polonya vizesi gerekli belgeler / 18 Yaş Altı için Polonya Vizesi ve Gerekli Belgeler

Polonya Vizesi Gerekli Belgeler

polonya vizesi gerekli belgeler

Başvurunuzu iki şekilde yapabilirsiniz:

1. Başvurunuzu, ikamet ettiğiniz şehrin dahil olduğu yetki bölgesine istinaden, aşağıdaki listede yer alan Vize Başvuru Merkezlerinden birine yapabilirsiniz:

Vize Başvuru Merkezleri:

Ankara'daki vize merkezi:

Adres: İşçi Blokları Mh. ul Muhsin Yazıcıoğlu Nr Balgat Çankaya/Ankara – Regnum Sky Tower

 

İstanbul'daki vize merkezi (Avrupa yakası):

Adres: Hacıahmet Mh. Kurtuluş Deresi Cd. No: 29/A (Elysium Soul) Beyoğlu, İstanbul

 

İstanbul'daki vize merkezi (Asya yakası):

Altunizade Mah., Mahir İz Cad. Ofton Plaza B Blok No/2, Üsküdar, İstanbul

 

Antalya'daki vize merkezi:

Adres: Yeşilbahçe Mah sokak Ülker Apt No/B, Antalya

 

 Gaziantep'teki vize merkezi:

Adres: İncilipınar mah. 7 nolu sok. Kaplama iş merkezi altı, Gaziantep

 

 İzmir'deki vize merkezi:

Adres: Akdeniz Mah. Akdeniz Cad. Reyent İş Hanı No:1/C, İzmir

 

Trabzon'daki vize merkezi:

Pazar Kapı Mahallesi Sahil Caddesi N Trabzon Sanayi ve Ticaret Odası Kat 6 Ortahisar, Trabzon

 

Vize konusundaki sorularınız, bu e-mail adresine iletilebilir: [email protected]

 

Vize ile ilgili bilgilere, VFS GLOBAL'in aşagıdaki internet sayfalarından ulaşabilirsiniz:

Lehçe: funduszeue.info

Türkçe: funduszeue.info

İngilizce: funduszeue.info

 

1. e-konsulat sistemi üzerinden online olarak oldurulmuş ve çıktısı alınarak imzalanmış vize başvuru formu.

2. 3,5 x 4,5 cm ebadında renkli vesikalık fotoğraf. Fotoğraf için aranan özellikler:

a. Arka fonu beyaz, keskinlik ayarı iyi yapılmış ve yüksek kaliteli kâğıda basılmış olması,

b. Son 6 ay içerisinde çekilmiş olması,

c. Cepheden çekilmiş, başın en üst noktasından omuz üstüne kadar gözleri ve yüzü net gösterecek şekilde yüzün fotoğrafın % 80’nini kaplaması. Fotoğraf çektirirken başörtüsü takılmamalıdır.

3. On yıldan eski olmayan, talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli olan ve vizeler için en az iki boş sayfası olan pasaport. Sahip olunan geçerli diğer bir pasaport varsa vize başvurusuna eklenmelidir.

4. Kişisel verilerin ve fotoğrafın bulunduğu pasaport sayfasının fotokopisi.

5. Polonya Cumhuriyeti topraklarında geçerli, planlanan kalış dahilindeki her günü kapsayan en az Euro teminatlı sağlık sigortası. 12 Aralık tarihli yabancılar kanununda geçen şartları taşıyan- sigortalar hakkındaki bilgilendirme metni Polonya Dışişleri Bakanlığı’nın internet sayfasında yer almaktadır

6. İkametgâhınızın bulunduğu bölgenin, başvuru yapılan konsolosluğun yetki alanında olduğunu gösteren kimlik belgesinin fotokopisi.

7. Konsolosluğun belirlediği formatta finansal durumu gösterir belgeler:

-Bankadan alınan son 3 – 6 aya ait güncel hesap özeti,

-Seyahat çekleri,

-Geçerli kredi kartı- kullanılabilir bakiye bilgilerini içeren ekstreleri ile birlikte,

-İşyerinden alınmış başvuru sahibinin görevini ve son 6 aylık maaş miktarının belirtildiği yazı,

-Valilik tarafından düzenlenmiş davetiyenin aslı veya fotokopisi.

8. Konaklama durumuna ait belge (örneğin resmi davetiye veya otel rezervasyonu).

9. Polonya Cumhuriyeti topraklarında planlanan kalış amacını teyit eder belgeler

Ayrıca, reşit olmayanlar için vize başvurularında aşağıdaki evraklar ibraz edilmelidir: Ebeveynin / ebeveynlerin vize başvurusu yapabileceğine ilişkin yazılı noter onaylı muvafakatname. Sadece tek veli varsa, bu durumu belgelemek için doğum belgesi, velayeti gösteren mahkeme kararı ve diğer ebeveynin ölüm belgesini ibraz etmek suretiyle belgelendirmelidir. Doğum belgesi (aslı ve fotokopisi), ortak seyahat edilmesi durumunda ebeveynlerin pasaport ve geçerli vizelerinin kopyası.

 

EK BELGELER LİSTESİ:

Ek belgeler listesi –  9 & 16 eğitim ve Erasmus program amaçlı

 

Devlet üniversitelerinde eğitim ücretlerine ilişkin mevzuat 20 Temmuz tarihli Yükseköğretim ve Bilim Kanunu ile düzenlenmekte olup, devlet üniversiteleri dışındaki üniversitelerde bu konu üniversitelerin kendi iç düzenlemeleriyle belirlenmektedir.

Eğitime kabul edilen öğrenciler ile üniversiteler arasında öğrencinin kabul sürecine, eğitimin seyrine, eğitim ücretlerine ve ücret iadesine ilişkin özel koşullar, kurallar ve hükümler içeren bir sözleşme imzalanır. Eğitim adayları, bu belgeleri, özellikle de ödenen eğitim ücretlerinin iadesine ilişkin kuralları içeren hükümleri dikkatlice incelemelidir.

Geri ödeme ile ilgili meseleler doğrudan öğrenciler ile üniversiteler arasında çözülmektedir. Polonya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Polonya Cumhuriyeti Büyükelçilikleri ve Polonya Cumhuriyeti Konsoloslukları öğrenci ile üniversite arasındaki meselelerde arabuluculuk yapmamaktadır ve de öğrenci vizesi reddedilen bir yabancının eğitim ücretini geri almasına imkan veren hukuki tedbirleri bulunmamaktadır.

Üniversite, öğrenci ile akdedilen sözleşme hükümlerine uymadığı takdirde, özellikle de sözleşmenin öngördüğü durumlarda ücret iadesi yapmıyorsa, öğrenci ücretlerinin iadesine ilişkin talepler ancak yasal yollarla takip edilebilir.

Ek belgeler listesi –  11 kursa katılım amaçlı

Ek belgeler listesi –  13 bilimsel araştırma amaçlı

Ek belgeler listesi –  13A staj amaçlı

Ek belgeler listesi –  13B gönüllü hizmet amaçlı

 

Ayrıca, reşit olmayanlar için vize başvurularında aşağıdaki evraklar ibraz edilmelidir:

• Ebeveynin / ebeveynlerin vize başvurusu yapabileceğine ilişkin yazılı noter onaylı muvafakat. Sadece tek veli varsa, bu durumu belgelemek için doğum belgesi, velayeti gösteren mahkeme kararı ve diğer ebeveynin ölüm belgesini ibraz etmek suretiyle belgelendirmelidir.

• Ebeveynlerin pasaportları – aslı ve kopyası.

• Doğum belgesi – aslı ve kopyası.

 

Çocuğun ebeveynlerinden veya yasal vasilerinden birinin pasaportuna kaydedilmesi durumunda ayrı bir vize başvurusunda bulunun. Bu vize ebeveynin veya yasal vasinin pasaportuna yapıştırılacaktır.

 

Unutmayın:

• Vize başvurunuzu ikamet ettiğiniz bölgeden sorumlu dış temsilciliğinin konsolosluk bölümüne yapmanız gerekmektedir.

• Başvurunuzun karara bağlanması için yukarıda verilen evraklar yeterlidir, ancak konsolos gerekli gördüğü takdirde ek bilgi ve belge talep edilebilir.

• Konsolosun vize başvuru sahibini konsolosluk ofisine görüşmeye çağırma yetkisi vardır, ancak bunu yapmak zorunda değildir.

• D tipi vizeler, diğer Schengen ülkelerinde günlük bir süre boyunca en fazla 90 gün kalmanıza imkân verir. Bu, son gün içerisinde Schengen ülkelerinde 90 günden fazla kalmamış olmanız halinde yasal olarak bu ülkelerde bulunabileceğiniz anlamına gelmektedir.

• D tipi vize en fazla 1 yıl geçerli olacak şekilde verilmektedir.

• Aldığınız D tipi vize, Polonya topraklarına giriş garantisi vermez- nihai karar her zaman sınır görevlileri tarafından verilir

Polonya Erasmus Vize işlemleri nelerdir? Polonya Erasmus programına dâhil olan ülkelerden biri olduğu için Polonya Erasmus vizesi alınabilmektedir. Türkiye’den öğrenci kabul eden ülke bu programa katılacak öğrencilerden vize almalarını mecburi tutuyor. Eğitim ve staj amaçlı olarak gidilebilen Polonya’da öğrenciler farklı bir kültür tanıma olanağı buluyor. Ancak bu programlara katılabilmenin ön koşullarını da yerine getirmeleri mecburi durumlar arasındadır.

Öğrenciler Polonya Erasmus programlarına katılma hakkı kazandıklarında, planlanan seyahat tarihinden 3 ay öncesinde vize işlemlerini gerçekleştirebilirler. Vizenin en erken tarihte alınması öğrencilerin seyahatlerini erteleme riskini ortadan kaldırıyor. Polonya Erasmus vize işlemleri sırasında birtakım belgeler istiyor. Bu belgelerin her birinin seyahat amacına uygun olmasına ve güncel olmasına bilhassa dikkat edilmesi gerekiyor.

Polonya Erasmus Vize

Polonya’ya yapılacak Erasmus stajı ya da Erasmus eğitimi için Polonya Erasmus vizesi almalıdır. Polonya Erasmus vizesi D-Tipi vize kategorisine girmektedir. Vize başvuruları Polonya vize başvuru merkezine yapılmalıdır. Başvuru için öncelikle vize başvuru formu doldurulmalıdır. Ardından ise e-konsulat üzerinden randevu alınmalıdır.

Randevu tarihine kadar Polonya erasmus vizesi için istenen belgelerin hazırlanması gerekmektedir. Randevu tarihinde vize başvurusu yapılacak olan Polonya temsilciliğinde bulunulmalıdır. Polonya Vize Randevusu tarihinde vize başvurusu için gerekli belgeler temsilcilikteki yetkililere teslim edilmelidir.

  • Polonya Erasmus vizesi için gerekli belgeler şu şekildedir;
  • Polonya vize talep dilekçesi
  • Pasaport
  • Biyometrik fotoğraf
  • Kişi mezun ise diploma
  • Öğrenci ise öğrenci belgesi ya da transkript
  • Banka hesap dökümü
  • Otel ve uçak rezervasyon bilgileri
  • Eğitim programı sertifikası
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • 18 yaşından küçükler için muvakatname (ebeveynler tarafından imzalanmalı)
  • Polonya’de bulunan üniversiteden alınmış davetiye
  • Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
  • Seyahat sağlık sigortası

Polonya vize başvuruları ortalama olarak gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Polonya vize başvuru sonucu başvuru sahibine posta ile bildirilir.

Polonya Erasmus Vizesi Nedir?

Polonya'da erasmus stajı yapmak için Polonya'da Erasmus vizesine ihtiyacınız var. Erasmus Polonya vize D vize kategoriye ait olup, vize başvurusunun Polonya Vize Başvuru Merkezi’ne yapılması gerekmektedir. Başvurmak için vize başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir. Ardından randevu alınması gerekmektedir. Erasmus Polonya vizesi için gerekli evraklar randevu gününde hazır olmalıdır. Randevu gününüzde vize başvurunuzun yapılacağı Polonya ülkesi temsilciliğinde bulunmanız gerekmektedir. Erasmus vize başvurusu için gerekli belgeler, Polonya vize randevusu gününde temsili makama teslim edilmelidir. Polonya bir Erasmus programı ülkesi olduğundan, Polonya için Erasmus vizesi mevcuttur. Türk öğrencileri kabul eden ülkeler, öğrencilerin bu programa katılabilmeleri için vize almasına şart koşmaktadır. Polonya'da eğitiminize ve stajınıza devam edebilirsiniz ve öğrenciler başka bir kültürü keşfetme fırsatına sahip olurlar. Programlara katılım için temel şartların sağlanması zorunlu şartların bir parçasıdır. Erasmus programına hak kazandıktan sonra erasmus vizesi almak daha kolay olur.

Polonya Erasmus Vizesi İşlemleri

Polonya Erasmus vizesi başvurusu için kişiler pasaport ve başvuru formu dışında seyahat sağlık sigortasında yaptırmak zorundadırlar. Seyahat sağlık sigortasının Euro teminatlı olması ve gerekli kriterlere uygun bir şekilde hazırlanması gereklidir. Tüm evraklarınızı eksiksiz bir şekilde hazırlanmış ise tek yapmanız gereken evraklarınızı konsolosluğa teslim etmektir. Evrak teslimi sonrasında ise konsoloslukta herhangi bir sorun çıkmamışsa 7 ile 10 gün arasında vizenizi alabilme şansınız bulunmaktadır. Bu süreçte vize ücretlerini de eksiksiz bir şekilde yatırmanız gerekiyor.

Polonya Erasmus Vizesi Nasıl Alınır?

Polonya, Türkiye’de öğrenciler tarafında Erasmus öğrenci değişimi programı kapsamında eğitim ve staj için en fazla tercih edilen ülke arasında gelmektedir. Bu durum istinaden her yıl artış gösteren talepler nedeni ile vize başvuru sayısı sürekli artmaktadır. Pasaportlar teslim edilmesinde gecikmeler yaşanmaktadır. Erasmus vize başvuru sahipleri, sonuçlanma süresi kısaltmak amacıyla aşağıda konulara dikkat çekerek hatırlatmada bulunmak isteriz.

 Vize başvuru işlemi planlanan seyahat tarihi 90 gün yani 3 ay öncesinden yapılabilir.

 Polonya’da okuldan alınmış kabul mektubu aslının beklenilmesi gerek yoktur, okunaklı şekilde, taranmış veya e-posta aracılığı ile gönderilmiş belgenin çıktısı yeterli kabul edilmektedir.

 90 günden yani 3 aydan uzun süre ile Polonya’da kalmayı planlamış Erasmus öğrencileri D tip ulusal vize başvurusu formu doldurmaları gereklidir. Polonya’ya gidecek olan öğrenciler vize için en erken dönemde başvuru yapması yukarıda bahsedilmiş nedenlerden dolayı bir hayli önem arz etmektedir.

Polonya Erasmus Vizesi Nereden Alınır?

Polonya ülkesinde erasmus programı ile eğitim almaya hak kazanan öğrenciler Polonya ülkesinden gelen davetiye mektubu ile Polonya konsolosluklarında erasmus vize başvurusunda bulunabilir. Erasmus vize başvurusunda hazırlanması talep edilen evrakların içinde davetiye mektubu en önemli belge olarak kabul görülür. Pasaportu bulunmayan kişiler öncelikle yeni bir pasaport başvurusunda bulunmalıdır.Öğrenciler Polonya'daki Erasmus Programına katılma hakkı elde ettikten sonra, vize işlemlerini beklenen seyahat tarihinden üç ay öncesine kadar tamamlayabilirler. Seyahat öncesinden vize almak, öğrencinin seyahat gecikmesi riskini ortadan kaldırır. Polonya, erasmus vizesi sürecinde bazı evraklar istemektedir. Belgelerin her birinin seyahate uygun, güncel olmasına özen gösterilmelidir. Polonya ülkesinde eğitim göreceğiniz okulda sosyal düzene uyum sağlamanız oldukça önemlidir. Kişi adına sosyal düzeni sıkıntıya düşüren her hangi bir suç duyurusu olmamalıdır. Polonya ülkesinde erasmus programı deneyimi ile hayatınıza güzel tecrübeler katılacağınızdan emin olabilirsiniz.

Polonya Erasmus Vizesi Almak İçin Neler Yapılır?

Polonya’da eğitim almak amacı ile Erasmus öğrenci vizesi başvurusunda bulunacak olan kişiler Polonya Konsolosluğu’nun belirlediği koşullar doğrultusunda başvuruda bulunabilir. Bu yazıda ‘’Polonya Erasmus vizesi nasıl alınır’’ sorusu cevaplanmıştır. Polonya Erasmus vize başvurusu Polonya konsolosluğunun yetkilendirdiği kurumlar üzerinden yapılmalıdır.

Polonya Erasmus vize randevusu alacak olan kişiler yetkilendirilmiş VFS Global üzerinden randevu alınmalıdır. Başvuru randevu tarihinde vize başvurusu yapacağı yere giderken Polonya Konsolosluğu’nun belirlediği evrakları hazırlamalıdır. Ayrıca öğrenciye sponsor olacak kişilerin mesleki durumuna uygun evrakların da hazırlanması gerekmektedir.

Polonya Erasmus vizesi alacak kişilerin randevu tarihinde parmak izi beyan etmesi gerekmektedir. Başvuru sahibinin başvuruyu bizzat yapması gerekmektedir. Polonya vize başvuruları çok dikkatli bir şekilde incelenmektedir. Polonya vize başvurusunda bulunacak olan kişilerin bundan dolayı gerekli belgeleri eksiksiz şekilde hazırlaması gerekmektedir.

Polonya vize başvurularını inceleme yetkisi Polonya Ankara Büyükelçiliği ve Polonya İstanbul Konsolosluğu’na aittir. Polonya vize başvurularının sonuçlanması ortalama olarak 10 gün sürmektedir. Bundan dolayı seyahat planlarınızın aksamaması için başvurularınızı seyahat planınızdan ortalama olarak 20 gün önce yapmanız gerekmektedir.

Polonya Erasmus Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar?

Erasmus eğitimi için Polonya’ya seyahat edecek olan kişilerin başvurması gereken Polonya vizesi, Polonya Erasmus vizesidir. Polonya’da Erasmus eğitimi almak isteyen kişilerin vize muafiyeti bulunmamaktadır. Bundan dolayı Polonya Erasmus vizesi alacak olan kişiler vize başvurusu yapmalı ve başvurusunun olumlu sonuçlanması gerekmektedir. Polonya Erasmus vizesi alacak olan kişiler vizenin ne kadar sürede çıkacağını merak etmektedir. Bu yazıda ‘’Polonya erasmus vizesi kaç günde çıkar’’ sorusu cevaplanmıştır.

Polonya Erasmus vizesi başvurusu her başvuru durumuna göre farklı farklı değerlendirilir. Bundan dolayı vizenin değerlendirilme süresi için belirli bir işlem süresi bulunmamaktadır. Ayrıca Polonya Erasmus vizesi başvurularını inceleyen Polonya Ankara Büyükelçiliği ve Polonya İstanbul Başkonsolosluğu için bir süre sınırlaması getirilmemiştir.

Polonya Erasmus vizesi başvuruları her ne kadar duruma göre farklılık gösterse de ortalama olarak 10 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Ancak bu süre vize Polonya vize başvuru yoğunluğuna, Polonya Erasmus vizesi başvuru sahibinin durumuna, eksik belge beyanı, Polonya Konsolosluğu’nun yüz yüze görüşmeye çağırması gibi durumlarda uzayabilmektedir.

Polonya Erasmus Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Öğrencilerin Polonya Erasmus program kapsamında ay arasında öğrenci değişimi programı yararlanabilir. Fakat bu süre Polonya’da resmi kurumlara başvuru yaparak uzatılabilmektedir. Ön lisans, lisans, yüksk lisans ve doktora seviyesi öğrenciler Polonya Erasmus programdan yararlanabilirler.

 Polonya, Türkiye’de öğrenciler tarafında Erasmus öğrenci değişimi programı kapsamında eğitim ve staj için en fazla tercih edilen ülke arasında gelmektedir. Bu durum istinaden her yıl artış gösteren talepler nedeni ile vize başvuru sayısı sürekli artmaktadır. Pasaportlar teslim edilmesinde gecikmeler yaşanmaktadır. Erasmus vize başvuru sahipleri, sonuçlanma süresi kısaltmak amacıyla aşağıda konulara dikkat çekerek hatırlatmada bulunmak isteriz.

Vize başvuru işlemi planlanan seyahat tarihi 90 gün yani 3 ay öncesinden yapılabilir.

 Polonya’da okuldan alınmış kabul mektubu aslının beklenilmesi gerek yoktur, okunaklı şekilde, taranmış veya e-posta aracılığı ile gönderilmiş belgenin çıktısı yeterli kabul edilmektedir. 90 günden yani 3 aydan uzun süre ile Polonya’da kalmayı planlamış Erasmus öğrencileri D tip ulusal vize başvurusu formu doldurmaları gereklidir.

Polonya Erasmus Vize Süresi Ne Kadardır?

Polonya Erasmus kapsamında 3 ay ile 12 ay arasında öğrenci değişim programlarından faydalanılabiliyor. Fakat eğitimlerin uzatılmak istenilmesi durumunda kişiler Polonya’da ki resmi kurumlara başvuru yaparak bu sürenin uzatılmasını talep edebilirler. Öğrenciler bu uzatma işlemleri sırasında da birtakım evraklar ibraz etmek durumundadır. Polonya Erasmus vizesi okullara kayıt hakkı kazanıldığı açıklandıktan sonra yapılabilir. Ancak bunun için kabul belgesinin temin edilmesi gerekiyor. Vize başvuru sonuçları ise 7 ve 10 iş günü arasındadır. Vize işlemleri sırasında araya giren resmi tatiller ve hafta tatilleri bu süreye dâhil değildir.

Polonya Erasmus Uzatma İşlemleri Nasıl Yapılır?

Erasmus süresi uzatmak isteyen öğrenci Türkiye’de eğitim aldığı eğitim kurumuna bildiride bulunmalıdırlar. Okulun onaydan sonra ilgili olan uzatma işlemlerine istineden yeterli düzeydeki hibe mevcut ise uzatma işlemleri yapılabilir, Erasmus birimi yetkisi Erasmus hibesi olarak da uzatılabilmektedir. Fakat Erasmus dönemi uzatmak isteyen öğrenci eğitim aldığı okulu değiştiremezler.

 Polonya Erasmus Vizesi Uzatmak için Gerekli Olan Belgeler:

  • Polonya Vize Başvuru Formu.
  • Pasaport.
  • Kimlik Fotokopisi.
  • Fotoğraf.
  • Sağlık Sigortası.
  • Davetiye.
  • Hibe.
  • Mali Kaynaklar.
  • Sponsor varsa; Masraflar karşılayan kişiler adına hazırlanmış olan noter tasdiki taahhütnamesi mektubu ile Polonya’dan kalış masrafları karşılamaya yeterli olan, son üç aya ait bankada alınmış ıslak imza, kaşeli güncel hesabı döküm makbuzu.
  • Öğrenci Belgesi.
  • Oturum Kartı.

Polonya, Türkiye’de öğrenciler tarafında Erasmus öğrenci değişim programı kapsamında eğitim ve staj için en fazla tercih edilen ülke arasında gelmektedir. Bu durum istinaden her yıl artış gösteren talep nedeni ile vize başvuru sayısı sürekli artmaktadır. Pasaportlar teslim edilmesi gecikmeler yaşanmaktadır. Vize başvuru işlemi planlanan seyahat tarihi 90 gün yani 3 ay öncesinden yapılabilir. Polonya’da okuldan alınmış kabul mektubu aslının beklenilmesi gerek yoktur, okunaklı şekilde, taranmış veya e-posta aracılığı ile gönderilmiş belgenin çıktısı yeterli kabul edilmektedir. 90 günden yani 3 aydan uzun süre ile Polonya’da kalmayı planlamış Erasmus öğrencileri D tip ulusal vize başvurusu formu doldurmaları gereklidir.

Polonya Erasmus Vizesi Başvuru

Polonya Erasmus eğitimi alacak olan kişiler, Polonya erasmus vizesi başvuru işlemi nasıl yapılacak diye merak etmektedir. Polonya Erasmus vizesi başvuru işlemleri Polonya Konsolosluğu’nun yetkilendirdiği vize başvuru merkezlerine yapılmalıdır. Polonya Erasmus vize başvuru işlemleri için yetkilendirilmiş vize başvuru merkezi VFS Global isimli şirkettir. VFS Global üzerinden Polonya Erasmus vizesi başvuru işlemi aşağıdaki şekilde yapılabilmektedir.

Polonya Erasmus vizesi başvuru işlemi yapacak olan kişilerin öncelikle Polonya vize başvuru formu doldurması gerekmektedir. Polonya vize başvuru işlemi yapacak olan kişiler randevu almalıdır. Randevu işlemleri VFS Global isimli şirketin internet sitesi üzerinden alınmalıdır.

Randevu alındıktan sonra gerekli olan belgeler randevu tarihine kadar hazırlanmalıdır. Randevu tarihinde bu belgeler yetkililere teslim edilmelidir. Erasmus vize başvurusu yapacak olan kişilerin başvurularını inceleme yetkisi Polonya’nın resmi Türkiye temsilciliklerine aittir.

Polonya Erasmus vize başvurusu ortalama olarak 10 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Polonya Konsolosluğu başvuru sahibini yüz yüze görüşmeye çağırabilmektedir. Ayrıca ek belge talep etme yetkisine sahiptir. Başvurular incelenirken kimseye bir imtiyaz ve ayrıcalık tanınmamaktadır.

Polonya Erasmus Vize için Gerekli Belgeler:

l Polonya Vize Başvuru Formu.

l Pasaport.

l Kimlik Fotokopisi.

l Fotoğraf.

l Sağlık Sigortası.

l Davetiye.

l Hibe.

l Mali Kaynaklar.

l Sponsor varsa; Masrafları aile ya da sponsor olan kişiler tarafından karşılanma durumunda. Masraflar karşılayan kişiler adına hazırlanmış olan noter tasdiki taahhütnamesi mektubu ile Polonya’dan kalış masrafları karşılamaya yeterli olan, son üç aya ait bankada alınmış ıslak imza, kaşeli güncel hesabı döküm makbuzu.

l Öğrenci Belgesi.

l Oturum Kartı.

Polonya Erasmus Vize Başvurusu İstanbul

Erasmus programını, Polonya ülkesi adına vize anlaşması yapmak isteyen bireyler, bunu yetkili bir konsolosluk aracılığıyla yapmalıdır. Randevu gününüzde vize başvuru sitesine gittiğinizde Polonya konsolosluğu öngörülen evrakları elde etmelidir. Öğrencinin, meslek durumuna uyum sağlayan evrakların hazırlanması gerekir. Erasmus Polonya vize belgesi alacak bireylerin erasmus vize randevu gününde parmak izlerini ibraz etmeleri gerekir. Adayların şahsen başvurmaları gerekir. Polonya, erasmus vize başvuruları çok titiz bir çalışma ile incelenir. Bu nedenle Polonya vizesine başvurmak isteyenler gerekli tüm belgeleri hazırlamalıdır. Polonya, erasmus vize başvurularını işleme koymaktan sorumlu makamlar Ankara'daki Polonya Büyükelçiliği ile İstanbul'daki Polonya Konsolosluğu'dur. Polonya ülkesinde erasmus programına katılan öğrencilerden talep edilen evrak ve belgelerin tam zamanında hazır olması mühim bir konudur. Polonya, erasmus vize başvuruları ortalama on gün sürer. Bu nedenle seyahat planlarınızı aksatmamak için seyahat planlarınızdan ortalama olarak yirmi gün önce başvurmalısınız.

Polonya Erasmus Vizesinde Önemli Noktalar

Polonya Erasmus vizesi alacak öğrencilerin her belgeyi vize türüne göre hazırlaması en çok üzerinde durulan konular arasındadır. Vize başvurusu sırasında eksik bir evrak olduğunda sizlerden evrak isteminde bulunabilirler. Yaşı küçük olanların işlemleri aileleriyle ya da vasileri ile yapmaları gerekiyor.

Vize harç ücretlerinin güncel veriler üzerinden yatırılması ve bu yatırım işlemi sonrasında da ilgili kurumlardan yatırıldığına dair belge alması gereklidir. Vize randevusunun önceden alınmasına özen gösterilmelidir. Zira kurumlar belli dönemlerde çok yoğun bir tempoda olabiliyor. Böyle zamanlarda randevu almak biraz zorlayıcı olabiliyor.

Erasmus için Polonya vizesi alacak olan kişilerin öncelikle okullardan kabul mektuplarını almış olmaları gerekmektedir. Bununla birlikte transkript belgelerini çık artırmaları ve Polonya Konsolosluğu tarafından istenilen diğer tüm evrakların eksiksiz bir şekilde hazırlanması gerekmektedir. Eğer evraklarda bir eksiklik durumu olursa vizeniz ya ertelenebilir ya da tamamen reddedilebilir. Vize reddi konusunda konsolosluğun yetkilerinin bulunması bu süreçte evraklarınızı eksiksiz bir şekilde hazırlamanızı gerekli hale getirmektedir. Evraklarınız içerisinde herhangi bir eksiklik yoksa konsolosluğa belirtilen randevu tarihinde evraklarınızı teslim edebilir ve vize başvurunuz için gerekli diğer prosedürleri yerine getirebilirsiniz.

Polonya Erasmus Vizesi İçin Önemli Evraklar Hakkında

Polonya Erasmus vizesi alabilmek için kişilerin geçerli bir pasaporta ihtiyacı vardır. Güncel bir pasaport olması ve boş yapraklarının olması aranılan önemli kriterler arasındadır. Bu evraklar içerisinde dikkat edilen bir diğer önemli konu ise başvuru formudur. Öğrencilerin uzun süreli olarak alacakları vize işlemlerinde vize başvuru formu önemlidir. Bu form üzerinde vize türünü Erasmus öğrenci vizesi olarak işaretlemeye özen göstermelisiniz. Aynı zamanda belirtilen dilde hazırlanması ve kaç nüsha olması gerekiyorsa kriterleri karşılamalısınız.

Vize evrakları arasında aynı zamanda başvuru sahibinin nüfus cüzdanı fotokopisi, fotoğraf, sağlık sigortası, davetiye, hibe yazısı, mali kaynaklar, sponsor evrakları, öğrenci belgesi ve oturum kartı da evrak dosyasında olması gerekenler arasında yer alıyor.

Kişilerin dosyada bulundurması gereken fotoğrafın son üç ay içerisinde çekilmiş olmasına özen göstermelidir. Aynı zamanda boyutları ve iki tane olması da vize işlemleri sırasında istenilen detaylar arasındadır. Vize evrak dosyasında harç bedellerinin yatırıldığına dair belgelerin olması da önemli kriterler arasındadır. Dolayısıyla Polonya Erasmus vizesi için gerekli evraklar maddeler hâlinde şöyle sıralanabilir.

  • Polonya Vize Başvuru Formu.
  • Pasaport.
  • Kimlik Fotokopisi.
  • Fotoğraf.
  • Sağlık Sigortası.
  • Davetiye.
  • Hibe.
  • Mali Kaynaklar.
  • Sponsor varsa; Masraflar karşılayan kişiler adına hazırlanmış olan noter tasdiki taahhütnamesi mektubu ile Polonya’dan kalış masrafları karşılamaya yeterli olan, son üç aya ait bankada alınmış ıslak imza, kaşeli güncel hesabı döküm makbuzu.
  • Öğrenci Belgesi.
  • Oturum Kartı.

Polonya Erasmus Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Polonya Erasmus vizesi için istenen evraklar kişinin durumuna göre farklılık göstermektedir. Polonya Erasmus vizesi için istenen belgeler Polonya’da alınacak Erasmus eğitimine göre belgeler hazırlanmalıdır. Ancak herkesten istenen bazı belgeler vardır. Her başvuru sahibinden istenen belgeler aşağıda verilmiştir.

  • Vize başvuru formu: eksiksiz ve güncel olarak doldurulmalıdır.
  • Pasaport: 10 yıl içerisinde çıkarılmış olmalı, istenen dönüş tarihinden sonra 6 ay daha geçerli olması gerekmektedir.
  • Davetiye: Polonya’da bulunan ve Erasmus eğitimi alınacak olan okul tarafından gönderilmelidir.
  • Vize başvuru dilekçesi: Polonya temsilciliğine hitaben yazılmış olmalıdır
  • İki adet biyometrik fotoğraf güncel olarak hazırlanmış olmalıdır.
  • Başvuru sahibinin kimlik ön ve arka yüz fotokopisi,
  • İkamet edilen ülkenin vatandaşı değilseniz yasal ikamet izni,
  • Seyahat Sağlık Sigortası: uluslararası geçerliliği olmalı ve en az 30 bin Euro ya da 50 bin USD teminatı olmalıdır. Bu sigorta acil sağlık durumlarında kullanılmak için istenmektedir.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği,
  • Adli sicil kaydı,
  • Seyahat masraflarınızı ve Polonya’daki masraflarını karşılayabileceğini kanıtlayan belgeler.
  • Polonya’da bulunan okula ait belgeler.

Polonya Erasmus vizesi alacak olan kişilerden duruma göre ek belge talep edilmektedir. Teslim edilen belgelerin eksiksiz ve güncel olması gerekmektedir.

Polonya Erasmus Vizesi Ücreti

Polonya Erasmus vizesi alacak olan kişilerin Polonya Erasmus vizesi için ücret ödemesi gerekmektedir. Ücretler nakit olarak vize başvurusu yapılacak olan Polonya vize başvuru merkezine ödenmelidir. Yetkilendirilmiş Polonya vize başvuru merkezi VFS Global isimli şirkettir.

Polonya Erasmus vizesi alacak olan kişiler vize başvurusu sırasında vize ücretini nakit olarak ya da kart ile ödemelidir. Polonya Erasmus vizesi ücreti sadece Polonya Kronu cinsinden kabul edilir. Ayrıca temsilciliğin banka hesabına da gönderilmektedir.

Polonya Erasmus vize başvurusu grup halinde yapılacak ise herkes için ayrı ayrı randevu alınmalı ve vize harç ücreti ödenmelidir. Vize ücreti yaşa göre farklılık göstermektedir. 18 yaşını geçmiş olan kişileri için vize ücreti 66 Euro’dur. Yaşa göre farklı vize politikası uygulanmaktadır. Ancak bu fiyat güncel fiyat olmayabilir. Güncel fiyat listesini öğrenmek isteyen kişiler Polonya temsilciliği ile iletişime geçmelidir.

Polonya Erasmus vize başvurusu reddedilen kişilerin vize harç ücreti geri ödenmemektedir. Ancak başvuru sahibi vize reddi itirazı yapabilir. Vize reddine itiraz eden kişilerin yeniden Polonya dil okulu vize ücreti ödemesine gerek yoktur. Ancak başvuru tekrar reddedilirse bu duruma itiraz edemezsiniz. Yeniden başvuru yapılmalı ve vize ücreti ödenmelidir.

Polonya Vizesi için Gerekli Evraklar

Tüm Vize Türleri için Ortak Evraklar

Pasaport (lar): Son 10 yıl içinde düzenlenmiş, geçerlilik tarihinin bitişine 6 aydan fazla süre olan ve en az karşılıklı 2 sayfası boş olan geçerli pasaport. Varsa eski pasaportlar da başvuru dosyanıza eklenmelidir.

Sigorta Poliçesi: € teminatlı, tüm Schengen bölgesini kapsayan ve seyahat tarihlerinde geçerli olan orijinal seyahat sağlık sigortası.

2 Adet Biyometrik Fotoğraf: 35x45 ölçülerinde, son 6 ay içinde çekilmiş. (üzerinde dijital olarak düzenleme yapılan fotograflar kabul edilmemektedir). Fotoğraf, yüzü tam olarak göstermelidir. Sade, eşit bir şekilde aydınlatılmış ve açık bir fona sahip olmalıdır.

Ulaşım Rezervasyonu: İsime düzenlenmiş gidiş-dönüş tarihlerini gösteren uçak veya diğer ulaşım aracı rezervasyonları ve varsa diğer kanıtlayıcı belgeler.

Konaklama Rezervasyonu: İsime düzenlenmiş Polonya'da kalış sürelerini kapsayan otel rezervasyonu belgesi. Aile ziyareti veya firma misafirhanesi gibi bir sponsor tarafından sağlanıyorsa bu durumu bildiren belgeler.

Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örnegi: Anne, baba, var ise eş, çocuklar ve ikamet bilgileri gözükecek (orijinal belgenin gösterilmesi zorunludur). Belge nüfus müdürlüklerinden veya e-devlet üzerinden barkodlu olarak alınmalıdır.

Banka Hesap Özeti: Son 3 aylık maaş hesap hareketliliğini içeren en az TL bakiyesi bulunan, kaşeli, ıslak imzalı ve banka imza sirküleriyle birlikte ibraz edilmelidir. Tek Kalemde yüklü miktar yatırımlar gelir kaynağı ispatlanamama durumunda vize başvurunuzda sorun teşkil edebilmektedir.

Kimlik Fotokopisi: Kimliğin önlü arkalı fotokopisi.

Başvuru sahibi reşit değilse / 18 yaşın altındaysa ve yalnız veya sadece bir ebeveyn ya da yasal vasi ile seyahat ediyorsa; Ebeveyninden noter tasdikli muvafakatname (seyahat eden ebeveyn evli değil ise veya ebeveynlik yetkisi sadece kendisindeyse bu koşul aranmayacaktır, orijinal belgenin gösterilmesi zorunludur).

Turistik Vize

Başvuru sahibi çalışan veya iş yeri sahibi ise:
İşveren mektubu ve/veya izin onayı (İngilizce, orijinal, kaşeli, ıslak imzalı)
SGK (sosyal güvenlik) işe giriş bildirgesi ve barkodlu SGK "hizmet dökümü" ve son 3 ayın maaş bordrosu
Şirketin ticaret odasındaki kaydı (son 6 ay içinde alınmış olan faaliyet belgesi) ve ticaret sicil gazetesinin kopyası.
Vergi levhası ve imza sirküleri.

Başvuru sahibi devlet memuru ise:
Çalışma Belgesi
Maaş bordrosu (3 aylık)
Talep edilen vize süresini kapsayan resmi izin belgesi
Resmi kurum görev kimlik kartının önlü - arkalı  fotokopisi

Başvuru sahibi çiftçi ise: 
Bağlı oldugu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi (orijinal belgenin gösterilmesi zorunludur)

Başvuru sahibi öğrenci ise: 
Öğrenci Belgesi (orijinal belgenin gösterilmesi zorunludur)
Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler.
Son 3 aya ait şahsi banka hesap dökümü. Polonya'daki her gün x 50 € olarak hesaplanmalı (bankadan kaşeli ve imzalı)(orijinal belgenin gösterilmesi zorunludur).

Ticari Vize

Firmanıza gönderilmiş yazışma veya davetiye (kaşeli, imzalı)
Fuara katılacaksa giriş kartı veya katılıma ilişkin resmi belgeler.

Başvuru sahibi çalışan veya iş yeri sahibi ise:
İşveren mektubu ve/veya izin onayı (ingilizce, orijinal, kaşeli, ıslak imzalı)
SGK (sosyal güvenlik) işe giriş bildirgesi ve barkodlu SGK "hizmet dökümü" ve son 3 ayın maaş bordrosu.
Şirketin ticaret odasındaki kaydı (son 6 ay içerisinde alınmış olan faaliyet belgesi) ve ticaret sicil gazetesinin kopyası.
Vergi levhası ve imza sirküleri.

Başvuru sahibi çiftçi ise:

Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi (orijinal belgenin gösterilmesi zorunludur).

Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi

Son 3 yılda alınmış Schengen vizesi yoksa, Polonya'daki belediyeden alınan resmi davetiyenin orijinali, eğer varsa Polonya'daki kişi tarafından yazılmış, imzalanmış davetiye ve davet eden kişiye ait bilgilerin bulunduğu pasaport fotokopisi.

Davet eden kişi ile akrabalık bağını kanıtlayan belge (nüfus kayıt örneği)

Başvuru sahibi öğrenci veya çalışmıyor ise; ve kendi banka hesabı yoksa, aileden biri ya da başka biri sponsor oluyor ise; o kişiden alınan noter onaylı taahhütname ve o kişinin seyahat masraflarını karşılamaya yetecek bakiyeli, güncel banka hesabı

Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler. 

Son üç aylık hesap hareketlerini gösterir şahsi banka hesap dökümü. (bankadan kaşeli ve imzalı) (orijinal belgenin gösterilmesi zorunludur)

Başvuru sahibi çalışan ise:
İşveren mektubu ve/veya izin onayı (ingilizce, orijinal, kaşeli, ıslak imzalı)
SGK (sosyal güvenlik) ise giriş bildirgesi ve barkodlu SGK "hizmet dökümü" ve son 3 ayın maaş bordrosu.
Şirketin ticaret odasındaki kaydı (son 6 ay içerisinde alınmış olan faaliyet belgesi) ve ticaret sicil gazetesinin kopyası.
Vergi levhası ve imza sirküleri.

Başvuru sahibi devlet memuru ise:
Çalışma Belgesi
Maaş bordrosu (3 aylık)
Talep edilen vize süresini kapsayan resmi izin belgesi
Resmi kurum görev kimlik kartının önlü - arkalı  fotokopisi

Başvuru sahibi sirket sahibi ise:
Şirketin ticaret odasındaki kaydı ve ticaret sicil gazetesinin kopyası.
Vergi levhası ve imza sirküleri.

Başvuru sahibi çiftçi ise:
Bağlı oldugu ziraat odası tarafından verilmis çiftçi belgesi (orijinal belgenin gösterilmesi zorunludur).

Başvuru sahibi öğrenci ise:
Öğrenci Belgesi (orijinal belgenin gösterilmesi zorunludur).

Kültürel ve Sportif Faaliyet Vizesi

Polonya'daki kurumdan, organizasyondan ya da spor kulübünden kişiye düzenlenmiş imzalı kaşeli davetiye.

Başvuru sahibi çalışan ise:
İşveren mektubu ve/veya izin onayı (İngilizce, orijinal, kaşeli, ıslak imzalı)
SGK (sosyal güvenlik) ise giris bildirgesi ve barkodlu SGK "hizmet dökümü" ve son 3 ayın maaş bordrosu.
Sirketin ticaret odasındaki kaydı (son 6 ay içerisinde alınmış olan faaliyet belgesi) ve ticaret sicil gazetesinin kopyası.
Vergi levhası ve imza sirküleri.

Başvuru sahibi devlet memuru ise:
Çalışma Belgesi
Maaş bordrosu (3 aylık)
Talep edilen vize süresini kapsayan resmi izin belgesi
Resmi kurum görev kimlik kartının önlü - arkalı  fotokopisi

Başvuru sahibi şirket sahibi ise:
Şirketin ticaret odasındaki kaydı (son 6 ay içerisinde alınmış olan faaliyet belgesi) ve ticaret sicil gazetesinin kopyası.
Vergi levhası ve imza sirküleri.

Başvuru sahibi çiftçi ise:
Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi (orijinal belgenin gösterilmesi zorunludur).

Başvuru sahibi öğrenci ise:
Öğrenci Belgesi (orijinal belgenin gösterilmesi zorunludur).
Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler; Son 3 aya ait şahsi banka hesap dökümü; Polonya'daki her gün x 50 € olarak hesaplanmalı (bankadan kaşeli ve imzalı) (orijinal belgenin gösterilmesi zorunludur)

Eğitim Vizesi

Polonya'daki kurumdan, organizasyondan ya da okuldan kişiye düzenlenmiş imzalı kaşeli davetiye.

Başvuru sahibi çalışan ise:
İşveren mektubu ve/veya izin onayı (İngilizce, orijinal, kaşeli, ıslak imzalı)
SGK (sosyal güvenlik) işe giriş bildirgesi ve barkodlu SGK "hizmet dökümü" ve son 3 ayın maaş bordrosu.
Şirketin ticaret odasındaki kaydı (son 6 ay içerisinde alınmış olan faaliyet belgesi) ve ticaret sicil gazetesinin kopyası. 
Vergi levhası ve imza sirküleri.

Başvuru sahibi şirket sahibi ise:
Şirketin ticaret odasındaki kaydı (son 6 ay içerisinde alınmış olan faaliyet belgesi) ve ticaret sicil gazetesinin kopyası.
Vergi levhası ve imza sirküleri.

Başvuru sahibi öğrenci ise:
Öğrenci Belgesi (orijinal belgenin gösterilmesi zorunludur).
Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler; Son 3 aya ait şahsi banka hesap dökümü; Polonya'daki her gün x 50 € olarak hesaplanmalı (bankadan kaşeli ve imzalı) (orijinal belgenin gösterilmesi zorunludur).

Şoför Vizesi

Türkiye’deki şirketten taşıt kayıt numarasının belirtildiği izin yazısı.
Türkiye'deki şirketin bütün şoförlerinin gösterildiği şoför listesi.
Firmanıza gönderilmiş yazışma veya davetiye (imzalı).
Kişinin SGK işe giriş bildirgesi ve barkodlu SGK (4a) hizmet dökümü.
tarihinden önce alınmış E tipi ya da tarihinden sonra alınmış D tipi sürücü ehliyeti.
Taşıt kayıt numarasının belirtildiği yeni nakliye için hazırlanan CMR belgesi.
Eski nakliyeler için hazırlanmış olan CMR belgesi.
Schengen ülkelerine giriş/çıkışların belirtildiği ve kalış günlerinin yazıldığı liste.

Başvurunuzun Polonya Başkonsolosluğu tarafından incelenmesinden sonra ek belgeler gerekli olabilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası