saç ekiminden sonra denize girilir mi / Saç ekimi yaptıranlara iki hafta deniz yasak - Sağlık Haberleri

Saç Ekiminden Sonra Denize Girilir Mi

saç ekiminden sonra denize girilir mi

Saç ekimi ameliyatından sonra iyileşme süresinin tamamlandığından emin olmak çok önemlidir.  Olası bir enfeksiyon saç ekiminin başarılı bir sonuçlanmasına engel olur. Tüm bunlar göz önüne alındığında, saç ekim cerrahınızın belirlediği sürelere uyum sağlamanız çok önemlidir. Saç ekimi sonrası deniz, hamam ya da saunaya girme süreniz uygulanan tekniği göre değişiklik gösterir. Peki, saç ekimi sonrası denize ne zaman girilir? Nelere dikkat edilmelidir? Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, saç ekimi hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı.

SAÇ EKİMİ SONRASI DENİZE NE ZAMAN GİRİLİR?

Eğer saç ekimi FUE ya da DHI tekniği ile yapılırsa yani ameliyatsız ve dikişsiz bir şekilde kıl kökleri tek tek alınıp yine tek tek nakil edilirse ortalama 15 gün içinde kafa derisindeki kabuklar düşer. Kafa derinizdeki kabuklar düşünce yani yine ortalama 15 gün sonra yani saç ekiminde hafta sonra denize de, hamama da, saunaya da girebilirsiniz.

SAÇ EKİMİ SONRASI DENİZ, HAMAM VE SAUNAYA GİRİLİR Mİ?

Ancak hepsinde dikkat etmeniz gereken çok önemli faktörler var. Örneğin denize ya da havuza girerken dikkat etmeniz gereken en önemli konu kafa derinizin güneş ışıklarına maruz kalmamasıdır. Güneş ışıklarının dik olduğu saatler dışarı çıkmamalı, her zaman yüksek korumalı güneş koruyucu krem kullanmalısınız. Kafanıza bone tarzı yüzme malzemesi takabilir. Deniz ya da havuz kıyısında ise şapka kullanılmalıdır.

Hamam ya da saunada ise başlangıçta kalma sürenizi kısa tutarak ve özellikle steril olduğundan emin olduğunuz mekanlar seçerek hijyen açısından dikkatli davranmalısınız.

Saç derisinin bütün alınarak yapılan saç nakil ameliyatlarında yani FUT ya da Microgreft tekniklerinde ise bu süre daha uzundur.  Bu tarz saç ekim ameliyatlarında kafa derisindeki kabukların düşmesi için gerekli olan süre yaklaşık 30 ila 45 gün arasındadır. Bu teknikler ile yapılan ameliyatlardan sonra ortalama 2 ila 3 ay, deniz, havuz, sauna ya da hamam gibi etkinliklere katılmak için beklenmesi tavsiye edilir. Yine bu süre içinde güneş ışıklarına karşı koruma sağlamak da çok önemlidir.

Hamam ya da sauna gibi aşırı sıcak ortamlar FUE ya da DHI tekniği dışındaki tekniklerde daha uzun süre bekleme gerektirir. Dikiş ve yara için de aşırı sıcak hava iyileşme dönemi içinde büyük risk oluşturur.

Saç ekimi işlemini uzman bir plastik cerraha yaptırırsanız, sizin için en uygun saç ekim tekniğinin uygulanmasını, yüzünüze en uygun saç tasarımının yapılmasını ve ameliyat öncesi ile sonrası dikkat etmeniz gerekenler ile ilgili en sağlıklı bilgileri almanızı sağlar. Plastik cerrahınız gerekli tavsiyeleri verecek ve saç ekimini hem estetik hem de sağlık açısından başarı ile tamamlamanızı sağlayacaktır.

İLGİLİ İÇERİKLER

Formsanté

Saç Ekiminden Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Yapılan işlem sonrası aşağıda dikkat edeceğiniz maddeler sıralanmıştır. Bunlara uymanız oldukça önemlidir. Bu sayede hem ekilen köklerin sağlıklı bir şekilde tutunabilmesi sağlanacak hem de köklerin topladığı bölge hızlıca iyileşebilecektir.

YASAKLAR

İşlemden sonra 7 gün süresince sigara içmeyiniz.

İşlemden sonra 7 gün süresince alkol içmeyiniz.

Kan sulandırıcı ilaçlar kesinlikle kullanılmamalıdır. (Bu ilaçların ne olduğunu öğrenmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.)

İşlemden sonra 3 ay süresince hamam ve saunaya gitmeyiniz.

İşlemden sonra 3 ay süresince güneşlenmeyiniz.

İşlemden sonra 3 ay süresince solaryuma girmeyiniz.

İşlemden sonra 1 ay süresince deniz veya havuzda yüzmeyiniz.

İşlemden sonra 1 ay süresince spor aktivitesi yapmayınız.

İşlemden sonra 1 ay süresince ağırlık kaldırmaktan kaçınmalısınız.

İşlemden hemen sonra bile hafif fiziksel aktivitede bulunabilirsiniz. Kısa ve hafif yürüyüşler, hafif kültürfizik hareketleri yapabilirsiniz.

Burada dikkat etmeniz gereken nokta çok terlememenizdir. Hafif bir terlemenin olacağı düzeyde bu aktiviteleri kısa süreler ile yapabilirsiniz.

  • GÜNEŞ IŞIĞINA MARUZ KALMA

Yukarıda 3 ay süresinde güneşlenmeden kaçınmanız önerilmiştir. Ancak güneşlenme amacı ile bile olmasa da günlük yaşamda veya iş yaşamınızda doğrudan güçlü güneş ışığına maruz kalmaktan kaçınmalısınız.

Doğrudan güneş ışına maruz kalmaktan ilk 14 gün süresince kaçınmanız önemlidir. Başınızı sıkmayacak geniş ve temiz bir şapka giymenizi öneririz.

Bu şapka size kliniğimiz tarafından verilecektir. Güneşin güçlü olduğu bir şehirde yaşıyorsanız veya yaz aylarında ise güneşten korunmayı 3 aya kadar uzatmanız oldukça faydalı olacaktır. Ekim işleminiz yaz aylarında yapıldı ise, yaz boyunca güneşten korunmayı ihmal etmeyiniz.

İşlemden sonra 14 gün süresince tavsiye edilmemektedir.

Saç ekimi sonrası saçların durumunu kontrol etmek için sıklıkla elle temas edilir. Bundan kesinlikle kaçınmalısınız.

Çünkü elle kontrol saçların köklerinde enfeksiyona neden olmaktadır. Follikülit dediğimiz kıl kökü enfeksiyonu oluşabilir. Küçük pembe-kırmızı oluşumlardır. Bazen uçları iltihap toplayabilir. Kaşıntılı olabilir. Bunları kesinlikle ellememelisiniz, çünkü diğer köklere yayabilirsiniz.

KULLANILMASI GEREKEN ÜRÜNLER

İşlem sonrası ilk 8 gün ilaçlar ve ilk 2 hafta yıkama sırasında bazı ürünleri kullanmanız gerekmektedir.

  • Size verilen ilaçları düzgün ve saatlerine uygun bir şekilde kullanınız. Size verilen ilaçların neler olduğu, nasıl ve hangi saatlerde kullanılacağı, ayrıca bir detaylı form olarak verilecektir.
  • İlk 14 gün size önerilen şampuanı kullanmanız önemlidir. Bu konuda bilgilendirme aşağıdaki yıkama bölümde yapılmıştır.
  • İlk 14 gün size önerilen losyonu kullanmanız önemlidir. Bu konuda bilgilendirme aşağıdaki yıkama bölümde yapılmıştır.
  • Doktorunuzun tavsiyesine göre nemlendirici sprey kullanmanız gerekebilir.

DİNLENME

Saç ekimi sonrası kesin bir yatak istirahatine gereksinim yoktur. Saç ekiminden hemen sonra her hangi bir aktivite planlamayıp, o gün ve geceyi dinlenerek geçirmeniz gerekir.

Ekim sonrası günleriniz rahat geçecektir. Ayrıca her hangi bir gereksinim olmadığı halde bir hafta kadar işe gitmemek kendinizi rahat hissetmenizi, bir sürü soru ile karşılaşmanızı önleyebilir.

UYKU

İlk 3 gece yüksek yastık kullanmanız, hatta üst üste 2 yastık kullanmanız (yaklaşık 45 derecelik açı olacak şekilde), baş bölgesindeki şişliğin inmesi için önemlidir.

Sırt üstü veya yan yatabilirsiniz. Ancak kesinlikle yüzükoyun yatmayınız. Ekim alanının yastığa değmemesine özen gösterin.

Eğer tepe bölgenize ekim yapılmış ise sırt üstü yatarken de yastığın ekilen saçlara değme olasılığı var ise bir havlu rulo haline getirilerek boyun altına konulmalıdır. Böylece ekilen saçların yastığa teması önlenir.

BAŞ BANDI

Baş bandı kullanılması kafa bölgenizde şişlik oluşmasına karşı önlem sağlayacaktır. Baş bandının takılmasına ilk yıkamadan sonra başlanacaktır. Bu zaman kadar işlem sonrası bizim yapacağımız bandaj bu işlevi yerine getirecektir.

Baş bandının takılmasına kliniğimizde yapılan ilk yıkamadan sonra başlanacaktır. Baş bandını 2 gün süresince takmanızı tavsiye ederiz.

DİKKAT: Baş bandı ile kesinlikle uyumayınız. Baş bandını temiz tutun arada bir yıkamanız iyi olacaktır. Baş bandını takıp çıkarırken elinizle çok genişleterek yapınız, ekilen saçlarınıza sürterek çıkmamasına özen gösteriniz.

ŞAPKA

Hem güneşe, hem de diğer dış hava koşullarına (yağmur çiselemesi, toz gibi) karşı koruyuculuk sağlayacaktır.

Bunun dışında hava durumu uygun ise ve kapalı mekanda şapka takmayın. Şapka takmaya işlemden sonra 5. gün başlayabilirsiniz.

Şapkayı başınıza çok hafifçe oturtarak takınız, sıkıca yerleştiremeyiniz.

Takarken iki elinizle başınıza hafifçe bırakır şekilde takınız ve çıkarırken iki elle yukarı doğru çekerek çıkarınız. Ekilen saçlarınıza sürtme hareketinin olmamasına dikkat ediniz. Şapkayı temiz tutun arada bir yıkamanız iyi olacaktır.

SAÇLARIN YIKANMASI

Saç ekimi sonrası saçların yıkanması ve bakımı ekilen saçların sağlığı için oldukça önemlidir. Bundan dolayı çok hassas bir şekilde kurallarına uygun bir uygulama yapınız. Yıkama günleri ve yıkama şu şekilde olmalıdır.

  • gün operasyon günü, yıkama yok, baş bölgesinde bandaj var.
  • gün herhangi bir işlem veya yıkama yok.
  • gün (bazen 2. gün olabilir): Ekim sonrası yapılacak ilk yıkama 2 klinikte ekibimiz tarafından uygulanacaktır. Size ne zaman yapılacağının bilgisi verilecektir.
  • 4 ile gün evde yıkama: Klinikte yapılan ilk yıkamanın ardından, siz evde yıkama yapacaksınız. Yıkama öncesi size verilen losyon veya yağı kullanmaya başlayacaksınız. Bu uygulama her yıkama öncesi yapılmalıdır. Size önerilen losyonu veya yağı ekim bölgesine hafifçe parmak uçları ile dokunarak sürünüz. Losyon veya yağ tatbik işlemi elin yukarı aşağı hareketleri ile olmalıdır, sürtme şeklinde yapılmamalıdır. Losyon veya yağın dakika süresince beklemesini sağlayınız. Daha sonra ılık suyla losyon veya yağı yıkayınız. Suyun ne soğuk ne de sıcak olmaması gerekir. Ilık su ile yıkanmanız önemlidir. Suyun şiddetinin de düşük olmasına dikkat ediniz. Şampuan ise sonraki aşamadır. Kafanızı önce ıslatarak başlamanız gerekiyor. Daha sonra size önerilen şampuanı elinizde yayıp köpürttükten sonra ekim yapılan bölgeye elinizi dokundurup kaldırarak tatbik ediniz. Kesinlikle elinizle sürtme hareketleri ile yaymaya kalkmayınız. Şampuanı yayarken yapılacak el hareketleri yukarı aşağı olmalı ve hafif hafif olmalıdır. Saçlarınızın alındığı donör alanda ise parmak uçlarınızla yine hafif şekilde uygulama yapabilirsiniz. Daha sonra yine hafif şiddete su akışı ile şampuanın iyice uzaklaşmasını sağlayınız. Saç ekim bölgesine kurulama işlemi yapmayınız. Kesinlikle sürtme hareketi yapmayınız. Havlu kullanmayınız. Saç kurutma makinasını kullanmayınız. Kendi kendine kurumaya bırakılması tercih edilmelidir. Saç ekim bölgesi haricinde havlu kullanabilirsiniz. Yıkama sonrası ekim bölgesine sürtme işlemi yapmadan hafifçe ovalama şeklinde hafif masaj uygulamaları ile kan dolaşımını arttırınız. Saçların alındığı ense bölgesi veya diğer donör alanlarda rahatlıkla yıkanabilir. Bu bölgelere de losyon veya yağ sürmeniz kaşıntı oluşmasını azaltacaktır. Eğer fırsatınız varsa günde 2 kez (sabah ve akşam) yıkama işlemini yapmanız çok daha iyi olacaktır.
  • 10 ile gün yıkamalarda kabuk uzaklaştırma: Ekimden bu güne kadar kafanızda kabuklanma olacaktır. Losyon-yağ kullanımı ve yıkamalar bunları oldukça azaltacaktır. Operasyon sonrası oluşacak kabuklanmanın losyon ve yıkama ile uzaklaştırılması önemlidir. Böylece ekilen köklerin sağlıklı olması sağlanacaktır. Özellikle günden sonra kabuklanmadan kurtulmak için masaj hareketlerini biraz daha sertleştirebilirsiniz. 10 ile günler arası artık tüm kabuklardan kurtulmak gerekiyor. günden sonra hiç kabuk kalmamış olması gerekir. Bu aşamada kabukların döküldüğünü gösteren fotoğraflarınızı kliniğimize yollamanız ya da gelip kliniğimizde çektirmeniz gerekiyor. Böylece sürecin gidişi hakkında sizi bilgilendirebileceğiz.
  • gün ve sonrası: Artık yukarıda söz edilen yıkama prosedürünü yapmanıza gerek yoktur. Losyon ve size önerilen şampuanı kullanmak zorunda değilsiniz. İsterseniz şampuana devam edebilirsiniz.

OPERASYON SONRASINDA KARŞILAŞACAĞINIZ OLASI DURUMLAR

Bir cerrahi işlem geçirdiniz, bundan dolayı bazı durumlar ile karşılaşabilirsiniz:

AĞRI

İşlemden sonra birkaç gün hafif ağrı olabilir. Bu durumda size reçete edilen ağrı kesiciyi kullanabilirsiniz.

ŞİŞLİK

Ekim sonrası şişlik ve ödem beklenen bir durumdur. Şişlik kafa derisi, alın, bazı durumlarda gözler düzeyine kadar gelebilir. Şişlik 2 ile 5 gün kadar sürebilmektedir. Endişe edilecek bir durum yoktur. Şişliğe karşı önlemler şunlar olacaktır:

  • Doktorunuzun kullanmanızı isteyeceği ilaçlar olası bir şişlik veya ödemin en kısa sürede normale dönmesini sağlayacaktır. Nasıl kullanılacağı ilaçlar hakkındaki bilgilendirme kağıdında vardır.
  • Size verilen “baş bandını” ilk yıkamadan sonra kullanmaya başlayınız. 2 gün süresince takmanız, şişliğin alın bölgesinde oluşmasını önemli ölçüde engelleyecektir.

KAŞINTI

Saç ekimi sonrası sık karşılaşılan bir durumdur. Tüm kafatasında olabilir. İyi bir bakım, yıkamaların zamanında yapılması, önerilen losyonun düzenli kullanılması kaşıntının önüne geçecektir.

Ancak bazı kişilerde daha fazla olabilir. Saçlarınızın alındığı donör bölgede ise kaşıntı daha uzun ay kadar sürebilir. Bu durumda kliniğimizle irtibata geçiniz, antihistaminik kullanmanız gerekebilir.

FOTOĞRAF ÇEKİMİ

Operasyondan önce kliniğimizde çeşitli açılardan fotoğraflarınızı çekeceğiz. Ayrıca hemen operasyon sonrası ve ilk yıkama sonrası da kliniğimizde fotoğraflarınız çekilecektir.

Ancak süreci izleyebilmemiz için daha sonra da belli aralıklar ile fotoğraflarınızın çekilmesi gerekmektedir. Bunlar işlem sonrası gün, 1 ay, 3 ay , 6 ay 12 ay olacak şekildedir.

Eğer Antalya’da iseniz kliniğimize gelip hem sizi görmemiz hem de fotoğraflarınızı çekmemiz çok faydalı olacaktır. Eğer gelemeyecek durumda iseniz fotoğraflarınızı bize yollamanız süreç takibi açısından çok faydalı olacaktır.

Sa&#; Ekim Sonrası Ne Zaman Denize Girilebilir?

Saç ekim işleminden sonra deniz, hamam ya da saunaya girme süreniz kullanılan tekniği göre değişiklik gösterir. Eğer FUE ya da DHI gibi teknikler ile yapıldıysa yani ameliyatsız ve dikişsiz bir şekilde kıl kökleri tek tek alınıp yine tek tek nakledildiyse ortalama 10 gün sonra saç köklerindeki kabuklar düşer. Kafa derinizdeki kabuklar düştükten yani yine ortalama 10 gün sonra denize de, hamama da, saunaya da girebilirsiniz.Saç Ekim Sonrası Ne Zaman Denize Girilebilir

Nelere dikkat edilmelidir?

Ancak hepsinde dikkat etmeniz gereken çok önemli faktörler var. Örneğin denize ya da havuza girerken dikkat etmeniz gereken en önemli konu kafa derinizin güneş ışıklarına maruz kalmamasıdır. Güneş ışıklarının dik olduğu saatler dışında, yüksek korumalı güneşten koruyucu krem kullanmalısınız. Kafanıza bone tarzı yüzme malzemesi takabilir. Deniz ya da havuz kıyısında ise şapka kullanılmalıdır. Hamam ya da saunada ise başlangıçta kalma sürenizi kısa tutarak ve özellikle steril olduğundan emin olduğunuz mekanlar seçerek hijyen açısından dikkatli davranmalısınız. Hamam ya da sauna gibi aşırı sıcak ortamlar FUE ya da DHI tekniği dışındaki tekniklerde daha uzun süre bekleme gerektirir. Dikiş ve yara için de aşırı sıcak hava iyileşme dönemi içinde büyük risk oluşturur.

Saç Ekim Sonrası Ne Zaman Denize Girilebilir

PRP destekli saç ekimi iyileşme sürecini hızlandırır

PRP tedavisinde saç ekimi operasyonu sırasında ya da sonrasında ekilen saç köklerini ve saç derisini yenilemek, onarmak ve güçlendirmek için yapılan özel bir işlemdir. Estetik cerrahlar, saç ekimi ameliyatı yaptıran kişilere destek tedavi olarak tavsiye edilmektedir. İyileşme sürecinin hızlandırmak, saç ekim operasyonundan çok daha verimli sonuçlar almak isteyen ve var olan saçlarını koruyarak dökülmesini isteyenler için oldukça faydalı bir tedavi yöntemidir.

PRP destekli saç ekimi nasıl yapılır?

Saç ekimi cerrahınız, PRP tekniğinde sizden aldığı kanı özel bir işlemden geçirip trombosit açısından zengin hale getirdikten sonra çok ince uçlu iğneler ile saç köklerine enjekte eder. Yaklaşık 30 dakika içinde tamamlanan basit bir işlemdir. PRP tedavisinden hemen sonra trombosit uygulanan bölgede doku onarımı başlar, hasar görmüş olan saç kökleri onarılır ve güçlenen saç köklerinden yeniden saç çıkmaya başlar.

False

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası