son kullanma tarihi geçmiş krem kullandım / Son Kullanma Tarihi Geçmiş Krem Kullanılırsa Ne Olur?(Soru) - Güzellik İksiri | Yüz Yogası

Son Kullanma Tarihi Geçmiş Krem Kullandım

son kullanma tarihi geçmiş krem kullandım

Son kullanma tarihi ge&#;miş ila&#;lara dikkat

Haberin Devamı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müberra Koşar, ilaçların içeriğindeki etken maddelerin belli bir süreden sonra değişime uğrayarak etkisinin ve güvenliğinin azaldığını, bu nedenle ilaçların belirtilen son kullanma tarihleri kapsamında kullanılmaları gerektiğini vurguladı.

Son kullanma tarihlerinin ilaç içeriğindeki etken maddelerin özelliğine göre değişebildiğini ifade eden Prof. Dr. Koşar, şu bilgileri verdi:
“İlaçların içeriğindeki etken madde, belli bir süre sonra parçalanır ve değişime uğrar. Bu nedenle, son kullanma tarihi geçmiş ilaçların kullanılmasını kesinlikle önermiyoruz. Süresi geçmiş ilaçların kullanılması hem etki azalmasına yol açarken, hem de istenmeyen reaksiyonlara neden olabilir. Bir diğer önemli konu da ilaçların uygun koşullarda ve önerildiği şekilde saklanmasıdır. Aksi takdirde doğru şekilde saklanmayan ilaçlar üzerinde belirtilen son kullanma tarihlerinden daha da önce etkilerini kaybedebilir.”

“MUTFAKTA İLAÇ SAKLAMAYIN”

İlaçların amacına uygun bir şekilde kullanılabilmesi için saklama koşullarının büyük önem taşıdığını vurgulayan Koşar, insanların genellikle bu koşullara dikkat etmediğini ifade etti.

Haberin Devamı

İlacın son kullanma tarihine kadar maksimum şekilde korunması için serin, karanlık ve nemsiz ortamların tercih edilmesi gerektiğini bildiren Prof. Dr. Koşar, şöyle devam etti:
“Sıcaklık ve nem, ilaçların etken maddesinin daha kısa sürede özelliğini kaybetmesine neden olmaktadır. Mesela sıcak ortamda bekletilen krem veya pomat gibi ilaçların bütünlüğünün bozulduğu gözle görülebilir. Bu durum ilacın bozulduğunun göstergesidir. İnsanımız genellikle saklama koşullarına çok fazla dikkat etmiyor. Genellikle ilaçlar mutfakta saklanıyor. Mutfaklar ise güneş alan, evin diğer bölümlerine göre daha nemli ve daha sıcak olan yerlerdir. Bu nedenle, mutfakta ilaç saklama alışkanlığımızı değiştirmemiz gerekir. Bu nedenle ilaçların üzerlerinde belirtilen koşullarda ve belirtilen sürelerde saklanması uygundur. Aksine durumlar hasta sağlığını tehdit eder.”

Son Kullanma Tarihi Geçmiş Krem Kullanılır mı?

Çoğu cilt bakım ürünü, kullanım süresini uzatmak için çeşitli koruyucular içerir. Ancak, koruyucular bile zamanla işlevlerini kaybetmeye başlar. Tarihi geçen kremleri kullanmanızı önermesek de cildinize sürseniz bile muhtemelen herhangi bir zararı olmayacaktır.

Makaleye Genel Bakış

Kremlerin Tarihi Geçer mi?

İçeriğindeki koruyucular sayesinde nemlendirici kremler diğer kozmetiklere göre daha uzun bir raf ömrüne sahiptir. Ancak, &#;her güzel şeyin bir sonu vardır&#; şeklindeki atasözü kremler için de geçerlidir. Nitekim, zaman içinde koruyucular etkinliğini kaybetmeye başladığında kremdeki aktif bileşenlerin de işe yararlılığı azalır.

Örneğin, nemlendirici krem ve losyonlar nemi yeterince cildinize hapsetmeyebilir. Yaşlanma karşıtı veya akne ile savaşan ürünlerde bulunanlar gibi aktif bileşenler ise daha az etkili olabilir. Zira, bu ürünler genellikle açıldıktan sonraki bir yıl içinde parçalanan retinol, glikolik asit veya C vitamini bileşenleri içerir. Ek olarak, sivilceyle savaşan en yaygın bileşenlerden ikisi, benzoil peroksit ve salisilik asit, 3 ila 6 ay içinde etkinliğini kaybetme eğilimindedir.

Tarihi Geçmiş Krem Kullandım, Ne Yapmalıyım?

Kısa cevap, hiçbir şey! Son kullanma tarihi geçen kremlerin en büyük handikapı gerektiği gibi çalışmayabilecek olmasıdır. Tarihi geçmiş güneş kremlerini ve diğer kozmetik amaçlı kremleri cildinize sürerseniz muhtemelen herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmayacaksınız. Bu nedenle endişe etmenize gerek yoktur.

Diğer yandan, kavanozda bulunan kremlerin her kullanımda mikroplara daha çok maruz kaldığını bilmek önemlidir. Kavanoz kaplı kremleri kullanırken temiz bir çubukla almak, çubuk yoksa parmakları kavanoza daldırmadan önce elleri yıkamak iyi bir fikirdir.

Kremin Tarihinin Geçtiğini Nasıl Anlarız?

Nemlendirici el, ayak, dudak kremlerinin ve vücut losyonların son kullanma tarihi genellikle, kapak açıldıktan sonra ne kadar süre daha iyi kalabileceğiyle ilgilidir. Bu nedenle, çoğu krem markası tüp, şişe, kavanoz veya etiket üzerine ”açıldıktan sonraki önerilen kullanım süresi”ni belirten bir ibare eklerler. Bazıları ise üretim ve son kullanma tarihini net olarak yazmayı tercih ederler.

Nemlendirici krem, losyon, sabun, oje, şampuan ve diğer kozmetik ürünlerin son kullanma tarihi genellikle ürünün ilk açılma tarihine göre değişir ve önerilen kullanım tarihi İngilizce’de ”Ay” anlamına gelen ”Month” kelimesinin ilk harfi olan M ile gösterilir. Örneğin, kremin üzerinde ”12 M” ibaresi varsa (yukarıdaki görseldeki gibi), satın alma tarihinden bağımsız olarak, ilk kullanım için şişe kapağını açtığınız tarihten sonra 1 yıl (12 ay) daha bozulmadan kalabileceği anlamına gelir.

Öte yandan, kreminiz doktor tarafından reçetelenmiş tıbbi amaca hizmet eden bir ürünse muhtemelen tüp üzerinde yazılı net bir son kullanım tarihiyle karşılaşacaksınız. Herhangi bir cilt veya göz rahatsızlığının tedavisi için satın alınan kremler önerilen tarihten sonra kullanılmamalıdır.

Kremin Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

Bozulmuş kremler bazı değişikliklerle kendini ele verir ancak her zaman değil! Kremi açtığınızda rahatsız edici kötü bir kokusu varsa, dokusu-kıvamı değişmişse veya üzerinde yağımsı bir tabaka birikmişse kötüye gittiğini söyleyebiliriz. Bununla birlikte, bazı kremler bozulsa bile herhangi bir görsel belirti oluşturmazlar. Bu nedenle, kremlerin üzerinde belirtilen önerilen tüketim tarihlerini rehber almak en iyisidir.

Vücut nemlendiricisi söz konusu olduğunda, her ne kadar kullanılması zararlı olmasa da iki yıldan uzun süredir açık olan bitmemiş kapları atmanızı öneririz.

Kreminizin maksimum süre boyunca iyi kalabilmesini sağlamak için her kullanım sonrasında kapağını kapatın, yüksek ısıdan ve direkt güneş ışığından koruyun. Kreminizin veya losyonunuzun bozulmuş olduğunu düşünüyorsanız, kullanımı sonrasında her ne kadar ciddi bir olumsuz sonuçla karşılaşmayacak olsanız da en iyi seçenek olarak yenisiyle değiştirin.

Kremin Son Kullanma Tarihi Olur mu?Tarihi Geçen NemlendiriciTarihi Geçmiş Krem Sürmek

Son kullanma tarihi, bir ürün satın alırken her zaman kontrol ettiğimiz bir şeydir. Çünkü vücudumuzu etkileyebilecek şeyler yüzünden tarihi geçmiş gıdaları tüketmek istemiyoruz. Eh, belki de bu takip genel olarak krem ​​ve kozmetik kullanımı için aynı değildir. Fakat, Son kullanma tarihi geçmiş kremlerin kullanımının zararlı olabileceğini biliyor muydunuz?

Bir son kullanma tarihi fark etmesek de, onlar var. Dolayısıyla bu ürünlerin uzun süre saklanmasının bir faydası yoktur. Bir kullanım süreleri olduğundan ve ömürlerini uzatmamak her zaman daha iyidir, çünkü hesaba katmanız gereken bir dizi sonuç olabilir. Onlarla tanışmak ister misin?

Indeks

Cilt kremlerinin son kullanma tarihi

Kozmetik ürünlerin son kullanma tarihinin gıda ile aynı olmadığı doğrudur. Birincisinde, ikincisinde olduğu gibi görünür bir şekilde görünmez. Ancak bu, eşit olarak sahip oldukları anlamına gelmez. Bu nedenle, yakından bakarsak, küçük bir sembol bulacağız ve hemen yanında: 3M, 6M, 12M, 18M veya 36M. Hepsi kozmetiklerimizin sürdüğü ayları gösterir. Tabii ki, gördüğümüz gibi, kullanım ömürlerini uzatmak için gerekli her şeye sahip oldukları için bu son kullanma tarihi oldukça uzundur. Bu nedenle, tüm avantajlarından yararlanmak için bu sürelerde kullanılması tavsiye edilir.

Süresi dolmuş kremler kullanırsam ne olur?

Kremin artık işe yaramadığını nasıl anlarız?

Her zaman son kullanma tarihini kontrol etmenin yanı sıra, daha önce de belirttiğimiz gibi, kremlerin işe yarayıp yaramadığını bilmenin her zaman başka yolları vardır. Bir yandan sadece onları görerek iyi durumda olup olmadıklarını anlarız. Çünkü zaten süreleri dolduğunda genellikle renklerinde bir değişiklik olurAyrıca, söz konusu değişiklik daha koyu bir gölgeye doğru olacaktır. Ama sadece bu değil, kokusu da değişecek ve dokusu bile artık o kadar yumuşak olmayacak. Bu yüzden cilde uygulamadan önce her zaman iyi kontrol etmeliyiz. Artık son kullanma tarihi geçmiş kremlerin kullanımı hakkında her şeyi biliyorsunuz!


Tarihi ge&#;en kozmetikler zehir sa&#;ıyor!

Ayakkabı, kıyafet, saç gibi o gecenin olmazsa olmazlarından biri olan profesyonel makyaj ile bambaşka biri olmak ve mükemmel görünmek mümkün. Kendinizi profesyonel ellere bırakırken makyaj malzemelerinin saklanma koşullarını, son kullanma tarihlerini ve hangi koşullarda kullanıldığını hiç merak ettiniz mi? Central Hospital’dan Dermatoloji Uzmanı Dr. Hicran Ercan kozmetik ürünlerin kişisel olması gerektiğini söylüyor ve uyarıyor: “Son kullanma tarihi geçmiş makyaj malzemeleri cilde ciddi zararlar verebilir.

Bireysel kullanılmayan kozmetik ürünler bakteri yayıyor

Özel günlerin vazgeçilmezi olan profesyonel makyaj ürünlerinin kullanımında çok dikkatli olunması gerektiği gerçeği göz ardı edilmemelidir. Kozmetik ürünler gibi kişisel bakım ürünleri bireysel kullanılmalıdır. Kozmetik ürünler kullanılmaya başlandığı günden itibaren, bakteri toplar ve ömrü kısalır. Yapılacak en iyi şey ürünü özenli bir şekilde saklamaktır. Kuru ve serin bir ortamda saklamak kozmetik ürünlerin kısa sürede bozulmasını engeller.

Ancak araştırmalara göre satın alınan makyaj ürünleri az miktarda da olsa bakteriye sahiptir. Kozmetik ürünlerin paketi açıldığı andan itibaren havadan gelen bakteriler hızla içine girer. Özellikle bu ürünlerin kirli ellerle kullanılması sonucu karışan bakteriler kozmetik ürünlerin ömrünü kısaltır. Bu ürünler kullanılmadan önce eller mutlaka sabunla iyice yıkanmalıdır. Ürünün uygulanacağı bölge temizlenmeli ve kozmetik malzeme için kullanılan fırça, sünger, aplikatör gibi araçların temizliğinden emin olunmalıdır. Pamuk gibi malzemeler mutlaka tek kullanımlık olmalı. Ciltte yara, enfeksiyon vb durumlar varsa kozmetik ürünlerinin kullanılması enfeksiyon riskini arttırır . Makyaj uygulaması ile bölgedeki enfeksiyonlar, mikroplar vücudun diğer alanlarına da yayılabilir.

Son kullanma tarihi geçen ürünler, ciltte kızarıklıklara ve enfeksiyona yol açar

Tüketilen her ürün, mutlaka bir son kullanma tarihine sahiptir, hiç bir ürün ömürlük değildir. Bazı kozmetik ürünlerde ise son kullanma tarihi belirtilmemiştir. Bu nedenle halk arasında kozmetik ürünlerinin de ömrünün olabileceği bilinmiyor. Kozmetik ürünler iyi bir şekilde muhafaza edilmezse belirtilen tarihten çok daha önce bozulabilir. Son kullanma tarihleri yazmayan kozmetik ürünlerin, dokusunda ya da kokusunda herhangi bir değişiklik gözlemleniyorsa, bu ürünler mutlaka çöpe atılmalıdır. Bazı ürünler ise, daha sıvı ya da daha koyu bir yapıya dönüşür. Üzerinde lekeler, değişiklikler, gözenekler oluştuysa, ciddi derecede rengi değiştiyse, normalinden farklı bir kokuya sahip olduysa kesinlikle kullanılmaması gerekir.

Güzelleşmek uğruna her gün birçok makyaj malzemesi kullanan kadınların en temel makyaj malzemeleri olan fondöten, maskara, dudak parlatıcısı ve sıvı makyaj malzemeleridir. Bu malzemelerin kullanım süreleri genellikle, açıldıkları tarihten itibaren 6 ile 12 ay arasıdır. Tarihi geçmiş yada uygun koşullarda saklanmayan ürünleri kullanan kişilerin ciltleri enfeksiyon kapabilir, kızarıklıklar ya da diğer cilt bağlantılı rahatsızlıklar görülebilir. Bu ürünlerin kullanımı ayrıca rahatsızlık verici kırmızı lekelere de neden olabilir.

Sadece kadınların değil, erkeklerin de vazgeçilmezi olan parfümler alındığı günkü kokusuyla kullanılmak isteniyorsa kutusu açıldıktan sonra en geç 2 yıl içinde tüketilmelidir. Raf arkalarında uzun yıllar kalmış, yıllar geçtiği halde bitmemiş parfümler bir gün kullanılırken artık eskisi gibi kokmadığı fark edilebilir. Bu belirti parfümün bozuk olduğunun en önemli göstergesidir. Güneş ışığı ve hava parfümün en büyük düşmanlarıdır. Bu nedenle parfümler kutusunda ve güneş ışığı olmayan yerlerde muhafaza edilmelidir.

Güneş, kum, deniz üçlüsü için gün sayılır ve her yaz tatile gidilir. Bir önceki tatilden kalma güneş kremleri de valizlerde yerine alır. Birçok güneş kreminin üzerinde son kullanma tarihi yazmayabilir ama bu durum güneş kremlerinin sonsuza kadar kullanılacağı anlamına gelmez. Koruyucu kremler en fazla bir yıl içinde tüketilmelidir. Yani güneş kremleri her yaz yenilenmelidir.

4 yıl önce Avrupa Birliği kriterlerinin önerisine göre kozmetik ürünlerine de son kullanma tarihi basılması zorunluluğu getirildi. Kozmetik ürünlerinin dışında ağzı açık kavanoz sembolü yer almaktadır. Bu sembol ürün açıldıktan sonraki dönemi temsil ederken, sembolde bulunan sayı ise ürünün açıldıktan sonra kaç ay kullanılabileceğini gösterir. Mesela, sembol içindeki 6M ifadesi varsa bu ürün açıldıktan sonra 6 ay içinde tüketilmeli anlamını taşır. Kozmetik ürünlerin son kullanma tarihleri ise genellikle şöyledir:

Mascara: ay, Allık: ay, Ruj : 18 ay, Güneş Kremi: 12 ay, Fondöten: 6 ay,

Far: 12 ay, Eyeliner: ay, Göz Kalemi: 24 ay, Şampuan: 24 ay, Duş Jeli: 24 ay

Cilt bakım ürünleri de bozulur

Her kadın güzel olmak için birbirinden farklı ve değişik işlevlerde birçok cilt bakım ürünü edinir. Biri bitmeden başka bir ürün alan kadınlar, eski ürünleri bir gün kullanacağı gerekçesiyle saklar. Cilt bakımı ürünlerinin bozuk olduğunu anlamak diğer kozmetik ürünlerine göre daha kolaydır. Çünkü kremlerin renklerinde ve dokularında bir takım değişiklik meydana gelir. Kremlerin içeriğindeki koruyucu maddeler birbirinden farklıdır. Buna bağlı olarak bu ürünlerin son kullanma süreleri de farklılık gösterir. Bu nedenle cilt bakım ürünlerinde ortalama kullanım süresi vermek yanlıştır. Bazı cilt bakım ürünleri birkaç ay saklanabilirken, bazıları ise 6 aydan 12 aya kadar kullanılabilir. Cilt bakım ürünlerini alırken cildin yapısına ve ihtiyacına uygun olanlar seçilmeli. Kap şeklindeki ürünler her kullanımda elle temas edeceğinden içerdiği bakteri oranı tüp formatındakilere kıyasla daha yüksektir, bu yüzden de tüp şeklinde kremler tercih edilmeli.

Paraben içeren ürünler kansere yol açıyor

Kozmetik ürünlerin ömrünü uzatmak ve içinde bakteri üremesini engellemek için paraben vb kimyasallar kullanılır. Ancak günümüzde meme kanseri olan kadınlar üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda alınan tümör örnekleri içinde bol miktarda paraben maddesi olduğu ortaya çıkmıştır. Vücutta hormanal etkileri artıran kimyasal maddelerin kullanılması özellikle östrojen hormonuyla artan meme kanserinin yaygınlaşmasına sebep olur. Meme dokusundaki yoğun yağ oranı vücuttaki toksik maddelerin burada yoğunlaşmasına ve meme kanserinin en yaygın kanser çeşidi olmasına neden olur. Raf ömrünü uzatıcı olarak kullanılan maddeler ciltte egzama tipi tahriş ve alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Son günlerde yasa gereği müşteriyi bilgilendirmek için kozmetik ürünlerde kullanılan hammaddelerin, etiket üzerine yazılması zorunludur. Tüketiciler için önemli olan bu bilgi sayesinde, tüketiciler tanımadığı içeriği sahip olan ürünleri almamaya karar verebilir. Kozmetik ürünlerde kullanılan parabenler methylparaben, ethylparaben, buthylparaben ya da benzylparaben gibi isim aldıkları için tüketici tarafından kolaylıkla tanınabilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası