lgs onaylatma / LGS tercih onay işlemleri! LGS tercih onayı nasıl yapılır?

Lgs Onaylatma

lgs onaylatma

Acerca de

     Lgs tercih işlemi veli veya öğrenci tarafından funduszeue.info adresinden yapılır. İsteyen tercih işlemlerini kendi okulunda veya herhangi bir ortaokulda da yapabilir. Ancak tercih işlemlerini mutlaka ortaokul müdürlüklerine onaylatması gerekir. Onay işlemleri için kendi okulu olmak zorunda değildir. Kendi okulunuzda olduğu gibi isterseniz en yakın bir ortaokula gidip tercihlerinizi onaylatabilirsiniz.

     Tercih yaparken yerel (mahalli) yerleştirmeyle alan okullardan en az birini tercih vermek zorunludur. Aksi durumda puanlı okul tercihinde bulunulamaz.

Mahalli tercih yapıldıktan sonra puanlı liseler ekranı aktif hale gelecek, bu ekrandan istediğiniz okulu tercihleriniz arasında verebilirsiniz. Ancak burada değinilmesi gereken önemli bir konu var o da özel veya yetenek sınavıyla alan okullardan birine kesin kayıt yaptıran öğrenciler tercih yapamayacaktır. Tercih yapsalar bile tercihleri geçersiz sayılacaktır.

Sınava giren öğrenciler üç grupta tercih yapabilecektir:

  1. Puanla alan okullar,

  2. Yerel yerleştirme,

  3. Pansiyonlu okullar.

Sınava girmeyen öğrenciler ise:

  1. Yerel yerleştirme,

  2. Pansiyonlu okullar.

Yerel Yerleştirmede

Yeşil Alan: Kayıt Alanı = İkamet adresinde bulunan okullar

Mavi Alan: Komşu Kayıt Alanı = İkamet adresine göre komşu kayıt alanındaki okullar

Kırmızı Alan: Diğer = Kayıt alanı ve Komşu kayıt alanı dışında kalan il içi veya il dışındaki diğer okullar

     Tercih işlemlerinde ilk olarak Yerel (Mahalli) yerleştirmeyle tercih verileceğini söylemiştik.  Yerel yerleştirmede 5 tercih hakkı var ancak bunlardan ilk 3’ü kayıt alanından olmak zorundadır. Yerel yerleştirmede okul türleri şunlardır:

  • Anadolu Lisesi

  • Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

  • İmam Hatip Lisesi

     Yerel yerleştirmede bir okul türünden en fazla üç tane seçilebilir. Yerel yerleştirmede 5 tercih hakkımızdan 4’ünü Anadolu  Lisesi seçersek sistem uyarı verecektir. Aynı durum Meslek lisesi ve İmam Hatip Lisesi için de geçerlidir.

Örneğin:

  1. TERCİH: A ANADOLU LİSESİ

  2. TERCİH: B ANADOLU LİSESİ

  3. TERCİH: C ANADOLU LİSESİ

  4. TERCİH: D ANADOLU LİSESİ

  5. TERCİH: E MESLEKİ TEKNİK ANADOLU LİSESİ

Şeklinde bir tercihte sistem sizden en fazla 3 tane Anadolu Lisesi seçmenizi isteyecektir. Veya:

  1. TERCİH: A ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

  2. TERCİH: B ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

  3. TERCİH: C ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

  4. TERCİH: D ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

  5. TERCİH: E ANADOLU LİSESİ

Şeklindeki bir tercih de hatalıdır. Anadolu İmam Hatip Lisesinden en fazla 3 tercih verilmelidir.

     Yerel yerleştirmede 5 tercih hakkı var bir tane de beş tane de verilebilir.

     Yerel yerleştirme tercihi yapıldıktan sonra Merkezi Yerleştirmeyle alan okullara tercih verilebilir. Bu ekranda 10 okul tercihinde bulunulabilir. Burada şu detayı verebiliriz. Yerel yerleştirmede karşınıza çıkacak bazı Mesleki Teknik Anadolu Liseleri bu ekranda da karşınıza çıkabilir. Bu şundan dolayıdır: Örneğin A Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde motor-elektrik-bilgisayar bölümü var. Motor ve Elektrik bölümü Yerel Yerleştirmeyle alınırken Bilgisayar bölümü puanla alıyordur.

     Diğer bir tercih türü Pansiyonlu Okullardır. Pansiyonlu okul tercihi en fazla 5 tanedir. Böylelikle toplamda 20 hakkımız bulunmaktadır.

     Sınava girmeyen öğrenciler puanla alan okullara tercihte bulunamayacaktır.

LGS KAPSAMINDA TERCİH İŞLEMLERİ BAŞLADI

  Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak ortaöğretim kurumları için tercihler başladı. Lise tercihleri, 20 Temmuz saat 'ye kadar yapılabilecek. Yerleştirme sonuçları, 25 Temmuz'da açıklanacak.

LGS KAPSAMINDA TERCİH İŞLEMLERİ BAŞLADI

1- Tercihler nasıl yapılacak?

funduszeue.info internet adresinden veya herhangi bir ortaokul müdürlüklerinden yapılabilecek olup, tercihlerin ortaokul müdürlüklerince onaylatılması gerekmaktedir. 

2-LGS'ye girmeyenler tercih yapabilecek mi? 

LGS puanıyla öğrenciler sınavla öğrenci alan okullar, yerel yerleştirme ve pansiyonlu okullar olmak üzere 3 grupta tercih yapılabiliyor. 

LGS'ye girmeyenler Yerel Yerleştirme ile Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 grupta tercih yapabilecektir.

3-Kaç tercih hakkı var? 

Öğrencilerin il ya da ilçe sınırı olmaksızın 10 tane okul seçme hakkı bulunmaktadır. 

4-Yerel tercihler nasıl yapılacak?

Yerel Yerleştirme ile Öğrenci Alan Okullar ekranından ilk 3 okul eve en yakın olan yerlerden seçilmek zorundadır. Öte yandan en fazla 5 tercih yapılabilecektir.

5-Sonuçlar ne zaman açıklanacak? 

Liselere yerleştirme tercih sonuçları 25 Temmuz'da açıklanacak olup, ardından nakil dönemleri başlayacaktır.

6- Pansiyonlu okul tercihini kimler yapabilir? 

İsteyen öğrenciler pansiyonlu okulları seçebilirler. Burada da en fazla 5 okul seçilebilecektir. Eğer 3 grupta tercih yapılırsa ve tüm tercih hakları kullanılırsa, 20 okul seçilmiş olacaktır.

7- Özel okul kaydı nasıl yapılacak? 

Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.

LGS ile öğrenci alan özel okullara kayıt işlemleri ise 20 Temmuz'a kadar yapılabilecektir,  ancak yabancı özel okullar kayıtlarını 8 Temmuz'da bitireceklerdir.

8- Nakil işlemleri nasıl yapılacak? 

LGS yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından iki kez nakil uygulaması olacaktır. Her dönemde; LGS puanıyla öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için de en fazla 3 okul tercihi yapılabilecektir.

Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz. 

LGS tercih onaylatma nasıl yapılır? MEB tarafından tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Giriş Sınavı üzerinden tercih kılavuzunu yayımladı. Yayımlanan kılavuzda önemli bilgiler verdi. Başvurularının bitmesine yakın kala öğrencileri yakından ilgilendiren bilgiler haber içeriğinde.

Yayınlanma:

 LGS tercih onaylatma nasıl yapılır? MEB tarafından tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

30 Haziran tarihinde MEB, merkezi sınav puanlarının ilanını resmi sitesinden açıkladı. Bakanlık aynı gün kılavuz yayımlayarak tercih takvimini başlattı. LGS tercihleri, 5 Temmuz tarihinde başladı. 16 Temmuz tarihinde sona eriyor. LGS tercih sonuçları, 26 Temmuz tarihinde açıklanıyor. Tercih sonuçlarının açıklanmasından sonra 26 Temmuz tarihinde LGS nakil başvuruları, bu sene “iki kez” yapılacak.

LGS tercih onaylatma nasıl yapılır?

LGS, Liselere Giriş Sınavı, üzerinden yerleştirme/tercih onaylatma, 26 madde üzerinden MEB tarafından açıklandı. İşte o maddeler:

a) 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.

b) Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­funduszeue.info internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.

Hangi durumlarda tercih yapılmazsa “ekran açılmayacak”?

c) Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.

ç) Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır, tercihte bulunmuş olanların ise tercihleri geçersiz sayılacaktır.

d) Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.

e) Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel yerleştirme tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek şartıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 10 (on) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 20 (yirmi) okul tercihinde bulunabilecektir.

f) Sınava katılmayan öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.

g) Yerel yerleştirme tercih ekranında okullar; Yeşil renk, “Kayıt Alanında” öğrenci için ikamet adresinin bulunduğu Kayıt Alanında yer alan okulları belirtir. Mavi renk, “Komşu Kayıt Alanında” öğrenci için ikamet adresine göre Komşu Kayıt Alanında yer alan okulları belirtir. Kırmızı renk, “Diğer” ise öğrenci için ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanında ve Komşu Kayıt Alanında olmayan il içindeki diğer kayıt alanları ile il dışındaki kayıt alanlarında bulunan okulları belirtir.

ğ) Yerleştirmeye esas nakiller, “Tercih ve Yerleştirme Takviminde” belirtilen tarih ve sürelerde 2 (iki) dönemde yapılacaktır. Her dönemde; Merkezî Sınav Puanı ile öğrenci alan okullar için
en fazla 3 (üç), yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3 (üç), pansiyonlu okullar için de en fazla 3 (üç) okul tercihi yapılabilecektir.

h) Merkezî Sınav Puanı ile öğrenci alan okullara, yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara ya da pansiyonlu okullara yerleşen öğrencilerden okul değiştirmek isteyenlerin, yerleştirmeye esas nakil döneminde tekrar yerel yerleştirme ile öğrenci alan okulları tercih etme zorunluluğu bulunmayacaktır.

ı) Bir ortaöğretim kurumunda kaydı olmayan veya yerleşemeyen öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ya da Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

i) Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara tercihte bulunan ve ilk yerleştirmede tercihine, yerleşen öğrencilerin, yerleştirmeye esas nakil tercih dönemlerinde Kayıt Alanından okul ve farklı tür tercih etme zorunluluğu bulunmayacaktır. Ancak, tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk 2 (iki) okulu Kayıt Alanından seçmek şartıyla en fazla 3 (üç) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 2 (iki) okul seçilebilecektir.

j) Öğrenciler, ayrıca istemeleri hâlinde yerleştirmeye esas nakil başvuru dönemlerinde Mesleki Eğitim Merkezleri veya Açık Öğretim Kurumlarını da tercih edebileceklerdir.

k) Yerleştirmeye esas nakil döneminde herhangi bir tercihine yerleşen öğrenci önceki yerleştiği okul hakkından vazgeçmiş sayılır.

Başvurular hangi sitelerde yapılacak?

l) Tercih işlemleri, Bakanlığımız funduszeue.info veya https://e­funduszeue.info internet adreslerinde yayımlanan tercih listesinde yer alan okullara göre öğrenci ve velisi tarafından Temmuz (’ye kadar) tarihleri arasında yapılacaktır.

m) Elektronik ortamda tercih işlemlerini yapamayanlar için okul müdürlükleri, tercih işlemlerini öğrenci velisinin talebi üzerine, velinin doldurup imzalayarak verdiği “Yerleştirme
Tercihleri İçin Ön Çalışma Formu EK-1”e bağlı kalarak veli adına yapacaktır. (16 Temmuz saat ’ye kadar)

n) Açık öğretim ortaokulu öğrencileri ile yurt dışından sınava giren öğrenciler, tercihlerini bu kılavuzun “Genel Açıklamalar” bölümünde yer alan hükümler doğrultusunda yapacaklardır.

o) Yerleştirmeye esas nakil işlemi için; tercih başvuruları Temmuz ve Ağustos tarihlerinde saat ’ye kadar yapılabilecektir. Her nakil döneminde öğrenciler, her gruptan en fazla 3 (üç) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yerleştirme işlemleri için tercih başvurusu yapmayan öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil dönemlerinde tercihte bulunabileceklerdir.

ö) Yerleştirmeye esas nakil tercih başvurularının alınması sürecinde özel ortaöğretim kurumlarına kayıt ve nakil işlemleri yapılabilecektir.

p) Yerleştirmeye esas nakil tercihleri, tercih edilecek okulun boş kontenjanına bakılmaksızın seçilebilecektir. Başvuru işlemleri, herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulu müdürlüğünden yapılabilecektir.

r) Tercihler okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanacaktır. Tercihlerle ilgili varsa her türlü düzeltme elektronik onaylama işleminden önce yapılacaktır. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemi tamamlanmış olacaktır. Öğrenci velisi düzeltme veya iptal işlemi için takvimde belirtilen tercih süreleri içerisinde okul müdürlüğüne başvurarak başvurunun düzeltilmesi veya iptal talebinde bulunabilecektir. Tercih Başvuru Durumu “İptal” olarak görünen öğrenciler yerleştirme işlemlerine dâhil edilmeyecektir.

s) Tercihlerin, tercih ve yerleştirme kılavuzuna uygun olarak elektronik ortamda hatasız ve eksiksiz bir şekilde yapılması gerekmektedir. Tercih listesinden öğrenci velisi, onay işleminden ise okul müdürlüğü ile veli birlikte sorumludur.

ş)“Yerleştirme Tercihleri İçin Ön Çalışma Formu EK-1” veli tarafından doldurulup imzalandıktan sonra tercihler, sisteme okul müdürlüğü tarafından girilerek onaylandıktan sonra iki nüsha çıktısı alınacak, bir nüshası imza karşılığı veliye verilecek ve diğer nüshası okulda saklanacaktır.

t) Tercih ve yerleştirme işlemleriyle ilgili tüm bilgilendirmeler funduszeue.info ile https://e­funduszeue.info adreslerinden yapılacaktır. Velilerin tercih ve yerleştirme işlemleri süresince bu adresleri takip etme yükümlülüğü vardır.

u) Temmuz tarihlerinde Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda oluşturulan tercih danışmanlığı birimleri tarafından talep eden öğrencilere tercih danışmanlığı hizmeti verilecektir.

Tercih yapmayan öğrenciler nereye kayıt olacak?

ü) Tercih yapmayan veya tercihleri doğrultusunda hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler, açık öğretim kurumlarına yönlendirilecektir.

TERCİH KILAVUZ SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HaberinternetmebMilli Eğitim Bakanlığınakil işlemlerinasıl yapılıröğrenciokulsınav

LGS tercih onay işlemleri! LGS tercih onayı nasıl yapılır?

LGS tercih onayı, yerleştirme işlemlerinin başlamasıyla birlikte lise öğrenimini görecek olan öğrencilerin okul seçimini yaptıktan sonra yapması gereken bir işlemdir. Lise tercihlerini gerçekleştren adayların tercih işlemlerinin tamamlanması için seçtiği okul listesini LGS tercih onay işlemleri kapsamında onaylatması gerekir. Peki LGS tercih onaylama nasıl yapılır? İşte LGS tercih onayı nasıl ve nereden yapılır? İşte konu hakkında detaylı bilgi

LGS TERCİH ONAYI NASIL YAPILIR?

Tercihler, öğrenci ve velisi tarafından "funduszeue.info" internet adresinden veya herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulunun müdürlüğünden yapılabilecek. Yapılan tercihler ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak.

LGS TERCİH ONAY İŞLEMLERİ

8'inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.

Tercihler okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanacaktır. Tercihlerle ilgili varsa her türlü düzeltme elektronik onaylama işleminden önce yapılacaktır. LGS tercih Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemi tamamlanmış olacaktır.

Öğrenci velisi düzeltme veya iptal işlemi için takvimde belirtilen tercih süreleri içerisinde okul müdürlüğüne başvurarak başvurunun düzeltilmesi veya iptal talebinde bulunabilecektir. Tercih Başvuru Durumu "İptal" olarak görünen öğrenciler yerleştirme işlemlerine dâhil edilmeyecektir.

Tercihlerin, tercih ve yerleştirme kılavuzuna uygun olarak elektronik ortamda hatasız ve eksiksiz bir şekilde yapılması gerekmektedir. Tercih listesinden öğrenci velisi, onay işleminden ise okul müdürlüğü ile veli birlikte sorumludur.

"Yerleştirme Tercihleri İçin Ön Çalışma Formu EK-1" veli tarafından doldurulup imzalandıktan sonra tercihler, sisteme okul müdürlüğü tarafından girilerek onaylandıktan sonra iki nüsha çıktısı alınacak, bir nüshası imza karşılığı veliye verilecek ve diğer nüshası okulda saklanacaktır.

LGS tercihleri başladı! E-okul LGS tercih robotu

E-okul LGS Adrese dayalı lise kayıt sistemi

E-okul meb gov tr LGS tercih listesi! LGS tercih klavuzu

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası