gelir testi sorgulama nasıl yapılır / Genel saglik sigortasi sorgulama

Gelir Testi Sorgulama Nasıl Yapılır

gelir testi sorgulama nasıl yapılır

e-Devlet Gelir Testi Başvurusu Nasıl Yapılır? 2023 Yöntemi

GSS imkanlarından faydalanmak için mutlaka girilmesi gereken bir test olan Gelir testine nasıl başvurulur, gerekli belgeler nelerdir, e-Devlet’ten gelir testi yapılabilir mi, gelir testi nasıl yapılır, neler yapılır? Online gelir testi başvurusu sonrasında nelere dikkat edilmeli, neler yapılmalı gibi tüm soruları sizler için detaylandırdık.

Gelir Testi Nasıl Yapılır? 2023 Güncel

Gelir testi, kişilerin gelir seviyesini belirlemek için kullanılan bir yöntemdir. Gelir testi, kişilerin aylık gelirlerini belirlemek için bir dizi bilgi toplamak için kullanılan bir yöntemdir. Test, kişilerin aylık gelirleri, ücretleri ve diğer gelir kaynaklarını değerlendirerek kişinin veya kurumun net gelir seviyesini hesaplamaya yardımcı olur. Gelir testi, kişilerin finansal durumunu değerlendirmek, eğitim ve sağlık gibi hizmetlerin kapsamını belirlemek ve vergi mükellefleri hakkında bilgi toplamak için kullanılır. Gelir testi yaptırmak için gerekli kurumlara bizzat başvurarak gelir testi yaptırabilirsiniz. Başvuru sırasında kişilerin nüfus cüzdanları ile gelir testi formunu doldurup ibraz edebilirsiniz.

Gelir Testi Başvurusu 2023 Yılında Nereye Yapılır?

Gelir testi başvuruları genellikle belirli sağlık sigortası veya sosyal yardım programlarına başvurmak için kullanılan bir araçtır. Gelir testi başvuruları Aile ve Sosyal hizmetler Bakanlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) yapılmaktadır. SYDV’ler kaymakamlıklarda yer aldığından, gelir testi için Kaymakamlıklara bağlı SYDV’ler ziyaret edilmelidir. Yine ilçe SGK merkezlerine başvuru yapılmasına rağmen buradan başvuru kabul edilmemektedir.

Bazı durumlarda, başvurular internet üzerinden de yapılabilir.

Gelir tespiti başvurusu, gerekli belgelerle birlikte kişinin ikamet ettiği il ve ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne şahsen gidilerek yapılmalıdır.

Gelir testi başvuru sürecinde yapılması gerekenler şu şekildedir:

  • Kişi öncelikle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) gelir testi için başvurur.
  • SGK kişiye gelir testi yaptırabileceğine dair tebligat gönderir.
  • SYDV kişinin Gelir- Gider durumunu inceler.
  • Yaşadığı hanede aile için kişi başı geliri brüt asgari ücretin 1/3’ün altında 2.835,33 TL ise,
    • Sonuç SGK’ya iletilir, GSS’liye tebligat ile bildirilir. Gss’liye tebligat ile bildirilir.
    • SGK ile anlaşmalı hastanelerinden sağlığa erişimi sağlanır.
  • GSS’li Gelir testi sonucuna itiraz için 15 gün içinde SYDV’ye başvurabilir.
  • Yaşadığı hanede aile içi kişi başı geliri brüt asgari ücretin 1/3’ünün üstünde 2.835,33 TL ise:
    • Sonuç SGK’ya iletilir.
    • Gss’liye tebligat ile bildirilir.
    • Kişi aylık 400,32TL ödeme yapması halinde Kendinin ve bakmakla yükümlülerin SGK ile anlaşmalı hastanelerinden sağlığa erişimi sağlanır.

Kaymakamlık Gelir Testi Başvurusu Nasıl Yapılır?

GSS imkanlarından faydalanmak için zorunlu olan gelir testi için kişinin ikamet ettiği il/ilçenin ilçe ve valiliklerindeki SYDV’lere başvurulur. SYDV, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet göstermektedir. Bu nedenle bölgenizdeki bakanlığın il müdürlüklerine başvurabilirsiniz. Bulunduğunuz bölgede işletme müdürlüğü yoksa kaymakamlığa başvurabilirsiniz.

Kaymakamlık Gelir Testi başvurusu, resmi kaynaklardan edinilen belgelere dayanarak yapılır. Başvuru için gerekli belgeler arasında; nüfus cüzdanı, gelir göstergesi, vatandaşlık belgesi ve güncel maaş bordrosudur. Başvurunun değerlendirilmesi için başvuru sahibinin, özel veya kamu kurumlarından alınan güncel bir gelir belgesi sunması gerekmektedir. Kaymakamlığa gönderilen belgelerin doğrulanması için ek olarak, başvuru sahibinin son iki ay içinde aldığı tüm gelirleri gösteren bir belge sunması gerekebilir. Ayrıca, başvuru sahibinin en az bir ay süresince geçerli bir sigorta poliçesi olması, başvurunun kabul edilmesi için gerekli olabilir.

Gelir testi yaptırmak isteyen vatandaşların T.C kimlik fotokopileri ve 2 adet vesikalık fotoğraf ile birlikte verilen başvuru formlarını doldurmaları gerekmektedir.

Gelir Testi Başvurusu e-Devlet Yapılır mı?

Hayır, e-Devlet üzerinden Gelir Testi başvurusu yapılamaz. Gelir Testi başvurusu için yerel belediyeler veya mahalli idareler tarafından hazırlanmış özel formların doldurulması ve hizmet merkezlerine teslim edilmesi gerekir. Başvurular, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı kişilerin ikamet ettikleri il/ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma SYDV’lerine yapılır.

Gelir testi başvuru süreci, bir kişinin gelirini doğrulamak için kullanılan bir yöntemdir. Süreç, kişinin mevcut durumunu, geçmiş durumunu ve gelecekteki durumunu değerlendirmek için özel olarak tasarlanmış bir formu doldurmasını gerektirir. Formda, kişinin gelirine ilişkin bilgiler istenir. Bu bilgiler, ekonomik durumu, çalışma durumu, aile durumu ve diğer özel durumları içerebilir. Doldurulan form, kişinin nihai gelirini belirlemek için kullanılan bir değerlendirme aracıdır. Gelir testi başvurusu, genellikle mülk edinme veya kredi alma amacıyla yapılmaktadır.

Gelir testi başvuru süreci şu şekildedir:

  • Gelir testi başvuruları SYDV’lere yapılır.
  • SGK kurumu tarafından yapılsa da başvurular SGK tarafından alınmaz.
  • Gelir testi kişi için o yıl için geçerli olan muhtaçlık sınırı belirlenir.
  • Kaymakamlıklara giderek gelir testi için başvuranlar, verilen formu doldurur, doğruluğuna dair beyan ve taahhütte bulunur ve imzalayarak görevliye teslim eder.
  • Genel sağlık sigortası primi hesaplanan ve prim ödeyen bu kişiler, primlerini kaymakamlıklara değil Sosyal Güvenlik Kurumlarına öderler.
  • Bu formlar başvuru sahibinin gelir durumuna göre değerlendirilmekte ve ödenecek prim tutarı SGK tarafından tescil edilerek belirlenmektedir.

Gelir Testi Başvurusu için Gerekli Belgeler Nelerdir?

2023 yılında Gelir Testi için istenen gerekli belgeler aşağıdaki gibidir:

  • Başvuru yapacak kişinin kimlik belgesi
  • Başvuru sahibinin güncel (son altı ay) 2 adet vesikalık fotoğrafı
  • İkamet ettiği yerde bulunduğuna dair ikametgah belgesi ile başvuru yapılır.

Gelir testi başvurusu için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvuru yapılır. Gelir testine başvurmak isteyenler ve test yaptırmak isteyenlerin bu belgeleri hazırlamaları gerekmektedir. Eksik evrak bildiriminde başvurular geçersiz sayılır.

GSS Gelir Testi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Gelir Testi hesaplaması, gelirinizin belirli bir noktaya kadar ne kadar güvende olduğunu göstermek için kullanılan bir standarttır. Hesaplamaların yapılması, sigorta primlerinin, vergilerin ve diğer tüm sabit giderlerin hesaba katılarak hesaplanmasıdır.

Genel olarak, gelir testi hesaplaması şu adımlardan oluşmaktadır:

  1. Gelir düzeyini belirlemek: Aylık gelirinizi belirlemek için öncelikle gerçekteki ve borçlu olarak sahip olduğunuz her türlü geliri toplayın.
  2. Giderlerin hesaba katılması: Sigorta primlerinizden, vergilerinize, kira ve diğer tüm giderlerinize kadar her şeyi hesaba katın.
  3. Sonuçların Değerlendirilmesi: Gelir testi elde edilen sonuçları değerlendirerek, gelirinizin belirli bir noktaya kadar ne kadar güvenli olduğunu öğrenin.

Genel Sağlık Sigortası (GSS) Prim Oranlarına Göre Kategoriler Nasıldır?

Gelir testi sonucunda belirlenen aylık gelir miktarı SGK’nın talebine göre azalmakta ve buna göre bireyler G0, G1, G2 veya G3 olarak sınıflandırılmaktadır. Asgari ücretin üçte birinden az veya daha fazla kazanan vatandaşlarımız için G0, G1, G2 veya G3 yapılarak GSS prim hesaplaması yapılır.

Bu terimlerin anlamları aşağıdaki gibidir:

  • G0: Geliri aylık brüt asgari ücretin üçte birinden az olanlar (primlerini devlet öder/yeşil kart kapsamında).
  • G1: Geliri aylık brüt asgari ücretin üçte birinden asgari ücrete kadar olanlar.
  • G2: Geliri aylık brüt asgari ücretten asgari ücretin iki katına kadar olanlar.
  • G3: Geliri aylık brüt asgari ücretin iki katından fazla olanlar.

G0 kapsamına giren kişi herhangi bir prim ödemeden sağlık yardımlarından yararlanır.

G1, G2 ve G3 kapsamına girenlerin ödeyeceği aylık GSS prim tutarları ise aşağıdaki gibidir:

2023 yılı için aynı evdeki kişi başına gelir brüt asgari ücretin üçte birinden az olanlar(8.506/3=2.835,33TL) Genel Sağlık Sigortası primi ödemeyerek sağlık hizmeti alabiliyor.

Gelir testi yaptırmayanların ödeyecekleri aylık GSS prim tutarları aşağıdaki tabloda yer almaktadır.

01/01/2023 – 31/12/2023 tarihleri arası için400,32 TL
01.07.2022-31/12/2022 tarihleri arası için258,84 TL
01/01/2022-01/07/2022 tarihleri arası için150,12 TL
01/01/2021 – 31/12/2021 tarihleri arası için107,33 TL
01/01/2020 – 31/12/2020 tarihleri arası için88,29 TL
01/01/2019 – 31/12/2019 tarihleri arası için76,75 TL
01/01/2018 – 31/12/2018 tarihleri arası için60,89 TL
01/04/2017 – 31/12/2017 tarihleri arası için53,33 TL

1 Nisan 2017 tarihinden itibaren aylık GSS primi herkes için aylık brüt asgari ücretin yüzde 3’ü (2.835,33TL) olarak sabitlendiğinden, artık kişinin ödeyeceği aylık GSS prim tutarını tespit etmek için gelir testi yaptırma gereği ortadan kalkmıştır.

Sadece herhangi bir sosyal güvencesi olmayan ve GSS kapsamında olan ancak aylık prim ödeme imkanı olmayan veya ödeyemeyeceğini düşünenler gelir testi yaptırmalıdır.

Bu nedenle, yukarıda belirtilen G0 dışındaki sınıflandırmalar anlamsızdır. Gelir testi sonucunda G0 alanlar dışındaki kişiler de aynı primi ödediği için G0 alanlar GSS prim ödemelerinden faydalanmakta ve bazı durumlarda G0 alanların geçmişe dönük GSS prim borçları kısmen veya tamamen silinmektedir.

Gelir testi sonuçları e-Devlet üzerinden de sorgulanabilmektedir.

Gelir Testi Sorgulaması Ne Kadar Sürede Sonuçlanır?

Gelir Testi sorgulamaları, kullanıcıların herhangi bir vergi döneminin gelir testi sonuçlarının alınması için talep ettikleri zamana bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Genellikle, gelir testi sorgulamaları birkaç saat içinde tamamlanmaktadır. Ancak, bazı durumlarda, sorgulama süresi 48 saate kadar uzayabilir.

e-Devlet gelir testi sonucunu öğrenmek için şunlar gereklidir:

  • Gelir testi yaptırabilmek için kişinin şahsen başvurması gerekmektedir.
  • Gelir testi yaptırmak istiyorsanız SYDV’lere giderek Kaymakamlıkların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurabilirsiniz.
  • e-Devlet üzerinden gelir testi başvurusu yapılamaz.
  • Fakat, e-Devlet üzerinden gelir testinizin sonucunu kolaylıkla öğrenebilirsiniz.
  • Test sonucunuz için SYDV ve e-Devlet sistemini kullanarak gelir testi sonuç sorgulama ekranından sonuçlarınızı alabilirsiniz.
  • Gelir testi yaptıran kişilerin testleri 15 gün içerisinde sonuçlandırılmaktadır. Bu süreç başvurulan kurumun yoğunluğuna göre değişmektedir.

Gelir testi yaptıran kişilerin sorgulamaları, e-Devlet üzerinden yapılan gelir testi uygulaması sonucunda sorgulama sayfasından yapılmaktadır. SYDV’lerde yapılan gelir testi başvurusu sonucunda sorgulama işleminizi e-devlet sayfasından yapabilirsiniz.

e-Devlet Sisteminden Gelir Testi Sonucu Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Gelir testi yapan vatandaşlar sonuçları e-devlet sisteminden öğrenilebilir. e-Devlet’e şifrenizle beraber giriş yaptığınızda arama bölümüne ‘gelir testi’ yazmanız ve karşınıza gelecek Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı/Gelir Testi Sonucu Sorgulama sekmesine tıklamanız yeterlidir.

e-Devlet üzerinden gelir testi sorgulaması yapmak için izlenmesi gereken adımlar şu şekildedir:

  • e-Devlet sistemine giriş yapın.
  • Ana sayfada bulunan ”e-Hizmetler” butonu aracılığı ile işlem yapılacak sayfasına girin.
  • Bu kurumlar içerisinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasına tıklayın.
  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile yapılabilecek olan işlemler içerisinden Gelir Testi Sonucu Sorgulama Sonucunu seçebilirsiniz.
  • Kimliğimi Şimdi Doğrula butonuna tıklayarak kimlik doğrulama yapın.
  • Gelir testi sonucu ile ilgili bilgilerinizi açılan sayfada görüntüleyebilirsiniz.

Gelir testinde prim asgari ücret üzerinden hesaplanır. Belirlenen gelire göre GSS primlerini kimlerin ne kadar ödeyeceği belirlenir.

Gelir Testi Yaptırdıktan Sonra Ne Yapılacak?

Gelir testinin amacı, aylık gelirlerine bakılarak dar gelirli ve muhtaç kategorisine giren vatandaşları tespit etmek, işyeri olmayan, çalışmayan vb. vatandaşları tespit etmektir. 65 yaş emeklilik ve işsizlik ödeneği gibi çeşitli sosyal haklardan ücretsiz olarak yararlanmaktadır. Böylelikle ücretsiz olarak GSS’den yararlanabilirsiniz.

  • Gelir testi sonuçlarının değerlendirilmesi: Gelir testi sonuçlarının doğru bir şekilde değerlendirilmesi, özellikle de gelir testi sonuçlarıyla ilgili olarak alınacak kararların doğruluğunun sağlanması için çok önemlidir.
  • Gelir testi sonuçlarına göre uygun stratejiler belirlenmesi: Gelir testi sonuçlarına göre, müşterilere uygun stratejiler belirlenmeli ve bu stratejilerin uygulanması için gerekli adımlar atılmalıdır.
  • Gelir testi sonuçları ile ilgili raporlar hazırlanması: Gelir testi sonuçları ile ilgili raporlar, mevcut durumu, gelecekteki beklentileri ve yapılacak değişiklikleri içeren detaylı bir şekilde ortaya koymak için hazırlanmalıdır.
  • Gelir testi sonuçlarının sürekli izlenmesi: Gelir testi sonuçlarının sürekli izlenmesi, değişimleri hızlı bir şekilde tespit etmek ve gerekli düzenlemeleri yapmak için çok önemlidir.

GSS Primi 2023 Yılında Ne Kadardır?

2023 yılı GSS primi 400,32 TL’dir. Kişinin geliri asgari ücretin üçte birinden, yani2.835,33 TL’den az ise, bu vatandaşların tüm primleri devlet tarafından karşılanır ve sağlık hizmetlerinden faydalanabilirler. Aylık geliri asgari ücretin üçte biri ile asgari ücret arasında olan vatandaşlarımız 400,32 TL ödeyerek sağlık hizmetlerinden yararlanabilmektedir.

Gelir Durumunu Gösteren Belge e-Devlet Üzerinden Nasıl Alınır?

Gelir belgesi e-Devlet üzerinden alınabilir. Bunun için e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra Kurumlar bölümünden “Hazine ve Maliye Bakanlığı” seçeneğini seçiniz. Ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti seçilir. Ekrandan yıl ve ay seçimi yapılarak bordroya ulaşılabilir.

Gelir Testi Yaptırmak Şart mıdır?

Sağlık sigortası olmayanların bu imkanlardan yararlanabilmeleri için gelir testi yaptırmaları gerekmektedir. Çalışmayan ve sigortası olmayan her vatandaş bu teste girmek zorundadır. Sigortalı olarak çalışmayan ve dolayısıyla sigortası ödenmeyen Türk vatandaşları Genel Sağlık Sigortası sistemine tabi olmalıdır. Bunun için mutlaka sigortası olmayan ve herhangi bir işte sigortalı olarak çalışmayan, geliri bulunmayan her vatandaş genel sağlık sigortası sistemine dahil olabilmesi için gelir testi yaptırma zorunluluğu vardır.

Herhangi Bir Sosyal Güvencesi Olmayanlar Genel Sağlık Sigortası Nasıl Dahil Ediliyor?

Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan ve online statüsü SGK’ya düştüğü için bu durumda olan vatandaşların durumları bu şekilde vatandaşlara bilgilendirme yazısı gönderilerek kayıt altına alınmakta ve vatandaşın durumu bu şekilde tespit edilmektedir.

Gelir Testi Yaptırılırken Hangi Durumlar Göz Önüne Alınır?

Gelir testi yapılırken kişinin gelirinin olup olmadığı, gelirinin ne kadar olduğu ve hanede kaç aile olduğu gibi durumlar dikkate alınır.

Gelir Testi İçin Bir Süre Var mı?

GSS kapsamında resen kayıt yaptıran kişilere herhangi bir sosyal güvencesi bulunmadığından tebligat yapılmaktadır.
Aynı hanede yaşayan ailenin kişi başına düşen gelirinin asgari ücretin 1/3’ünden az olduğunu düşünenlerin bu tebliğden itibaren 1 ay içinde ikamet ettikleri yerdeki SYDV’ye başvurmaları gerekmektedir.

Primini kendi cebinden ödeyenler ile primleri devlet tarafından karşılanan genel sağlık sigortalıları için sağlıktan yararlanma şartları aynı mıdır?

İki grup arasından bu farklılık göstermektedir.
60/c-1 (eski yeşilkartlılar) sigortalılarının sağlık hizmet sunucularına müracaat etmeleri halinde herhangi bir şart aranmamaktadır. Bu kapsamda sigortalı olunduğu andan itibaren sağlık hizmetlerinden yararlanılabilmektedir.
60/g kapsamındaki primini kendi cebinden ödeyen kişiler için ise 2 temel kural bulunmaktadır; bu kişilerin 30 gün prim ödemesinin bulunması ve 60 günden fazla prim borcunun bulunmaması gerekmektedir.

Gelir Durumu Değişenler Tekrar Gelir Testine Gidebilir mi?

Gelir durumu değişen kişi ve sigortalılar, durumlarının değiştiği tarihten itibaren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına gelir testi için başvurabilirler.

Gelir testi sonucu sorgulama nasıl yapılır? Gelir testi nedir?

Herhangi bir sigortaya bağlı olmayan vatandaşlar için uygulamaya sokulan Genel Sağlık Sigortası (GSS) bulunmaktadır. GSS'ye her ay ödenen belirli miktardaki ücretle sistemden faydalanıyor. Genel Sağlık Sigortası'na yatırılacak miktarı da Gelir Testi belirliyor. Peki; Gelir Testi nedir? Gelir testi sonucu sorgulama nasıl yapılır? Cevabı haberimizde...

Sozcu.com.tr

Yayınlanma: 14:28 - 04 Mart 2020 Güncellenme:

Gelir testi sonucu sorgulama nasıl yapılır? Gelir testi nedir?

Gelir testi ile Genel Sağlık Sigortası primleri belirlenmektedir. Gelir testinin yapılma amacı ise pirimin kim tarafından ve ne kadar ödeneceğidir. Gelir testinde hanede kişi başına düşen aylık, gelir miktarına göre belirlenen kategoride değer görür. Prim de gelire göre ödenir.

KİMLER GSS PRİMİ ÖDEMEZ?

Gelir testinin amaçlarından biri de gelir durumuna göre muhtaç olan vatandaşları belirlemektedir. Gelir testi neticesinde kişi başı geliri asgari ücretin 3'te biri oranında veya daha az olanlar muhtaç sayılır ve kategori dışı bırakılırlar. GSS'den ücretsiz faydalanabilmek için gelir testi yaptırmak ve muhtaç olduğunuzu kanıtlamanız gerekmektedir.

Aynı çatı altında yaşayanların aylık gelirlerinin toplamı, aynı çatı altında yaşayanların sayısına bölünür ve buna göre prim borcu hesaplanır. Gelir testi sonrasında sigortaya kayıt yaptırılır ve sistemden faydalanılır.

GELİR TESTİ NASIL YAPILIR?

Gelir testi, GSS ile ilgili olmasına karşın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) tarafından yapılmaktadır. Gelir testi yaptırmak için ikametgâhın bulunduğu kaymakamlığa gidip Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına gelir testi başvurusu yaparak verilen formu eksiksiz doldurulmalıdır. Formun doğru olduğu ile ilgili beyan ve taahhütte bulunulur. Gelir durumuna göre form değerlendirilir. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) form sahibi kişilerin ne kadar prim vereceklerini belirler. Ödenecek prim kaymakamlığa değil Sosyal Güvenlik Kurumu'na ödenir.

E-DEVLET'TEN GELİR TESTİ SONUCUNA ULAŞILABİLİR Mİ?

Gelir testi yapan vatandaşlar sonuçları e-devlet sisteminden öğrenilebilir. E-devlet'e şifrenizle beraber giriş yaptığınızda arama bölümüne ‘gelir testi' yazmanız ve karşınıza gelecek Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı/Gelir Testi Sonucu Sorgulama sekmesine tıklamanız yeterlidir. Çıkan ekranda gelir testi sonucunuzu öğrenebilirsiniz.

GSS borç sorgulama nasıl yapılır?İlginizi ÇekebilirGSS borç sorgulama nasıl yapılır?GSS borcu olanlar sağlık hizmeti alabiliyor mu?İlginizi ÇekebilirGSS borcu olanlar sağlık hizmeti alabiliyor mu?GSS gelir tespiti nasıl yapılır? Gelir tespiti başvurusu nerede yapılır?İlginizi ÇekebilirGSS gelir tespiti nasıl yapılır? Gelir tespiti başvurusu nerede yapılır?

ailee-devletHükümetnasıl yapılırSağlıkSGKsigorta

Gelir testi nerede yaptırılır

Gelir testi için gerekli evraklar

May 25, 2023 -

Gelir testi nasıl yapılır

Genel Sağlık Sigortası sisteminin kapsamına baktığımızda, kayıtları bulunmayan kişilerin ve aile bireylerinin gelirlerinin tespit edilmesi sonucu sağlık hizmetlerinden SGK’nın desteğiyle faydalanabilmesine olanak sağlayan bir uygulama olduğunu belirtmiştik. Aslında burada tam anlamıyla kast edilen aile bireyleri, aynı hane içinde yaşayan eş, evli olmayan çocuklar, büyük anne ve büyük babadan oluşan aile bireylerinden de bahsedilmektedir.

Genel sağlık sigortasın kapsamına girmek ve bu hizmetlerden yararlanmak istiyorsanız, gelir testi başvurusu yapabilmek için daha önce de belirttiğimiz gibi bağlı bulundukları ilçe kaymakamlıklarına başvuru için müracaat etmesi gerekmektedir. Bizzat gidilip gelir testine başvurulmalıdır.

Nerede testi yaptırılır gelir

Herhangi bir sosyal güvencesi bulunmayan ya da Genel Sağlık Sigortası kapsamındaki sigortalının bakmakla yükümlü olduğu kişi statüsü sona erenlerin gelir testi yapılır. Gelir testi sonucunda vatandaşların sağlık sigortası primi ödeme durumu ve miktarı belirlenir. Gelir testi başvurusu kişilerin ikamet adresinin bağlı bulunduğu il ya da ilçelerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıfları üzerinden gerçekleştirilir.

Sigortalı olarak çalışmayanlar ve bir sigortalının bakmakla yükümlü olduğu kişi statüsünde olmayan kişilerin yaptırması gerekli olan gelir testi nedir? Gelir testi nerede ve nasıl yapılır? Merak edilen tüm detayları yazımızda kolaylıkla bulabilirsiniz...

Testi gelir nerede yaptırılır

Gelir testi her yıl mı olur? GSS başvurusu nasıl ve nereye yapılır? SGK üzerinden gerçekleşen primlerin yanı sıra gelir testinin de burada gerçekleşmesi düşünülüyor. SGK tarafından yapılamayan gelir testi bağlı bulunan kaymakamlıklarda yapılır.

Yaptırılır testi gelir nerede

Herhangi bir sigortası bulunmayan veya genel sağlık sigortası kapsamına girmeyen vatandaşların sağlık hizmetlerinden faydalanabilmeleri sebebiyle Genel Sağlık Sigortası çıkartılmıştır. Herhangi bir işte çalışmayan, sigorta sahibi olmayan veya hiçbir desteği bulunmayan vatandaşların Genel Sağlık Sigortasının başlangıcı için ise yapılan teste gelir testi denilmektedir. Yazımızın geri kalanında gelir testi nedir, gelir testi nasıl yaptırılır veya gelir testi nereden yaptırılır gibi soruların cevaplarını inceleyeceğiz.

Yaptırılır gelir testi nerede

Genel Sağlık Sigortasına sahip bireyler, gelir durumlarında meydana gelen herhangi bir değişiklik durumunda gelir tespitinin yenilenmesi için tekrar bir başvuru yapabilmektedirler. Kişinin, gelirinde bir değişiklik yaşandığını bildirmesi veya bu değişikliğin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’nca tespit edilmesi ya da ispatlanması halinde, bildirim veya tespit tarihinden itibaren yaklaşık bir aylık bir sürenin içerisinde Gelir Testinin yapılması gerekmektedir.

Genel Sağlık Sigortası prim borcu sorgulamak istiyorsanız bunun için sadece internet erişiminizin olması yeterlidir. İnternet üzerinden E-devlet hesabınıza giriş yaparak Genel Sağlık Sigortası prim borcunuzu varsa görüntüleyebilir ve ödeme yapabilirsiniz.

Testi nerede yaptırılır gelir

Gelir testi, herhangi bir sosyal güvenceye sahip olmayan vatandaşların gelirlerinin tespit edilmesi sonucunda birtakım hizmetlerden yararlanmalarını sağlar.

Gelir testi yaptırmak

May 2, 2023 -

Gelir testi nerede yaptırılır

November 11, 2023 -

Gelir testi yaptırma

E-devlet gelir testi başvurusunu turkiye.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. Gelir testi herhangi bir sosyal güvencesi olmayan kişi ya da ...

Gelir nerede testi yaptırılır

Ailenin gelir kalemleri hesaplandığı gibi ortalama giderleri de hesaba katılmaktadır. Ailenin giderleri olarak;

Pusula360 Yazılım Çözümleri ve Danışmanlık Ltd. Şti. © 2015-2023 Tüm hakları saklıdır

Testox nerede satılır

Yaşları ne olursa olsun aynı ikamet adresi üzerine kayıtlı olan ya da aynı ikamette yaşayan ve evli olmayan çocuklar gelir tespitinde aile içinde değerlendirilebilmektedir. Aynı zamanda yirmi beş (25) yaşından küçük ve eğitim hayatına devam eden çocuklar aynı hane içerisinde yaşamıyor olsalar dahi değerlendirmeye dâhil edilmektedirler.

Gelir Tespiti Başvurusu Nereye ve Nasıl Yapılır · Gelir Tespiti; sağlık güvencesi olmayan kişilerin Genel Sağlık Sigortalısı olabilmek için ikamet adreslerinin bulunduğu İlçe Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakıflarından yaptıracağı bir işlemdir.

Gelir testi ne zaman yapılır

December 11, 2023 -

Testi yaptırılır gelir nerede

February 3, 2023 -

SONUÇLAR E-DEVLET’TE Test sonucu sorgulaması ya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ya da e-Devlet aracılığıyla yapılır. İlk seçenek olarak başvuru yapılan kuruma giderek sonuç öğrenilebilir. İkinci seçenek olarak ise e-Devlet üzerinden sorgulanabilir.

Testi gelir yaptırılır nerede

Gelir testi yaptırmayanların ödeyecekleri aylık GSS prim tutarları 2023 yılı için88,29 TL olarak belirlenmiştir. Gelir testinin yanında; gelir testi formu, gelir testini yaptırmak zorunlu mudur, test sonucu sorgulama nasıl yapılır? gibi tüm merak edilen soruların cevaplarını sizin için derledik.

SPK'nın 22 Nisan 2002 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan tebliği uyarınca yayımlanması istenen uyarı:

Köftehor nereden gelir

Gelir testini, 2017 Nisan ayına kadar sigortası olmayan kişilerin yaptırması zorunluyken 6824 sayılı Torba yasa ile bu zorunluluk ortadan kaldırılmıştır. Ardından ise tüm vatandaşlar için sabit bir genel sağlık sigortası primi belirlenmiştir. Buna göre sosyal güvencesi olmayan bireyler asgari ücretin %3’ü oranında bir tutarı dışarıdan ödeyerek GSS kapsamına dahil olabilirler.

Nerede gelir yaptırılır testi

3 weeks ago -

Yaptırılır nerede gelir testi

March 20, 2023 -

Bununla beraber belirlenen miktar ödenemiyorsa bireyler isteğe bağlı Gelir Testi yaptırma talebinde bulunarak bu durumu ispatlarlarsa Genel Sağlık Sigortası pirimi devlet tarafından karşılanmaktadır.  

Gss gelir testi nerede yapılır

Gelir testi, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hizmet kapsamında olan genel sağlık sigortası ve sağlık hizmetleri ile ilişkili bir uygulamadır. Gelir testi; çalışmayan, bir iş yerine sahip olmayan, harp ya da vazife malullüğü, 65 yaş aylığı ve işsizlik ödeneği gibi herhangi bir gelire yani sosyal güvenceye sahip olmayan kimselerin çeşitli sosyal haklardan ücretsiz şekilde yararlanmasına olanak sağlar.

Gelir testi nerede yapılır

Gelir testi, herhangi bir sosyal güvenceye sahip olmayan vatandaşların gelirlerinin tespit edilmesi sonucunda sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesine olanak sağlayan bir testtir. Genel sağlık Sigortası (GSS) kapsamına dahil olmayan vatandaşlar ve aile bireylerinin, prim ödeyip ödemeyecekleri veya ödeyeceklerse ne kadar prim ödeyecekleri gelir testiyle belirlenir. GSS sahibi olmayanların, sağlık hizmetlerinden yararlanabilmek için bu testi yaptırması gerekir.

Gelir testine başvuru, vatandaşların yaşadığı ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapılır. Bilinenin aksine test, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılsa da başvurular buradan alınmaz. Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar, verilen formu eksiksiz şekilde doldurmalıdır. Ayrıca test için yanlarında mutlaka TC kimlik ve fotokopisi, ikametgah belgesi ve 2 adet vesikalık fotoğraf bulunmalıdır. 

Sen nereden geliyorsun duolingo

Genel sağlık sigortası olmayanların fırsatlardan yararlanabilmesi için yapılması gereken test olan gelir testi uygulaması ile ilgili tüm bilgiler bu sayfada.

Gelir testi yaptırılır nerede

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, gelir testi sonucu sorgulama hizmetidir.

GSS gelir testi için ilçelerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıflarına başvuruda bulunan kişinin aynı hane içinde yaşayan eşi, evli olmayan çocuğu, anne ve babası tespitin kapsamına alınır. Aynı hane içerisinde birden fazla ailenin yaşaması durumunda ise her aile için yarı ayrı gelir testi yapılır. Aynı hane içerisinde yaşayan aile fertlerini kapsayacak şekilde yapılan gelir testi kapsamında bireylerin taşınır ve tanışmaz malları ile bunlarda doğan tüm gelir ve giderleri dikkate alınır. Ailenin toplam kalemlerinin tespitinin ardından hane içinde kişi başına düşen gelirin aylık tutarı belirlenir.

GSS gelir tespiti nasıl yapılır? Gelir tespiti başvurusu nerede yapılır? - Gelir testi, kişilerin ve ailelerinin genel sağlık sigortası primlerini kimin ödeyeceğini ve primin ne kadar olacağını belirlemek amaçlı yapılmaktadır. Ancak gelir testi yaptırarak hiçbir ücret ...

Yaptırılır testi nerede gelir

Kişilerin gerekli kurumlara müracaat ederek bizzat başvurusu ile yapılabilmektedir. Bu başvuru sırasında kişilerin nüfus cüzdanlarını yanında bulundurması gerekmektedir. Kendilerine verilen gelir testi formunu doldurup teslim edilmesi yeterlidir. Bu formun ilgili yere teslim edilmesi sonrasında kurum yetkilileri kişinin ve aynı ikamet adresindeki bireylerin gelirleri, taşınır ve taşınmaz malları, harcamaları ve giderleri gibi standartları tespit edilir. Bunun için gerekli görülmesi takdirde kurum yetkilileri tarafından konut ziyareti yapılması da mümkündür. Gelir Testi uygulamasında dikkate alınacak kriterler şu şekildedir;

65 yaşın üzerinde olan ve herhangi bir sosyal güvencesi veya geliri bulunmayan tüm vatandaşlara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından aylık yardım yapılmaktadır. Bu yardımla birlikte Gelir Testi yaptırmaları durumunda Genel Sağlık Sigortası primleri de devlet tarafınca ödenebilmektedir.

Testi nerede yaptırılır gelir

Performans değerlendirme süreçlerinizi 3 adımda kolayca oluşturun ve yönetin

Testi nerede yaptırılır gelir

Genel sağlık sigortası dâhil olmak için yapılması gereken gelir testi için başvurular vatandaşların yaşadığı ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları tarafından alınmaktadır. Gelir testi Sosyal Güvenlik Kurumu tarafınca yapılsa da başvurular Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alınmamaktadır. Bağlı bulunan İlçe kaymakamlıklarına giderek gelir testi başvurusu yapanlar verilen formu doldurarak orada ki görevliye teslim etmelidir. Gelir testi kişinin yaşadığı hane içerisindeki kişi sayısının toplam gelirinin kişi başına düşen gelirine göre asgari ücret temel alınarak hesaplama yapılmaktadır.

Genel Sağlık sigortası kapsamındaki "Gelir Testi ve Tespiti İşlemleri", geliri tespit edilecek kişinin adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde kayıtlı bulunduğu yerdeki yani adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde kayıtlı ikametgâhının bulunduğu il veya ilçe idarî sınırları içerisindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılmaktadır.

Gelir testi nerede yaptırılır

  • Amatic (Book of Aztec, Lovely Lady, Book of Fortune);
  • Yggdrasil (MultiFly!, HippoPop, Cazino Cosmos);
  • NetEnt (Space Wars, Dead or Alive 2 Feature Buy, Divine Fortune);
  • Play’n Go (Book of Dead, Legacy of Dead, Rich Wilde and the Tome of Madness);
  • Thunderkick (Midas Golden Touch, Big Fin Bay, Beat the Beast: Griffin’s Gold);
  • Microgaming (The Finer Reels of Life, Immortal Romance, Book of Oz);
  • Red Tiger (Gonzo’s Quest Megaways, What the Fox MegaWays, Wild Hot Chilli Reels);
  • Spinomenal (Majestic King, Book of Guardians, 4 Horsemen);
  • Boongo (Sun of Egypt 2, Book of Sun: Multichance, Hit the Gold!).

Gelir testi nerede yaptırılır

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası