalarla... - Ortaokul Matematik

Floresan Lamba Yanıp Sönüyor

floresan lamba yanıp sönüyor

7. TAMETAM Yukarıdaki floresan lambalarla ilgili aşağıdaki bilgi- ler veriliyor. . Birinci floresan lamba önce 5 dakika yanıp so

Soru:

7. TAMETAM Yukarıdaki floresan lambalarla ilgili aşağıdaki bilgi- ler veriliyor. . Birinci floresan lamba önce 5 dakika yanıp sonra 3 dakika boyunca sönük kalıyor. Daha sonra tekrar yanarak, aynı kurala göre yanıp sönmeye devam ediyor. • ikinci floresan la

7. TAMETAM Yukarıdaki floresan lambalarla ilgili aşağıdaki bilgi- ler veriliyor. . Birinci floresan lamba önce 5 dakika yanıp sonra 3 dakika boyunca sönük kalıyor. Daha sonra tekrar yanarak, aynı kurala göre yanıp sönmeye devam ediyor. • ikinci floresan lamba önce 4 dakika yanıp sonra 2 dakika boyunca sönük kalıyor. Daha sonra tekrar yanarak ayın kurala göre yanip sönmeye devam ediyor. Buna göre, floresan lambalar ilk kez aynı anda yandıktan en az kaç dakika sonra 4. kez aynı anda birlikte yanmaya başlarlar? A) 96 B) 84 C) 72

Florasan lamba arızası

Cewo26' Alıntı:

Iyi gunler arkadaslar tereddütte kaldığım bi konuda sizden yardım isticem arkadasimin dükkanında soğuk mesrubatlari sakladığı bir buz dolabi var hepiniz görmüssünuzdür o dolabin icindeki florasan bi kac kez göz kırpıyor sonra sönüyor ben sorunun starterde oldugunu söyledim ama arkadasim florasandan diyo starteri degistirmek yeterli olur mu sizce?

Genişletmek için tıkla ...


Merhaba. Bakın,flüoresanlarla bayağı,uzun seneler boyunca uğraştım.Sizin söylediğiniz bu durumun sebebi flüoresan flamanlarının üzerinde aktif bir madde (Toz kalinde,ona yapışık halde) bulunur.Bu madde bitip de (Ömürle ilişkili olarak) hiç kalmadığında (Zaten o zaman baş kısımlarda da kararma olmuştur çoğunlukla) flüoresan tam yanacak gibi olur,biraz (Çok kısa) yanar,sonra bu yanma birden kesilir.Bu olay devamlı da periyotlar halinde tekrarlar.Bu durumda bu flüoresanı yenisiyle değiştirmek gerekir.Yani arkadaşınız çok doğru söylemiş onu tebrik ederim.Bayağı anlıyor bu işten demek ki.(Bilinçlı olarak da bilmeden aklından atmadı ise :))

Diğer farklı durumları da ayrıca belirteyim, bunlar arasında bir ayrım olması için;

Starterdeki parazit önleyip güç katsayısını düzelten paralel kondansatör içten bir kısa devre yaparsa (Komşumda oldu,onu çıkardığımızda lamba yanmaya devam etmişti) baş kısımlar tam kızarık kalır,ama starter ateşleme yapamaz.Çünkü atlayıp geçeceği hat kısa devredir,bu haliyle.Devre kesici(Devre açma-kapama şalteri görevli) yapan gazlı,bu küçük ampül içten tam yapışık kalırsa da ayni durum geçerlidir,flamanlar yine tam kızarık kalıp hiç yanamaz.

Flüoresan ampülün 2 flamanından birinin dahi flamanı kopup erimişse flüoresan ilk başlatılmada, bu elektrik devresini balast içinden seri olarak flaman fitilleri içinden geçemeyip (Oradan startere varamadan) tam geçip tamamlayamaz ve yine yanamaz.Balasttaki bir iç sargı arızası veya yanması durumunda balast açık devre (Sonsuz omaj) avometreyle tam gösterirse zaten belirtmeye de gerek yok,hem ateşleme yapamaz,hem de lambayı sürekli yakamaz.Starter soketteki yuvasında gevşek veya temas etmiyorsa ilk yanma (ateşlenme) olmaz ve lamba devresini hiç tamamlamadığı için yanmaya da hiç geçmemiş olur.

Startersiz olarak yakma: Balast-lamba devresi doğru olarak bağlandığında,starterin bağlanacağı uçlara bir tornavida ucunu hızlı değidirip çekerseniz,bu starterin işini elle yaparsınız.Bu şekilde sn.Hasan Esin'in de belirttiği gibi starterden bir şüpheniz varsa ve bu durumda lamba yanıyorsa starter bozuk demektir.Kolay gelsin.

 

Işık yanıp sönerse ne yapmalı

Çoğu zaman günlük yaşamda, ağdaki voltajın kararsız olduğu veya ortak paritede dedikleri gibi bir durum söz konusudur - ışık yanıp söner. Bu fenomen sadece rahatsızlığa neden olmakla kalmaz, aynı zamanda ev aletlerinin, özellikle voltaj düşüşlerine duyarlı olanların arızalanmasına da neden olabilir. Bu nedenle, bu olumsuz olgunun sebebini hızla bulmak ve ortadan kaldırmak çok önemlidir. Bu yazıda, ışığın neden yanıp söndüğünü anlamaya çalışacağız ve bu probleme uygun çözümleri vereceğiz.

Zayıf güç kaynağı mı yoksa lamba arızası mı?

Işığın yanıp sönmesinin en yaygın nedenlerinden biri düşük kaliteli güç kaynağıdır. Bu durumda, değeri değişkenlik gösteren dengesiz voltajdan bahsediyoruz. Ancak, ışığın yanıp sönmesinin nedeninin, normal çalışma için tipik olmayan bir modda çalışan lamba veya diğer ev aletlerinde de arıza olabileceğini unutmamalısınız. Peki, ışığın neden yanıp söndüğünü nasıl belirleyebiliriz?

Bir oda aydınlatma lambasının yanıp söndüğü en yaygın durumu düşünün. Odadaki ışık yanıp sönmeye başladıysa, hemen diğer lambaların nasıl çalıştığını kontrol etmeniz gerekir. Diğer lambaların dengesiz çalışması ve elektrikli ev aletlerinin anormal çalışmasının karakteristik işaretleri, elektrik şebekesinde güç dalgalanmalarının olduğunu gösterir.

Güç dalgalanmaları kısa süreli olabilir ve ev aletlerine zarar veremez, ancak elektrik şebekelerinde acil bir durumun daha da geliştirilmesi durumunda voltaj düşüşlerinin keskin bir gerilim atlamasıyla sona ermesi de mümkündür. Bu durumda, elektrikli cihazların zarar görmemesi için, elektrik tesisatını elektrikten arındırmak için tüm elektrikli ev aletlerini derhal elektrik şebekesinden ayırmak gerekir.

Bir örnek olarak, nötr iletkenin bütünlüğünün, genel güç hattının pilonlarından birinde ihlal edildiği durumdan bahsedilebilir. Kontak tamamen kayboluncaya kadar, şebekede voltaj dalgalanmaları gözlemlenir, fakat şebekedeki nötr telin tamamen kırılmasından sonra, fazlar arası yük asimetrik olduğundan voltaj dengesizliği oluşur.

Bu durumda, yüklerdeki fark arttıkça, fazların her biri için voltaj farkı artar. Aynı zamanda, bazı tüketiciler düşük gerilim görürken, diğer kısım aşırı yüksek gerilime sahip olacaktır.

Yani, evdeki kablolar zamanında enerjisiz kalmazsa, aşırı gerilim korumasının yokluğunda, ev ağına bağlı olan ev tipi elektrikli cihazlarda yüksek bir hasar olasılığı vardır.

Sadece yüksek voltajın tehlikeli olabileceği değil, aynı zamanda çok düşük olabileceği de unutulmamalıdır, çünkü aşırı düşük voltajlı bir dizi ev cihazı da hızlı bir şekilde başarısız olacaktır.

Odadaki yanıp sönen lamba ile örneğe dönelim. Diğer lambalar normal çalışıyorsa, bunun nedeni lambanın, lambanın veya lambayı besleyen elektrik kablolarının arızalanması olabilir.

Bu durumda, lamba tabanının lamba tutucunun kontakları ile teması bozulabilir. Daha önce başka bir lambada test edilen başka bir lamba alabilir ve yanıp sönen bir ışığın olduğu bu lambaya yerleştirmeyi deneyebilirsiniz.

Lambayı kapattıktan sonra ve özellikle de çalışma sırasında çok ısınan halojen lambalar ve akkor lambalar için, soğuyunca lamba söndürülmelidir.

Eğer lamba lambayı değiştirerek problem çözülmezse, o zaman eski lambanın daha önce durduğunu, yani bu durumda ışığın yanıp sönmesinin sebebinin farklı olduğunu gösterir. Bu aşamada, deneyim ve ilgili becerilere sahip olmayan bir kişi için, daha fazla sorun giderme sadece sonuç vermeyecek, aynı zamanda olumsuz sonuçlara yol açacaktır - bir elektrik çarpması. Olumsuz sonuçlardan kaçınmak için bir elektrikçiden yardım istemek daha iyidir.

Lambada lambanın yanıp sönmesinin sebebi ile ilgili daha fazla arama yapılmalıdır. Her şeyden önce, lamba tutucudaki kontak plakalarının yerini kontrol etmeniz gerekir, bunları lambaların normal olarak çalıştığı başka bir kartuşla karşılaştırabilirsiniz.

Çoğunlukla zayıf temasın nedeni, kontak plakasının veya yer değiştirmesinin esnekliğinden yoksun olmasıdır; bu, lamba tutucusunun kontak elemanları ile lambanın temasının yeterli sertliğini sağlamamaktadır.

Gerekirse, üzerlerinde voltaj olmadığından emin olduktan sonra, kontak plakalarını düzeltmeniz gerekir. Ayrıca temas eden yüzeylerin durumuna dikkat etmeli, zayıf kontakların sebeplerinden biri olan oksidasyon durumunda yüzeyleri temizlemelisiniz.

Bir armatürün armatürün kendisinde kırılma olasılığı yüksektir: kartuşun veya armatürün bağlantı noktasında kablolama hattının kendisi. Armatür birkaç lamba için tasarlandıysa, o zaman kontağın iletkenlerin lamba tutucuları üzerindeki yerinde güvenilirliğini kontrol etmelisiniz.

Ev kablolama arızası

Lambanın tam olarak çalışabileceği ortaya çıkarsa, elektrik şebekesinde voltaj düşüşü olmaz, daha sonra ev kablo sisteminde arıza olması nedeniyle ışığın yanıp sönmesi mümkündür.

Fikstür çalışıyorsa, bu bağlantı parçasını besleyen kablo hattının bağlı olduğu bağlantı kutusunda neden aranmalıdır. Bağlantı kutusunda her şey normalse veya armatür doğrudan bağlantı kutusundan bağlanmışsa, bağlantı kutusunun güvenilirliğini doğrudan bağlantı kutusundan kontrol etmelisiniz.

Nadiren de olsa, elektrik kablolama iletkenlerinin bütünlüğünün ihlaline bağlı olarak ışığın yanıp sönmesi durumunda hala bir durum söz konusudur. Bu özellik, oldukça kırılgan olduklarından ve birkaç virajda kırılabildiğinden, alüminyum teller için tipiktir. Çoğu zaman tel, nüfuz yerinin sıva tabakasının altında kırılır.

Ayrıca, montaj işlemi sırasında alüminyum telin bükülmeye tabi tutulduğu, ancak damarının tamamen kırılmadığı ve bir süre için bir akım gerçekleştirerek çalıştığı durumlar da vardır. Fakat bir süre sonra, telin kırıldığı noktada temasta bir kopma nedeniyle ışık yanıp sönmeye başlar.

Bu durumda, sorunun çözümü bir kablo kopmasının bulunduğu kablo parçasının yerini almaktır. Kablolama hattının tam olarak değiştirilememesi durumunda, iletken konektörleri bağlayabileceğiniz bir somun, rondela ve rover ile güvenilir bir konektör veya konvansiyonel bir cıvata kullanmak daha sonra, birkaç bağlantı yalıtım bandı ile temas bağlantılarını izole etmek daha iyidir.

Telin kısmen değiştirilmesi, alüminyum telin genişletilmiş kısmı er ya da geç hissedildiği için istenmemektedir. Bu kablolama hattı bir lambayı beslerse, yükü çok küçükse ve pim bağlantısının güvenilirliğine güvenirse, telin birikmesine izin verilebilir. Birden fazla armatürden veya elektrik prizinden bahsediyorsak, bu durumda hiçbir seçenek yoktur - kablo hattını tamamen değiştirmek kesinlikle gereklidir.

Arızalı ev aleti

Elektrikli ev aleti, dengesiz çalışması için, dahili aydınlatma lambalarının yanıp sönmesi arızasını gösterebilir. Bu nedenle, ev aletinin normal çalışması için tipik olmayan işaretler durumunda, diğer cihazların çalışmasını kontrol etmek gerekir.

Diğer elektrikli cihazların normal çalışması ve armatürlerin kararlı çalışması, şebeke voltajının normal olduğunu ve bunun sebebi elektrikli ev aletinin arızalanmasıdır. Bu durumda, normal çalışmanın bozulma nedenlerini belirlemek için derhal elektrik bağlantısını kesmeniz gerekir.

Arızalı bir elektrikli cihazın olası bir nedeni, yukarıda bir armatür ile açıklandığı gibi, cihazın takılı olduğu soketteki temas bağlantısının bozulması, kablo hattının bütünlüğünün ihlali ve bağlantı kutusunun veya elektrik dağıtım kutusundaki kontak bağlantılarının bozulması olabilir.

Zayıf güç kaynağı problemini çözme

Eğer ışığın yanıp sönmesi sistematik olarak gerçekleşirse, o zaman düşük kaliteli güç kaynağını çözmeniz gerekir. Bu durumda ne yapmalı?

Her şeyden önce, ev tüketicilerine güç sağlayan kuruluşların güvenilir (güvenilirlik kategorisine göre) ve onların kaliteli güç kaynağını sağlamalıdır. Güç kaynağı kalitesi, her şeyden önce, bir hanehalkı elektrik şebekesinin voltajını izin verilen değerler sınırları dahilinde tutmak anlamına gelir. Ev elektrik şebekesi için - bu 210-230 V aralığıdır.

Elektrik şebekesinde kısa süreli voltaj düşüşleri mümkündür, ancak voltaj sürekli olarak kararsız ise, bu kabul edilemez. Elektrikçiler (güç kaynağı kuruluşunun temsilcileri) bu sorunu çözmeli, yani tüketicilere elektrik tedarik hizmetlerinin verilmesine yönelik sözleşmeye uygun olarak sorumluluklarını sağlamalıdır. Bu nedenle, elektrikle ilgili problemler, özellikle de sabit voltaj düşüşleri durumunda, daireye veya özel eve elektrik sağlayan kuruluşla derhal iletişime geçmelisiniz.

Elektrik şebekesindeki gerilim dalgalanmaları sorunu, elektrik şebekesini etkileyen diğer elektrikli cihaz kullanıcıları tarafından sömürüye bağlı olabilir. Örneğin, garajda sürekli olarak çalışan güçlü bir kaynak makinesi, motor çalışmalarına sahip çeşitli güçlü elektrikli aygıtlar, başlatma, ters yönlendirme, elektrik şebekesinde voltaj düşüşleri olan çeşitli çalışma modlarının değiştirilmesi sırasında mümkündür. Ancak, her durumda, voltaj düşüşlerinin ön nedenini bulmak için, elektrik şebekelerinin bakımını sağlayan kuruluşla iletişim kurmak gerekir.

Temyiz yardım etmediyse, bu durumda sorunların çözülmesini beklemek uzun bir zaman alabileceğinden, gerilim düşümü sorunu bağımsız olarak çözülmelidir ve bu süre zarfında elektrikli aletler zarar görebilir. Işık yanıp sönerse, içeride de olmak çok rahat değil.

Voltaj düşerse, istikrarsızlığı oldukça sık görülürse, bu durumda voltaj dengeleyici takılarak sorun çözülebilir. Bu cihaz giriş voltajını filtreleyecek ve çıkış belirli bir değerin sabit bir voltajı olacaktır. Bu durumda, aydınlatma lambaları titreşmez ve elektrikli cihazlar voltaj dalgalanmalarından korunacaktır.

Bu durumda, eğer ışık yanıp sönüyorsa, yani, bir ev şebekesinde voltaj düşüşü sık görülen bir durum değilse, o zaman elektrik kablolarının girişinde bir voltaj regülatörünün montajında ​​bir anlam yoktur. Bu durumda, voltaj dağıtımının kurulumunu ev dağıtım kutusuna sınırlayabilirsiniz. Bu cihaz, istenmeyen voltaj düşüşleri durumunda elektrikli cihazları devre dışı bırakarak ev aletlerini hasardan koruyacaktır.

Enerji tasarrufu lambası kapatıldıktan sonra yanıp söner

Evlerinde çoğu kullanıcı, ev işçileriyle normal akkor ampullerin yerini almıştır. Bununla birlikte, ekonomik lambayı elde etmek, sıra dışı bir fenomenle uğraşmak zorundayız.

Avizeler ve armatürlerdeki enerji tasarruflu ve LED ışıkların olduğu ortaya çıkıyor - temizlikçiler zayıf sinyallerle yanıp sönmeye başlıyor (ışıklar söndüğünde bile). Bu özellikle geceleri odada fark edilir. Bununla birlikte, en sıradan akkor ampullerle ekonomik bir lambayı değiştirirken, fenomen hemen ortadan kaybolur.

Her şey bir komşunun bana gelmesiyle başladı ve mağazada arızalı enerji tasarruflu lambalar sattığından şikayet etmeye başladı. Dün, beş odalı bir avize beş ampul aldığını söyledi. İyi çalışıyorlar, iyi parlıyorlar, ama uyumak için akşam, avizeyi kapattım ve uyudum, bir diskoda olduğu gibi, bu beş ışık periyodik olarak yanıp sönüyor.

Sebebi ne olabilir? Evine geldiler, gerçekten, avize yandığında, lambalar normal olarak parlıyor, anahtar kapandığında, yanıp sönmeye başlıyorlar ve hepsi bu. Şey, sanırım, belki bir yerlerde avize ya da başka bir şeyde iletişim kötüdür.

Avize bağlantısının tüm kontak bağlantılarını inceledikten sonra her şey yolundaydı, hiç soru sorulmadı. Ama bir an vardı - anahtar LED aydınlatma ile oldu. Peki, enerji tasarrufu lambası neden kapatıldıktan sonra yanıp sönüyor? Bu makaleyi anlayalım.

Modern enerji tasarruflu lambalar nasıl

Kapatılan enerji tasarruflu lambanın neden yanıp söndüğü sorusuyla, biraz sonra düşünelim, şimdi de enerji tasarruflu lambaların nasıl düzenlendiğine bakalım.

Akkor lambaların aksine, flüoresan ve LED lambaların sabit bir güç kaynağından farklı olduğunu, yani sabit (doğrultulmuş) bir voltajda çalıştığını biliyor muydunuz? Nasıl böyle soruyorsun? Sonuçta, lamba 220 V alternatif voltaj ile tedarik edilmekte ve kartuşlarda ve avizelerde herhangi bir redresör bulunmamaktadır. Sizi temin ederim ki, bu doğrultucu herhangi bir modern lambanın içinde yer alıyor.

Taban ile tüp arasındaki her bir enerji tasarruflu lambanın içinde, çalıştıkları için elektronik bir tahta (elektronik balastlar olarak adlandırılan profesyonel bir dilde) bulunmaktadır.

Alternatif voltaj, özel bir doğrultucu (diyot köprüsü) girişine uygulanır ve çıkışta zaten bir sabit veya düzeltilmiş voltaj var.

Bu devrelerin çalışmasının tüm ayrıntılarına girmeyeceğim, ancak titreşimleri yumuşatmak için özel bir düzleştirme kondansatörü takılıyorum. Bu sadece bu kondansatör nedeniyle enerji tasarruflu lamba yanıp söner. Ve bu durumda ne olur ve hangi koşullar altında, aşağıya bakalım.

Güç tasarrufu lambası neden yanıp sönüyor?

Bir komşu, arkadan aydınlatmalı bir anahtar ve enerji tasarruflu lambalar ile makalenin ilk bölümüne dönelim. Dikkatinizi arkadan aydınlatmalı anahtara çekmek istiyorum çünkü sorun, enerji tasarruflu lambanın tam olarak neden yanıp sönmesidir.

Arkadan aydınlatmalı anahtarlarda hangi fiziksel işlemler gerçekleşir? Anahtar açık olduğunda, güç kontakları kapalıdır. Düğme kapalıyken, arka ışıktaki lamba yanar (çünkü orada kurulu olduğu için).

Ve lamba yanarsa, içinden akan bir elektrik akımı akar, bu yol boyunca hareket eder: ağ - arka ışık - lamba ile avize - ağ. Bu akım çok küçük bir büyüklükte (yaklaşık bir ampirlik bir ampir) ve toplam ağ yükünü etkilemez (elektrik sayacı buna cevap vermez).

Arka ışıktan akan akım, ampulün elektronik devresindeki kapasitör için bir yük olarak hizmet eder. Açmak için yeterli bir şarj seviyesine ulaşır ulaşmaz, devre başlar, bu nedenle flaş söner. Ayrıca, kısa bir flaştan sonra, kondansatör hemen boşalır ve işlem tekrar tekrar başlar.

Arkadan aydınlatmalı bir anahtar kullanıldığında, herkesin rahatsız ettiği göz kırpma efekti oluşur. Bu nedenle, arkadan aydınlatmalı bir anahtar ve kompakt bir flüoresan lamba kullanıldığında, bu yanıp sönen etki oluşur. Düğmeyi kapattınız, tuştaki bir ışığınız yanıyor ve lamba periyodik olarak yanıp sönmeye başlıyor.

Tüm bunların olumsuz yönü, lambanın içindeki devrenin, başlangıç ​​sayısına göre kesin olarak zamana bağlı bir kaynak için tasarlanmasıdır. Böylece, bir lambanın içinde mevcut olan kendi stoğu 1-2 ay içinde geliştirilir, daha sonra bir çöp kutusuna güvenle atılabilir.

Durum LED şeritleri için düşük güçte güç kaynakları ile benzerdir. Kaynağın “girişi” tam olarak aynı diyot doğrultucu ve kapasitör kapasitörü sağlar.

Buna göre, aydınlatılmış anahtarlarda küçük bir dengeleme akımı akar ve kapasitörün yeniden şarj olma zamanı vardır. Bu bağlamda, kapalı LED ışık şeridi, periyodik ışık flaşları ile kızdırma modunda çalışmaya başlar.

Not; Kendine saygı duyan üreticiler, tüketiciye aşağıdaki bilgileri pakette belirtmektedir: “ışıklı anahtarlar, fotoğraf hücreleri, dimmerler, dimmerler, zamanlayıcılar vb. İle kullanılmaz”. Unutmayın, bu cihazlar enerji tasarruflu lambayı kritik (anormal) modda çalışmaya zorlar!

Enerji tasarruflu lambaların yanıp sönmesinin sebebi nasıl ortadan kaldırılır

  • 1) Muhtemelen en kolay çözüm arka ışığı söndürmek olacaktır. Bunu yapmak için, anahtar kapağını açın ve arka ışığın çalıştığı kabloların bağlantısını kesin. Ya da sadece bu ilanı ısırdırabilirsiniz (güç kablolarıyla karıştırmayın).

Bu durumda, anahtar kapandığında, kapasitörü yeniden şarj eden akım buna göre sızmaz - lamba yanıp sönmez.

  • 2) Arkadan aydınlatmalı bir anahtar kullanmayın. Tüm aydınlatılmış anahtarları, enerji tasarruflu lambaların kullanıldığı geleneksel olanlarla değiştirin.
  • 3) Enerji tasarruflu sıradan akkor lambayla paralel bağlayın. Bu yöntem, enerji tasarruflu lambaların yanıp sönmesini ortadan kaldırmanıza olanak tanır, çünkü kondansatörün yeniden şarj edildiği akım filamana geçer.

Ama bence bu metodun gerçekte varolmadığı bir gerçektir, çünkü tüm bu ekonominin ve modernleşmenin anlamı. Ayrıca, armatürde enerji tasarrufunun yanında akkor lambanın takılması için her zaman bir yer yoktur. Ama bu benim kişisel görüşüm.

  • 4) Arka ışığın ayrılmaz bir parçası olduğu bazı düğmeler vardır, örneğin, bir dekor unsuru olarak çalışır. Bu durumda nasıl olunur?

Enerji tasarruflu lamba kapatıldıktan sonra yanıp sönerse, sorunu çözmenin bir yolu, lambayla paralel olarak ek bir direnç (direnç) bağlamaktır.

Direnç 2 W olmalı ve 50 kΩ değerinde olmalıdır. Böyle bir direncin maliyeti bir ruble, yaklaşık 10 ruble. Herhangi bir amatör mağazada satın alabilirsiniz.

Bu direnç, lambaların normal çalışmasını etkilemez, ancak anahtar kapatıldığında, yani, arka ışık çalışırken, bu direnç, lambayı başlatma devresindeki kapasitörü şarj eden akımı tüketir.

Güvenlik için direnci bir büzülme tüpü ile izole ediyoruz. Bağlantı, tavanın altındaki tavanda, bağlantı kutusunda veya lamba tutucunun kendisinde yapılabilir. Böyle bir direnci bağlamak için özel Wago terminallerini kullanabilirsiniz.

Direncin kutuya düzgünce yerleştirildikten sonra. Enerji tasarruflu lambanın yanıp sönmesinin tüm nedeni ortadan kaldırıldı. Bir sonraki derste görüşürüz. Umarım bu makale, enerji tasarruflu lambanın neden kapatıldıktan sonra yanıp söndüğü sorusuyla ilgilenmenize yardımcı olmuştur. YouTube kanalına abone olun.

Işık neden yanıp sönüyor

Yükselen elektrik fiyatları, tasarruf etmenizi sağlar. Yaptıkları ilk şey - enerji tasarrufu için lambaları değiştirir - kompakt floresan veya LED. Karar doğru - faturalar daha küçük olacak, ancak bazen bir sorun var: ışık kapalı olduğunda, ışıklar yanıp sönmeye başlar. Ampul neden yanıp sönüyor, nasıl düzeltilir ve anlayacağız.

İlk olarak ne kontrol edilir?

Kapalı ışığın yanıp sönüp sönmediğini kontrol etmeniz gereken ilk şey - anahtarın doğru bağlantısı. Bazen anahtar, sıfırın (nötr) telini açar, bununla birlikte burada bir fazın uygulanması gerekir. Bir anahtarın bağlanması için bu yöntem, ışık kapatıldığında ışığın yanıp sönmesine neden olabilir.

Bağlantıyı gösterge tornavidası ile kontrol edebilirsiniz. Anahtarın sökülmesi gereklidir. Önce anahtarları çıkarınız, daha sonra telleri sabitleyen vidaların üzerindeki bir fazın varlığını kontrol ediniz. Bunu yapmak için, göstergenin ucuna vidalara dokunun, gerekirse düğmeye basın (bazı modellerde) ve LED'e bakın. Yanıyor - bağlantı "faz" kontaklarında doğrudur. Bağlantıya kapalı bağlantı hatası ve sıfır uygulanır. İlk durumda, ışığın neden daha fazla yanıp söndüğünü arıyoruz, ikincisi - hatalı bağlantıyı düzeltiriz.

Ampulün şalterden doğru şekilde bağlanması: faza gitmesi gerekir.

Bağlantı şemasını hemen bulmalı / hatırlamalısınız. Bu kabloda birkaç anahtar varsa, bunların bağlantılarının doğruluğunu kontrol etmeniz gerekir. Teller sadece tek bir anahtarda dolaşırsa, anahtarın üzerindeki bağlantı kutusuna atmanız gerekir. Bu dalın tüm anahtarlarında benzer bir sorun varsa, kabloları panelde değiştirmek daha kolaydır.

Ortak Nedeni: LED Işık Anahtarı

“Işık söndüğünde ışığın neden yanıp söndüğü” sorusuna verilen cevap genellikle LED aydınlatmalı bir anahtardır. Böyle bir "hastalık", kompakt floresan lambalar (enerji tasarrufu) ve bazı LED'ler (ucuz) için tipiktir. Bu onların cihazlarından kaynaklanıyor. Gerçek şu ki, bu lambalar 12 V voltajdan çalışır. 220 V lambalara monte etmek için, bu lambaların tabanına bir voltaj dönüştürücü yerleştirilir. Lamba, açıldığında lambayı “ateşleyen” bir yükün biriktiği bir başlangıç ​​kondansatörü içerir.

Cihaz kompakt bir floresan lambadır

LED arka ışık düğmesi kapalıyken ışığın neden yanıp söndüğünü anlamak için anahtarın nasıl tasarlandığını da göz önünde bulundurmamız gerekir. Arka ışık tuşa paralel. Bir LED ve düşük güç dirençten oluşur (aşağıdaki şemaya bakınız).

Aydınlatma şeması, eğer anahtarda bir arka ışık varsa

Işık kapalıyken, anahtar, avizenin güç kaynağı devresini kırar, ancak akım arka ışık devresinden akar. Lamba konvertöründeki başlangıç ​​kondansatörünün normal yükü için çok küçüktür ve boyutu yeterli değildir. Ancak kademeli olarak, belirli bir şarj, kondansatör üzerinde birikerek, lambanın “başlatılması” sürecini başlatır. Şarj açıkça yetersiz olduğundan sadece yanıp söner, lamba söner. Ardından işlem tekrarlanır - şarj birikir, lamba yanıp söner, söner... Bu, yanıp sönen enerji tasarrufu ve LED lambalarının en yaygın sebebidir.

çare

LED arkadan aydınlatmalı anahtar kapalı olduğunda, yanıp sönen enerji tasarrufu ve LED lambaları sorununu çözmek için birkaç yol vardır:

  • Anahtarı aydınlatma olmadan takın. Sorun ortadan kalkacak.
  • Avize içine düşük güçte bir akkor lamba (örneğin 25 W) vidalayın. Çoğu zaman bu çözüm yardımcı olur, çünkü akım lambanın filamanını ısıtır, ancak akım o kadar küçüktür ki iplik karanlıkta bile renk değiştirmez.
  • Anahtardaki LED ışıklarını çıkarın. Kondansatörün şarj devresi olmayacaktır - problem ortadan kalkacaktır.

Lamba bir an için yanıp söner ve söner... en hoş olmayan şey değil

Anahtarın değiştirilmesiyle, problemler genellikle ortaya çıkmaz: eski olanı kapatın, yenisiyle değiştirin. Fakat diğer üç yol daha ayrıntılı olarak açıklamaya değer.

Güç devresi LED arka ışığının parametrelerini değiştirin

Arkadan aydınlatmalı anahtarlarda iki şekilde organize edilebilir: Üzerinde bir LED ve bir mini direnç (daha pahalı modeller) monte edilmiş ve konvansiyonel bir direnç ve bir LED'i paralel olarak bağlayan bir kart kullanılarak. Yönetim kurulu ile uğraşmak çok zor - bu çok küçük. Bu durumda, arka ışıktan kurtulmak, onu çıkarmak daha kolaydır. İkinci varyantta, rezistörü daha güçlü bir şekilde değiştirmek mümkündür, bu da kapasitörden akan akımı azaltacak ve yük birikimini önleyecektir. Bu vurgunun çözülmesi için başka bir olasılık var. Sorun da çözülecek.

Direnç gücü, arka ışığın düzenlendiği lambanın tipine bağlı olarak seçilir:

  • neon ampul 220 kΩ dirençli olarak ayarlanmıştır:
  • LED ile iki seçenek vardır - 470 kΩ veya 680 kΩ (ampirik olarak belirlenir).

Lambanın yanıp sönmesini önlemek için anahtarın değiştirilmesi

Devrelerin normal çalışması için, direnç ve arka ışık lambası arasında katot direncine, diyot IN4007 devreye eklenir. İlk önce zinciri masaya monte etmek, sonra eski yerine lehimlemek daha uygun olur. Bu değişiklikten sonra, yanıp sönen ışıklar duracaktır.

Ampul neden yanıp sönüyor: Nedeni ortadan kaldırıyoruz

Nasıl yapılır? Anahtarı şebekeden ayırın ve ayırın, arka ışık devresini bulun (anahtarın arka tarafında). Bu devreyi devreye sokar, rezistörü değiştirir, diyotu ayarlıyoruz, LED'i lehimliyoruz. Çalışırken, hızlı ve dikkatli lehimlenmesi gerekir - aşırı ısındığında LED hasar görebilir. Ayrıca, LED'in aynı yerde kaldığından emin olun - böylece arka ışık açıkça görülebilir. Monte edilmiş devreyi yerine lehimleyin, anahtarı takın ve yerine takın.

Düşük direnç devresini avize ile paralel olarak bağlayın

Arkadan akan akımların başlangıç ​​kondansatöründe birikmesini önlemek için, lambayla paralel olarak düşük dirençli bir devre kurulur. Akımlar bu devreden geçecek, ışık yanıp sönmeyi bırakacaktır (aşağıdaki çalışma şeması).

Yanıp sönen enerji tasarruflu lambayı ortadan kaldırmanın bir başka yolu

Çalışmak için, 50 kΩ, 2 watt'lık bir nominal direnç ile bir direnç gerekir. İletkenleri çıkışlarına bağlarız (bağlantıyı kolaylaştırmak için), dikkatlice yalıtın. Bu şekilde yalıtmak doğrudur: birincisi, daha ince bir ısı büzülmesiyle, her bir lehim noktasıyla, daha sonra, daha büyük çaplı bir büzüşme tüpünü, rezistans gövdesini kapatarak yerleştirin.

Her şeyi dikkatli ve doğru bir şekilde yapmak önemlidir.

Ortaya çıkan zincir lambayla paralel bağlanmalıdır. Bu bir bağlantı kutusunda (bu doğru bir karardır) yapılabilir, ancak bunu doğrudan avize (en kötü seçenek) yapabilirsiniz.

Başka bir çözüm var - direnç yerine bir kondansatör kullanın. Özellikleri - 0.47 mikrofarad, 400 V. Ayrıca lambaya paralel olarak (tercihen bir bağlantı kutusunda) bağlanır. Çözüm daha evrenseldir (çoğu LED lamba ile çalışır), ancak daha az yaygındır.

Yalıtım sorunları

Bazen “ampulün neden yanıp söndüğü” sorusunun cevabı sizi memnun etmeyebilir. Bunun nedenlerinden biri yüksek kaçak akımlardır. Bazı durumlarda, zayıf temas için suçlama. Çözülmesi kolaydır - okside iletken, kontak pedi, cıvatayı daha iyi sıkmak, bağlantıyı lehimlemek için. Bu kolaydır.

Ancak bazen bir lambanın yanıp sönmesi bozulmuş yalıtımdan kaynaklanır. Bir yerlerde hasar, sonuçta, mevcut "kaçakların" bir parçası. Pratikte, bu sadece lambaların yanıp sönmesiyle ve düzensiz parlaklığıyla ifade edilir. Hat üzerinde otomatik bir makine kurulursa, genellikle "sebepsiz" olarak çalınır. Aslında bir sebep var ve bu da kabloların zayıf bir şekilde yalıtımı.

"Arıza" varlığı, geleneksel bir multimetre kullanılarak önceden tahmin edilebilir. Bunu yapmak için gücü kapatın (makineyi kapatın, fişleri çıkarın, vidaları sökün), multimetreyi çevirme moduna çevirin. Tek dokunuşlu prob, problem dalının çıplak iletkenine, ikincisini - kontura topraklayarak duvara temas eder. Sorun varsa, cihazın sesini duyacaksınız. Bu, yalıtımın kırıldığı anlamına gelecektir.

Bir multimetre ile tellerin izolasyonunun bozulmasının kontrol edilmesi

Ayrıca, aralarında kabloda herhangi bir kablo olup olmadığını kontrol etmek gerekli olacaktır. Bunu yapmak için, problar, her bir tele dönüşümlü olarak (yukarıdaki şekilde olduğu gibi) dokunmaktadır.

Sorunun kesin boyutları (yalıtımın ne kadar hasar gördüğü) bir mega yardımıyla belirlenebilir, ancak bu cihaz esas olarak uzmanların cephaneliğinde ve ölçümün kendisi hiçbir şey vermeyecektir. Yalıtım arızası sırasında güvensiz olduğu için kablolamayı değiştirmeniz gerekecektir.

Işık ampulleri avize içinde yanıp söner. Neden? Ne yapmalı

Geçen gün bana göre anlaşılmazdı (elektrikte boom patlaması yok).

Avizedeki lambalar mutfakta yanıp söner (enerji tasarrufu),

bazen tamamen birbirinden ayrılır.

Tuvalette de, ampuller yağma (normal), çatlama.

Fırını açarsanız, ışıklar bu eylemle birlikte yanıp söner.

Makinede banyo, tuvalet ve mutfak, ayrı bir RCD (artık akım cihazı).

Daha önce böyle bir şey yoktu, ampuller uzun bir süre değişmedi.

Ne olabilir ve böyle bir sorunu nasıl çözebiliriz?

Avizedeki lambalar konserde yanıp sönüyorsa, avizenin güç kaynağı devresindeki zayıf temas sebebi (deneyimlerime göre) bu avizenin anahtarında zayıf bir temasın olması muhtemeldir.

Enerji tasarruflu lamba yanıp sönerse veya diğerlerinden bağımsız olarak çıkıyorsa, büyük olasılıkla arızalı olacaktır. Başka bir aydınlatma armatürüne vidalayın; Lambanın avizede olduğu gibi aynı konumda olması istenebilir. Lambayı uzun bir test yapın (böylece ısınma süresi vardır). Daha fazla güven için, lambanın çalışma yerini tekrar veya iki olarak değiştirin.

Sıradan bir ampul (akkor lamba) sürekli olarak çatlayabilir çünkü tungsten filaman kesilir (yanar) ve akım kıvılcım aralığından akar. Kapanıştan sonra böyle bir ampul işe yaramaz. Kıvılcım lamba tutucusunda olabilir, bu durumda ampulün bujinin durması için vidalanması gerekir.

Ampullerin parlaklığı, bunlara uygulanan voltaj miktarına bağlıdır ve ortak kablolardan güç alan elektrikli cihazların kapatılması ve kapatılması, bazen bu parlaklığı değiştirdiğimiz ölçüde, bu voltajı etkiler. Sovyet standardına uygun olarak, tüketici, yanlız değilse, eksi 10'dan yüzde 5'e kadar bir toleransla 220 volt voltaj ile sağlanmalıdır. Bu nedenle, ağ yükündeki değişikliklerden dolayı ampullerin parlaklığında küçük bir değişiklik kaçınılmazdır.

Dairenin elektrik panosunda, elektrik kabloları dallanmış ve çeşitli koruyucu kesme tertibatlarından (RCD'ler) geçirilmiştir, ancak kabloların bu kalkanı tüm apartman için ortak olduğundan önce, daire dışında başka bir RCD yerleştirilmiştir. Bu nedenle, RCD'nin devresindeki yükteki değişim, başka bir RCD devresindeki gerilimi etkiler.

Evin yönetiminin devredildiği yönetim şirketinin bakış açısına göre, evdeki herhangi bir kişi, elektrik enerjisi endüstrisinde uzman olmayan bir kişi olarak kabul edilir, bu nedenle resmi tavsiye, sadece bir elektrikçiyi arızaların nedenlerini araştırmak ve ortadan kaldırmak için davet etmek olabilir.

LED lambası neden açılıp kapanıyor?

LED lambalar, ev, ofis ve hatta sokak aydınlatmasındaki diğer tüm lamba türlerini yavaş yavaş ama kesinlikle değiştiriyor. Bu talebin nedenleri net - uzun servis ömrü, enerji tasarrufu, dayanıklı inşaat. Bu tür kaynakların neredeyse hiç kusuru yok gibi görünüyor. Ama hayır. Var. Ve asıl şey titriyor ve çalıştığı zaman ve hatta kapatıldığında bile. LED lambasının neden yanıp söndüğünü ve ne yapılacağını makalede anlamaya çalışalım.

Çalışma prensibi ve cihaz

Diyot lambasının çalışma sırasında periyodik olarak yanıp sönmesinin birkaç nedeni vardır, ancak önce tasarımını anlamanız gerekir. Tungsten filamanın bir direnç unsuru olarak işlev gördüğü geleneksel akkorlar, böyle bir probleme sahip değildir. LED'in, içinde voltajın uygulandığı ve daha sonra doğrudan kristallere dönüştürücü olan yerleşik bir sürücüsü vardır. Bazı üreticilerin modern modellerinde, dönüştürücü voltajı dengelemeyi başarır, bu yüzden titreşim gözlenmez, çoğu model ağdaki en ufak dalgalanmalara tepki verir, bu da ışığın değişmesine neden olur.

LED lamba tasarımı

Yani şimdi led lambaların neden yanıp söndüğünü anlayacağız.

Düşük kaliteli model

Para biriktirmek için, üreticiler bir dönüşüm sürücüsünün içine değil, bir diyot köprüsüne ve bir sönümleme kondansatörüne dayanan bir güç kaynağı ünitesini kurarlar. Bir filtrenin varlığıyla bile, böyle bir tasarım, sürekli olarak yanıp sönmeye yol açan minimum etkileşimle baş edememektedir. Üstelik, diyotun kapalı veya açık olması önemli değildir, rahatsız edici ışık sinyalleri yine de devam eder.

Pahalı ve yüksek kaliteli lambalar titremez

Genel olarak, bu gibi titreyen ışıkların LED cihazların çalışması üzerinde kritik bir etkisi olmadığı söylenebilir, bu nedenle, bu tür ucuz modeller halka açık yerlerde, evde yardımcı binalarda, yani sinir bozucu bir etkisi olmayan yerlerde satın alınır. Ama odalarda, özellikle yatak odasında ve kreşte, istikrarlı çalışacak pahalı modeller satın almak daha iyidir.

Açık ve kapalı lambaların titremesi göründüğü kadar zararsız değildir. Bu yorgunluğu kışkırtır, gözlerdeki yükü arttırır, odada uzun süre kalmak vizyonun keskinliğini etkileyebilir.

VİDEO: Yanıp sönen LED lamba nasıl ortadan kaldırılır

Diyot açıldıktan sonra titriyor

Ana sebep, kabloları bağlarken kurulum hataları ve yanlış polarite.

Kurulum hatası, LED cihazında sorunlara neden olan elektrik devresinin güvenilir bir bağlantısı değildir.

Polarite basitçe, çoğu zaman internetten işin özellikleri hakkında öğrenen ve pratik bir deneyimi olmayan modern ustaların bir belasıdır. Peki, iletkenler önceden işaretlendiğinde, herhangi bir sorun yoktur, fakat eski kablolama ile, şebekenin, sıfırın nerede olduğunu ve fazın nerede olduğunu belirlemek için yanıp sönen bir göstergeli tornavida ile çalması gerekir. Sıfır geçiş yapar, faz cihaza gider. Aksini bağlarsanız, ampul patlamaz, ancak sabit voltaj nedeniyle titreşebilir.

Düzgün kurulumla bile, bazen sorun eski trafodan kaynaklanabilir. LED şeridin güç kaynağına takıldığında hemen değiştirmek daha iyidir.

Kapattıktan sonra ışık sinyalleri

Böyle hafif bir parıltı titreşimden daha az değildir.

Bu, evlerin neredeyse yarısında bulunan çok daha sık görülen bir olgudur. En sık nedenleri iki:

  • ışıklı anahtar;
  • kalitesiz model.

Işıklı anahtarı kullanmak, özellikle küçük çocuklar için kendinizi karanlıkta yönlendirmenize izin verdiği için çok kullanışlıdır. Ancak kötü olan şey, elektrik devresinin sürekli kapalı bir durumda olmasıdır ve voltajın küçük kısımları güç kaynağına akmaya devam eder ve bu da periyodik titreşime neden olur.

Mevcut sürücüdeki kademeli birikim nedeniyle, ampul ya hafifçe parlar ya da düzenli aralıklarla yanıp söner.

Ve bir diyot köprüsü ve sürücü yerine bir sönümleme kondansörü olan düşük kaliteli modellere geri dönüş. Bu problemi çözmek, tanınmış üreticilerin kaliteli ürünlerinin elde edilmesini sağlamaktır - tüm son modellerde, kapasitelerinin daha yüksek olduğu kapasitörler bulunmaktadır, arkadan aydınlatmalı bir anahtara bağlandığında bile, hiç kızdırma yoktur.

Şebekede girişim

Kapatılan ışıkların neden titremesi, özellikle de Rusya'daki birçok yerleşim biriminin karakteristik özelliği olan ağdaki voltaj eksikliği olabilir. Böyle bir sorun olduğunu önceden bilerek, 180-250V arasında izin verilen bir limit ile LED cihazları seçmeniz gerekiyor. Fakat genel olarak, bu gibi durumlarda, sadece flaşlardan kurtulmakla kalmayacak, aynı zamanda evdeki tüm elektrikli aletleri de koruyacak bir stabilizatör kullanmak daha iyidir.

Sönük uygulama

Dimmer ile LED

Kısılabilir kaynaklar, yani parlaklığı ayarlayabileceğiniz gibi, bu tür flaşlara da eğilimlidir. Özellikle çoğu zaman kolun aşırı pozisyonlarında görülür. Biri sadece yanıp sönen durur gibi normal aydınlatmaya yükseltmek için vardır. Bir dimere ihtiyaç varsa, titreme başlatılmayacak şekilde gece lambası moduna geçmemeye çalışın.

Ağdaki voltajı azaltan cihazları kullanmak için dimmer devresinin bulunması tavsiye edilmez.

Ek elektriksel gürültü

LED ışıkları, elektrik şebekesinde ek parazitlere duyarlıdır. Ev aletleri veya dışarıdan verilebilirler - yüksek voltajlı güç hattı, komşulardan güçlü bir kaynak, vb. Burada sorun oldukça basit bir şekilde çözüldü - 180-250V voltajlı yüksek kaliteli buz lambaları satın alın.

üretici

Size bir sır söyleyelim, ama ışık herhangi bir LED'de titreşir ve eğer kalite numuneleri% 1-2'lik bir sınırda bulunuyorsa, ucuz pulsasyon% 20'ye ulaşır, bu da insan sağlığı için son derece kritiktir.

Büyük önem taşıyan, belirli aydınlatma ve üretim standartlarına uymak zorunda olan üreticidir.

Küçük bir pulsasyonda bile -% 5'ten fazla - cihazsız tespit edilmesi zordur, zamanla yorgunluk birikimi, görme keskinliğinde azalma, depresif bir depresyon, vb. Etkisi vardır. Sizi neyin beklediğini anlamak için, iyi niyetli üreticiler, hem cihazın kendisinde hem de ambalajda nabız parametrelerini gösterirler. Ahlaksızlık sırlarını saklamak veya gerçeği çarpıtmak için deneyin.

Diğer birçok durumda olduğu gibi, kanıtlanmış markalara öncelik vermek ve yüksek kaliteli pahalı lambalar almak daha iyidir. Evet, 3-4 kat daha pahalıya mal olacaklar ama onlarla birlikte bu tür problemleri bilmeyeceksiniz, en az 15 yıl dayanacaklar ve arkadan aydınlatmalı bir anahtar, şebeke gerilim sorunları veya kablolama problemleri olmayacak. en küçük titreme.

Ne yapmalı

Hareketlerin sırası, bu “davranış” ın nedenine bağlıdır:

  • kurulumun doğru olduğunu kontrol edin - cihaz üzerinde “faz” anahtarında “sıfır” olmalıdır;
  • güç kaynağı LED şeridindeki transformatörü değiştiriniz;
  • neon veya LED ışıkları ile ise anahtarı değiştirin;
  • Ampulü kendiniz değiştirin - bir sürücü ve kapasitif bir kondansatörün bulunduğu modeli satın alın.

Birkaç ampulle bir avizeden bahsediyorsak, daha kolay yapabilirsiniz - tek bir diyot yerine, sıradan bir akkor lambayı vidalayabilirsiniz. Bu durumda, bir şönt direnç gibi davranacak ve ardından yanıp sönme tamamen duracaktır.

Bu yöntem, bir avize içindeki herhangi bir sayıda LED cihaz için geçerlidir - bunlar arasındaki voltaj eşit olarak dağıtılır.

Cihazların dikkat çeken titreşimlerinin ana nedenlerini ya da kapalı durumda zayıf bir ışığın ortaya çıkmasını listelemeye çalıştık. Bu tür sorunları ortadan kaldırabileceğinizi umuyoruz ve gelecekte bunlarla karşılaşmamak için sağlığınıza güvenmeyin ve kaliteli lambalar satın alın.

VİDEO: Prizde iki faz - bu nasıl olabilir?

Dairede ışık neden yanıp sönüyor: sorunu kendiniz çözmenin yolları

Akşam yemeği yiyorsunuz ya da kanepede bir dergi ile rahatça oturuyorsunuz. Yanıp sönen ışık, sonra başka bir diğeri. Bu arada olsa bile, şunları kabul etmelisiniz: apartmandaki ışık yanıp sönerken, sinir bozucu. Ama bu durumda elektrik teknisyenini aramak, beklemek ve ek masraflara girmek her zaman gerekli midir? Bazı durumlarda, sebep kendi başına bulunabilir ve çabucak ortadan kaldırılabilir. Ve herhangi bir risk olmadan ve elektrik güvenliği için bir grup kabul olmadan.

Dikkat!

Ama iyi hatırlayın: Bir elektrikçinin yeterlilikleri ve becerileri olmadan, elektrikli ev aletleri de dahil olmak üzere HERHANGİ bir elektrikli ekipman üzerinde çalışma yapmak için özel aletler ve koruyucu ekipman olmaksızın, her durumda mümkün değildir! Tam zamanlı kontrolleri sadece herhangi bir şeyi ayrıştırmadan kullanabilirsiniz.

Bir elektrik çarpması sizi önceden kendiniz hakkında uyarmayacak ve sonuçları önceden tahmin edilemez ve uzun sürebilir. Özellikle de alkol içtiysen. Zaten bir votka yığınından, bir kişinin elektrik direnci 1000 kez düşer ve diğer durumlarda zararsız bir tutam ölümcül bir darbe olabilir.

Seçenek 1: Sabit lambadaki lamba yanıp söner

Her şeyden önce - apartmanda neden ışık yanıp sönüyor? Sabit bir lambada (ya da bir avizenin bir bölümünde) bir ışık yanıp sönüyorsa, arızalı ya da anahtar veya bunlar arasındaki kablolama alanı.

Düğmeye kulak verelim, daha yakın kulak. Zayıf bir çatırtı veya tıslama gibi bir şey var mı? Evet ise - kötü iletişim. Bununla birlikte, şalter tamamen servis edilebilir, sadece kir temaslara veya ilkbaharda var. Yanıp sönen ışığı gevşetin ve düğmeye birkaç kez hızlıca tıklayın. Lütfen dikkat - lamba vidalanarak, yüksüz! Aksi halde, zayıflatılmış kontaklar yanabilir ve anahtar tamamen bozulacaktır. Ampulü tekrar vidalayın. Yardım mı? Değilse, devam edin.

Yanıp sönen bir ampulü bilinen iyi bir şeye değiştiriyoruz. Yedek yoksa, bir yerden geçici olarak sökün. Yani yanıp sönüyor? Şey, lambanın içinde ya da elektrik armatüründe. Bu efendinin işi.

Seçenek 2: Soketten gelen ışık yanıp sönüyor.

Prize takılan lamba yanıp sönüyorsa, düzgün çalıştığı bilinen bir prize açmaya çalışıyoruz, birden fazla çıkış noktasına tek tek gidin. Yanıp sönmeyi kesmek mi? "Native" çıkışı arızalı, bir ustaya ve tamire ihtiyacınız var.

Yani yanıp sönüyor? Anahtar ve ampulleri kontrol etmek için prosedürü tekrarlayın. Yardım etmedi mi Peki, lambanın onarılması veya değiştirilmesi gerekiyor.

Seçenek 3 (global): Daire boyunca ışık yanıp söner

  • Dairenin, ışığın yanıp sönmediği en az bir oda olduğunu varsayalım. Sonra, büyük olasılıkla, "dozda" - dairenin içindeki bağlantı kutusu. Oraya tırmanmaya gerek yok, ancak bilgileriniz bir elektrikçiye yararlı olabilir.
  • "Bütün apartman?" Yanıp sönüyor. Pencereden dışarı bakıyoruz. Komşu evlerde yanıp sönüyorsa, trafo merkezinde veya ana besleme kablosunda bir arıza var demektir - besleyici. Acil durum hizmet hizmetini veya doğrudan elektrik şebekesinin görevlisine bildirmek gerekir - bu numara yardım masasında anlatılacaktır.
  • Komşu evlerin ışığı tam yanıyor mu? Sundurmaya bakıyoruz - orası nasıl, yanıp sönüyor mu? Komşulara sorun. Herkes girişte göz kırpıyor mu? Trafo merkezinden evdeki besleyici veya evdeki indüksiyon kalkanı donanımı veya içindeki dağıtım ağı arızalı. Gözaltında bulunan ortak acil durum çete elektrik şebekesine bildirilmelidir.
  • Son olarak, sadece sen göz kırpıyor musun? Belki de dairenizin elektrik panosundaki sigortası (fişi) arızalı. Varsa ve bir yedek varsa, onu değiştirebilirsiniz. Ama! Kalkan sızdırmazsa, herhangi bir şekilde AÇMAYIN! Enerji ile ilgili problemler ve yaptırımlar sonra toplanmayacaksınız. Ve aynı nedenden dolayı - ayrıca yangın ve elektrik güvenliği - Ev yapımı bir tel sigortası olan "BUG" KABİNİNİ KURMAYIN. "Böcek" nedeniyle yangın - çok yaygın bir durum.

Seçenek 4 (bazen karşılaşılan): ampullerle ilgili sorun

Bazen ışık sadece gerilim ya da elektrik ekipmanı yüzünden değil, ana kaynağının kalitesinin düşük olması nedeniyle de yanıp sönebilir - ampuller. Bu nedenle, onun seçimini ciddiye almak gerekir.

Gördüğünüz gibi, apartmanda ışık yanıp sönüyorsa, kendiniz biraz kendiniz yapabilirsiniz. Ancak aldığınız bilgiler, bir uzmanın sorunu hızlı bir şekilde düzeltmesine yardımcı olacaktır ve siz, sebebini biliyorsanız, bu kadar sinir bozucu olmayacaktır.

Avize içindeki ışık yanıp söner ve söner

Açtığınızda avize ışığı yanar ve yanıp söner. Birkaç gün sonra, açtıktan sonra 2-3 saniye sonra kendiliğinden kapanmaya başladım. Ampul yeni. Geçiş, aynı durumdan sonra geçen sonbaharda değiştirildi. Tüm dairede ışık servis edilebilir. Sorun nedir?

Belki meselede kontaklar (şalter, avize mandren), ve avizede transformatörler varsa, bu başka bir olasılık veya belki de "bağlı olmayan" telde. Böyle bir şey.

Svetlana, merhaba. Sorunun eski olduğu gerçeğine bakılarak, yetkili bir uzmanı davet etmek gerekir. Olası arıza nedenleri. 1. Arızalı avizeler. Kötü temas veya kartuşta veya bağlantı bloğunda. Avize çıkarmak, sökmek, halka, kontrol etmek. 2. Bağlantı kutusundaki iletişim hatası. Bağlantı kutusunu bulun ve açın. Kontrol ve pereobzhat bağlantıları. 3. Kablonun sıva altında kırılması (en hoş olmayan seçenek). Hasar yerini tespit etmek için gösterge cihazını kullanma. Tasmaların hasarlı alanının nasıl değiştirileceğine karar verin. İyi şanslar. Beyefendiler cevap verdi, ben dikkatimi dağıttığım için özür dilerim. Bir geri çekiyordu.

1. noktaya eğilimliyim

olası tel tükenmişlik

% 98 oranında kartuştaki temas ısındığında çıkar. Makineyi kapatın, ampulü söndürün ve kontakları lamba tabanına yaklaştırın.

Avizenin içinde tellerin kontrol edilmesine değer olsa da, lamba tutucudaki kötü bir kötü temas veya elektrik bağlantı kutusundaki kötü temaslar

Hiç suç yok, dedi - TEO ve Gukon'un mürekkep şişesiyle (Mayakovsky) buluşması. Zhek'ten Monter, 5 dakika, sorun yok.

İyi günler Adımları izleyin: 1. Paneldeki otomatik makineyi kapatın. 2. Ampulü sökünüz. 3. Doğru kişiler. 4. Ampulü vidalayın. 5. Makineyi kontrol panelinde açın. 6. Işık anahtarını açınız. İyi şanslar.

Kablodaki bütün bir şey tel koptu ve kalıcı olmayan bir temas var.

Avize yanıp sönüyor.

Altı kollu avize. 2X4'e göre bir neon göstergesi olan iki düğmeli bir anahtarı açar. Vidalı enerji tasarruflu lambalar. 4 lambada bir tuşa bastığınızda, avize normal yanar ve ikinci tuşa bastığınızda (ikinci veya otomatik olarak) ışıklar yanıp söner. Göstergedeki durumun anahtardan çıkarıldığı varsayılmıştır. Sonuç değişmedi.
Teşhis konusunda tavsiye istiyorum. Avize ve bir daire monte marangoz tamir ederken geçiş yapın. Onu olduğu gibi aldım. Ben kendim bir şey anlamadım, sadece anahtarları kaldırmak, bir direnci ısırmak. Anahtarı sökmeden ve kabloları çalmadan önce olası çözüm önerilerini almak istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

Anahtar, fazı kırıyor mu?

omfo yazdı:
Anahtarı sökmeden ve kabloları çalmadan önce olası çözüm önerilerini almak istiyorum.

Yanıp sönen enerji tasarruflu lamba - arızanın ana nedenleri

Temizlikçi prensibi

Önce bu ışık kaynağının nasıl çalıştığını kısaca anlatmalısın çünkü İç sistemde problemler olabilir.

Floresan ve LED lambalar, diğer ürünlerden farklı olarak DC'den çalışır. Bu aşağıdaki gibi olur: 220 V değişkenler tabana verilir, bundan sonra elektrik bir diyot köprüsünden ve filtre kondansatöründen geçer. Sonuç olarak, alternatif voltaj, çıkışta sahip olduğumuz bir sabite dönüştürülür. Işığın titremesine neden olabilen kart üzerindeki kondansatördür.

Gördüğünüz gibi, LED ve lüminesan ışık kaynaklarının tasarımı gerçekten farklıdır, bu yüzden sıradan bir akkor lambayı sıkarsanız ve göz açıp kapamanın geçtiğini görürseniz, bunun kötü kaliteli bir temizlikçi olduğunu düşünmenize gerek yoktur (sadece kusurlu bir ürün olmasına rağmen).

Olası nedenlerin listesi

Dolayısıyla, aşağıdaki gibi ilerleyeceğiz: bireysel olarak, enerji tasarruflu lambaların neden yanıp söndüğünü ve her seçenekten hemen sonra bunu veya arızayı nasıl kaldıracağınızı size söyleyeceğiz.

Anahtardaki arka ışık

Işıklar söndüğünde yanıp sönen enerji tasarruflu lambaların ilk ve en popüler sorunu arkadan aydınlatmalı anahtardır. Bu tür bir ışık anahtarında, anahtar kapalı konumdayken yanan küçük bir LED bulunur.

Şu anda ne oluyor? Anladığınız gibi, ışık söndüğünde devre bozulur ve lambaya güç verilmez. Aynı zamanda, arka ışık anahtara paralel olarak bağlanır ve devreyi açtığı zaman, akım tam olarak LED'e akar. Sonuç böyle bir elektrik akımı şeması: ızgara - ışıklar - lamba - ızgara.

Arka ışığın çalışması için gerekli olan bu küçük voltaj, kondansatörü şarj eder. Sonuç - lamba açılmaya çalışıyor, ama hemen çıkıyor, çünkü Kapasitör şarjı normal çalışma için yeterli değildir. Bu tür girişimleri, kondansatör şarj edilir edilmez tekrar tekrar tekrar edilecektir. Sırasıyla, enerji tasarruflu lambanın çalışma sırasında yanıp söndüğünü göreceksiniz.

Bu sorun çeşitli şekillerde çözülebilir:

  1. LED kablolarını devreden ayırın. Bu durumda ana şey telleri karıştırmamaktır, aksi halde evre veya sıfır yemek için bir ısırığınız olduğu durumlar vardır.
  2. Bir ışık göstergesi olmadan anahtarı sıradan bir ile değiştirin.
  3. Kondansatöre şarj eden bu küçük voltajı devralacak olan devreye bir akkor lamba ekleyiniz. En makul seçenek değil, özellikle de başka bir ampulün avizesine güzelce gizlenmiş olması pek olası değil. Bununla birlikte, forumlardaki birçok kişi, enerji tasarruflu bir ampulün titreşimiyle mücadele etmek için böyle bir yöntemi kullandıklarını yazıyor, ki bu da onu var olma hakkını veriyor.
  4. Devreye aşağıdaki özelliklere sahip bir direnç ekleyin: güç 2 W, direnç - 50 kΩ. Bu eleman akımı tüketir, bir enerji tasarruflu lambanın yanıp sönmesini provoke eder, ayrıca rezistörün kompakt boyutları vardır. Kartuşun hemen yanında veya bağlantı kutusunda bir direnç bağlayabilirsiniz. Her durumda, bağlantı terminal bloğu yapılmalı ve yalıtımı izole etmek için ısıyla daralan bir tüp kullanmak en iyisidir. Görsel olarak, aşağıda sunulan videoda bu yöntemin tavsiye edildiğini görün.
  5. Problemi çözmenin en son yolu, arka ışığı ayrı bir kabloyla ağa bağlamaktır. Bu durumda, sürekli yanacak, ancak elektrik maliyeti yetersiz olacaktır. Bu fikrin dezavantajı ekstra bir tel bağlantısıdır.

Sorunun birinci veya dördüncü çözümüne tercih edilmesini öneririz. Arka ışık sizin için gerçekten önemliyse, bir direnç satın alın (yaklaşık 10 rublelik maliyet), eğer değilse - sadece kabloları kesin, sonuçta enerji tasarruflu lamba söndüğünde yanıp sönmeyecektir.

Kablolama sorunları

Işıklar söndüğünde yanıp sönmeyen özel bir lamba aldınız ancak sorun hala devam ediyorsa, bu bir kablolama meselesidir. Eski kablolamada, yalıtım hasarı ve çekirdeklerin zayıf bir şekilde sarılması nedeniyle kaçak akımlar mümkündür, bu da enerji tasarruflu ampullerin sürekli olarak yanıp sönmesiyle sonuçlanır.

Hemen enerji tasarrufu sağlayan bir ampulün titremesinin sadece kapalı konumda değil, aynı zamanda ışık açıkken de meydana gelebileceğine dikkat edilmelidir. Bu durumda, bir denetim yapmanız gerekecektir ve evdeki elektrik kablolarını yenisiyle değiştirmek daha iyidir.

Kablolama iyi durumda ise, aşağıdakileri yapmalısınız:

  1. Işık anahtarını ve armatürü sökün, iletkenlerin bağlantısının kalitesini, muhtemelen zayıf temastan dolayı kontrol edin.
  2. Kablolamanın doğru olup olmadığını kontrol edin, çünkü Bazen keder elektrikçileri faz iletkeni değil nötr iletken kırmak için başarısız. Çok tehlikeli olduğu gerçeğine ek olarak, açıldığında veya kapatıldıktan sonra kahya kızın yanıp sönme olasılığı da vardır.

Nadir istisnalar

Anladığınız gibi, bazen kablolama normal olduğunda ve anahtar uygun olduğunda bir durum ortaya çıkar, avize hala yanıp söner ve çatlar. Bu durumda, “suçlular” sorunları aşağıdaki nedenlerden kaynaklanabilir:

  • Zavallı ampul. Şüpheli üretimin Çin ürünlerini seçtiyseniz, belki de “üreticinin” kendisi kusurlu bir ürün çıkardı. Kural olarak, bu çok nadiren olur, ama yine de yaşam pratiğinde durumlar vardır.
  • İş dışı kaynak. Ev hizmetliniz uzun yıllar boyunca etrafta kalıyorsa, çip üzerindeki herhangi bir elemanın arızalanması ihtimali vardır; sonuçta lamba periyodik olarak yanmaz veya yanıp sönmez. Üreticiler, modern LED ve flüoresan lambaların 10 yıldan fazla bir süre yanabileceğini iddia etseler de, hiç kimse uygunsuz uygulama koşulları için kefil olamaz. Belki de şebekede sık sık voltaj düşüşleri vardır veya düşük / yüksek sıcaklıklı bir odaya bir ampul takılır. Herhangi bir, ilk bakışta, hizmetçinin iş kaynağı üzerinde önemli bir faktör gösterilemez.
  • Starter sıra dışı. Floresan ampulü açmak için sorumlu olan parçaya marş denir. Bazen marş, açıldığında yanıp sönen bir enerji tasarruf lambasını bozar ve kışkırtır. Bir elektrikçi acemi için bile bu detayı değiştirmek zor değildir, özellikle de bir kuruşa mal olduğu için.

Sonuç olarak

Son olarak, zamanında sorun gidermenin önemini size bildirmek isterim. Titremeyi hemen düzeltmek için çok tembelseniz, ışık çok çabuk başarısız olur. Çeşitli ışık kaynaklarının teknik özelliklerini göz önüne aldığımızda, sayılardan birini - inklüzyonların sayısını - belirttik. Her ev sahibinin kendi bireysel değeri vardır ve her bir göz kırpma bir dahil olarak kabul edilir. Sonuç - servisin garanti süresi on kat azaltılabilir ve ampul basitçe başarısız olur.

Ayrıca, bir lambayı arka ışıklı bir anahtara bağlamayı planlıyorsanız, hangi enerji tasarruflu lambaların titremediğini almanızı tavsiye ederiz. Küçük bir fazla ödeme hayatınızı kolaylaştıracak ve artık lambalar kapatılıp açıldığında neden enerji tasarruflu lambanın yanıp söndüğünü anlamak zorunda kalmayacaksınız.

Elektrikçi Ilgili Diğer Makaleler Için

Işık kapalıyken enerji tasarruflu lamba neden yanıp sönüyor?

Bazı durumlarda, ışık söndüğünde lamba yanıp söner. Bu fenomen, göze hoş gelmez ve ayrıca lambaların ömrünü önemli ölçüde kısaltır. Bu neden oluyor ve bununla nasıl başa çıkılacağı, biraz daha konuşalım.

Makalenin içeriği

Neden # 1 yanıp sönen LED ve enerji tasarruflu lambalar

LED'li veya neon arka aydınlatmalı anahtarlarınız varsa, ekonomik lambaları (enerji tasarruflu veya kompakt floresan lambalar olarak da adlandırılırlar) taktığınızda, ışık söndüğünde yanıp sönmeye başlarlar. Aynı durum bazı (ucuz Çin) LED ampullerde görülmektedir. Kısa bir süre için - bir saniyeden kısa bir süre için - açılırlar ve anında kapanırlar. Bu oldukça sık tekrarlanır - her iki saniyede bir.

Nedeni basit. Arkadan aydınlatmalı LED güç kaynağı devresinin varlığı ve bu lambaların tasarım özellikleri nedeniyle ışık söndüğünde LED veya flüoresan lamba yanıp söner. Akkor lambaların aksine, enerji tasarruflu ve LED lambalar 12 V doğru akımda çalışırlar. Ancak 220 V ağa bağlanırlar ve dönüştürme, bir diyot köprüsü ve bir kapasitörün kurulu olduğu lamba tabanında gerçekleşir - 220 V AC'yi 12 V DC'ye dönüştüren bir devre ...

Anahtarın LED arka ışığının güç kaynağı devresi, lamba kapasitörünün şarj edilmesi için koşullar yaratır.

Anahtarın arka ışık besleme devresi, lamba kapasitörünün şarj edilmesi için koşullar yaratır.

Düğmeyi "kapalı" konuma getirdiğinizde, LED / neon lamba için hala bir güç devresi vardır, bu yüzden parlarlar. Mikro akımlar bu devre boyunca akar - artık arka aydınlatma için gerekli değildir. Küçüktürler, ancak lambadaki kondansatörün (lamba tabanına takılı olan) lambayı çalıştırmak için yeterli şarj depolaması için yeterlidirler. Sonuç olarak lamba yanar. Ancak, şarj hala çok küçük olduğundan ve normal şarj olmadığından, lamba hızla söner. Yani göz kırpma çıkıyor.

Bazen - bazı anahtarlarla - lambalar yanıp sönmüyor, ancak tam olarak yanıyor... Bunun nedeni, arka ışık besleme devresinde çok az direnç olmasıdır. Sonuç olarak, kapasitörde küçük bir şarj sağlamak için yeterli akım vardır. Bu nedenle, ışık söndüğünde lambaların yandığı ortaya çıkıyor. Çoğu zaman, LED lambalar (LED) bundan muzdariptir. Bu fenomeni ele alma yöntemleri, göz kırpma ile aynıdır.

Işık kapalıyken ışığın yanıp söndüğü konum sadece gözler için rahatsız edici değildir. Başka bir sonuç daha var: her lamba belirli sayıda açma-kapama döngüsü için tasarlanmıştır. Göz kırptığınızda, bu döngü bir saniyede gerçekleşir. Dakikada 10 veya daha fazla olabilir. Lambanın çok yakında bozulacağı açıktır. Bu nedenle, ışık söndüğünde ışığın yanıp sönmesi gerçeğiyle başa çıkmak için, algılamanın hemen ardından gereklidir.

1. sorunu çözüyoruz

Anahtar kapalıyken enerji tasarrufu ışığının neden yanıp söndüğünü anladıktan sonra, soruna bir çözüm önermek kolaydır:

  • Anahtar üzerindeki arka ışığı kaldırarak mikro akım devresini açın.
  • Arka ışık güç devresinin parametrelerini, akımın kapasitörün şarj edilmesi için yetersiz olacağı şekilde değiştirin.
  • Daha düşük dirençli bir devrede akımları sarın.
  • Anahtarı aydınlatmasız bir modelle değiştirin veya başka lambalar takın.
    Işık kapalıyken LED ışığı neden yanıp sönüyor?

    Işık kapalıyken LED ışığı neden yanıp sönüyor?

Birkaç kollu bir avizeden bahsediyorsak, başka bir yol var - akkor lambayı kollardan birine vidalayabilirsiniz.

Yöntem oldukça basit ama işe yarıyor. Tekli ampuller titreşirse, bu fenomenin başka yöntemlerle ele alınması gerekecektir.Anahtarların ve lambaların değiştirilmesiyle, muhtemelen soru sorulmayacak, ancak diğer yöntemlerle olabilirler.

Arka ışığı çıkarma

Yerleşik arkadan aydınlatmalı anahtarlar, bir LED veya küçük bir neon lamba, bir direnç ve kontaklar (genellikle yay şeklinde) içeren bir karta sahiptir. Bu kart, anahtar gövdesinin arkasındaki küçük bir plastik kapağın altında bulunur. Ona ulaşmak için anahtarı sökmeniz gerekir.

Kapağa ulaşmak için anahtarı söküyoruz

Kapağa ulaşmak için anahtarı söküyoruz

Kapak, tırnağınızla veya tornavidayla kaldırılabilir. Çıkardıktan sonra panoyu arka tarafta buluyoruz.

Kapağın arkasına küçük bir arka ışık panosu takılı

Kapağın arkasına küçük bir arka ışık panosu takılı

Bu tahtayı çıkarıyoruz. Hiçbir şey tarafından takılı değil, sadece kaldırıp mandallarından çıkarıyoruz. Kapağı bir kart olmadan yerine takıyoruz, anahtarı monte ediyoruz ve işlevselliğini kontrol ediyoruz. İki şey dışında her şey çalışmalıdır: Işık kapalıyken arka ışık yanmaz ve ekonomi veya LED lambalar yanıp sönmez.

Güç devresinin parametrelerini değiştirerek arka ışığı bırakıyoruz

Işıklı anahtarların tümü devre kartlarıyla yapılmaz. Daha fazla bütçe modeli daha basit hale getirilir: diyota bir direnç lehimlenir ve bu devre anahtar tuşlarına paralel olarak kurulur (aşağıdaki fotoğrafta olduğu gibi).

Anahtar üzerindeki arka ışık bu şekilde monte edilebilir

Anahtar üzerindeki arka ışık bu şekilde monte edilebilir

Bu durumda, LED'i ve direnci buharlaştırabilir / ısırabilir ve arka ışık olmadan normal bir anahtar elde edebilirsiniz. Ancak bu devrenin parametrelerini değiştirebilirsiniz, böylece arka ışık çalışacak ve ışık kapalıyken lambalar yanıp sönmeyecek veya yanmayacaktır. Bunu yapmak için direnci değiştirmeniz gerekecek - direnci koyun:

  • arka ışık bir neon lamba ile ise en az 220 kOhm;
  • LED arkadan aydınlatmalı 470 kOhm veya 680 kOhm'dan az değil (sahada seçilir).

Dışında? direncin arkasındaki devreye bir 1N4007 diyot, katot direncin içine yerleştirilmiştir. Diyotun ikinci girişi arka ışık lambasına lehimlenmiştir. Sonuç olarak, güç devresi aşağıdaki şekle benzeyecektir.

Gelişmiş arka ışık devresi

Gelişmiş arka ışık devresi

Lambaların yanıp sönmesini önlemek ve arka ışığı anahtar üzerinde tutmak için eski direnci lehimliyoruz, diyotla birlikte yenisini koyuyoruz. Ardından anahtar monte edilebilir ve tekrar yerine yerleştirilebilir.

Işık söndüğünde lambaların yanıp sönmesini ortadan kaldırıyoruz

Işık söndüğünde lambaların yanıp sönmesini ortadan kaldırıyoruz

Çoğu durumda sorun ortadan kalkar. Lamba hala yanıp sönüyorsa, direnç daha büyük bir dirençle değiştirilmelidir. Bu nadirdir, ama ...

 

 

Daha düşük dirençli lambaya paralel bir devre oluşturun

Lambaya paralel bir direnç bağlanırsa, akım onu ​​ısıtmaya gider, lamba kondansatörü şarjsız kalır, yanıp sönme olmaz. Direnç genellikle 50 kΩ ve 2 W gücünde alınır, teller lehimlenir, daha sonra izole edilir ve bağlantı için dışarıda sadece iki tel bırakılır. Elektrik bandı ile sarabilir veya ısıyla daralan makaron kullanabilirsiniz.

Öncelikle iletkenlerin ve direnç ayaklarının birleşme noktaları yalıtılır, ardından direnci de kaplayan başka bir yalıtım katmanı uygulanır. Akımlar küçüktür, eğer ısıtma varsa, oldukça önemsiz olacaktır, ancak böyle iki katmanlı bir yalıtımla bu değişiklik güvenlidir.

İzolasyonsuz tüm alanları özenle izole ediyoruz

İzolasyonsuz tüm alanları özenle izole ediyoruz

Bu direnci kurmanın iki yolu vardır: bir bağlantı kutusuna veya doğrudan armatür üzerine. Sadece lambaya paralel bağlanması önemlidir.

Burada direnci nereye bağlamanız gerektiğini görebilirsiniz, ancak bunu fotoğraftaki gibi yapmamalısınız: kısaltması kolay

Burada direncin nereye bağlanması gerektiğini görebilirsiniz, ancak fotoğraftaki gibi yapmaya değmez: terminaller ve direnç kasası yalıtılmamıştır - lambayı değiştirirken elektrik çarpması mümkündür

Önceden hazırlanmış yalıtımlı direnci aynı yerlere bağlayın - bu çok daha güvenlidir. Bağlantı kutusunda bağlantı benzerdir. Lambaya giden iki kablo bulmanız ve aynı kontaklara ek iletkenler bağlamanız gerekir. Böyle bir değişiklikten sonra ışık yanıp sönmeyecektir. Ancak elektrikte iyi değilseniz, çok dikkatli olun.

Tüm bu çalışmaların birlikte yapılması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz. Gösterge Paneli Gıda.

2 numaralı sebep ve ortadan kaldırılması

Arka ışığı olmayan bir anahtarınız varsa ve ışık söndüğünde bir LED veya ekonomi lambası yanıp sönüyorsa, bir bağlantı hatası vardır. Büyük olasılıkla, faz anahtarda olması gerektiği gibi kesilir, ancak sıfırdır. Çok tehlikeli olmasına ek olarak, bu fenomene yol açar - bazı lambaların yanıp sönmesi.

Anahtar doğru bağlanırsa, faz anahtarla kesilir

Anahtarın doğru bağlanması ile anahtar ile faz kesilir

Bu, hatayı düzelterek ortadan kaldırılır - fazın hangi tellerden açık olduğunu kontrol etmeniz ve anahtarı doğru şekilde bağlamanız gerekir. Bu hatta tüm anahtarlar yanlış bağlanırsa, kabloları kalkanın içine atabilirsiniz. Yalnızca bir parça ise - bunu yanlış bağlanan her anahtarda yapmanız gerekecektir.

Neden 3: Her şey doğru şekilde bağlanmışsa ışık neden yanıp sönüyor?

Bazen düğme arkadan aydınlatmasızdır ve ona bir aşama girer, ancak ışık söndüğünde ışık yine de yanıp söner. O zaman sebep, kablolamanın kötü durumudur. Belki bu bir temas meselesidir ya da belki yalıtımla ilgili bir problemdir. Kontaklar sıkılabilir, kaynaklanabilir, onarılabilirse, yalıtım sorunları yalnızca kabloların tamamen değiştirilmesiyle çözülür.

Bir nokta: yalıtımla ilgili sorunlar - bu, büyük bir kaçak akım anlamına gelir. Hat üzerinde bir RCD (artık akım cihazı) varsa, genellikle hattın bağlantısını kesecektir. RCD yoksa ve kablolama eskiyse, bunu hiçbir şekilde belirleyemezsiniz. Aksine, bir ohmmetre ve uzmanların katılımı kullanılarak belirlenebilir. Ciddi bir hasar durumunda, bu sorunun varlığını bir multimetre ve "toprağa" giden tellerin sürekliliğini kullanarak doğrulayabilirsiniz. Eh, ampul yanıp sönüyor - bu, yalıtımın zarar gördüğünün ve önemli kaçak akımların olduğu gerçeğinin özel bir tezahürüdür.

 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir