telefonumda google play store silindi nasıl yüklerim / Google Play Store Çalışmıyorsa Yapabileceğiniz 10 İşlem - Tamindir

Telefonumda Google Play Store Silindi Nasıl Yüklerim

telefonumda google play store silindi nasıl yüklerim

ve Google Play Silindi Nasıl Geri Getirebilirim detaylı bilgilendiriyoruz. Play Store Tamamen Silinirse Nasıl Yüklenir işte detayları.

nasıl geri yüklenir konusu akıllı telefon kullanıcıların sık sık düştüğü bir hatadır. Android işletim sistemine sahip olan kişiler için bu durum bazı zamanlarda sorun yaratabiliyor.

En sık silinme sebeplerinden biri telefonunuza virüs bulaşmasıdır. Virüs dolayısıyla telefonunuzdan Play Store silindiyse öncelikle yapmanız gereken APK yüklemektir. “Ayarlar” kısmına gidin ve “güvenlik” kısmında “bilinmeyen kaynaklar” bölümünü aktif hale getirin.

Play Store Nasıl Yüklenir
Play Store Nasıl Yüklenir
Play Store Nasıl Yüklenir

Google Play Silindi Nasıl Geri Getirebilirim

Telefonunuzdan Google Play belirli sebepler dolayısıyla tamamen silindiyse APK indirimi gerçekleştirerek geri yükleyebilirsiniz. Google Play silindi nasıl geri getirebilirim adımları için öncelik telefonunuzun “ayarlar” kısmına giderek “güvenlik” ve “bilinmeyen kaynakları” bölümüne giderek bu kısmı aktifleştirmeniz gerekir.

Eğer aktifleştirmezseniz bulduğunuz APK dosyasını indiremezsiniz. APK dosyasını arama motoruna Google Play linki yazarak bulabilirsiniz. Linki bulduktan sonra doğrudan telefonunuza indirerek yeniden kurum işlemlerini sırasıyla gerçekleştirin.

Play Store Tamamen Silinirse Nasıl Yüklenir

YouTube video

Android kullanıcılarının bazen karşılaştığı durumlardan biri Play Store uygulamasının telefondan bir anda silinmesi olabilir. Bazen telefona virüs bulaştığında bu durum yaşanır. Play Store tamamen silinirse nasıl yüklenir konusunda yapabileceğiniz tek kurtarma APK indirmek olur.

APK indirmek için de öncelikle telefonunuza bilinmeyen kaynaktan yükleme yapılmasına izin vermeniz gerekir. Telefonunuzun “ayarlar” “güvenlik” ve “bilinmeyen kaynaklar” bölümlerine giderek aktifleştirme yapmanız yeterlidir. Aktifleştirdikten sonra arama motorundan Play Store linki olarak aratın ve APK’yi indirin.

Play Store İndir

Android bir telefon aldığınızda Play Store kurulum sırasında otomatikman telefonunuza kurulur. Bazı durumlarda Play Store kendiliğinden silinebilir ve bu durumu düzeltmek için telefonunuza Play Store APK dosyası indirmeniz gerekir. Play Store indircümlesini arama motoruna yazmadan önce telefonunuzda “ayarlar” kısmından “güvenlik” kısmına sonra da “bilinmeyen kaynaklar” kısmına giderek aktifleştirmeniz gerekir.

Bilinmeyen kaynakları aktifleştirme işleminden sonra bulduğunuz APK dosyasını direkt olarak telefonunuza yükleyebilir ve Play Store uygulamasını eksiksiz bir biçimde yeniden kullanmaya başlayabilirsiniz.

Google Play Kredi Kartı Kaldırma (Kredi Kartı Silme)

Play Store Arama Geçmişi Silme (İndirme Geçmişi ve Silinen Uygulamalar)

Google Play silinirse tekrar nasıl yüklenir? Google Play Store nasıl indirilir?

Android cihazların uygulama marketi olan Google Play'i bir şekilde cihazınızdan kaldırmanız durumunda büyük sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Android cihazlarda Google Play hayati öneme sahip. Peki Google Play eğer silinirse nasıl indirilir, nasıl tekrar yüklenir?

Yayınlanma:

Google Play silinirse tekrar nasıl yüklenir? Google Play Store nasıl indirilir?

Android telefonlarda, tabletlerde, televizyonlarda ve bilgisayarlarda Google Play uygulaması büyük önem taşıyor. Google Play’in herhangi bir şekilde cihazdan silinmesi durumunda tekrar yükleyerek aktif etmek için bazı önemli adımlar atmak gerekiyor. Peki Google Play silinirse tekrar nasıl yüklenir?

SİLİNEN GOOGLE PLAY TEKRAR NASIL YÜKLENİR?

İnternet tarayıcınız üzerinden Google Play APK araması yaparak Google Play APK’sını indirebilirsiniz. Cihazınızın ayarlar bölümünden bilinmeyen kaynaklardan uygulama yüklemeye izin ver sekmesini işaretleyerek dosyanızın yükleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Google Play APK’sını yalnızca güvenilir sitelerden indirmeniz cihaz güvenliğiniz için büyük önem taşımakta.

google play sözcü ile ilgili görsel sonucu

GOOGLE PLAY NASIL AKTİF EDİLİR?

Yükleme tamamlandıktan sonra Google Play aktif olacaktır, Gmail hesabınızla giriş yaptığınızda Google Play’i tekrar eskisi gibi kullanmaya devam edebilirsiniz.

AndroidGoogleGoogle Playuygulama

Google Play Store çalışmıyor sorunu ile karşı karşıya kalan kullanıcılar için çok detaylı bir rehber hazırladık. Hazırladığımız rehberde 10 adet çözüm yöntemi bulunuyor. Bu yöntemler sayesinde Google Play Store açılmıyor problemini düzeltebilirsiniz.

Android işletim sistemli cihazlarda önyüklü olarak gelen Google Play Store, bazen çeşitli nedenlerden dolayı hatalar verebiliyor. Bu durum da diğer hataların ve çeşitli risklerin doğmasına neden olabiliyor. Eğer söz konusu uygulama çalışmıyorsa hazırladığımız rehberde yer alan yöntemleri uygulayabilirsiniz. 

Google Play Store Çalışmıyor, Çözümü Nedir?

  • Tarih ve saat ayarlarını değiştirin.
  • Play Store’un önbelleğe alınmış verilerini temizleyin.
  • Play Store’u sıfırlayın.
  • Play Store’un son sürümünü yükleyin.
  • Play Store güncellemelerini kaldırın.
  • VPN hizmetlerini devre dışı bırakın.
  • Google Play Hizmetleri'nin düzgün çalıştığından emin olun.
  • Play Store’u durmaya zorlayın.
  • Cihazınızı yeniden başlatın.
  • Cihazınızı sıfırlayın.

Yukarıda Android'in resmi uygulama mağazasında ortaya çıkan problemi nasıl çözebileceğinizi açıkladık. Bu çözüm yöntemlerini nasıl uygulayabileceğinize aşağıdan göz atabilirsiniz.

1. Tarih ve Saat Ayarlarını Değiştirin

  • Ayarlar sayfasını açın.
  • Sistem kategorisine girin.
  • Tarih ve Saat Ayarları bölümünü açın.
  • “Otomatik tarih ve saat” ve “Otomatik saat dilimi” seçeneklerini ektinleştirin.

Google’ın sunucuları yanlış bir tarih ve saat ayarıyla karşılaştığında cihazınızla senkronize sorunları yaşayabiliyor. Bu sorunu gidermek için cihazınızın sistem ayarlarından Tarih ve Saat Ayarları bölümüne giderek “Otomatik tarih ve saat” ve “Otomatik saat dilimi” seçeneklerinin aktif olduğundan emin olun. Eğer bu seçenekler aktif ise manuel olarak ayarlamayı da mutlaka denemelisiniz.

2. Play Store’un Önbelleğe Alınmış Verilerini Temizleyin

  • Ayarlara girin.
  • Uygulamalar kategorisini görüntüleyin.
  • Play Store'u açın.
  • Depolama bölümüne girin.
  • "Önbelleği Temizle" seçeneğini seçin.

Play Store çalışmıyorsa, yavaş çalışıyorsa ve durduk yere çökmeler yaşıyorsa önbellek temizlemek iyi bir çözüm olacaktır. Önbelleğe alınmış veriler, Play Store’un çalışmasında sorunlar yaratabiliyor. Bu sorunu çözmek için ayarlara girin ve ardından Uygulamalar kategorisini açın.

Uygulamalar listesinden Play Store'u bulun ve üzerine dokunun. Depolama bölümünü görüntüleyin. Son olarak "Önbelleği Temizle" seçeneğini seçin.

3. Play Store’u Sıfırlayın

  • Ayarları açın.
  • Uygulamalar kategorisine girin.
  • Play Store'u görüntüleyin.
  • "Verileri Temizle" seçeneğine basın. 

Yukarıdaki çözümler işe yaramadıysa, Play Store’un verileri, ayarları, dosyalar, hesaplar ve veritabanlarını tamamen temizleyecek olan Verileri Temizle seçeneğini kullanmak gerekebilir. Bunun için de Ayarlar > Uygulamalar > Google Play Store > Verileri Temizle adımlarını izleyebilirsiniz.

4. Play Store’un Son Sürümünü Yükleyin

Google, çeşitli sorunları çözmek ve daha fazla özellik eklemek için Play Store’u da güncellemelere tabi tutuyor ancak yaşadığınız ülkeye bağlı olarak güncelleştirmeleri almanız biraz gecikmeli de olabiliyor. Böyle bir durumla karşılaştığınızda APK dosyasını indirerek güncelleme yapabilirsiniz. Aşağıdaki bağlantıdan APK dosyasını indirip yükelyebilirsiniz.

5. Play Store Güncellemelerini Kaldırın

  • Ayarları görüntüleyin.
  • Uygulamalar kategorisine girin.
  • Play Store sayfasını açın.
  • Sağ üst köşedeki üç nokta simgesine basın.
  • "Güncellemeleri kaldır" seçeneğini seçin.

Elbette Play Store’u güncellemek tüm sorunlara çare olmayabiliyor. Eğer, son güncellemelerden sonra çeşitli hatalar alıyorsanız Play Store’un son güncellemelerini kaldırmak da bir çözüm yolu olacaktır. Bunu yapmak için; Ayarlar > Uygulamalar > Google Play Store > Güncellemeleri Kaldır adımlarını izlemeniz yeterli olacaktır.

6. VPN Hizmetlerini Devre Dışı Bırakın

Bir VPN hizmetine bağlandığınızda, bağlı olduğunuz ülkeye özgü olan bazı uygulamalara kolaylıkla erişim sağlayabilirsiniz. Ancak, VPN hizmeti etkin durumdayken Play Store’da çeşitli sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Yükleme hataları vb. durumlarla karşılaştıysanız ve VPN hizmeti etkin ise bu hizmeti devre dışı bırakarak yeniden deneyebilirsiniz.

7. Google Play Hizmetleri'nin Düzgün Çalıştığından Emin Olun

Google Play Hizmetleri, Google’ın hizmetleri ve senkronizasyon için çekirdek işlevselliği sağlıyor. Bu hizmetlerin aksaması veya düzenli çalışmaması durumunda Play Store’un işlevselliği de etkilenebiliyor. Bu durumu kontrol altında tutmak için Google Play Hizmetleri’ne ait güncellemeleri yapabilir, kaldırabilir veya önbellek verilerini temizlemeyi deneyebilirsiniz.

8. Play Store’u Durmaya Zorlayın

  • Ayarlar sayfasını açın.
  • Uygulamalar kategorisini görüntüleyin.
  • Play Store'un sayfasına girin.
  • "Zorla Durdur" butonuna dokunun.

Android cihazlarda yüklü olan uygulamaları “Zorla Durdurma” özelliği çoğu kullanıcının uyguladığı yaygın bir yöntem diyebiliriz. Eğer, baş edemediğiniz hatalarla karşılaşıyorsanız Play Store’un çalışmasını durdurduktan sonra yeniden başlatmayı denemenizde fayda var.

Play Store’u zorla durdurmak için Ayarlar > Uygulamalar > Google Play Store > Zorla Durdur adımlarını izleyebilirsiniz. Bu işlemi uyguladıktan sonra sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.

9. Cihazınızı Yeniden Başlatın

Aslında bu yöntem tüm elektronik cihazlar için kullanılan en iyi çözümlerden biri diyebilirim. Akıllı telefonunuzu yeniden başlattığınızda uygulamalar da aynı şekilde yeniden başladığından karşılaşılan sorunlar bu şekilde çözülebiliyor. Benim düşünceme göre, ilk olarak başvurulması gereken çözüm bu olmalı diye düşünüyorum.

Onlarca işlem uyguladıktan sonra cihazınızı yeniden başlatıp sorunu çözdüğünüzde, “bu kadar kolay mıymış?” şeklindeki yakınmalarla karşılaşmamak olası bir durum.

Cihazınızı Sıfırlayın

  • Ayarları açın.
  • Sistem kategorisine girin.
  • Sıfırlama menüsünü açın.
  • "Tüm ayarları sıfırla" seçeneğini seçin.

Ve son olarak, hiçbir yöntem işe yaramadıysa başvurabileceğiniz son yöntem cihazınızı fabrika ayarlarına sıfırlamak olabilir. Eğer cihazınızın yedeği varsa ve yukarıdaki çözümlerin hepsini denemediyseniz bu yöntemi kullanmanızı önermiyoruz.

Tüm çareler tükendiğinde cihazınızı fabrika ayarlarına sıfırlamayı düşünebilirsiniz. Sıfırlama işlemini gerçekleştirmeden önce verilerinizi yedeklemeyi unutmayın.

Bu yazıda Google Play Store çalışmama sorununun çözüm yöntemlerini anlattık. Google Play Store açılmıyor hatasının çözüm yöntemleri ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası