acil hemşiresi nasıl olunur / Nasıl Acil Servis Hemşiresi Olunur? Acil Servis Hemşiresi Ne İş Yapar?

Acil Hemşiresi Nasıl Olunur

acil hemşiresi nasıl olunur

Bazı meslekler vardır ki kazançtan çok insan hayatına verilen önemi ortaya koymaktadır. Sağlık sektörü bu mesleklerin başında gelmekte olup, Doktor, Ebe, Hemşire ve çeşitli alanlarda görev yapan sağlık çalışanları en şerefli mesleklerden birini icra etmektedir. Bizlere rehber olarak gönderilen yüce kitabımız Kur&#;an-ı Kerim Maide Suresi Ayette Kim (bir kişinin hayatını kurtarmak suretiyle) yaşatırsa bütün insanları yaşatmış gibi olur, diyerek insan hayatının kutsal olduğunu ortaya koymuştur. İnsan sağlığı için görev yapan mesleklerden biride Hemşire olup, kızlarımız genç yaşta bu mesleğe özenmekte ve ortaokul yıllarında hayallerini süslemektedir.

Hemşire Olmak İsteyenler

Hemşire Nasıl Olunur?
Yılına kadar Sağlık Meslek Liselerinden mezun olmak yeterli iken bu tarihte hazırlanan kanun ile yeni meslek dalları getirilmiş olup, Hemşire Yardımcısı, Ebe Yardımcısı ve Sağlık Bakım Teknisyenliği gibi 3 yeni meslek ortaya çıkmıştır. Hemşire olmak isteyenlere ise en az 2 yıllık ön lisans okuma şartı getirilmiş, Üniversitelerin Hemşirelik Yüksekokulu bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir. Tüm lise mezunlarının katılabileceği bu bölüme Sağlık Meslek Lisesi Mezunları eğitim aldıkları bölüme sınavsız giriş yapabilmektedir.

Hemşirelik Kursu Var mıdır?
Bir çok meslek kurslarda öğretilmesi karşın bazı meslekler ise oldukça önemli olması nedeniyle kurslarda öğretilmesi mümkün olmayabilir. Bunlardan biride insan hayatını hedef alan hemşirelik olup, kurslarda hemşire yetiştirilme imkanı yoktur. Hemşirelik kursları sadece bu alanda eğitim almış hemşire ve hemşire yardımcılarının kendilerini geliştirmeleri, mesleklerinde daha yükselmeleri için açılan kurslardır. Bu kapsamda Sağlık Müdürlükleri ve Üniversiteler tarafından açılan sertifikalı hemşirelik kursları bulunmaktadır.

Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Hemşirelik Kursları

  • Yoğun Bakım Hemşireliği
  • Acil Bakım
  • Enfeksiyon Kontro
  • Stoma Bakım
  • Kemoterapi
  • Ameliyathane Hemşireliği
  • Koroner Yoğun Bakım
  • Diyabet Hemşireliği
  • Akut Psikiyatri
  • İç Hastalıkları (Dahiliye Hemşiresi)
  • Genel Cerrahi Hemşiresi
  • Çocuk Hastalıkları Hemşiresi
  • Radyoloji Güvenliği
  • Perinatoloji
  • Sterilizasyon
  • Gebe Okulu Eğitici Eğitimi

Medipol Üniversitesi Yoğun Bakım Hemşireliği Kursu
Hemşirelere yönelik düzenlenen kursları Sağlık Bakanlığı, İl Sağlık Müdürlükleri ile Üniversiteler gerçekleştirmektedir. Maddi imkanı olanlar üniversiteleri tercih edebilir. Medipol Üniversitesi yılında gerçekleştirmiş olduğu Yoğun Bakım Hemşireliği Kursu için TL + KDV ücret belirlemiştir.

Sağlık Meslek Liseleri Hemşire Yardımcısı Yetiştirecek!
Sonrası Sağlık Meslek Liselerine kayıt olan öğrenciler okulu bitirmeleri halinde artık hemşire olamayacak, adıkları eğitime göre Hemşire Yardımcısı, Ebe Yardımcısı ve Sağlık Bakım Teknisyeni yetiştirecekler. Ebe yada Hemşire olabilmek için en az 2 yıllık Hemşirelik Yüksekokulu okumak gerekmektedir.

Hemşire Yardımcısı Eğitimleri Nelerdir?
Ortaokul mezunlarının katılabileceği Sağlık Meslek Liseleri devlet ve özel kurumlardan oluşmaktadır. 4 Yıl sürecek eğitimlerde Hemşire Yardımcısı olmak isteyenlere verilecek eğitimleri özet şekilde aşağıda görelim.

Meslek Esasları ve Tekniği
Sağlık Meslek Liselerinde eğitim almaya başlayan öğrenciler ilk etapta meslek esasları ve tekniği modülünde eğitim almaktadır. Bu modül içerisinde yer alan konular hasta kabulü ve taburcu işlemleri ile başlayacak olup, yaşam bulguları ve hastayı rahatlatıcı önlemler ile devam etmektedir. Hasta ünitesi, hasta yatağı ve pozisyonlar ile hasta beslenmesi, yatağa bağlı hastaların beslenmesi ve hijyen konuları ele alınmaktadır. 9. ve Sınıflarda farklı konularda devam edecek olan bu eğitim oldukça önem arz etmektedir.

Toplum Sağlığı
Son yıllarda sağlık alanında reform niteliğinde değişiklikler olup, özellikle toplum sağlığı alanında yapılan uygulamalar dikkat çekmektedir. Hemşire yardımcıları toplum sağlığı modülünde aile sağlığı ve ev ziyaretleri ile anne çocuk sağlığı eğitimleri almaktadır. Evde hasta bakımı ve bulaşıcı ve sosyal hastalıklarda bakım gibi konuları ele alınmaktadır.

Cerrahi Hastalıkları ve Bakımı
Genel Cerrahi hekimlerine yardımcı niteliğinde olan bu eğitimlerde cerrahiye giriş konusu ile başlamakta olup, ameliyat öncesi hazırlık ile ameliyat olan hastaların ameliyat sonrası bakım ve tedavi süreci ele alınmaktadır. Bunun dışında Endokrin ve Sinir Sistemi, Kardio vasküler Sistem Cerrahisinde Bakım, Kulak Burun Boğaz ve Göz Ameliyato Sonrası Bakım, Mikrocerrahi Ve Doku, Organ Transplantasyonları ile Solunum, Ürogenital ve Sindirim Sistemi ile ilgili genel cerrahi konuları ele alınmaktadır.

Dahiliye Hastalıkları
İç hastalıkları bölümü olarakta bilinen Dahiliye tüm sağlık merkezlerinde en yoğun olan birimlerden biridir. Hemşire yardımcısı eğitimlerinde bu konuya özel bir yer ayrılmış olup, ilk etapta dahiliyeye giriş, Hastanın İhtiyaçları, Sıvı-elektrolit, Asit &#; Baz Dengesizliği Ve Şokta Bakım gibi temel konularla başlamaktadır. Sinir, sindirim ve solunum sistemleri ile üriner sistem ve onkoloji hastalıklarına dair konular yer almaktadır.

Kadın Sağlığı Hastalıkları
Aile planlaması ile başlayan kadın sağlığı eğitimleri doğum öncesi ve doğum sürecinde gerekli eğitimler ile devam etmektedir. Gebelik Ve Fetüs Fizyolojisi ile riskli doğumlarda hemşirelerin bilmesi gerekenler ile Jinekoloji ve Jinekoloji hastalıklarına dair hemşirelerin bilmesi gerekenleri öğreneceksiniz.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Sınıf
Toplamda 4 yıl süren Sağlık Meslek Liseleri son 2 yılında çocuk sağlığı ve hastalıkları üzerine hemşire adaylarına eğitim vermektedir. Sınıfta ele alınacak çocuk sağlığı konuları olarak, Çocuk Sağlığına Giriş, Yeni Doğan Sorunları ve Gelişim, Çocuk Sağlığı ve Gelişimi, Çocuklarda İmmün Sistem Ve Enfeksiyon Hastalıklarında Bakım, Çocuklarda Kazalar-alınacak Önlemler, Mental, Ruhsal Ve Bazı Fiziksel Bozukluklarda Bakım, Çocukta Sıvı Elektrolit, Asit-Baz Dengesi Ve Dengesizlikleri ile Beslenme Bozuklukları, Pediatri de İlaç Uygulamaları ve Özel Durumu Olan Bebekler konu olarak işlenmekte ve annelik duygusu bir kez daha öne çıkmaktadır.

Ruh Sağlığı ve Psikiyatri
Tüm toplumların ortak sorunu haline gelen ruh sağlığı problemi ile etkin mücadele için hemşire adaylarına psikiyatri konularında eğitim verilmektedir. Ruh Sağlığı ve Hastalıklarına Giriş konuları ile başlayacak olan eğitim Psikiyatride Görülen Hastalıklar ve Tedavi Yöntemleri ile devam etmektedir. Organik ve Duygu Durumları ile insanlarda görülen Kişilik Bozukluklarına dair eğitimler ele alınmaktadır. Anksiyete, Somatoform, Dissosyatif Ve Duygu Durum Bozuklukları ile bu modül son bulmaktadır.

İstanbul&#;da ki Sağlık Meslek Liseleri
Türkiye&#;nin en büyük kenti İstanbul&#;da yaşayan ve hemşirelik mesleğine adım atmak isteyen kızlarımız için yaklaşık 30 farklı sağlık meslek lisesi olup, ayrıca özel eğitim kurumları bulunmaktadır. İstanbul&#;da yer alan sağlık meslek liselerini aşağıda yer alan bağlantıdan inceleyebilirsiniz. funduszeue.info

Sağlık Meslek Liseleri Taban Puanı
Sınırlı sayıda öğrencinin alındığı Sağlık Meslek Liselerine girebilmek için her okulun farklı taban puanı olup, en düşük puan olarak ile Silivri İbrahim Yirik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olup, en yüksek taban puanı ise ile Şişli Hamidiye Etfal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi uygulamaktadır. İstanbul&#;da eğitim alabileceğiniz Sağlık Meslek Liseleri ve uygulanan taban puanları yukarıda ki linkten görülebilir.

Supervisor Hemşire Olmak

Kısa Özgeçmiş

Başkent Üniversitesi, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri Bölümü (% burslu) mezunuyum. Başkent Üniversitesi Hastanesi ve Güven hastanesinde transplantasyon ve genel cerrahi servis hemşiresi, Medicana Hastanesinde transplantasyon ve genel yoğun bakım hemşiresi olarak görev yaptım. yılında Gazi Üniversitesi “Hemşirelikte Yönetim” yükseklisans programını bitirdim. yılında, TOBB ETÜ hastanesinde supervisor hemşire olarak göreve başladım.

Supervisor Hemşirenin Görevleri

Alt kademelerden üst kademelere çıktıkça yetki ve sorumluluğun arttığı göz önüne alındığında, alt ve üst kademe arasında yer alan orta kademe yönetici olarak supervisor hemşireler tanımlanmaktadır. Supervisor olmak için, kurum politikalarına göre değişiklik göstermekle beraber en az üç yıl klinik deneyim sahibi olmak gerekir. Lisans mezunu olmak eğitimde aranan şartlardan olmakla beraber, yükseklisans, doktora gibi uzmanlığınız olması sizi bir adım öne çıkartmaktadır. Ayrıca, kurum içi performansınız, yönetici vasıflarına sahip olmanız, iyi bir rehber hemşire olmanız, klinik deneyimizin birçok alanda olması, ekip çalışmasın yatkın olmanız, iletişiminizin iyi olması, verilen görevleri sorunsuz yerine getirmeniz ve kişisel gelişim olarak katıldığınız kurs, kongre, sempozyum, funduszeue.info programlarda  sizin bu göreve seçilmenizde rol oynamaktadır. Supervisor hemşire,  mesai bitiminden sonra hemşirelik hizmetleri direktörlüğünün makamını temsil eder ve yetkilerini kullanır. Göreve getirildiğinizde, bu yetkileri kullanabilmek için kurumunuzda hizmet veren bölümlerin işleyiş sürecini bilmeniz gerekmektedir. Kurum yöneticilerin uygun gördüğü ve sizinde kendinizi eksik hissettiğiniz alanlarda rotasyon yaparak eksiklerinizi tamamlayabilirsiniz. Supervisor olarak hasta bakım kalitesinde yaşanabilecek aksaklıklar 24 saat boyunca engellenilmeye çalışılmaktadır. Supervisör hemşirenin hasta ve servis vizitlerinde neler yaptığı, aşağıda kısaca açıklanılmaya çalışılmıştır:

  • Kurumun ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğünün vizyon, misyon, politika, yöntem ve talimatlarla ilgili kurallarını benimser, hemşireleri bu konularda bilgilendirir, uygulamaları bu açıdan denetler ve hemşirelik uygulamalarının standartlar ve bakım protokollerine uygun yapılmasını sağlar.
  • Hasta bakımının sürekliliğini sağlamak, bakımın kalitesini arttırmak için düzenli olarak servis ve hasta viziti yapar. Servis vizitlerinde, servis genel durumunu, hemşirelik bakımını denetler, değerlendirir, önerilerde bulunur ve yazılı-sözlü rapor eder.
  • Servis hemşiresi tarafından uygulanan hasta bakımını denetler, gerektiğinde rehberlik eder.
  • Hemşirelik kayıt formlarının düzenli tutulmasını sağlar, denetler, eksiklikleri rapor eder.
  • Hastanede vizit gezdikten sonra, hastaların durumunu ve hemşire ihtiyacına göre hemşirelerin çalışma çizelgelerini inceler ve gerekli gördüğü durumlarda değişiklik yapar. Sorumlu olduğu hemşirelerin nitelik ve nicelik yönünden dağılımını ve insan gücü planlamasını yapar.
  • Hemşirelik bakım uygulamalarında, hasta haklarını göz önünde tutarak hemşirelik bakımının verilmesini sağlar ve denetler. Kendisine iletilen veya hasta vizitinde tespit edilen uygunsuzluk durumlarında ilgili personeli uyarır ve durumu rapor eder.
  • Mesai saatlerinde hemşirelere mesleki yaklaşım ve bakım işlemleri konusunda danışmanlık yapar, ihtiyaç duyulan eğitim programları ile ilgili Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü’ne rapor verir.
  • Kuruma yeni başlayan hemşirelerin kuruma uyumunda danışmanlık yapar.
  • Hemşirelik bakımında kullanılan araç-gereç ve malzemenin temini, depolanması ve uygun kullanımını sağlar ve denetler. Genel işleyiş ile ilgili meydana gelen sorunlarda Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü/ Hemşirelik Hizmetleri Müdürü’nü bilgilendirir, gerektiğinde diğer disiplinlerle çözüme yönelik işbirliği kurar ve rapor eder.
  • Kurum politikalarına uygun olarak, gerektiğinde ve acil durumlarda depo açma, eczane açma, sterilizasyon açma yetkilerine sahiptir.
  • Bakımın kalitesini yükseltmeye yönelik araştırmalar yapar veya katılır, sonuçlarını uygulamaya koyar ve servis hemşirelerini araştırma yapma konusunda destekler.
  • Hemşirelik hizmetleri direktörlüğü tarafından görevlendirildiği kurul, komite, çalışma vb. toplantılara katılır.

Kısaca supervisor hemsireyseniz, sadece hemşirelerle ilgili değil, eczane, depo, sterilizasyon, hasta ve yakınları, diyet servis, ulaştırma, kan merkezi, güvenlik vb. hastanede ki tüm birimler arasında denge kuran, iletişim ağını sağlayan ve gerekli organizasyonları yapan kişi sizsiniz.  Bölümlerde hasta, hasta yakını ve diğer personelle ilgili yaşanan sorunlarda ilk aranan kişisiniz. Bu yüzden yanınızda taşıdığınız telefon hiç susmamaktadır. Acil durumlarda verilen mavi, beyaz, pempe kodlarda müdahale ekibinde olduğunuz için sürekli dikkatli olmak zorundasınız. Sadece fiziksel değil, zihinsel olarak da yorulmaktasınız. Eğer her akşam evde olmak, düzenli gece uykusu uyumak, aileme bol zaman ayırmak gibi düşünceleriniz varsa, supervisor hemşire olarak bunları gerçekleştirmenizin zor olduğunu söyleyebilirim. Çünkü görev yaptığımız saatler, daha çok idari kadronun olmadığı gece saatleridir. Ancak kurumda yatan tüm hastaları bilmekten mutlu olmak, organizasyon yapmayı sevmek,  bilmediğiniz birçok hastalığı öğrenmek gibi sürekli kendinizi geliştirmeyi seven yönünüz var ise, supervisor olmak yorucu işten daha çok eğlenceli, motivasyon artırıcı bir iş haline dönüşmekte.

Hemşire nasıl olunur? Hemşire olmak için hangi bölümden mezun olmak gerekir?

Sağlıklı kişileri hastalıklardan korunma yolları ile ilgili bilgilendiren, hastalara doktor tarafından belirlenen tedavi yöntemlerini uygulayan ve hastaların bakımları ile ilgili planlamalar yapan kişilere hemşire denilmektedir. Bu mesleği seçmek isteyenlerin bazı kişisel özelliklere sahip olması gerekir. Kişiler arasında hiçbir sebeple ayrım yapmadan çalışacak olmak, yardım sever olmak, gerektiğinde soğukkanlı olmayı başarabiliyor olmak vb. örnekler verebiliriz.

HEMŞİRE NASIL OLUNUR?

İnsan hayatına dokunan bir meslek olan hemşirelik için birçok fiziksel özelliklere sahip olunması gerekir. Hemşire olacak kişinin sevgi, şefkat, vicdan gibi olumlu özellikleri gelişmiş olması gerekir. Biyoloji bilimine ilgi duyuyor olması hemşirelik mesleği için önemlidir. Gerektiğinde de soğukkanlı olmayı başarabiliyor olması gerekir. Hemşire olmak isteyenler için iki farklı yol vardır. Bunlardan biri Hemşirelik Meslek Yüksekokullarından mezun olmak, diğeri de Sağlık Bilimleri Fakültelerinden mezun olmaktır.

HEMŞİRE OLMAK İÇİN KAÇ YIL OKUMAK GEREKİR?

Hemşire olmak için 2 yıllık Sağlık Meslek Lisesi bitirerek hemşire yardımcısı olunabilir. Ardından 2 yıllık eğitim veren Sağlık Meslek Yüksekokullarından mezun olarak hemşirelik mesleğine adım atabilirsiniz. Ya da 4 yıllık Sağlık Bilimleri Fakültesi'ni bitirerek hemşire olunabilir.

HEMŞİRE OLMAK İÇİN HANGİ BÖLÜMDEN MEZUN OLMAK GEREKİR?

Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri liseden sonra üniversitelerin 2 yıllık ön lisans eğitimi veren Sağlık Meslek Yüksek Okullarında eğitim görmeleri yeterli olmaktadır. Sağlık meslek lisesinden mezun olan öğrenciler, mezun olmalarının ardından hemşire yardımcısı olarak görev alabilirler. Eğer bu mesleği yapmak istiyorlarsa, üniversitelerin yine 2 yıllık eğitim veren Sağlık Meslek Yüksekokullarının Hemşirelik bölümlerini bitirmesi gerekir.

Diğer seçenek ise; üniversite sınavında 4 yıllık lisans eğitimi veren Sağlık Bilimleri Fakültesi'nden Hemşirelik bölümünü tercih ederek bu bölümden mezun olunması gerekir.

HEMŞİRE OLMAK İÇİN ŞARTLAR

  • Üniversitenin Hemşirelik bölümünden mezun olmak,
  • Problem çözme yetisinin yüksek olması,
  • Detaycı olmak her türlü detaya dikkat etmek,
  • Dikkat eksikliğinin olmaması,
  • Hastalara karşı sevgi, hoşgörü ve şevkatli olunması,
  • Doktorların talimatlarını uygulayacak ve özverili çalışabilecek,
  • Panik atak gibi sorunların bulunmaması,
  • İnsan doku ve organlarına karşı korkusu olmaması gereklidir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası