matematiğe nasıl çalışılır tyt / TYT matematik nasıl çalışılır - OkuldanEve

Matematiğe Nasıl Çalışılır Tyt

matematiğe nasıl çalışılır tyt

Biz Sizi Arayalım

Matematik Dersine Nasıl Çalışılır?

Matematik Dersinin Mantığı Nedir?

Matematik şekil, sayı ve çoklukların yapılarını, özelliklerini ve aralarındaki bağıntıları, düşünce yoluyla inceleyen bir bilimdir. Matematik öğreniminde temel amaç insanlarda doğuştan var olan düşünebilme kabiliyetini geliştirmektir. Matematik, karşılaşacağımız olayları ve problemleri inceleyen, araştırma ve karşılaştırma yaparak her konuda mantıklı düşünmeyi ve doğruyu bulmamızı sağlayan bir bilim dalıdır. Bu tanıma baktığımızda aslında düşünme becerimize muazzam bir katkısı vardır matematiğin. Matematiğe öncelikle bir canavar, korkulu rüya, kabus gibi bakmak yerine, keşfedici, merak uyandırıcı bir bulmaca gözüyle bakmayı başarabildiğinizde ilk adımı atmış olursunuz.

Matematik Dersine Temelim Yok ki!

Söz konusu matematik olduğunda öğrencilerin sık sık dile getirdiği cümleler “Temelim yok”, “Yapamıyorum” “Bu derse yetenekli değilim” şeklindedir. Eğer bir öğrenci dört işlemi yapabiliyorsa ve kendinde matematikle ilgili diğer konuları yapacak azmi görüyorsa matematik temeline sahiptir diyebiliriz. Matematikte hata yapmak temelinin olmadığı anlamına gelmez. Matematiği halledebilmesi için öğrencinin pes etmeden konuları çalışması ve testleri çözerek başarıya odaklanması şarttır.

Matematik Dersine Ne Kadar Zaman Ayırıyorsunuz?

Matematik dersine karşı temeliniz olsa da olma da başarıyı yakalamak istiyorsanız yeteri kadar zaman ayırmalısınız. Peki bir öğrenci matematiğe günde kaç saat ayırmalıdır? İşte  bu sorunun cevabı tamamen sana bağlıdır. Unutma güzel insan ne kadar emek ve zaman harcarsan başarın da o kadar artacaktır. Sıkılmadan ve pes etmeden matematikle uğraşmak seni hedefine götürecek en önemli adımdır.

Matematik Dersine Çalışmak İstiyorum Peki Nereden Başlamalıyım?

Değerli insan, şunu hiç bir zaman unutma matematikte öncelikle konuyu çok iyi bir şekilde anlaman gerekiyor, bunun için güzel bir konu anlatımlı kitaptan ve öğretmenlerinden çalışman gereken konuları çok iyi bir şekilde öğrenmelisin. Eğer konuyu bilmeden test çözmeye kalkışırsan yabancısı olduğun bir memlekette kaybolursun. Önce matematiğin dünyasındaki yolları keşfetmelisin. Yanlış yola saptığınızda yorulur, belki de yolun başına geri dönersiniz. Bu nedenle önce konu çalışmaya ağırlık vermelisin, çalışırken formülleri not alarak ezberlemek ve sonrasında test çözerek pekiştirmek matematik temelini atmana büyük katkı sağlayacaktır. Burada unutmaman gereken nokta, matematik dersi bir spor gibidir. Nasıl ki spora başlayan bir kişi düzenli ve planlı olarak devam ettiğinde verim alıyorsa, matematikte de düzen ve azim son derece önemlidir.

Matematiği Kafada Bitirin

TYT matematik dersi çalışırken aynı zamanda YKS konularına da temel hazırlamış olacaksınız. Bu nedenle TYT kolay ama YKS konularında zorlanırım mantığı ile hareket etmemelisin. Attığın her adımın, çözdüğün her sorunun bir sonraki aşamalarda işini kolaylaştıracağının farkına var. Netler hemen artmasa bile unutma en fazla demir ve çimento temele gider, şu an temel atıyorsun, temel oluştuğunda hızlı bir şekilde bu sağlam temelin üstüne binayı yükselteceksin. Buna inan!

Matematik dersine nasıl çalışılır?

Matematik soyut bir ders olduğundan öğrenciler tarafından zorlanılan bir derstir. Matematiğin temel kavramları, nedenleriyle ve sonuçlarıyla iyi öğrenilmelidir.

Özellikle konu çalışırken konunun mantığı, formülleri, kavramların tanımları iyi öğrenilmelidir. Çözümlü örnekler ve öğretmenin yapmış olduğu sorular üzerinden konunun mantığı kavranmalıdır.

Matematiği iyi öğrenmenin şartı konunun iyi kavranması ve ardından bol miktarda soru çözülmesidir.

Matematikle ilgili sorun yaşayan öğrenciler genelde 5 kategoride toplanırlar.

a) Konuları anlayamıyorum ve işlem hataları yapıyorum.

Öncelikle, dört işlem, sayılar, üslü ifadeler, köklü ifadeler, rasyonel sayılar gibi matematiğin temelini oluşturan kavramların iyi öğrenilmesi gerekmektedir. Bunun için ayrıntılı ve yavaş bir şekilde çalışılarak temelin iyi atılması sağlanmalı ve bu konularla ilgili çeşitli kaynaklardan bol soru çözülerek pekiştirilmelidir. Özellikle matematik temeli olmayan öğrenciler başlangıç seviyesinde kolay matematik kaynaklarıyla başlayabilirler. Bu şekilde hem temel atmış olurlar, hem de başarıyı tadarak motivasyon gelişimine katkı sağlamış olurlar.

b) İyi işlem yeteneğim var, fakat konu eksiklerim de var.

İşlem yeteneğinizin iyi olduğunu düşünüyorsanız, bu durum sayısal yeteneğinizin olduğunun göstergesidir. Bu yeteneğinizin farkına vararak çok rahat bir şekilde konuları kavrayabilirsiniz. Bunun için zor ve karmaşık konular yerine kolay konulardan başlayarak ve bol soru çözerek çalışabilirsiniz.

c) Konuları iyi biliyorum fakat işlem hatalarım çok.

Konuları biliyor ve anlıyor olmanız sizin için büyük bir avantaj. Tek yapmanız gereken bol miktarda çözümlü sorular çözmeniz ve farklı kaynaklardan sorular çözerek işlem hatalarınızı en aza indirgemektir. İşlem hataları daha çok dikkat eksikliğinden kaynaklanmaktadır.

Matematik dersinde bir konuyla ilgili çok farklı soru sorulabilir. Aynı şekilde bir sorunun çok farklı çözüm yolları olabilir. TYT ve AYT’de sorulardaki yanlış yapma ihtimalini en aza indirgemek için konularla ilgili mümkün olduğunca fazla ve farklı tarzda sorular çözmek funduszeue.infotikte sorulardaki hiçbir veri gereksiz değildir. Her veri sorunun çözümünde bir ayrıntıdır. Sorularda her ayrıntıya dikkat etmek gerekir

d) İşlem ve konularla alakalı problemim yok ancak çok yanlışım çıkıyor.

Soru çözerken aceleci davranmayın. Soru çözümüne geçmeden önce soruyu iyi anladığınızdan emin olun. Dağınık bir zihinle ve dikkatsizce soru çözmeyin. Soruları çözerken işlemleri kağıda dökün.

e) Matematiğim iyi ve geliştirmek istiyorum.

Matematiğinizin iyi düzeyde olduğunu düşünüyorsanız, farklı kaynaklardan zorluk derecesine göre test kitapları alıp bol miktarda soru çözebilirsiniz. Matematik olimpiyatlarına ait soruları çözebilirsiniz.

Ömer AKTÜRK (funduszeue.infoojik Danışman /Öğrenci Koçu-BURSA)



Ana Başlıklar;

YKS (TYT-AYT) Matematikte Neden Zorlanıyoruz?

Matematik herkesin bildiği gibi en çok zorlanılan derstir. Peki sizce neden zorlanıyoruz? Genelde matematikte hocasının anlattığı sorular ve sınavda çıkanların birbiriyle alakası yok değil mi? Bunun tek sebebi matematik mantık dersidir. Sorular aynı mantıkla çözülür ama bize bir sorudaki bilinmeyeni değiştirip verdiklerinde soruda donup kalırız. Yeni bir soru tarzı var deriz, hoca bunu anlatmamış deriz. Hayır yeni bir şey yok arkadaşlar aradaki tek farkı şu şekil açıklayayım:

Matematikte olay karmaşık gibi görünür çünkü soyut kavramlar mevcuttur. Ama her zaman bağlantılar vardır. Soyut kavramları iyi öğrenmenin tek yolu bol miktarda pratiktir. Bol miktarda pratikle beynimizde artık soyut kavramlar somut hale gelir. Bu şekilde matematiğe yaklaşırsanız zamanla zorlansanız bile sevmeye ve başarmaya başlayacaksınızdır. Bu adımdan sonra matematik sizin için bir tutku, vazgeçilmez bir ders olacaktır. Bu, şu an sizin için hayal gibi geliyor fakat denerseniz pişman olmazsınız.
 

Matematik Dersine Nasıl Çalışılır?

 

Ön Yargılarınızdan Kurtulun

Matematiğe çalışmaya başlamadan önce ilk işiniz ön yargılarınızdan kurtulmak olsun. Bu derse karşı &#;ben yapamam&#; algısından kurtulup &#;ben de yapabilirim&#; moduna girerseniz konuları anlamaya ve bir noktadan sonra soru çözmeye başlayabilirsiniz. Emin olun bu o kadar da zor değil. Hedeflediğiniz başarı yolunda matematiği kendinize bir engel değil, sadece bir basamak olarak düşünün. Matematiği ertelemeyi bırakın, bir an önce başlayın. Çünkü hayatınızın her alanında karşınıza çıkacak ve bir noktadan sonra önceden başlamadığınız için pişman olacaksınız. En iyisi ertelemeden bugün hatta hemen şimdi başlayın.
 

Çalışmaya Basit Konulardan Başlayın

Matematik dersini sevebilmenizin en önemli adımı onu yapabilmektir. İlk seferde zor konularla, zor soruları çözmeye çalışırsanız hevesiniz kaçar ve matematik dersi fobiniz haline gelir. Bu yüzden işe temelinizi sağlamlaştırmakla başlayın. Matematiğin en temel konusu dediğimiz &#;temel matematik&#; ile başlayabilirsiniz. Bu konuda çarpma, bölme, toplama, çıkarma, işlem önceliği, parantez kaldırma gibi matematik dersinin temelleri dediğimiz alt başlıklar yer alır. &#;O kadar da değil&#; dediğinizi duyar gibiyim 🙂 . Fakat ÖSYM tarafından yapılan ve lise mezunlarının girdiği TYT sınavında sorulan basit bir toplama-çıkarma sorusunun bile 1 milyon öğrenci tarafından yapılamadığı gibi bir gerçek var. Bu yüzden konuları küçümsemeden, ben zaten biliyorum demeden temelinizdeki eksikleri tamamlayıp asıl konulara geçin.
 

İşlem Bilginizi Hızlandırın

Matematikte esas olan işlem bilginizin hızlı olması ve akıldan işlem yapabilmenizdir. Bu noktada kendinizi geliştirmek için &#;antremanlarla matematik&#; kitabını bitirmenizi öneririm. Haklısınız basit sorular var ve gereğinden fazla tekrar ediyor. Hatta bir yerden sonra sıkılabiliyorsunuz. Fakat o kitabı bitirdikten sonra işlem bilginizin ne kadar geliştiğini, soruları eskiye oranla ne kadar hızlı çözdüğünüzü fark ettikten sonra buraya gelip bana teşekkür edeceksiniz 🙂 . Söz konusu kitapta yer alan soruları sabırla, üşenmeden ve azimle çözerseniz bir noktadan sonra kendinizdeki değişimi fark edeceksiniz.
 

Konuları Dikkatli Dinleyin

Matematikte öncelikle konuyu dinlerken öğretmene sürekli soru sorun kafanızda soru işareti kalmasın. Eğer dersleri internet üzerinden izliyorsanız vaktiniz varsa iki farklı hocadan dinlemenizi öneririm. Tek hocadan dinliyorsanız da çok iyi not tutmalısınız. Kafanıza bir şey takıldığında videoyu geri alıp tekrar dinleyin. Video bittiğinde aklınızda soru kalmadığına emin olun. Burası önemli soru çözmeye geçmeden önce konuyu iyice kavradığınızdan emin olun.

Videoyu izledikten sonra çıkardığınız notları hızlıca tekrarlayın. Bu notları belirli aralıklarla boş vakitlerinizde hobinizmiş gibi açıp okuyun. Formülleri ezberlemek ve temel kuralları öğrenmekte sizi çok geliştirecektir. Zaten bir noktadan sonra notlara bakmaya gerek bile kalmadan aklınıza kazındığını göreceksiniz.

TYT Matematik Kanal Önerileri

 

En Önemli Adım: Soru Çözümü

Soru çözümünde adım adım ilerlemeniz çok önemlidir. Direkt zor soruları çözmeye kalkışmayın çünkü kafanız karışabilir. Emin olun ki bazı sorular vardır altyapınız iyi değilse size bildiğiniz formülleri unutturabilir. Çözemediğiniz soru olduğunda 2 dakika kadar uğraşın. Çözemiyorsanız o an sıradaki soruya geçin testiniz bittiğinde tekrar çözemediğiniz o soruyla uğraşın. Baktınız ki gerçekten çözemiyorsunuz hocanıza veya bir arkadaşınıza sorabilirsiniz. Çözemediğiniz sorularla uğraşmak sizi geliştirir. O soruyla uğraşırken ezberlemiş olursunuz ve o soru size anlatıldığında çözümü de kolay kolay unutmazsınız.

Matematikte en büyük sıkıntılardan biri de konuyu çalıştıktan sonra soru çözememektir. Konuları çalışıyorsunuz, soru kitabına baktığınızda ise soru size bakıyor siz de soru değil mi? 🙂 Merak etmeyin bu sorunu sadece siz değil, matematiğe yeni başlayan hemen herkes yaşıyor. Matematik dersini çalışmayı bir yüzdelik olarak düşünün. O halde;

  • Konu çalışmak: %30
  • Soru çözmek: %70&#;lik kısmını oluşturur.

O yüzden konu videosunu izledikten sonra konuyu çalışıp bitirdiğinizi düşünmeyin daha işin %70&#;lik kısmı var. Soru çözümüne geçtiğinizde konuyu öğrenmiş olmuyorsunuz konu öğrenmeniz devam ediyor. Bu yüzden herhangi bir konuda öğrendiğiniz formülleri yazarken hemen altına o formül ile alakalı küçük bir soru yazmanız akılda kalıcılığı arttıracaktır.
 

Çözümlü Kitaplar İle Başlayın

Sayısal dersleri çalışırken yapılan kaynak seçimi öğrencinin o derste ulaşacağı başarıyı belirleyen en önemli etkendir. Bu yüzden ilk kaynaklar çok önemlidir. Bulunduğunuz seviyeye göre kitaplar almanız motivasyonunuzu arttıracak, ilerleyen zamanlarda seviyenizin ilerlemesine yardımcı olacaktır. Soru bankası alırken ilk kitabınızın çözümlü olmasına dikkat edin. Verilen soru çözümlerini dikkatle inceleyerek çözüm aşamalarını kavramaya çalışın ve o soru tipiyle alakalı kafanızda çözüm şemasını oluşturun. Bu sayede ilk soruları çözümüne bakarak kavrayabilir, diğer soruları kendiniz çözerek konuyu pekiştirebilirsiniz.
 

TYT Matematik Kaynak Önerileri

AYT Matematik Kaynak Önerileri

 

Pes Etmeyin

Ünlü Matematikçi Cahit Arf &#;matematikte zeka işi değil, sabır işidir.&#; demiştir. Yani matematiği yapabilen insanlar sizden daha zeki oldukları için değil, sabırlı oldukları için başarabiliyorlar. Matematik çalışmayı bir yolculuk, yolculuğun sonunu da ulaşmak istediğiniz hedef olarak düşünebilirsiniz. Bu hedefi istediğiniz notu almak, taktir almak veya gitmek istediğiniz bölümü kazanmak olarak düşünebilirsiniz. Bu yolculuk sırasında ayağınıza engeller takılacak hatta bazı zamanlar umutsuzluğa kapılıp düşeceksiniz. Kimi zaman matematiği yapamadığınızı düşüneceksiniz, bazen sırf matematik yüzünden hedeflediğiniz bölümü değiştirmeye çalışacaksınız. Bu durumlarda yapmanız gereken tek şey daha hırslı bir şekilde ayağa kalkıp yürümek yani çalışmak olacaktır. Unutmayın ki &#;Hiç kimse başarı merdivenlerini elleri cebinde tırmanmamıştır.&#;
 
Matematik Çalışma Taktikleri

Yukarıda belirttiklerimin yanı sıra matematikle alakalı işinize yarayacak bazı taktikler de vermek istiyorum.

Bir çok soru tipi içinde temel matematik konularını göreceğiniz için aşağıdaki konuları çok iyi öğrenmelisiniz. Bu konular diğer konular yapı taşı konumundadır. Bu konuları bilmezseniz veya eksik öğrenirseniz diğer konuları öğrenirken ve soru çözerken mutlaka takılır, geri dönmek zorunda kalırsınız. Bu yüzden işe bu konuları öğrenmekle ve bol bol soru çözmekle başlayın.

  • Bölme ve Bölünebilme
  • Rasyonel Sayılar
  • Ondalıklı Sayılar
  • Köklü Sayılar
  • Üslü Sayılar
  • Çarpanlara Ayırma

 
Diğer yandan matematik dersi öğrenimi sırasında dikkat etmeniz gerekenler:

  • Matematik dersini asla kalemsiz çalışmayın
  • Öğretmenlerinizi dinlerken düzenli notlar tutun
  • Desten sonra defterinizdeki notları temize çekin veya yazarak tekrar çalışın
  • Konuyu anlamadan sorulara geçmeyin, konuyu anladığınıza inandığınızda önce çözümlü sorulardan, sonra da test sorularından çözün. Çözümlü sorular ve basit soruları atlamamanızı öneririz. Zira bu sorular size pratiklik sağlayacaktır.
  • Soru çözerken problem tarzı sorularda verilenleri ve istenilenleri düzenli olarak bir kenara yazın.
  • Soru çözerken sizi sonuca götürecek ipuçlarını belirleyin
  • Verilenleri işlem sırasına göre uygulayın
  • Sonucu bulun ve sağlamasını yapın.
  • Eksiklerinizi tespit edin ve bir an önce giderme yollarını araştırın.
  • Formüller için bir not kağıdı çıkarın. Formülleri uygulamaya geçmeden önce sebep-sonuç ve verilen ilişkisini kurmalı, kendinize &#;Bulacağım sonuç beni nereye götürecek?&#; sorusunu sorarak bir sonraki adımınızı düşünmelisiniz.
  • Matematik sorularında birden çok çözüm yöntemi olabilir. Metod fark etme ve uygulama aşamasında çözümlü örnekleri çok iyi incelemelisiniz.
  • Konuları unutmamak için düzenli olarak test çözmelisiniz.

Verdiğimiz bu taktikler uzmanlar tarafından yıllarca araştırılmış ve fayda vermiş taktiklerdir. Nacizane önerimiz matematiği bir kabus olarak görmeyi bırakmanız ve bir yerden başlamanız olacaktır.
 
Diğer derslere çalışırken dikkat etmen gereken noktaları Verimli Ders Çalışma Teknikleri adlı yazımızda derledik. İncelemeyi unutma!
 

TYT Matematik Konuları

AYT Matematik Konuları


TYT Konuları
AYT Konuları
Üniversite Taban Puanları

TYT Matematiğe Nasıl Çalışılır?

TYT Matematiğe Nasıl Çalışılırın sonucuna adım adım gidelim.

1- Konuyu çalışın, video izleyebilirsiniz dersi dinleyebilirsiniz veya kendiniz kitaptan okuyarak ilerleyebilirsiniz.
Burada ki önemli nokta önemli formülleri ve kuralları not almaktır,
not almak hem zihninizde kalıcılığını arttırır hemde elinizin altında bir kaynak oluşturur.
Kimi zamanlar kitaplarda ki notları okumak karmaşık gelebilir bunun nedeni o notları sizin almadığınızdır.

2- Yatmadan önce dakika önce notlarınızı gözden geçirin.
Bu bilimsel bir gerçek yatmadan önce yaptığımız son şey akılda daha kalıcı oluyor!

3- Çerez ve çok kolay gelen testleri çözmeye başlayın bu sırada notlarınız yanınızda olsun notlarınıza bakarak ilerleyin.
Yavaş yavaş zor testlere geçmeye başlayın ve en son zorluğa geldiğinizde notlarınıza bakmayı bırakın.

4- Yanlışlarınızı direk olarak anlamaya çalışın hocanıza,
arkadaşlarınıza veya dijital platformlarda ki gruplara gönderin!

5- Diyelim ki hepsini yaptınız konu bitti.
Kesinlikle tamamen bırakmıyoruz daha onlarca konu var diğer konuları çalışırken ilk öğrendiğiniz konuyu unutmanız oldukça olası
bu nedenle günde bir eski konularınızla ilgili testleri çözmeyi kesinlikle ama kesinlikle unutmayın yoksa onca emeğinizi kendi ellerinizle çöpe atmış olursunuz!

yks kitap

TYT Matematik Dersine Nasıl Çalışılır?

matematik nasıl Çalışılır

Çok önemli bir konuya geldik çünkü çoğu öğrencinin yaptığı en büyük hatadan bahsedeceğiz.
Programlı çalışın ama instagramdan gördüğünüz bol takipçili hesaplara uyup saçma sapan programlara uymaya çalışmayın.
O programlar internetten konulara bakıp her haftaya ayrılarak hazırlanmış bomboş şeyler.
Yani herkesin kapasitesi, çalışma şekli farklı olduğu için o programlar herkeste etkili olacak diye bir kural yoktur.
Denersiniz denemezsiniz orası size kalmış fakat programa ayak uyduramazsanız hevesiniz kırılabilir o yüzden nasıl çalışacağınıza kendiniz karar verin.

Temeliniz olsun, olmasın matematikte başarıyı yakalamak istiyorsanız yeterli zaman ayırmalısınız.
Sizden başka kimse bu zamanı belirleyemeyeceği için ne kadar emek ve zaman harcarsanız başarınız da o kadar artacaktır.
Sıkılmadan ve yılmadan matematikle uğraşmak sizi hedefe götürecek en önemli adımdır.
Söz konusu matematikse ezberden uzaklaşarak mantığınızı kullanmalısınız.
Konuyu öncelikle gözden geçirin, formülleri not alarak bol soru çözün ve takıldığınız yerlerde tekrardan aldığınız kısa notlardan faydalanın ve olabildiğince masada durmaya çalışın iki soru çözüp biraz da twitter’a bakayım diye zamanınızı sosyal medyaya harcarsanız bir yılın sonunda üniversite kazanan arkadaşlarınıza like atarsınız

TYT Matematik Konuları

tyt matematik konuları

TYT Matematiğin tüm konuları her yıl sorulmadığı gibi hangi konuların daha çok sorulduğunu kesin olarak bilemeyiz.
Fakat araştırdığımız verilere göre her yıl kesinlikle sorulan iki konu vardır ve bu konuları direk sormasa bile başka soruların içerisine saklayarak kullanmanızı ister ÖSYM.

Bunlardan bir tanesi yılından yılına kadar düzenli olarak çıkan problemler konusudur.

Soru dağılımı olarak en çok soru sorulan konudur diyebiliriz.
yılından bu yana en az 10 soru olacak şekilde TYT sınavlarında sorulmuş olup sınavda soru katsayısını belirleyen önemli bir konudur.

Bir diğer önemli konu kimi öğrencinin basit gördüğü kiminin ise zorlandığı Temel Kavramlar konusudur.
Özellikle son dört yıl içinde her sınavda 4 soru olacak şekilde sorulmaktadır.

Güncel TYT matematik konularını sizin için sıraladık;

-Temel Kavramlar
-Problemler
-Sayılar
-Sayı Basamakları
-Kümeler
-Kartezyen Çarpım
-Bölme ve Bölünebilme
-Fonskiyonlar
-OBEB-OKEK
-Permütasyon
-Rasyonel Sayılar
-Kombinasyon
-Basit Eşitsizlikler
-Binom
-Mutlak Değer
-Olasılık
-Üslü Sayılar
-İstatistik
-Köklü Sayılar
Dereceden Denklemler
-Çarpanlara Ayırma
-Karmaşık Sayılar
-Oran Orantı
-Polinomlar
-Denklem Çözme
-Mantık

Matematik Temelim Yok Nasıl Çalışmalıyım?

matematik taktikleri

"Matematik Temelim Yok!" 10 öğrencinin 5’inden bu cümleyi duyarız.
Oysa temel dört işlemi bilen bir öğrenci biraz çabayla matematiğini ilerletebilir.
5'den 2'i çıkaramayan bir öğrenci olabilirsiniz.
Önemli olan her gün düzenli, planlı bir şekilde çalışmak ve sabretmektir.
Kendinize bir hedef belirlemeli ve çalışmaya başlamalısınız.
Hedefini belirlemeyen bir gemi gibi okyanusta başıboş dolanmak size bir şey katmaz istediğiniz kadar soru çözün önemli olan başlangıç için hedef belirlemek, bir rota oluşturmaktır.

Dil alanından da girseniz, Sözel alanından da girseniz matematikle karşı karşıya kalacaksınız.

YKS sınavından sonra yapılan istatistiklere göre Türkiye’deki öğrencilerin en başarısız olduğu ders oranıyla matematiktir.

Bunun en temel sebebi öğrencilerin temelsiz bir matematik yapısının üzerine limit türev integral gibi zorlayıcı konuları inşa etmeye çalışmasıdır.
Öğrenciler matematik yapamadıkları için kendilerini iyice yetersiz hissedip matematikten uzaklaşıyor fakat matematik hayatın içindedir ve bundan kaçamazsınız.

Matematiği günlük hayatınızda direk kullanmazsınız fakat çok önemli iki sebepten dolayı matematik öğrenmeniz gerekiyor.
Birincisi matematik bilginiz arttıkça üniversitede seçeceğiniz alan sayısı da artar.

Örneğin lisede öğrendiğiniz matematik politika alanının gerektirdiği istatistiksel analizler ve ekonomi konusunda yardımcı olur.

Az da olsa matematik bilmek sizi sadece sözel ya da sadece dil alanında sınırlamaz birçok alanda yardımcınız olur.
İkincisi ise matematik size perspektif kazandırır.

Sadece ezberden ibaret bir ders değildir sizin mantığınızı kullanmanızı da sağlar.
Bakış açınızı genişletir size farklı bir görüş sağlar.

Matematik Özel Ders Alınmalı mı?

tyt matematik taktikleri

Matematik başarısı yetersiz olan çoğu öğrencinin yolu özel dersten geçmiştir.
Hele o ilk özel ders vakti insana soğuk terler döktürür yapabildiğiniz şeyi bile yapamayacak kıvama getirir.
Özel ders alıp bu büyüklüğündeki gerginliği yaşayanlar ne demek istediğimi gayet iyi anladı.
Ama eğer iyi bir hocadan özel ders alıyorsanız ilk derste döktüğünüz soğuk terler yerini rahatlamaya bırakır çünkü özel ders aslında size çok fazla şey katar.
Özellikle kendi çabalarınızla yeterli düzeyde matematik yapamıyorsanız yardım almak iyi bir seçenektir.

Fakat bu konuda dikkatli olunması gerekiyor çünkü birçok özel ders veren kişi bu işi ek gelir için yapıyor.
Bizim aradığımız değerli ve işinin hakkını veren hocaları bulmak kimi zaman zorlayıcı oluyor.
Bu nedenle tavsiyemiz ilk gördüğünüz hocaya sarılmayın işin ehlini arayın, öğretmek bir sanattır neticesinde…


Eğer durumunuz çok kötüyse ve kendi kendinize öğrenmeyi bilmiyorsanız önerebiliriz.

Ancak kendi kendinize öğrenmeyi bilen bir öğrenciyseniz özel ders almanızı çok tavsiye etmeyiz.
Çünkü ciddi derecede kaliteli matematik dersleri veren hocalar oldukça az sayıdadır.
Onlara rastlamak da oldukça zordur.

Bizim tavsiyemiz sabır ederek kendiniz öğrenmeye bakın!

YKS Derslerine Nasıl Çalışılır?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası